Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2018–2019

  • 1 050 903
  • 3 931

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
...
Jämäsijakamppailuun on ilmoittautumassa myös Jukurit. Tosin Jukurit vastaan Ässät -pelin perusteella hivenen toivoa on. Peli oli ihan hyvin uomissaan, mutta ratkaisijoita ei ollut, ei sitten millään.
...
Jukuripuolella tuosta jo kirjoittelinkin, mutta Jukurien ongelma on tavallaan liian hyvä päävalmentaja. Pekka Kangasalusta on osoittanut että saa porukan pelaamaan jopa helvetin hyvän näköistä kiekkoa, ainoa ongelma että joukkueen syömähammas hajotettiin HIFKin toimesta kauden toisessa pelissä. Jukurit pystyy edelleen rankomaan yv:llä tai vastaiskuista, mutta 5v5 pyöritykset (pitkätkään) eivät realisoidu maaleina kun suurin osa vedoista paukkuu plekseihin. Tuolla Jukurien omassa karsinassa toivoinkin että kun ollaan aloitteellisena joukkueena (mikä ei toki montaa kertaa kaudessa tapahdu, johtuen realiteeteista), kannattaisi maalinteossa pyrkiä hyödyntämään wanhaa SaiPan "karjalaista kusipääkiekkoa", luonnollisesti mikkeliläisellä twistillä. Kalliola tai Lähde ajamaan surutta maalille silmät kiinni ja sitten vaan hakataan kiekkoa sinne suuntaan ja toivotaan että jonkun viidennen perseen kautta tai muuten potkimalla menee sisään. Jos Partanen sattuu palaamaan tämän kauden aikana rosteriin (mistä tuntuu olevan melkoista epävarmuuta torihuhujen perusteella) niin voidaan kokeilla ihan pyörityksistä tekomaaleja. Voisikin todeta että Jukurien paradoksi on että ovat tuloksekkaampia (ja voitokkaampia) itseään parempia joukkueita vastaan ja sitä heikompia mitä passiivisempi joukkue heillä on vastassaan.

Ongelmahan on toki että Kangasalustalla on käytössään Dufvan sivutoimena kokoama joukkue, jonka kokoamisfilosofia tuntuu olevan "pidetään kaikki jotka jatkaa ja myydään ne ketkä kelpaa ja tilalle sit semmosia keillä ei oo sopimusta keväällä" ja tuloksena 3-4 ketjun duunareita, 2-3 ketjun pörrääjiä ja Partanen (kuka on siis tosiaan paskana). Puolustus ja veskat sentään toimii mutta 0 tehdyllä maalilla harvoin voitetaan pelejä kun se on harvinaisen paikkaansapitävä tosiasia että kun et ite tee niin kaveri tekee.
 

alcoholic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
B. Ilves tosiaan ei ole vielä valmis ja

Ja vielä se, että on yleinen usko jostakin suonenvedosta. Ilveksen tavoite on muuttua pysyvästi varteenotettavaksi mitaliehdokkaaksi. Tämän kauden tavoite on top6.. sille on omatkin nauraneet, mutta toistaiseksi menee ihan ok ja aikataulussa.

Tämä ei siis ole hetki, josta pitää nauttia, vaan olotila, johon pitää tottua :)

Ilvekselle olisi tärkeää saada tehtyä Kiven kanssa vielä parin vuoden sopimus. Ainakin ulkopuolisen silmään kehitystyö on kesken. Ilves tarvitsee noiden nuorten pelaajien tueksi muutaman kokeneen pelimiehen. Niin kauan kun Ilves antaa tasoitusta rosterissa, tulee se olemasn myös Tampereen 2 seura. Toivon ja myös uskon, että Ipa pelaa tällä kaudella vähintään puolivälierissä.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Sitten se murheenkryyni, eli Ässät. Ässät on ollut heikko, erittäin heikko. Toivon kovasti, että päällänsä oleva kahden voiton putki antaa Ässille sen verran itseluottamusta, että mahdollisuus tuloksen tekemiseen olisi tästä eteenpäin alkukautta parempi. Jos Ässät saa Kotkaniemen sentteriksi, voi kaudesta syntyä todellinen tuhkimotarina. Ilman tätä NHL-vahvistusta on tiukka kamppailu säälipaikasta parasta, mitä on tarjolla.

Itse asiassa kun otteluohjelmaa katsoo, niin tämä kuukausi on täysin kriittinen Ässien koko loppukauden kannalta. Paljon kotipelejä, ja vastassa esimerkiksi KooKoo kaksi kertaa. Tämän kuukauden lopuista kuudesta pelistä on käytännössä saatava aivan minimissään 12 pistettä (tällöinkin oltaisiin siis vasta 1,17p/ottelu tahdissa), mielellään toki hiukan enemmänkin

Jepun tilannehan tiedetään satavarmasti ensi viikon perjantaina, koska Montrealin yhdeksäs ottelu on ensi torstaina, ja sitten päätös on tehtävä. Ässien puolella tästä puhuttiinkin, mutta sanotaan nyt tässä vielä itsekin, että onhan se jo tragikoomista kun Ässien koko kauden suurin veitsenterä asia on se, tuleeko yksi nippa nappa 18-vuotias kaveri takaisin vai ei *hymiö*
 

Barney

Jäsen
JYP on alkukauden suurin alisuorittaja. On lähes käsittämätöntä, että noin laadukas joukkue on saalistanut ainoastaan kaksi kolmen pisteen voittoa 12 pelissä. Olen vakuuttunut, että käsittämättömästi alkanut kausi suuntautuu JYPin kannalta paremmaksi. Pidän JYPiä edelleen varmana joukkueena suoraan pudotuspeleihin.
Itselläni oli myös ennen kauden alkua se top-5 Kärpät, TPS, IFK, Tappara ja JYP. Jo tuolloin asettelin kysymysmerkkejä etenkin JYPin suuntaan ja nyt ne ovat ainakin alkukauden aikana realisoituneet. Muutaman JYPin pelin olen nähnyt, eikä tekeminen ole kyllä päätä huimannut. Pelaajistosta puuttuvat käytännössä kokonaan ne parhaassa peli-iässä olevat kärkijätkät. On papat ja sitten on Turkulaista, Honkaa ja Nättistä. Kyllähän JYP tuolta pudotuspeleihin nousee, mutta en pitäisi enää suoraa pudotuspelipaikkaa kovin varmana. Omissa hahmotelmissani SaiPa on ottanut tuon JYPin paikan top-5 joukkueiden kastista.

SaiPalla on ollut ehkä vähän samaa ongelmaa kuin JYPillä, sillä peli ei ole ollut kovin hyvää tällä kaudella, mutta siitä huolimatta pisteitä on ropissut hyvällä tahdilla. Morleyn ketju on joutunut kantamaan joukkuetta paljon, sillä loukkaantumiset ovat sotkeneet muiden ketjujen peliä. Pahimmillaanhan SaiPalta oli kaksi ketjullista parhaan kokoonpanon hyökkääjiä sivussa ja vielä tällä hetkelläkin niitä on neljä. Kunykin ketjun peliä on sekoittanut, kun toinen laituri on vaihtunut kokoajan. Nättinen ja Tanus ovat taas muuten olleet huonoja koko alkukauden, mutta he ovat toisaalta sen tason pelaajia, että kyllä se todennäköisesti tuosta vielä lähtee. Kaksonen ja Koho ovat olleet pitkään sivussa ja he ovat joukkueelle huomattavasti tärkeämpiä kuin moni luulee.

Puolustusta pidettiin paperilla ennen kautta ihan surkeana, mitä se tosin olikin, mutta otteet kaukalossa ovat olleet hyviä. Erik Autio on tullut ryminällä sisään Liigaan ja sementoinut paikkansa ykkösparissa Maalahden vierellä. Jere Sneck on pelannut hyvin, kuten viime kevään otteet antoivatkin olettaa, ja johtaa selvällä erolla SaiPan puolustajien plus-miinus-tilastoa. Robin Salo on kellottanut ykkösparin jälkeen isoimpia minuutteja ja noussut Lehterän luottopelaajien joukkoon. Denisov palasi loukkaantumisen jälkeen, mutta alku on ollut vähän hakemista, joten peliaika on ollut vielä kohtuu maltillista. Uusi hankinta Kichton debytoinee tänään ja he ilmeisesti muodostavat Denisovin kanssa yhden pakkiparin. Maalivahtiosastosta ei tarvitse edes puhua. Tuohimaa on Liigan top-3 maalivahti.

HPK ja Ilves jäivät melko alas ennen kautta tekemässäni joukkueiden pelaajamateriaalien vertailussa, sillä en huomioinut siinä valmennusta. Molemmilla joukkueilla on kuitenkin ihan Liigan kärkipään valmennus, joten hyvät otteet eivät sen takia yllätä. Uskonkin, että jompi kumpi näistä kahdesta joukkueesta voi mahdollisesti ratkaista sen viimeisen top-6 paikan kohtalon. Tällä hetkellä uskon siitä taistelevan JYPin, KalPan, Ilveksen, HPK:n ja Pelicansin.
 

Optimisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Nimimerkki @Kukko vetää tahallaan niin överiksi, että hitaampikin tajuaisi ironian. Silti osa kyselee ihan tosissaan, onko hän ihan tosissaan. @Kukko on harvinainen naapurin kannattaja; hän omaa auttavan huumorintajun. Mouhijärvellä varttunut - sitä ei kukaan kiistä - mutta epäilemättä käynyt ammattikoulunsa Tampereella, kenties kymppiluokankin. Vielä pari vuotta sivistyksen parissa ja hänestä saattaa kehittyä ihan ehta Ilveksen kannattaja. Kyllä meidän joukkoon mahtuu!

Ei ihme, että nykyinen tilanne aiheuttaa tapparalaisissa uusia ja eksoottisia tunteita - kuin teini-ikä. Onhan kokonainen sukupolvi naapurin kannattajia nimimerkin @Kukko johdolla varttunut tuntematta ollenkaan tätä Ilvekselle kuuluvaa paikkaa Tampereen kiekkoskenessä. Aivan samoin tuntuu kokonainen sukupolvi ulkopaikkakuntalaisia varttuneen kannattaen poliittista korrektiutta vanhan kunnon vastakkainasettelun kustannuksella. Siinä he nyt ihmettelevät ja hyssyttelevät, kun Tampere ympäryskuntineen jälleen kerran sähköistyy ihan "tavallisen", lokakuisen runkosarjan paikallispelin alla.

Kiistelyn käydessä kuumimmillaan minulla on tapparalaisille vain yksi toive: Koitetaan osua niihin ruutuihin Hakametsän parkkipaikalla. Toki se on haastavaa takarenkaiden ollessa kolme kertaa eturenkaiden kokoiset, mutta tuskin se Valmet turhaan suuntasi koulutuskampanjansa maakuntiin.

Bonuksena: Ne kuramatot tapparalaisten päädyn sisääntuloaukkojen edessä on saappaiden pyyhkimistä varten. Hyvää paikallispeliä!

Ketjun aiheeseen: Kiven Ilves on perinteisesti ollut loppukaudella huomattavasti kovempi kuin syys-lokakuussa. 83 pistettä on viime kausina riittänyt sääleihin pääsyyn. Tuohon pistemäärään päästäkseen Ilveksen olisi pelattava koko loppukausi 1,23 pisteen ottelukohtaisella keskiarvolla. Pitäisi siis pelata vielä surkeammin kuin naapuri tähän mennessä. Melkoinen suoritus itsessään! Jo toisen tamperelaisjoukkueen kauniisti ilmaistuna vaatimattomalla tasolla pelaaminen toisi Ilvekselle kirkkaasti säälipleijareiden kotiedun. Että se siitä korkeintaan säälipleijarijoukkueesta... @Kukko, tämä on matematiikkaa (linkki vie Wikipedian ihmeelliseen maailmaan).
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Itse asiassa Konsta on pelannut ihan kelvollisesti nelosen sentterinä (toki veti lauantaina vähän ykkösen keskelläkin!). Sentterinä pääsee paremmin toteuttamana hyökkäysintoaan eivätkä virheet ole niin kriittisiä, koska tapahtuvat kauempana omasta maalista kuin pakkina pelatessa. Joten jos Konstaa on pakko peluuttaa, niin ennemmin sentterinä kuin pakkina.

Mielenkiintoista! Kieltämättä Konstalla on aina ollut pelirohkeus ja virhealttius sitä luokkaa että hyökkäyksessä voi olla turvallisempaa. Sinällään pelikäsityshän miehellä on ihan ok. Puolustuksessa vaan tekeminen ei ole tarpeeksi tasaista.

Mutta hyvä että on jollain tapaa hyödyllinen.
 
Vielä pari vuotta sivistyksen parissa ja hänestä saattaa kehittyä ihan ehta Ilveksen kannattaja. Kyllä meidän joukkoon mahtuu!

Onko tämä nyt sitten muuttunut? Eli mukaan pääsee, vaikka ei olisikaan syntynyt johonkin lähiön vuokrakasarmiin?

Hieno homma, että naapurillakin peli käy ja kiuas alkaa taas pitkästä aikaa lämmetä.
 
Viimeksi muokattu:

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Ilvekselle olisi tärkeää saada tehtyä Kiven kanssa vielä parin vuoden sopimus. Ainakin ulkopuolisen silmään kehitystyö on kesken. Ilves tarvitsee noiden nuorten pelaajien tueksi muutaman kokeneen pelimiehen. Niin kauan kun Ilves antaa tasoitusta rosterissa, tulee se olemasn myös Tampereen 2 seura. Toivon ja myös uskon, että Ipa pelaa tällä kaudella vähintään puolivälierissä.
Tämä on kiistatonta. Kukaan ei väitä mitään muuta kuin, että Ilveksessä tehdään määrätietoista työtä.
Tässä tärkein pointti on se, ettei tämä hetki ole sattumaa, eikä suonenveto. Tämä kaikki on seurausta tähän asti tehdystä kovasta työstä ja se työ tulee jatkumaan. Johtaako se sitten mestaruuteen, välieräpaikkaan, kestomenestykseen, kestoplayoffsjoukkueeksi, tai mihin tahansa.. se jää nähtäväksi. Kaikki on kiinni myös aina vastustajien tekemisestä ja tasosta.
Alleviivatusta kohdasta selviää, miksi uskon tulevaisuuteen.

Siitä on hyvin lyhyt aika, kun konkurssi kolkutti ovella ja Ilves oli vitsi. Minusta paljonkin hyvää on tapahtunut ja lyhyessä aikaa. Ei tässä vielä Tapparan tasoista rosteria rakenneta.. ainakaan paperilla Tapparan tasoista. Onneksi pelit kuitenkin ratkaistaan pelaamalla, ei nimillä paperilla. Eikä Tappara ole se Ilveksen ykkösvastustaja, vaikka se paikallinen onkin.. kyllä ensin pitää vakiinnuttaa top6-taso. Katsotaan sitä Tapparaa sitten, kun sen aika on.
 
Viimeksi muokattu:

Kukko

Jäsen
Nimimerkki @Kukko vetää tahallaan niin överiksi, että hitaampikin tajuaisi ironian. Silti osa kyselee ihan tosissaan, onko hän ihan tosissaan. @Kukko on harvinainen naapurin kannattaja; hän omaa auttavan huumorintajun. Mouhijärvellä varttunut - sitä ei kukaan kiistä - mutta epäilemättä käynyt ammattikoulunsa Tampereella, kenties kymppiluokankin. Vielä pari vuotta sivistyksen parissa ja hänestä saattaa kehittyä ihan ehta Ilveksen kannattaja. Kyllä meidän joukkoon mahtuu!

Ei ihme, että nykyinen tilanne aiheuttaa tapparalaisissa uusia ja eksoottisia tunteita - kuin teini-ikä. Onhan kokonainen sukupolvi naapurin kannattajia nimimerkin @Kukko johdolla varttunut tuntematta ollenkaan tätä Ilvekselle kuuluvaa paikkaa Tampereen kiekkoskenessä. Aivan samoin tuntuu kokonainen sukupolvi ulkopaikkakuntalaisia varttuneen kannattaen poliittista korrektiutta vanhan kunnon vastakkainasettelun kustannuksella. Siinä he nyt ihmettelevät ja hyssyttelevät, kun Tampere ympäryskuntineen jälleen kerran sähköistyy ihan "tavallisen", lokakuisen runkosarjan paikallispelin alla.

Kiistelyn käydessä kuumimmillaan minulla on tapparalaisille vain yksi toive: Koitetaan osua niihin ruutuihin Hakametsän parkkipaikalla. Toki se on haastavaa takarenkaiden ollessa kolme kertaa eturenkaiden kokoiset, mutta tuskin se Valmet turhaan suuntasi koulutuskampanjansa maakuntiin.

Bonuksena: Ne kuramatot tapparalaisten päädyn sisääntuloaukkojen edessä on saappaiden pyyhkimistä varten. Hyvää paikallispeliä!

Ketjun aiheeseen: Kiven Ilves on perinteisesti ollut loppukaudella huomattavasti kovempi kuin syys-lokakuussa. 83 pistettä on viime kausina riittänyt sääleihin pääsyyn. Tuohon pistemäärään päästäkseen Ilveksen olisi pelattava koko loppukausi 1,23 pisteen ottelukohtaisella keskiarvolla. Pitäisi siis pelata vielä surkeammin kuin naapuri tähän mennessä. Melkoinen suoritus itsessään! Jo toisen tamperelaisjoukkueen kauniisti ilmaistuna vaatimattomalla tasolla pelaaminen toisi Ilvekselle kirkkaasti säälipleijareiden kotiedun. Että se siitä korkeintaan säälipleijarijoukkueesta... @Kukko, tämä on matematiikkaa (linkki vie Wikipedian ihmeelliseen maailmaan).

Hyvä kirjoitus. Paljon informatiivistä lisätietoa jatkon kannalta.
 

Hirvonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tappara on saanut kankean alun jälkeen pelinsä hyvään vireeseen ja porhaltaa tällä hetkellä viiden pelin voittoputkessa, kun Liiga ja CHL lasketaan. Vielä kun katsotaan mitä porukoita on ollut vastassa, niin suoritusta arvostaa entisestään. Kotona on kaadettu KooKoo ja SHL:n kakkonen ja suurin mestarisuosikki Djurgården. Vieraissa ovat puolestaan kellistyneet Liigan kakkonen ja kolmonen TPS ja Ilves, sekä samainen Djurgården näytöstyyliin.

Sanoisin että suurin syy hyvän vireen löytymiseen on ollut yksinkertaisesti mentaalisen puolen kuntoon laittaminen. Kun alkukaudesta käperryttiin kipsiin vastustajan yhdestäkin maalista ja omaa johtoa puolustettiin lähinnä laittamalla viisi miestä maalin eteen muuriin, on näissä voittopeleissä uskallettu pelata tilanteessa riippumatta. Myös maalipaikoissa on ollut ihan erilaista terävyyttä alkupeleihin verrattuna, eikä jokaista maalipaikkaa tuhrita enää yhdellä ylimääräisellä syötöllä.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Ässillä sen verta terävä kärki, jatkuvuutta viime kaudelta ja kokemusta joukkueessa, että nousee väkisin 8-10 joukkoon. Yv/av kuntoon ja korjaantuu jo sillä.
15 joukkueen aikana on nyt vaadittu 83, 82 ja 83 pistettä 10 sijalle. Ässät nyt 9 pinnaa ja 13 peliä, eli 1,57 peliä vaadittaisiin lopuista matseista että olisi saumaa edes sääleihin. No tuolla pistekeskiarvolla olisi viimekaudella ollut sijalla 7, edellinen 6 ja sitä edellinen 6. Siinä on Ässille melkonen kanto kaskessa, kun pitäisi yhtäkkiä alkaa pelaamaan kuin pleijarien kotiedusta pelaava.

Joskus se tuntuu niin huvittavalta että eihän ne nyt ole ees kaukana ja kuinka 10 pinnaa ei ole paljoa jne. Tosiasiassa se 10 pinnaa 2p/o keskiarvolla vie 10 matsia saada kiinni kaveria, joka pelaa 1.0 keskiarvolla. Ja tuon n. 1.0p/o on pelannut vain ja ainoastaan jumbojoukkue viimeiseen 3 kauteen.

Kohta on Ässillä oikeasti jo kiire, ei vain siksi että Ässät tuskin alkaa pelaamaan 2p/o tahdilla, vaan siksi että se matka on yksinkertaisesti liian pitkä, kun samaan aikaan ne muut joukkueet saa kanssa pinnoja.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
8 joukkuetta sijoilla 7.-14. ovat 5 pisteen sisällä.
Helvetti että kuumottaakin, että kohta Pelicans on iloisesti sarjasijoitukseltaan tuolla bottom 3:ssa, jos tämä maalin tappioiden trendi vielä jatkuu. Noh ei voi mitään. Niin makaat kuin petaat.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
15 joukkueen aikana on nyt vaadittu 83, 82 ja 83 pistettä 10 sijalle. Ässät nyt 9 pinnaa ja 13 peliä, eli 1,57 peliä vaadittaisiin lopuista matseista että olisi saumaa edes sääleihin. No tuolla pistekeskiarvolla olisi viimekaudella ollut sijalla 7, edellinen 6 ja sitä edellinen 6. Siinä on Ässille melkonen kanto kaskessa, kun pitäisi yhtäkkiä alkaa pelaamaan kuin pleijarien kotiedusta pelaava.

Joskus se tuntuu niin huvittavalta että eihän ne nyt ole ees kaukana ja kuinka 10 pinnaa ei ole paljoa jne. Tosiasiassa se 10 pinnaa 2p/o keskiarvolla vie 10 matsia saada kiinni kaveria, joka pelaa 1.0 keskiarvolla. Ja tuon n. 1.0p/o on pelannut vain ja ainoastaan jumbojoukkue viimeiseen 3 kauteen.

Kohta on Ässillä oikeasti jo kiire, ei vain siksi että Ässät tuskin alkaa pelaamaan 2p/o tahdilla, vaan siksi että se matka on yksinkertaisesti liian pitkä, kun samaan aikaan ne muut joukkueet saa kanssa pinnoja.

Joo, tiedän että takaa-ajajan täytys heilauttaa, ellei peräti moninkertaistaa loppukauden pistekeskiarvonsa tällasessa konttauksessa.

Eikä mulla mitään tieteellistä todistetta tästä olekaan. Ajattelen vaan että a)Ässät ei oo ihan noin huono miltä nyt näyttää, varsinkaan kun saavat kaikki ruotuun b)päävastustajat/jengit jotka kamppailee 10 sakkiin pääsystä omaa omat vaikeutensa ja epätasaisuutensa.

Toki, esim. JYPin luulisi tuosta kaiken järjen mukaan ponnahtavan jaloilleen, mutta mistä sen tietää. Sanotaanko näin, että huomenna Kouvolassa 3 pistettä ja oljenkorsi/iskuetäisyys on olemassa. Huomenna Kouvolassa pataan ja 0 pistettä, niin kaikki saanevat kenkää.

Joo, aika ohuella langalla jo kuljetaan.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Joo, tiedän että takaa-ajajan täytys heilauttaa, ellei peräti moninkertaistaa loppukauden pistekeskiarvonsa tällasessa konttauksessa.

Eikä mulla mitään tieteellistä todistetta tästä olekaan. Ajattelen vaan että a)Ässät ei oo ihan noin huono miltä nyt näyttää, varsinkaan kun saavat kaikki ruotuun b)päävastustajat/jengit jotka kamppailee 10 sakkiin pääsystä omaa omat vaikeutensa ja epätasaisuutensa.

Toki, esim. JYPin luulisi tuosta kaiken järjen mukaan ponnahtavan jaloilleen, mutta mistä sen tietää. Sanotaanko näin, että huomenna Kouvolassa 3 pistettä ja oljenkorsi/iskuetäisyys on olemassa. Huomenna Kouvolassa pataan ja 0 pistettä, niin kaikki saanevat kenkää.

Joo, aika ohuella langalla jo kuljetaan.
Juu siis ei tässä ollut tarkoitus väittää ettei olisi mahdollista. Ihmisillä on vaan melkoinen harhakäsitys siitä miten esim. tuo 10 pinnaa on vähän eroa, tosiasiassa se on ihan helvetin paljon ja sen kurominen kiinni esim. just 10 pelissä, vaatii että joukkue suorittaa 10 peliä ihan järkyttävän kovalla tasolla, samalla kun muut pelaa jumbon tasolla. Muissa tapauksissa 10 peliä ei vaan riitä.
 

vastaantulija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Määrätietoisesti HPK
Joo, tiedän että takaa-ajajan täytys heilauttaa, ellei peräti moninkertaistaa loppukauden pistekeskiarvonsa tällasessa konttauksessa.

Yhden yksittäisen joukkueen ohittaminen voi onnistua pitkältäkin takamatkalta lyhyessä ajassa, mutta sitten kun niitä ohitettavia joukkueita on siinä 5 edessä, niin vaaditaan todella paljon enemmän. Me koimme sen viime kaudella hyvin konkreettisesti, kun Kerho oli joulutauolla viimeisenä ja 25 ottelua jäljellä. Noiden kyseisten 25 ottelun aikana Kerho oli sitten liigan neljänneksi paras joukkue, kun vedettiin ne karvan alle 2 p/o keskiarvolla, mutta ei vaan enää riittänyt. Pisteissä se ero oli muistaakseni jotain vähän alle 20 pisteen luokkaa, mitä oli edessä kurottavana sääliviivaan sieltä viiden joukkueen takaa.

Teillä ei ihan noin tukala tilanne vielä ole, kuin meillä viime vuonna, mutta älyttömän kova on tuo 2 p/o tahtikin, joten äkkiä pitäisi saada vauhtia koneeseen. Mahdollisuuksia tietysti on ja toivoa ei luonnollisesti pidä koskaan heittää, eli tsemppiä vaan loppukauteen.
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
No kyllä ne joukkueet paikkansa ottaa, mutta onhan nämä kauden alut aina jännittäviä.

Harmi kun SM-liigasta ei ole sellaista reaaliaikaista taulukkoa (vrt. livetulokset) meneillään olevien otteluiden sen hetkisten tilanteiden mukaan. Sijoitukset muuttuvat paljon, 2-3 ottelun voitto-/tappioputki voi nostaa/pudottaa sarjataulukossa monta sijaa.
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Niin vain Tapparakin on hilannut itsensä sijalle 5. tässä vaiheessa. Kymmenen ottelun kohdilla taisi olla vielä tiukasti viivan alla(?). Hitaasti taas kirvesrintojen koneet käynnistyi, mutta eiköhän nuo tästä eteenpäin taas kärkikahinoissa pyöri.
 
Niin vain Tapparakin on hilannut itsensä sijalle 5. tässä vaiheessa. Kymmenen ottelun kohdilla taisi olla vielä tiukasti viivan alla(?). Hitaasti taas kirvesrintojen koneet käynnistyi, mutta eiköhän nuo tästä eteenpäin taas kärkikahinoissa pyöri.

Joukkue O V T H TM PM LP P P/O YVP% AV%

13. KooKoo 11 3 2 6 34 45 0 11 1,00 21,15% 82,35%
14. Tappara 10 2 3 5 29 32 1 10 1,00 12,12% 68,00%
15. Ässät 10 0 2 8 19 39 2 4 0,40 6,45% 68,89%

10 kierroksen jälkeen tosiaan toiseksi viimeinen. 5 voittoa sen jälkeen putkeen.
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Hitaasti taas kirvesrintojen koneet käynnistyi, mutta eiköhän nuo tästä eteenpäin taas kärkikahinoissa pyöri.

Eikös se ole ihan jokavuotista? Ja sitten joulun tienoilla Tappara taas sukeltaa, seuraavan kerran ennen pleijareita, ja sitten taas ollaan taistelussa mukana? :) Kannattamani seuran puolesta on kyllä ollut mukavaa se, että sen, mitä Tapparaa ollaan pudotuspeleissä nähty, niin aika monesti se on päätynyt Tapparan tappioksi - ei joka kerta, mutta aika usein kuitenkin :)
 

PlayMacher

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Rovaniemen Kiekko, HIFK, Rangers.
Kun Kärpät ja Tappara menestyy, niin kyseessä on kuulemma institutionaalinen salaliitto, eikä taidolla tai työnteolla ole vaikutusta, nimimerkki @Kaukosäädin voi kertoa tästä lisää. Jos nyt ihan tosissaan puhutaan, niin on ollut ilo seurata erityisesti Ilveksen ja Pelicansin otteita tässä syyskaudella. Molemmilla on nyt lisäksi osaava valmennus, Nieminen yllätti itseni tekemällä KeuPassa erittäin hyvää työtä heti valmennusuransa alussa.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
On kyllä vakuuttavaa tuo Kärppien meno. Lähes kahden ja puolen pinnan keskiarvolla jyskyttävät menemään ja reilussa sarjajohdossa jo nyt. En ole kovin montaa heidän peliään tällä kaudella nähnyt, mutta ne muutamat jotka olen, niin onhan niissä ns. suoritusvarmuus ollut korkealla ja peli suht helponnäköistä. Taitaa olla pieni ihme, jos Oulussa ei tänä vuonna finaalipelejä pelata.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös