Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2018–2019

  • 1 051 040
  • 3 931
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Onko ruotsalaisvahvistus ja Henrik Nilsson ollut jopa lievä pettymys?
Aloitti kauden ihan kohtalaisesti odotuksiin nähden (oliko niitä?) mutta viime aikoina vaipunut sysipaskalle tasolle, valitettavasti.

Hyökkääjät
Ennen kauden alkua kovasti keskustelua herättänyt hankinta Zynek Zohorna on lyönyt epäilijöilleen luun kurkkuun. Loistava pelimies on kyseessä. Pelicansin hyökkäyksessä on mukavasti laajuutta. Saarinen ja Mankinen ovat laadukkaita laitureita. Mustonen on nostanut tasoaan ja sentteröi jo ihan kärkiketjutasolla. Björninen ja Siikonen ovat monipuolisia taistelijoita minun makuuni. Severi Lahtisen todellinen läpimurto antaa vielä odottaa.
Se on muuten Hynek ja unohdit kokonaan mainita kahdeksan maalin Niko Kivelän. Todellinen yllättäjä maaliruisku Pelsulle tällä kaudella! Taavi Vartiainenkin on siistinyt tapansa ja tekemässä heittämällä henk.koht. piste-ennätystään.
 

TheRikza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hämeenlinnan Pallokerho, Florida Panthers
Kertokaahan minulle pikkaisen Janne Lahdesta. Mistä kiikastaa tällä maalikuningas konkarilla? Vain 19 peliä ja tehot 3+0.

Eipä tuossa sen kummempaa, kuin että aika ja nuoremmat pelaajat ovat ajaneet Jaskan ohi. Ei meinaa enää pysyä kasassa, ja kun pysyy niin ei mahdu enää kärkiketjuihin. Peliaikaa saanut keskimäärin 11 minuuttia tällä kaudella.

E: vastattiinkin jo tuossa ylempänä
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Aloitti kauden ihan kohtalaisesti odotuksiin nähden (oliko niitä?) mutta viime aikoina vaipunut sysipaskalle tasolle, valitettavasti.
Minulla oli. Odotin vakaata peruspakkia.
Se on muuten Hynek ja unohdit kokonaan mainita kahdeksan maalin Niko Kivelän. Todellinen yllättäjä maaliruisku Pelsulle tällä kaudella! Taavi Vartiainenkin on siistinyt tapansa ja tekemässä heittämällä henk.koht. L-ennätystään.
Korjaan tuon Hynekin, huolimatonta kirjoittamista minulta. Muunmuuassa Kivelää ja Vartiaista tarkoitin, kun kirjoitin laajuudesta. Hyviä kavereita on Pelicansin hyökkäyksessä paljon. No, varmastikin Kivelä olisi ansainnut erityismaininnan. Kiitos hoksautuksista.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
No pelipaikka on ollut lähinnä neloskentässä ja lisäksi on ollut sairastelua/loukkaantumista. Keskimääräinen peliaikakin on 11 minuutin hujakoilla, eikä kuulu ylivoimakoostumuksiin ollenkaan. Ei tässä varmaan kellään ainakaan meidän leirissä ollut mitään odotuksia Lahden suoritusta kohtaan tällä kaudella, joten ei sen puoleen ole mielestäni erityisesti pettänytkään. Koko joukkueen ollessa terveenä, ei Lahti kuulu parhaaseen mahdolliseen kokoonpanoon ollenkaan.

Kevään pelaajahan tämä tietysti tunnetusti on, joten jotain annettavaa voi vielä olla sitten mahdollisissa pudotuspeleissä, mutta en nyt ihmeitä enää odota tältä #2006nevöfoget sankariltamme.
Kiitos. Kyllä Pennasella varmasti kevättä ajatellen jotain odotuksia Lahden varalle on. Voisin kuvitella, että muutoin voitaisiin pohdiskella jo sopimuksenpurkuakin yhtenä vaihtoehtona. Kallis mies, vailla annettavaa.
 

13lapa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aivan. No silti on ihan vitun absurdia että jengi, jonka playoff-paikka ylipäätään on käytännössä tässä kohtaa fifty-fifty on "kutossuosikki" Veikkauksen mielestä.

Samaa itsekin ihmettelin. Unibetillä kertoimet aikalailla vastaavat: JYPillä 6 pienin, mutta IFK:lla 4 pienin. En tiedä mistä ja miten näitä kertoimia tehdään, mutta varmaan jotkut vaan päätellyt että "suuret" joukkueet nousisivat kuitenkin. Sijoituksiin 1-3 IFK:n kerroin 2.45 ja HPK:n 4.00, mikä ei kyllä tämän hetken joukkueiden tasoa tunnu vastaavan. Kärpillä kerroin sijoituksiin 1-3 on huvittavan pieni 1.18.

Mutta ei nyt sen enempää vedonlyöntisivustoja tarvitse tässä ketjussa varmaankaan pohtia. Ajattelin vain, että yksi keino vertailla joukkueiden voimasuhteita olisi (luultavasti) ammattilaisten luomien kertoimien avulla.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
9. HIFK 42p (22,35% / 80,73%)
Alkukausi on ollut iso pettymys. Laskin HIFK:n ihan Kärppien ykköshaastajaksi ennen kauden alkua. No, ei ole ollut. Luvattua ykkössentteriä ei ole näkynyt, eikä kuulunut. Laitureita kylläkin, joista paras on ennätetty kenkiäkin. Valmentajakuvio on myös sählätty perusteellisesti. Vaikuttaa siltä, että päävalmentaja Selinin toimintaolosuhteiden taso on pyritty minimoimaan. Aikamoista säätämistä nuorelta urheilutoimenjohtajalta.

Nyt olisi helppo julistaa HIFK:n kausi flopiksi. No, en sitä tee, sillä uskon vielä HIFK:n nousuun, vaikkakin ymmärrän hyvin heitä, jotka ovat tuon uskonsa menettäneet. HIFK:n joukkueessa on paljon laatua ja seuralla on massia sitä vielä parantaa. Sähläys loppukoon ja tuloksenteko alkakoon!

Maalivahdit
Maalivahdit ovat olleet suuri pettymys. Engrenin(88,02% / 2,81) piti olla Vehviläisen ykköshaastaja runkosarjan parhaan maalivahdin tittelin metsästyksessä. Ruusun(87,54% / 2,90) piti olla lupaava ja kehittyskykyinen kakkosveska. Molemmat ovat olleet huonompia kuin uskoin. Engrenin otteet ovat onneksi alkaneet parantua. Engren on parhaimmillaan Liigan eliittiä ja viitteitä siitä onkin jo saatu. Engren on isossa roolissa HIFK:n nousussa kohti suoraa pudotuspelipaikkaa.

Puolustajat
Puolustuksessa riittää laajuutta ja kokemusta, mutta siitä huolimatta taso jää odotetusta liian paljon. Kiekollisen pelin johtohahmo on loistava Teemu Eronen. Sen jälkeen onkin kiekollisen pelaamisen suhteen hiljaisempaa. Ulanderin aika ei todellakaan ollut vielä, Quincey on ollut minulle suuri pettymys ja O’Connor ei ole ihan niin hyvä kuin voisi toivoa.

Järeää osastoa edustavista Varakas ja Motin ovat pelanneet omalla perustasollaan. Kankaanperän ja Finleyn juna meni lujaa ohi ja isot pojat jäivät tylysti asemalle. Laakso on kärsinyt loukkaantumisista, joten katsellaan hänen avujaan kevätkaudella tarkemmin. Kyllä tuo puolustus on pikkaisen epämääräinen ja heikompi kuin kesällä ennakoin. Katsotaan, miten miehet kevätkaudella suorittavat. Mahdollisuuksia on paljon parempaan.

Hyökkääjät
Minä olen innoissani HIFK:n hyökkäyksestä. Se on pirun kova ja tulee hinaamaan HIFK:n vielä rajusti ylöspäin. Loukkaantumiset ovat häirinneet syyskauden suorittamista. Kangasniemi ja Thorell ovat aivan Liigan parhaimmistoa. Juuri heidän lukuisat poissaolonsa ovat näkyneet karusti HIFK:n pelaamisessa. Ykkösketjussa Thorell-Tyrväinen-Rask ovat palaset kohdillaan.

Nuorista Nordgren ja Lundell ovat iskeneet hyvät näytöt pöytään jo nyt, eikä ole vaikea ennustaa menon vain kiihtyvän kokemuksen karttuessa talven mittaan. Sen sijaan Engberg ei sytytä minua juurikaan. Hän on paljon jäljessä edellä mainitusta kaksikosta. Veteraani Santala on ollut pettymys heille, jotka hänestä huikeaa ykkössentteriä toivoivat. He, jotka odottivat hänestä tasaista ja kokenutta kolmossentteriä, ovat voineet olla tyytyväisiä näkemäänsä.

Karhea osasto on myös hyvä, vaikka siellä parhaillaan pari ikävää loukkaantumista onkin. Keränen, Tallberg, Petrell ja Åsten ovat kaikki sellaisia sotureita, joiden kanssa kelpaa lähteä keväällä taistoon. Toki myös Jääskä on hyvä nuori mies alaketjuihin.

Valmennus
Pidin HIFK:n valmennuskaksikkoa Selin&Pikkarainen todella suuressa arvossa ennen kauden alkua. Iso syy tähän oli heidän yhteinen kasvutarinansa. Ajattelin heidän olevan yhdessä enemmän kuin osiensa summa. No, tämä taika on tapettu johdon toimesta täysin. Jäädään katsomaan, mitä tuleman pitää.

Arvio jatkosta: Taistelee paikasta kuuden joukossa. (6.)
 

444

Jäsen
Samaa itsekin ihmettelin. Unibetillä kertoimet aikalailla vastaavat: JYPillä 6 pienin, mutta IFK:lla 4 pienin. En tiedä mistä ja miten näitä kertoimia tehdään, mutta varmaan jotkut vaan päätellyt että "suuret" joukkueet nousisivat kuitenkin. Sijoituksiin 1-3 IFK:n kerroin 2.45 ja HPK:n 4.00, mikä ei kyllä tämän hetken joukkueiden tasoa tunnu vastaavan. Kärpillä kerroin sijoituksiin 1-3 on huvittavan pieni 1.18.

Mutta ei nyt sen enempää vedonlyöntisivustoja tarvitse tässä ketjussa varmaankaan pohtia. Ajattelin vain, että yksi keino vertailla joukkueiden voimasuhteita olisi (luultavasti) ammattilaisten luomien kertoimien avulla.
Tuntematta mekaniikkaa sen tarkemmin uskoisin, että tuossa vaikuttaa myös ajatus siitä, että suuremmat seurat ovat ainakin teoriassa kyvykkäämpiä reagoimaan kauden aikana puutteisiin ja loukkaantumisiin. Teoriassa, koska taustalla on suurempi määrä rahaa. Mutta vain teoriassa, koska esim. IFK on osoittanut, että reagointikykyä ei ole.
 

Olbertson

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Leijonat, Kärpät
Quincey on ollut minulle suuri pettymys

Aika monelle muullekin on ollut. On kyllä pakko kaivella vähän menneitä (pelkästään tästä ketjusta), sen verran monella lähti mopo keulimaan kesällä kun Quinceyn hankinnasta ilmoitettiin.

Quincey sen sijaan on nimenä varmasti kovin tämän kauden hankinnoista

Eipä Henrik Tallinderillakaan ollut kautta ennen Liigaan tuloa Quinceytä enempää pelejä alla, ja ne muutamat olivat AHL:ssä ja Sveitsissä. Silti Liigan ylivoimaisesti paras puolustaja. Quincey on lähtökohtaisesti myös samaa kastia, taitaa aika samantapaiset urat olla Tallinderin kanssa taalaliigassa nopealla vilkaisulla.

Quincey on paperilla liigan paras pakki ohi Ohtamaan tai Hakanpään piste.

Jos tämä rödan nappaama Quincey on oikeasti pelikunnossa niin on kyllä toistaiseksi kovin hankinta tälle kaudelle.

Seuraavassa @Nelfor arvioi Ohtamaan ja Quinceyn paremmuutta.

Mielestäni kyllä voi sanoa. Jos toisella pelaajalla on takana pitkä ura NHL:ssä ja toisella ei ole ollenkaan NHL-taustaa, niin näiden saatavilla olevien tietojen valossa NHL-uran tehnyt on nimenomaan paperilla parempi.

Jos molemmat ovat täysin terveitä ja kykeneväisiä täysipainoiseen pelaamiseen, niin erittäin todennäköisesti Quincey on parempi pelaaja.

Ei sillä, että minäkään aina olisin oikeassa. Mutta kesällä kyllä hieman tämä joidenkin erektio hymyilytti.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Mielestäni Quincey on ja oli paperilla liigan paras puolustaja. En oikein ymmärrä nostoasi.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Minä en muista kyllä pitäneeni tätä Quinceyä minään maagisena hankintana. Siis totta kai se takaportti, että parhaiden päiviensä iskussa olisi heittämällä paras pakki Liigassa, mutta niin olisi moni muukin pelaaja. Jos olet hidas ja kankea änärissä, niin et sä Liigassa miksikään reksaruotsalaiseksi muutu.
 
H

Hidas_ja_kankea

Puolessavälissä on viisaampi kuin kauden alussa. Lähtökohtaisesti pidin Quinceytä kovimpana hankintana puolustukseen ja Korpikoskea hyökkäykseen. Kuinkas sitten kävikään. HIFK on ollut niin sekasortoisessa tilassa, että vaikea siinä olisi ollut huikeankin sepän onnistua. Ei mitenkään ylivoimainen hankinta ollut, johtuen edellisestä kaudesta, jos vaikka verrataan Ohtamaahan. Tuskin liikkui aivan pikkurahalla. Q:n todellinen taso näkyy vasta, kun HIFK saa pelinsä oikeasti uomiinsa.

HIFK nykyinen asema vetokertoimissa on perusteltua. Kangasniemi, Thorell ja astetta alemmalla tasolla Rask, Tyrväinen ja Eronen ovat hyviä pelaajia Liigaan. Nyt näyttää HIFK lievää noususuhdannetta.

Finley roikottamista edes seiskapakkina on ollut vaikea ymmärtää. Ilmeisesti on aika toipilas on edelleen, ei edes suorita odotusarvoista rooliaan. Sellainen tuimannäköinen halinalle on toistaiseksi ollut.

Tosiaan mestaruuskertoimet ja todennäköinen sijoitus eivät ole sama asia. Tuosta syystä JYP ja HIFK ovat perustellusti sijoitustaan korkeammalla bookereiden listoilla.
 

Aihio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Muutaman HIFK:n pelin nähneenä, niin jollain tapaa pelaajamateriaali ja pelitapa ei oikein kohtaa. En tiedä, kertokaa te jotka olette HIFK:n pelejä nähneet enemmän.

Jos HIFK saa pelilliset asiat kuntoo, niin omissa papereissa ihan varteen otettava finaalijoukkue. Materiaalissa sopivaa rouheutta playoff pelejä varten.
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Aina parempi, mitä enemmän Lukkoa aliarvioidaan. Tavallaan ihan virkistävää, ettei puhuta mistään ison budjetin alisuorittavasta joukkueesta, Nyt ajetaan ison potentiaalin nuoria sisään ja käytetään ne rahat sitten todellisiin vahvistuksiin, niin kuin kuuluukin. Hedelmät korjataan parin vuoden sisällä. Toki uskon, että tälläkin kaudella Lukko tulee olemaan yllättävän vahva keväällä, kunhan kaikki saadaan remmiin ja mahdollisesti joku täsmävahvistus vielä. Peli on erittäin hyvällä mallilla ja kehittynyt koko ajan, mitä pidemmälle kausi on edennyt. Muu kuin suora pudotuspelipaikka on tällä hetkellä pettymys.
 
Suosikkijoukkue
HPK
Kiitos. Kyllä Pennasella varmasti kevättä ajatellen jotain odotuksia Lahden varalle on. Voisin kuvitella, että muutoin voitaisiin pohdiskella jo sopimuksenpurkuakin yhtenä vaihtoehtona. Kallis mies, vailla annettavaa.

Turha Kerhon on tässä vaiheessa sopimusta purkaa, kun Lahden soppari loppuu tähän kauteen ja todennäköisesti myös ura ainakin Suomessa. Ei siinä paljoa viivan alle jäisi jos tässä vaiheessa Jaskan sopparin purkaisi. Kyllähän tuo alekentissä menee ja tuo sinne kokemusta, vaikka onkin saatanan kallis jätkä rooliinsa nähden.

Edit: Ari Vallin Show:ssa Lahti totesi, että ulkomaille ei ole lähdössä. Eli todennäköisesti pelit loppuu tähän kauteen tai joutuu pelaamaan aika paljon pienemmällä rahalla mihin on tottunut. Itse uskon, että alkaa keskittymään enemmän noihin musahommiin, mitkä sujuvat paremmin kuin lätkä tällä kaudella.
 
Viimeksi muokattu:

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
10. Ilves 41p (16,36% / 77,68%) ( Pelannut vasta 29 ottelua)
Ilves on ollut minulle iloinen ja raikas yllätys. En uskonut joukkueen pääsevän edes sääleihin ja niin vain joukkue on pelannut tuloksellisen alkukauden. Nuori joukkue on minulle edelleen hieman arvoitus. En minä Ilveksen pudotuspelipaikasta vieläkään varma ole. Arvostukseni Ilvestä kohtaan on kuitenkin kovasti nousussa.

Maalivahdit
Helenius(89,13% / 2,66) on ollut kelvollinen ykkösvahti ja Lehtonen(87,25% / 3,24) on ollut kelvollinen kakkosvahti. Maalivahtipelaaminen on kuitenkin yksi suurimmista haasteista Ilveksen matkalla kohti hyvää runkosarjasijoitusta. Tämä ei ole yllätys. Toki heikohko puolustus on varmastikin osasyyllinen maalivahtien alhaisin torjuntaprosentteihin.

Puolustajat
Ilveksen puolustusosasto ei ole vakuuttava. Nuori Laaksonen on ottanut kiekollisen ykköspuolustajan roolin. Flood on jämäkkä yleispuolustaja. Sen jälkeen onkin vaisumpaa. Esimerkiksi peruspakki Generous vetelee rajusti miinuksilla ja Leimun tehoillut ovat enää kaunis muisto vain. Meritoitunut Cam Baker kävi yrittämässä, mutta ei ei täyttänyt vahvistuksen kriteereitä ja sai lähteä. Ei vakuuta Ilveksen pakisto, ei ollenkaan.

Hyökkääjät
Ilveksen hyökkääjät ovat olleet huikea yllätys. Paljon on nuoria tasonnostajia. Ruotsalaisen läpimurtoa ennakoin jo kesällä. Suomi oli tasonsa näyttänyt jo edelliskaudella. Sen sijaan Lepauksen, Anttosen ja Ikosen tehoilut ovat olleet minulle täysi yllätys. Ennen kauden alkua perin nimetön hyökkäys on osoittautunut tositoimissa perin laadukkaaksi.

Valmennus
Pitkänlinjan valmentaja Kivi oli minun kirjoissani menossa pahasti alaspäin ennen kauden alkua. Tälle kaudella hänen onnistui kuitenkin puhaltamaan erityisen raikkaan hengähdyksen nuoreen joukkueeseensa. Hyvä niin, sillä vanhat meriitit vanhenevat ajanmyötä ja uusia on syytä hankkia.

Arvio jatkosta: Kamppailee sääleihin pääsystä. (9.)
 
Viimeksi muokattu:

HogiBoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Nuori Haapanen on ottanut kiekollisen ykköspuolustajan roolin.
Nyt kysyn koska en tiedä olenko tyhmä vai onko tuossa kirjoitusvirhe. Olen ollut siinä käsityksessä, että Laaksonen on ollut kiekollinen ykköspuolustaja. Lähinnä otsikoiden takia. Ei vissiin olekaan? Vai onko vain väärä nimi?
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Nyt kysyn koska en tiedä olenko tyhmä vai onko tuossa kirjoitusvirhe. Olen ollut siinä käsityksessä, että Laaksonen on ollut kiekollinen ykköspuolustaja. Lähinnä otsikoiden takia. Ei vissiin olekaan? Vai onko vain väärä nimi?
Jostain syystä Laaksonen on kääntynyt kirjoittaessa Haapaseksi. Ihmeelliset ovat aivot. Hyvä, että kysyit.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
11. KooKoo 41p (25,62% / 77,05%)
KooKoo aloitti kauden oikein hurlumheillä. Vahvaa hyökkäyspelaamista ja paljon pisteitä. Sittemmin, ainakin osin loukkaantumisten vuoksi, meno on rauhoittunut. Tosin Tuokkolan joukkueet ovat ennenkin pistäneet syksyllä parastaan. Vaikea kevätkausi on luvassa. Aikalailla odotusten mukaisesti vetää KooKoo lopulta.

Maalivahdit
Järvenpää(90,80% / 2,59) on nousemasta loukkaantumista edeltävälle tasolle. Se lämmittää mieltä. Hän on selvä ykkösvahti varsinkin, kun Perhonen(84,78% / 4,22) on ollut luokaton ja parhaillaan loukkaantuneenakin. Järvenpään ansiosta KooKoon pudotuspelihaaveet eivät tule kaatumaan maalivahtipeliin.

Puolustajat
Kesällä uumoilimme, jotta todella laaja on KooKoon puolustuksen materiaali. Loukkaantumiset ovat kuitenkin moukaroineet niin pahoin(Wittchow, Berger, Kristensen), että laina-apajille on seura joutunut menemään Ulanderin ja Rautasen muodossa. Kesken kauden on hommattu vakaa peruspakki Brett Carson ja tuoreimpana Logan Pyett. Mikäs muuten Santeri Salmelalla on? Onko nuori mies ollut loukkaantuneena, vai jäikö läpimurto muuten vain tälle kaudelle tekemättä? Mestis-tehoilija Valtola ja Tepsistä tullut Keskitalo ovat läpimurtonsa tehneet.

Hyökkääjät
Malte Strömwall on iskenyt hurjat näytöt pöytään ja taskussa polttelee kohta rahakas sopimus isompiin sarjoihin. Toki voi olla, että polttelee jo nyt. Pitkänen on jatkanut kehittymistään, Hakulinen on noussut uudelle tasolle ja Haataja on löytänyt uuden kevään. Siinäpä neljä KooKoon hurjaa tehomiestä. Soturi Kähkönen aloitti kautensa erinomaisesti, mutta on sittemmin loukkaantunut. Toivottavasti tämä loistava kahdensuunnan hyökkääjä palaa pian. Ruotsalaisella sentterillä Karlssonilla oli myös jokin loukkaantuminen, mutta on jo palannut pelaavaan kokoonpanoon. Hyvä hankinta on ollut hän. Strömwall on kuitenkin avain KooKoon pudotuspeleihin selviämiselle. Mikäli KooKoon kausi kuitenkin päättyy pettymykseen ennen siirtoikkunan sulkeutumista, on Strömwall siirtomarkkinoiden tulikuumin nimi.

Valmennus
Tuokkola on ollut oma itsensä ja valmentanut joukkueensa hyvään syyskauteen vaikeuksista huolimatta. Mikä sitten on Tuokkolan rooli jälleen nähdyssä loukkaantumissumassa? Mielenkiintoinen kysymys, johon minulla ei ole vastausta. Mielenkiintoista on myös se, miksei Tuokkola jatka KooKoossa. Tyylikästä peliä hän on saanut joukkueensa pelaamaan.

Arvio jatkosta: Kamppailee pääsystä sääleihin. (12.)
 

HogiBoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mikäs muuten Santeri Salmelalla on?
Itseluottamus ei riitä. Alkukaudesta Lukkoa vastaan karmea virhe jonka seurauksena Lukko teki maalin ja sen jälkeen ei ole saanut kuin harvakseltaan mahdollisuuksia. Mielestäni Salmelan pitäisi hakea itseluottamusta ja kokemusta Mestiksestä.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
12. KalPa 36p (21,37% / 78,50%)
KalPan alkukausi on ollut pettymys. Iso syy ankeudelle löytyy varmasti raastavista loukkaantumisista. Onneksi helpostusta on luvassa. Kapasen merkitys myös mietityttää. Maalivahtipelaaminen on kyykännyt odotusarvoihin nähden. Hovisen lähtö oli iso isku. Miksi niin kävi?

Maalivahdit
Godla&Hovinen kaksikon piti olla yksi sarjan kovimmista ja haastaa jopa Kärppien superkaksikko. Toisin on käynyt. Hovinen siirtyi pois ja Godla(89,21% /2,98) ei ole loistanut. Aisapariksi hommattu Iilahti(91,30% / 2,22) on puolestaan kakkosmaalivahti liigatasolle, tuskin enempää. Näin voi joukkueen vahvuus kääntyä hämmentävästi heikkoudeksi.

Puolustajat
Puolustus oli kauteen lähdettäessä yksi KalPan heikkouksista ja on edelleen. Puolustuksen vaikutus Godlan heikkoihin tilastoihin voi olla myös iso. Kiekolliset puolustajat Leskinen(-8) ja varsinkin Lappalainen(-17) vetelevät hulppeilla miinuslukemilla. Toki myös Parikan, Wilsonin ja Gröndahlin lukemat ovat pahasti pakkasella. Parikalla -10. Taipalus kävi koeajalla ja sai lähtöpassit. Uusin tulokas Fairchild lienee täyttänyt ulkomaalaisvahvistuksen kriteerit? Leskisen puolustukseksi on sanottava, että mukavan näköistä on ollut hänen pelaaminen hyökkäyssuuntaan, loistava luistelija. Hänestä on myös kasvanut oiva peluri ylivoiman viivamiehen paikalle. Nuorikko on 30 pisteen vauhdissa.

Hyökkääjät
Hyökkääjistössä on ollut paljon loukkaantumisia ja se on varmasti näkynyt KalPan tekemisessä. Perin tasapaksua pörräämistä on ollut. Rissanen tuonee ryhtiä, jos pysyy loppukauden terveenä. Ruuttu on naputtanut kolme maalia neljässä pelaamassaan pelissä, joten toivotaan hänellekin terveyttä. Hankalassa paikassa on ollut KalPan nuori hyökkäys. Puuttuu sekä kärkiosaaminen että laajuus.

Valmennus
Arvostin ennen kauden alkua Kapasen ihan Liigan valmentajien kärkikaartin. Ensimmäinen kausi oli erinomainen, nyt vaikuttaa olevan haasteita tuloksentekemisessä. Iskikö toisen kauden kirous kuten Pennaselle viime vuonna? Mikä on Kapasen rooli huonon alkukauden takana? En minä Kapasen suhteen yhden huonon syyskauden vuoksi ole luovuttamassa.

Arvio jatkosta: Taistelee säälipaikasta. (11.)
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
13. JYP 36p (21,16% / 81,31%)
JYP, minkä teit! Erittäin haasteellinen alkukausi on takana nimekkäällä joukkueella. Keltanokka Merikivi on ollut helisemässä ja ehkäpä vain kolmen vuoden pitkä sopimus sekä JYP-johdon pitkäkatseisuus ovat pelastaneet hänet potkuilta. Nousu alkusyksyn ankeudesta on kuitenkin jo alkanut. Huippumateriaalin turvin nousun voi kyllä ennustaa jatkuvan. Vaikeudet vahvistavat. JYP on edelleen yksi mestariehdokkaista.

Maalivahdit
Laurikainen(91,80% / 2,16) on aivan riittävän hyvä maalivahti menestykseen pyrkivälle liigajoukkueelle. Voutilainen(88,55 / 3,17) on ollut pitkään loukkaantuneena, mutta on kevätkaudella valmiina haastamaan Laurikaisen, tai ainakin antamaan laadukasta tulitukea. Hänen alkukausi on ollut iso pettymys. Maalivahteihin JYP ei kuitenkaan kaadu, kunhan puolustuspelaamiseen saadaan enemmän järkeä.

Puolustajat
Puolustusosasto on sakannut pahasti. Alisuorittajia alisuorittajien perään. Koko kauden pelanneista pakeista ainoastaan kaksikko Kuukka&Vainio on pystynyt pelamaan niin, että tehotilasto on plussalla. Mäenpään pitkä loukkaantuminen heti kärkeen, Newton ei saapunutkaan ja superlupaus Hongan tähti ei tuikkinutkaan. Soppa oli valmis. Tuosta Hongan suorittamisesta olen aivan ymmälläni, siis todella! Mitä ihmettä tapahtui?

Pakistoa on paikkailtu pätkäsopimuksilla Eklundin ja Yonkmanin kanssa. En tiedä heidän jatkostaan. Eklund on kuitenkin ollut ilmeisen hyvä. JYPin pakisto on kaikesta huolimatta edelleen törkeän laadukas. Mäenpää terveeksi ja Hongan suorittaminen odotetummalle tasolle, niin aivan TPS:n ja Tapparan tasoinen puolustus on kyseessä. Se on sitten eri asia, mitä Merikivi saa siitä irti.

Hyökkääjät
Hyökkäys on kyllä tajuttoman hyvä, paperilla. Kokemusta löytyy rutkasti, toki myös nuoruutta. On kärkiosaamista ja laajuutta. On taitoa ja on raastinrautaa. Ei tuolla hyökkäyksellä voi loputtomiin pelata heikosti, ei vain voi. Ykkössentteri Immonen johtaa hienosti edestä ja kakkossentteri Tomasek on ollut loistava hankinta. Kolmossentteri ja joukkueen kapteeni Hytönen voi viettää joulutauolla hetken peilin edessä ja kaivaa kunnon irvistyksen esille. Syksyllä nähty ei enää kelpaa.

Kokeneet herrat Tuppurainen, Lahti, Louhivaara, Perrin sekä Kolehmainen saavat myös laittaa parempaa tiskiin ja varmasti laittavatkin. Nuorista Rooba on jatkanut loistavia otteitaan, Nättinen on ollut hyvä hankinta, mutta Turkulaiselta odotetaan varmastikin parempaa, tai ainakin tehokkaampaa pelaamista. Jokista a Ratista hiukan ihmettelen, samoin Saaren ja Kannisen pois lähettämistä.

Valmennus
Merikivi on ollut pulassa. Luottoa seurajohdolta ilmeisesti löytyy, toivottavasti myös pelaajilta. Saa nähdä tuleeko tästä suuri sankaritarina, vai surkuhupaisa floppi. Mielenkiintoista.

Arvio jatkosta: Taistelee suorasta puolivälieräpaikasta. (5.)
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mielenkiintoista on myös se, miksei Tuokkola jatka KooKoossa. Tyylikästä peliä hän on saanut joukkueensa pelaamaan.
Ainakin syksyllä Kouvolan Sanomissa Tuokkola kertoili yhtenä suurimmista syistä ratkaisulle perheen ja sen että isän roolin hoitaminen kärsii, jos joutuu olemaan viikot pois kotoa:
Kouvolan Sanomat kirjoitti:
Tuokkola sanoo, että isoin tekijä päätöksessä on ollut se, että perhe asuu Ylöjärvellä 200 kilometrin päässä Kouvolasta.

Hän haluaa asettua ensi kaudeksi lähemmäs kotijoukkojaan. Perheeseen kuuluvat vaimo ja 11- ja 9-vuotiaat lapset.

— Minulla on isän roolikin olemassa tässä elämässä. Se on hoidettava hyvin, mutta se ei onnistu, jos on viikot pois kotoa, Tuokkola sanoo.

Kouvolan Sanomien artikkeli kokonaisuudessaan: Tuomas Tuokkola jää kuluvan kauden jälkeen lähemmäs kotiaan — KooKoo on aloittanut uuden päävalmentajan haun - Kouvolan Sanomat
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
14. Jukurit 34p (20,88% / 77,88%)
Jukurit pyristelee parhaansa mukaan, mutta haastavaa on. Veikkasin kesällä Jukureita sarjajumboksi, eikä se veikkaus kauaksi jää. Toki Ässät on pelannut niin surkean syksyn, että Jukureiden jumbosijan välttäminen on mahdollista Ässien kustannuksella. Erittäin pienet mahdollisuudet pudotuspeleihin.

Maalivahdit
Rajaniemi(90,64% / 2,61) kelpo maalivahti, mutta Jukurit tarvitsisi menestyäkseen vielä pari napsua paremman ykkösmaalivahdin. Juhana Aho(90,53% / 2,52) on riittävän hyvä kakkosmaalivahti. Hän on saalistanut joukkueensa kanssa pisteitä kuudessa pelissä yhdestätoista. Se on Jukureiden kakkosveskalle hyvin se.

Puolustajat
Puolustuksen kiekollinen johtaja on odotetusti ollut Suhonen. Nuori lupaus Kokkonen on noussut paljon kovemmalle tasolle kuin kesällä ennakoin. Hänen suhteensa en ollut tarpeeksi hyvin kärryillä. No, ison peukun nostan ylöspäin Kokkosen läpimurron merkiksi. Myös maajoukkueen päävalmentajan pojan Jimi Jalosen läpimurto on tullut puskista minulle. Alan pikkuhiljaa ymmärtämään niitä Jukureiden kannattajien nimimerkkejä, jotka yrittivät kesällä kertoa minulle Jukureissa olevasta nuoresta potentiaalista, kun minä en sitä nähnyt. Kokeneemmasta osastosta Hietanen, Piipponen, Jaatinen ja Hyvärinen pelaavat sillä omalla perin rajallisella tasollaan. Saloselta olisin odottanut jykevämpää otetta tehoilussa.

Hyökkääjät
Tehomiehistä on pulaa. Pitkän loukkaantumisen kärsinyt Partanen on tehoillut hyvin. Myös uusi hankinta Pereskokov on tuonnut leveyttä perin vaatimattomalle teho-osastolle. Roine on koko kauden pelanneista ihan mukavassa tahdissa, muutoin on perin tasaista ja rauhallista. Kyllähän tuo joukkue todellista tehoketjua kaipailee. No, ehkäpä Partasen kuntoutumisen myötä sellainen onkin löytynyt. Riittääkö se sääleihin? Tuskin. Mielenkiintoista olisi kuulla, mitä kuuluu superlupaus Nikkaselle. Kovin vähän hän on päässyt pelaamaan.

Valmennus
Kangasalusta on käsittääkseni vetämässä ihan kelpo debyyttikautta. Joukkue on hallussa. Pelitapa on toimiva ja materiaalin laadun huomioonottava. Ihan mukavasti kaveri on saanut irti tuosta materiaalista.

Arvio jatkosta: Tipahtanee talven mittaan säälikamppailun ulkopuolelle ja jää jumboksi. (15.)
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös