Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2019–2020

  • 1 101 730
  • 4 093

Fury

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ottawa Senators
Hieman pohdintaa Tapparasta..

Hyvältä tuo joukkue tässä vaiheessa näyttää. Todella mielenkiintoisia pelaajia sisään, jos vertaa esimerkiksi viime kauden "tylsiin" Tapparassa aiemmin pelanneisiin Jukan luottoratsuihin Maliseen, Erkinjunttiin ja Mäntylään.

Larmi todella kova haku, mikäli vielä elokuussa Tapparan paidassa liigakentille luistelee. Aamulehden haastettulussa mies kertoi kuitenkin olevansa täysin asennoitunut Tappara pestiin, sekä sanoi, että todennäköisesti Tapparassa ensi kaudella pelaa. Nähtäväksi jää.

Ytterelistä vaikea sanoa vielä mitään. 182cm ja 27v puolustaja, joka luuti menneellä kaudella vajaalla 15 minuutin peliajalla SHL:ssä. Tuskin mistään ihan turistista siis kyse. EP:n profiilin kuvauksen mukaan taitava kiekollinen puolustaja, sekä hyvä laukaus. Täyttänee reilu 10v vanhemman Elias Fälthin saappaat hyvin.

Keskikaistalle SaiPasta Morley, lähtökohtaisesti varmaankin ykkössentteri ja ylivoimalla käyttöä varmasti myös. Tulee saamaan kovat laiturit vierelleen. Toivottavasti osottautuu paremmaksi hankinnaksi kuin Matti Järvinen aikanaan.
Vauhkonen puolestaan tuo fysiikkaa sekä maalintekotaitoa. Itse nostaisin jopa kaikista mielenkiintoisemmaksi hankinnaksi, koska Vauhkosen tyylistä pelaajaa Tapparassa ei olla hetkeen nähty. Tuo varmasti lisämausteensa myös ylivoimaan.
Kirsikkana kakun päälle vielä Bertrand. Menee ehkä hieman kategoriaan high risk/high reward. Ranskan paidassa käynnissä olevissa kisoissa esiintynyt hyvin, puhumattakaan Kärppäkaudesta. Mielenkiinnolla jään seuraamaan, miten Bertrand suoriutuu, voi olla kaikkea 10 ja 30 maalin väliltä.

Vaihtuvuus ei hirveän iso ollut, joka lähtökohtaisesti hyvä asia. Mielestäni lähtiät onnistuttiin korvaamaan erinomaisesti:

Larmi→Bäckström ( Toki Larmi epävarma, saatetaan joutua uudestaan maalivahti kaupoille. Onneksi on Heljanko )
Fälth→Ytterell
Zaborsky→Bertrand
Erkinjuntti→Vauhkonen
JMJ→Morley
Rantakari→Suhonen ( Toki Suhonen ei aivan uusi hankinta ollut, mutta kuitenkin Rantakarin korvaajaksi hankittiin jo keväällä )

Muut lähtiät ovat Elorinne ja Matti Järvinen, joille ei korvaajia suoraan hankittu, eikä mielestäni ollut tarvettakaan hankkia. Junnut, kuten Has, Puistola ja Simontaival pystyvät varmasti nostamaan tasoaan ja paikkaamaan.

Näkemyksiä ketjusommitelmista on monia. Tässä omani:

Kuusela-Morley-Bertrand
Vauhkonen-Malinen-Ojamäki
Puistola-Rauhala-Levtchi
Luoto-Jasu-Karjalainen

Lehtonen, Ollikainen, Vanhatalo, Moilanen ja Simontaival kiertävät.

Vittasmäki-Suhonen
Utunen-Ytterell
Blood-Kemiläinen
Mäntylä

Has, Wehmas ja Salminen kiertävät

Utusen pelipaikka ilmeisesti vielä auki, sattaa olla, että lähtee Larmin tapaan rapakon taakse kokeilemaan.

Kaikenkaikkinaan kuitenkin hyvin pullat uunissa. Olispa jo syyskuu!
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Onko näin, että Karjalainen on nelosketjun mies Tapparassa? Eikös tuolle voisi antaa tulosvastuutakin? Vai onko Tapparan nelonenkin tuloskentällinen?
Tuskin sillä ensi kaudella on hirveästi väliä, että onko nimellisesti Tapparan nelosessa vai kolmosessa. Eiköhän nuo tasaviisikoin aika samoja minuutteja pelaa. Pelaajien peliaikaan erot sitten erikoistilanteista, joita Karjalainenkin saanee reilusti pelata. Rauhala-Karjalainen olisi hieno nähdä yhdessä molempien ollessa ehjänä. Ovat kuitenkin aiemminkin yhdessä pelanneet. Levtchi / Puistola saattaa hyvinkin tippua Karjalaisen tieltä, jos odotettua potentiaalin realisoitumista ei tapahdu. Toisaalta esim. Karjalainen ja Levtchi ovat täysin eri profiilin pelaajat, kun Levtchi ei oikein lauo vahingossakaan, vaan keskittyy syöttelemään.

E: Mukavasti on kuitenkin laitureissa vaihtoehtoja ketjurulettiin Rautakorvella ensi kaudeksi. On kärkiosaamista ja toisaalta laatua riittää neloseen asti. Taustalla odottaa nippu "junnuja"/junnuja kärkkymässä paikkaa kokoonpanosta. Erityisesti Vauhkonen ja Bertrand päivän hankinnoista lämmittävät mieltä. Osaamista maalintekoon ja vastustajan maalin edessä hääräämiseen. Toivottavasti onnistuvat edes kohtalaisesti.
 

Fury

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ottawa Senators
Onko näin, että Karjalainen on nelosketjun mies Tapparassa? Eikös tuolle voisi antaa tulosvastuutakin? Vai onko Tapparan nelonenkin tuloskentällinen?
Hyvin mahdollista että nelosen laidassa on joku muu kuin Karjalainen. Laituriosasto on kuitenkin sen verran kova, että väkisinkin jonkun normaalisti tulosvastuussa olevan pelaajan on sinne sijoitettava. Karjalaisen laitoin siksi, koska hän on hyvä kahden suunnan hyökkääjä. Sopii paremmin neloskenttään, kuin esim. Puistola tai Levtchi.

Tulosvastuuta Karjalaiselle on annettukin, pelaa ylivoimassa av-neliön keskellä, sekä saa myös vastuuta alivoimalla.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
!!!!HUOMIO!!!!

Pelaajille on annettu arvosana kaavaillun roolinmukaisesti, joita olen pyrkinyt selvittämään joukkueiden keskusteluista. Eli numero/pelaaja ei tarkoita pelaajien olevan tasoltaan samoja.


Pelaajien arvosanojen arvostelu asteikko.

0 - Ei käyttöä liigatasolla.
1 - Heikko liigatason pelaaja.
2 - Alemman keskitason pelaaja/täysi arpa vielä.
3 - Ylemmän keskitason pelaaja/todennäköisesti hyvä pelaaja liigatasolle.
4 - Hyvä/erinomainen liigatason pelaaja omassa roolissaan/potentiaalia nousta KV-tason pelaajaksi.
5 - Liigan eliittiä ja ehdotonta kärkeä.
6 - Liigan paras omalla pelipaikallaan. (1kpl/pelipaikka)




Tappara


Arvosana: 22.5
Valmennus: 4 x 1.5 = 6
Puolustuksen arvosana: 3.91 x 1.25 = 4.88
Keskikaista: 4
Laitahyökkääjät: 4.12
Maalivahdit: 3.5


Olavi Vauhkonen - Tyler Morley - Kristian Kuusela
Niko Ojamäki- Jarkko Malinen - Charles Bertrand
Jere Karjalainen- Otto Rauhala - Anton Levtchi
Joona Luoto -Juhani Jasu -Patrik Puistola

Veli-Matti Vittasmäki - Teemu Suhonen
Ben Blood - Valtteri Kemiläinen
Toni Utunen - Alexander Ytterell
+Tuukka Mäntylä

Christian Heljanko
Leevi Nikkinen



Emil Larmi - - > NHL


Valmennus.

Rautakorpi on nykyisistä päävalmentajista kiistatta menestynein, eikä mitalipelit vaan yksinkertaisesti voi olla sattumaa. Materiaali on vuodesta toiseen tietenkin Rautakorvenmaisesti äärettömän kovaa, mutta absoluuttinen totuus ei aina ole materiaalin siivellä menestyminen, vaan orkesterin johtajaksi vaaditaan henkilö, joka saa joukkueen pelamaan tasonsa mukaisesti ja tämän Jukka kiistatta osaa. Liiga valmentajien uuden sukupolven aivan terävin kärki on pienimuotoisen etumatkan ottanut, mutta Rautakorvelta voi odottaa varmaa työtä ja tulosta. Lähteekö nyt jopa kenties viimeinen kausi Liigassa ja päävalmentajana Tapparassa Jukalta, kun on mahdollisuus kirkastaa hopeisien mitalien väri kirkkaimpaan? Aavistuksen huonona häviäjänä tiedetty Rautakorpi saanee kaiken menestymispaineen tulevalle, kun Tappara lähtenee ennakkoon jopa selkeänä mestarisuosikkina kauteen. Manner myönsi paineiden ottaneen hänestä vallan, mutta nähtäväksi jää miten monessa liemessä keitetty konkari pystyy käsittelemään mahdolliset putket, kun peli ei kulje ja tulosta ei toivotun mukaisesti tule.


Puolustajat.

Tapparan puolustus on aivan täyttä timanttia lähivuosien tapaan. Kiekollisesta vastuusta tulee vastaamaan aivan Liigan parhaimpiin puolustajiin kuuluvat Kemiläinen sekä Jukureista kesken kauden saapunut Suhonen, jotka ovat molemmat lähtökohtaisesti +30 tehopisteen miehiä. Uutena miehenä joukkueeseen saapuu Rantakarin korvaajaksi kaavailtu Ytterell, joka hakee uutta uran nousua kolmen SHL kauden jälkeen. Oikea käsi alhaalla pelaavan luutivan Ruotsalaisen vahvuuksiksi kuvaillaan kiekollinen pelaaminen ja kova laukaus. Aavistuksen heikoilla tehoilla kivikovassa kotimaassaan pelannut Ytterellistä ei varmuudella osaa sanoa vielä onnistumisen suhteen mitään, mutta ylivoimavastuuta ja roolia tulee tarjolla ainakin alkukaudella olemaan. Puolustuksen isännät ovat pelottavan kovia, kun makuupaikkoja ja fyysistä pelotetta tuovat äärettömän kova kaksikko, Vittasmäki sekä Blood. Varsinkin Blood yllätti aivan täydellisesti osaamisellaan, kun kesken kauden Tapparaan saapuessaan oli todellinen täsmävahvistus, joka fyysisen osaamisen lisäksi yllätti monipuolisella kiekollisella pelaamisellaan. Epävarmaa on vielä Utusen pelaaminen Tampereella, eikä lupauksen mahdollinen siirtyminen Pohjois-Amerikkaan oikeastaan heikennä puolustusta yhtään, kun taustalla löytyy pelaavaan kuusikkoon lyödä ikuinen kirvesrinta Mäntylä. Tapparan puolustus on aivan äärettömän kova jälleen, eikä puolustuksesta puutu etukäteen yhtään mitään. Puolustus on vaarallinen, vahva, nimekäs sekä likimain täydellinen jota käytännössä kaikki IFK poislaskettuna voivat vain ihmetellä ja hämmästellä.

Vittasmäki 4.5
Suhonen 4.5
Blood 4
Kemiläinen 5
Utunen 3
Ytterell 2.5

Keskikaista.

Tappara kävi ryöstöretkellä Lappeenrannassa Kerhon tavoin, kun mukaan kirvesrintojen keskikaistalle lähtee todella vahvan debyyttikauden Liigassa pelannut Morley. J-M Järvisen saappaat ovat pelillisesti äärettömän isot täytettäviksi, mutta jo tasonsa todistaneelta Morleylta voinee odottaa varmaa suorittamasta, kun laidoille on tarjolla monta luokkaa kovemman kaliberin kavereita mitä SaiPassa oli. Yllättävänkin paljon raippaa omiltaan saanut Malinen on kaikesta huolimatta Liigan yleiseen tasoon verrattuna hyvä taustatuki ykkössentterille ja odotettavissa on tasonnostoa viimekaudesta. Aavistuksen pieni kysymysmerkki Malinen on kuitenkin, laidoilla kun häärii kaksi todella kovia pistemääriä tekevää pelaajaa ja odotukset ovat keskikaistan heitä ruokkivan. Uskonkin Malisella olevan selkeästi puolustavampi rooli kolmikosta ja laiturit saavat tehdä tuhojaan rauhassa kahdestaan hänen varmistellen. Tapparan kannalta elintärkeä mies luutii pienemmissä otsikoissa, kun kenties koko Liigan paras alakenttien sentteri on Juhani Jasu. Maalin pelejä pelatessa mies on aina pelin ratkaisevilla minuuteilla kentällä, tappamassa vastustajan yrityksiä ja hyökkäyksiä. Alivoiman erikoismies, joka saadessaan pelata omassa roolissaan ilman tulosvastuuta on eliittiä.

*Morley 4.5
*Malinen 3
Rauhala 3.5
Jasu 5

*tulosvastuu

Laitahyökkääjät.

Merkittävistä pelaajista Tapparasta nosti kytkintä Zaborsky sekä varauksin Erkinjuntti ja tilalle saapui kaksikko Vauhkonen ja Bertrand. Varsinkin Ranskalainen Bertrand oli todellinen yllätys, kun entuudestaan jo erittäin nimivahvaan joukkueeseen liittyi edelliskauden maalikuningas 32 maalillaan. Tapparan tulosvastuun nelikko on jopa ylivoimaisesti Liigan terävin ja kun puhutaan maalintekotaidosta sekä henkilökohtaisesta osaamisesta hyökkäysalueella, niin Tapparan laitahyökkäysosasto aiheuttaa kyllä pelonsekaisia tunteita. Jokainen on tasoltaan 20 maalin sekä mahdollisesti 50 tehopisteen miehiä ja vaikka todennäköistä on että kaikki eivät tähän yllä, niin uhka näiden miehien hyökätessä on kokoajan maksimaalinen ja kaverin epäonnistuessa seuraava tulee kyllä sitten lyömään kiekon sisään. Kärki on terävä, tappava ja pelottava, joka tulee aiheuttamaan päänraapimista ja mietittävää vastustajalle. Yksi nimi minkä haluan tähtien seasta nostaa pinnalle on Jere Karjalainen. Henkilökohtaisesti olen odottanut läpimurtoa jo pitkään ja olen lähes varma, että pienemmässä joukkueessa suuremmalla vastuulla, olisi mies lyönyt itsensä jo tähtiin. Varsinkin Lukkoa vastaan, mies on aina ollut erittäin vaarallinen ja jopa poikkeuksetta saanut pelattua itselleen aimo paikan laadukkaita maalintekotilanteita. Tulosyksikön ulkopuolelle Karjalainen on jopa liian hyvä pelaaja mielestäni ja kertoo kaiken Tapparan laiturien tasosta. Huippulupaava Puistola saanee paikkansa yrittää murtautua timanttiseen kokoonpanoon, mutta riittääkö taso ylivoimaisen mestarisuosikin pelaavaan kokoonpanoon? Nyt on niin materiaaliltaan niin kovasta hyökkäyksestä kysymys, että niin Puistola kuin Simontaival jäävät vähäiselle peliajalle ja huippulupaukset saattaisivat lähteä jopa vuokralle toisiin seuroihin.

*Vauhkonen 4.5
*Kuusela 5
*Ojamäki 5
*Bertrand 5
Karjalainen 4.5
Levtchi 3.5
Luoto 3.5
Puistola 2

*
tulosvastuu

Maalivahdit.

Suurin kysymys Tapparalle on Larmin pelaaminen/pelaamattomuus kirvesrinnoissa. Suomeen jäädessään on Liigan paras maalivahti Larmi viimeinen palanen mestaruuden tavoitteluun ja selvänä kakkosvahtina lähtevän Heljangon voi laittaa tolppien väliin koska vain, eikä Tappara silti anna tasoitusta tästä muille. Mikäli Larmi saa NHL-sopimuksen ja sinne lähtee, niin maalivahtiosasto onkin sitten mahdollinen epävarmuustekijä.

Edit: Larmi teki NHL-sopimuksen, haussa kirittäjä Heljangolle.

Heljanko
Nikkinen

Kysymysmerkit.

Miten joukkue käsittelee suuren ennakkosuosikin paineet, Larmin mahdollinen NHL-sopimus ja kaikkien pelaajien pitäminen tyytyväisenä.



Arvio.

Mielestäni Tapparaa on mahdoton nähdä minkäänlaisena muuna, kuin kiistattomana ennakkosuosikkina kannujahtiin. Siinä missä naapuri Ilves on haalinut tulevaisuuden potentiaalia joukkueeseen mielinmäärin, niin Tappara käytännössä vilisee jo tasonsa näyttäneitä huippupelaajia. Materiaalietu on jopa IFK:hon nyt huomattava ja Kärpätkin joutuu ostamaan vielä lukuisan määrän pelaajia, jotta voidaan puhuta nimellisesti yhtä kovasta joukkueesta. Pelejä ei kuitenkaan ratkaista vain nimillä pelipaidassa ja joukkueen täytyy esiintyä yhtenäisenä sekä lunastaa odotukset, jotta keväällä malja nousisi Hakametsällä. Materiaalin sekä voittamisen kulttuurin historialla, taistelee sijoista 1-3. Ennakkosuosikki kauteen lähdettäessä.

Seuraa heitä.

Jere Karjalainen & Olavi Vauhkonen.
 
Viimeksi muokattu:

Sean Connery

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tuo maalivahtikuvio Tapparalla on täysin mielenvikainen. Mitä ihmettä liikkuu Heljangon päässä, jos on pienikin mahdollisuus Larmin jäämiseen Suomeen? Larmi ollut dominoiva ykkösvahti kolme kautta pelaten n. 80-90% peleistä. Hän ei ikinä tässä vaiheessa uraa suostuisi pienempään rooliin. Heljanko sen sijaan osoittaa pientä puutetta huippu-urheilijan mentaliteetissa, mikäli tyytyisi selkeään kakkosvahdin rooliin. Luulen siis, että melko mojova hintalappu sai Heljangon pysymään Larmista huolimatta (tai tieto Larmin lähdöstä...).

Oma teoriani on se, että Tappara maksoi mottipäisen Larmille jouluna ...(mottipäisen siksi, että hyvällä korvauksella olisi jäänyt HPK:hon ja vähän paremmalla useaan muuhun liigaseuraan.) ...kevään mittaan tuli selväksi, että NHL kutsuu ja Heljanko piti pitää hinnalla millä hyvänsä. Nyt on pakko sitten vetää perinteiset mediasetit niin kauan ennenkuin Larmin diili-julkaistaan.

Pahimmillaan tässä Tappara köyhtyi ihan reippaasti. Larmille allekirjoitusbonarit ?? + Heljangolle tod.näk. rahakkaampi diili, koska jouduttiin venyttämään pitkälle kevääseen (ottajia varmasti muuallakin) + Uuden veskarin etsintä kesällä (mikäli Larmi lähtee.. ja lähteehän se!).
 
Viimeksi muokattu:

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pelottavan kova on Tappara kyllä. Toivottavasti menettävät edes Larmin, niin jää muillekin mahdollisuuksia. Toisaalta Rautakorpi saattaa itsessään olla jo iso miinus.

Oma teoriani on se, että Tappara maksoi mottipäisen Larmille jouluna ...(mottipäisen siksi, että hyvällä korvauksella olisi jäänyt HPK:hon ja vähän paremmalla useaan muuhun liigaseuraan.) ...kevään mittaan tuli selväksi, että NHL kutsuu ja Heljanko piti pitää hinnalla millä hyvänsä. Nyt on pakko sitten vetää perinteiset mediasetit niin kauan ennenkuin Larmin diili-julkaistaan.
Minun on vaikea uskoa, että kotoisessa liigassa joku maksaisi mojovia allekirjoitusbonareita, jos on vaarana, että kyseisen pelaajan suunta on NHL. Tai ei ainakaan siten, että nuo korvaukset maksettaisiin lähdöstä huolimatta. Itseasiassa en usko, että Larmi on Tapparan kanssa solminut sopimusta allekirjoitusbonuksien takia ollenkaan, vaan yksinkertaisesti Tappara on laittanut pöytään parhaan tarjouksen palkassa mitattuna.
 
Viimeksi muokattu:

Sean Connery

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Minun on vaikea uskoa, että kotoisessa liigassa joku maksaisi mojovia allekirjoitusbonareita, jos on vaarana, että kyseisen pelaajan suunta on NHL. Tai ei ainakaan siten, että nuo korvaukset maksettaisiin lähdöstä huolimatta. Itseasiassa en usko, että Larmi on Tapparan kanssa solminut sopimusta allekirjoitusbonuksien takia ollenkaan, vaan yksinkertaisesti Tappara on laittanut pöytään parhaan tarjouksen palkassa mitattuna.

Tätä jäin itsekin miettimään, että tuskinpa tuolla nyt kovin merkittäviä summia ainakaan. Olisi jo kohtuu idioottimainen sopimus seuran kannalta. Niin tai näin... raha tässä on puhunut merkittävästi kuitenkin. "Menestyksen perässä.." alkaa olemaan jo aika kliseinen lause ja aika usein kääntyy itseään vastaan. Vaikka Kerho tavallaan yllätysmestari olikin, niin kyllä HPK-leirissä uskottiin menestykseen!

Palve, Turunen, Paajanen ja nyt Larmi... kyllä näille herroille on sorvattu ihan Liigan arvokkaimpia sopimuksia, vaikka menestyksen perässä liikkuvatkin... ja miksipäs ei. Sen arvoisia ovat!
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Oma teoriani on se, että Tappara maksoi mottipäisen Larmille jouluna ...(mottipäisen siksi, että hyvällä korvauksella olisi jäänyt HPK:hon ja vähän paremmalla useaan muuhun liigaseuraan.) ...kevään mittaan tuli selväksi, että NHL kutsuu ja Heljanko piti pitää hinnalla millä hyvänsä. Nyt on pakko sitten vetää perinteiset mediasetit niin kauan ennenkuin Larmin diili-julkaistaan.

Olen antanut itseni ymmärtää, että Mikin ryöstökalastus tapahtuu jo paljon aikaisemmin kuin lähellä joulun pyhiä. Tuossa on se syy miksi puhutaan, että pelaajat pelaavat ilmaiseksi Tapparassa, kun perstuntumalta Mikki on haaskalla ennen kuin todellinen läpilyönti on tapahtunut.

Olisitko itse maksanut mansikoita Larmista kahden ensimmäisen HPK-kauden perusteella?
 

keigykedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Leijonat
Ei tuossa Tapparan maalivahtitilanteessa mitään mielenvikaista ole. Tappara haluaa menestyä paitai liigassa niin myös CHL:ssä. Heljangolta jäi viime kaudella ottamatta se steppi minkä varaan oltiin Tapparassa laskettu ja Heljangon ailahtelu maksoi monen monta tappiota runkosarjassa jonka lisäksi monta voitettuakin peliä meni aivan turhan tiukaksi. Moni täällä epäilikin ennen viime kautta Tapparan maalivahtiosastoa ja oikeassahan he loppujen lopuksi olivat, maalivahtikaksikko ei vastannut tasoltaan joukkueen muita osa-alueita. Nyt on Heljangolla pienemmät paineet olla se itsestäänselvä ykköstorjuja ja sekä joutuu että pystyy ottamaan niitä seuraavia kehitysaskelia. Larmi on nyt tulevalla kaudella meidän ”Metsola/Karhunen” ja Heljanko ”Hrachovina”.
Selkeä signaali Heljangolle että nähty taso ei riitä ja parantaa pitää jos meinaa joskus jatkossakin olla Tapparan ykkösvahtina. Jos ei sitä tosiasiaa pysty nuori maalivahti käsittelemään oikealla tavalla niin sitten ura saa luvan jatkua jossain muualla.

Engren/Lankinen, Vehviläinen/Rynnäs, Engren/Leggio.... onhan noita ennenkin ollut
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: U2

Sean Connery

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Olen antanut itseni ymmärtää, että Mikin ryöstökalastus tapahtuu jo paljon aikaisemmin kuin lähellä joulun pyhiä. Tuossa on se syy miksi puhutaan, että pelaajat pelaavat ilmaiseksi Tapparassa, kun perstuntumalta Mikki on haaskalla ennen kuin todellinen läpilyönti on tapahtunut.

Olisitko itse maksanut mansikoita Larmista kahden ensimmäisen HPK-kauden perusteella?

Jos oli ihan vilpitön kysymys, niin vastaan. Olisin!

Käytännössä joukkueen arvokkain pelaaja parin kauden ajan. Aika erikoista, että tätä ei ole huomannut muut kuin Hämeenlinnalaiset (ja Mikki). Kyllä Larmi oli jo viime kaudella "tuleva NHL-veskari"...
 

Sardion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Hyvää työtä @Ruuhkis . Olet selvästi tehnyt paljon taustatyötä. Olen lähes kaikesta samaa mieltä. Nostit esiin sen, että Manner myönsi menneenä keväänä pelänneensä tappioita enemmän kuin iloitsevansa voitoista. Juuri siltä Rautakorpikin näyttää aina, kun finaaleihin edetään. Rautakorpi lähtee pelkäämään, että tulee hopeaa ja toisinaan jähmettyy, kun tarvittaisiin nopeaa reagointia. Seuraukset tiedämme. Hyvä valmentaja JR on silti. Erittäin analyyttinen ja yrittää pysyä taktisesti kehityksen aallonharjalla. Menestys puhuu puolestaan: vaikka joukkueet ovatkin olleet laadukkaita ei se ole mikään menestyksen tae.

Malinen on saanut aiheetta rapaa niskaansa Tapparan leirissä. Kyseessä on erinomainen 2. - 3. sentteri Liigaan. Antaisin hänelle arvosanan 4. Morley sen sijaan on hieman epävarmempi kortti. Pelasi loistavan kauden, mutta jääkö yhden kauden ihmeeksi? Kaikki SaiPassa onnistuneet eivät aina ole onnistuneet muualla, sillä Lappeenrannassa on taikaa. Pudottaisin Morleyn arvosanan 4:ään ottaen huomioon, että rooliksi kaavaillaan ykkössentterin tonttia. Kovat tekijät Morley toki rinnalleen saa ja edellytykset onnistumiselle ovat hyvät, kuten sanoit. Jasu on tosiaan jopa Liigan paras omassa nelosen työmyyrän roolissaan, vaikka Humaloja on kova haastaja.

Hyvin olet pisteyttänyt myös puolustuksen. Ytterellin rooli on tässä vaiheessa vielä pieni mysteeri eli onko se top 4 vai top 6. Hyökkäävä pakki on kyseessä, mutta yltääkö yv:lle, kun Tappara pelaa yhdellä puolustajalla ja rosterista löytyy jo Suhonen ja Kemiläinen. Uskoisin, että Ytterellin rooli tulee kuitenkin olemaan suurempi kuin Fälthin, mihin ei paljoa vaaditakaan. Blood puolestaan joutui viime keväänä liian koville minuuteille, jonka seurauksena pelaamisen taso hieman tipahti. Nelonen on paikallaan. Vittasmäki on noista puolustavista pakeista edelleen se Tapparan ykkönen, kuten huomioitkin.

Ensimmäiset huhut Larmin Tappara-sopimuksesta tulivat ilmoille tammikuussa, joten joskus joulu-tammikuun aikoihin soppari on luultavasti tehty. On syytä muistaa, että tuolloin Heljanko vielä pelasi ailahtelevasti ja Larmi oli noihin aikoihin loukkaantuneena. Talvella näytti siltä, ettei Heljangolla vielä riitä ykköseksi ja siksi Larmi mielestäni hankittiin. Minä en mihinkään allekirjoitusbonuksiin usko ja Larmi on itse sanonut todennäköisesti pelaavansa Tampereella, jollei NHL-sopimusta tipu. Rahakkaan sopimuksen Larmi silti varmasti sai. Eikä se todellakaan tavatonta ole, että Liiga-joukkueella on kaksi kovaa maalivahtia, olihan Kärpilläkin Vehviläinen - Rynnäs ja IFK:lla tulevalla kaudella Engren - Tuohimaa. Tämä on kilpaurheilua ja kaikki pyrkivät kasaamaan joukkueesta mahdollisimman hyvän niillä resursseilla, mitä on käytössä.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Olen antanut itseni ymmärtää, että Mikin ryöstökalastus tapahtuu jo paljon aikaisemmin kuin lähellä joulun pyhiä. Tuossa on se syy miksi puhutaan, että pelaajat pelaavat ilmaiseksi Tapparassa, kun perstuntumalta Mikki on haaskalla ennen kuin todellinen läpilyönti on tapahtunut.

Olisitko itse maksanut mansikoita Larmista kahden ensimmäisen HPK-kauden perusteella?
Mielestäni Larmin kohdalla hieman yliarvioidaan tämän kauden merkitystä. Tottakai nyt se viimeinen piste saatiin läpimurrolle, mutta kyllä Larmi oli todella kuuma nimi jo ennen tämän kauden jättipottia. Ei varmasti ole ollut halpa kaveri sopimusneuvotteluissa edes kauden alkupuolella.
 

Spitfire

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, SJS
Mielenkiintoista seurata miten Cody Kunykin ja Tyler Morleyn urat lähtevät kehittymään uusissa seuroissa. Näistä kavereista jäi kauden päätteeksi vähän kaksijakoiset ajatukset. Lehterä avasi SaiPan kaudenpäätöstilaisuudessa kauden aikana olleita ongelmia vapaammin. Käyttäjän @anthax raportoimana ulkkareista oli kommentoitu näin:

"- Avattiin mitä tarkoitettiin kirjaimellisesti sillä lausunnolla kesken kauden, että on annettu liikaa vapauksia ja mitä korjausliike aiheutti. Pelaajien harjoittelun oheistoiminta oli varsinkin ulkkareiden osalta huonoa tai ainakin erilaista kui mihin on täällä totuttu. Kun toiminta yhdistettiin, niin se koettiin enemmän vittuiluna kuin avun tarjoamisena. Joukkueen sisällä oli kuppikuntia jotka myös heikensi yhteishenkeä entisestään."

Voi toki koskea myös Kichtonia & Denisovia, mutta oma veikkaus on että pääasiassa koski hyökkääjiä. Mielenkiintoista nähdä etenkin miten Morley sulautuu Rautakorven joukkueeseen.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
!!!!HUOMIO!!!!

Pelaajille on annettu arvosana kaavaillun roolinmukaisesti, joita olen pyrkinyt selvittämään joukkueiden keskusteluista. Eli numero/pelaaja ei tarkoita pelaajien olevan tasoltaan samoja.


Pelaajien arvosanojen arvostelu asteikko.

0 - Ei käyttöä liigatasolla.
1 - Heikko liigatason pelaaja.
2 - Alemman keskitason pelaaja/täysi arpa vielä.
3 - Ylemmän keskitason pelaaja/todennäköisesti hyvä pelaaja liigatasolle.
4 - Hyvä/erinomainen liigatason pelaaja omassa roolissaan/potentiaalia nousta KV-tason pelaajaksi.
5 - Liigan eliittiä ja ehdotonta kärkeä.
6 - Liigan paras omalla pelipaikallaan. (1kpl/pelipaikka)




KooKoo


Arvosana: 15.55
Valmennus: 2 x 1.5 = 3
Puolustuksen arvosana: 2.5 x 1.25 = 3.12
Keskikaista: 2.5
Laitahyökkääjät: 2.93
Maalivahdit: 4


Anrei Hakulinen - Kim Strömberg - Trevor Mingoia
Samuel Bucek - Erik Karlsson - Vilmos Gallo
Juha-Pekka Haataja - Jere Friberg - Joonas Oden
Toni Suuronen - Kasperi Ojantakanen - Kimi Koivisto

Juho Rautanen - Matt Caito
Oskari Manninen - Martin Berger
Kalle Valtola - Alexander Bonsaksen

Henrik Haukeland
Niilo Halonen


Valmennus.

Liigan toinen debytantti valmentajien parissa tulee olemaan pitkän taipaleen nuorten maajoukkueissa valmentanut Ahokas, jonka kirkkaimmat saavutukset ovat mestaruudet niin 18 kuin 20 vuotiaiden parissa. Siirtyminen kuitenkin turnausvalmentajasta seuravalmentajaksi on suuri muutos ja vaikka näytöt nuorten kanssa ovat hyvät, niin Ahokas tulee olemaan suurin kysymysmerkki Kouvolassa, vaikka varovaisen positiivisia voidaankin olla. Bluesin A-junioreissa 2012-2013 viimeksi seurajoukkueessa valmentanut tulee saamaan täydellisen työrauhan ja vaikka ei pudotuspelejä vieläkään Kouvolassa nähtäisikään, niin tärkein työ tulee olemaan Liiga taipaleensa aloittelevien pelaajien kasvatus edustuskelpoisiksi pelaajiksi. Uusi aikakausi kuitenkin on käynnistynyt Liigassa jo tovin aikaa sitten ja kasvattajasarjaksikin muuttuneella jääkiekon pääsarjatasolla, Ahokas on loistava signaalin löytäminen KooKoolta ja saattaa nousta muutamassa vuodessa Pennasen, Mannerin sekä Kiven rinnalle, Suomen tavoiteltuimmaksi päävalmentajaksi. Kasvukipuja tulee väistämättä eteen, mutta niitä on jokaisella debytantilla joukkueen tärkeimmässä yksittäisessä roolissa.

Puolustajat

Ehdottomasti KooKoo puolustuksen mielenkiintoisin nimi on EBEL:n tehopuolustaja Matt Caito, joka tulee olemaan joukkueensa selkeä ykköspuolustaja. Siinä missä Haria sekä DeSousaa väistämättä kehutaan, niin missään nimessä ei 19 maalia ja 44 tehopistettä tehnyttä puolustajaa saa unohtaa keskusteluista. Tasaisen hyvä pistekäyrä vuodesta toiseen, joskin selkeästi heikompi tasoisissa sarjoissa, enteilee mahdollisesti todellista jymypaukkua ja suurella vastuulla odotettavissa on kelvolliset pisteet. Caiton lisäksi suurta vastuuta takalinjoilla tulee saamaan melko railakkaasti odotuksiin nähden pettänyt Bonsaksen. Parhaimmillaan Norjan maajoukkueen puolustaja on erinomainen yleispuolustaja Liigassa ja heikoksi jääneen viimekauden jälkeen uskon suurinta yksittäistä tasonnostoa häneltä. Uutena miehenä Kouvolaan saapuu Vaasan Sportin taaksensa jättävä Oskari Manninen. Manniselta voi odottaa isoa panosta ja viitteitä puolustajan taidosta saatiin jo Hämeenlinnassa. Valitettava loukkaantuminen varjosti peliesityksiä Vaasassa ja uutta nostetta lähdetään hakemaan nyt KooKoo linjoilta. Aihiot ovat hyväksi puolustajaksi, kunhan pitää pelin yksinkertaisena. Loppukaudella Kouvolaan siirtynyt Rautanen saa mahdollisuuden olla osana tärkeitä palasia, kun selkeästi varmempi pelipaikka on Tapparan puolustuksen sijaan nyt Kouvolassa. Kausi oli niin vajaa sekä sekava, että todellista tasoa ei missään vaiheessa nähty häneltä ja vasta tuleva kausi näyttää hänen osaltaan, mitkä sävelet löytyvät varastosta. Pidän mahdollisena myös positiivisesti esiintyneen Peetro Seppälän murtautumista pelaavaan kuusikkoon kauden aikana.


Rautanen 2
Caito 3
Manninen 2.5
Bergrer 2
Valtola 3
Bonsaksen 2.5

Keskikaista.

KooKoon kannalta ehdottomasti se askaruttavin osasto, kun tähtisentteri Pitkänen paineli kotikonnuille ja suhteettoman isoihin saappaisiin joutuu astumaan Stömberg, joka missään nimessä ei täytä millään muotoa ykkössentterin vaativia mittoja. Karlsson on ihan ok keskushyökkääjä KooKoolle, mutta ei hänkään peliä kääntävä sateentekijä kyllä ole. Kärki on erittäin epävarma ja nimetön, mutta kuten koko joukkueessa, niin nyt on kasvutarinoiden sekä uusien sankarien aika. Friberg on erittäin hyvä hankinta KooKoolle, jota luonnollisesti Lukko miehenä on pystynyt seuraamaan pitkään ja tarkasti. Mikäli ei takana olisi kaksi rikkonaista kautta, niin Jere pelaisi satavarmasti Lukossa taikka toisessa isommassa seurassa. Loukkaantumishistoriasta johtuen Friberg on takuulla halpa mies Kouvolassa ja mikäli pelaa ehjän kauden, niin nousee varmasti jarrukenttien erinomaiseksi takuumieheksi koko Liigan mittapuulla.

*Strömberg 2
*Karlsson 2.5
Friberg 3
Ojantakanen 2.5

*
tulosvastuu

Laitahyökkääjät.

KooKoon suurin vahvuus viimekauteen verrattuna tulee olemaan laitureiden laajuus, kun joukkue ei missään nimessä ole enää yhden ketjun joukkue. KooKoon kärki koostuu yhdestä varmasta sekä kolmesta erittäin mielenkiintoisesta nimestä. Mingoia pelasi vahvan kauden Ruotsissa, nousten aina Allsvenskanista Rögleen, missä pelasi todella pirteästi. C-Moren SHL asiantuntijakin totesi Mingoian olevan yllättävän hyvä pelaaja ja KooKoo saa lähtökohtaisesti melko varman tekijän hyökkäykseen. Huippumielenkiintoinen nimi on Slovakian pääsarjaa dominoinut nuori Bucek, joka siirtyi Kouvolaan kun NHL-organisaatio Detroit oli joukkueista juuri KooKoon valinnut. Eittämättä vaakakupissa painaa päävalmentaja Jussi Ahokas, jonka odotetaan kehittävän nuoresta pelimannista tähti. Vertailun vuoksi Kärppien Kristoff teki 23-vuotiaana 57 pistettä Slovakiassa, kun 20-vuotias Bucek 51 pistettä. Todella mielenkiintoinen tapaus. Unkarin maajoukkuemies Vilmos Gallo tulee olemaan kolmas mielenkiintoinen pelaaja, kun kiekkoiluoppinsa Ruotsissa saanut saapuu KooKoon vahvuuteen. Hänkin on vielä nuori ja todellinen breikki ottamatta, mutta yksi huomattava asia hänen saapumisessaan on yhteinen historia Timråsta Karlssonin kanssa, joten aivan vieras paikka ei Kouvola tule olemaan. Ahokkaalla on siis käsissään hienot, vielä kääntämättömät kortit, jotka saattavat olla todellisia Jokereita sen mustan seiskan sijaan. Haataja pääsee vihdoin liiallisesta vastuuta irti ja tulee olemaan nuorten takana kova tekijä, joka antaa oppia ja isänroolia joukkueelleen. Joonas Oden on pelaaja, jolta odotan läpimurtoa Ahokkaan valmennuksessa. Oden oli mielestäni todella hyvä viimekauden lopussa ja pidän mahdottomuutena, etteikö hän näyttöpaikkaa saisi.

*Hakulinen 4
*Mingoia 3
*Bucek 2.5
*Gallo 2.5
Haataja 3.5
Oden 2.5
Suuronen 2.5
Koivisto 3

*tulosvastuu

Maalivahdit.

Henrik Haukeland vartioi tulevalle kaudella KooKoon maalia ja parempaa miestä ei joukkue olisi saanut. Jälleen kerran maalivahtien merkitystä ei voi väheksyä, kun pelataan viimeisestä pudotuspelipaikasta. Tulee ottamaan yksittäisiä tärkeitä voittoja joukkueelle ja on mies mihin puolustus voi luottaa.

Haukeland
Halonen

Kysymysmerkit.

Ahokkaan debyytti, keskikaista, uuden alun tuomat haasteet.

Arvio

Mikäli Ahokas saa joukkueensa iskuun alusta lähtien, niin en pitäisi pudotuspelipaikkaa mahdottomuutena. Muihin samoista sijoituksista taisteleviin joukkueihin verrattuna, KooKoolla on käsissään potentiaalisin sekä mielestäni laadukkain materiaali. Paikka 10 parhaan joukkoon vaatii tietenkin vielä äärimmäistä nappisuoritusta, mutta välimatka ei enää niin suuri ole, mitä aiempina vuosina. Taistelee sijoista 10-15.

Seuraa heitä.

Samuel Bucek & Joonas Oden
 
Viimeksi muokattu:

Arturo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Seattle Kraken, Chelsea
Omasta mielestä täälä Kouvolassa on aika hyvä joukkue kasassa ja vielä yksi sentteri haussa. Ehkä myös yksi pakki sillä Berger on loukkaantunut ja hänen kauden alotus venyy lokakuulle.

1. Hakulinen - Karlsson - Mingoia
2. Bucek - Strömberg - Haataja
3. Gallo - Ojantakanen - Oden
4. Suuronen - Friberg - Koivisto
Jokinen, Korhonen, Tamminen

Rautanen - Caito
Berger - Seppälä
Manninen - Bonsaksen
Valtola
Salmela
Pelli

Haukeland
Halonen
(Salminen, lainalla mestiksessä)
 
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
Mielenkiintoista seurata miten Cody Kunykin ja Tyler Morleyn urat lähtevät kehittymään uusissa seuroissa. Näistä kavereista jäi kauden päätteeksi vähän kaksijakoiset ajatukset. Lehterä avasi SaiPan kaudenpäätöstilaisuudessa kauden aikana olleita ongelmia vapaammin. Käyttäjän @anthax raportoimana ulkkareista oli kommentoitu näin:

"- Avattiin mitä tarkoitettiin kirjaimellisesti sillä lausunnolla kesken kauden, että on annettu liikaa vapauksia ja mitä korjausliike aiheutti. Pelaajien harjoittelun oheistoiminta oli varsinkin ulkkareiden osalta huonoa tai ainakin erilaista kui mihin on täällä totuttu. Kun toiminta yhdistettiin, niin se koettiin enemmän vittuiluna kuin avun tarjoamisena. Joukkueen sisällä oli kuppikuntia jotka myös heikensi yhteishenkeä entisestään."

Voi toki koskea myös Kichtonia & Denisovia, mutta oma veikkaus on että pääasiassa koski hyökkääjiä. Mielenkiintoista nähdä etenkin miten Morley sulautuu Rautakorven joukkueeseen.

Jos koski Morleyta, niin Rautakorven koulun se kuuluisa reenijumi tammikuuhun asti, kunnes alkaa kevättä kohden aukeamaan! :)
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Omasta mielestä täälä Kouvolassa on aika hyvä joukkue kasassa ja vielä yksi sentteri haussa. Ehkä myös yksi pakki sillä Berger on loukkaantunut ja hänen kauden alotus venyy lokakuulle.

1. Hakulinen - Karlsson - Mingoia
2. Bucek - Strömberg - Haataja
3. Gallo - Ojantakanen - Oden
4. Suuronen - Friberg - Koivisto
Jokinen, Korhonen, Tamminen

Minustakin näyttää ihan hyvältä KooKoon hyökkäys, itse asiassa aika vaikea sanoa kenet tuosta tiputtaa pois sitten kun se yksi sentteri (varmaankin kärkisentteri) tulee. Ja totta kai kun peilaa viime kauteen, niin tietenkin Kung Malte oli oma ainutlaatuinen tarinansa, hän ja Pitkänen veivät kahdestaan mennessään käsittämättömät 105 tehopistettä. Ja siihen vielä Kähkönen sitten päälle. Tuon kolmikon tilalle on Kookoo nyt hankkinut herrat Mingoia, Gallo ja Bucek. Eli mahtavaa potentiaalia, mutta ei varmoja takuita mistään. Kahden ensiksi mainitun toki luulisi olevan mennen kauden SHL-näytöillään ihan ok tekijämiehiä liigaan, ja Bucek sitten taas ratsastaa lahjakkuudellaan. Ja toki varmasti Odenilta odotetaan nousua sellaiseksi 25 pisteen (tai jopa yli) tekijäksi liigaan.. siihen päälle Hakulinen ja Haataja ovat sitten sitä tehtaan takuu osastoa liigapelaajina, joista joukkue tietää että laatua saadaan

Erittäin mielenkiintoista seurata KooKoon ensi kautta, ei tuossa mielestäni ole mitään syytä painaa paniikkinappulaa Kouvostoliitossa..
 
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
Ajattelin jotta Tapparalla on poikkeuksellisen paljon ulkkareita(4) jo tässä vaiheessa vuotta, mutta KooKoo pisti puolet paremmaksi seitsemällä ulkomaalaisella. Kertooko tämä jotain kotimaisesta tarjonnasta Liigatasolle...ai niin eihän eu-alueen kaverit ole ulkkareita? :)

Edit. KooKoon ulkkareiden määrästä vähennetty yksi, kun laskin erehdyksissä Martin Bergerin samaan ryhmään.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Ajattelin jotta Tapparalla on poikkeuksellisen paljon ulkkareita(4) jo tässä vaiheessa vuotta, mutta KooKoo pisti puolet paremmaksi seitsemällä ulkomaalaisella. Kertooko tämä jotain kotimaisesta tarjonnasta Liigatasolle...ai niin eihän eu-alueen kaverit ole ulkkareita? :)

Edit. KooKoon ulkkareiden määrästä vähennetty yksi, kun laskin erehdyksissä Martin Bergerin samaan ryhmään.

Taitaa olla osin sattumanvaraista vaihtelua. Muutama kausi sitten oltiin huolissaan, kun Liigan pistepörssin kaikki kärkiäijät oli ulkomaalaisia, ja nyt viime kausina on oltu huolissaan, kun siellä kärjessä ei ole ulkomaalaisvahvistuksia.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ajattelin jotta Tapparalla on poikkeuksellisen paljon ulkkareita(4) jo tässä vaiheessa vuotta, mutta KooKoo pisti puolet paremmaksi seitsemällä ulkomaalaisella.

KooKoolla 2 yhdysvaltalaista, 2 norjalaista, 1 unkarilainen, 1 slovakkialainen ja 1 ruotsalainen.
Lisäksi KooKoo ilmoitti tänään, että myös yhtä keskushyökkääjää etsitään vielä ja pitäisin melko todennäköisenä, että myös tämä pelaaja tulee ulkomailta.
 

R & L

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ajattelin jotta Tapparalla on poikkeuksellisen paljon ulkkareita(4) jo tässä vaiheessa vuotta, mutta KooKoo pisti puolet paremmaksi seitsemällä ulkomaalaisella. Kertooko tämä jotain kotimaisesta tarjonnasta Liigatasolle...ai niin eihän eu-alueen kaverit ole ulkkareita? :)

Edit. KooKoon ulkkareiden määrästä vähennetty yksi, kun laskin erehdyksissä Martin Bergerin samaan ryhmään.

Muutamilla joukkueilla alkaa jo olemaan nämä "Muukalaislegioonan" tunnusmerkit ilmassa, mikä ei ainakaan yleensä ole kovin hyvin toiminut Liigassa.

Ilves onkin siihen nähden mielenkiintoinen joukkue, koska tällä hetkellä mennään täysin kotimaisella rosterilla. ja saattaakin olla hyvinkin mahdollista, että kausi tullaan myös näin aloittamaan.
 

Baldrick

Jäsen
Ei ole epäilystäkään, etteikö Larmi ihan Liigan veskareista parhaimpia palkkoja saa, vaikka sopimus onkin tehty ennen vuodenvaihdetta(?). Ollut jo pitkään liigamaalivahtien kermaa ja kannatellut aiemmilla kausilla korostuneesti HPK:ta.
 

Apheu

Jäsen
Arvio.

Mielestäni Tapparaa on mahdoton nähdä minkäänlaisena muuna, kuin kiistattomana ennakkosuosikkina kannujahtiin. Siinä missä naapuri Ilves on haalinut tulevaisuuden potentiaalia joukkueeseen mielinmäärin, niin Tappara käytännössä vilisee jo tasonsa näyttäneitä huippupelaajia. Materiaalietu on jopa IFK:hon nyt huomattava ja Kärpätkin joutuu ostamaan vielä lukuisan määrän pelaajia, jotta voidaan puhuta nimellisesti yhtä kovasta joukkueesta. Pelejä ei kuitenkaan ratkaista vain nimillä pelipaidassa ja joukkueen täytyy esiintyä yhtenäisenä sekä lunastaa odotukset, jotta keväällä malja nousisi Hakametsällä. Materiaalin sekä voittamisen kulttuurin historialla, taistelee sijoista 1-3. Ennakkosuosikki kauteen lähdettäessä.

Nyt toppuuttelisin hieman. Arviosi on ihan hyvä, mutta sanoisin, että siinä on se oletus, että kaikki osuisi ihan nappiin. En jaksa uskoa, että näin kävisi, vaan kaudesta voi tulla Tapparalle myös erittäin hankala. En ainakaan osta ajatusta, että Tappara lähtisi ennakkosuosikkina kauteen - joukkue on mielestäni ehkä eniten boom or bust -tyylinen Tappara -joukkue aikoihin. Perustelen tätä hieman.

Charles Bertrand
Yksi huippukausi Kärpissä. Veikkaan, että palaa Tapparassa maan pinnalle. 20 maalin ylitys on se, mihin voi olla tyytyväinen. Bertrand on tietysti vihujen näkövinkkelistä ärsyttävän väkkärä pelaaja, vaikkei tehoja saisikaan aikaan. 32 maalia on kaukaista utopiaa. Voisin tässä kohtaa kysyä myös Kärpät -kannattajilta, että mitä he ovat mieltä Bertrandista pelaajana. Oliko hän enemmän Junttilan ja Ruohomaan tuotos, kuin oma supertähtensä? Kaiken mennessä nappiin tehnee Tapparassa hieman yli 20 maalia, mutta odottelisin sellaista 15+15=30 -kautta, realistisesti. Ei ole mikään ykköspyssy, hyvin suurella todennäköisyydellä. Olen silti tyytyväinen hankintaan, aina kelpaa nopea kaveri, joka pystyy niitä maaleja tekemään.

Olavi Vauhkonen
Voi tuoda apuja ylivoimaan olemalla iso maskimies. Tässä roolissa häneltä odotan hyvää suorittamista. Noin muuten tehnyt keskiarvollisesti 10-15 maalia per kausi. Yksi kova playoffkevät Lukossa. Tästäkin voi nyt sitten tulla mitä vaan. Onhan se realistista olettaa, että ei hän millään pääse viime kauden Sport -tehoille (Sportissa hyökättiin miten hyökättiin viime kaudella, ja puolustettiin miten puolustettiin). 17+27 vaihtunee Tapparassa johonkin 12+20 -malliin. Hyvä haku hän silti on, pidän todella, mutta ei mikään ihmemies (jos nyt verrataan voimasuhteissa muiden hankintoihin/laituriosastoihin).

Tyler Morley
Kovat on saappaat, jotta pitäisi olla TOP-3 seuran ykkössentteri. En jaksa uskoa, että taso riittää siihen. Joko joutuu karsimaan hyökkäystehoista, tai sitten puolustuspeli jää vajaaksi. Veikkaan 15+15=30 pinnan kautta, ja pitkiä vaikeita jaksoja. Kakkossentterinä mies menisikin jo sitten paremmin.

... Vaihtoehtoinen skenaario on tietenkin se, että Tappara iskee ensin jäälle Ojamäki - Morley - Bertrand -kolmikon, joka vie vastustajalta jalat alta ja sommittelevat hienoja kuvioita, jonka jälkeen kokenut supertähti Kuusela tulee vitjansa kanssa, jossa Levtchi ja Malinen kisuttelevat komeita kuvioita, sitten kolmosessa Luoto-Rauhala-Vauhkonen tulee pommikoneen lailla 300 kg yhteisjyränä, ja lopuksi superjuniorit Puistola ja Simontaival kikkailevat kaksin maaleja Jasun tehdessä tilaa. Unohdin vielä Karjalaisen Jeren, tekee sen perus 18 maalia nelosketjusta.

Sitten heräsin, ja tiedän, että ylempi skenaario on se todennäköisin. Sijat 3-6. Pakisto ja maalivahtiosasto ovat kunnossa ja suhteellisen varmoja. Ytterellin taso ihan täysin arvoitus, SHL:ssä tuskin huonoja pakkeja toki pelaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös