Apheu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Seattle Kraken
Tapparalla on kyllä osunut moni asia hyvin kohdalleen. Joukkuuesta paistaa energia, hyvä fiilis ja tekemisen meininki. Hieno kombinaatio, kun tehdään yhdessä, täysiä, mutta silti mukavassa hengessä.

Pelkällä hyvällä kemialla ei tietenkään päästä vielä mihinkään, mutta ennakoissa todella moni - myös minä - sortui Tapparan materiaalin vähättelyyn.

Esimerkiksi Tyler Morley; tiesin, että kyseessä on hyvä sentteri, en tiennyt, että me saatiin aivan täydellinen ykkössentteri. Moderni, loistava kiekollisena, ajaa ahnaasti kiinni vastustajiin, pelaa suoraviivaisesti ja taitaa myös puolustuspään pelin riittävällä tasolla. En minä näe mitään syytä, miksei tuo jätkä voisi periaatteessa pelata ihan NHL:ssäkin ihan kelvollisesti. Ihan valmis paketti Liigakentille ainakin.

Toinen kärkisentteri Patrik Virta jäi oikeastaan aikalailla pois parrasvaloista kauden kynnyksellä. Virta olisi ihan heittämällä ollut kahdella viime kaudella Tapparan ykkössentteri Jani Lajusen poistuttua. Potentiaali on kova, sillä Virrasta huomaa, että montaa asiaa pystyy vielä kehittämään entisestään. Nykytaso riittäisi varmasti johtamaan jokaisen Liigajengin ykkösketjua vähintään kelvollisella menestyksellä, Tapparassa toki olemme hienossa tilanteessa, että tälläinen mies on vasta kakkosketjun keskellä.

Jere Karjalainen on myös mielenkiintoinen pelaaja. En oikein osaa edes sanoa, mihin hän koko Liigan mittapuulla "putoaa". Viime kausi meni pipariksi, kun loukkaantui ja pelasi joku 20 matsia koko kaudella. Vaikuttaisi ottaneen hyvää steppiä sitten toissa kauden. Kaksi kertaa tehnyt 18 maalia, piste-ennätys 34 pinnaa. Luulisi noiden nyt ainakin menevän rikki.

Itse vähättelin muutama kuukausi takaperin aikalailla Charles Bertrandia. Sanoin kesän alussa, että saatiin varmaan 15+15 ihan jees pelaaja, joka nyt sattui Junttilan ja Ruohomaan kanssa oikeaan aikaan nakuttamaan sen yli 30 maalia. No mitä vielä, yksilönä Bertrand on ehkä Tapparan kovin, ja johtaa upeasti tuota Tapparan kolmoskenttää kavereinaan nuori Moilanen ja Rauhala. En tiedä miten sekaisin se viime kauden Sibir oli KHL:ssä, mutta itse sanon Bertrandista saman mitä Morleystä; pärjäisi nykyvireellään NHL:ssäkin. Huikea pelimies.

Sitten vielä perinteiset pitkän tuotannon kehittymiset, kuten Ojamäki, Levtchi, Moilanen - tavallaan myös Kemiläinen.
Vauhkonen ja Malinen ovat vielä sairastuvalla, mutta ennustan kyllä, että voittoputki katkeaa viimeistään siinä vaiheessa, kun jompi kumpi noista sairastuvalaisista palaa; näin se vain yleensä menee.

Ainiin ja pitäähän se Kuuselakin vielä mainita. Yhtä hyvä ellei parempi kuin ennenkin.

Maalivahdeista Garteig on kyllä ollut todella vakuuttava, mutta otanta on vielä pieni. Heljankokin pelannut ihan hyvin.

Itseäni hirvittää eniten Rauman Lukko. Siellä on omaan silmään kaikki todella hyvin balancissa, ja Danforth - Pa Westerholm kyllä haastaa Tapparan sentterikaksikon ja voi olla parempikin. Minä sanon, että Lukko on Tapparan ohella toinen aivan timanttisesti koottu jengi tälle kaudelle, etenkin jos Heinola vielä palaisikin.

Kärpät on hämmentävän hyvä, vaikka ei ole yksilöinä ehkä niin häikäissytkään. IFK:lla perinteiset käynnistymisvaikeudet, saa nähdä mitä tuleman pitää. Aina jaksaa hämmästyttää, miten tuollaisella materiaalilla ei irtoa enempään pinnoja.
 

#83WPG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jets,JYP
Olisi hienoa kuulla jokaisen joukkueen oman fanin mielipiteet, mitä piti olla ja mitä tuli? Itse en tälläiseen analyysin pysty, koska en voi seurata kuin harvasen pelin maastani johtuen.
 
Katajanokan spanieli : Haluaisin todella nähdä kun Kalpan ja Jypin maskotit ottavat vapaaottelun häkissä. Rimpula keltainen töyhtöhyyppä ja kapinen susikoira matsaisivat - ai että. (14.09.2019)

Aihio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Todella mielenkiintoista nähdä mihin suuntaan Lukon peli lähtee kauden edetessä. Todellinen muukalaislegioonahan Lukon joukkue on. Saako Pekka Virta joukkueen yhtenäiseksi, kun mennään kohti playoffeja ?

Sarjataulukon neljä ensimmäistä joukkuetta Tappara, Kärpät, Lukko ja Pelicans voi olla isolla todennäköisyydellä myös runkosarjan Top4-joukkueet.

HPK on omissa papereissa vahva haastaja
 

Ishmael

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Vancouver Canucks
”Tykkäät laittaa viestejä, joissa on vähän sisältöä ja paljon provoa.”
Käyttäjän Hamu luonnehdinta Ishmaelista 15.10.2020.

Kukko

Jäsen
Todella mielenkiintoista nähdä mihin suuntaan Lukon peli lähtee kauden edetessä. Todellinen muukalaislegioonahan Lukon joukkue on. Saako Pekka Virta joukkueen yhtenäiseksi, kun mennään kohti playoffeja ?

Sarjataulukon neljä ensimmäistä joukkuetta Tappara, Kärpät, Lukko ja Pelicans voi olla isolla todennäköisyydellä myös runkosarjan Top4-joukkueet.

HPK on omissa papereissa vahva haastaja
HPK ollut kyllä pelillisiltä esityksillään itselleni iso pettymys. Ykköskenttä HPK:lla on Liigan huipputasoa, mutta alemmat ketjut ovat kiekollisesti jäljessä jo keskitason liiga joukkuetta. Lisäksi jo Laatikaisen poissaolo on heikentänyt suppeaa omanpään puolustusta merkittävästi.

Liigan kärki taulukkoon katsomatta muodostuu seuraavista joukkueista

Tappara, kärki vahva, leveyttä, ei selkeitä heikkouksia

Kärpät, nojaa vahvaan ja laadukkaaseen omanpään puolustukseen, hyökkäyksen kärki laaja, mutta premium pelaajien taso ei täysin vakuuta.

Lukko, ulkomaalaisia hankinnat osuneet nappiin. Kärjessä kiekollista taitoa, jolla haastaa kenet vain joka ilta. Omanpään puolustuspelin kokonaisuus ei aivan kärkikaksikon tasoa.

HIFK, kriisissä, mutta pelannut kiekollisesti laadukasta peliä. Nousee ja haastaa kärkeä tasaväkisesti tunnetilan optimoituessa. Omaa edellytykset pelilliseen umpisolmuun, mikäli taso ei nousekaan oletetulla tavalla.

Ilves, hyökkäyspään taitotaso aivan Liigan huippuluokkaa. Omanpään virhealtius ja hyökkäyspelin innokkuus syövät pisteitä. Pudotuspeli tyyppinen vääntövoima harvojen harteilla, mutta haastaa vauhdillaan.

Jyp, papat saaneet tuekseen nuorta juonikkuutta. Nostanut osakkeitaan lähtökohdista, voi tehdä sen jatkossakin.

Pelicans, hyökkäys juonikkuutta, paikoitellen silmiä hivelevää. Kaasu vaikea pitää pohjassa illasta toiseen. Lisä Leveys kärkiosastolle tekisi hyvää HPK:n tavoin. Karhunen kaikesta huolimatta liigan paras maalivahti.

Lopullinen taulukko Kärjen osalta

Tappara
Lukko
Kärpät
HIFK
Pelicans
JYP
---------------------
Ilves
Jukurit
HPK
Ässät

Pudotuspelit
Tappara-Jukurit
Lukko-Ilves
Kärpät-JYP
HIFK-Pelicans
 
Viimeksi muokattu:
@McTorso :
Toivon, että pari kolme seuraa ei pysty ensi kaudella pelaamaan. Näin saisimme tästä Koronan aiheuttamasta erittäin ikävästä tilanteesta irti jotain positiivistakin.

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
HPK on omissa papereissa vahva haastaja
Nyt kun joukkue mainittiin, niin näin ulkopuolisena on helppo näyttää sormella, mikä on varmasti ollut isoin syy Kerhon luvalla sanoen heikohkoon alkukauteen. Kyllähän nimittäin maalivahtiosaston taso on romahtanut. Jos nyt ajatellaan, että viimeisen noin seitsemän kauden aikana on ensin ollut Saroksen aikakausi ja sitten Larmin aikakausi, niin kyllähän tämän kauden veskoissa heillä puhutaan rankasti alemman tason kavereista. Näkyyhän jo se päästettyjen maalien määrässäkin, vaikka jopa mestaruuspakisto säilyi heillä yllättävän hyvin kasassa, etenkin kärjen osalta. Hyökkäysosasto heillä riittää ihan hyvin tuloksentekoon, mutta ei sitten kuitenkaan ihan siinä määrin, missä peräpää vuotaa.. saammepa nähdä aikooko Kerho todella mennä noilla veskoilla koko kauden läpi
 
"siis ymmärrän syvällisesti hyvän taiteen määrittelemisen ikiaikaisen dilemman, mutta kyllä paskan aina tunnistaa"
(Kyösti Pöysti)

Sniper

Jäsen
Suosikkijoukkue
Timo Suden kääntölämäri
Kyllå sen taas tiesi, ettå median Hifki hehkutus oli ihan yliampuvaa. Edarit kyllå keksii mitå moninaisempia tapoja sössiå kautensa.
HIFK:n pelejä pari nähneenä voisi arvailla mistä kiikastaa. Enää ei puhuta ketsuppipullosta, vaan kyseessä on painetta kerännyt tomaattipyreepurkki, joka kyllä auettuaan roiskii keittiön katonkin.

Joukkue riistää, hallitsee ja luo, mutta b-pisteiden välistä maalille on alue, jossa tekeminen sakkaa täysin. Mikä tavallaan on seurausta IFK:n hyvyydestä: Se pelin hallinta ajaa usein vastustajan tiukkaan puolustuskuvioon ja siihen sumpun läpäisyyn ei ole ollut oikein keinoja. Näkemissäni peleissä ei tullut paljoakaan laadukkaita viivakuteja ohjureilla tai huikaisevia poikkisyöttöjä. Eli maalivahti ikään kuin pääsee hieman helpolla punaisia vastaan, kun saa keskittyä kiekolliseen pelaajaan.

Joka tapauksessa HIFK on taulukossa alempana kuin mihin yleispelaamisen taso riittää. Toki otantani/näkemykseni on sinänsä kehno, kun kahden ottelun perusteella kirjoitan.
 
Standardinmukainen allekirjoitus

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Lyhyt katsaus alkukauteen:

Tappara on ollut odotettua vahvempi, Kärpät aika lailla tasollaan ja HIFK pettymys. Tosin en ole yllättynyt, että Pikkaraisen miehistöllä on ollut käynnistymisvaikeuksia.

Ilveksen uskon vielä nousevan, mutta näin kehno alkukausi vaikeuttaa suoran pudotuspelipaikan saalistusta. Vähän kyllä jo tässä vaiheessa hekotuttaa Ilves-kuumeesta kärsineen toimittajakunnan arviot, jossa tupsukorvia sijoiteltiin tukevasti jopa sijoille 1-2. Riskit olivat näkyvillä, ja tällä kertaa ne näyttävät realisoituneen. Katsotaan, josko suunta vielä kääntyisi.

Pelicans on ollut vahvempi kuin odotin. Lahtelaisten meno vaikuttaa siltä, että sijat 4-6 ovat täysin otettavissa. En kuitenkaan usko, että lahtelaisista on aivan kärjen haastajaksi. Karhusen saatanan kova taso jäi muuten myös toimittajilta täysin ennakoimatta.

Ässät on tuloksellisesti korkealla, mutta peli ei ole kovin kaksiselta näyttänyt. Odotettavissa lienee putoaminen sijoille 7-10. Sori, Pori.

TPS. Julistevastaavan lähtölaskenta on alkanut. Peli on aivan hirveää skeidaa: Palloseura ei pärjännyt viikko sitten pelillisesti edes Ässille tai Jukureille. Miten on edes mahdollista tällaisella materiaalilla?

Muutoin mennään odotusten mukaisesti. Laskin HIFK:n A-kategoriasta B:hen, Ilves putosi B:stä C:hen ja Pelicans nousi pykälän verran.

Päivitetty voimasuhdearvio:

A Kärpät
A Tappara
__________
B HIFK+
B Lukko
B- Pelicans
B- JYP
____________
C Ilves
C HPK
C TPS
____________
D+Ässät
D Sport
D KalPa
D Saipa
D KooKoo
D Jukurit

Aiemmat arviot löytää tästä viestistä.
 
"Nyt ei taloudellisia raameja laiteta estämään ihmisten ajattelua" - Antti Rinne

"North Korea will become a different kind of Rocket - an Economic one!" - Donald Trump
Suosikkijoukkue
Hartaat toiveet & Hukutetut haaveet
A Kärpät
A Tappara
__________
B HIFK+
B Lukko
B- Pelicans
B- JYP
____________
C Ilves
C HPK
C TPS
____________
D+Ässät
D Sport
D KalPa
D Saipa
D KooKoo
D Jukurit

Aiemmat arviot löytää tästä viestistä.
Muuten hyvät arviot, mutta kyllä minä uskaltaisin jo alkukauden perusteella nostaa Jukurit D+:ksi eli samalle viivalle Ässien kanssa. Toki voin hyvin olla väärässäkin, mutta kyllä mulla on tällä hetkellä aika vahva kutina, että jumbosijaa ei Mikkelissä ainakaan tartte kevään tullen pelätä.
 
Exploring...​

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Muuten hyvät arviot, mutta kyllä minä uskaltaisin jo alkukauden perusteella nostaa Jukurit D+:ksi eli samalle viivalle Ässien kanssa. Toki voin hyvin olla väärässäkin, mutta kyllä mulla on tällä hetkellä aika vahva kutina, että jumbosijaa ei Mikkelissä ainakaan tartte kevään tullen pelätä.
Hyvin mahdollista ja validi pointti. Näillä avauskierrosten pisteillä Jukurit on mukana taistossa sääliplayoff-paikasta.
 
"Nyt ei taloudellisia raameja laiteta estämään ihmisten ajattelua" - Antti Rinne

"North Korea will become a different kind of Rocket - an Economic one!" - Donald Trump

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT
Suurimmat yllättäjät: Ässät ja Jukurit.
Pahimmat pettymykset: Sport, IFK ja Ilves.
Hieman yli odotusten: Lukko.
Hieman alle odotusten: HPK.


A
Tappara
-------------
B
Kärpät
Lukko
-------------
C
Pelicans
JYP
-------------
D
Ilves
HIFK
-------------
E
Ässät
HPK
-------------
F
Jukurit
TPS
-------------
G
KalPa
KooKoo
SaiPa
Sport

Siinä näkemykseni voimasuhteista juuri nyt, eli hyvin pitkälti tasaista Tapparan takana ja joukkueet ovat järjestetty mielestäni tämän hetkisen tason mukaan kategorioihin. Ilves ja IFK voisivat hyvinkin olla alempana, mutta näen tyyntä myrskyn jälkeen. Tuloksellisesti IFK on ollut surkea, mutta pelillisesti äärettömän vahva. Ajattelin tehdä kattavamman analyysin marraskuun maaottelutauon aikana, jolloin paneuden omiin arvioihin ja puran läpi miten nämä ovat toteutuneet ja jääneet toteutumatta.

Joukkueet kategorioissa sattumanvaraisessa järjestyksessä.
 
Viimeksi muokattu:
1963

JD #17
Suosikkijoukkue
Hartaat toiveet & Hukutetut haaveet
@Via Dolorosa heh, G-kirjaimen käyttäminen arvosteluasteikossa on melko omalaatuinen ratkaisu sulta. Yleensähän kirjaimilla annettavat arvosanat ovat juurikin niin että A on paras ja F huonoin. Toisaalta lokeroit mielestäni joukkueet oikein hyvin ja realistisesti. Pisteet siitä!
 
Exploring...​

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT
@Via Dolorosa heh, G-kirjaimen käyttäminen arvosteluasteikossa on melko omalaatuinen ratkaisu sulta. Yleensähän kirjaimilla annettavat arvosanat ovat juurikin niin että A on paras ja F huonoin. Toisaalta lokeroit mielestäni joukkueet oikein hyvin ja realistisesti. Pisteet siitä!
Painoin vain helpoimman kaavan kautta ja menin aakkosjärjestyksessä. Kirjaimet ovat oikeastaan yksi hailee noissa kategorioissa, olisi siinä voinut olla vaikka niiden tilalla numerot ykkösestä seitsemään.
 
1963

JD #17

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Offtopic:

Yleensähän kirjaimilla annettavat arvosanat ovat juurikin niin että A on paras ja F huonoin.
No, amerikkalaisessa maailmassa - josta luulen tulleen ajatuksen A-F -asteikosta - arvostelu on asteikolla A-D, ja F = Fail (hylätty), Huomioitavaa siis E:n puuttuminen. kts. Academic grading in the United States - Wikipedia - silloin kun kategorioita tekee, niin itsellä on aika tavalla oma vapaus käyttää kirjaimia ja numeroita niin paljon kuin haluaa :)
 
Koolla on väliä - K niin kuin Kulta! K niin kuin Kärpät! - https://bit.ly/2D68ZsU

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Itseni on tähän mennessä yllättänyt vain kaksi joukkuetta: Tappara ja Ilves. Tapparan toki pitikin olla vahva, mutta 10 peliin 29 pistettä on jotain sellaista, mitä tuskin kukaan pystyi ennakoimaan. Omissa odotuksissa oli dieselmäinen alku, jossa pisteitä olisi kertynyt sellainen 1,5 per ottelu tähän mennessä. Ilveksen taas oletin olevan syyskaudella kovassa lennossa ja vetävän yli 2 pisteen keskiarvolla ensimmäiset 10 peliä.

Kärpät, Lukko ja Pelicans ovat aloittaneet kutakuinkin sillä pistetahdilla kuin sopi olettaakin. Ehkä kaksi jälkimmäistä aavistuksen yläkanttiin, mutta ei merkittävästi.

Ässien ja Jukurien odotinkin olevan syyskaudella vahvoja. Taisinpa jossain veikkausketjussa arvaillakin, että Ässät keikkuu jopa TOP-6:ssa ennen valumista kohti sääliviivaa. Molemmilla on työteliäät joukkueet, tiivis pelitapa ja kova näyttämisen halu. Ennustan kuitenkin näiden molempien valuvan lopulta sijoille 10-14. Jukurien veikkaavan lopulta nappaavan sen viimeisen playoffpaikan.

HPK:lla on odotetunlaisia käynnistymisvaikeuksia mestaruuskrapulassa, eikä yllätyksenä tullut sekään, että Voutilainen ei pysty täyttämään Larmin saappaita. Veikkasin Kerhoa sijoille 7-10 ennen kautta, ja samasta arviosta pidän edelleen kiinni.

HIFK:n pistesaldo on pettymys, mutta kun katsoo tulosten taakse, on peli varsin odotetulla tasolla. Normaalilla viimeistelytehokkuudella (lue: tuurilla) kasassa pitäisi olla 15+ pistettä, mikä olisi aivan ok alku.

TPS:n ja SaiPan ongelmat ovat mielestäni valmentajaosastolla, ja näitä osasin odottaa. SaiPan puolustusta en myöskään nähnyt riittävänä liigaan.

Sportin puolustus- ja maalivahtiosasto näyttivät jo ennen kautta niin heikoilta, että ihmettelin kovasti palstan lähes yksimielistä näkemystä playoffpaikasta.
 
On vain yksi... #41

Yksi seura, Tampereella, se on Ilves ainiaan.

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Kärpät, Lukko ja Pelicans ovat aloittaneet kutakuinkin sillä pistetahdilla kuin sopi olettaakin. Ehkä kaksi jälkimmäistä aavistuksen yläkanttiin, mutta ei merkittävästi.
Kärppien suoritus Tapparan takana ei ehkä kerää yhtä paljon huomiota kuin pitäisi, koska Tappara rikkoo kaikenlaisia ennätyksiä. Kärpät kuitenkin suorittaa kovemmin kuin koskaan aiemmin kauden alkuun. Kärpäthän menee ujolla 147 pisteen kausitahdilla tällä hetkellä. Kaikki muuthan on voitettu paitsi se Tappara. Samalla nostaisin Lukon suoritusta myös esille. Todella kovaa tahtia sielläkin on menty alkukausi ja toinen Lukon tappioista on (kuten Kärpilläkin) Tapparalle.
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kärppien suoritus Tapparan takana ei ehkä kerää yhtä paljon huomiota kuin pitäisi, koska Tappara rikkoo kaikenlaisia ennätyksiä. Kärpät kuitenkin suorittaa kovemmin kuin koskaan aiemmin kauden alkuun. Kärpäthän menee ujolla 147 pisteen kausitahdilla tällä hetkellä. Kaikki muuthan on voitettu paitsi se Tappara. Samalla nostaisin Lukon suoritusta myös esille. Todella kovaa tahtia sielläkin on menty alkukausi ja toinen Lukon tappioista on (kuten Kärpilläkin) Tapparalle.
Pitää paikkansa, mutta toisaalta ottelumäärä on sen verran pieni että nuo menee omassa ajattelussani varianssin piikkiin, enkä siksi laske yllätyksiksi. Jos Kärpillä olisi piste vähemmän, olisi joukkue kutakuinkin viime kauden pistekeskiarvossaan (2,28). Lukolle 16 pistettä 9 pelin jälkeen olisi ehkä omien odotusarvojeni mukainen määrä, nyt ovat yhden kolmen pisteen voiton verran tuota edellä.
 
On vain yksi... #41

Yksi seura, Tampereella, se on Ilves ainiaan.
Suosikkijoukkue
Ässät, Hurricanes
Itseni on tähän mennessä yllättänyt vain kaksi joukkuetta: Tappara ja Ilves. Tapparan toki pitikin olla vahva, mutta 10 peliin 29 pistettä on jotain sellaista, mitä tuskin kukaan pystyi ennakoimaan. Omissa odotuksissa oli dieselmäinen alku, jossa pisteitä olisi kertynyt sellainen 1,5 per ottelu tähän mennessä. Ilveksen taas oletin olevan syyskaudella kovassa lennossa ja vetävän yli 2 pisteen keskiarvolla ensimmäiset 10 peliä.

Kärpät, Lukko ja Pelicans ovat aloittaneet kutakuinkin sillä pistetahdilla kuin sopi olettaakin. Ehkä kaksi jälkimmäistä aavistuksen yläkanttiin, mutta ei merkittävästi.

Ässien ja Jukurien odotinkin olevan syyskaudella vahvoja. Taisinpa jossain veikkausketjussa arvaillakin, että Ässät keikkuu jopa TOP-6:ssa ennen valumista kohti sääliviivaa. Molemmilla on työteliäät joukkueet, tiivis pelitapa ja kova näyttämisen halu. Ennustan kuitenkin näiden molempien valuvan lopulta sijoille 10-14. Jukurien veikkaavan lopulta nappaavan sen viimeisen playoffpaikan.

HPK:lla on odotetunlaisia käynnistymisvaikeuksia mestaruuskrapulassa, eikä yllätyksenä tullut sekään, että Voutilainen ei pysty täyttämään Larmin saappaita. Veikkasin Kerhoa sijoille 7-10 ennen kautta, ja samasta arviosta pidän edelleen kiinni.

HIFK:n pistesaldo on pettymys, mutta kun katsoo tulosten taakse, on peli varsin odotetulla tasolla. Normaalilla viimeistelytehokkuudella (lue: tuurilla) kasassa pitäisi olla 15+ pistettä, mikä olisi aivan ok alku.

TPS:n ja SaiPan ongelmat ovat mielestäni valmentajaosastolla, ja näitä osasin odottaa. SaiPan puolustusta en myöskään nähnyt riittävänä liigaan.

Sportin puolustus- ja maalivahtiosasto näyttivät jo ennen kautta niin heikoilta, että ihmettelin kovasti palstan lähes yksimielistä näkemystä playoffpaikasta.
Niin ja Sportin kohdalla puhuttaessa monesti näki ajatusmaailman, että siellä on jo niin paljon pisteitä tehneitä pelaajia, että nyt vain puolustus kuntoon ja täts it. Ai että kun se olisikin niin helppoa. Tosiasassa Sport pelasi helvetin hyökkäävää peliä viime kaudella ja siksi pelaajien pisteet olivat tehty osittain puolustuksen kustannuksella. On "hiukan" eri asia pelata voittavaa lätkää ja silti nakuttaa hyviä pisteitä tauluun.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Niin ja Sportin kohdalla puhuttaessa monesti näki ajatusmaailman, että siellä on jo niin paljon pisteitä tehneitä pelaajia, että nyt vain puolustus kuntoon ja täts it. Ai että kun se olisikin niin helppoa. Tosiasassa Sport pelasi helvetin hyökkäävää peliä viime kaudella ja siksi pelaajien pisteet olivat tehty osittain puolustuksen kustannuksella. On "hiukan" eri asia pelata voittavaa lätkää ja silti nakuttaa hyviä pisteitä tauluun.
Oletus varmaankin oli, että viime kaudesta olisi opittu jotain, mutta nyt näyttää siltä, että jatketaan vain samaan malliin sillä erotuksella, että tällä kaudella hyökkäys ei ole onnistunut yhtä hyvin. Viime hetken nousut ovat myös kääntyneet viime hetken sulamisiksi. Tässä on myös iso rooli tuolla puolustuspelin heikkoudella.
 
Yo Buddy. Still alive?

LiutunLätty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tässäpä tämä meikäläisen lopullinen runkosarjan voimasuhdearvio:

1. Kärpät 38p
2. Ilves 37p
3. HIFK 36p
4. JYP 34,5p
5. Tappara 34,5p
6. Lukko 33,5p
————————
7. TPS 32,5p
8. HPK 32,5p
9. Pelicans 31,5p
10. Sport 29,5p
————————
11. Ässät 28,5p
12. KooKoo 28,5p
13. KalPa 27p
14. SaiPa 26,5p
15. Jukurit 24p

Nyt aavistuksen huvittaa.
McTorso :)
Tätäkövarten oikeen tunnukset hankit, että pääsit kuittailemaan @McTorso :n arvioista. Toki kyllähän se Tapparalaiselta kivi on vierähtänyt sydämeltä, kun ei se Ilves olekaan edelle päässyt. Opettelisit edes kuitenkin lainaamaan viestejä oikein, tägäämään kirjoittajia ja jätä ne hymiöt weks. Nooo, kyllä se siitä.
 

Epätietoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
Tässäpä tämä meikäläisen lopullinen runkosarjan voimasuhdearvio:

1. Kärpät 38p
2. Ilves 37p
3. HIFK 36p
4. JYP 34,5p
5. Tappara 34,5p
6. Lukko 33,5p
————————
7. TPS 32,5p
8. HPK 32,5p
9. Pelicans 31,5p
10. Sport 29,5p
————————
11. Ässät 28,5p
12. KooKoo 28,5p
13. KalPa 27p
14. SaiPa 26,5p
15. Jukurit 24p

Nyt aavistuksen huvittaa.
McTorso :)
Miten sinun veikkaukset ovat menneet tähän mennessä?

Naurettavan lapsellista toimintaa teikäläiseltä.
 
Pärko!

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tässäpä tämä meikäläisen lopullinen runkosarjan voimasuhdearvio:

1. Kärpät 38p
2. Ilves 37p
3. HIFK 36p
4. JYP 34,5p
5. Tappara 34,5p
6. Lukko 33,5p
————————
7. TPS 32,5p
8. HPK 32,5p
9. Pelicans 31,5p
10. Sport 29,5p
————————
11. Ässät 28,5p
12. KooKoo 28,5p
13. KalPa 27p
14. SaiPa 26,5p
15. Jukurit 24p

Nyt aavistuksen huvittaa.
McTorso :)
Häh? Tuossahan on ihan hyvä aihio. Katsellaan rauhassa, miten pelit etenevät. Kausi on vasta ihan aluillaan. Olihan tuo ylläoleva siis minun arvioni, eikä sinun omasi?
 
Suosikkijoukkue
Ässät, Hurricanes
Tässäpä tämä meikäläisen lopullinen runkosarjan voimasuhdearvio:

1. Kärpät 38p
2. Ilves 37p
3. HIFK 36p
4. JYP 34,5p
5. Tappara 34,5p
6. Lukko 33,5p
————————
7. TPS 32,5p
8. HPK 32,5p
9. Pelicans 31,5p
10. Sport 29,5p
————————
11. Ässät 28,5p
12. KooKoo 28,5p
13. KalPa 27p
14. SaiPa 26,5p
15. Jukurit 24p

Nyt aavistuksen huvittaa.
McTorso :)
Niin siis mikä tämän viestin tarkoitus on. Teitkö siis nyt tuon lopullisen ariviosi vai mistä tässä nyt oikein on kyse?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy