Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2018–2019

  • 1 050 928
  • 3 931

Kukko

Jäsen
Uteliaisuudesta - mainitsit, että näet itse Tapparan kuluvan kauden jonkinlaisen loogisena välikautena? Mihin tämä olettamus perustuu? Sama koutsi kuin viime ja rosteri jälleen kerran liigan huippua.

Välikausi ajatus muodostuu lähinnä aiemmin kautta tehtyihin pelaajahankintoihin, ja Tapparan valmentajakuvioon. Rautakorven vetovoima valmentajana ei ole enää Liigan parhaasta päästä. Ottaen huomioon, että kovia pelimiehiä lähti kentällisen verran pois Tapparasta, niin huonolla vetovoimalla tehdyt hankinnat eivät vakuuttaneet. Jo viime visiitin perusteella Mäntylän suorituskyky ei ole riittävä enää Liigan huipulle. Asia osoittanut todeksi. Bäcksin hankinta oli erikoinen, mikäli muualle ei mahdu, niin Tapparaan ei pitäisi myöskään olla mitään asiaa. Malinen oli hankinta OK, mutta kuorrutettuna Erkinjuntilla, niin kokonaisuus vähän vääränlaista. Kuusela+JMJ erinomaisia kiekonpitäjiä esimerkiksi ylivoimassa. Tähän yksi kiekonpitäjä lisää niin OK, mutta molemmat niin ongelmia rupeaa syntymään. Toki Tapparalla tapana on ollut nuijia homma formiinsa runkosarjan aikana, joten uskon menestystä olevan saatavilla lisä täydennyksillä. Vetoapua tulee selkeästi viimekauteen, koska M. Järvinen, Zaborsky, Ojamäki ja Luoto on selkeästi kovemmassa kunnossa. Kaiken lisäksi nämä tuovat sitä kaivattua puuttuvaa pelityyliä. Noin lähtökohtaisesti kauteen startti on jossain määrin kuitenkin välikausi. Rautakorpi kauden jälkeen toimitusjohtajaksi, ja valmennusvastuu muualle. Nähdyn perusteella, jos pitää tehdä joitakin päätelmiä niin:

A) Ilves tulee vielä kärkipaikoiltaan ropiseten alaspäin. Ollen maximissaan säälijoukkue.
B) Tappara ja Tps pystyvät haastamaan Kärpät Mestaruudesta, mutta loppupeleissä kummallakaan ei ole mitään palaa paras seitsemästä sarjassa.
C) Kärpät vie runkosarjan ja mestaruuden näytöstyyliin.
 
Viimeksi muokattu:

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Mun mielestäni Ilvesleirissä ollaan hieman peloissaan, että koska hieno lento päättyy. Pelätään sen päättyvän, kun se on päättynyt "aina" ennenkin. Tämä siis oikeassa elämässä. Ihmetyttää, miten vähän on tullut vittuiluja ja sitä keulimista verrattuna vaikka muutamaan aiempaan kauteen.
Realiteetit.. ensinnäkin, tämä lento EI kestä loppuun asti. Voi tulla vaikka mestaruus, mutta tulee silti huonompiakin jaksoja. Tyytyväinen pitää olla, mutta toisaalta.. ehkä Ilveksen tavoitekkin on nykyään muualla, kuin olla hyvä alkukaudesta.
Varovaisen optimistinen siis, en tosin usko runkosarjan kakkossijaan.
Toisaalta mm. Tappara nousee tuolta, vaikka huomenna häviääkin. Se on väistämätöntä tuolla rosterilla ( nousu siis ) ja lisää kyllä ostetaan, jos nämä ukot eivät riitä. Turha siis naureskella siihen suuntaan.
Katsellaan.. iloinen ja tyytyväinen, mutta miksi tässä jotain juhlia järjestäisi vielä ?
Ehkä nyt asiat onkin toisin ja tämä ei vielä riitä...
 

R & L

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
A) Ilves tulee vielä kärkipaikoiltaan ropiseten alaspäin. Ollen maximissaan säälijoukkue.

Näin voi toki käydä, ja iso asia millä tämän tapahtuminen voidaan estää on Ilveksen onnistuminen pelaajamarkkinoilla. Ilveshän ei ole vielä yhtään pelaaja kauden aikana hankinnut, ja pelaa tällä hetkellä yhdellä Liigan kapeimmista kokoonpanoista. Jos näissä hankinnoissa onnistutaan saattavat ne paikkoa juurikin niitä puutteita, millä tuo kuuden sakissa pysyminen saattaisi olla mahdollista.
 

H P K

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kovin on sarja tasainen kun taulukkoa vilkaisee. Voimasuhteet voi kääntyä hyvinkin äkkiä kun tulee voitto/tappio pelajä vaikka kolmekin peräkkäin sijoitus muuttuu äkkiä,. HPK hyvänä esimerkkinä tällä hetkellä. Ilves toisena ja JYP kolmastoista ja piste ero vain kymmenen pistettä. Kärpät on vähän karussa ja Ässät jäänyt selvästi peränpitäjäksi, mutta paljon ehtii muuttua kun ei ole pelattu kuin viides osa peleistä. Suurinosa joukkueista varmasti vielä vahvistaa rivijään marraskuun aikana jolloin alkaa näkymään missä ihan oikeasti mennään.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans
HPK on pomminvarma top6 joukkue, jos saisivat edes hieman tehokkaammin viimeisteltyä paikoistaan maalit. On kyllä hienon näköistä seurattavaa heidän pelinsä. Ilveksen uskon myös top10 joukkossa pysyvän.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Katsellaan..
Kyllä mun mielestäni viiksekkäillä olisi oikeus availla työpaikoilla takkia napaan saakka auki. Pitäähän näistä hetkistä nauttia. Ei se tarkoita, että toinen pitää nuijia maanrakoon, vaan pientä kuittia sopivassa välissä. Erona airmpaan, että nyt olisi selkeästi aihetta antaa naapuriin vyön alle, mutta henk.koht. tätä ei ole tapahtunut. Aiemmilla kausilla on kuulunut enemmän, vaikkei niin varaakaan olisi ollut. Ja onhan se sitten mukavaa, kun saa itsekkin huomiota, kun kelkka joskus kääntyy.

Saas nähdä jatkuuko Tapparan lentokeli huomenna. Ulkomaille (vpn) näytti siltä, että tiistain pelissä oli kova tempo ja Tappara pysyi hyvin kyydissä niin kiekolla kuin jalallakin. Jätkät jaksoivat kirmata minuutin vaihdon jälkeen hyökkäykseen vielä kevyellä jalalla.

Tuleeko taas kuukauden suonenveto ja nousu sarjataulukossa kotiedulle ja sitten taas palataan alkukauden touhuun? Reenijumi, tottakai.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Tässä Ilveksen kohdalla unohtuu pari tärkeää asiaa..

A. Pisteitä on tullut paljon, mutta mikä tärkeintä, peli on kulkenut ja pisteitä voisi olla vieläkin enemmän. Jossain mielessä Ilves on ylisuorittanut, mutta mm. eilen tuli piste heikolla pelillä ..Kärpät laitettiin ahtaalle ja tarvittiin jo tuomaritulkintoja. Ei siis vain nuo pisteet, vaan vahva suorittaminen kaikkineen.
Tuosta syystä en usko romahtamiseen, vaikka heikompi jakso varmasti jossain välissä iskee.

B. Ilves tosiaan ei ole vielä valmis ja vahvistuksia on tulossa. Tämä on suoraan sanottu.
Tämäkin luo uskoa.

Ja vielä se, että on yleinen usko jostakin suonenvedosta. Ilveksen tavoite on muuttua pysyvästi varteenotettavaksi mitaliehdokkaaksi. Tämän kauden tavoite on top6.. sille on omatkin nauraneet, mutta toistaiseksi menee ihan ok ja aikataulussa.

Tämä ei siis ole hetki, josta pitää nauttia, vaan olotila, johon pitää tottua :)
 
Viimeksi muokattu:

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Pelicans Nemon johdolla mielenkiintonen. Mihin suuntaan peli kääntyy, taistoks 6. vai 10 joukkoon. Seesteinen vaihe otteluohjelmassa, huomenna ainoa peli 11 päivän jaksolla.

Ässillä sen verta terävä kärki, jatkuvuutta viime kaudelta ja kokemusta joukkueessa, että nousee väkisin 8-10 joukkoon. Yv/av kuntoon ja korjaantuu jo sillä.

KooKoo välttävästi mielenkiintosen listalla. Tai no, nousee tehopelaajien ja ruotsalaisen johdolla selkeesti. Kestääkö jänne loka-sumuisissa illoissa? Kohtaa Ässät koti-vieras lyhyen ajan sisään, toinen joukkue voi hyvinkin saada vahvoja suuntaviivoja kauden etenemiselle.
 

Kukko

Jäsen
Näin hyvin luultavasti käykin. Mutta onko kukaan täällä jotain muuta väittänytkään? Missä sitä sinun niin mainostaasi keulimista oli?

Keulimista on ollut havaittavissa siellä sun täällä. Jatkoajan Ilves taustaisessa reportaasissa jo julistettiin jokin tuntematon 50 kiloinen Ruotsalaistaustainen junnusentteri sarjan parhaaksi. Siis kymmenen ottelun perusteella!! Täälläkin useampi nimimerkki arvioi Ilveksellä olevan jotakin palaa huomenna legendaarista Tapparaan vastaan. Keulimista kyllä.

Itseä eniten Ilveksessä häiritsee se kissapissan haju käydessäni Hakametsässä. Menet kauniina syysiltana katsomaan lätkää legendaariseen Hakametsän jäähälliin (paikallispeli). Hallia lähestyessäsi huomaat jo Ilves päädyn keltaiseksi kuseskellut sokkelit. Et anna asian häiritä, vaan jatkat itsepintaisesti eteenpäin. Oksennus valtaa ajatuksesi, mutta päätät sinnikäästi jatkaa eteenpäin. Huomioit jälleen pakolliset illan varustuksessasi: hengitystä suojaavan suusuojuksen, ja erikoisvalmistetut sieraimensuojat. Istumapaikan olet luonnollisesti varannut Tapparan päädystä mahdollisimman kaukaa Ilveshajuja. Astut sisään halliin. Etuovella aistisi valtaa suojauksista huolimatta katkera ammoniakin katku. Hyi hitto ajattelet. Kiristät suusuojaa tiukemmalle. Omaa oloasi helpottaa taas yksi murskavoitto kissanpennuista. Ajattelet kuitenkin onko asian pakko olla näin? Eikö viimein raadellut kisumirrin voisi laittaa rauhaisaan haudanlepoon? Pelko myös uuden hallin saastuttamisesta vie loputkin hyvänolon tuntemuksistasi. Ajatus kulahtaneiden, luteisten Ilvesrättien jäämisestä Hakametsään rauhoittaa taas mielesi, kun yrität yöllä saada yöunista kiinni. Kompromissi ehdotuksena tuonkin esille, että Ilves luovuttaa jo viimein. Jätetään ammoniakin tuoksu, luteiset rätit Hakametsään, ja julistetaan se Karanteenialueeksi. Rantatunnelin maa-aines ajettakoon Hakametsän päälle, ja paikalle voidaan muodostaa uusi tuottoisa laskettelutoimintakeskus. Trendikäs ja viriili Tappara muuttakoon uuteen halliin, jossa näin kohtaisivat menestys, seksikkyys ja historia toisensa täydellisesti. Ei enää pilattuja halliolosuhteita, ei enää katseita häiritseviä riepurättejä. Tippukoon kiekko jäähän uudessa hallissa ensimmäisen kerran ilman häiritseviä hajuhaittoja.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Keulimista on ollut havaittavissa siellä sun täällä. Jatkoajan Ilves taustaisessa reportaasissa jo julistettiin jokin tuntematon 50 kiloinen Ruotsalaistaustainen junnusentteri sarjan parhaaksi. Siis kymmenen ottelun perusteella!! Täälläkin useampi nimimerkki arvioi Ilveksellä olevan jotakin palaa huomenna legendaarista Tapparaan vastaan. Keulimista kyllä.

Itseä eniten Ilveksessä häiritsee se kissapissan haju käydessäni Hakametsässä. Menet kauniina syysiltana katsomaan lätkää legendaariseen Hakametsän jäähälliin (paikallispeli). Hallia lähestyessäsi huomaat jo Ilves päädyn keltaiseksi kuseskellut sokkelit. Et anna asian häiritä, vaan jatkat itsepintaisesti eteenpäin. Oksennus valtaa ajatuksesi, mutta päätät sinnikäästi jatkaa eteenpäin. Huomioit jälleen pakolliset illan varustuksessasi: hengitystä suojaavan suusuojuksen, ja erikoisvalmistetut sieraimensuojat. Istumapaikan olet luonnollisesti varannut Tapparan päädystä mahdollisimman kaukaa Ilveshajuja. Astut sisään halliin. Etuovella aistisi valtaa suojauksista huolimatta katkera ammoniakin katku. Hyi hitto ajattelet. Kiristät suusuojaa tiukemmalle. Omaa oloasi helpottaa taas yksi murskavoitto kissanpennuista. Ajattelet kuitenkin onko asian pakko olla näin? Eikö viimein raadellut kisumirrin voisi laittaa rauhaisaan haudanlepoon? Pelko myös uuden hallin saastuttamisesta vie loputkin hyvänolon tuntemuksistasi. Ajatus kulahtaneiden, luteisten Ilvesrättien jäämisestä Hakametsään rauhoittaa taas mielesi, kun yrität yöllä saada yöunista kiinni. Kompromissi ehdotuksena tuonkin esille, että Ilves luovuttaa jo viimein. Jätetään ammoniakin tuoksu, luteiset rätit Hakametsään, ja julistetaan se Karanteenialueeksi. Rantatunnelin maa-aines ajettakoon Hakametsän päälle, ja paikalle voidaan muodostaa uusi tuottoisa laskettelutoimintakeskus. Trendikäs ja viriili Tappara muuttakoon uuteen halliin, jossa näin kohtaisivat menestys, seksikkyys ja historia toisensa täydellisesti. Ei enää pilattuja halliolosuhteita, ei enää katseita häiritseviä riepurättejä. Tippukoon kiekko jäähän uudessa hallissa ensimmäisen kerran ilman häiritseviä hajuhaittoja.
Olen pahoillani. Tuomitsen itse jyrkästi kaikenlaisen asioiden vääristelyn ja kuvitelmissa elämisen.
Voimia sinulle ja pahoittelut vielä !

P.S. Mikään ei ole niin seksikästä, kuin Rautakorpi ja raappahousut.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
@Kukko ihan mielenkiinnosta kyselen että otatko ihan oikeasti noin tosissasi tuon paikallisvastuksen vai onko kyseessä performanssi? Jos olet tosissasi niin ei tuo äkkiseltään ihan terveeltä vaikuta.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
@Kukko ihan mielenkiinnosta kyselen että otatko ihan oikeasti noin tosissasi tuon paikallisvastuksen vai onko kyseessä performanssi? Jos olet tosissasi niin ei tuo äkkiseltään ihan terveeltä vaikuta.
Tappara ja olla tosissaan.. pitääkö edes kysyä ?
Hassun hauskaa väkisin väännettyä huumoria, kun housuihin on jo jotain muuta väännetty... :)
 

LiutunLätty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Keulimista on ollut havaittavissa siellä sun täällä. Jatkoajan Ilves taustaisessa reportaasissa jo julistettiin jokin tuntematon 50 kiloinen Ruotsalaistaustainen junnusentteri sarjan parhaaksi. Siis kymmenen ottelun perusteella!! Täälläkin useampi nimimerkki arvioi Ilveksellä olevan jotakin palaa huomenna legendaarista Tapparaan vastaan. Keulimista kyllä.

Itseä eniten Ilveksessä häiritsee se kissapissan haju käydessäni Hakametsässä. Menet kauniina syysiltana katsomaan lätkää legendaariseen Hakametsän jäähälliin (paikallispeli). Hallia lähestyessäsi huomaat jo Ilves päädyn keltaiseksi kuseskellut sokkelit. Et anna asian häiritä, vaan jatkat itsepintaisesti eteenpäin. Oksennus valtaa ajatuksesi, mutta päätät sinnikäästi jatkaa eteenpäin. Huomioit jälleen pakolliset illan varustuksessasi: hengitystä suojaavan suusuojuksen, ja erikoisvalmistetut sieraimensuojat. Istumapaikan olet luonnollisesti varannut Tapparan päädystä mahdollisimman kaukaa Ilveshajuja. Astut sisään halliin. Etuovella aistisi valtaa suojauksista huolimatta katkera ammoniakin katku. Hyi hitto ajattelet. Kiristät suusuojaa tiukemmalle. Omaa oloasi helpottaa taas yksi murskavoitto kissanpennuista. Ajattelet kuitenkin onko asian pakko olla näin? Eikö viimein raadellut kisumirrin voisi laittaa rauhaisaan haudanlepoon? Pelko myös uuden hallin saastuttamisesta vie loputkin hyvänolon tuntemuksistasi. Ajatus kulahtaneiden, luteisten Ilvesrättien jäämisestä Hakametsään rauhoittaa taas mielesi, kun yrität yöllä saada yöunista kiinni. Kompromissi ehdotuksena tuonkin esille, että Ilves luovuttaa jo viimein. Jätetään ammoniakin tuoksu, luteiset rätit Hakametsään, ja julistetaan se Karanteenialueeksi. Rantatunnelin maa-aines ajettakoon Hakametsän päälle, ja paikalle voidaan muodostaa uusi tuottoisa laskettelutoimintakeskus. Trendikäs ja viriili Tappara muuttakoon uuteen halliin, jossa näin kohtaisivat menestys, seksikkyys ja historia toisensa täydellisesti. Ei enää pilattuja halliolosuhteita, ei enää katseita häiritseviä riepurättejä. Tippukoon kiekko jäähän uudessa hallissa ensimmäisen kerran ilman häiritseviä hajuhaittoja.

Njää... Täähän oli ihan jees. Pari kertaa jopa itsekseni naurahdin. Toivottavasti Ilves jatkossakin pärjää paremmin, jos se aiheuttaa kerran näin voimakkaita reaktioita. Näitä kaivataan, jotta saadaan taas paikallispeleistä kunnon taisteluita. Viimevuosina muuttuneet vähän hailuiksi kun ei olla kyetty antaa kunnon vastusta. Tervetuloa kaikki mouhijärveläiset huomenna isolle kirkolle tsiigaan hyvää lätkää.

Ps. Valmetilla ei sitten saa ajaa motaria pitkin.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Ihan muuten vaan Ilveksellä on edellisistä hyvistä ajoista jo aika reippaasti aikaa ja kerrankin kun siinä leirissä ollaan taulukon kärkipäässä, niin ei saisi keulia edes hiukan? Selvä... muutenkin aika kummallista, suorastaan huvittavaa tekstiä. Oletko tosissasi tätä mieltä? Onko Ilves päässyt näin kovaa menemään tunteisiin? Vai mikä ihme nyt oikein on...

Ei ainakaan tarvitse odottaa positiivisia vastauksia tai muutakaan positiivista palautetta, jos viestien taso on tällainen. Hellitä nyt vähän, hyvä mies.
Noo.. huomorilla kaveri heittää...
Yhtäkaikki.. huumorin takaa paljastuu epäusko ja tietämättömyys. Ilveksenkannattajat ovat hokeneet mantraa uudesta tulemisesta, mutta se on mennyt tyhmyyden piikkiin.
Tapparaleirissä on eletty ajatuksessa " Tappara tulee aina ja iänkaiken olemaan Tampereen ykkönen ", Ilveshän menee konkkaan.
Olemme todistamassa uuden aikakauden alkua. Vielä ei Ilves ole ehdoton Tampereen ykkönen, mutta ei enää Tapparakaan tulevaisuudessa se varma ykkönen joka kausi.
Tämä on uusi ja pelottavakin tilanne. Eihän Ilves voi menestyä koskaan ?
Ihmetellään, miksi ei Ilveksenkannattajat leiju enempää.. Muinoin näin olisi ehkä tehty, koska tiedettiin kaiken olevan ohimenevää, piti ottaa ilo irti, kun vielä ehtii.
Enää tämä ei riitä.. ei riitä seuralle, eikä edes sen kannattajille. Tyytyväisiä tietenkin ollaan, mutta tavoite on paljon korkeammalla, kuin päästä hetkellisesti kettuilemaan Tapparankannattajille. Tavoite on jopa haastaa tosissaan suurseuroja, kuten Jyp, Kärpät, Hifk ja TPS.
Ei ole pakko uskoa vieläkään, mutta Ilveksessä tehdään joka päivä vahvaa työtä uuden tulemisen eteen. Vielä on valtavasti matkaa ja esim. Tappara saattaa tämän kauden lopussa vielä edellä olla.. sitten on, yhden tekevää. Ilveksessä tehdään omaa duunia ja Tappara on jossain omalla tahollaan, sen pahemmin ketään kiinnostamatta.
Hyvin on mennyt alkukausi, mutta mitään ei ole vielä saavutettu.
Tulevaisuuden vahva Ilves tulee olemaan myös Tapparalle hyväksi. Alkuun voi pahalta tuntua, mutta miettikää se paikallishuuman paluu. Tapparakin joutuu tekemään töitä ihan uudella tavalla.
Ne ajat palaavat vielä.
 

Kukko

Jäsen
Noo.. huomorilla kaveri heittää...
Yhtäkaikki.. huumorin takaa paljastuu epäusko ja tietämättömyys. Ilveksenkannattajat ovat hokeneet mantraa uudesta tulemisesta, mutta se on mennyt tyhmyyden piikkiin.
Tapparaleirissä on eletty ajatuksessa " Tappara tulee aina ja iänkaiken olemaan Tampereen ykkönen ", Ilveshän menee konkkaan.
Olemme todistamassa uuden aikakauden alkua. Vielä ei Ilves ole ehdoton Tampereen ykkönen, mutta ei enää Tapparakaan tulevaisuudessa se varma ykkönen joka kausi.
Tämä on uusi ja pelottavakin tilanne. Eihän Ilves voi menestyä koskaan ?
Ihmetellään, miksi ei Ilveksenkannattajat leiju enempää.. Muinoin näin olisi ehkä tehty, koska tiedettiin kaiken olevan ohimenevää, piti ottaa ilo irti, kun vielä ehtii.
Enää tämä ei riitä.. ei riitä seuralle, eikä edes sen kannattajille. Tyytyväisiä tietenkin ollaan, mutta tavoite on paljon korkeammalla, kuin päästä hetkellisesti kettuilemaan Tapparankannattajille. Tavoite on jopa haastaa tosissaan suurseuroja, kuten Jyp, Kärpät, Hifk ja TPS.
Ei ole pakko uskoa vieläkään, mutta Ilveksessä tehdään joka päivä vahvaa työtä uuden tulemisen eteen. Vielä on valtavasti matkaa ja esim. Tappara saattaa tämän kauden lopussa vielä edellä olla.. sitten on, yhden tekevää. Ilveksessä tehdään omaa duunia ja Tappara on jossain omalla tahollaan, sen pahemmin ketään kiinnostamatta.
Hyvin on mennyt alkukausi, mutta mitään ei ole vielä saavutettu.
Tulevaisuuden vahva Ilves tulee olemaan myös Tapparalle hyväksi. Alkuun voi pahalta tuntua, mutta miettikää se paikallishuuman paluu. Tapparakin joutuu tekemään töitä ihan uudella tavalla.
Ne ajat palaavat vielä.

Nimenomaan näin. Paikalliskamppailuista ollut se kiima kadoksissa. Toki runsas pelien määrä vaikuttaa myös. Luulen että huomenna nähdään taas paikallisvääntöä vanhassa hengessä.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Nimenomaan näin. Paikalliskamppailuista ollut se kiima kadoksissa. Toki runsas pelien määrä vaikuttaa myös. Luulen että huomenna nähdään taas paikallisvääntöä vanhassa hengessä.
Huomenna on halli täynnä ja tunnelma varmasti katossa. Kassakone kilisee ja Jalo hymyilee.
 

Kukko

Jäsen
Oletko tosissasi tätä mieltä? Onko Ilves päässyt näin kovaa menemään tunteisiin? Vai mikä ihme nyt oikein on..

Kieltäydyn vastaamasta. Mikäli juttu ei aukea, niin ei se parane myöskään tarkentamalla. Eli huomenna luvassa kiivas Tampereen paikallinen. Jokainen valmistautuu haluamillaan rutiinilla kiimaiseen peliin
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Kautta on vielä 49-47 peliä jäljellä, joten eiköhän sarjatilanne ala normalisoitua hiljalleen. Kovien materiaalien rutiini alkaa näkyä räntäsateiden aikaan. Varmat TOP6 -joukkueet: Kärpät, TPS, IFK, SaiPa, Tappara. Kirittäjät, joista kuka vain voi olla se kuudes: KalPa, JYP, HPK, Ilves, Lukko, Pelicans.
 

Ralph

Jäsen
Varmat TOP6 -joukkueet: Kärpät, TPS, IFK, SaiPa, Tappara.
Saanko kysyä, mikä tekee SaiPasta varman top-kuusi joukkueen?

Tekisi mieli kysyä samaa myös Tapparasta, koska ei ole tällä kaudella ollut vielä kertaakaan kuuden joukossa. Mutta Tapparalla voi perustella rutiinilla, kuusi vuotta putkeen finaaleissa (hei).
 

Bobby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tää koko ketju on ihan sketsi. Jotkut kertoo mielipiteitään ja toiset kitisee vastaan.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Saanko kysyä, mikä tekee SaiPasta varman top-kuusi joukkueen?

Tekisi mieli kysyä samaa myös Tapparasta, koska ei ole tällä kaudella ollut vielä kertaakaan kuuden joukossa. Mutta Tapparalla voi perustella rutiinilla, kuusi vuotta putkeen finaaleissa (hei).

Saat kysyä.

SaiPa on jatkumo viime kaudesta. Joukkue on pysynyt hyvin kasassa ja tehdyt hankinnat näyttävät onnistuneen. Organisaatio pelaajista johtoon luottaa Lehterän tekemiseen.

Tappara on aloittanut ennenkin yskähdellen, mutta niin vain on laajan ja voittamaan tottuneen materiaalinsa turvin noussut ihan sinne runkosarjan kärkisijoille.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Alkukauden perusteella runkosarja on menossa kovin ennakoidusti. Pari joukkuetta ylisuorittaa ja pari alisuorittaa, mutta eiköhän pikkuhiljaa ajauduta perin yllätyksettömään tilanteeseen. Tämänhetkinen sarjataulukko PPO:n mukaan:

1. Kärpät 2,42
2. Ilves 2,00
3. TPS 1,92
4. HIFK 1,91
5. SaiPa 1,91
6. HPK 1,69
7. KalPa 1,46
8. Pelicans 1,42
9. Tappara 1,33
10. Sport. 1,25
11. Lukko 1,23
12. Jukurit 1,17
13. JYP 1,17
14. KooKoo 1,00
15. Ässät 0,75

On helppo todeta, että Kärpät on ollut ennakoidun kova, jopa kovempi. Myös TPS ja HIFK ovat vastanneet hyvin koviin ennakko-odotuksiin. Ilves on ollut minulle yllätys. Toki uskon Ilveksen valahtavan vielä kovasti alaspäin. HPK on palannut tyylikkäästi tasolleen, eikä hyvä tekeminen ole minua yllättänyt. Uskon HPK:n olevan varmasti kymmenen joukossa. SaiPa ja KalPa ovat odotetun tukevasti ylemmässä keskikastissa. Ainakin SaiPa on kamppailee loppuun asti jopa suorasta pudotuspelipaikasta.

Pelicans on ollut yllättävän kova. Ainakin Oulussa pelatessaan joukkueesta huokui erinomaisen hyvä meininki päävalmentaja Niemistä myöten. Laadukas ja hyvin valmennettu joukkue, joka tulee todennäköisesti suoriutumaan kaudesta paremmin kuin ennakoin. Tapparalla on ollut nihkeä alku. Laadukas joukkue tulee kuitenkin saletisti kuuden joukkoon. Aika lähellä on, että kesällä ennustamani viitossija toteutuu.

Sport on raapinut pisteitä kivasti näin alkuun. En kuitenkaan näe Sportilla juurikaan toivoa. Kamppailee ennakoidusti jämäsijoista. Jämäsijakamppailuun on ilmoittautumassa myös Jukurit. Tosin Jukurit vastaan Ässät -pelin perusteella hivenen toivoa on. Peli oli ihan hyvin uomissaan, mutta ratkaisijoita ei ollut, ei sitten millään.

KooKoolla
on ollut huikaisevan tehokas kärkihyökkääjistö, mutta silti joukkue lojuu sääliviivan alapuolella. Olisi mukava uskoa siihen, että maali-iloittelu vie joukkueen sääleihin, mutta eipä taida. Kookoo on kuitenkin mukana taistelussa paikasta auringossa. Lukko on ollut pulassa. Kova työ on edessä, jotta paikka edes sääleissä toteutuu. Lukon heikkous ei ole yllätys.

JYP on alkukauden suurin alisuorittaja. On lähes käsittämätöntä, että noin laadukas joukkue on saalistanut ainoastaan kaksi kolmen pisteen voittoa 12 pelissä. Olen vakuuttunut, että käsittämättömästi alkanut kausi suuntautuu JYPin kannalta paremmaksi. Pidän JYPiä edelleen varmana joukkueena suoraan pudotuspeleihin.

Sitten se murheenkryyni, eli Ässät. Ässät on ollut heikko, erittäin heikko. Toivon kovasti, että päällänsä oleva kahden voiton putki antaa Ässille sen verran itseluottamusta, että mahdollisuus tuloksen tekemiseen olisi tästä eteenpäin alkukautta parempi. Jos Ässät saa Kotkaniemen sentteriksi, voi kaudesta syntyä todellinen tuhkimotarina. Ilman tätä NHL-vahvistusta on tiukka kamppailu säälipaikasta parasta, mitä on tarjolla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös