Lähinnä pohdin
@Henkka n väitettä siitä, että Kärppien runkosarjan voitot perustuvat heikkojen joukkueiden murjomiseen. Kärppien runkosarjan voitto tällä vuosituhannella kun on kahta poikkeusta lukuunottamatta tarkoittanut myös mestaruutta.(Kahdeksasta runkosarjan voitosta on seurannut kuusi mestaruutta) Paljon on siis kohdattu heikkoja joukkueita myös finaaleissa? No joo, äkkiseltään voisi sanoa, että ainakin Kärppien kohdalla myös runkosarjan voitolla on merkitystä.
En noille runkosarjan keskinäisille kohtaamisille sen suurempaa painoa laittaisi. Punkosarjan voittaja on eniten pisteitä kerännyt, tuli ne mistä otteluista vaan. Ja vaikka toinen joukkue voittaisi kaikki kohtaamiset runkosarjassa, niin se ei merkitse enää mitään siinä vaiheessa jos samat joukkueet kohtaavat pudotuspeleissä. Runkosarjasijoitukset ennustavat paremmin pudotuspelisarjan voittajaa kuin keskinäiset kohtaamiset, uskoakseni.
Runkosarjan voitto kertoo joukkueen laadukkuudesta ja siitä, ettei pelissä ole ollut isompia ongelmia. Ja on tietysti hyvä asetelma lähteä pudotuspeleihin.
Kärpät on ehkä monena vuonna ollut "normaali" kärkijoukkue. Eli jyrännyt tasaiseen tahtiin runkosarjan voittoon, ja jatkanut siitä vahvoilla pudotuspeliesityksillä.
Tappara, varsinkin Rautakorven komennossa, on ollut "epänormaalimpi". Ainakin tällainen vaikutelma minulle on tullut. Jossain vaiheessa runkosarjaa on aina ollut pitkähkö vaikea jakso, jonka aikana kärki on karannut. Materiaalin puolesta vaikeudet ovat olleet selittämättömiä, ja minusta tuntuu että ne johtuivat taktisista kokeiluista, joiden tarkoitusperät jäivät hämärän peittoon.
Mahdollisesti tavoitteena on ollut muokata Tapparasta erilaisiin tilanteisiin sopeutuva pudotuspelimasiina, mutta kun mestaruudet ovat Rautakorpea kiertäneet vuoden 2003 jälkeen, niin tulee väkisin mieleen, että ehkä lähestymistapa on ollut turhan vaikea. Tosin Rautakorven Tappara on kyllä ollut vahva pudotuspeleissä, etenkin välierissä, joten ehkä se on osittain toiminut.