Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2018–2019

  • 1 049 035
  • 3 931

Epsilon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahti vs. Everybody
Pelicans alkaa kanssa olemaan muutamaa hankintaa vaille valmis tulevaan kauteen:

Jesse Mankinen - Hynek Zohorna - X1
Mikko Kousa - Casimir Jürgens

Jesse Ylönen - Aleksi Mustonen - Severi Lahtinen
Oliwer Kaski - Miihkali Teppo

Niklas Salo - Miska Siikonen - Manuel Ganahl
Henrik Nilsson - Nico Manelius

Taavi Vartiainen - Hannes Björninen - Antti Tyrväinen
Keni Karalahti - Aleksi Ek

Jonne Jantunen - Roope Elimäki - Artturi Toivola/Lauri Heino/Roope Mäkitalo
Toni Hannukkala - Santeri Kinnunen (try-out)

Jussi Olkinuora
Jakub Skarek

X1 = Jesse Saarinen tai hänen korvaajansa

Mikäli Nemo on liigatasoinen valmentaja, niin ennakoisin Pelicansin sijoille 7-10.

Edit. Lisätty 7.5 Nilsson.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Nimimerkin @bay22 formaatti näyttää hyvältä, käytän samaa nyt, kun raapustelen tähän, miltä IFK:n kaaderi tulee todennäköisesti kokonaisuudessaan ensi kaudella näyttämään. IFK:lla on ilmeisesti jo yhtä tai kahta pelaajaa vaille koko jengi kasassa – mikä on Stadissa harvinaista herkkua tässä vaiheessa vuotta – ja sopimuksista tiedotetaan 2.5. Vahvojen huhujen perusteella voidaan odottaa materiaaliltaan parasta IFK:ta sitten kevään 2016. Kursivoidut nimet ovat enemmän tai vähemmän julkisia salaisuuksia, äksiä saa sitten vielä ainakin pari päivää jännittää.

Erik Thorell – Antti Suomela – Joonas Rask
Iikka Kangasniemi - Juhani Tyrväinen – X1
X2 – X3 – Niklas Nordgren
Lennart Petrell – Thomas Nykopp – Micke Åsten

Juha Jääskä, Teemu Engberg, Juho Keränen...

X4 – Johan Motin
Teemu Eronen – X5
Markus Kankaanperä – Ryan O'Connor
Ville Varakas

Elias Ulander, X6, jangsterit...

Kevin Lankinen
Atte Engren

X1 = J–P Haatajan korvaaja. Huhuissa väläytelty Ässissä pelannutta Antoine Laganiéreä, mutta muuten ollut aika hiljaista.
X2 = Teemu Tallberg tai hänen korvaajansa. Kovin mielelläni näkisi Talen jatkossakin IFK:ssa, ja hän olisi tuohon paikalle ideaali palanen. Toivottavasti huhut paluusiirrosta Jukureihin eivät pidä paikkansa. Voi myös olla, että Petrell on lähtökohtaisesti tässä, ja Keräsen Juho tai yksi nuorista nousisi kokoonpanoon.
X3 = Jarkko Malisen korvaaja. Eniten spekuleerauksissa ja huhuiluissa esillä on ollut Tommi Santalan nimi. Joko kolmas kerta toden sanoo, ja näkisimme Santalan viimein IFK:ssa? Olisi hyvä mentori nuorelle hyökkäykselle ja hemmetin kovatasoinen kolmossena.
X4 = Miro Heiskasen korvaaja. No, eihän tuota jätkää voi mitenkään pelillisesti yks yhteen korvata, mutta tähän täytyisi saada parasta mahdollista laatua. Mathew Maionea on väläytelty huhuissa paljonkin, mutta voi olla, että tuo on lähtenyt jostain toiveajattelusta aikaisemmin liikkeelle.
X5 = Se pelaaja, jonka IFK (typerästi) luuli saavansa Ville Varakkaan muodossa. Richie Richin peliaika putosi loppukaudesta (mutulla) merkittävästi, joten uskon, että Tobias ja Atu haluavat parempaa tilalle. Kuten toki pitääkin. Pelaajan on oltava Liigan kärkitason puolustava puolustaja. Nimestä ei ole liikkunut käsittääkseni mitään huhuja vielä, itsellä toiveissa esimerkiksi Jalasvaaran Janne tai Järvisen Joonas.
X6 = IFK:n pakkireservi on ollut viime vuosina todella mittava, ja uskon, että Juuso Salmelle on solmittu jatkoa taas kerran. Omissa toiveissa olisi A:sta Niko Seppälän nosto liigarinkiin. Taitaa vain olla lähdössä yliopistoon, sillä olisi muuten aivan varmasti pelannut joitain liigapelejä jo viime kaudella.

Noiden lisäksi kysymysmerkkejä ovat tietysti Antti Suomelan ja Kevin Lankisen jatkaminen Liigassa – sopimuksista huolimatta.

Jos matsku tulee olemaan huhujen ja spekulaatioiden suuntainen, voi IFK:lta odottaa parin vuoden tauon jälkeen jälleen runkosarjan sijoja 1.–3. Mutta mistäpä sitä tietää.
 

Ralph

Jäsen
Voi myös olla, että Petrell on lähtökohtaisesti tässä, ja Keräsen Juho tai yksi nuorista nousisi kokoonpanoon.
Juho Keränen ei varmastikaan siirry HIFK:hon "katsotaan nyt mahdutko pelaamaan" -lähtökohdilla. Eli Keränen vain sinne neloseen ja Petrell tai joku muu kolmoseen Keräsen tieltä.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Juho Keränen ei varmastikaan siirry HIFK:hon "katsotaan nyt mahdutko pelaamaan" -lähtökohdilla. Eli Keränen vain sinne neloseen ja Petrell tai joku muu kolmoseen Keräsen tieltä.
Tuossa kokoonpanoa muotoillessani merkitsin Keräsen ensin Åstenin paikalle. Lopulta vaihdoin miehet päittäin ilman sen suurempaa syytä. Lisäksi Thomas Nykopp lienee jälleen suht paljon saikulla, ja Keränen pystyy pelaamaan myös sentterinä, joten Nypsin saikuttaessa roolia löytyy keskikaistalta. Jos Tallbergille ei korvaajaa haeta, lienevät alaketjut muodossa Lennu – "Santala" – Nordgren ja Åsten – Nykopp – Keränen, kuten tuossa paletissani maalailinkin.

Viime kauden perusteella Juho Keränen olisi IFK:n tasoisessa joukkueessa rotaatiomies, mutta en itsekään usko, että hän niin huono oikeasti (vielä?) on, kuin miltä jälkimmäisellä Kerho-kaudellaan näytti. Toivottavasti on helvetisti parempi kuin Ahtola.
 

Ralph

Jäsen
Viime kauden perusteella Juho Keränen olisi IFK:n tasoisessa joukkueessa rotaatiomies
Tämä on totta, mutta Keränen oli ensin Kärppien tasoisessa joukkueessa (kaksi kultaa ja pronssi) kahdeksan vuotta vakituinen roolipelaaja ja kaksi kautta varakapteenina sekä sen jälkeen isommassa roolissa Kerhossa ja edelleen varakapteenina. Vaikka tämän kymmenen vuoden rupeaman viimeisin kausi meni penkin alle, ei hän noin nopeasti putoa rotaatiopelaajaksi.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Toivotaan tietysti, että viime kausi oli poikkeus. Joskus pelaajien taso putoaa tuon ikäisenä yllättävänkin nopeasti.
Väitän, että Keräsen fyysiset ominaisuudet ovat edelleen Liigan tasolla eliittiluokkaa. Johtajuusominaisuudet, kokemus ja asenne samoin. Viime kausi meni ohi, mutta olen täysin vakuuuttunut, että HIFK sai Juho Keräsestä todella, todella kovatasoisen voimahyökkääjän ensi kaudeksi. Onneksi olkoon ja huoli pois!
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Sport lähtee aika paineettomasti ja ennakkoluulottomasti nuorella joukkueella taistelemaan. Valmennuksen mukaan tarkoitus olisi nopeaa, fyysistä ja rohkeaa kiekkoa pelata. Joukkuekin on suunnilleen valmis jo ja enää yksi puolustaja hankintalistalla kesäksi.

Kokoonpano:

Ainali-Kalapudas-Kiviranta
Kallela-Komulainen-Vauhkonen
Talaja-Foster-Rapuzzi
E.Riska-Tikka-Paukku

+Körkkö, Arrak, Junnut

Manninen-XXX
Viljanen-Niemi
Sund-Westermarck

+Vainonen, Nevalainen, Saukko

Aittokallio
Järvinen
Mölder

Hyökkäys on ihan hyvällä mallilla. Ykkösenä nuorista jätkistä koostuva ketju, joista kaikki teki yli 30 pistettä ja Kiviranta melkein 20 maalia. Kakkosessa 20 maalin Vauhkonen ja hänen tutkapari Komulainen ja siinä laidalla Kallela, jolla potentiaalia läpimurtoon. Kolmonen on sitten enemmän ja vähemmän arpa. Talaja nyt on aika varma kun tuo kuitenkin sen ison työmäärän ja fyysisen osaamisen, mutta ketjukaverit arvoituksia. Rapuzzi pelaajatyypiltä ainakin sellainen alempiinkin ketjuihin sopiva. Nelosketjussa sitten sinne hyviä roolipelaajia, kuten Riska ja Tikka. Tikka tosin saattaa lunastaa paikkansa ylemmissä ketjuissa kauden aikana jos kehitys jatkuu samanlaisena. Sitten siellä on Körkkö, Arrak, Lehtimäki ja junnut reservissä.

Pakisto on ennakkoon heikko. Siellä on tosin paljon nuoria kavereita ja esim. Sund oli viime kaudella jo oikein hyvä. Paljon on sen varassa miten siellä pelaajat kehittyy, mutta ainakin hyvä kilpailu siellä paikoista. Ja toki Tuulolan korvaajan taso määrittää pakiston tasoa vielä.

Maalivahti osasto näyttää paremmalta mitä aiemmilla kausilla ja siihen tuskin kaadutaan.

Ennakkoon Sport taistelee sijoista 10-15. Pakisto ja valmennuksen taso suurimpina kysymysmerkkeinä.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
X1 = J–P Haatajan korvaaja. Huhuissa väläytelty Ässissä pelannutta Antoine Laganiéreä, mutta muuten ollut aika hiljaista.

Itse asiassa ässäpuolella on taidettu viimeksi puhua Lagan menemisestä Ouluun, paikkaamaan heidän totaalityhjentymistään. HIFK:sta on myös jossain yhteydessä puhetta, mutta enemmän se taisi lähteä siitä, kun Laganiere kertoi haastattelussa viettäneensä vapaa-aikaansa paljon myös Helsingissä, jolloin tietysti perusporilaiseen tapaan heräsivät heti salaliittoteoriat, että nyt sillä on sopimus HIFK:iin

Mutta eiköhän kohta selviä mihin mies päätyy, liigaan jääminen kuitenkin ilmeisen vahva vaihtoehto..
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Itse asiassa ässäpuolella on taidettu viimeksi puhua Lagan menemisestä Ouluun, paikkaamaan heidän totaalityhjentymistään. HIFK:sta on myös jossain yhteydessä puhetta, mutta enemmän se taisi lähteä siitä, kun Laganiere kertoi haastattelussa viettäneensä vapaa-aikaansa paljon myös Helsingissä, jolloin tietysti perusporilaiseen tapaan heräsivät heti salaliittoteoriat, että nyt sillä on sopimus HIFK:iin

Mutta eiköhän kohta selviä mihin mies päätyy, liigaan jääminen kuitenkin ilmeisen vahva vaihtoehto..
Joo, aika heikkoja ovat huhut Laganiéren suhteen olleet. Satakunnan Kansassa taisi olla jokin lyhyt maininta IFK:n kiinnostuksesta. Kelpaisi todellakin, kiinnostava pelaajatyyppi. Harmi, ettei lauo vielä lisäksi oikealta (IFK:n hyökkäyksessä on puutetta näistä).
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Satakunnan Kansassa taisi olla jokin lyhyt maininta IFK:n kiinnostuksesta.
30.3. Satakunnan Kansassa tosiaan oli seuraavanlainen pätkä: “Sopimus päättyy. Huhut vievät miestä HIFK:n riveihin.” Tiedä sitten mitä on huhujen lähteenä. Vois olla ihan kiinnostava kiinnitys myös Kärppiin.
 

JPL

Jäsen
Tässä Kärppien tämänhetkinen rosteri. Ilmoitettu, että 1sentteri ja 1 laituri on vielä hakusessa. Rosteri tulee ensi kaudella olemaan laajempi, johtuen CHL:stä.

Pyörälä - Kristof - Lindsten
Leskinen - Lasu - Koblizek
Ikonen - Kupari - Junnila
Sailio - Humaloja - Karvinen/Anttila.

Ohtamaa - Heshka
Kivihalme - Hakanpää
Kukkonen - Niemelä
Ronkainen
Mäkelä - Huttula

Leskinen ja Hakanpää on vielä mahdollisia lähtijöitä. Ja tulopuolella jännitetään pääasiassa Jussi Jokisen tilannetta. Jos hän lopettaa NHL uran, on hyvin mahdollista paluu Kärppiin. Kyllä tuolla rosterilla voidaan mestaruutta lähteä puolustamaan ja varsinkin pakisto on todella kovaa kaliiberia.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Leskinen ja Hakanpää on vielä mahdollisia lähtijöitä.

Hassua, minä luulin että Leskisen lähtö on jo varma, häntä ei nimittäin edes enää ole ainakaan EP:n listoilla Kärppien ajantasaisessa joukkueessa

Kärpät - Eliteprospects.com

Kärpät siis hakee edelleen kärkisentteriä ja kärkilaituria, epäilinkin ettei heidän joukkueensa ole tuossa. Eilen ässäosiossa ihmeteltiin, kun Laganieren sopimusta Ouluun (eikä myöskään Helsinkiin) ei julkaistukaan huolimatta viime aikaisista huhuista. Mutta olisiko siellä sitten neuvottelut kesken, vai miten.. miehen mahdollisesta jäämisestä Poriin ei ainakaan ennen eilistä ole kuulunut mitään

Pakko samaan hengenvetoon sanoa, että IFK:n sentteristö puolestaan on siis tällä hetkellä todellakin Suomela-Santala-Tyrväinen-Nykopp. Melkoista ihan jo siitäkin näkökulmasta, että Tyrväinen olisi ykkössentteri varmaan 75% liigajoukkueista. Tosin eilen oli Iltapulussa maininta, että Suomelalla olisi noin kymmenen NHL-seuran tarjoukset pöydällä, eli se on sitten eri asia pelaako hän missä ensi kaudella..
 

JPL

Jäsen
Hassua, minä luulin että Leskisen lähtö on jo varma, häntä ei nimittäin edes enää ole ainakaan EP:n listoilla Kärppien ajantasaisessa joukkueessa

Kärpät - Eliteprospects.com

Kärpät siis hakee edelleen kärkisentteriä ja kärkilaituria, epäilinkin ettei heidän joukkueensa ole tuossa. Eilen ässäosiossa ihmeteltiin, kun Laganieren sopimusta Ouluun (eikä myöskään Helsinkiin) ei julkaistukaan huolimatta viime aikaisista huhuista. Mutta olisiko siellä sitten neuvottelut kesken, vai miten.. miehen mahdollisesta jäämisestä Poriin ei ainakaan ennen eilistä ole kuulunut mitään

Pakko samaan hengenvetoon sanoa, että IFK:n sentteristö puolestaan on siis tällä hetkellä todellakin Suomela-Santala-Tyrväinen-Nykopp. Melkoista ihan jo siitäkin näkökulmasta, että Tyrväinen olisi ykkössentteri varmaan 75% liigajoukkueista. Tosin eilen oli Iltapulussa maininta, että Suomelalla olisi noin kymmenen NHL-seuran tarjoukset pöydällä, eli se on sitten eri asia pelaako hän missä ensi kaudella..

Todennäköistähän Leskisen lähtö on ja ei hänellä ole voimassaolevaa sopimusta toistaiseksi mihinkään. Mutta varmaa tämä on vasta, kun herra tekee uuden sopparin. Sopimus sen sijaan on voimassa mm. Mäenalasella, mutta hänen lähtönsä näen ainakin itse varmempana kuin Leskisen.

IFK:n sentteriosasto on kyllä kovaa kauraa ja muutenkin HIFK kasaa kovaa nippua. Hienoa, että saadaan kunnon kähinöitä aikaiseksi ensi kaudelle.
 

Mac^

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
Mikäli Nemo on liigatasoinen valmentaja, niin ennakoisin Pelicansin sijoille 7-10.

Mielestäni hyökkäys on heppoinen eikä maalivahtiosastokaan merkittävästi vahvistu, vaikka onhan Olkinuora eteenpäin menoa Juvoseen nähden.

Puolustusosasto on paperilla Pelicansin vahvuus seuraavallakin kaudella. Hyökkäyksessä on toki paljon nuoria ja eiköhän tuolta muutama kaveri nouse esiin. Toivottavasti Nieminen saa pelaajia kehitettyä. Kyllä Nemolla tulee mielestäni olemaan täysi työ saada joukkueensa 10 joukkoon.

Toki Pelicans tulee KalPan ja SaiPan tavoin olemaan mielenkiintoinen seurattava ensi kaudella. Nieminen valmentajana lisää mielenkiintoa automaattisesti tällä suunnalla, mutta onhan tuo kiehtova projekti muutenkin. Toissa kaudella Matikaisen, Nupen ja kumppanien johtama proggis näytti hyvältä, mutta viime kaudella tuli vähän takapakkia.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Aika moni jengi tuntuu kasaavan kovaa joukkuetta ensi kaudelle. Onko uusi tv-soppari tähän syynä? Vai onko Liigaan vain imua niin paljon? Joo kovia on lähtijätkin, mutta onhan nuita kovia tullut jo takaisinkin.

Rissanen, Pyörälä, Ohtamaa, Santala ja varmaan joku unohtui?

Ja Liigan sisälläkin kovia ukkoa siirtynyt.

KalPakin kuulemma ihan tosissaan taistelee vielä sekä Maionesta että Wilsonista. Se jääkö kumpikaan haaviin on lienee alkusyksyn asioita sitten vasta. Joka tapauksessa Maionea varten on rahoitusta kerätty ja sitä olisi myös riittävästi saatu? Se ei toki itsessään takaa miehen jatkoa Liigassa ja Kuopiossa.
 

Epätietoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
Aika moni jengi tuntuu kasaavan kovaa joukkuetta ensi kaudelle. Onko uusi tv-soppari tähän syynä? Vai onko Liigaan vain imua niin paljon? Joo kovia on lähtijätkin, mutta onhan nuita kovia tullut jo takaisinkin.

Rissanen, Pyörälä, Ohtamaa, Santala ja varmaan joku unohtui?

Ja Liigan sisälläkin kovia ukkoa siirtynyt.

KalPakin kuulemma ihan tosissaan taistelee vielä sekä Maionesta että Wilsonista. Se jääkö kumpikaan haaviin on lienee alkusyksyn asioita sitten vasta. Joka tapauksessa Maionea varten on rahoitusta kerätty ja sitä olisi myös riittävästi saatu? Se ei toki itsessään takaa miehen jatkoa Liigassa ja Kuopiossa.
Eiköhän tulevien vuosien hankinnat tule näyttämään tämän paremmin, mutta ainakaan noihin Kärppien hankintoihin uusi tv-sopimus ei vaikuttanut mitenkään. Pyörälä tuli sopimuksensa mukaisesti takaisin ja Ohtamaa tuli enemmänkin miehen omasta halusta, ei niinkään Kärppien parantuneen maksukyvyn (vaikka toki Ohtamaa saa hemmetin kovaa liksaakin, mutta uskon että tämä olisi toteutettu vanhallakin tv-sopparilla)
 

Useful Idiot

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Aika moni jengi tuntuu kasaavan kovaa joukkuetta ensi kaudelle. Onko uusi tv-soppari tähän syynä? Vai onko Liigaan vain imua niin paljon? Joo kovia on lähtijätkin, mutta onhan nuita kovia tullut jo takaisinkin.

Rissanen, Pyörälä, Ohtamaa, Santala ja varmaan joku unohtui?

Ja Liigan sisälläkin kovia ukkoa siirtynyt.

KalPakin kuulemma ihan tosissaan taistelee vielä sekä Maionesta että Wilsonista. Se jääkö kumpikaan haaviin on lienee alkusyksyn asioita sitten vasta. Joka tapauksessa Maionea varten on rahoitusta kerätty ja sitä olisi myös riittävästi saatu? Se ei toki itsessään takaa miehen jatkoa Liigassa ja Kuopiossa.
Niin, nämä nyt on näitä. Mielestäni Liigassa on erittäin kovia ja suurella mielenkiinnolla seurattavia seppiä harva se' kausi, vaikka tiedostan että tasoa ja pelaajia on aika muodikasta ja helppoa haukkua. Viime kaudellakin jokainen joukkue oli omalla tavallaan todella mielenkiintoinen ja tuskin tuleva kausi erityisesti mitenkään erilainen on. Totta turiset kyllä siinä, että näin aikaisin on tullut todella isoja nimiä sisään.

Joka syksyhän tuota aina ihmetellään, miten on noinkin kovia pelimiehiä ikäänkuin poikkeuksena Liigassa.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Aika moni jengi tuntuu kasaavan kovaa joukkuetta ensi kaudelle. Onko uusi tv-soppari tähän syynä? Vai onko Liigaan vain imua niin paljon? Joo kovia on lähtijätkin, mutta onhan nuita kovia tullut jo takaisinkin.

Rissanen, Pyörälä, Ohtamaa, Santala ja varmaan joku unohtui?

Noh, ainoastaan Ohtamaa tuosta listastasi on semmoinen minkä voi sanoa olleen kova hankinta Liigaan. Ei sillä etteikö Pyörälä ja Santala olisi ensi kaudella Liigassa hyviä pelimiehiä, mutta molemmilla on ikää jo paljon ja varsinkin Pyörälän mennyt kausi NLA:ssa oli surkea joten tuskin olisi ottajia kovinkaan paljon ollut vaikka olisi ollut vapaa valitsemaan seuransa (miehellähän käsittääkseni oli Kärppien kanssa soppari, käytti vain option pelata ulkomailla tuon yhden kauden ajan). Santala pelasi viime kaudella vain 34 ottelua runkosarjassa NLA:ssa, ihan kohtalaiset pisteet toki näissä, mutta tuskin tästä on HIFK:n tarvinnut mitään suurempaa kisaa muiden seurojen kanssa käydä, Liiga-seuroille toki mielenkiintoinen nimi koska suomalainen, mutta ei KHL/SHL/NLA -seuroille. Rissanen kävi epäonnistumassa KHL:ssä, varauksella tähän niin uskon, että olisi voinut löytyä ottajia muualtakin, mutta ei tuo nyt mikään kuuma nimi kuitenkaan ole pelaajamarkkinoilla.

Ainakaan itse en näe mitään suurta imua Liigan suhteen, toki aikaa ensi kauden alkuun vielä on, mutta toistaiseksi vain Ohtamaa on semmoinen nimi jonka voi sanoa olevan kova hankinta joka olisi varmasti kelvannut jokaiseen sarjaan NLA/SHL/KHL. Ja jos Suomela pelaisi ensi kaudella Liigassa niin siinä toinen nimi, mutta tuskin pelaa.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Noh, ainoastaan Ohtamaa tuosta listastasi on semmoinen minkä voi sanoa olleen kova hankinta Liigaan. Ei sillä etteikö Pyörälä ja Santala olisi ensi kaudella Liigassa hyviä pelimiehiä, mutta molemmilla on ikää jo paljon ja varsinkin Pyörälän mennyt kausi NLA:ssa oli surkea joten tuskin olisi ottajia kovinkaan paljon ollut vaikka olisi ollut vapaa valitsemaan seuransa (miehellähän käsittääkseni oli Kärppien kanssa soppari, käytti vain option pelata ulkomailla tuon yhden kauden ajan).
No joo kyllähän Ohtamaa näistä pelaajista on selkeästi se kovin kaappaus Liigaan ja varmasti sellainen pelaaja, joka olisi halutessaan saanut ulkomailta huomattavasti rahakkaamman sopimuksen kuin mitä Kärpät pystyi tarjoamaan. Kärppien ja Liigan onneksi toki raha ei ole aina kaikki kaikessa.

Sen verran täytyy tuohon Pyörälän viimekauteen kuitenkin kommentoida, että pisteet ei ole aina hyökkääjällekään kaikki kaikessa kun kauden onnistumista arvioidaan ja Pyörälän vahvuudet on perinteisesti tavanneet olla ihan muualla kuin hillittömässä pistenikkaroinnissa. Sitä en toki kiistä etteikö nuo taakse jääneen kauden pisteet vaikka Santalaan verrattuna olisi vaisut ja toki molemmat varttuneet pelimiehet on jälleen vuotta vanhempia. Kuitenkin jos mennään taas kausi taaksepäin niin nähdään miten hillittömiä pistemääriä Pyörälä on kotoisessa Liigassa takonut aivan lähimenneisyydessä, vieläpä joukkueessa jolla oli hyvin haasteellinen kausi meneillään.

Tilannehan on juuri kuten itse totesitkin se, että Pyörälällä ja Kärpillä on voimassaoleva sopimus, jossa oli optio pelata yksi kausi ulkomailla (eli samanlainen pahvi mihin Ohtamaa laittoi nimensä alle siinä mielessä). Sen verran uskon kuitenkin Mikan tapauksessa vielä menneiden näyttöjen vaakakupissa painavan että yhdestä vähän pienempitehoisemmasta NLA-kaudesta huolimatta ainakin Liigan sisällä olisi ottajia löytynyt enemmänkin, mikäli ei puhuttaisi niin Kärppien miehestä kuin olla ja voi. Sveitsissä perinteisesti on tuo ulkomaalaiskiintiökin verottanut peliaikaa.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Noh, ainoastaan Ohtamaa tuosta listastasi on semmoinen minkä voi sanoa olleen kova hankinta Liigaan. Ei sillä etteikö Pyörälä ja Santala olisi ensi kaudella Liigassa hyviä pelimiehiä, mutta molemmilla on ikää jo paljon ja varsinkin Pyörälän mennyt kausi NLA:ssa oli surkea joten tuskin olisi ottajia kovinkaan paljon ollut vaikka olisi ollut vapaa valitsemaan seuransa (miehellähän käsittääkseni oli Kärppien kanssa soppari, käytti vain option pelata ulkomailla tuon yhden kauden ajan). Santala pelasi viime kaudella vain 34 ottelua runkosarjassa NLA:ssa, ihan kohtalaiset pisteet toki näissä, mutta tuskin tästä on HIFK:n tarvinnut mitään suurempaa kisaa muiden seurojen kanssa käydä, Liiga-seuroille toki mielenkiintoinen nimi koska suomalainen, mutta ei KHL/SHL/NLA -seuroille. Rissanen kävi epäonnistumassa KHL:ssä, varauksella tähän niin uskon, että olisi voinut löytyä ottajia muualtakin, mutta ei tuo nyt mikään kuuma nimi kuitenkaan ole pelaajamarkkinoilla.

Ainakaan itse en näe mitään suurta imua Liigan suhteen, toki aikaa ensi kauden alkuun vielä on, mutta toistaiseksi vain Ohtamaa on semmoinen nimi jonka voi sanoa olevan kova hankinta joka olisi varmasti kelvannut jokaiseen sarjaan NLA/SHL/KHL. Ja jos Suomela pelaisi ensi kaudella Liigassa niin siinä toinen nimi, mutta tuskin pelaa.
Onko tälle yhdelle vuodelle joku totuuskin? Meinaan pelasihan Mäntyläkin useamman kauden ulkomailla, oli toki pidempi sopparikin. Ja tosiaan Pyörälä pelannut nelosessa puolustavaa / ulkomaalaisena poppariosastolla niin en vetäisi liian suuria johtopäätöksiä tuostakaan. Toissa kaudella Liigassa kuitenkin 55. pistettä. Samainen määrä olisi riittänyt tälle kaudelle sijalle 2.

Santala on ehkä vanha joo, mutta olisi varmasti saanut vielä sopparin NLAsta tai SHLstä. Paluu kotiin oli varmaan tässä vaiheessa se suurin asia. Mitä kilpailuun tulee niin olisi varmasti mennyt minkä joukkueen sentteristöön tahansa.

Rissanenkin toissa kaudella 43p. Yksi KHL kausi ei pelaajasta huonoa tee. Olisi varmasti halutessaan päässyt myös Ruotsiin tai Sveitsiin pelaamaan. Sekavan KHL kauden jälkeen uusi noste Liigassa ja takaisin ulkomaille. Olisi varmasti kelvannut monen muunkin joukkueen sentteristöön. Onneksi näitä seura-uskollisia pelaajia vielä löytyy nykypäivinäkin

Ohtamaa tosiaan kovin siirto heittämällä. Hänenkin perusteluina kotiinpaluu.

Vähän on aikaista ehkä puhua vielä ettei imua ole. Liiga alkaa kuitenkin vasta 4 kuukauden päästä. Katsellaan sitten uudelleen. Itse sanon kuitenkin, että hyviä pelimiehiä onjo nyt saatu mukaan.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Onko tälle yhdelle vuodelle joku totuuskin?
Pyörälän nykyinen sopimus jatkuu Oulun Kärppien kanssa vuoteen 2019, mutta sopimus mahdollisti vuoden komennuksen ulkomaille.
Lähde: Konkarin pyrähdys Berniin ei ole pelkkä rahakysymys – Mika Pyörälän pelit jatkuvat Sveitsissä | Yle Urheilu | yle.fi (Linkki vie YLE:n artikkeliin)

Eli Pyörälällä on sopimuksessaan samanlainen vuoden ulkomaan optio kuin Ohtamaalla.
Atte-isä päätti palata KHL-mestari Ak Bars Kazanista takaisin Kärppiin pitkällä viiden vuoden sopimuksella. Sopimus mahdollistaa vielä kerran vuoden visiitin ulkomailla.
Lähde: KHL-finaalien parhaaksi puolustajaksi valittu Atte Ohtamaa hylkäsi isot rahat palatessaan Kärppiin – ”Toivottavasti pystyn jatkamaan Kukkosen ja Pyörälän perintöä” | Liiga | Kaleva.fi (Linkki vie Kalevan artikkeliin)
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Asia vilpitön.

No ehkä lähdin sitten liian aikaseen huutelemaan. Jotenkin vain omaan silmään moni alemman keskikastin jengikin onjo lähtökohtaisesti kovempi kuin viime vuonna. Tälle vuodelle tulee varmasti vielä tiukempi taisto niin kuuden sakkiin kuin säälipaikkaakin tavoitteleville.
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ohtamaa teki viiden vuoden sopimuksen. Toki saanee per kausi vähemmän kuin KHL/NLA sektorilta, mutta talous turvattu viideksi vuodeksi. Kokonaisuutena lienee yli miljoonan luokkaa tuo sopimus. Eli ei ihan tullut vaan rakkaudesta seuraan ja Ouluun. Käytännössä nämä pitkät sopimukset ovat ainoa keino saada Ohtamaan kaltainen pelaaja liigaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös