Darumax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tosiaan pisteytyksien suhteen on hieman epäselvyyksiä. Jos Kärpät hankkisi vielä vaikka huippupakin SHL:sta, ei sen puolustuksen arvosana enää nousisi kympin antaneilla, vaikka joukkue vahvistuu. Muilla joukkueilla tuollainen hankinta taasen voisi nousta kokonaisenkin arvosanan. Eli jos arvostelu on suhteellista, tulisikin 9,5-10 tasoisen osa-alueen omaavan jengin huippuhankinnan myötä muiden arvosanat tippua.

Ei sillä, hyvää duunia erityisesti McTorso tehnyt. Mukava lukea arvosteluja kun joku selvästi panostanut aiheeseen. Upeasti vielä vastaanottanut vittuilutkin!
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Yksi asia jäi hiukan askarruttamaan näissä pisteytyksissä. Toiset antavat kouluarvosanoja, toiset käyttävät suhteutettua asteikkoa, jossa liigan paras osa-alueen joukkue saa osa-alueesta täyden kympin. Jälkimmäinen tapa on minusta parempi, koska sillä saa suuremmat erot ja joukkueet paremmin järjestykseen. Mutta se ihmetyksen aihe: miksei osa-alueen huonoin saa 4, 1 tai 0 pistettä? Jos suhteutetaan, niin suhteutetaan sitten kunnolla. Tasavahvat toki ansaitsevat samat pisteet, eli ei ole mitään tarvetta laittaa asteikkoon yhtä monta porrasta kuin on joukkueitakin.
Tässä on se ongelma, että jos yhdellä osa-alueella liigan tasoerot ovat isommat kuin toisella, niin kokonaispisteet vääristyvät jos kaikki osa-alueet on skaalattu 0-10. Esim maalivahdeissa ei mielestäni ole yhtä isot tasoerot kuin hyökkäyksessä tai puolustuksessa. Tuo ei toki selitä sitä, miksei kukaan anna millään osa-alueella nollaa.
 
On vain yksi... #41

Yksi seura, Tampereella, se on Ilves ainiaan.

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Tosiaan pisteytyksien suhteen on hieman epäselvyyksiä. Jos Kärpät hankkisi vielä vaikka huippupakin SHL:sta, ei sen puolustuksen arvosana enää nousisi kympin antaneilla, vaikka joukkue vahvistuu. Muilla joukkueilla tuollainen hankinta taasen voisi nousta kokonaisenkin arvosanan. Eli jos arvostelu on suhteellista, tulisikin 9,5-10 tasoisen osa-alueen omaavan jengin huippuhankinnan myötä muiden arvosanat tippua.
Aivan, nimenomaan. Kuten tässä ketjussa ollaan väännetty yksi jos toinenkin kerta, arvostelu on joka tapauksessa kaikissa tapauksissa suhteellista. Kympin joukkue liigassa ei ole kympin joukkue NHL:ssä, eikä NHL:n kuutosen joukkue ole kuutonen liigassa. Ja tämä sama siis myös mm. kouluarvosanojen kanssa, suhteellisia ne ovat nekin.

McTorso sitä paitsi teki siinä hyvää työtä, ettei käyttänyt alun alkaenkaan pelkästään suhteellista asteikkoa, vaan arvioi - vapaasti lainaten - arvosanojen kohdalla, että onko realistisesti mahdollista, että joukkue vahvistuu niin paljon että kymppi ylittyy. Ainahan sitä voi päiväunissa ajatella, että joku joukkue vielä syksyn aikaan hommaa pari kentällistä ihan kansainväliseltä huipulta, mutta kovin todennäköistä sellainen ei kuitenkaan ole.
 
Koolla on väliä - K niin kuin Kulta! K niin kuin Kärpät! - https://bit.ly/2D68ZsU

Arsu79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal, New Jersey Devils
Oli tarkoitus kirjoittaa jonkunlainen ennakko joukkueiden voimasuhteista, mutta ajanpuute tuntui muodostuvan ongelmaksi. Ehdin kuitenkin pisteyttää joukkueiden eri osa-alueet vertailemalla niitä toisiinsa pelaajakohtaisesti, joten tuodaan ne esille, jos sillä saataisiin vaikka vielää lisää keskustelua. Vaikka en käykään joukkuekohtaisesti kaikkia arvosanoja läpi, niin kommentoin mielelläni, jos joku arvosana mietityttää.

Pyrin melko objektiivisesti arvioimaan joukkueet, mutta lopputuloksesta voi kukin olla haluamaansa mieltä. Meinasin myös pisteyttää valmennuksen, mutta jätin sen tällä kertaa väliin ja keskityin ainoastaan pelaajistoon. Valmennuksen arvioiminen on melko hankalaa, kun Liigassa on useita tulokasvalmentajia ja valmentajien välisissä voimasuhteissa tapahtuu paljon suurempia ja yllättävämpiä muutoksia kuin pelaajien osalta. Esimerkkinä nyt Antti Pennanen, jota pidin ennen viime kauden alkua yhtenä Liigan parhaista valmentajista, mutta esitys oli viime kaudella erittäin huono.

Maalivahdit:

1. Kärpät - 10
2. HIFK - 9
3. SaiPa - 9
4. KalPa - 9
5. JYP - 8,5
6. HPK - 8,5
7. Pelicans - 8
8. TPS - 8
9. Lukko - 8
10. Sport - 8
11. Tappara - 7,5
12. Ässät - 7,5
13. Jukurit - 7,5
14. KooKoo - 7
15. Ilves - 7

Maalivahdeissa painotin todella paljon ykkösmaalivahteja, sillä lähtökohtaisesti ykkösmaalivahdit pelaavat kuitenkin sen +40 ottelua. Tapparan kohdalla maalivahtiosastoa on kritisoitu paljon, mutta itse uskon Heljankoon. Hänen näyttönsä on kuitenkin vielä sen verran ohkaiset, että en voi antaa Tapparan maalivahtiosastolle tuon parempaa arvosanaa. Yksi vaikea arvioitava oli myös TPS, sillä Haukelandin taso on ainakin minulle vielä tässä kohtaa arvoitus.

Puolustus:

1. Kärpät - 9,5
2. TPS - 9
3. HIFK - 9
4. Tappara - 8,5
5. Lukko - 8,5
6. JYP - 8,5
7. Pelicans - 8
8. KalPa - 8
9. Ässät - 8
10. KooKoo - 7,5
11. SaiPa - 7,5
12. Jukurit - 7
13. Sport - 7
14. Ilves - 7
15. HPK - 7

Pakistossa pyrin painottamaan vähän top-4 osastoa, sillä ne pelaajat tulevat kuitenkin yleensä pelaamaan niitä ottelun lopputuloksen kannalta ratkaisevia vaihtoja. Puolustuksen laajuus vaikutti myös tietenkin arvosanaan, minkä vuoksi esimerkiksi Tappara tipahti TPS:n ja IFK:n taakse, vaikka sen top-4 osasto olikin ihan kilpailukykyinen verrattuna noihin kahteen joukkueeseen. Pohjalle jääneistä joukkueista Jukureilla ei rittänyt laajuus ja Sportilla, Ilvekseltä ja HPK:lta puuttuu kärkiosaaminen kokonaan puolustuksesta.

Hyökkäys:

1. TPS - 9,5
2. JYP - 9,5
3. HIFK - 9,5
4. Tappara - 9,5
5. Kärpät - 9
6. SaiPa - 8,5
7. Ässät - 8,5
8. KalPa - 8
9. Lukko - 8
10. Pelicans - 8
11. KooKoo - 8
12. Sport - 7,5
13. HPK - 7,5
14. Ilves - 7,5
15. Jukurit - 7

Hyökkäyksen osalta kärkijoukkueet ovat hyvin tasaisia enkä oikein pystynyt nostamaan yhtäkään joukkuetta ylhäiseen yksinäisyyteen. Kaikilla on erinomaiset hyökkäykset, mutta eivät kuitenkaan täydelliset. Kärjen lisäksi myös tuolla sijoilla 11-15 ennakoimissani joukkueissa on erittäin tasaista ja tasoerojen löytäminen oli vaikeaa.

Tästä päästään lopputulokseen:

1. Kärpät - 28,5
2. HIFK - 27,5
3. TPS - 26,5
4. JYP - 26,5
5. Tappara - 25,5
6. SaiPa - 25
-----------------
7. KalPa - 25
8. Lukko - 24,5
9. Ässät - 24
10. Pelicans - 24
------------------
11. HPK - 23
12. KooKoo - 22,5
13. Sport - 22,5
14. Ilves - 21,5
15. Jukurit - 21,5

Lopputuloksiin laitoin tasoissa olevista joukkueista edelle sen, johon uskon itse enemmän. Valmennuksen arvioiminen olisi ainakin nostanut tuolta Ilvestä ylöspäin, sillä vaikka materiaali onkin melko kehno, niin Kivi jos joku voi saada siitä paljon irti. Muuten voimasuhteet olivat aika lailla sitä, mitä epäilinkin niiden olevan ennen joukkueiden pisteyttämistä. Tappara on vähän alempana kuin monella muulla, mutta siihen vaikuttaa juuri nimenomaan maalivahtiosaston epävarmuus. Jos ja kun Heljanko onnistuu, niin Tappara nousee tuosta vähintään TPS:n ja JYPin kanssa tasoihin. Täydelliseksi arvioin tässä kohtaa ainoastaan Kärppien maalivahtiosaston, sillä mielestäni se ansaitsi täyden arvosanan, sillä Kärpillä on kuitenkin maalillaan eittämättä kaksi Liigan top-10 maalivahtia.
Upeaa jälkeä olet tehnyt, kiitos tästä Barney! Tuo porukka kärkiviisikon takana on hyvin tasainen, aika makuasia mihin järjestykseen nuo haluaa laittaa.

Kärpät on toki suosikki, mutta Tappara tulee ainakin haastamaan oululaiset lujaa, varsinkin jos Heljanko onnistuu. Hifk on aina luettava suosikkien joukkoon, vaikka menestys on ollut vaisua pelaajabudjetteihin nähden.

Jyp on aina vahva. Kunhan tämä uusi koutsi saa homman toimimaan, niin tämä joukkue löytyy kärkikahinoista takuuvarmasti. Tps on ihan ok, ei isoimpia suosikkeja, mutta mitali on ihan mahdollinen.
 

Arsu79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal, New Jersey Devils
Ihan hyvähän tuo @Ralph :n lista kokonaisuutena on. Ihan sama millaisen listan tekee niin aina tulee jonkun joukkueen fani huutelemaan että "missä tämä tuo ja se on nämä piti kai olla toisinpäin?". Fakta on se että top50 listalle mahtuu 50 pelaajaa väkisinkin sieltä jonkun suosikkijoukkueen pelaajia jää yli. Itse olisin ehkä top50 listalle saanut mahtumaan esim. JYPistä JP Hytösen ja miksei Kärpistäkin sen Lasun, mutta toisaalta ei se nyt synti ole jos Lasu tuolta puuttuu. Ei kuitenkaan ollut tarpeeksi tehokas että sen voisi paikata pelkällä kahdensuunnan pelillä.

EDIT:

Niin ja ihan huumorilinjaa lähteä nostamaan Kivihalmetta tai Kristofia vielä mihinkään listoille. Molemmissa sitä potentiaalia mutta Kivihalme on pelannut 44 peliä Liigassa ihan ok tehoilla ja Kristof ei ole ikinä pelannut Liigaa kovemmissa sarjoissa. Voivat kauden jälkeen tosiaan olla jollain listoilla, mutta ihan ymmärrettävästi jääneet nyt pois.
Olen nähnyt Kristofin pelejä ja laittaisin hänet nykyliigassa n. 30-40 sijan tienoille. Kristian Kuusela on todistanut tasonsa Liigassa ja kuuluu listalla korkealle. Heponiemi kuuluu listalle, koska saa Kärpissä paljon peliaikaa ja tulee tekemään hyvää tulosta, vaikkei olekaan vielä Liigassa pelannut.
 

Arsu79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal, New Jersey Devils
Ja jos oikein ymmärsin niin SaPKo ei edes pelannut parhaalla kokoonpanollaan, mutta ei tuosta kannata isoja johtopäätöksiä tehdä. Onhan näitä nähty kun mestisjengi voittaa harkkapeleissä.
Näin juuri.

Harkkapelien tuloksilla ei ole hevon hännän merkitustä yhtään mihinkään. Rauha vaan
 

Arsu79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal, New Jersey Devils
juurikin noin. sijat 1-5 on niin heikoilla kertoimilla ,että en itse edes harkitsisi lyödä vetoa.
Sen sijaan sijat 6-10 tarjoa jo kohtuullisia kertoimia.
siinä on kuitenkin kolme aikas hyvää nippua ja joukkuehengen löytyessä siellä voisi se musta hevonen olla.
Head to headeissa löytyy usein ok pelattavaa kun katsoo että ottelupari on about samantasoinen tyyliin Sport-Kookoo, Tps-Hifk ja jos toiselta löytää 2:lla alkavan kertoimen niin käy pidemmän päälle ihan hyvin kun valitsee näistä sen altavastaajan.
 

Arsu79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal, New Jersey Devils
TPS "ilmoittautui" viimeistään Jaakolan hankinnan myötä mestaruustaisteluun. Näkisin Kärppien ja Tapparan olevan rutiininsa vuoksi edellä ja HIFK melkolailla tasoissa. Vai kui?

Ihmettelen miksi valmennus olisi "ylivoimaisesti" Tepsin suurin kysymysmerkki. Muita kyssäreitä en joukkueessa näe kuin maalivahdit ja niissäkin hyvin pieni ?. Valmennus valmentaa kuten viime kaudellakin ja se riittää kyllä. Menneellä sesongilla peluutus oli pääosin hyvin fiksua (eli kuormitus sopivaa) ja muutoksia tehtiin aikalailla jatkislaisten toiveiden mukaan.

Mitenkäs muuten jengi arvioi valmentajien onnistumiset? Sarjataulukon perusteella? Ei siihen juuri muuta keinoa ole. Tietty ilmapiiriasiat mutta niistä harvemmin jupistaan julkisuuteen.
Valmentaja on hyvä, kun hän saa joukkueensa suorittamaan pelaajabudjettin edellyttämällä tasolla tai paremmin, lyhyesti sanottuna.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Valmentaja on hyvä, kun hän saa joukkueensa suorittamaan pelaajabudjettin edellyttämällä tasolla tai paremmin, lyhyesti sanottuna.
Tarkentaisin tätä siten, että puhutaan pelaajamateriaalin edellyttämästä tasosta. Valmentajat harvemmin ovat yksin päättämässä tarkalleen ketä pelaajia ja mihin hintaan joukkueeseen hankitaan. Pelaajabudjetti ja pelaajamateriaalin taso eivät kuitenkaan aina kulje käsi kädessä.
 

Mark Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tässä runkosarjan järjestys ilman sen kummempia selityksiä.

HIFK
TPS
Tappara
Kärpät
Ässät
Lukko
--------------
Pelicans
JYP
Jukurit
KooKoo
---------------
HPK
Ilves
SaiPa
KalPa
Sport
 
Ässät-Lukko 19.1.2008 2-3, Petri Vehanen 60 torjuntaa, Jokerit-Lukko 22.1. 2008 3-0, Petri Vehanen 62 torjuntaa! Petri Vehanen, Maailmanmestari mallia 2011!

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Tässä runkosarjan järjestys ilman sen kummempia selityksiä.

HIFK
TPS
Tappara
Kärpät
Ässät
Lukko
--------------
Pelicans
JYP
Jukurit
KooKoo
---------------
HPK
Ilves
SaiPa
KalPa
Sport
Menisi paremmin tuonne veikkausketjuun jos ei kykene voimasuhdeketjussa perustelemaan voimasuhteita.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Valmentaja on hyvä, kun hän saa joukkueensa suorittamaan pelaajabudjettin edellyttämällä tasolla tai paremmin, lyhyesti sanottuna.
Mutta mistä siinäkin tapauksessa tiedetään onko suoritustaso koutsin ansiota vai pelaajien, vai jonkun muun? ;)
 
"Loppujen lopuksi se on ihan sama kuka turakainen siellä vaihtoaitiossa valmentajana heiluu" -Kai Suikkanen-

Mark Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Menisi paremmin tuonne veikkausketjuun jos ei kykene voimasuhdeketjussa perustelemaan voimasuhteita.
Perustelen, kun on sen verran aikaa.
 
Ässät-Lukko 19.1.2008 2-3, Petri Vehanen 60 torjuntaa, Jokerit-Lukko 22.1. 2008 3-0, Petri Vehanen 62 torjuntaa! Petri Vehanen, Maailmanmestari mallia 2011!

Mark Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kyllä se vähän selityksiä vaatii, että millä perusteella saat Jukurit esimerkiksi SaiPaa paremmaksi.
Mielestäni yhtenäisempi joukkue. Kauden lopussa sen sitten näkee.
 
Ässät-Lukko 19.1.2008 2-3, Petri Vehanen 60 torjuntaa, Jokerit-Lukko 22.1. 2008 3-0, Petri Vehanen 62 torjuntaa! Petri Vehanen, Maailmanmestari mallia 2011!

ICE

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Vastaavan menetelmän pohjalta alla olevassa linkissä nyt top25-puolustajat:
SM-liigan parhaat puolustajat 2018-19
Huom. On hyvä huomioida, että puolustajat on rankattu saatavilla olevien tilastojen perusteella. Näin ollen puolustavat puolustajat, jotka tekevät näkymätöntä työtä eivät välttämättä saa tässä listauksessa ansaitsemaansa arvostusta.
Puolustajien ja hyökkääjien listat on päivitetty ja alta löytyy Game Score -arvoilla rankattuna jokainen Liigan pelaaja. Näiden pohjalta on myös laskettu viitteellinen joukkueiden ranking (mv+puol+hyök).

SM-liigan ranking 2018-19 – joukkueet ja pelaajat
 
#13

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Puolustajien ja hyökkääjien listat on päivitetty ja alta löytyy Game Score -arvoilla rankattuna jokainen Liigan pelaaja. Näiden pohjalta on myös laskettu viitteellinen joukkueiden ranking (mv+puol+hyök).

SM-liigan ranking 2018-19 – joukkueet ja pelaajat
Sellainen epäkohta tuossa esittämässäsi kolmen osa-alueen yhteenvedossa on, että maalivahtipelaamiseen merkitys yhteisarvosanaan on järkyttävän pieni. Myös puolustuksen merkitys suhteessa hyökkäykseen on pahasti epätasapainossa.

Yksittäisten osa-alueiden keskenään vertailu on puolestaan ollut erittäin laadukasta ja mukavaa luettavaa. Kiitos!
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tosiaan pisteytyksien suhteen on hieman epäselvyyksiä. Jos Kärpät hankkisi vielä vaikka huippupakin SHL:sta, ei sen puolustuksen arvosana enää nousisi kympin antaneilla, vaikka joukkue vahvistuu. Muilla joukkueilla tuollainen hankinta taasen voisi nousta kokonaisenkin arvosanan. Eli jos arvostelu on suhteellista, tulisikin 9,5-10 tasoisen osa-alueen omaavan jengin huippuhankinnan myötä muiden arvosanat tippua.
Aika luottavainen olin ja olen siitä, etteivät nuo antamani kympit pauku niin sanotusti yli. Jos kuitenkin olisi käynyt vaikkapa niin, että Kärpät olisi toivottanut Topi Jaakolan tervetulleeksi, olisi Kärppien puolustuksen kymppi pysynyt ennallaan ja kaikkien muiden joukkueiden puolustus olisi vastaavasti tipahtanut pikkaisen alaspäin.
Ei sillä, hyvää duunia erityisesti McTorso tehnyt. Mukava lukea arvosteluja kun joku selvästi panostanut aiheeseen. Upeasti vielä vastaanottanut vittuilutkin!
Kiitos!
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Yksi asia jäi hiukan askarruttamaan näissä pisteytyksissä. Toiset antavat kouluarvosanoja, toiset käyttävät suhteutettua asteikkoa, jossa liigan paras osa-alueen joukkue saa osa-alueesta täyden kympin. Jälkimmäinen tapa on minusta parempi, koska sillä saa suuremmat erot ja joukkueet paremmin järjestykseen. Mutta se ihmetyksen aihe: miksei osa-alueen huonoin saa 4, 1 tai 0 pistettä? Jos suhteutetaan, niin suhteutetaan sitten kunnolla. Tasavahvat toki ansaitsevat samat pisteet, eli ei ole mitään tarvetta laittaa asteikkoon yhtä monta porrasta kuin on joukkueitakin.
Olen samaa mieltä siitä, että ainakin minun arviossani olisi voinut olla järkevää käyttää laajempaa skaalaa. Nythän antamani arvosanat ovat välillä 10-6,5. Hellämielisenä olen jättänyt arvosanat sieltä ihan alapäästä käyttämättä. Tämä on aiheuttanut tiettyä epäsuhtaa lopputuloksessa. Ehkäpä ensi kaudella olen tässä suhteessa viisaampi. Kiitos kehitysideasta!
 

ICE

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Sellainen epäkohta tuossa esittämässäsi kolmen osa-alueen yhteenvedossa on, että maalivahtipelaamiseen merkitys yhteisarvosanaan on järkyttävän pieni. Myös puolustuksen merkitys suhteessa hyökkäykseen on pahasti epätasapainossa.

Yksittäisten osa-alueiden keskenään vertailu on puolestaan ollut erittäin laadukasta ja mukavaa luettavaa. Kiitos!
Kiitoksia mukavasta palautteesta. Mitä tulee tuohon maalivahdin painotukseen, niin lyhyesti siitä:

Kauden alla en ota hirveästi kantaa, koska kokemus kertoo, että vahtien ennustettavuus on kuitenkin melko vaikeaa. Hyvät ja huonot kaudet vaihtelevat ihan NHL-tason veskareillakin (esim. Pricen sukellus viime kaudella). Kauden edetessä, jos hyvä vahti pelaa edelleen hyvin tai loistavasti, niin tuo arvo saattaa nousta 2->3 ja jos heikko vahti pelaa entistä heikommin, niin arviossa mennään 0->-1. Eli tuossa tuleekin sitten joukkueiden välille jo isompaa eroa mitä näin kauden alla.

Viime kaudella omat tilastoinnit näyttivät huippukauden pelanneen Frans Tuohimaan torjuneen vaarallisia tilanteita siinä määrin, että niiden ansiosta SaiPa voitti noin 3,5 peliä ekstraa. Tuon pohjalta Tuohimaan tämän kauden arvio pitäisi siis olla tuo 3,5, mutta kun maalivahtien esityksissä on hajontaa, niin mielummin näissä ei ota niin rajusti kantaa. Toki se voisi Tuohimaalla olla 2,5, eikä se välttämättä väärin olisi.

Tuo hyökkäyksen ja puolustuksen (ja maalivahtienkin) suhde on tuossa tosiaan sen mukainen, miten paljon heitä pelaa kokoonpanossa. Eli enemmän hyökkääjiä -> isompi painoarvo tuloksen tekoon. Itse kun teen lopullista rankingia, niin näiden perusarvojen lisäksi huomioin muun muassa myös joukkuepelaamista (joukkuepuolustamista) muiden tilastojen kautta, eli joukkuetasolla vähän maalipaikkoja vastustajalle antava joukkue tulee saamaan plussaa. Eli tuossa suuntaa-antavassa rankingissa ei ole kaikkia seikkoja huomioitu. Se on ikäänkuin lähtökohta pohdinnoille.
 
#13

ICE

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Mutta missä on Jesper Lindgren?
Lainaus jutusta: Lisäksi listalta puuttuu tosiaan NHL-joukkueiden leirillä olevia pelaajia, jotka saattavat kuitenkin pelata SM-liigassa tulevalla kaudella.

Eipä noita montaa ole, niin olisi tosiaan voinut listata tuonne kyllä mukaan. Lindgren tosiaan kun taitaa todennäköisesti palata. Nostaa tuossa listauksessa HPK:n pudotuspeleihin mukaan.
 
#13

Ralph

Jäsen
Onko sarjakauden alkamisella ja nähdyillä otteilla vaikutusta voimasuhdearvioissa?
 
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy