Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2018–2019

  • 1 051 535
  • 3 931

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tähän täytyy lisätä lyhyesti se, että tämä mennyt kevät oli IFK:ssa toinen kevät putkeen kun Malinen esiintyi edukseen, nosti siis tasoa molemmilla kausilla playoffeissa, ja jos en väärin muista niin ei ne playoffit huonosti menneet Tappara-paidassakaan.
Malinen oli tosiaan vakuuttava viime keväänä pudotuspeleissä tehden tehot 3+7=10 (+7). Aika näkymättömällä pelaamisella hän noin hyvät tilastot itselleen merkkautti. Kyse ei ollut edes siitä, että hänen ympärillään olisi ollut kovat laiturit, joiden kanssa kemia toimi. Malisen laiturit vaihtuivat pudotuspeleissä tiuhaan. Viime kevät oli kiistatta kova suoritus. Toissa kevät ei ainakaan tilastollisesti ollut hyvä, 3+1=4 (-9). Myöskään Tapparassa Malinen ei pudotuspeleissä ole iskenyt sellaisia näyttöjä pöytään, että hänet kärkisentteriksi voisi hyvillä mielen julistaa. No, ihan lähihistoria lupaa hyvää.
Malinen on mielestäni todella hyvä 2-3.sentteri Liigaan, niitä senttereitä jonka pelistä saa etsimällä etsiä virheitä, koska niitä ei juurikaan tule. Loistavia ratkaisuja nähdään toisaalta myös harvemmin, joten ehkä vähän ns. tasapaksu 1.sentteriksi, mutta tietyllä tapaa tasapainottaa kentän peliä molempiin suuntiin. Tappara tietää tasan tarkkaan mitä sai, ja Malisen tulon myötä Tapparan keskikaista näyttää valmiilta mestaruustaistoon. Tapparan 1.sentterin tilannetta on jo vuosia helpottanut se, että laidalla on viilettänyt Kuusela, joka takoo kovia pisteitä tasapaksummankin sentterin laidalla.
Malinen on todella hyvä kakkossentteri, jos pääsee antamaan tulitukea kovalle ykkössentterille. Hän on myös luotettava kolmossentteri. Mielestäni Tapparalla oli jo ennestään luotettava kolmossentteri. Nähtäväksi jää, miten Malinen riittää mestaruutta tavoittelevan joukkueen kärkiketjun sentteriksi. Eiköhän Malinen siihen rooliin kuitenkin hommattu. Toista kärkiketjua johtaa sitten jompikumpi Järvinen.
Jotenkin tuntuu että peliä tekevät sentterit ovat pelaajamarkkinoiden kuumimpia pelaajatyppejä, ja Liigaan sellaisten naaraaminen on äärimmäisen hankalaa. Siis sellaisten joilla ei ole järkyttäviä puutteita muilla osa-alueilla. IFK sellaista ilmeisesti parhaillaan etsii, mutta taitaa jäädä luu käteen jälleen kerran.
Liigasta on tullut tässä suhteessa kasvattajasarja. Laadukas peliätekevä sentteri on pääsääntöisesti kasvatettava itse. Toki JYPillä on Immonen, Tepsillä Filppula ja Tapparalla J-M..Järvinen. Noistakin Järvinen ja Immonen ovat oman kasvatuksen tuloksia, myös Filppula tavallaan. (En siis tarkoita sellaista kasvattajaseurastatusta, joka tulee junioriseurasta) Kärpät yrittää kasvattaa itselleen peliätekevän ykkössentterin. Ehdokkaita on kolme, eli Heponiemi, Kupari ja Kristof.
Edit: @McTorso :lle propsit kattavista arvioista joukkueiden osalta. Jollain asteella ymmärrän, että monella nousee karvat pystyyn hänen Kärppä-arvioita lukiessa, mutta yhden käyttäjän arvioista ei kannata liikaa hikeentyä, varsinkaan tällaisena kesänä. Kattavien arvioiden tekeminen on muutenkin paljon vaikeampaa, kuin arvioiden arvioiminen tai arvosteleminen, joten minulta nousee aina hattu ilmaan kun tässä ketjussa näkee kattavia kausi-arvioita. Pitänee itsekkin kokeilla jotain edes köykäisempiä arvioita lykätä ensi kuun puolella, mutta ensin pitää päivittää itsensä kartalle pelaajaliikenteen osalta.
Toki opponointi on helpompaa kuin työn tekeminen itse. Arvostelun vastaanottaminen kuuluu kuitenkin asiaan, kun omat näkemykset julkikirjoittaa. Sehän on pitkälti koko homma idea. Saadaan aikaan keskustelua, levitetään tietämystä puolin ja toisin sekä synnytetään joskus jopa joitain uutta. Välillä silti vaikuttaa, että turhan henkilökohtaisesti ja tunteikkaasti keskusteluun osallistutaan. No, sekin kuuluu asiaan urheilusta keskusteltaessa. On hyvä tunnustaa väriä. Erikoisinta on kuitenkin se, että monesti ”objektiivisten asiantuntijoiden” karvat ovat kaikkein eniten pörröllään. Jään innolla odottamaan sinun tulevaa voimasuhdepohdintaa.
 

Barney

Jäsen
@Vili Huli en jaksa alkaa lainaamaan kännykällä noin pitkää viestiä, mutta otetaan muutamaan kohtaan kiinni.

Mielestäni se, että sentteri tekee ketjukavereistaan parempia on hyvin oleellinen asia pelaajan tasosta puhuttaessa. Se, että valmentaja on myöskin huomioinut tämän ja tuonut sen haastatteluissa esille kertoo siitä, että Kunyk on tosissaan onnistunut siinä. Ei noita kommentteja ihan jokaisesta pelaajasta heitetä. On myös joukkueen kannalta erittäin tärkeää, että sillä on ykkössentteri, jonka ympärille saa varmasti toimivan koostumuksen huolimatta siitä, että ketkä pelaavat laidoilla.

Mitä tulee Tomasekiin, niin muutaman näkemäni pelin perusteella uskon hänen olevan melko kova seppä Liigaan. Tomasek on moderni melko kookas, hyvin luisteleva kahdensuunnanhyökkääjä. Käsittääkseni Tomasek on myös nuorempana pelannut puolustajana, mikä ei ole ainakaan huono asia kokonaisvaltaisuuden kannalta. Toki nyt Tomasek tulee vähän tasokkaampaan Liigaan, joten floppivaara on aina olemassa, mutta jos Tomasek menee JYPin hierarkiassa lähtökohtaisesti Hytösen edelle, niin menisi myös Asplundin edelle. Potentiaalia on kuitenkin runsaasti.

Voihan mestaruudesta taistella, vaikka joku osa-alue joukkueessa ei olisikaan kovin hyvässä kunnossa, jos muut osa-alueet sitten paikkaavat sitä. Sentteri on kuitenkin tärkein kenttäpelaajan rooli, joten harvon heikolla sentteriosastolla on mestaruuksia voitettu. Jotain poikkeuksia toki on, mutta voimasuhteita arvioidessa itse annan ainakin sentteriosastolle selvästi enemmän arvoa kuin esimerkiksi laitureille. Eräs Pittsburgh on esimerkiksi näyttänyt, että ei niiden laitureiden välttämättä tarvitse olla kummoisia, jos keskikaista on kunnossa.

Ehkä arvioin Asplundin aluksi vähän alakanttiin. Korjataan arviota sen verran, että Asplund on välttävä ykkössentteri, hyvä kakkossentteri ja loistava kolmossentteri. Eli Asplund menee ykkössentterinä jumbojengeissä, kakkossentterinä keskikastin jengeissä ja kolmossentterinä kärkijengeissä.

Jos mietitään esimerkiksi SaiPaa, niin en vaihtaisi yhtäkään SaiPan top-4 sentteriä Asplundiin. Kunyk on mielestäni parempi. Morley on tietenkin pieni kysymysmerkki, mutta Tuomenoksan scouttauksen tuntien kuoriutuu hänestäkin voittoarpa. Hyökkäyspään potentiaali on paljon korkeammalla kuin Asplundilla. Löfman ja Asplund ovat mielestäni melko tasavahvat pelaajat. Löfman on loukkaantumisherkempi, mutta valitsisin hänet ennemmin SaiPaa, sillä kyseessä on kuitenkin oma kasvatti. Kohoa ei tarvitse edes perustella.

Sinun mielestäni minä aliarvioin Asplundia, mutta mielestäni teet itse samaa Kunykin kohdalla. En usko, että katsoit kovin montaa SaiPan peliä, sillä et pidä Kunykia kovin kummoisena ykkössentterinä. Kysy keneltä tahansa jääkiekosta ymmärtävältä SaiPa-fanilta, että kuka oli SaiPan viime kauden tärkein yksittäinen kenttäpelaaja, niin vastaus on aina sama, vaikka Nättinen olikin yksi Liigan tehokkaimmista pelaajista. SaiPan onni oli, että Kunykin pistesaldo jäi noin alhaiseksi, sillä muuten hän pelaisi rahakkaimmissa liigoissa. Olin todella positiivisesti yllättynyt, että Kunyk jatkoi SaiPassa, sillä harvoin tuon tasoiset kaverit ovat aikaisemmin jääneet SaiPaan. Kuten jo aikaisemmin sanoin, niin liigasentterit joihin Kunykin vaihtaisin ovat yhden käden sormilla laskettavissa. Turo Asplund ei ole yksi niistä.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
HPK hommasi puolustukseensa kokeneen Arto Laatikaisen. Laatikainen ei tuo HPK:n puolustukseen oikein muuta kuin kokemusta. En nosta HPK:n arvosanaa tämän siirron myötä. Hetken mietin 0,5 pisteen korotusta. En kuitenkaan siihen päätynyt, sillä olen jo arvioinut HPK:n nuoriso-osastolle sen verran potentiaalia, etten usko Laatikaisen pystyvän pistämään paremmaksi. Erikoinen hankinta.

Päivitetty yhteenveto kokonaispisteistä:
1. Kärpät 39
2. HIFK 35,5
3. JYP 34
4. TPS 34
5. Tappara 32,5
6. Ässät 31,5
7. SaiPa 31,5
8. Lukko 31,5
9. KalPa 31
10. HPK 30,5
11. Pelicans 30
12. Ilves 29
13. KooKoo 29
14. Sport 28
15. Jukurit 27,5

• SaiPa: 30,5 -> 31,5 (2.7.2018 Denisov)
• Lukko 30,5 -> 31,5 (11.7.2018 Krejcik ja 20.7.2018 Mark Auk)
• Ässät 31 -> 31,5 (16.7.2018 Makkonen)
• HPK 30,5 -> 30,5 (25.7.2018 Laatikainen)
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Erikoinen hankinta.

Sen verran korjaisin lausetta, että minusta sanan erikoinen tilalla tulisi olla erinomainen. Perustelen sitä seuraavasti. Koppiin herra tuo kokemuksellaan johtajuutta, jos pakisto on nuori, niin se on juuri sitä, mitä lääkäri määräisi. Sitten, jos ihan pelaajan osaamisen tasolla mennään, niin Laatikainen on monikäyttöinen kuin mikä ja osaamisrepertuaariin kuuluu kaikki ne roolit, mitä valmentaja mahdollisesti saattaa häneltä haluta. Kannattaa muistaa, että rooli HPK:ssa on mahdollisesti ihan toinen kuin oli Ilveksessä. kannattaa myös muistaa, että jos roolissaan on tarvis laittaa kiekko pussiin, on aika monta kertaa todistanut urallaan, että onnistuu kyllä sekin. Oletan, että syynäilet asiaa iän kautta, mutta tuossa iässä terveenä ollessaan on kaikkea muuta, kuin liimatehtaan kaakki.

Tuo arviosi (eikä tämä koske yksin sinua) indikoi katteettomasta aliarvostuksesta pelaajaa ja kykyjään kohtaan. Eipä tietenkään ole myöskään ainut, eikä edes harvinainen joukko, jonka kohdalle tuo epäoikeudenmukainen viitta niskaan istutellaan, esimerkkejä olisi liian monta lueteltavaksi.

Minusta on täysin väärä arvio, että Laatikaisen tulo Kerhon pakistoon ei sen tasoa nostaisi. Sitten, jos joku keksii oikeita perusteluja heittojen ja mutuilujen sijaan, luen ne mieluusti. Minusta Kerho hankki tasan sitä mitä tarvitsi ja vaikka iäkkäästä pelaajasta puhutaankin, saattaa moni asiaintuntija yllättyä, jos valmennus antaa roolin, jossa näkymättömyys ei ole synonyymi onnistumiselle, tämäkin toki tuolta pelaajalta ihan riittävän tasoisesti luontuu, asiaintuntijoilta vaan jää moinen kokolailla noteeraamatta ja ymmärtämättä.

Onnittelut HPK:lle hyvästä hankinnasta tähän liigaan.
 

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
Samaa mieltä. Korvaa Joonas Lehtivuoren erinomaisesti.
Tämähän on tasan yhtä paksua kuin me Ilveksessä väitettäisiin, että Jerry Ahtola korvaisi Sami Sandellin. Lada kyllä melko outo hankinta. Tulee mieleen Järventie vol 2 tuosta nykyään, parhaat ajat ohi. Kokemus on ainoa hyvä tuossa, viime kaudella pääosin rauhallisuus oli turhan rauhallista, sillä paine joko pysyi alueella kun päätti hautoa kiekkoa sen verran kauan, että vastustaja oli jo iholla. Ja tuskin mikään halpa. Toki Liigassa seiskapakkina menee. YV:llä ei saa mitään aikaan, AV:lla menettelee. Ja melko hidas jo Liigaan.

Vielä jos Kerho hankkisi Joonas Vihkon, korvaisi hyvin Vesalaisen.

Ei siinä, kyllä varmaan Ilkka Mikkolakin korvaisi Shaun Heshkan tai Miika Koiviston Kärpissä.
 

Barney

Jäsen
Tämähän on tasan yhtä paksua kuin me Ilveksessä väitettäisiin, että Jerry Ahtola korvaisi Sami Sandellin. Lada kyllä melko outo hankinta.
Tuskinpa tuo kyseinen viesti oli ihan tosissaan kirjoitettu.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Enpä tiedä, itse odotin kovempaa vahvistusta Kerhon takalinjoille. Laatikainen parin kauden takaisena versiona olisi saattanut toimia vielä mutta nyt miehen parasta ennen-päiväys kyllä vääjäämättä on mennyt. En siis itsekään voimasuhteissa arvioisi Kerhon huteraa pakistoa kovinkaan paljon järeämmäksi kuin aikaisemmin, vaikka teoriassa Laatikainen toisikin tiettyjä mahdollisuuksia tuohon roolittamiseen.

Julkaisin eilen itse mietteitäni Tepsin pakistoa silmällä pitäen. Kovin vähän nousi kenelläkään karvoja pystyyn ainakaan opponoinnin muodossa joten uskoisin että aika lähelle konsensusta tuli osuttua. Kirjoittelin Tepsin pakkihankintatarpeesta myös ja nyt perjantaina yhdeksän tienoilla sieltä julkaistaan uusi pelaaja. Uskon sen olevan Joe Piskula. Tuolla hankinnalla Tepsin pakisto arvioni mukaan vahvistuu puolikkaalla pisteellä.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Sen verran korjaisin lausetta, että minusta sanan erikoinen tilalla tulisi olla erinomainen. Perustelen sitä seuraavasti. Koppiin herra tuo kokemuksellaan johtajuutta, jos pakisto on nuori, niin se on juuri sitä, mitä lääkäri määräisi. Sitten, jos ihan pelaajan osaamisen tasolla mennään, niin Laatikainen on monikäyttöinen kuin mikä ja osaamisrepertuaariin kuuluu kaikki ne roolit, mitä valmentaja mahdollisesti saattaa häneltä haluta. Kannattaa muistaa, että rooli HPK:ssa on mahdollisesti ihan toinen kuin oli Ilveksessä. kannattaa myös muistaa, että jos roolissaan on tarvis laittaa kiekko pussiin, on aika monta kertaa todistanut urallaan, että onnistuu kyllä sekin. Oletan, että syynäilet asiaa iän kautta, mutta tuossa iässä terveenä ollessaan on kaikkea muuta, kuin liimatehtaan kaakki.

Tuo arviosi (eikä tämä koske yksin sinua) indikoi katteettomasta aliarvostuksesta pelaajaa ja kykyjään kohtaan. Eipä tietenkään ole myöskään ainut, eikä edes harvinainen joukko, jonka kohdalle tuo epäoikeudenmukainen viitta niskaan istutellaan, esimerkkejä olisi liian monta lueteltavaksi.

Minusta on täysin väärä arvio, että Laatikaisen tulo Kerhon pakistoon ei sen tasoa nostaisi. Sitten, jos joku keksii oikeita perusteluja heittojen ja mutuilujen sijaan, luen ne mieluusti. Minusta Kerho hankki tasan sitä mitä tarvitsi ja vaikka iäkkäästä pelaajasta puhutaankin, saattaa moni asiaintuntija yllättyä, jos valmennus antaa roolin, jossa näkymättömyys ei ole synonyymi onnistumiselle, tämäkin toki tuolta pelaajalta ihan riittävän tasoisesti luontuu, asiaintuntijoilta vaan jää moinen kokolailla noteeraamatta ja ymmärtämättä.

Onnittelut HPK:lle hyvästä hankinnasta tähän liigaan.
Tunnen Laatikaisen pelaajana kohtuullisen hyvin. Ei tarvitse mennä kuin pari vuotta taaksepäin ja seurasin Laatikaista todella paljon. Laatikainen oli Kärpissä loistava. Hänen rauhallisuutensa, kiekkovarmuutensa ja syöttötaitonsa olivat aivan häikäiseviä, varsinkin ensimmäisellä kaudellaan Kärpissä. Taisi hän tuolloin päräyttää jonkin syöttöpiste-ennätyksenkin pudotuspeleissä uusiksi. Toisella kaudella taso jonkinverran laski. Jostain syystä varsinkin kiekkovarmuus heikkeni, mutta hyvä puolustaja hän oli edelleen. Mikään erityisen hidas hän ei Kärpissä pelatasessaan vielä ollut. Vaikka hän ei ole mikään iso ja voimakas vääntäjä, hoiti hän puolustusvelvoitteensa hyvin. Häntä pyrittiin horjuttamaan usein taklauksilla, mutta taklausten vastaanottokyky ja sietokyky oli kiitettävällä tasolla.

Ilveksen kannattajat voivat halutessaan kirjoittaa enemmän siitä, mitä kahtena viime vuonna on tapahtunut. Se, mitä minä Laatikaista Ilveksessä näin, niin tasonlasku verrattuna ensimmäiseen Kärppäkauteen oli ikävän suuri, melkeimpä jättimäinen. Jäljellä itsevarmasta kiekollisesta puolustajasta ei ollut kuin kaunis muisto. Vaikutti siltä, että hän jäi kevyeksi, hävisi kaksinkamppailuja, oli hitusen myöhässä tilanteista, eikä päässyt juuri ollenkaan hyödyntämään vahvuuksiaan.

Se, mitä Laatikainen tuo HPK:lle, on kokemus. Sitä ei saa aliarvioida, mutta pelkästään kokemuksen perusteella en lähde puolustuksen arvosanaa muuttamaan. En usko, että Laatikainen pystyy vastaamaan Toivolan asettamaan tavoitteeseen. Laatikainen ei pelaa läpi kauden HPK:n kahdessa ylimmässä pakkiparissa. Nuoret ajavat ohi ja lujaa.
 

AAPEEli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
HPK hommasi puolustukseensa kokeneen Arto Laatikaisen. Laatikainen ei tuo HPK:n puolustukseen oikein muuta kuin kokemusta. En nosta HPK:n arvosanaa tämän siirron myötä. Hetken mietin 0,5 pisteen korotusta. En kuitenkaan siihen päätynyt, sillä olen jo arvioinut HPK:n nuoriso-osastolle sen verran potentiaalia, etten usko Laatikaisen pystyvän pistämään paremmaksi. Erikoinen hankinta.

Päivitetty yhteenveto kokonaispisteistä:
1. Kärpät 39
2. HIFK 35,5
3. JYP 34
4. TPS 34
5. Tappara 32,5
6. Ässät 31,5
7. SaiPa 31,5
8. Lukko 31,5
9. KalPa 31
10. HPK 30,5
11. Pelicans 30
12. Ilves 29
13. KooKoo 29
14. Sport 28
15. Jukurit 27,5

• SaiPa: 30,5 -> 31,5 (2.7.2018 Denisov)
• Lukko 30,5 -> 31,5 (11.7.2018 Krejcik ja 20.7.2018 Mark Auk)
• Ässät 31 -> 31,5 (16.7.2018 Makkonen)
• HPK 30,5 -> 30,5 (25.7.2018 Laatikainen)

Onko viimekauden finalistien ero ensikauteen lähdettäessä oikeasti 6pts, kun taas Tapparalla on jumbosijaan piste-ero 5pts? Tapparalla heikentynyt vain maalivahti-osasto, kun taas Kärpillä hyökkäys. Vaikka joukkuearviot olivat hyviä, niin tämä ei ainakaan omissa papereissani ole mitenkään mahdollista, ei mitenkään.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Onko viimekauden finalistien ero ensikauteen lähdettäessä oikeasti 6pts, kun taas Tapparalla on jumbosijaan piste-ero 5pts? Tapparalla heikentynyt vain maalivahti-osasto, kun taas Kärpillä hyökkäys. Vaikka joukkuearviot olivat hyviä, niin tämä ei ainakaan omissa papereissani ole mitenkään mahdollista, ei mitenkään.
Vaikka @McTorso onkin tehnyt hienon listauksen, todistaa tämä taas miten vaikea joukkueita on arvioida minkään numeroilla rankkauksen avulla. On helppo arvioida yksittäistä joukkueita numeroiden avulla, mutta keskinäisissä vertailuissa syntyy silti ristiriitoja.

Vähän sama kuin muinoin NHL pelit. Saattoi olla kaksi pelaajaa joiden arvosana vaikka 90 ja 85 täsmäsivät, mutta tarkemmin tutkien ominaisuudet eivät vastanneet todellisuutta. Tällaisissa numeroilla arvottamisessa ei mitenkään pääse aukottomaan tulokseen, varsinkin kun joka asiasta ei edes ole sitä faktaa, vaan joudutaan ennakoimaan mikä on jonkin tietyn osa-alueen taso milläkin joukkueella.

Odotellaanpa jääkiekkolehden kausiennakkoa, sielläkin saattaa listaus vaikuttaa oikealta, mutta narinaa aiheuttaa se mistä nämä pisteet koostuu. Porua siis varmasti syntyy taas siitö miten jonkun puolustus on taas muka toista huonompi jne.
 

Epätietoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
Onko viimekauden finalistien ero ensikauteen lähdettäessä oikeasti 6pts, kun taas Tapparalla on jumbosijaan piste-ero 5pts? Tapparalla heikentynyt vain maalivahti-osasto, kun taas Kärpillä hyökkäys. Vaikka joukkuearviot olivat hyviä, niin tämä ei ainakaan omissa papereissani ole mitenkään mahdollista, ei mitenkään.
Muuten en ota kantaa, mutta onhan nyt hyvänen aika Tappara heikentynyt jokaisella osa-alueella. Puolustuksesta lähteneet Mikkola ja Lehtonen. Hyökkäyksestä Haapala ja Peltolta. Sisään käytännössä Jarkko Malinen. Samaa mieltä myös siitä että ei Tapparan roolituskaan tuon avulla ole mihinkään muuttunut että ehkä kaksi parasta hyökkääjää ja kaksi top.4 pakkia lähtee pois.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Se, mitä minä Laatikaista Ilveksessä näin, niin tasonlasku verrattuna ensimmäiseen Kärppäkauteen oli ikävän suuri, melkeimpä jättimäinen. Jäljellä itsevarmasta kiekollisesta puolustajasta ei ollut kuin kaunis muisto. Vaikutti siltä, että hän jäi kevyeksi, hävisi kaksinkamppailuja, oli hitusen myöhässä tilanteista, eikä päässyt juuri ollenkaan hyödyntämään vahvuuksiaan.

Tässä kommentissa tiivistyy viiltävällä tavalla perusteet sille, miksi nyky-HPK hänet palkkasi. Sopii täydellisesti profiiliin.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Päivitetty yhteenveto kokonaispisteistä:
1. Kärpät 39
2. HIFK 35,5
3. JYP 34
4. TPS 34
5. Tappara 32,5
6. Ässät 31,5
7. SaiPa 31,5
8. Lukko 31,5
9. KalPa 31
10. HPK 30,5
11. Pelicans 30
12. Ilves 29
13. KooKoo 29
14. Sport 28
15. Jukurit 27,5

• SaiPa: 30,5 -> 31,5 (2.7.2018 Denisov)
• Lukko 30,5 -> 31,5 (11.7.2018 Krejcik ja 20.7.2018 Mark Auk)
• Ässät 31 -> 31,5 (16.7.2018 Makkonen)
• HPK 30,5 -> 30,5 (25.7.2018 Laatikainen)

Kyllä tästäkin edelleen näkee sen, että taas kerran juuri nuo kaikkein hankalimmat sijat 6-11 voivat käytännössä pyörähtää aivan miten tahansa. Uskaltanee tosiaan ennakoida, että juuri tuosta kuusikosta joka noilla sijoilla on yksi menee suoraan playoffeihin ja yksi taas putoaa kokonaan pois kevään peleistä. Lukon pisteethän tulevat nousemaan vielä puoli pistettä, jos sinne vain vielä se toinen kärkisentteri tulee..

Sijojen 6-11 taisteluun toki vaikuttaa sitten sekin, että Tapparalla on kiistatta heikoin ja epävarmin joukkue mitä siellä nähty varmaan viimeiseen kymmeneen vuoteen. Eli noille keskikastin kuudelle joukkueelle saattavat hyvin olla tarjolla sekä vitos- että kutossija

Nuo TOP-5 joukkueet ovat muutoin tällä hetkellä minustakin suhteellisen selkeät (poislukien tosiaan vain Tapparan epävarmuus), mutta tuolta BOTTOM-4 osastolta sen sijaan Ilves tai "jopa" KooKoo ovat potentiaalisia nousemaan kympinsakkiin. Etenkin kun luultavasti noista sijojen 6-11 joukkueista kuitenkin yksi tai kaksi tulee perinteisesti pettämään. Onko muuten KooKoo vielä hankkimassa sen ykkössentterin? Se tietenkin nostaa heidän mahdollisuuksiaan taistella kymppisakista, jotenkin vaikea kuvitella, että he lähtisivät kauteen Pitkänen ykkössentterinä..
 

R & L

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tässä kommentissa tiivistyy viiltävällä tavalla perusteet sille, miksi nyky-HPK hänet palkkasi. Sopii täydellisesti profiiliin.

No ensimmäinen Ilves kausi oli vielä ihan ok, mutta viime kaudella olikin sitten jo todella heikko. Mielenkiintoista nähdä miten pärjää, mutta oma odotus oli siirtymisestä nostamaan Espoota pois Suomi-sarjasta. En tiedä miten hinnallisesti/kunnollisesti olisi sitten natsannut, mutta itse olisin kääntynyt ensin Lauri Taipaluksen puoleen.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vaikka @McTorso onkin tehnyt hienon listauksen, todistaa tämä taas miten vaikea joukkueita on arvioida minkään numeroilla rankkauksen avulla. On helppo arvioida yksittäistä joukkueita numeroiden avulla, mutta keskinäisissä vertailuissa syntyy silti ristiriitoja.

Vähän sama kuin muinoin NHL pelit. Saattoi olla kaksi pelaajaa joiden arvosana vaikka 90 ja 85 täsmäsivät, mutta tarkemmin tutkien ominaisuudet eivät vastanneet todellisuutta. Tällaisissa numeroilla arvottamisessa ei mitenkään pääse aukottomaan tulokseen, varsinkin kun joka asiasta ei edes ole sitä faktaa, vaan joudutaan ennakoimaan mikä on jonkin tietyn osa-alueen taso milläkin joukkueella.

Odotellaanpa jääkiekkolehden kausiennakkoa, sielläkin saattaa listaus vaikuttaa oikealta, mutta narinaa aiheuttaa se mistä nämä pisteet koostuu. Porua siis varmasti syntyy taas siitö miten jonkun puolustus on taas muka toista huonompi jne.
En uskokaan, että lopputulema on juuri arvioimani kaltainen. Olen kuitenkin ihan tyytyväinen tuohon pisteytykseen. Ehkäpä skaalaa olisi voinut venyttää vähän suuremmaksi, eli kasvattaa kärjen ja häntäpään eroa ja saada näin enemmän tilaa tuohon perin ahtaaseen keskikaistaan. Tosin tällä pisteytysjärjestelmällä tulee hyvin esiin tuo keksikastin tasaisuus.

Kärppien ylivertaisuus suhteessa muihin ei ole vahingossa sattunut ristiriitaisuus, vaan päätelmän lopputulos. Takana hengittävä nelikko HIFK, TPS, JYP ja Tappara vahvistuvat vielä, joten ero heidän osaltaan Kärppiin kapenee ja häntäpäähän kasvaa. Jos olen oikein ymmärtänyt, niin HIFK hakee ykkössentteriä ja mahdollisesti kiekollista puolustajaa. JYPiin saapunee Newton. Tappara hakee eliittiluokan laituria ja TOP-6 puolustajaa. TPS vahvistuu ainakin yhdellä kovalla pakilla. Kärpät lähtee kauteen hyvin todennäköisesti vallitsevalla kokoonpanolla, elleivät Hakanpää, Kivihalme ja Vehviläinen suuntaa Pohjois-Amerikkaan. Tällä hetkellä Kärpät on vahvoilla, enkä sitä halua peitellä. Tilanne voi tulevina viikkoina muuttua, jos muuta vahvistuvat ja Kärpät menettää kulmakiviään NHL:ään.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tällä hetkellä Kärpät on vahvoilla, enkä sitä halua peitellä. Tilanne voi tulevina viikkoina muuttua, jos muuta vahvistuvat ja Kärpät menettää kulmakiviään NHL:ään.

Perustukset ovat kunnossa erinomaisen maalivahtipelin ja loistavan pakiston muodossa, mutta Kärpät on mielestäni hyökkäyksen osalta vähän heikoilla ollessaan liikaa potentiaalin varassa. Mitä enemmän tuohon hyökkäykseen perehtyy, sen selvemmäksi asia käy. Kirjoitin asiasta viestissäni #986. Saatoin olla jopa liian optimisten tuossa arviossani, sillä potentiaalinsa lunastavat tai sen ylittävät pelaajat eivät liene laskettavissa kahden käden sormin kuitenkaan.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Perustukset ovat kunnossa erinomaisen maalivahtipelin ja loistavan pakiston muodossa, mutta Kärpät on mielestäni hyökkäyksen osalta vähän heikoilla ollessaan liikaa potentiaalin varassa. Mitä enemmän tuohon hyökkäykseen perehtyy, sen selvemmäksi asia käy. Kirjoitin asiasta viestissäni #986. Saatoin olla jopa liian optimisten tuossa arviossani, sillä potentiaalinsa lunastavat tai sen ylittävät pelaajat eivät liene laskettavissa kahden käden sormin kuitenkaan.
Äläs nyt vedä taaksepäin, kun olet hyvän arvion kirjoittanut. Usein ensivaikutelma on paras. Kärppien hyökkäyksessä on epävarmuustekijöitä, se on selvä se. Valtavan potentiaalin, lähinnä Kupari, Heponiemi, Kristof, lisäksi siellä on kuitenkin paljon tukevia palasia, kuten Pyörälä, Leskinen, Lasu ja Lindsten. Tärkeä huomio on myös se, että mestarijoukkueen alaketjujen pelaajista ei lähtenyt kuin Koivisto. Jatkuvuutta on jopa poikkeuksellisen paljon mestarijoukkueeksi.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Sijojen 6-11 taisteluun toki vaikuttaa sitten sekin, että Tapparalla on kiistatta heikoin ja epävarmin joukkue mitä siellä nähty varmaan viimeiseen kymmeneen vuoteen. Eli noille keskikastin kuudelle joukkueelle saattavat hyvin olla tarjolla sekä vitos- että kutossija

Ei ole edes ennen kauden alku finaaliputken heikoin (puhumatta siitä kun oltiin playoutissa). Sanoisin, että lähtökohtaisesti ollaan edellä vähintään syksyjä 2012 ja 2013.
 

AAPEEli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Muuten en ota kantaa, mutta onhan nyt hyvänen aika Tappara heikentynyt jokaisella osa-alueella. Puolustuksesta lähteneet Mikkola ja Lehtonen. Hyökkäyksestä Haapala ja Peltolta. Sisään käytännössä Jarkko Malinen. Samaa mieltä myös siitä että ei Tapparan roolituskaan tuon avulla ole mihinkään muuttunut että ehkä kaksi parasta hyökkääjää ja kaksi top.4 pakkia lähtee pois.

No en usko, että Haapalaa voi viimekaudella Tapparan top-2 hyökkääjänä pitää millään tavalla. Tapparan roolituksessa itse en nähnyt mitään vikaa viimekaudella vaan pikemminkin pelitavassa. Puolustukseen tuli Mäntylä ja Hyökkäykseen Malinen tähän mennessä, joten ei hyökkäys ja puolustus nyt merkittävästi ole laskenut.
 

Apheu

Jäsen
Äläs nyt vedä taaksepäin, kun olet hyvän arvion kirjoittanut. Usein ensivaikutelma on paras. Kärppien hyökkäyksessä on epävarmuustekijöitä, se on selvä se. Valtavan potentiaalin, lähinnä Kupari, Heponiemi, Kristof, lisäksi siellä on kuitenkin paljon tukevia palasia, kuten Pyörälä, Leskinen, Lasu ja Lindsten. Tärkeä huomio on myös se, että mestarijoukkueen alaketjujen pelaajista ei lähtenyt kuin Koivisto. Jatkuvuutta on jopa poikkeuksellisen paljon mestarijoukkueeksi.

Mikä tämä Kristofin valtava potentiaali on? Nähdäkseni Kärpät hakee Kristofista jopa ykkössentteriä. Kristofin aiempi ura ei kuitenkaan tue kärkisentterin roolia ainakaan vielä ensi kaudelle, enkä minä hänessä mitään "valtavaa" potentiaalia näe. Jos tekee 30 pistettä, niin suoritus on jo hyvä lähtökohtiin nähden. Lähinnä tuo potentiaalin hehkutus saa vaikutelman, että mies voi olla 50 tehopisteen kärkisentteri tässä sarjassa. Voiko Kristof muka tehdä käytännössä samaa tulosta hyppäämällä Slovakian Liigasta Suomen Liigaan? Harvoin tällaista on nähty. Kyseessä ei nyt kuitenkaan ole enää mikään ihan juniori, vaikka toki voidaan puhua nuoresta pelaajasta.

Kupari tuskin vielä ensi kaudella on kärkihyökkääjiä Liigassa. Heponiemestä toki täysin perusteltua hehkuttaa valtavaa potentiaalia, ei siinä.

@McTorso , Tapparan Otto Rauhala on Kristofin kanssa saman ikäinen. Rauhala teki viime kaudella sen noin 30 pistettä ilman ylivoima-aikaa, ja paransi edelliskaudelta yli 10 tehopinnaa. Rauhalasta ei kuitenkaan ole Tapparan osalta mainittu potentiaalisesta ykkössentteristä, vaikka muistan sinun kyllä kehuneen Ottoa. Kuitenkin, yritän tällä lähinnä viestiä sitä, että Tapparan sentteriosaston näet kysymysmerkkisenä, tasapaksuna, kun siinä on käytännössä neljä 30-40 tehopinnan välissä pyörinyttä sentteriä joista etenkin Rauhalalla sekä MJärvisellä enemmän tai vähemmän lunastamatonta potentiaalia vielä. Kärpillä on Kristof, Lasu, Heponiemi (?), Kupari (?), Humaloja. Heponiemen, Kuparin sekä Kristofin täysivaltaisesta sentteripelistä Liigassa ei ole mitään takeita. Tapparalla on 5 takuuvarmaa sentteriä, joista 4:llä on tosiaan tavanomaista tehdä se 30 pinnaa tai jopa yli per kausi.

Nämä huomioiden, Kärppien sentteriosasto nuorine kysymysmerkkeineen on ennakkoon vahvempi, kuin Tapparan monipuolinen, vahva sentteristö? Potentiaalia tunnutaan arvostavan toisissa arvioissa enemmän kuin toisissa. Toisaalla taas kokenut kaarti on vahvuus, toisaalla heikkous.

Heitän muuten tällaisen ilmoille; Rantakari vie pakkien pistepörssin, kun päässee aloittamaan ensimmäistä kertaa Tapparan paidassa kauden ykkösylivoimalla. Viime kaudella aloitti ilman ylivoima-aikaa. Keitä on haastajia?
 

Ragulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Laatikaisen hankinta kerhoon

Samaa mieltä. Korvaa Joonas Lehtivuoren erinomaisesti.

Jollei tosiaan sarkasmia, niin muutama kommentti Laatikaisen viime vuosista. Laatikaisen ongelmat korostuvat heti, jos joukkueen puolustamisen rakenne sakkaa ja yksittäinen puolustaja joutuu välillä liian kovan paineen alle. Viime vuonna esityksiin vaikutti varmasti tuo @Broncon mainitsema ylikunto.

Laatikaista peluutettiin alivoimalla. Kokemus auttaa jos koko alivoimanelikko pelaa passiivisesti. Laatikaisesta ei ole apua, jos nelikon pitää pelata aggressiivisesti. 3 vs 5 tilanteissa Laatikainen pyrkii hyödyntämään kokemustaan, eikä välttämättä ole huono. Piskula taisi korvata kuitenkin viime kaudella Laatikaisen tuosta roolista.

Laatikainen ylivoimalla ei kykene enää toimittamaan kiekkoa maalille. Laukaus jäi lähes pääsääntöisesti ylimpään karvaajaan. Ikä näkyy liikeen hidastumisena. Ei vain enää kerkeä.

Toisaalta silloin, kun joukkueen pelin rakenne oli kuosissa, pelasi Laatikainen tasaviisikoin luotettavasti, kunhan ei joutunut henkilökohtaisesti paineen alle. Tällöin jäähyherkkäkin. Voisi olla seiskapakki joukkueessa, jossa vieruskaverit paikkaa Laatikaisen puutteita eli ovat jalalla hyviä, eivätkä ole virheherkkiä. Eli esimerkiksi Kärpissä Laatikaisen puutteet eivät varmaan tulleet niinkään esille, kuin Ilveksessä. Vrt. @McTorso.

Laatikainen on, tai oli, kokeneena pelaajana suhteellisen kallis. Välillä Laatikaisen hankintaa perusteltiin nuorille pelaajille tuoman tuen ja esikuvan vuoksi. Tämä vaatisi kopissa päivittäin olleen näkökulman asiaan.

Ei tule siis korvaamaan Lehtivuorea missään osa-alueella, paitsi ehkä nuorien pelaajien mentorina. Jos muu puolustus on rautaa, niin Laatikaisen peluuttaminen on ok. Ei jää hänestä kiinni, varsinkin jos Lada on edelliskauden kunnossa. Pystyy 14-16 minuuttia varmasti pelaamaan. Mutta jos joukkueen puolustamisen rakenteessa on suurempia ongelmia, korostuu iän asettamat rajoitukset karulla tavalla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös