Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2021–2022

  • 998 627
  • 4 476

vastaantulija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Määrätietoisesti HPK
Ai pääsikö HPK viime kaudella poffeihin? Mielestäni tämä voidaan laskea mukaan koska 2019-20 ei pelattu playoffeja

Tavallaan olet oikeassa. Viime kaudellahan Kerho olisi tosiaan jäänyt Pennasen toisen mestaruuden jälkeisellä kaudella pudotuspeleistä ulos, jos liigaa ei olisi 2020-keväällä keskeytetty.
 

sknul

Jäsen
Suosikkijoukkue
montreal canadiens,
suolahden urho.
Loistavat lopputulokset, toivottavasti saadaan Kärpät pudotettua kympin joukosta. Olisi varmaan liigaennätys että tuollaisella pelaajabudjetilla jäädään sijalla 11.
Ei onnistu. KooKoo lahjoittaa Kärpille kymppipaikan viimeisessä ottelussa...
 

Myyntimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Se on varmat kevään merkit taas ilmassa; Ilves sulaa ja Tappara rulaa.
Se on kyllä juuri näin. Mutta ei tule viime pelit nähneenä yllätyksenä. Ipalla oma pää vuotaa. Pakkien avaukset lähinnä lasinkautta ulos tai roikkuja keskialueelle. Hyökkäys paperilla kova, mutta kun pitäisi esim tappaa peli tai päästä peliin mukaan ylivoimalla, niin kaikilla sormi suussa. Eikä asiaa ole osattu korjata koko kauden aikana. Tällaisella pelillä ei tosiaan pärjätä pudotuspeleissä. Pahaa pelkään, että noutaja tulee heti ekalla kierroksella. Rutinoituneemmat joukkueet osaavat kyllä pelata ipaa vastaan. Tänäänkin Pelsut oli taktisesti valovuoden edellä, eikä voittajasta ollut tokan maalin jälkeen mitään epäselvyyttä. Harmin paikka.

ilves saa varmaan vastaansa Kärpät tai Lukon, joita pidän kyllä parempina joukkueina ihan viime aikaisten esitysten perusteella. Ilves olisi mielestäni ennakkosuosikki vain KooKoota vastaan.
 

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Määkun olin lukevinani saman kommentin jo monta kertaa aiemminkin ja aina vaan se Ipa kinkes sinne piikkipaikalle takas ja pikkuvelin fanit oli hiljaa. Mutta jatkakaa :)

Näin puolueettomana pakko sanoa, että kyllähän Ilves on se tutti suussa oleva pikkuveli Tampereen porukoista ollut aika pitkään.
 

PunainenKukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, ManU, Classic
Ilveksen valmennus tekee kauden päätteeksi itsensä joko neroiksi tai pelleiksi tällä ketjuruletilla, joten saa nähdä mitä tulee.. kauhea luotto ei ole poffeihin lähtiessä kun reilu 40 vuotta elänyt siinä uskossa, että neljä toisensa läpikotaisin tuntevaa ketjua vaaditaan menestykseen.
 

Hitsuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kyllä se on vaan nöyrästi tunnustettava, vaikka pahaa tekeekin, että kokeneemmat palstasisarukset olivat oikeassa jo hyvissä ajoin ennen joulua, Ilves on syksyn mestari.

Edistyneet tilastot ja analyyttisemmät palstatoverit tiesivät sen, että Ilves ei voi tuolla pelitavalla taulukon kärjessä pysyä.

Onneksi en ollut yksin väärässä, vaan Nokia-areena on täyttynyt ilta toisensa jälkeen ymmärtämättömistä toivioretkeläisistä.
 

Surmanajaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kyllä on Tappara kovassa vireessä, kuten jo monena keväänä aiemminkin. Runkosarjan voitto taskussa pääsee valikoimaan pelipäivät ja ajat pleijareihin kun kalkkiviivoilla kaatunut Ilves putosi kelkasta.
Ilves ja Jukurit siinä sitten kelailee peliään ja sovittelee haastajan haarniskaa niskaansa, molemmilta huikeaa tekemistä runkosarjassa ensimmäinen pleijari kierros pitäisi vain selvittää.
HIFK, Lukko ja Kärpät on materiaaliltaan loistavia kokoonpanoja ja jokainen näistä on enemmän kuin valmis pudottamaan Jukurit ja Ipan. Ja siitä aina mestaruuteen kun saakka.
HPK, TPS, Pelikaanit, KooKoo ja KalPa sitten ponnistelevat kohti unelmaa, yhtään näistäkään ei voi laskea ulos mitallitaistosta, keltavihrein Ilves lasein katseltuna nämä olisivat kuitenkin niitä joukkueita joiden matka katkennee ensimmäisellä kierroksella. Toki KooKoo ja KalPa vetävät jo pitkäätikkua kumpi pääsee edes sääli kiepeille mukaan.
Runkosarjan loppu on melko tiukkaa asetelmien hakua, varsinaisesti nämä voimasuhteet tuskin paljoa enää heilahtaa, vaikka sijoitukset paljon vielä elävätkin. Jännä kevät luvassa.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ketjun aiheeseen: Ei oikein mitään uutta voimasuhteisiin. Tappara kiistaton ykkönen viemään pytty. Muut taitavat olla vain ”ynnämuut”.

Tältä se tosiaan näyttää. Mielenkintoista nähdä joudutaanko Tappara-leirissä keulimaan kauden jälkeen taas hyvällä työllä ja saavutetuilla finaalipaikoilla vai vievätkö tällä kerralla pytyn niin kuin pitäisi. Kaikki muu kuin mestaruus aiheuttaa kyllä naurua…

Haastajien osalta homma menee mielenkiintoiseksi.

Hallitseva Suomen mestari Lukko sätkii edelleen mukana, vaikka suosittelin valmentajan vaihtoa jo marraskuussa. Edelleen olen sitä mieltä, että valmentaja olisi pitänyt vaihtaa vaikka Lukko nyt todennäköisesti pudotuspeleihin tai ainakin sääleihin pääseekin.

HIFK sekosi Jokeripelaajista. Mielenkiintoista nähdä saako Peltonen tähtipelaajat ruotuun ajoissa vai käykö kylmät heti puolivälierissä.

Ilveksellä sama ongelma kuin Lukolla eli valmennus. Myrrä ei vaan riitä. Näyttävä hyökkäysvoittoinen peli ei tuolla sakilla vaan riitä pudotuspeleissä. Noutaja saattaa tulla jo puolivälierissä, jos tulee sopiva vastus kohdalle.

Jukurit ei ole helppo vastus kenellekään, mutta voitto puolvälierissä taitaa olla se maksimaalinen suoritus.

Kerhosta samat sanat kuin Jukureista.

Tepsi siis tämä joukkue, joka ei osaa tehdä maaleja on sitkeästi kiinni suorassa pudotuspelipaikassa. Viisikkopuolustus on taas viime aikoina parantunut ja Kareev napsinut sen mitä kiinni on otettavissa. Tulee olemaan paskamainen vastustaja kaikille, paitsi Tapparalle.

Ja sitten se suurin mahdollinen kysymysmerkki eli Kärpät. Ei se vaan vakuuta huikeista hankinnoista huolimatta. Huomenna sen sitten näkee miten homma etenee. Tapparalta turpaan ja homma jatkuu runkosarjan jälkeen sääleissä tai ei jatku ollenkaan.

Elämme mielenkiintoisia aikoja…
 

Tapsuttelija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Just calm down a bit. Jospa ei nyt jaksettaisi höntyillä, ja muutamaan viikkoon vielä jakaa niitä mitaleita, kun runkosarjakin vielä pahasti kesken. Sen verran tasainen sarja ollut ja odottamattomia lopputuloksia peleillä, että muutama pomppu sinne tai tänne, niin iso kuvakin voi näyttää taas ihan erilaiselta.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Avalanche
Tapparalla kulkee hyvin ainakin teksti-tv:ssä, mutta mikäli näitä poissaolijoita on näin paljon vielä playoffseissa niin ennakkosuosikkeihin ei kyllä enää lukeudu. Toivottavasti saadaan hermannit Morleyn johdolla nopeasti takaisin askiin.
 

Sassa Barkov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tältä se tosiaan näyttää. Mielenkintoista nähdä joudutaanko Tappara-leirissä keulimaan kauden jälkeen taas hyvällä työllä ja saavutetuilla finaalipaikoilla vai vievätkö tällä kerralla pytyn niin kuin pitäisi. Kaikki muu kuin mestaruus aiheuttaa kyllä naurua…
Ihan mielenkiinnosta pitää kysyä mikä tekee Tapparasta noin selkeän mestarisuosikin, että kaikki muu kun mestaruus olisi noloa?
Rosteri, pelitapa, nykyinen sijoitus, ylipäätään Tappara ? Mestarisuosikin viitan voin hyväksyä, mutta en itse ainakaan nää mitenkään varmana, lähelläkään.

Rosteri on kieltämättä top3 mutta ei suvereeni eikä kovin laaja niin kun tällä hetkellä voidaan todeta. Jos tällä kokoonpanolla lähetään tosipeleihin, niin tiukkaa tekee. Pelitapa on onenksi hioutunut kauden edetessä hyvälle tasolle.

Ei tuolla ole varmoja mestareita yhtäkään tällä kaudella, jopa sääleistä voidaan tänä vuonna viedä kannu mun mielestä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös