Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2018–2019

  • 1 051 701
  • 3 931

keigykedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Leijonat
Aika mielenkiintoista. Sellaiset nimimerkit, jotka ovat hanakoita värilaseista muiden kohdalla puhumaan, katselevat itse maailmaa kovin oranssein värein. Se ei haittaa mitään. On hyvä tunnustaa väriä!

Arttu Ilomäki on nyt pelannut Tapparasta lähtönsä jälkeen KalPassa ja Lukossa runkosarjaa 80 ottelua 0,725 pisteen ottelukohtaista tahtia. Viime kausi Lukossa oli huikea. Hän pelasi yli 19,5 minuuttia per peli. Alivoimaa hän pelasi kaikkein eniten hyökkääjistä ja oli myös ylivoiman kantavia voimia. Vaikka hän pelasi vain 49 yhdeksän ottelua, hän teki selvästi eniten pisteitä, eli 13+24= 37 (+12). Esimerkiksi Janne Keränen jäi kauaksi taakse, vaikka pelasi kaikki 60 ottelua.

Ilomäki on päävalmentaja Virran luottomies. Hän ei ole enää samanlainen pelaaja, joka Tapparasta lähti. Hän on toki edelleen hyökkäysuuntaan taitava, mutta nyt myös tehokas. Hän on kehittynyt kokonaisvaltaisesti pelaajana ja urheilijana. Ymmärrän, että hänellä on hankala historia Tapparassa, mutta ei häntä sen vuoksi voi vähätellä tässä hetkessä.

No jopas nyt on hankalaa luetun ymmärtäminen monille. Ei kai kukaan ole mielestäni väittänyt etteikö Ilomäki olisi hyvä pelaaja, siitä taas olen kyllä eri mieltä että Ilomäki olisi jotenkin muuttunut. Kyllä sitä Arttua kokeiltiin saada sopimaan Tapparan peliin mutta niitä yrityksiä oli sen verran monta, sekä Tapolan että Rautakorven alaisuudessa ja aina oli lopputulos jotain ihan muuta.
Ilomäki saattaa hyvin sopia esim Lukkoon paremmin kuin Malinen tai M.Järvinen mutta Tapparan ajamaan työteliäiseen ja urheilulliseen, ja varmaan vähän liian varmanpäälle pelaamisen kulttuuriin ja pelifilosofiaan Ilomäki ei ikinä sopeutunut eikä sopeutuisi varmaan nytkään. Mahdollisuuksia hän sai vaikka kuinka paljon mutta joskus eivät vain joukkueen pelitapa, valmennus ja pelaaja sovi toisilleen ja Ilomäki on tästä oiva esimerkki. Joku J-M Aaltonen ja stadin valot ovat varmaan aika lähellä toinen esimerkki, Aaltosen taidot ovat kiistattomat mutta eihän siitä tullut hevon vittua kummassakaan seurassa.

Turha tunkea käärmettä pyssyyn väkisin, olen oikein tyytyväinen Tapparan nykyjoukkueeseen tietäen että sitä tullaan vielä vahvistamaan. Arttu Ilomäki ja Tappara ei ole mikään match made in heaven ja se ei ole kummaltakaan pois.

Tässä ei todellakaan ole mistään värilaseista kysymys vaikka sen kortin mielellään haluaisitkin pelata, täällä ollaan objektiivisia ja tiedostetaan faktat ja riskit, sen potentiaalin lisäksi eikä vain potentiaalia.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Pahoittelen, mutta sait tehtävästä hylätyn.


Turo Asplund olisi loistava vaihtoehto JYPin kolmossentteriksi, ja menettelisi myös ykkösenä.

Sä siis väität ettei mulla joko ole tietotaitoa arvioida asiaa, tai sitten ettei JYP kuulu mestaruutta tavoitteleviin. Kerrohan kumpi.


Topi Nättinen kiekkoilee jostain syystä SaiPan kaltaisessa ylemmän keskikastin joukkueessa, ei mestarisuosikkien ryhmään lukeutuvassa JYPissä.

Koska uskon sun jo tosta tajunneen ettei kannata lähteä mihinkään peleihin mun kanssani, kuiskaan sulle salaisuuden: kyse ei ole tason riittämättömyydestä, vaan muista seikoista. Nättinen taistelisi Jyväskylässä parhaimman laiturin tittelistä, eikä lähtisi siihen kisaan edes takaa-ajoasemasta.


el oh el


Kunykilta laadukkaampien ketjukavereiden, samana pysyvän valmennuksen ja mahdollisesti osin iänkin vuoksi. Mitä sitten? Haluatko sä nyt luoda joka ainoalle liigapelaajalle oman korinsa?

"Ilari Filppula, Jarkko Immonen ja Oula Palve! Kolmeen eri koriin, mars!"

Susta en tiedä, mutta mä asettelen kolmikon samaan koriin, vaikka annankin sekä Palvelle että Filppulalle pienen edun suhteessa Immoseen.


Kuka niin on väittänyt? Olkiukkoporno ei kiinnosta mua, joten voit jatkaa niiden naimista ihan vain privaatisti.


En ole Asplundia ja Kunykia vertaillessa edelleenkään tukeutunut pelkkiin tehopisteisiin. Tai edes tilastoihin. Älä tekeydy tyhmäksi, sillä pystynet parempaankin.


Ilomäki ja Kunyk ovat erinomaisia ykkössenttereitä, mutta Hytönen ei olisi? Jos en hoksannut listauksen ideaa, sen saa selittää, mutta nykyisellään en löydä jutuistasi järkeä.

@TheRimpula'lta hyvä postaus. Toi vuolassanaisuus valmennettaviaan kohtaan tosiaan lienee osa Lehterän tyyliä. Esimerkiksi Urho Vaakanaista mies kutsui kuulemma tulevaksi Suomen Nicklas Lidströmiksi, ja ihan sinne asti en ainakaan mä ole havainnut Urhon upsiden yltävän vaikka hieno puolustajanalku onkin. Kunykin kohdalla ei tietty varmastikaan niin korkealla liidelty, mutta noihin heittoihin kannattaa monesti suhtautua varauksella.
Vertaatko oikeasti 3v sitten JYP nutussa pelannutta Nättistä nykypäivän Nättiseen? Teki muutoin jo tuolloin 28peliin 14p 0.5ppg. Viime kausi SaiPassa toi 60peliin 42p, joka on 0.7ppg. JYP pelaajista vain Suomela, Immonen, Tuppurainen sekä Puustinen veti paremmin. Väitän että Nättinenkin olisi tuossa seurassa iskenyt enemmän pinnoja. No oli sillä serkkupoika Joonaksella nuiden lisäksi vielä parempi ppg. Nuista onkin yksi poistunut rapakon taakse ja kaksi ruplaliigaan. Kyllä sinne ehkä yksi Topi mahtuisi nyttenkin. Näin ollen edellä olisivat enää Tuppurainen ja Immonen. Mahdollisesti Perrin. Liekkö papoilla vielä kulkee?
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Mulla ei ole käsitystä Arttu Ilomäen todellisista tai kuvitelluista kyvyistä, mutta se on selvää, että ison roolin ottaminen Tapparan tasoisessa joukkueessa ei ole helppoa. Pienemmässä/toisenlaisessa seurassa hyvää jälkeä tehnyt pelimies saataa ajautua sivuraiteille, jos omien vahvuuksien mukaiset roolit on jo valmiiksi miehitetty.

Hyvä esimerkki on SaiPassa viihtyvä hyväjalkainen laitahyökkääjä Elmeri Kaksonen, jolle ei koskaan löytynyt sopivaa roolia Tapparasta. Elmeri yritti Tapparassa lähes neljä kautta, ja sai niiden aikana kasaan yhteensä saman verran tehopisteitä, kuin mitä SaiPan paidassa syntyy yhden kauden aikana.

Tässä Elmerin pistesaldoja, Eliteprospectsista poimittuna:

2011-2012 SaiPassa (50 ottelua) 11+14=25
2012-2016 Tapparassa (187 ottelua) 12+15=27
2017-2018 SaiPassa (51 ottelua) 12+18=30​
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
... Toi vuolassanaisuus valmennettaviaan kohtaan tosiaan lienee osa Lehterän tyyliä. Esimerkiksi Urho Vaakanaista mies kutsui kuulemma tulevaksi Suomen Nicklas Lidströmiksi, ja ihan sinne asti en ainakaan mä ole havainnut Urhon upsiden yltävän vaikka hieno puolustajanalku onkin.
Urhon ura jatkunee rapakon takana, mutta ensi kaudella meillä on Veeti Vainio. Lehterän mukaan Veeti on kaveri, joka hyvänä päivänä luistelee Erik Karlssonin kiinni!
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ihan mielenkiinnosta, montako peliä olet nähnyt Kristofilta ja kuinka kauan olet seurannut hänen uraansa, kun pystyt tuommoisia päätelmiä tekemään?

Itse näin häneltä muutaman pelin kevään MM-kisoista, jotka veteli yhtä vaille piste per peli tahdilla. Kuitenkin pieni otanta jättää paljon sattuman varaan, joten en ala tuon perusteella tekemään Kristofista mitään syväanalyysia, vaan tyydyn toteamaan että kisat olivat toiveita herättävä ensi kautta silmällä pitäen.

Pahoittelut viiveestä. Sportin divariaikana tuli nähtyä miehen otteita jonkun verran, on tietysti tuosta mennyt paljon eteenpäin. Loput käsitykseni pohjautuvat tilastoihin. Jokin toinen nimimerkki tuossa ottikin kiinni siihen mikä on puolueettomasti perusteltu odotusarvo Kristofin kohdalla.

TPS:n puolustuspää on asia joka täällä huolettaa monia, siihen voisin ottaa jollain aikavälillä vähän kiinni. Mielestäni @SlamDunk71 tuota objektiivisuusasiaa sivusi tavalla joka kohtaa omien mietteideni kanssa jotain pyrin analyyttisyyteen sekä objektiivisuuteen siinä, katsotaan mitä syntyy.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Turha tunkea käärmettä pyssyyn väkisin, olen oikein tyytyväinen Tapparan nykyjoukkueeseen tietäen että sitä tullaan vielä vahvistamaan. Arttu Ilomäki ja Tappara ei ole mikään match made in heaven ja se ei ole kummaltakaan pois.
Ymmärrän, ettei juuri Ilomäkeä kaivata takaisin Tapparaan. Tästä syystä käytinkin nimitystä Ilomäen kaltainen. Samasta syystä tuossa Tapparan sentterisommitelmassani Ilomäki oli lainausmerkkien sisällä.

Se on hyvä, että olet tyytyväinen Tapparan hyökkäykseen, ei se minulta ole pois. Se, että Ilomäki ja Tappara eivät sopineet vielä vajaat kaksi vuotta sitten yhteen, ei tarkoita sitä, etteikö Ilomäki olisi erinomainen sentteri tähän sarjaan. Ilomäki pelasi hyvin Lukossa ja pesi viime kaudella melkein kaikissa tilastoissa koko Tapparan sentteristön. Hän teki Lukossa pisteitä 0,755 pisteen tahdilla, pelasi paljon ylivoimaa, eniten alivoimaa kaikista Lukon hyökkääjistä, aloitusprosentti oli yli 53 ja tehotilastokin painui mukavasti plussalle, eli +12. Hän täyttää hyvin ykkössentterin kriteerit. Kyllä hänestä voi mielestäni käyttää nimitystä erinomainen ykkössentteri tähän sarjaan. Tästä oli kysymys.

Tässä ei todellakaan ole mistään värilaseista kysymys vaikka sen kortin mielellään haluaisitkin pelata, täällä ollaan objektiivisia ja tiedostetaan faktat ja riskit, sen potentiaalin lisäksi eikä vain potentiaalia.
Minä en pelaile, kunhan kirjoittelen. Olen tiedostanut halusi olla objektiivinen asiantuntija. Tsemppiä yritykselle!

Edit. Ilmomäki-> Ilomäki
 
Viimeksi muokattu:

Barney

Jäsen
Lehterän käyttämä retoriikka ei ole mikään erityinen argumentti minkään puolesta, vaikka tällä kertaa ollaankin lähellä totuutta.
Toisaalta valmentaja taas on varmasti nähnyt erilaisten koostumusten yhteispeliä peleissä sekä harjoituksissa enemmän kuin yksikään tänne kirjoitteleva nimimerkki, joten hänellä on melko paljon kompetenssia arvioida tuollaisia asioita. Tässä asiassa ainakin Lehterä oli enemmän kuin oikeassa, sillä oikeastaan jokainen SaiPan pelaaja pelasi viime kaudella parhaat pelinsä juuri nimenoman Kunykin laiturina. Se ei ole sattumaa.

Turo Asplund olisi loistava vaihtoehto JYPin kolmossentteriksi, ja menettelisi myös ykkösenä.

Sä siis väität ettei mulla joko ole tietotaitoa arvioida asiaa, tai sitten ettei JYP kuulu mestaruutta tavoitteleviin. Kerrohan kumpi.
No JYP ei olisi todellakaan mestaruutta tavoitteleva joukkue, jos siellä olisi Turo Asplund ykkössentterinä. Se nimittäin tarkottaisi sitä, että Immonen, Hytönen, Tomasek ja Perrin pelaisivat jossain muaalla. Eli jos JYPillä olisi kolme Asplundia huonompaa sentteriä kokoonpanossa, niin riippuen maalivahtiosaston, puolustuksen ja laituriosaston tilanteessa JYP taistelisi todennäköisesti paikasta säälipleijareihin. Se siis ei silloin kuuluisi todellakaan mestaruutta tavoitteleviin joukkueisiin.

En ole Asplundia ja Kunykia vertaillessa edelleenkään tukeutunut pelkkiin tehopisteisiin. Tai edes tilastoihin. Älä tekeydy tyhmäksi, sillä pystynet parempaankin.
Et ole Asplundia ja Kunykia vertaillessa tukeutunut tilastoihin, mutta siitä huolimatta esitit lainaamassani viestissä kuusi tilastoa, joilla yritit perustella Asplundin olevan yhtä hyvä kuin Kunyk. Et ole siis tukeutunut tilastoihin.

Topi Nättinen kiekkoilee jostain syystä SaiPan kaltaisessa ylemmän keskikastin joukkueessa, ei mestarisuosikkien ryhmään lukeutuvassa JYPissä.
Hyvin vertailukelpoisen parivaljakon löysit. Nättinen on melkein kymmenen vuotta nuorempi kaveri, joka lähti isomman vastuun perässä pienempään organisaatioon, jossa nousi Liigan eliittiin viime kaudella. Asplund on taas todennäköisesti jo uransa parhaat vuodet nähnyt sentteri, joka on pelannut sekä Lukossa että Ilveksessä, joissa ei kummassakan onnistunut nousemaan ykkössentteriksi. Jukureissa se onnistui, sillä siellä ei ole ollut rahaa ostaa parempaakaan edelle. Jukureidenkin joukkue olisi kertaluokkaa parempi, jos tuossa Asplundin edellä olisi vielä parempi sentteri. Silloin Mikkelissäkin voitaisiin haaveilla siitä, että kausi ei pääty runkosarjaan.

Toi vuolassanaisuus valmennettaviaan kohtaan tosiaan lienee osa Lehterän tyyliä. Esimerkiksi Urho Vaakanaista mies kutsui kuulemma tulevaksi Suomen Nicklas Lidströmiksi, ja ihan sinne asti en ainakaan mä ole havainnut Urhon upsiden yltävän vaikka hieno puolustajanalku onkin.
Vaakanainen ei ollut Lehterän valmennettava silloin kun hän ensimmäisen kerran tuon kommentin esitti. Tietääkseni myöskään Lehterä ei ole povannut Vaakanaisesta mitään uutta Lidströmiä vaan on lähinnä huomauttanut heidän pelityylissään olevan paljon yhtäläisyyksiä, mikä pitää paikkansa. Kai sen voi myös sitten kääntää muotoon "kutsui Vaakanaista tulevaksi Suomen Lidströmiksi". Et satu olemaan iltapäivälehdillä töissä? Hyvää otsikkokamaa.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ilomäki ja Kunyk ovat erinomaisia ykkössenttereitä, mutta Hytönen ei olisi? Jos en hoksannut listauksen ideaa, sen saa selittää, mutta nykyisellään en löydä jutuistasi järkeä.
Hytönen on mestaruutta tavoittelevan joukkueen kolmossentteri. Ilomäki on suoraa puolivälieräpaikkaa tavoittelevan joukkueen ykkössentteri, samoin Kunyk. Asplund on potentiaalisen peräpäänvalvojan ykkössentteri. Hytönenkin voisi tosiaan olla hyvä ykkössentteri sellaisessa joukkueessa, joka ei ole mestarikanditaatti. Tai no, ehkäpä kuitenkin myös sellaisessa mestariehdokasjoukkueessa, jossa laidalta löytyisi paljon tuotteliaisuutta hyökkäysuuntaan.

Se, että nostat Asplundin Hytösen ja Lasun rinnalle, on mielestäni aika mielenkiintoista. Pelaajien historia kertoo jotain asetelmasta.

Hytönen on voittanut Suomen mestaruuksia, CHL-mestaruuden, omaa kunniakkaan maajoukkueuran, on voittanut alle 18-vuotaiden maailmanmestaruuden ja pelaa edelleen kovalla tasolla yhdessä Suomen kärkijoukkueista.

Lasu on voittanut Ruotsin mestaruuden, Suomen mestaruuden, kaksi CHL-mestaruutta, nuorten MM-hopean ja pelaa kovalla tasolla yhdessä Suomen kärkiseuroista.

Asplundin saavutukset tulevat Mestiksestä. Hän pystyi vakiinnuttamaan paikkansa pääsarjatasolla vasta viisi vuotta sitten, jolloin hän oli 28-vuotias. Tuosta lähtien hän on kyllä pelannut tasaisella ja hyvällä tasolla pääsarjaa. Ei kuitenkaan niin, että hänen voitaisiin sanoa olevan kummoinen YKKÖSENTTERI tähän sarjaan. Miksi hän ei ole saanut roolia isommista joukkueista? Miksi hänen palkintokaapissa pursuaa Mestis-saavutuksia, eikä pääsarjasaavutuksia? Jos Liiga ei olisi laajentunut, en usko, että hän minkään joukkueen ykkösentteri ylipäätään olisikaan, ehkäpä kakkossentteri, tai vähän kovemman joukkueen kolmossentteri.

Tällä tavoin minä hahmotan tämän tilanteen. Sinä näet toisin ja hyvä niin. Kuitenkaan se, että sinä jakelet hylsyjä ja julistat omat mielipiteesi faktoiksi kovin mahtipontisesti, ei tuo yhtään lisää vakuuttavuutta kirjoituksiisi. Päinvastoin, tuollaiset kirjoitukset ovat lapsellisen typeriä ja antavat öykkärimäisen kuvan kirjoittajasta.
 
Viimeksi muokattu:

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Hytönen on mestaruutta tavoittelevan joukkueen kolmossentteri. Ilomäki on suoraa puolivälieräpaikkaa tavoittelevan joukkueen ykkössentteri, samoin Kunyk. Asplund on potentiaalisen peräpäänvalvojan ykkössentteri. Hytönenkin voisi tosiaan olla hyvä ykkössentteri sellaisessa joukkueessa, joka ei ole mestarikanditaatti. Tai no, ehkäpä kuitenkin myös sellaisessa mestariehdokasjoukkueessa, jossa laidalta löytyisi paljon tuotteliaisuutta hyökkäysuuntaan.

Se, että nostat Asplundin Hytösen ja Lasun rinnalle, on mielestäni aika mielenkiintoista. Pelaajien historia kertoo jotain asetelmasta.

Hytönen on voittanut Suomen mestaruuksia, CHL-mestaruuden, omaa kunniakkaan maajoukkueuran, on voittanut alle 18-vuotaiden maailmanmestaruuden ja pelaa edelleen kovalla tasolla yhdessä Suomen kärkijoukkueista.

Lasu on voittanut Ruotsin mestaruuden, Suomen mestaruuden, kaksi CHL-mestaruutta, nuorten MM-hopean ja pelaa kovalla tasolla yhdessä Suomen kärkiseuroista.

Asplundin saavutukset tulevat Mestiksestä. Hän pystyi vakiinnuttamaan paikkansa pääsarjatasolla vasta viisi vuotta sitten, jolloin hän oli 28-vuotias. Tuosta lähtien hän on kyllä pelannut tasaisella ja hyvällä tasolla pääsarjaa. Ei kuitenkaan niin, että hänen voitaisiin sanoa olevan kummoinen YKKÖSENTTERI tähän sarjaan. Miksi hän ei ole saanut roolia isommista joukkueista? Miksi hänen palkintokaapissa pursuaa Mestis-saavutuksia, eikä pääsarjasaavutuksia? Jos Liiga ei olisi laajentunut, en usko, että hän minkään joukkueen ykkösentteri ylipäätään olisikaan, ehkäpä kakkossentteri, tai vähän kovemman joukkueen kolmossentteri.

Tällä tavoin minä hahmotan tämän tilanteen. Sinä näet toisin ja hyvä niin. Kuitenkaan se, että sinä jakelet hylsyjä ja julistat omat mielipiteesi faktoiksi kovin mahtipontisesti, ei tuo yhtään lisää vakuuttavuutta kirjoituksiisi. Päinvastoin, tuollaiset kirjoitukset ovat lapsellisen typeriä ja antavat öykkärimäisen kuvan kirjoittajasta.
Saavutukset nyt vastan onkin typerä tapa listata eri pelaajia tai niiden tasoa, kun kaikki tietää, että nuo ei ole suoraan pelaajasta riippuvaisia. Sivuhuomiona kuitenkin, että Asplundilla on myös liigamestaruus, sekä aikoinaan nuorissa voitti playoffien maali, että pistepörssin. Tämä huomio siksi, että se jo osoittaa, että Turo on perusjantteria lahjakkaampi, vaikka tietenkään se ei nykytasoa mitenkään määritä.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Tappara: J-M Järvinen, M.Järvinen, Malinen, Rauhala? J-M Järvinen on ainoa hyökköyssuuntaan kriteerit täyttävä.

Lukko: Ilomäki. Erinomainen ykkössentteri.

Sentteritilanne tuntuu olevan likipitäen ainoa asia Tapparaan liittyen, mistä olemme selkeästi eri linjoilla. Minun on pakko yhtyä tässä Ilomäki-asiassa muihin Tappara-kannattajiin. En ottaisi Ilomäkeä kummankaan Järvisen, Rauhalan tai Malisen tilalle. Luultavasti Lukko-fanitkaan eivät kelpuuttaisi ketään Tapparan keskustasta Ilomäen tilalle, joten hyvä tilanne molempien osapuolten kannalta. Siitä olen kuitenkin vahvasti eri mieltä, että Ilomäki olisi liigatasolle erinomainen ykkössentteri ja kuten @Yuppi jo vastasi, Ilomäki tuskin tulee olemaan (ainakaan koko kautta) Lukon ykkössentteri.

Ilomäki on jo kertaalleen hävinnyt Rautakorven ja Tapolan aikana pelipaikkataistelun Jan-Mikael Järviselle ja Jarkko Maliselle, enkä näe syitä miksi asia olisi nyt toisin. Ilomäeltä tuli nähtyä n. 10 peliä viime kaudella ja olen eri mieltä siitä, että hän olisi merkittävästi kehittynyt tässä puolessatoista vuodessa, jonka on ollut Tampereelta poissa. Eikä Järvinen tai Malinen ole puolestaan taantunut, jotta voimasuhteissa olisi tapahtunut suurta heilahdusta, mikä kallistaisi vaa'an Ilomäelle. Isossa tilassa Arttu on edelleen paikoitellen maaginen, tilan käydessä vähiin saattaa kadota täysin kuvasta. Ylivoimalla laukaus ei ole mikään suuri peloite ja kiekko viipyy liian kauan lavassa. Ala- keskikastin joukkueessa Ilomäki on riittävä jopa ykkössentteriksi ja ykkösylivoimaan, muttei mestaruutta tavoittelevaan joukkueeseen.

Arttu Ilomäki on nyt pelannut Tapparasta lähtönsä jälkeen KalPassa ja Lukossa runkosarjaa 80 ottelua 0,725 pisteen ottelukohtaista tahtia. Viime kausi Lukossa oli huikea. Hän pelasi yli 19,5 minuuttia per peli. Alivoimaa hän pelasi kaikkein eniten hyökkääjistä ja oli myös ylivoiman kantavia voimia. Vaikka hän pelasi vain 49 yhdeksän ottelua, hän teki selvästi eniten pisteitä, eli 13+24= 37 (+12). Esimerkiksi Janne Keränen jäi kauaksi taakse, vaikka pelasi kaikki 60 ottelua. .
Tiedät kyllä itsekin varsin hyvin etteivät pisteet kerro koko totuutta (et toki tätä väittänytkään). On aivan eri asia tehoilla ja pelata isoja minuutteja liigan kärkijoukkueessa verrattuna alemman keskikastin joukkueeseen. Lukon ylivoima (ei tietenkään pelkästään Ilomäestä johtuen) oli muuten liigan huonointa viime kaudella, joten isoa YV-vastuuta en hirveänä meriittinä pitäisi.

Itse pidän Malisen viime kaudella tehtyä reilua 30 pistettä huippujoukkueessa (+ loistavat pudotuspelit päälle) vähintään yhtä kovana saavutuksena kuin Ilomäen n. 40 pistettä Lukossa. Lisäksi, pitää huomioida että KooKoo-vuosinaan Malinen pelasi laadukkaasti samankaltaista roolia kuin Ilomäki viime kaudella Lukossa. Malinen nousi KooKoo-paidassa myös EHT:lle mukaan, mihin Ilomäki ei ole ainakaan vielä pystynyt. Pidän Malista Tapparan pelitapaan sopivampana, erityisesti kiekottoman pelaamisen (lähinnä oman alueen puolustuspelaamisen) osalta. Tapparan pelitavassa sentterin rooli oman alueen merkkauspelaamisessa on erittäin tärkeässä roolissa ja tuossa Malinen pesee Ilomäen. Maliselta nähdään varmasti muutama kiekollinen oivallus kaudessa vähemmän, mutta puolustuspäähän etu on merkittävä. Oikeastaan samat sanat pätevät myös M.Järviseen. Eikä Matti Järvisenkään viimeisin SaiPa-kausi merkittävästi häviä Ilomäen esityksille Lukossa. Jan-Mikael Järvisen merkitys Tapparassa on puolestaan niin suuri sekä kentällä että kopissa (korostuu entisestään Peltolan poistuttua), etten ikimaailmassa ottaisi Ilomäkeä hänen tilalleen.

En siis näe, että Ilomäen suurella vastuulla tehdyt pisteet olisi kovinkaan laadukas peruste hänen mahdollisesta soveltuvuudesta tämän kauden Tapparaan. Vähän sama kuin sanoisi, että Toni Kähkösen paluu Kärppiin olisi parannus Lasuun/Lindsteniin, sillä hän teki viime kaudella enemmän pisteitä hyvien johtajaominaisuuksien ohessa. Ilomäki ei ole pelaajatyypiltään maalintekijä eikä käy fyysisestäkään pelaajasta, joten en näe miten hän tarjoaisi merkittävää parannusta Tapparan hyökkäykseen. Ylivoimalle pelinrakennukseen taipuvia hyökkääjiä löytyy kuitenkin jo Kuusela, JM-Järvinen, Malinen ja Zaborsky. Se mikä puuttuu on paljon kaivattu Palola/Savinainen/Laine. En näe Ilomäen myöskään tuovan Kuuselaan, Ojamäkeen tai Karjalaiseen nähden parannusta rightin puolen "maalipyssynä".

Käytit valmennusta ja Pekka Virtaa arvioidessasi negatiivisena meriittinä, ettei hän ole onnistunut muualla kuin Kuopiossa. Eikös samalla tavalla Ilomäkeä arvioidessa voisi negatiivisena asiana pitää, ettei hän ole kunnolla onnistunut muualla kuin Pekka Virran valmennuksessa? Lisäksi kirjoituksistasi saattaa saada kuvan, että Ilomäki olisi ollut jo KalPassa "loistelias" joten haluaisin muistuttaa, että KalPan hopeakaudella Ilomäen paikka oli tasakentällisin nelosketjussa.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Saavutukset nyt vastan onkin typerä tapa listata eri pelaajia tai niiden tasoa, kun kaikki tietää, että nuo ei ole suoraan pelaajasta riippuvaisia. Sivuhuomiona kuitenkin, että Asplundilla on myös liigamestaruus, sekä aikoinaan nuorissa voitti playoffien maali, että pistepörssin. Tämä huomio siksi, että se jo osoittaa, että Turo on perusjantteria lahjakkaampi, vaikka tietenkään se ei nykytasoa mitenkään määritä.
Saavutukset eivät todellakaan ole mikään typerä tapa hahmottaa pelaajan tasoa. Itsekin käytit sitä lahjakkuuden mittaamiseen ja näin kuuluu tehdäkin. On hyvä huomioida, että mestaruuskaudella 2011-2012 Asplund pelasi JYPissä vaatimattomin tehoin ja Mestis-pelejäkin kertyi. Pudotuspelejä hän ei pelannut lainkaan. Hän ei ole pelannut nuorten maajoukkueissa. Hän saavutti vakituisen liigapelaajan pätevyyden todella myöhäisellä iällä. Edelleen avoimeksi jää se, miksei Asplund ole onnistunut saavuttamaan kummoista roolia Liigan kärkijoukkueista, jos on kerta niin kova ykkössentteri tähän sarjaan.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Et selvästikään käsitä kuinka helvetin hyvä keskushyökkääjä Turo Asplund on, joten valaisen ex-sähkömiehen olevan lähempänä J-P Hytöstä kuin Jussi Makkosta. Jos esimerkiksi Kunykin kategorisoi erinomaiseksi ykkössentteriksi, Asplundin kutsuminen kovin köykäiseksi on vaivaannuttava vitsi.
En kyllä ymmärrä tätä avautumista. @McTorso totesi Asplundin olevan vain tähän liigaan hieman köykäinen ykkössentteri, mitä hän myös mielestäni ehdottomasti on. Asplund olisi liigan kärkijoukkueissa 2-3. sentteri, eikä suinkaan ykkönen. Asplund on hyvä sentteri ihan ehdottomasti, mutta ei kuitenkaan liigan tähtiosastoa. Asplund on sen tasoinen ykkössentteri, mitä liigan häntäpään joukkueilla usein on - eli kohtalaisen köykäinen, jos kärkijoukkueisiin vertaa.

Toki siinä olet ihan oikeassa, että Kunyk ei tämän hetkisten näyttöjen perusteella ole yhtään Asplundia kovempi sentteri kokonaisuutena, joten hänet pitäisi asettaa jotakuinkin samalla viivalle Asplundin kanssa.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Sentteritilanne tuntuu olevan likipitäen ainoa asia Tapparaan liittyen, mistä olemme selkeästi eri linjoilla. Minun on pakko yhtyä tässä Ilomäki-asiassa muihin Tappara-kannattajiin. En ottaisi Ilomäkeä kummankaan Järvisen, Rauhalan tai Malisen tilalle. Luultavasti Lukko-fanitkaan eivät kelpuuttaisi ketään Tapparan keskustasta Ilomäen tilalle, joten hyvä tilanne molempien osapuolten kannalta. Siitä olen kuitenkin vahvasti eri mieltä, että Ilomäki olisi liigatasolle erinomainen ykkössentteri ja kuten @Yuppi jo vastasi, Ilomäki tuskin tulee olemaan (ainakaan koko kautta) Lukon ykkössentteri.
On helpottavaa olla kanssasi jostain myös erimieltä Tapparaa koskien. Viime kaudella Lukon nimellinen ykkösentteri oli muuan Ramstedt, mutta pelillinen ykkösentteri oli Ilomäki. Saa tulla taas aika kova haastaja, jotta Ilomäen pesee. Huomioithan muuten, että olen kirjoittanut Tapparan hyötyvän Ilomäen kaltaisesta sentteristä, eli en tarkoita, että välttämättä juuri Ilomäestä. Tiedostan Tapparan ja Ilomäen historian.
Ilomäki on jo kertaalleen hävinnyt Rautakorven ja Tapolan aikana pelipaikkataistelun Jan-Mikael Järviselle ja Jarkko Maliselle, enkä näe syitä miksi asia olisi nyt toisin. Ilomäeltä tuli nähtyä n. 10 peliä viime kaudella ja olen eri mieltä siitä, että hän olisi merkittävästi kehittynyt tässä puolessatoista vuodessa, jonka on ollut Tampereelta poissa. Eikä Järvinen tai Malinen ole puolestaan taantunut, jotta voimasuhteissa olisi tapahtunut suurta heilahdusta, mikä kallistaisi vaa'an Ilomäelle. Isossa tilassa Arttu on edelleen paikoitellen maaginen, tilan käydessä vähiin saattaa kadota täysin kuvasta. Ylivoimalla laukaus ei ole mikään suuri peloite ja kiekko viipyy liian kauan lavassa. Ala- keskikastin joukkueessa Ilomäki on riittävä jopa ykkössentteriksi ja ykkösylivoimaan, muttei mestaruutta tavoittelevaan joukkueeseen.
Ilomäki ei ehkä riitä mestaruutta tavoittelevan joukkueen ykkössentteriksi, mutta parempi hän siinä hommassa on kuin Matti Järvinen tai Jarkko Malinen, siis minun mielestäni. Tapparalla oli laatua sentteriosastolla kahdensuunnan pelaamiseen jo ennen Malista, joka on siis perin erinomainen pelaaja. Se, mistä Tapparalla on uupelo niin sentteristössä kuin hyökkäyksessä ylipäätään, on taito ja luovuus. Ilomäen kaltainen pelaajaa olisi tuonut vähän apuja Kuuselalle ja J-M. Järviselle tässä suhteessa. Tapparan sentteristö on laadukas, mutta tasapaksu, kuten oli viime vuonnakin. No, niinkuin olen kirjoittanut, tilanne voi kääntyä myös tasavahvuudeksi, mikäli Rautakorpi onnistuu hyökkäyspelikirjansa päivityksessä.
Tiedät kyllä itsekin varsin hyvin etteivät pisteet kerro koko totuutta (et toki tätä väittänytkään). On aivan eri asia tehoilla ja pelata isoja minuutteja liigan kärkijoukkueessa verrattuna alemman keskikastin joukkueeseen. Lukon ylivoima (ei tietenkään pelkästään Ilomäestä johtuen) oli muuten liigan huonointa viime kaudella, joten isoa YV-vastuuta en hirveänä meriittinä pitäisi.
Totta. Tilastoihin on kuitenkin maallikon tukeuduttava kovin usein, sillä aika ei riitää kaikkien liigapelaajien tarkkailuun. Tosin olen nähnyt Ilomäeltä aika monta peliä kahden kauden aikana ja useimmiten hän on esiintynyt edukseen.
Itse pidän Malisen viime kaudella tehtyä reilua 30 pistettä huippujoukkueessa (+ loistavat pudotuspelit päälle) vähintään yhtä kovana saavutuksena kuin Ilomäen n. 40 pistettä Lukossa. Lisäksi, pitää huomioida että KooKoo-vuosinaan Malinen pelasi laadukkaasti samankaltaista roolia kuin Ilomäki viime kaudella Lukossa. Malinen nousi KooKoo-paidassa myös EHT:lle mukaan, mihin Ilomäki ei ole ainakaan vielä pystynyt. Pidän Malista Tapparan pelitapaan sopivampana, erityisesti kiekottoman pelaamisen (lähinnä oman alueen puolustuspelaamisen) osalta. Tapparan pelitavassa sentterin rooli oman alueen merkkauspelaamisessa on erittäin tärkeässä roolissa ja tuossa Malinen pesee Ilomäen. Maliselta nähdään varmasti muutama kiekollinen oivallus kaudessa vähemmän, mutta puolustuspäähän etu on merkittävä. Oikeastaan samat sanat pätevät myös M.Järviseen. Eikä Matti Järvisenkään viimeisin SaiPa-kausi merkittävästi häviä Ilomäen esityksille Lukossa. Jan-Mikael Järvisen merkitys Tapparassa on puolestaan niin suuri sekä kentällä että kopissa (korostuu entisestään Peltolan poistuttua), etten ikimaailmassa ottaisi Ilomäkeä hänen tilalleen.
Minusta Malisen ensimmäinen kausi KooKoossa oli huikea. Tuolloin hän teki nousua aivan Liigan parhaiden senttereiden kategoriaan ja ampaisi EHT-tasolle. Tuon jälkeen hän on palannut tutulle varmalle tasolleen, joka ei ole ykkösentteritaso. JMJ:stä olen kanssasi täysin samaa mieltä. Minusta Rauhala ja Jasu ovat aivan optimaalisia senttereitä kolmosketjuun ja nelosketjuun. JMJ on optimaalinen mestariehdokkaan kakkossentteri, jopa ykkössentteri, jos kakkonen voi antaa tulitukea. Voisin nähdä tuossa kuviossa hyvinkin Ilomäen kaltaisen pelaajan jakamassa vastuuta JMJ:n kanssa kärkisentteröinnissä. No, nyt Tappara yrittää M.Järvisen ja Malisen kanssa. Se tuntuu kelpaavan oikeastaan kaikille Tapparan kannatajille, joten kelvatkoon myös minulle. Ehkä tässä on kyse myös peli-ideologisesta erosta.
Käytit valmennusta ja Pekka Virtaa arvioidessasi negatiivisena meriittinä, ettei hän ole onnistunut muualla kuin Kuopiossa. Eikös samalla tavalla Ilomäkeä arvioidessa voisi negatiivisena asiana pitää, ettei hän ole kunnolla onnistunut muualla kuin Pekka Virran valmennuksessa? Lisäksi kirjoituksistasi saattaa saada kuvan, että Ilomäki olisi ollut jo KalPassa "loistelias" joten haluaisin muistuttaa, että KalPan hopeakaudella Ilomäen paikka oli tasakentällisin nelosketjussa.
Ilomäki teki Pekka Virran alaisuudessa KalPassa hopeakaudella runkosarjassa 0,68 pistettä ottelua kohden ja pudotuspeleissä 0,44. Aika hyvin nelossentterille, jonka alkukausi Tapparassa oli niitannut itseluottamuksen alhaalle. Viime kaudella hän oli Lukossa Virran todellinen luottomies. Tämän hetkiset näytöt voidaan katsoa myös siitä vinkkelistä, että Ilomäki onnistuu kaikkialla muualla kuin Tapparassa. On mielenkiintoista seurata, miten Ilomäen ura jatkuu ja pärjääkö hän jossain vaiheessa ilman Virtaa.

Edit. Lasu-> Jasu
 
Viimeksi muokattu:

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Eiköhän Lukkofanien toive ja odotus ole, että Ilomäki ei ole Lukon ykkössentteri. Ei hän minusta ole huippusentteri tähän sarjaan niin kuin termin itse käsitän. Toki Lukon runko- ja luottopelaaja ja toiseksi kärkisentteriksi ja yv-pelaajaksi erinomainen. Ja toki parempi kuin Asplund tai Malinen tai Järviset mutta aika makuasia tämä on ja riippuu tietysti mihin rooliin heitä sovittelee.
Uskoisin myös että Ilomäen viime kauden pisteet painottuu ns helppoihin peleihin ja eriin, kuten tietysti melkein kaikilla muillakin pelaajilla, ja en osaa sanoa onko Artulla painotus suurempi, mutta en yllättyisi vaikka olisi.
 

Ralph

Jäsen
Yritin käydä jokaisen joukkueen kolme maalivahtia, kahdeksan pakkia, viisi sentteriä ja yhdeksän laituria läpi, laittaa niitä vertailuun rooleittain, sijoittamaan niitä järjestyksiin ja antamaan olellisimmille pelipaikoille isompia kertoimia. Lopulta pisteytys meni seuraavanlaisesti. Kyseessä siis vain pelaajien vertailua eli mukana ei ole muita voimasuhteisiin vaikuttavia asioita kuten valmennus, voittamisen ilmapiiri ja olosuhteet.

1. Kärpät, 1625
2. TPS, 1412
3. JYP, 1411
4. Tappara, 1281
5. Lukko, 1257
6. HIFK, 1250

7. Ässät, 1052
8. Pelicans, 913
9. SaiPa, 909
10. HPK, 886

11. KalPa, 828
12. KooKoo, 764
13. Ilves, 625
14. Jukurit, 591
15. Sport, 565

Kärppien selkeä ykkössija ei yllätä. TPS:n kakkosija yllätti itseni ja ero kolmantena olevaan JYP:iin on minimaalisen pieni. Tappara, Lukko ja HIFK jäivät yllättävän kauas kärjestä. HIFK:n odotin löytyvän kolmen parhaan joukosta ja Lukko nousi yllättävän koville lukemille. Toki top-6-joukkueet eivät yllätä, vaikka järjestys kyllä.

Seuraavat viisi sijaa meni aivan kuten odotin arvioissani menevän ja tiedän kyllä, että tuli väkisin HPK:lle kannattajan lisää, mutta en osannut tarkoituksellisesti aliarvioidakaan HPK:ta. Ilveksen odotin olevan seuraavana, mutta KooKoo nousikin edelle ja Ilves jäi yllättävän kauas sekä yllättävän lähelle pohjaa. Pohjalla odotin Sportin olevan Jukurien edellä.

Sellasta. Loppujen lopuksi ei mitään järisyttävän yllättävää tullut.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Yritin käydä jokaisen joukkueen kolme maalivahtia, kahdeksan pakkia, viisi sentteriä ja yhdeksän laituria läpi, laittaa niitä vertailuun rooleittain, sijoittamaan niitä järjestyksiin ja antamaan olellisimmille pelipaikoille isompia kertoimia.

Kiitos listauksestasi, tämmöisiä viestejä on aina mukava lukea kun ei paista värilasit päässä avaruuteen asti. Kun selvästi olet nähnyt vaivaa tuota vertailuasi tehdessäsi niin jos millään jaksat niin olisi kiva nähdä millaiset arvot annat joukkueiden eri osa-alueille (eli hyökkäys, puolustus ja maalivahtipeli) ja jos noita pystyy muutamalla lauseella vähän avaamaan niin aina parempi :)

Ainakin minä lukisin täältä ketjusta tämmöisiä viestejä mielelläni kun Liiga-tietämys on vuosien varrella laskenut siinä missä joskus itsekin oli ehkä kykeneväinen tämmöisiä vertailuja tekemään. Sen verran toki tiedän, että tuo Kärppien puolustus on kyllä todella timanttinen, vähän kuin Tapparan koko joukkue ennen viime kauden alkua...
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Eiköhän Lukkofanien toive ja odotus ole, että Ilomäki ei ole Lukon ykkössentteri. Ei hän minusta ole huippusentteri tähän sarjaan niin kuin termin itse käsitän. Toki Lukon runko- ja luottopelaaja ja toiseksi kärkisentteriksi ja yv-pelaajaksi erinomainen. Ja toki parempi kuin Asplund tai Malinen tai Järviset mutta aika makuasia tämä on ja riippuu tietysti mihin rooliin heitä sovittelee.
Uskoisin myös että Ilomäen viime kauden pisteet painottuu ns helppoihin peleihin ja eriin, kuten tietysti melkein kaikilla muillakin pelaajilla, ja en osaa sanoa onko Artulla painotus suurempi, mutta en yllättyisi vaikka olisi.

Eikös se nyt ole todettu jo ihan virallisestikin, että Lukko etsii vielä ykkössentteriä (vai olenko ymmärtänyt väärin)? Sillä jos nyt ihan pelkkää Ilomäkeä kommentoi, niin hänen taitotasonsahan on kiistaton, mutta silti hän on kuitenkin ollut varmaan jo viisi kautta sellainen lunastumattomien lupausten malliesimerkki. Että kun millään ei vain "lähde" ihan niin kunnolla kuin voisi. Minulla on sellainen mielikuva, että ongelma on juurikin se ettei Ilomäki todellakaan ole mikään kovien pelien mies, eikä myöskään mikään johtava pelaaja. Esimerkiksi nyt vaikka menneen kevään ensimmäisen kierroksen playoff-sarjassa Ässiä vastaan Ilomäki oli ihan paperia.. eli juuri silloin kun häneltä niitä tekoja olisi kaivattu

Eli tässä valossa on ymmärrettävää, jos Lukko vielä sitä ykkössentteriä etsii
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Ensinnäkin kiitos jälleen asiallisesta vastauksesta!
Huomioithan muuten, että olen kirjoittanut Tapparan hyötyvän Ilomäen kaltaisesta sentteristä, eli en tarkoita, että välttämättä juuri Ilomäestä.
Huomion, mutta tässä on kenties se suurin ero näkemyksissämme. Haluatko avata hieman enemmän miten Tappara mielestäsi hyötyisi Ilomäen kaltaisesta pelaajasta?

Minä koitin avata näkökantaani edellisviestissä ja vastauksesta päätellen perustelut menivät perille, vaikka näkemyseroja löytyy. Olemme kuitenkin samaa mieltä, että Tapparan hyökkäyksestä puuttuu fyysisyyttä/vittumaisuutta ja selvää kärkiosaamista (lähinnä kovan luokan maalinsylkijä). Näistä pelaajatyypeistä näen Tapparan selvimmin hyötyvän, eikä Ilomäki näihin apua tuo. Ainakaan niin selvää apua, mikä nostaisi Tapparaa voimasuhteissa yhtään lähemmäksi kärkeä. En toki olisi pettynyt, mikäli Tapparan (mahdollinen) tuleva hyökkäyshankinta olisi pelaajatyypiltään ja ennen kaikkea tasoltaan Haapalan kaltainen virtuoosi santapaperiosaston tai ennakkoon laadukkaan maalintekijän sijaan.

Tapparalla oli laatua sentteriosastolla kahdensuunnan pelaamiseen jo ennen Malista, joka on siis perin erinomainen pelaaja. Se, mistä Tapparalla on uupelo niin sentteristössä kuin hyökkäyksessä ylipäätään, on taito ja luovuus.

Olen samaa mieltä, ettei Malinen ollut tasoltaan ideaali hankinta Tapparalle ja nimellistä ykkössentteriä on hankala Tapparasta hahmottaa. Kuten kirjoitit, Jasu ja Rauhala ovat ehdottamasti riittävät alempien ketjujen sentterit ja alivoimapelaajat. Olen silti sitä mieltä, että hieman aliarvioit Malista (ja kenties koko Tapparan hyökkäystä) mitä tulee taitotasoon. Minä arvostan erityisesti Malisen viime kevään Kärppä-sarjan välieränäytöt korkealle enkä edellenkään koe, että Tappara hänen tilalleen kaipaisi selvästi hyökkäysorientoituneempaa pelaajaa.

No, nyt Tappara yrittää M.Järvisen ja Malisen kanssa. Se tuntuu kelpaavan oikeastaan kaikille Tapparan kannatajille, joten kelvatkoon myös minulle. Ehkä tässä on kyse myös peli-ideologisesta erosta.

Todennäköisesti näin. Tappara-kannattajat haluavat, että keskikaista on ensisijaisesti vahva kahteensuuntaan. Tapparalla on viime vuosina pärjätessään ollut yleensä keskikaistalla kolme liigatasolle kovan luokan kahdensuunnan sentteriä. Mielestäni tämä on tietoinen ja viisas valinta. Tapparassa sentteri ei ole moneen kauteen ollut se perinteinen lätynjakaja laitureille. Lähinnä tehtävänä on ollut hoitaa ensiksi puolustusvelvoitteet kunnialla ja toiseksi ajaa suorissa hyökkäyksissä maalille sitoen itseensä 1-2 pelaajaa. Lajunen, Rauhala ja M.Järvinen (parhaimmillaan) hoitivat tämän rooliin loistavasti. Joten tästäkään syystä en osta väitettä Tapparan tarvitsevan Ilomäen kaltaista pelaajaa.

Samantyylinen taktiikka puri muuten "aikas hyvin" Kärpilläkin viime kaudella. Ruohomaan jälkeen keskikaistalla finaalissa ja välierissä kävivät Lasu, laituri-Mäenalanen, Humaloja ja Ikonen. Paperilla taitovajetta kenties oli, mutta roolitus toimi loistavasti. Uskon, että se tulee Tapparallakin toimimaan, mikäli suuremmat pelilliset solmukohdat onnistutaan ratkaisemaan.

Ilomäki ei ehkä riitä mestaruutta tavoittelevan joukkueen ykkössentteriksi, mutta parempi hän siinä hommassa on kuin Matti Järvinen tai Jarkko Malinen, siis minun mielestäni.

Hyväksyn näkemyksen, mutta minä olen eri mieltä. Varmaksihan tuota ei voi sanoa. Tämän takia on tärkeämpää hahmottaa Tapparan hyökkäys ennemmin kokonaisuutena kuin 1-1 -vertailuna. Matti Järvisessä tulee muuten ottaa huomioon, että hän on Tapparan ainoa isokokoinen, mitat täyttävä maskimies ja esim. hänen vaihtamisensa Ilomäkeen (Ilomäen tyyliseen), heikentäisi mielestäni ylivoimaa oletusarvoisesti merkittävästi. Perustelut samat kuin viime viestissä: Ylivoimalle pelinrakennukseen taipuvia hyökkääjiä löytyy jo Kuusela, JM-Järvinen, Malinen ja Zaborsky. Eikä Ilomäki (Ilomäen tyylinen) myöskään tuo Kuuselaan, Ojamäkeen tai Karjalaiseen nähden parannusta rightin puolen "maalipyssynä".

Ilomäki teki Pekka Virran alaisuudessa KalPassa hopeakaudella runkosarjassa 0,68 pistettä ottelua kohden ja pudotuspeleissä 0,44. Aika hyvin nelossentterille, jonka alkukausi Tapparassa oli niitannut itseluottamuksen alhaalle.

Toki näin, enkä yritä hyviä esityksiä kiistää. Kuitenkin kokoonpanoon merkitty pelipaikka oli nelossentteri ja muistaakseni pelasi yleensä Tapparan selvästi heikointa ketjua (Röymark-Jasu-Nurmi) vastaan, mikä hieman antaa väärää kuvaa todellisesta tasosta. Minusta Ilomäki on kovissa peleissä vielä katsomaton kortti, enkä ole vakuuttanut että hän olisi riittävä ykkössentteri joukkueessa, joka tavoittelee mestaruutta.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Yritin käydä jokaisen joukkueen kolme maalivahtia, kahdeksan pakkia, viisi sentteriä ja yhdeksän laituria läpi, laittaa niitä vertailuun rooleittain, sijoittamaan niitä järjestyksiin ja antamaan olellisimmille pelipaikoille isompia kertoimia. Lopulta pisteytys meni seuraavanlaisesti. Kyseessä siis vain pelaajien vertailua eli mukana ei ole muita voimasuhteisiin vaikuttavia asioita kuten valmennus, voittamisen ilmapiiri ja olosuhteet.

1. Kärpät, 1625
2. TPS, 1412
3. JYP, 1411
4. Tappara, 1281
5. Lukko, 1257
6. HIFK, 1250

7. Ässät, 1052
8. Pelicans, 913
9. SaiPa, 909
10. HPK, 886

11. KalPa, 828
12. KooKoo, 764
13. Ilves, 625
14. Jukurit, 591
15. Sport, 565
Ymmärrettävä listaus. Aika samalla tavalla näen asia. KalPan putoaminen sijalle 11. Johtunee siitä, ettei listauksessa tosiaan oltu huomioitu valmennusta. KalPan potentiaali ja Kapanen arvottaisivat sitten KalPaa ylemmäs?
 

Ralph

Jäsen
@Ralph Pystytkö vähän avaamaan tuota IFKn huonoa pistemäärää?
HIFK jää jälkeen Lukkoa ja Tapparaa puolustuksessa. Lukko on uusilla hankinnoillaan saanut kasaan erittäin hyvän puolustuksen kärkiviisikon ja Tapparalla sellainen on myös. HIFK:n kärkipakit eivät ole huonoja, mutta järjestäen Lukkoa ja Tapparaa jäljessä. Syvyys on HIFK:lla puolustuksen osalta parempi, mutta seiskapakit saavat vähemmän pisteitä vertailussani kuin ykköspakit.

Maalivahdeissa HIFK on kaikkia kilpailevia joukkueita edessä, jos siis Kärppiä ei tähän lasketa mukaan. Puolustuksessa sen sijaan kaikkia jäljessä. Hyökkäys aika tasan itse kullakin. Laskin, että jos HIFK:llä olisi se Suomela tai kuka tahansa muu uusi kärkisentteri, HIFK nousisi heti Lukon ja Tapparan edelle sekä lähemmäs JYP:iä ja TPS:ää.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Huomion, mutta tässä on kenties se suurin ero näkemyksissämme. Haluatko avata hieman enemmän miten Tappara mielestäsi hyötyisi Ilomäen kaltaisesta pelaajasta?
Heti alkuun haluan korostaa, että olen asettanut riman pelaajien tasovaatimusten suhteen mestariehdokastasolle, kuten Tapparasta puhuttaessa on totuttu. Tapparalla on yksi hyökkäysorientoitunut sentteri, JMJ. Hyökkäysorientoituneella pelaajalla tarkoitan sellaista pelaaja, joka pystyy taidollaan ja peliälyllään tuottamaan normaalia enemmän maailipaikkoja ja auttamaan joukkuettaan saamaan pelinvirtausta vastustajan puolustusalueelle. Se, että joukkueella on vain yksi tällainen sentteri, ei ole ongelma, mikäli laitureista löytyy apua tälle saralle. Mielestäni Tapparalta ei löydy kuin Kuusela. Taito ja luovuuus nimenomaan hyökkäyssuuntaan olisi siis ollut Tapparan sentterihankinnan ykkösprioriteetti minun silmin asiaa katsottaessa. Näin ollen Ilomäen tyylinen pelaaja olisi ollut parempi ratkaisu kuin Malinen.

Sellainen pieni tekijä myös, että JMJ on ainoa heikko aloittaja Tapparassa. Se ei sinänsä haittaa, koska alaketjujen sentterit ovat niin voitokkaita aloittajia. Ilomäen tasoinen taitava pelaaja, joka osaa myös aloittaa, olisi ollut tässäkin suhteessa hyvä lisä kärkiketjuihin ja YV-aloituksiin. Näin ollen Jasua tai ketään muutakaan alaketjun sentteriä ei tarvitsisi ylivoimaan suunnitella aloituksien vuoksi. No, pikku juttu.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Eiköhän tuo JMJ aloita laidassa. Keskellä ovat M. Järvinen-Malinen-Rauhala-Jasu. Näin ollen laidalla ovat JMJ ja Kuusela niitä "oivalluksia" tekemässä. Uskoisin että pelaavat eri kentissä ja eri ylivoimissakin. Samoin Zaborsky pystyy jakelamaan hyviä syöttöjä, eikä se Malinenkaan niin puukäsi ole. Siitä kertoo nuo KooKoossa tehdyt kovat pisteet. Ennemmin olisin huolissani siitä, kuka ne maalit tekee

Ymmärrän pointin, että ykkössentterin pitäisi olla kovanluokan pelintekijä. Aina näin ei tarvitse olla. Itseasissa harvalla jengillä on tähtistatuksen ykkössentteriä. Ei esimerkiksi edes Kärpillä.
 

Pepper Jack

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK jää jälkeen Lukkoa ja Tapparaa puolustuksessa. Lukko on uusilla hankinnoillaan saanut kasaan erittäin hyvän puolustuksen kärkiviisikon ja Tapparalla sellainen on myös. HIFK:n kärkipakit eivät ole huonoja, mutta järjestäen Lukkoa ja Tapparaa jäljessä. Syvyys on HIFK:lla puolustuksen osalta parempi, mutta seiskapakit saavat vähemmän pisteitä vertailussani kuin ykköspakit.

Maalivahdeissa HIFK on kaikkia kilpailevia joukkueita edessä, jos siis Kärppiä ei tähän lasketa mukaan. Puolustuksessa sen sijaan kaikkia jäljessä. Hyökkäys aika tasan itse kullakin. Laskin, että jos HIFK:llä olisi se Suomela tai kuka tahansa muu uusi kärkisentteri, HIFK nousisi heti Lukon ja Tapparan edelle sekä lähemmäs JYP:iä ja TPS:ää.
Huhutuilla Lindbohmilla sekä tällä kärkisentterillä tappelisi varmaankin todenteolla top 3 paikasta?
 

Ralph

Jäsen
Huhutuilla Lindbohmilla sekä tällä kärkisentterillä tappelisi varmaankin todenteolla top 3 paikasta?
Tuossa meikäläisen laskelmassa todennäköisesti Lindholm ja tämä kärkisentteri nostaisi HIFK:n tosiaan todella lähelle TPS:ää ja JYP:iä, ehkä ohikin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös