Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2018–2019

  • 1 051 468
  • 3 931

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
.Käytit esimerkkinä Ruohomaata, jolla oli korkea potentiaali ja sen lunastamista odotettiin.

Näin värilasillisena Tappara-fanina minä vastaavasti odotan tuntuvasti parempaa (eli potentiaalin realisoitumista) moneltakin pelaajalta:

Matti Järvinen
Tomas Zaborsky
Kristian Kuusela
Otto Rauhala
Jere Karjalainen
Niko Ojamäki
Millä perusteella tuon listasi pelaajat pelaavat ensi kaudella paremmin kuin viime kaudella? Nimittäin pelkäästään se, että on pelannut huonon kauden, ei tarkoita sitä, että seuraava kausi on sitten parempi, varsinkin, jos työympäristö säilyy samana.

Ruohomaan onnistumista tuki se, että heikkoon edelliskauteen olivat selvät syyt. Kausi oli loukkaantumisten vuoksi ollut rikkonainen. Myös koko joukkueen kausi oli ollut erittäin epävakaa, eikä työympäristö näin ollen ollut ollut optimaalinen. Seuraavaan kauteen nämä molemmat asiat muuttuivat täysin. Ruohomaan perin ilmeinen, jo KalPassa esiin tullut potentiaali, oli mahdollista valjastaa täyteen mittaansa.

En ymmärrä, miten Tapparan hyökkäys nyt yhtäkkiä on ihan järkyttävän heikko, kun käytännössä muutokset viime kaudesta ovat:

Repo -> uusi tulija P-Amerikasta
Haapala -> tiedossa ainoastaan loppukauden diili, ei ollut parhaimmillaan viime kauden lopussa
Peltola -> Malinen
Tässä pohdinnassa ei ole otettu huomioon mahdollisia vahvistuksia P-Amerikasta tai muualtakaan. Aluksi uumoilin, että näin voitaisiin tehdä, mutta selkeyden ja tasapuolisuuden nimissä tuosta luovuin. Ainoa selkeä hyökkäysvahvistus Tapparalle on siis Malinen. Vaikka Malinen kelpo pelaaaja Liigaan onkin, ei häntä voi nostaa edes lähelle Jukka Peltolaa. Pisteissä ehkä, mutta pelaajan kokonaisvaltaisessa vaikutuksessa ei sinnepäinkään. Kyllä Tapparan hyökkäys on heikentynyt viime kaudesta. Huomioithan, etten pidä Tapparan hyökkäystä heikkona, vaan annoin sille eräittäinkin hyvän arvosanan, eli 8,5. En vain ymmärrä roolitusta.

Kuten kirjoitin en Tapparan hyökkäystä ymmärtänyt viime kaudellakaan. Heikostihan siellä pelaajat tehoilivat. Miksi pelaajat alisuorittivat niin isolla joukolla? Oliko hyökkäys huonosti kasattu, jossa pelaajien ominaisuudet eivät olleet toisiaan tukevia, tai pelitapaan sopivia? Vai oliko syy valmennuksellinen? Vai alisuorittivatko pelaajat sittenkään?
Muutoin en haasta riita tai sen kummemmin tätä lähde perkaamaan, mutta jos puhumme lunastamattomasta potentiaalista ja alle tasonsa pelaamisesta niin Tapparan hyökkäyksessä on oikeinkin hyvä tilanne tämän osalta. Siellä on aivan mielettömästi piilossa viime kaudella ja olen varma, että siitä saadaan nyt enemmän esiin.
Miksi potentiaali oli piilossa viime kaudella? Miksi muutosta olisi luvassa tulevaan kauteen?
 

R & L

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mahdolliset vahvistukset
Sandellin tilanne on kyllä jännittävä. Mikäli Sandell sopimuksen ulkomaille saa, on katseet suunnattava muualle. Yksi kärki hyökkääjä on siis haussa.

Epävarmuustekijät
Sandellin jatko. Potentiaalin valjastuminen. Kokeneiden pelaajien pelillinen anti.

Yhteispisteet 29

Hyvää pohdintaa Ilveksen tämän hetken tilanteesta, ja muutamaa ymmärrettävää asiavirhettä lukuunottamatta menee mielestäni oikeaan paikkaan voimasuhteita ajatellen.

Tosiaan julkisesti ei Ilveksessä olla tingitty tuosta tavoitteesta olla kuuden joukossa. Jos viime vuoden pelaajabudjetin toteutuma oli 1,6 milliä ja tällä kaudella on siihen budjetoitu käytettävän 2,0 milliä, niin tarkoittanee olevan kohtuullisen mukavasti vielä paukkuja jäjellä lompakossa. Kaiken järjen mukaan nämä käytetään kahteen kärkihyökkääjään, ja yhteen kiekollisempaan puolustajaan. Toki Jalo on antanut ymmärtää tehtävät hanknnat riippuvat joukkuuen suoritustasosta (ja varmasti myös pelaajien saatavuudesta) voi tuo hyvinkin kääntyä myös yhteen hyökkääjään, ja kahteen puolustajaan.

Jos näissä onnistutaan, ja kaikki muuten menee nappiin voi Ilves kiriä taisteluun tuosta kuudennesta paikasta, mutta tämän hetken realiteetti on sijat 8-13.
 

Ist0

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toimiva Ilves, Jets, Leki
Ilveksen vetovoima on suomalaispelaajien keskuudessa surkea. Kokoonpano ei näytä voittavalta eikä Kiven valmennus houkuttele. Suomalaisia ylijäämiä (Ahtola, Leimu) ja ulkomaisia B-luokan vahvistuksia (Halmo, Generous) on mahdollista saada, muista on turha unelmoida. Ilves jää taas kerran pudotuspelien ulkopuolelle.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
M.Järvisessä ja Zaborskissa en niinkään. Zaborsky on pelannut nyt kaksi vuotta putkeen huonosti. Minusta hänen uransa on menossa pahasti alamäkeen, enkä näe tasonnostoa tulevaksi. M.Järvistä en ole pitänyt missään vaiheessa ykkössentterinä, ainakaan liigamestaruutta tavoittelevaan joukkueeseen. Hän on ollut aika tasavahva puurtaja viime vuodet. En usko hänenkään tasonnostoon.

Zaborskylla meni Ruotsissa olkapää rikki ja hän kuntoutui pelikuntoon vasta pudotuspeleihin. Viime kaudella CHL:ssä homma toimi myös pisteiden valossa, mutta Liigassa oli nihkeämpää Tapparan kikkaillessa ykkössentterin tontin kanssa. Zaborsky pelasi omasta mielestäni hyvän kauden, vaikka pisteitä ei tullut toivotulla tavalla. Toki on huomioitava, että Zaborskyn perheeseen tuli lisäystä, mikä on saattanut tuoda oman panoksensa heikentyneeseen pistetehtailuun. Pudotuspeleissä homma kuitekin toimi jo mielestäni paremmin.

Uran alamäkeen menosta höpiseminen on aika lyhytnäköistä. En tiedä oletko kuullut pelaajasta Ivan Huml? Kyseinen pelaaja pelasi pari huonoa kautta putkeen Tsekeissä saman ikäisenä kuin mitä Zaborsky nyt on.

Lontoon-Matti totutteli vasta viime kaudella kärkiseuran ykkössentterin tonttiin välillä jopa menettäen sen. Ensi kaudella homma toimii varmasti paremmin, kun kroppa on tottunut tapparalaiseen treenaukseen, eikä tartte pelata hämärän rajamailla treenauksen seurauksena.
 

R & L

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
ulkomaisia B-luokan vahvistuksia (Halmo, Generous) on mahdollista saada.

Jos mietitään Liigaan tälle kaudelle tulleita ulkomaalaisia, niin Halmo on ainakin tilastojen valossa kirkkainta kärkeä. 20 pelattua NHL matsia, ja roolissaan AHL:ssä puolen pinnan keskiarvolla pelannutta 27v kaveria harvoin saa jo keväällä solmimaan sopimuksen Liigaan. Toki jos yleistä tasoa katsoo voi vaan todeta nyt myös DEL:in ohittaneen lopullisesti Liigan ulkomaalaisten keskuudessa.

Itsellä hyvät fiilikset Halmosta, ja voi soveltua todella hyvinkin Liigaan varsinkin kun on saanut vuoden verran totutella kiekollisempaan rooliin EBEL:ssä.

Generous on hankintana hieman outo, mutta tuo toki paljon ominaisuuksia mitä viime kauden Ilveksestä puuttui.
 
Viimeksi muokattu:

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Itsellä hyvät fiilikset Halmosta, ja soveltua todella hyvinkin Liigaan varsinkin kun on saanut vuoden verran totutella kiekollisempaan rooliin EBEL:ssä.

Halmosta samaa mieltä. Olisi ollut kiva nähdä pelaajan liikettä joltain videolta, koska se paljolti tulee sanelemaan Halmon onnistumisen Liigassa.

Itsekään en luokittelisi Halmoa suorilta B-luokan ulkomaalaishankinnaksi nykyliigaan. Ehkä B1/2 tai A-. Viime kauden pudotuspelitehot herättävät kysymyksiä.

GeneMatti alkoi viimeisellä IFK-kaudella jäädä tilanteista jälkeen. Tässä tuskin on parempaan suuntaan menty.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Heikostihan siellä pelaajat tehoilivat. Miksi pelaajat alisuorittivat niin isolla joukolla? Oliko hyökkäys huonosti kasattu, jossa pelaajien ominaisuudet eivät olleet toisiaan tukevia, tai pelitapaan sopivia? Vai oliko syy valmennuksellinen? Vai alisuorittivatko pelaajat sittenkään?

Aika vaikea näihin on vastata, kun kausi oli kuitenkin ihan hyvä. Muistelisin kuitenkin, että Tappara pelasi päättyneellä kaudella finaalissa häviten koko kauden flowssa pelanneelle Kärpille.

Hyökkäys ei ollut viime kaudella huonosti kasattu eikä se ole sitä tälläkään kertaa. Monilla pelaajista vaan oli henkilökohtaisesti vaikeaa ja Tapparan sentteriongelma koko kauden mittakaavassa oli aivan ilmeinen. Tappara lähti kauteen ilman vahvaa sentteristöä ja se kostautui aivan totaalisesti, kun Juhani Jasu taisi pelata kaudella eniten ykkössentterinä. Loppukaudesta Matti Järvinen oli kyllä jo ihan pesunkestävä ykkössentteri ja Jan-Mikael Järvinen hyökkäyssuuntaan erinomainen, joten kyllä Tappara nimenomaan näiden pelaajien osalta kasvoi viime kauden aikana.

Alkukaudellahan Rautakorpi kokeili monenlaista variaatiota pelitavasta heikoin tuloksin ja vasta jouluna Rautakorpi lopetti kokeilemisen, joka epäonnistui. Heikko syksy johti melko lailla siihen, että pelaajien itseluottamus oli jo ajettu karille keväällä ja peli-ilo ei löytynyt. Loppukaudesta löytynyt pelitapa kuitenkin oli jo paljon tutumpaa Tapparaa ja minulla ei ole mitään epäilyksiä siitä etteikö pystyttäisi jatkamaan samoilla.


Miksi potentiaali oli piilossa viime kaudella? Miksi muutosta olisi luvassa tulevaan kauteen?

Ihan samalla tavalla kuin Kärpät floppasi totaalisesti (paljon enemmän kuin Tappara) kaudella 2016-2017 palaten takaisin tasolleen seuraavalla kaudella voi Tappara tehdä täysin saman. Muutosta on luvassa ainakin sillä perusteella, että Malisen tulon myötä Tapparalla on merkittävästi paremmat sentterit kuin viime kaudella ja ei se nyt ihan absurdi ajatus ole, että Kuusela, Zaborsky + Karjalainen ainakin laitureina voivat pelata paremman kauden kuin viime kausi oli.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hyvää pohdintaa Ilveksen tämän hetken tilanteesta, ja muutamaa ymmärrettävää asiavirhettä lukuunottamatta menee mielestäni oikeaan paikkaan voimasuhteita ajatellen.
Kiitos palautteesta. Mitkä nämä asiavirheet ovat? Minua kiinnostaa, jotta voin tarvittaessa tehdä korjauliikeet. Muutoinkin on kiva oppia uutta.
 

Blur

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Seeprat, Kiekko-Espoo
8.SaiPa
Puolustus 5,5

SaiPan puolustus on vielä todella heiveröinen. Vahvistusta on pakko hankkia. Ainoa kokenut liigapelaaja on Kalle Maalahti. Jere Sneck on vasta vakiinnuttamassa paikkaansa peruspuolustajana Liigassa. Lupaavalla Robin Salolla on kokemusta jo kolmelta kaudelta, mutta täydellinen läpimurto on vielä tekemättä. Yliopistosarjasta Atlantin tuolta puolen saapuva Erik Autio on minulle arvoitus. Hän on kuitenkin pelannut Suomen nuorten maajoukkueissa, joten potentiaalia varmastikin on. Hänellä ei luonnollisesti ole yhtään liigapeliä vyöllään. Veeti Vainion potentiaali on yleisessä tiedossa, mutta hirvittävät loukkaantumiset ovat olleet riesana ja kehittymisen hidasteena. Ronski Markus Kojo puolestaan vasta hakee paikkaansa liigapuolustajana. Siinäpä se SaiPan kärkikuusikko on tällä hetkellä. Seiskapakkina sitten seitsemän liigapelin kokemuksella Kasperi Torikka. Huomionarvoista on myös, että Veeri Vainio on ainoa rightin pakki koko joukkueessa. Ei riitä millään. Mahdollinen kokoonpano:
Maalahti-Vainio
Salo- Autio
Sneck-Kojo
Torikka


Mahdolliset vahvistukset
Puolustukseen on pakko hankkia vahvistuksia. Ihan kuin olisin tältä foorumilta lukenut huhuja Carsonin tai Savilahti-Naganderin jatkosopimuksesta. Tarpeeseen tulisi.

Epävarmuustekijät
Puolustus on saatava kuntoon. Miten vahvistaminen lopulta onnistuu?

Muuttunee Denisovin tulon myöhä puolustus, olisiko jopa 6.5 - 7? Yksi kovimpia pakkeja Liigassa. Lieneekö jopa SaiPan historian kallein pelaaja, en yllättyisi.
Toistakin pakkia toki ennen kauden alkua toivotaan, mutta badvlad7 tuo tuohon jo ison muutoksen.

Kiekollista spesialistia (etenkin raittia) huutavat fanit. En ylläty jos huippupakkia ei tule ennen kauden alkua, koska puolustuksessa on miehet Salo, Autio ja Vainio, joille halutaan antaa mahdollisuus näyttää, ja Denisovin tulo boostaa varmasti näiden herrojen kehitystä. Todellinen urheilija ja isähahmo muuten nuorehkolle puolustukselle. Rauhoitti ja loi aivan uuden meiningin puolustukseen. Herra pelasi myös pudotuspeleissä aivan tajuttomia minuutteja, kun ei tahtonut miehiä olla ehjänä.

Näkisin näin lähdettävän liikkeelle, saan yllättyäkin.
Maalahti - Kojo
Autio - Denisov
Salo - Sneck
Vainio (Torikka).
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Zaborskylla meni Ruotsissa olkapää rikki ja hän kuntoutui pelikuntoon vasta pudotuspeleihin. Viime kaudella CHL:ssä homma toimi myös pisteiden valossa, mutta Liigassa oli nihkeämpää Tapparan kikkaillessa ykkössentterin tontin kanssa. Zaborsky pelasi omasta mielestäni hyvän kauden, vaikka pisteitä ei tullut toivotulla tavalla. Toki on huomioitava, että Zaborskyn perheeseen tuli lisäystä, mikä on saattanut tuoda oman panoksensa heikentyneeseen pistetehtailuun. Pudotuspeleissä homma kuitekin toimi jo mielestäni paremmin.
Kaksi kautta on minun mielestäni mennyt Zaborskyn osalta ennakoitua huonommin. Ensimmäiseen niistä on selvä syy, tai ainakin osasyy, eli olkapäävamma. Olkapäävammat ovat siitä pirullisia, että ne voivat kyllä varjostaa pahimmillaan sitten koko loppu-uraa. Toiseen ei oikein selvää syytä ole? Ihmettelen kyllä, että mielestäsi Zaborsky pelasi ihan hyvän viime kauden. Sinulla on erilaiset vaatimukset ulkomaalaiselle kärkilaiturille kuin minulla.
Uran alamäkeen menosta höpiseminen on aika lyhytnäköistä. En tiedä oletko kuullut pelaajasta Ivan Huml? Kyseinen pelaaja pelasi pari huonoa kautta putkeen Tsekeissä saman ikäisenä kuin mitä Zaborsky nyt on.
Tällaiset kommentit eivät kyllä ruoki asiallista keskustelua. Vaikka meillä mielipide-ero onkin, toivoisin, että pystyisimme toistemme mielipiteitä kunnioittamaan sen verran, ettemme piikktyelylinjalle lähde. En koe höpiseväni, vaikka näen Zaborskyn uran olevan laskusuunnassa. Pidän myös oven auki sille näkemykselle, että Zaborsky löytää vielä vanhan vireensä, vaikken sitä todennäköisenä pidäkään. Huml on minulle Kärppäikoni. Olin yllättynyt siitä, miten hienoon nousuun hänen uransa Kärpissä lähti.

Lontoon-Matti totutteli vasta viime kaudella kärkiseuran ykkössentterin tonttiin välillä jopa menettäen sen. Ensi kaudella homma toimii varmasti paremmin, kun kroppa on tottunut tapparalaiseen treenaukseen, eikä tartte pelata hämärän rajamailla treenauksen seurauksena.
Tämän kanssa olet ilmeisen tosissasi? Järvinen pelasi aika lailla samanlaisen kauden, joita hän on aiemminkin pelannut. Ehkä sai nyt vähemmän peliaikaa kuin SaiPassa? Näin ollen pisteet pikkaisen jäivät totutusta. En minä hänessäkään näe mitään erityistä valjastamatonta potentiaalia.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Sandell ainakin. Ei pelaa Liigassa tulevalla kaudella.
Tämän ymmärsin. Häntä en kokonpanoon ja voimasuhteisiin mukaan laskenutkaan. Olin ollut siinä käsityksessä, että Ilves on siinä tapauksessa Sandellille mahdollinen, jos ulkomaan sopimus jostain syystä meneekin puihin. Tästä syystä halusin tuolla erittäin hyvällä sentterillä pikkaisen spekuloida. Se olikin nyt sitten jo vanhentunutta tietoa. Mikä on miehen suunta?
 

Barney

Jäsen
Näkisin näin lähdettävän liikkeelle, saan yllättyäkin.
Maalahti - Kojo
Autio - Denisov
Salo - Sneck
Vainio (Torikka).
No se on aika iso yllätys, jos Kojo on kauteen lähdettäessä SaiPan ykkösparissa. Tuskin on edes kokoonpanossa, ellei harjoituspeleissä tule loukkaantumisia.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Muuttunee Denisovin tulon myöhä puolustus, olisiko jopa 6.5 - 7? Yksi kovimpia pakkeja Liigassa. Lieneekö jopa SaiPan historian kallein pelaaja, en yllättyisi.
Varmasti muuttuu SaiPan puolustus paremmaksi. Teen päivitykset noihin, kunhan olen ensin kaikki joukkueet käynyt läpi.
 

R & L

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kiitos palautteesta. Mitkä nämä asiavirheet ovat? Minua kiinnostaa, jotta voin tarvittaessa tehdä korjauliikeet. Muutoinkin on kiva oppia uutta.

- Tosiaan tuo jo mainittu Sandellin lähtö Sveitsiin.
- Kokoonpanoissa Mieho et Tamminen vaihtavat paikkaa, ja Ikonen nokittaa Valtosen kokoonpanon ulkopuoielle.
- Haettavien vahvistuksien enemmän kuin tuo Sandellin korvaaja.

Tammisella ja Ikosella kummallakin käyrä näytti tiukasti ylöspäin ennen heille sattuneita kauden päättäneitä loukkaantumisia. Näillä näytöillä lähtökohtaisesti nokittavat Miehon ja Valtosen porrasta alemmaksi.

Sinänsä nämä eivät niitä tämän hetkisiä voimasuhteita hetkauta suuntaan jos toiseen.
 
Viimeksi muokattu:

keigykedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Leijonat
Tapparan hyökkäys on jo tällä hetkellä parempi kun mitä se Kärpillä on ja riskit epäonnistumiseen ovat aika lailla minimaaliset verrattuna esimerkiksi Kärppiin.
Viime kaudella Tapparassa oli mielestäni jopa liikaa pelaajia jotka olivat tottuneet ykkös- ja kakkosketjujen paikkoihin uransa aikana. Rautakorven pelityylikokeilut ja ketjuruletit varmasti sotkivat asioita eikä toimivia ja ennenkaikkea permanentteja ketjuja saatu kasaan oikeastaan missään vaiheessa. Asiaa ei varmaan helpottanut että pelaajia tuli kauden aikana vielä lisää.
Olen aivan vakuuttunut että tästä on niin valmennus, Leinonen sekä pelaajat ottaneet opiksi ja ensi kaudella nähdään paljon harmonisempi yhtenäisyys kun sekä joukkue on tuttu pelaajille ja toisinpäin. Laatu Tapparan hyökkäysmateriaalissa on kiistatta huippuluokkaa. On 5 laadukasta sentteriä, Järvinen, Malinen, JMJ, Rauhala sekä Jasu. Laitureina Kuusela, Zaborsky, Ojamäki, Karjalainen, Luoto, se tuleva vahvistus sekä muutamia junioreita ja tietenkin joku noista senttereistä.

Erona esim Kärppiin on että näillä pelaajilla on kaikilla kokemusta liigasta, menestyksekkäästi pelaamisesta sekä Tapparasta. Tästä syystä riski epäonnistumisesta on minimaalinen jos vertaa esim Kärppien tilanteeseen.

Ja Zaborsky pelasi oikeasti hyvin viime kaudella jos pelejä katsoi eikä tuijottanut vaan tilastoja.

Edit. Poistin viittaukset erääseen nimimerkkiin kuten olin aikaisemmin luvannut tehdä
 
Viimeksi muokattu:

ultras

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara Tampere
@peterra

Karjalainen pelasi kyllä erittäin hyvän viime kauden, varsinkin ajanjaksolla pitkä päätyyn ja perään Rauhalan kanssa ainoita jotka sai jotain aikaan. Mielestäni aliarvioit Revon roolia ja häntä ei todellakaan ole helppo korvata. Isoin menetys hyökkäyksessä ihan jo pelityylinsä ansioista. Tapparassa oli liikaa "pelimiehiä" viime kaudella ja Repo oli yksi kärsineistä.

Viime kauden pelaajisto meni Tapparassa överiksi ja ensi kaudeksi on roolit paljon paremmassa kunnossa. Kemiläisen joutuminen kauden 16-17 jälkeen ylivoiman ykköspakista alivoimalle kertoi kaiken epäonnistuneesta peluutuksesta ja roolituksesta. Viimeksi joskus C-juniorina varmaan alivoimaa läpsytellut, sen kyllä huomasi.
 

R & L

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ja Zaborsky pelasi oikeasti hyvin viime kaudella jos pelejä katsoi eikä tuijottanut vaan tilastoja.

Tosin Zaborskyn tyylisen pelaajan hyvyyden/huonouden voi pitkälti lukea juurikin tilastoista. Omaan silmään etenkin 5vs5 pelissä Zaborsky enemmän sotki kuin auttoi ketjunsa peliä, ja Kuuselasta olisi voinut saada huomattavasti enemmän irti jonkun muun kanssa. Toki mikään ei sano ettei tilanne voisi olla toinen tällä kaudella.
 

keigykedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Leijonat
Jaha, seuraavan vuorossa viime kauden nelonen, eli TPS. Kaskinen onnistui mielestäni hyvin ensimmäisellä kaudellaan, kuten HIFK:ssa niin myös TPS:ssä on kannattajien vaatimukset menestykseen kovat eikä puukkoa pelätä antaa asioiden mennessä huonosti.

Maalivahtitilanne on mielenkiintoinen kun Setänen vaihtuu Haukelandiin. Setänen pelasi ihan ok kauden mutta ei ollut mikään säkenöivä ykkösmaalivahti. Tirronen on tarpeeksi laadukas korvaaja mikäli Haukeland ei vakuuta. Koska kuitenkin Haukelandilla ei ole kokemusta liigasta niin laitetaan nyt pieni miinus viime kauteen verrattuna mutta potentiaalia on kyllä että kaksikko on viime kautta parempi

Puolustuksesta lähti Tallinder, huimasti kokemusta mutta kyllä ikä rupesi vääjämättä näkymään Henrikin otteissa. Myös lainalla ollut Juolevi siirtyy takaisin rapakon taakse. Olin itse odottanut vieläkin parempaa jälkeä Ollilta viime kaudella liigassa. Fyysisyyttä ja äijämäisyyttä lähti Mark Frazerin mukana. Tällä hetkellä ainoana varteenotettavana uutena pelaajana puolustukseen on hankittu Santeri Lukka joka kotvaa mielestäni Juolevin aika yksyhteen. TPS tulee varmasti hankkimaan vahvistuksia puolustukseen mutta tällä hetkellä puolustus on mielestäni melko selvästi heikompi kun mitä se viime kaudella oli.

Hyökkäys on sitten mieletäni todella mielenkiintoinen, jos ei jopa koko liigan mielenkiintoisin ! Kalliosta ja Perrinistä ”päästiin” eroon. Huikeita pelaajia toki mutta etenkin Kallio rupesi olemaan jo enemmän rasite kun vahvistus ja tuntui että mies itse päätti koska menee kentälle. Perrinillä on vielä taitoa jäljellä vanhoillakin päivillä mutta on taantunut kyllä ja lisäksi rupeaa lähtentelemään luokkaa Jari Litmanen loukkaantumisherkkyydessä.
Myös Petrus Palmu poistui joukkueesta ja suuntasi takaisin Trumppilaan. Palmu pelasi hyvän kauden mutta myös häneltä olin odottanut vielä enemmän, niin taiatavasta ja vikkelästä pelaajasta on kysymys.
Hyökkäyksestä lähtivät myös suht taitava Lindsten sekä kaikkien tuntema Pikkarainen.
Vaikuttaisi siis siltä että hyökkäys on heikentynyt merkittävästi....

... JA PASKAT ! Zack Budish, Oula Palve, Lauri Korpikoski, Simon Suoranta ja Patrik Björkstrand ovat kaikki hyviä hankintoja ! Kun tähän lisätään itseni ainakin yllättäneen Markus Nurmi, Kaapo Kakko ja Pajuniemi ja joukkueessa jatkavat Filppula, Virtanen & co niin kasassa on todella mielenkiintoiset palase Kaskiselle minkä kanssa työskennellä.
Potentiaalia on olla koko liigan paras hyökkäysarsenaali, jopa Tapparaa ja HIFKta parempi.

Kaskinen siis onnistui mielestäni hyvin viime kaudella. 4-0 tappio Tapparalle välierissä ei kerro totuutta sen sarjan voimasuhteista. Odotan että Kaskisella on nyt työrauha ja pystyy keskittymään paremmin joukkueen luotsaamiseen kun ”pahimmat möröt” ovat pois hartioilta.

Talouden puolesta ei TPS:llä ole juurikaan huolta.... Suoercellin kaverit pitävät huolta että ei tarvitse järjestää kansalaiskeräystä turun torilla jos ostetut mailat loppuvat kesken.

Itse sijoitan TPS , kuten HIFK:n sijoille 1-8 ja aivan kuten HIFK:n kohdalla tuo 8 vain sen takia että puolustus ei ole vielä valmis.
 
Viimeksi muokattu:

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Aika vaikea näihin on vastata, kun kausi oli kuitenkin ihan hyvä. Muistelisin kuitenkin, että Tappara pelasi päättyneellä kaudella finaalissa häviten koko kauden flowssa pelanneelle Kärpille.
Tappara pelasi finaaleissa ja se on hyvä suoritus. Käsittääkseni keskustelimme kuitenkin hyökkääjien onnistumista ja vieläpä erityisesti hyökkäyssuuntaan. Kyllä minä näen, että monet Tapparan hyökkääjistä pelasi nimenomaan hyökkäyssuuntaan perin heikosti. Se, että Tappara pelasi kuitenkin finaaleissa on pitkälti muiden osa-alueiden vahvuutta. Oletko muuten oikeasti sitä mieltä, että Kärpät pelasi koko kauden flow-tilassa? Voisiko kuitenkin olla mahdollista, että Kärpät oli niin hyvn kasattu ja valmennettu joukkue, että se oli vain yksinkertaisesti paras läpi kauden, ilman mitään erityistä flow-efektiä?
Hyökkäys ei ollut viime kaudella huonosti kasattu eikä se ole sitä tälläkään kertaa. Monilla pelaajista vaan oli henkilökohtaisesti vaikeaa ja Tapparan sentteriongelma koko kauden mittakaavassa oli aivan ilmeinen. Tappara lähti kauteen ilman vahvaa sentteristöä ja se kostautui aivan totaalisesti, kun Juhani Jasu taisi pelata kaudella eniten ykkössentterinä. Loppukaudesta Matti Järvinen oli kyllä jo ihan pesunkestävä ykkössentteri ja Jan-Mikael Järvinen hyökkäyssuuntaan erinomainen, joten kyllä Tappara nimenomaan näiden pelaajien osalta kasvoi viime kauden aikana.
Miksi monilla pelaajilla oli henkilökohtaisesti vaikeaa?

Ihan samalla tavalla kuin Kärpät floppasi totaalisesti (paljon enemmän kuin Tappara) kaudella 2016-2017 palaten takaisin tasolleen seuraavalla kaudella voi Tappara tehdä täysin saman. Muutosta on luvassa ainakin sillä perusteella, että Malisen tulon myötä Tapparalla on merkittävästi paremmat sentterit kuin viime kaudella ja ei se nyt ihan absurdi ajatus ole, että Kuusela, Zaborsky + Karjalainen ainakin laitureina voivat pelata paremman kauden kuin viime kausi oli.
Kärpät teki heikon kauden jälkeen selkeitä korjausliikettä. Pelaajisto uudistui ja päävalmentaja vaihtui. Tapparassa jatkaa sama päävalmentaja ja hyökkäykseen on tullut yksi uusi mies. Mielestäni tuo Kärppävertaus ei oikein istu tähän kohtaan.
 

keigykedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Leijonat
Tosin Zaborskyn tyylisen pelaajan hyvyyden/huonouden voi pitkälti lukea juurikin tilastoista. Omaan silmään etenkin 5vs5 pelissä Zaborsky enemmän sotki kuin auttoi ketjunsa peliä, ja Kuuselasta olisi voinut saada huomattavasti enemmän irti jonkun muun kanssa. Toki mikään ei sano ettei tilanne voisi olla toinen tällä kaudella.

Totta tuokin, mutta Zaborsky teki hurjasti töitä, hankki maalipaikkoja ketjukavereille ja hankkiutui itse maalipaikoille hyvin. Se että ei viime kaudella tuo työ realisoitunut pisteiden valossa ei tarkoita etteikö se sitä tekisi jatkossa. Ja vaikka tuo tehottomuus jatkuisikin niin kunhan työmoraali on tuolla tasolla niin se riittää minulle.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
- Tosiaan tuo jo mainittu Sandellin lähtö Sveitsiin.
- Kokoonpanoissa Mieho et Tamminen vaihtavat paikkaa, ja Ikonen nokittaa Valtosen kokoonpanon ulkopuoielle.
- Haettavien vahvistuksien enemmän kuin tuo Sandellin korvaaja.

Tammisella ja Ikosella kummallakin käyrä näytti tiukasti ylöspäin ennen heille sattuneita kauden päättäneitä loukkaantumisia. Näillä näytöillä lähtökohtaisesti nokittavat Miehon ja Valtosen porrasta alemmaksi.

Sinänsä nämä eivät niitä tämän hetkisiä voimasuhteita hetkauta suuntaan jos toiseen.
Ok, kiitos. Käyn korjaamassa spekuloinnit Sandellista pois ja muutan myös mahdolliset vahvistukset -kohdan vastaamaan paremmin todellisuutta. Kokoonpanon sisäisiä pelaajakohtaisia voimasuhdemuutoksia en tässä tapauksessa tee, katsellaan.
 

keigykedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Leijonat
Kärpät teki heikon kauden jälkeen selkeitä korjausliikettä. Pelaajisto uudistui ja päävalmentaja vaihtui. Tapparassa jatkaa sama päävalmentaja ja hyökkäykseen on tullut yksi uusi mies. Mielestäni tuo Kärppävertaus ei oikein istu tähän kohtaan.

Niinno Kärppien heikko kausi on ehkä vähän erimluokassa kun Tapparan ”heikko” kausi... toinen ei päässyt edes pelijareihin ja toinen pelasi finaalissa. Lisäksi tämän hyvän kauden jälkeen Kärpät uudistaa taas pelaajistonsa ja tällä kertaa hyökkäys on niin haavoittuvaisen näköinen että kyllä siellä saadaan kädet ristissä toivoa että edes jotkut noista hankinnoista onnistuvat
 
H

Hidas_ja_kankea

Viime kauden pelaajisto meni Tapparassa överiksi ja ensi kaudeksi on roolit paljon paremmassa kunnossa.

Tuo pitää kutinsa. Pelaajapolitiikka oli epäonnistunut ja se tukehtui omaan mahdottomuuteensa. Vaikka tässä kuinka saisi henkilökohtaista tyydytystä sijoittaa Tappara jämäsijoille - Ei, en pysty. Kärpät arvioisin tässä vaiheessa lievästi ykköseksi, mutta siellä on ihan tuntumassa Tappara ja samassa nipussa on HIFK,JYP ja TPS. Ei tämän tarkempaan analyysiin intoudu heinäkuussa.
 

keigykedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Leijonat
Tosin Zaborskyn tyylisen pelaajan hyvyyden/huonouden voi pitkälti lukea juurikin tilastoista. Omaan silmään etenkin 5vs5 pelissä Zaborsky enemmän sotki kuin auttoi ketjunsa peliä, ja Kuuselasta olisi voinut saada huomattavasti enemmän irti jonkun muun kanssa. Toki mikään ei sano ettei tilanne voisi olla toinen tällä kaudella.

Pakko vielä lisätä tuohon kun rupesi itseäki naurattamaan :

https://m.youtube.com/watch?v=mjuILIA_Hl8

Linkki vie videoon missä puhutaan maalintekijöistä
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös