Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2018–2019

  • 1 050 971
  • 3 931
Suosikkijoukkue
Pelicans
Saipalla on kyllä hyvä joukkue jalkeilla, muutama tekijämies vielä alakertaan niin tappelevat tosissaan mitalipeleistä. Veikkauksena heitän, että Goodwin-Morley-Kunyk kolmikko tulevat tekemään yhteensä vähintään 100p tulevalla kaudella ja Oksanen heittää sen 20 byyriä ainakin. Kalevi Numminen - palkinto menee Tertsille.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
En nyt tiedä tarkkaan Saipan hyökkäyksen tasoa tai sitä onko Sportin vastaava samalla tasolla, enkä tiedä miten @McTorso on niitä arvioinut, mutta Sportin hyökkäys on oikeasti muihin joukkueen osa-alueisiin nähden yllättävän hyvä. Voisin vähän perustella. Ja ketjut varmasti tulevat elämään Sportilla, mutta tässä oma näkemys tällä hetkellä miten laittaisin ketjut kasaan.

Jos miettii ykkösketjua, niin Sportilla on kuitenkin kasassa ykkösessä tuollaisia parikymppisiä kavereita, jotka jatkaa vain kehittymistään ja heistä jokainen teki yli 30 pistettä viime kaudella. Kiviranta melkein 20 maalia. En näe, että siitä ainakaan kaverit huononee jos katsoo kehityskäyrää ja ikää, niin siinä saattaa olla ihan mahdollista, että jokainen tekee sen 35-40 pistettä.

SaiPan hyökkäyksen tasosta voisin sanoa sen, että se on tulevalla kaudella luultavasti lappeenrantalaisittain hämmästyttävän leveä. Ainoa todennäköinen 40 pisteen ylittäjä on Nättinen, mutta Kunykiltakin tuota voi odotella. Noita 20-30 pisteen miehiä sitten riittääkin, kun vielä nelosketjuunkin on kaavailtu Ville Kohoa (viime kaudella 23p) ja Elmeri Kaksosta (viime kaudella 30p).

Viime kaudella tulokaskausillaan n. 30 pisteen kauden pelanneet Tanus (33p) ja A. Oksanen (26p) jatkavat siitä mihin jäivät ja kakkoskaudella heiltäkin voi perustellusti odottaa parannusta. Varsinkin Oksanen kannattaa ottaa seurantaan. Hän nimittäin viime kauden alussa selvästi tuskaili aikuisten sarjaan siirtymisen kanssa ja oli ongelmissa liigavauhdin kanssa. Tämä näkyi siinä, että kauden ensimmäisissä 23 ottelussa syntyi vain 3+2=5p. Kauden loppupuolella tahti olikin ihan toisenlainen ja 34 ottelussa tehdyt 12+9=21 pistettä todistivat, että Oksanen kuuluu top6-hyökkääjiin ja häneltä voi odottaa ensi kaudella 15-20 maalia.

David Goodwin teki viime kaudella 29 pistettä, vaikka kyseessä oli hänen ensimmäinen kautensa ammattilaisena ja hän pelasi lähes koko kauden itselleen väärällä pelipaikalla sentterinä. Nyt hän pääsee kakkoskaudella omalle paikalleen laitaan, joten sielläkin on parannusta odotettavissa.

Tyler Morley on arpa, mutta 63 pistettä EBEL-liigassa ja loistava luistelutaito antavat uskoa pistepotentiaaliin myös Liigassa. Radke teki viime kaudella 46 ottelussa 7 maalia eli olisi täydellä kaudella saavuttanut 10 maalin rajan, vaikka oli junnuikäinen raakile. Nyt on kesällä tehty töitä oikeiden asioiden eteen, eikä 15 maalin ja 20-30 pisteen kausi olisi edes kauhea yllätys hänen kohdallaan. Joni Nikon loukkaantumiskierre alkoi vihdoin helpottaa ja kun herra alkukauden toipilasajan jälkeen sai liikkeensä takaisin, niin tulostakin tuli. 32 viimeisessä ottelussa syntyi tehot 11+7 pienellä peliajalla nelosketjuroolissa. Anssi Löfmankin olisi terveenä pysyessään 30 pisteen hyökkääjä, mutta se on tullut aika selväksi, että hän ei pysy. Ja hyökkäykseen on ilmeisesti vielä ainakin yksi pelaaja tulossa.

Siinähän tulikin lueteltua jo 12 hyökkääjää neljään ketjuun.

Tuohon päälle sitten näitä lupauksia kisaamaan pelipaikoista Mestiksessä 13 maalia 17-18-vuotiaana tehnyt Emil Oksanen, NHL-varattu Santeri Virtanen ja Ranskan miesten maajoukkueeseen suoraan SaiPan A-junnuista murtautunut Bastien Maia kisaamassa pelipaikoista. Ja onhan siellä yli ppg-tahdilla A-junnuissa viime kaudella vetänyt Aatu Luusuanimikin. Sportilla näitä uusia junnulupauksia taitavat edustaa Arrak ja Borvik, jotka ovat pykälää kevyempiä kuin tuo SaiPan prospectien kärki.

Edit. Hidas minä. Tätä naputtaessani @Spitfire olikin kirjoitellut about samat asiat :)
 
Viimeksi muokattu:

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Mistäs tällästä oot kuullu? Eikös puhe ole ollut että yksi yv pakki tulee ja sitten on jengi valmis.

Alun perin joukkue oli hyökkäyksen osalta valmis. Sitten tulikin tieto, että Virkkunen joutuu lopettamaan uransa. Näkisin, että siinä on nyt yhden miehen vajaus suunniteltuun nähden. Varmaan siis joku alaketjujen vahvistus voi olla tulossa. Tosin harkkapeleissä ehditään vähän katsomaan noiden junnuvahvistusten sopivuutta liigavauhtiin.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Karri Kivi on kertonut haastattelussa, että Ilveksen joukkue on tässä, eikä vahvistuksia enää haeta. Eli Sandell ja Meskanen -kaksikko taisi jäädä korvaamatta? Nyt on ainakin siellä muilla pelaajilla isoja saappaita täytettävinä.
 

R & L

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Karri Kivi on kertonut haastattelussa, että Ilveksen joukkue on tässä, eikä vahvistuksia enää haeta. Eli Sandell ja Meskanen -kaksikko taisi jäädä korvaamatta? Nyt on ainakin siellä muilla pelaajilla isoja saappaita täytettävinä.

Itse kuulin haastattelusta sen tämän hetken perus jargonin harjoituspeleistä näytönpaikkana, minkä jälkeen tiedetään joukkueen kehitystarpeet.
 
Viimeksi muokattu:

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Itse kuulin haastattelusta sen tämän hetken perus jargonin harjoituspeleistä näytönpaikkana minkä jälkeen tiedetään joukkueen kehitystarpeet.

Tämän tiedon lainasin siis Ilvesfoorumilta, missä jo vedellään ranteita auki tämän takia.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Itse kuulin haastattelusta sen tämän hetken perus jargonin harjoituspeleistä näytönpaikkana minkä jälkeen tiedetään joukkueen kehitystarpeet.

Samaa settiä kuultu Ässien osaltakin. Ei kukaan tässä kohtaa vuotta kiellä, etteikö muutoksia tulisi kauden aikana. Suuntaan tai toiseen...

Eli Ässät ei hae nyt vahvistuksia vaan kapealla (hyökkäys)-materiaalilla lähdetään kauteen.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Saisiko tuohon Sportin hyökkäyksen sijoitukselle jotain perusteluja?
Kesällä pohdin lyhyesti Sportin hyökkäystä.Paljon annan painoa valmiille ykkösketjulle. Näen, että Kalaputaan johtamalla triolla on mahdollisuus olla erinomainen ketju tähän sarjaan. Muutoinkin Sportin hyökkäys vaikuttaa perin monipuoliselta. Tuon kesäarvion jälkeen seuraan on tullut AHL:stä kahden suunnan sentteri Brody Sutter. Tuo sentterihankinta nosti sitten hitusen vielä arvosanaa. Komulaisen tilanne on epävarma.
Tässä kesäisen arvioni:
”Hyökkäys 7,5
Sportin hyökkäys on mielenkiintoinen, jopa hyvä. Arvostan sen KalPan ja Lukon kanssa yhtä vahvaksi. Paljon lasken viime kauden nuoren tehonyrkin varaan, eli Ainali-Kalapudas-Kiviranta. Kemiat toimivat ja ketjun jokainen jäsen on kehittyvässä iässä. Jokaiselle vielä napsu lisää tekemiseen, niin siinä voi yksi ensi kauden tehokkaimmista ketjuista. Myös kakkossentterinä häärinee oululainen, eli taitava Joonas Komulainen. Hänen rinnalleen asettelen Liigaan Tanskasta palanneen Toni Kallelan ja henkilökohtaisen suosikkini Olavi Vauhkosen. Hän on voimahyökkääjä parhaasta päästä.

Sportiin saapuu kaksi pohjois-amerikkalaista hyökkääjää Norjasta eli laituri William Rapuzzi ja sentteri T.J.Foster. Aikamoista, pelaajia puskee sisään Tanskasta ja Norjasta. No jokatapauksessa, sijoitan kaksikon samaan ketjuun ja heidän kaverikseen sujautan 22-vuotiaan Tommi Tikan. Hän on naputtanut ihan kivasti pisteitä meikäläisen tutkan alapuolella. Minkälaisesta pelaajasta on kyse? Onko potentiaalia jopa 30 pisteen mieheksi, jos saa roolia? Nelosketjusta teen oikein kunnon rouhijaketjun:Talaja-E.Riska-Körkkö. Paukku, Lehtimäki, virolainen Arrak ja Ruotsista tullut Norjan juniorimaajoukkuepelaaja Borvik odottavat tilaisuuttaan. Mahdollinen kokoonpano:
Ainali-Kalapudas-Kiviranta
Kallela-Komulainen-Vauhkonen
Tikka-Foster-Rapuzzi
Talaja-Riska-Körkkö”
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Höpö höpö. Et ymmärrä pelaajamarkkinoita väitteessäsi. Laadukasta sentteriä on erittäin vaikea ja kallis löytää kesken kauden. Moni seura on etsinyt sitä ns ykkös sentteriä vuosia.

Itse sanoisin, että vuodesta 2001 tähän saakka Kärppien nk. "ykkössentterit" (jotka ovat silloin tällöin pelanneet nimellisissä kakkos- tai kolmoskentissä) ovat onnistuneet oikeastaan hyvin natsanneiden laitureiden takia. Toisekseen, suht paljon Kärpillä on senttereinä (ja laitureina) olleet tällaiset "joka-paikan-höylät". Sentteri on toki ratkaisevassa asemassa kentällisensä kanssa. Jos kuitenkin nyt kaavailtu sentterinelikkö (Lasu-Kristof-Kupari-Humaloja) floppaa jollain osa-alueella, niin en kauheasti epäile, etteikö sillä tontilla kokeiltaisi esim. Pyörälää, Heponiemeä, Lindsteniä, ehkä jopa Koblizekia tai peräti Ikosta tai Sailiota, ennen kuin lähdetään naaraamaan kovemmalla rahalla pesun kestävää sentteriä pelipaikalle. Kaikki noista eivät toki ole perinteisiä senttereitä, mutta kuten sanottu, aika paljon Kärpissä sentterin suoritukseen on vaikuttaneet laiturit.

Maalivahdin vaihto taas ei ole mikään ongelma Kärppien ja Tapparan budjetin joukkueille.

Kyllä minä väittäisin, että on, hyvän ja sopivan maalivahdin löytäminen on samanlainen ongelma kuin hyvän ja sopivan sentterin löytäminen kesken kauden.

Tapparalla ei ole minkäänlaista maalivahti ongelmaa kunnes toisin on todistettu. Jos ongelma ilmenee, niin aikaa reagoida on siirtorajalle asti.

Tässä ketjussa on puhuttu paljon värilaseista, ja siis erityisesti Tapparan kannattajien toimesta Kärppien kannattajien värilaseista. OK - Tapparalla ei ole maalivahtiongelmaa ennen kuin on toisin todistettu. Toisin sanoen, viime vuonna Kärpillä ei ollut ongelmia joukkueen kasauksessa eikä valmennuksessa, koska sitä ei toisin todistettu. Suomeksi: on ymmärrettävää kannattaa joukkuetta ja puolustaa sitä viimeiseen onelineriin saakka, siitä huolimatta on hedelmällisempää koettaa arvioida joukkueita nk. "ulkopuolisen silmin" katsottuna. Minusta Tappara ottaa tulevalle kaudelle riskiä maalivahtien suhteen suunnilleen samalla tavalla kuin Kärpät ottaa riskiä hyökkäyksensä suhteen.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Koko kausi on aikaa reagoida. Siirtorajalla saattaa myös tulla Khl pelit lopettaneita maalivahteja, tai Liigan sääleistä ulos jääneiltä hyvän kauden pelanneita. Sarjan viimeisiltä joukkueilta mitä todennäköisimmin ei löydy Liigan ykkös sentteriä, mutta mestaruuteen riittävä maalivahti saattaa hyvinkin löytyä.
Minusta ykkösmaalivahdin hankkiminen kesken kauden on vaikea tehtävä, samoin ykkössentterin. Ketäs ykkösmaalivahteja tässä viime vuosina on kesken kauden hommattu? Äkkiseltään muistuu mieleen Olkinuora ja Helenius. Sentterihankinnoista muistuu äkkiseltään mieleen Oula Palve, Ben Maxwell ja Teemu Ramstedt.
 

keigykedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Leijonat
Harvemmin veskarit ovat olleet se pääsyy että ei menestytä, jo senkin takia niiden hankkiminen on kesken kauden harvinaisempaa paitsi jos kyseessä on joku pahempi loukkaantuminen. Esim HIFK onnistui ihan hyvin viime kaudella Engrenin kanssa.
Kyllä se ykkösvahti on selvästi helpoin hankittava ratkaisupelaajista puhuttaessa ja niitä myös parhaiten saatavilla
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Kyllä se ykkösvahti on selvästi helpoin hankittava ratkaisupelaajista puhuttaessa ja niitä myös parhaiten saatavilla

Väittäisin kyllä että (vasemmalta laukovan) laiturin tai pakin hankkiminen kesken kauden on helpompaa kuin sentterin tai maalivahdin. EDIT: Senttereitäkin on joukkueessa kuitenkin se about neljä tai viisi, mutta (pelaavaa) maalivahteja ei ole kuin yksi.
 

keigykedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Leijonat
Väittäisin kyllä että (vasemmalta laukovan) laiturin tai pakin hankkiminen kesken kauden on helpompaa kuin sentterin tai maalivahdin. EDIT: Senttereitäkin on joukkueessa kuitenkin se about neljä tai viisi, mutta (pelaavaa) maalivahteja ei ole kuin yksi.

Hankkiminen ja tarjonta varmasti joo, mutta sellainen joka ehtii ja pystyy sopeutumaan pelityyliin onkin jo vaikeampi yhtälö. Maalivahdeilla kuitenkin vain ja ainoastaan oma työ tolppien välissä ja about ainoat tehtävät kenttäpelaajien kanssa on kommunikointi.
Kyllä niitä hyviä maalivahteja saa tarvittaessa ennen siirtorajaa.
Mutta kyllä saa olla aika floppi Heljanko jos Tapparan tasoisen puolustuksen ja viisikkopuolustuksen( nyt kun se pahin hasardi on poissa) takana jää torjuntaprosentti alle 91%
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Samaa settiä kuultu Ässien osaltakin. Ei kukaan tässä kohtaa vuotta kiellä, etteikö muutoksia tulisi kauden aikana. Suuntaan tai toiseen...

Eli Ässät ei hae nyt vahvistuksia vaan kapealla (hyökkäys)-materiaalilla lähdetään kauteen.
Saisko lisätietoja tästä kapeasta materiaalista? Kuinka monta ukkoa täytyy katsomossa istua, että on tarpeeksi leveä materiaali?

Kun kausi starttaa, niin näillä näkymin Ässillä taitaa olla
Lähteenmäki-Tiivola-Rekonen
Kivenmäki-Kärki-Salminen
Salmio-Makkonen-Varttinen
Juusela-Saha-Appelgren

Katsomossa: Killinen-Lamberg-Laakso(try-out)

Sairasosastolla: Juhola

Kanadassa: Kotkaniemi
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Hankkiminen ja tarjonta varmasti joo, mutta sellainen joka ehtii ja pystyy sopeutumaan pelityyliin onkin jo vaikeampi yhtälö. Maalivahdeilla kuitenkin vain ja ainoastaan oma työ tolppien välissä ja about ainoat tehtävät kenttäpelaajien kanssa on kommunikointi.

En kyllä allekirjoita. Maalivahdin työ on sellaista hienovireistä synergiaa kenttien kanssa, että - mun mielestä - se vaatii paljon enemmän pelaamista kuin vaikkapa esimerkiksi uuden sentterin kanssa. Sentterin kun odotetaan rakentavan peliä ja hoitavan hommaa kahteen suuntaan. Maalivahdin tapauksessa vähänkään tuntemattomamman kaverin kanssa kenttäpelaajat helposti joko yli- tai alipelaavat, kunnes jossain vaiheessa se synergia löytyy, jos löytyy.

Kyllä niitä hyviä maalivahteja saa tarvittaessa ennen siirtorajaa.

Kuten muitakin pelipaikkoja pelaavia. Kyllä itse henkilökohtaisesti ajattelisin, helpoimmasta vaikeimpaan, että helpointa on löytää vasemmalta laukova laituri, sitten vasemmalta laukova pakki, sitten oikealta laukova laituri, sitten puolustava sentteri, sitten (hyvä) oikealta laukova pakki, sitten hyökkäävä sentteri, sitten hyvä maalivahti (johon joukkue sopeutuu tarpeeksi nopeasti, ja joka sopeutuu joukkueeseen tarpeeksi nopeasti). Mutta tää nyt on vaan mun mielipide.

EDIT: Joo, totta, nyt kun mietin, niin esim. oikealta laukovaa *hyökkäävää* pakkia ei ole kauhean helppo löytää, tai oikealta laukovaa *varmistavaa* laituria. Mutta ei takerruta lillukanvarsiin, eihän?

Mutta kyllä saa olla aika floppi Heljanko jos Tapparan tasoisen puolustuksen ja viisikkopuolustuksen( nyt kun se pahin hasardi on poissa) takana jää torjuntaprosentti alle 91%

Se on totta, ja tätähän ollaan tässä ketjussa toistettu jo ihan väsyksiin saakka :) On hieman eri asia tulla "pystymetsästä" Tapparan ykkösvahdiksi ja tehdä nätit tilastot, kuin vaikkapa Sportin tai KooKoon.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ässät
Minusta ykkösmaalivahdin hankkiminen kesken kauden on vaikea tehtävä, samoin ykkössentterin. Ketäs ykkösmaalivahteja tässä viime vuosina on kesken kauden hommattu? Äkkiseltään muistuu mieleen Olkinuora ja Helenius. Sentterihankinnoista muistuu äkkiseltään mieleen Oula Palve, Ben Maxwell ja Teemu Ramstedt.
Ei muuten tule ihan heti mieleen, että jollain rahaseuralla olisi ykkös- ja kakkosmaalivahdit epäonnistuneet niin, että puhuttaisiin laajalti, että nyt täytyy lähteä maalivahtikaupoille. Tuleeko jollekin muulle jotain esimerkkejä mieleen?

Maalivahdin hankinta on siinä mielessä paljon helpompi, että jos hankit hyvän maalivahdin, hän pelaa erittäin todennäköisesti hyvin. Pelaajilla onkin sitten ihan eri homma joukkueeseen ja pelitapaan sopeutumisen kanssa. Aika monesti jopa nimekkäät kenttä pelaajat on osoittautunut uudessa seurassa aika turisteiksi... Sopeutuminen ottaa niillä aikaa...
 

keigykedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Leijonat
En kyllä allekirjoita. Maalivahdin työ on sellaista hienovireistä synergiaa kenttien kanssa, että - mun mielestä - se vaatii paljon enemmän pelaamista kuin vaikkapa esimerkiksi uuden sentterin kanssa. Sentterin kun odotetaan rakentavan peliä ja hoitavan hommaa kahteen suuntaan. Maalivahdin tapauksessa vähänkään tuntemattomamman kaverin kanssa kenttäpelaajat helposti joko yli- tai alipelaavat, kunnes jossain vaiheessa se synergia löytyy, jos löytyy.



Kuten muitakin pelipaikkoja pelaavia. Kyllä itse henkilökohtaisesti ajattelisin, helpoimmasta vaikeimpaan, että helpointa on löytää vasemmalta laukova laituri, sitten vasemmalta laukova pakki, sitten oikealta laukova laituri, sitten puolustava sentteri, sitten (hyvä) oikealta laukova pakki, sitten hyökkäävä sentteri, sitten hyvä maalivahti (johon joukkue sopeutuu tarpeeksi nopeasti, ja joka sopeutuu joukkueeseen tarpeeksi nopeasti). Mutta tää nyt on vaan mun mielipide.
.

Kaikkea sitä tulee luettua ja nähtyä enneku silmät tippuu päästä. Sentteri nyt vaan tulee sinne ja rakentaa peliä ja hoitaa hommaa kahteen suuntaan. EI sillä niin väliä millä taktiikalla joukkue pelaa, ketkä on laitureina, tai puolustajina, miten on sovittu kiekon ylöstuonnit ja roolit ja puolustaminen ja karvaus , alivoima ja ylivoimakuviot jnejne. Askiin vaan ja homma on sillä valmis.

Maalivahti sen sijaan onkin sitten se joka vaikuttaa eniten kenttäpelaamiseen ja vaikein palanen sovittaa pelitapaan ja joukkueeseen ?
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Ei muuten tule ihan heti mieleen, että jollain rahaseuralla olisi ykkös- ja kakkosmaalivahdit epäonnistuneet niin, että puhuttaisiin laajalti, että nyt täytyy lähteä maalivahtikaupoille. Tuleeko jollekin muulle jotain esimerkkejä mieleen?

Maalivahdin hankinta on siinä mielessä paljon helpompi, että jos hankit hyvän maalivahdin, hän pelaa erittäin todennäköisesti hyvin. Pelaajilla onkin sitten ihan eri homma joukkueeseen ja pelitapaan sopeutumisen kanssa. Aika monesti jopa nimekkäät kenttä pelaajat on osoittautunut uudessa seurassa aika turisteiksi... Sopeutuminen ottaa niillä aikaa...
Eipä tule tosiaan montaa mieleen(ei siihen imuriin). KalPa nyt ei ole rahaseura, mutta Kilpeläisen loukkaannuttua hankkivat Chiodon 14-15, joka pelasi hyvin runkosarjan, mutta floppasi poffeissa. Sama hopeakaudella Kilpeläisen allessa saigonilla, hankittiin Hovinen visiitille. Joskin pelasi vain 8 matsia. Ei kyllä oikein muuten monia nimiä saa ylös laitettua. Mistä tullaan siihen, että molarit ovat yleensä "varmoja" tai sit oma kakkonen korvaa. Harvoin joudutaan markkinoille asti. Muistelisin tuolla hopeakaudellakin olleen puhetta, että Kilpi joutuisi huilaamaan pidempäänkin, mutta "tervehtyi" sitten aikaisemmin kuntoon.

Sen sijaan jos miettii, että joukkueen "paras" pelaaja eli selkeä ykkössentteri leviää, niin vaikea sitä on korvata. Muistan kun Rissanen levisi lopullisesti niin kaikki kuorma jäi Ruohomaan niskaan. Pelasi sen +40 kauden toki, mutta poffeissa ei riittänyt enää hänenkään panos. Rissanen pelasi tuolla kaudella 19peliä ppg tahtia. Sama jos tulevana kautena Rissanen leviää niin olisi tosi iso lovi KalPan hyökkäykseen. Juu, nyt on keskikaistallekkin Rissanen, Luostarinen, Ikonen(saikulla vielä 4kk), Sebok ja Vainiola. Silti jos Jaska tuosta putoaa niin mahdoton on korvata. Vaikka laidalta Texier, Kantola ja Ruuttukin voi keskellä pelata. Eikä varmasti ole massia hommata Rissasen tasoista pelajaa enää korvaamaankaan.
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Kaikkea sitä tulee luettua ja nähtyä enneku silmät tippuu päästä. Sentteri nyt vaan tulee sinne ja rakentaa peliä ja hoitaa hommaa kahteen suuntaan. EI sillä niin väliä millä taktiikalla joukkue pelaa, ketkä on laitureina, tai puolustajina, miten on sovittu kiekon ylöstuonnit ja roolit ja puolustaminen ja karvaus , alivoima ja ylivoimakuviot jnejne. Askiin vaan ja homma on sillä valmis.

Jaahas, nyt rakentelet värilaseissasi olkiukkoa mulle pieksettäväksi. No, en mene siihen, kannattaisiko ehkä lukea vastineeni toiseen kertaan ja vastata itse asiaan?

Mitäs sitä, olipa pelaaja laituri, sentteri, pakki tai molari, siitähän sen hankkii kauden aikana, ei muuta kuin askiin vaan ja homma on sillä valmis, eikö?
 

keigykedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Leijonat
Jaahas, nyt rakentelet värilaseissasi olkiukkoa mulle pieksettäväksi. No, en mene siihen, kannattaisiko ehkä lukea vastineeni toiseen kertaan ja vastata itse asiaan?

Mitäs sitä, olipa pelaaja laituri, sentteri, pakki tai molari, siitähän sen hankkii kauden aikana, ei muuta kuin askiin vaan ja homma on sillä valmis, eikö?

Ei, vaan mielestäni maalivahdin on paljon helpompi tulla joukkueeseen kesken kauden, verrattuna esimerkiksi kenttäpelaajiin. Työ on kuitenkin niin yksilöllistä verrattuna muihin ja hommana ottaa kiekkoja kiinni. Nyansseja on sitten esim rännikiekoista sopiminen jne

Kyllä mä luin sen kirjoituksesi moneen otteeseen ja sain käsityksen että uusi sentteri vaatii vähemmän totuttelua joukkueeseen ja pelitapaan kuin maalivahti ja tämä on ihan puppua.
 
Viimeksi muokattu:

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Ei, vaan mielestäni maalivahdin on paljon helpompi tulla joukkueeseen kesken kauden, verrattuna esimerkiksi kenttäpelaajiin. Työ on kuitenkin niin yksilöllistä verrattuna muihin ja hommana ottaa kiekkoja kiinni. Nyansseja on sitten esim rännikiekoista sopiminen jne

No, olen eri mieltä, ok? Jos kentällisissä vaihdetaan laituri tai pakki, se on *mielestäni* helpompaa kuin että kentälliseen vaihdetaan sentteri, ja *mielestäni* maalivahdin vaihto on vaikeinta näiden nyanssien takia. Mutta olkaamme rehellisesti ja rauhallisesti erimielisiä asiasta :)
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Ei muuten tule ihan heti mieleen, että jollain rahaseuralla olisi ykkös- ja kakkosmaalivahdit epäonnistuneet niin, että puhuttaisiin laajalti, että nyt täytyy lähteä maalivahtikaupoille. Tuleeko jollekin muulle jotain esimerkkejä mieleen?
Kärpillä kaudella 2007-08 Tuomas Tarkilla ja Jaakko Suomalaisella oli vähän vaikeuksia runkosarjan aikana (vaikka Tarkilla oli lopulta runkkiksen paras torjuntaprosentti) niin Kärpät kaappasi Andy Chiodon siirtorajalla HPK:sta. Chiodohan nousi hetkeksi jopa ykkösveskariksi, Kärpät taisi peräti aloittaa pleijarit hänen johdollaan. Tarkki sitten lopulta nousi takaisin ykköseksi ja pokkasi Jari Kurri -palkinnon.

Oma lukunsa toki sitten Jokerit kaudella 2005-06 kun joukkueessa pelasi viisi eri maalivahtia. Pakka hajosi käsiin kun Tim Thomas nosti kytkintä (päivää?) ennen kauden alkua ja Jokerit jäi ihan tyhjän päälle. Ensin tuli Thomasin suosittelema Karl Goehring joka taisi nippanappa yltää ylärimaan saakka jos seisoi kaljakorin päällä. Göring floppasi ja tilalle tuli Steve Passmore joka oli mahdollisesti vieläkin paskempi. Hajapelejä tuli myös Joonas Hallikaiselle ja Mikko Rämölle.

Passmoren jälkeen Hjallis ja Virmanen soittivat Matikaisen Penalle ja nähtiin harvinainen treidi kun IFK:ssa alkukauden pelannut Tom Askey siirtyi Ilmalaan ja IFK sai vaihdossa ainakin aiemmin mainitun Rämön ja olisiko joku muukin pelaaja siirtynyt sinne. Askey oli jopa ihan hyvä, mutta Jokerit oli kokonaisuutena niin sekaisin läpi kauden että edes Askey ei pelastanut ja Narrit ei päässyt pudotuspeleihin. Samalla meni vituiksi myös IFK:n kausi kun Jan Lundell hyppäsi ykkösveskarin paikalle ja ihan loppuun saakka IFK ei Lunkka edellä päässyt, vaan hävisivät välierissä HPK:lle muistaakseni voitoin 3-2 ja lopulta pronssipelin Kärpille. Tuostakin spekuloidaan varmaan vieläkin että olisiko tuo ollut Sheddenin johdolla The Kausi IFK:ssa jos Askey olisi pysynyt IFK:ssa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös