Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2016–2017

  • 901 193
  • 3 303

444

Jäsen
Minkälaisissa tilanteissa HIFK:n pelaajat ovat loukkaantuneet ja minkälaisista loukkaantumisista on kyse? Onko kyseessä siis loukkaantumiset mitkä voisi oikealla harjoittelulla estää (tai joiden todennäköisyyttä voisi ainakin laskea), vai sellaiset mihin mikään valmistautuminen ei riitä (vaikkapa ranne poikki pelitilanteessa mailaniskusta)? Loukkaantuneiden lukumäärästä tekisi kyllä herkästi johtopäätöksiä jostain systemaattisesta ongelmasta seuran toiminnassa, esimerkiksi Jukureillakin loukkantuneita muutama on, mutta ainoastaan tuota jälkimmäistä osastoa ja onneksi hyvin vähän.
Tuntuu putoavan sekä otteluissa että treeneissä. Jotain tuolla kuitenkin tehdään fysiikkapuolella väärin, kun kaudesta toiseen tulee tällaisia vemppasumppuja, joissa jengi on klesana parikin kuukautta. Huonolla tuurilla voi selittää osan, mutta kaudesta toiseen jatkuva trendi ei enää ole huonoa tuuria vaan huonoa jotain muuta.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Runkosarjasta on takana jo kuitenkin 1/3, joka on suhteellisen iso otanta. Kyllä varmaan joku tai jotkut tulevat vielä pienistä putoamaan kelkasta, mutta pidän suhteellisen varmana, että kaikki "isot" eivät enää top6 kekkereisiin pääse mukaan.

Mikään ei viittaa esim siihen, että KalPa, Sport tai Jukurit romahtaisi yhdessä, eikä edes kahdessa yössä. Itse asiassa, vaikka näistä yksikään ei ole sarjan kärkijoukkue, ovat nämä kolme pelanneet ehdottomasti taisimmat ottelut tähän sarjaan. Esim Sport ei ole hävinnyt YHTÄÄN ottelua yli YHDELLÄ maalilla. Siis, kun kautta on jo kuitenkin pelattu se 1/3.

Olen sinällään samaa mieltä, tässä vaiheessa sattuma on jo käytännössä täysin poissuljettu muuttuja. Eli se, että tilanne sarjataulukossa on mikä on, ei ole enää silkkaa sattumaa. Ennen kaikkea suuri kysymys kuuluu, miten pitkään mikkeliläisten viikinkilaiva porskuttaa noin kovalla voimalla eteenpäin? Tuo on nyt jo epäinhimillisen kova suoritus tuolla materiaalilla, se nyt vain on fakta..

Toisessa päässä on sitten tietysti Lukko, joka on nyt varsin tukalassa ahdingossa, eivätkä ainakaan vielä mitkään yritykset korjata kurssia ole nekään auttaneet. Tilanne on aika karu, sillä nyt jo voidaan ennustaa, että kymppisijaan(kin) tullaan vaatimaan tällä kaudella noin 90 pistettä. Lukon pitäisi siis jo siihen päästääkseen vetää koko loppukausi 1,85p/ottelu tahdilla.. onko tämä realistinen odotusarvo, sillä kurssin suunnan olisi muututtava niin radikaalisti ja niin nopeasti. En kuitenkaan siltikään laske edes heitä vielä ulos mistään, vaikka tosi asiat ovat aikalailla Lukkoa vastaan..
 

Ribals

Jäsen
Kun Ässät saa tärkeät pelaajansa pois loukkaantuneiden listalta ja ilman pahoja loukkaantumisia loppukaudella, uskon että ainakin top-8 joukosta löytyy Ässät kauden päätyttyä. Kärki tuo todella paljon tehoja hyökkäykseen, mitkä alkukaudella vähän puuttuivat. Tähän vielä kokeneet Makkonen ja Kuparinen takaisin, niin uskon että Ässät pelaa erittäin hyvää lätkää. Bertrand ja Ojamäki myös pystyvät paljon parempaan kuin mitä on nyt nähty.
(Värilasit toki mahdolliset! :))
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Jos pistetahdit säilyisivät jokaisella samana kuin tähänkin asti niin runkosarjan lopussa pisteet menisivät näin:

Tappara 133
KalPa 120
TPS 107
Sport 103
Jukurit 101
Ässät 94

Ilves 88
Pelicans 88
HIFK 86
HPK 85

JYP 85
Kärpät 77
SaiPa 77
KooKoo 64
Lukko 44

Lukolla siis alkaa olemaan jo turhan vaikeaa kun lopuista peleistä tarvittaisiin 1,75 pinnaa per peli, että tuo 85 pinnaa saavutetttaisiin ja kuuden joukkoon tarvittaisiin jo 2 pinnaa per peli. KooKoolle samaan temppuun riittäisi 1,55/1,80 pisteen tahti. Eli voinee melkein sanoa, että jos Lukko ei tällä viikolla herää ja ota seuraavista 5 pelistä (SaiPa k, Pelicans v, Jukurit k, Kärpät k ja HPK k) vähintään 10 pinnaa, niin voidaan tämä kausi jo unohtaa, kun ero todennäköisesti ei alle tuon pinna määrän kutistu lainkaan sijaan 10 nähden.
 

Silkkiuikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lentävä Kalakukko
Itsekin samaa mieltä siitä, että ei tuolta jokainen kestomenestyjä (IFK, Kärpät, JYP, SaiPa) pysty millään ...

Tämä tökkii silmään niin pahasti, että pakko oli kirjautua palstalle pitkän tauon jälkeen. Tämä nimittäin toistuu monessa viestissä.

Kestomenestyjä > mukana mainitaan SaiPa
Suurseurat > mukana mainitaan SaiPa
Yksi isoista > mukana mainitaan SaiPa

MIkä kestomenestyjä, suurseura tai isojen joukkoon kuuluva muka SaiPa on? SaiPalla on nyt luultavasti historiansa paras jakso menossa. Muutaman kauden kohtuullinen putki päällä. Kuitenkin vain kohtuullinen. SaiPa ei ole yhtenäkään keväänä edennyt kovinkaan pitkälle. Taskussa ei ole yhtään mitallia. Jos vedetään hiukan pidempää perspektiiviä, niin SaiPa kuuluu liigassakin lilliputteihin. Takavuosien heittopussi joka on lähinnä sinnitellyt joukon jatkona. Joku voisi halutessaan kertoa, montako kautta tåämä SaiPan "menestysjakso" on kestänyt. Onko 3 vai 4 kautta? Niidenkin aikana taitaa olla taskussa yksi kiivas kamppailu säälipaikasta (suorien POF paikkojen lisäksi). Voidaan siis mielestäni varsin selvästi todeta että SaiPa ei ole suurseura, kestomenestyjä, eikä kuulu isojen seurojen joukkoon.

SaiPa on yhdessä asiassa ollut liigan parhaita viimeisinä vuosina. Tauloudenhoito. Siitä voidaan antaa papukaijamerkki, mutta sekin henkilöityy melko paljon Riku Kallioniemeen, joka ei enää ruoria kääntele.

Suomessa on suurseuroja vähän. Sellaisiksi mielestäni voidaan mainita Jokerit, HIFK, Kärpät ja Tappara. JYP on siinä rajoilla. Mutta kai sen voi hiljalleen mainita suurseuraksi. TPS:n ja Ilveksen historia on todellakin suurseuran mukainen, mutta molemmat ovat kyllä mielestäni pudonneet tuosta kelkasta.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Ja jollen väärin muista on Ässät tullut maajoukkuetauon piikkipaikalta ulos sääleistä.
Sehän oli se vanha vitsi joskus 90-luvun lopulla ja 2000-luvun alussa, eli mistä tietää että on syksy? Siitä että Ässät keikkuu SM-Liigan kärkipaikoilla.

Varmasti jonkinlaisia muutoksia sarjataulukossa nähdään tässä loppukauden aikana, osa ehkä melko isojakin ja osa sitten taas muutaman paikan vaihteluita, jotka toki voi olla sinänsä merkittäviä että onko joku joukkue suoraan kuuden joukossa vai haetaanko vauhtia sääleistä. Näkisin kuitenkin että Tappara voittanee runkosarjan melko suurella todennäköisyydellä, ja uskon myös siihen että KalPa/Jukurit/Sport kolmikosta ainakin yksi menee suoraan kuuden joukkoon.

Näistä alisuorittaneista ns. suurseuroista eli JYP, HIFK ja Kärpät uskon että maksimissaan kaksi tulee nousemaan kuuden joukkoon, vaikka on ihan mahdollista että jää siihen yhteenkin. Jos pitäisi jotain veikata niin JYP sinne itsensä nostaa, koska JYP on perinteisesti pystynyt siihen että vaikka kausi on alkanut paskasti ja on jopa johonkin jouluun saakka oltu huonoilla sijoilla, niin silti on noustu jopa kotiedun tuntumaan pudotuspeleissä. Kärppien kohdalla taas katselen tilannetta ehkä turhan pessimistisesti, mutta itsestäkin alkaa kyllä tuntua ettei Suikkasella ole nyt ihan riittävästi annettavaa tuon nipun valmentajana. Eroa toki vain se viisi pistettä sinne kutossijaan, mutta olen sitä mieltä että tällä viikolla pitää alkaa tapahtua ja voittoja on tultava. Tällä viikolla vastassa Pelicans ja KooKoo kotona ja KalPa vieraissa, näistä nyt joku 6-7 pistettä on ehdoton minimi mitä pitää saada. Helppoa ei tule olemaan, koska Kärppien pelisuoritukset vaihtelee käsittämättömän paljon jopa pelien sisällä.

IFK:sta en ihan suoraan osaa sanoa, ilmeisesti ne isoimmat ongelmat on nyt siinä että siellä on puolet joukkueesta loukkaantuneena jatkuvasti. Paljonhan on kiinni siitä miten kärkijätkät tulee loppukauden aikana olemaan terveinä, mutta enemmän kyllä lähtökohtaisesti uskon siihen että IFK:kin tulee sinne kuuden joukkoon nousemaan ennen Kärppiä. Saas nähdä, olisihan se toisaalta aikamoista jos Kärpät, IFK ja jopa JYP olisivat säälipleijareissa kaikki kolme.
 

seiskavitonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara ja Pälkäneen Lukko
Jos pistetahdit säilyisivät jokaisella samana kuin tähänkin asti niin runkosarjan lopussa pisteet menisivät näin:

Tappara 133
KalPa 120
TPS 107
Sport 103
Jukurit 101
Ässät 94

Ilves 88
Pelicans 88
HIFK 86
HPK 85

JYP 85
Kärpät 77
SaiPa 77
KooKoo 64
Lukko 44

Lukolla siis alkaa olemaan jo turhan vaikeaa kun lopuista peleistä tarvittaisiin 1,75 pinnaa per peli, että tuo 85 pinnaa saavutetttaisiin ja kuuden joukkoon tarvittaisiin jo 2 pinnaa per peli. KooKoolle samaan temppuun riittäisi 1,55/1,80 pisteen tahti. Eli voinee melkein sanoa, että jos Lukko ei tällä viikolla herää ja ota seuraavista 5 pelistä (SaiPa k, Pelicans v, Jukurit k, Kärpät k ja HPK k) vähintään 10 pinnaa, niin voidaan tämä kausi jo unohtaa, kun ero todennäköisesti ei alle tuon pinna määrän kutistu lainkaan sijaan 10 nähden.
Näissä arvioissa täytyy ottaa huomioon nk. vääntömomenttia sotkevat pisteputket. Alkukaudesta viiden ottelun putki, jossa mennään vähintään jatkoajalle joka kerta, tuo yllättävän paljon vääntömomenttia tuohon loppukauden pistesaldo-odotukseen.

Ymmärsin kuitenkin pointtisi, jossa haet Lukon peliesityksiin kovaa muutosta pistekeskiarvon osalta, joten hyvin tuon näkemyksesi perustelit. Tuo suuntaa antava arvio on ihan hyvä näkymä, kun verrataan paljonko pisteitä pitäisi keskiarvoisesti otteluista saada. Näinköhän Lukko ja Kookoo ovat jo fanien poff-laskureiden kalmistossa? Toisaalta Ässät on pirteä kilpailullinen esimerkki mestaruuskaudeltaan (vaikkei tuota niin innolla muistelisikaan), joten kaikki on aina mahdollista.

Tapparan pelejä seuranneena olen huomannut lähes jokaisen joukkueen karvaavan syvältä juuri Tapparaa vastaan. Jos asian kääntöpuolta ajattelee, on netotut pisteet tulleet tähän mennessä sillä pelitavalla, joka kohtaa vastustajan kovan paineistuksen. Näin ollen harjoitussessioita on saatu paineen alta lähdöissä ihan kiitettävästi. Tuoko kyseinen "harjoitussuma" ryhtiä kauden loppupuolelle, onkin mielenkiintoinen kysymys. Muutamat pelit on toki voitettu ihan puhtaasti "ruotsalaisella viimeistelyonnella", vaikkei peliesitykset ottelun sisällä olekaan olleet kehuttavia. Kuitenkin tuo voittamisen jatkumo on ollut toistaiseksi itseään ruokkiva. Onkin mielenkiintoista nähdä, tuleeko Tappara olemaan runkosarjan voittaja keväällä, koska tässä vaiheessa piste-ero alkaa olla 3. ja 4. -sijoihin yllättävän iso. Joka tapauksessa itselleni on alkukausi ollut ihan täysyllätys tän hetkisen runkosarjatilanteen pohjalta. Tuskinpa yllätykset tähän jaksoon kuitenkaan jää. Ehkä seuraavan neljänneksen taituttua sitä ihmetellään päinvastaista sarjataulukkoa...
 

Mälkiä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilmoitetaan lähiviikkoina
MIkä kestomenestyjä, suurseura tai isojen joukkoon kuuluva muka SaiPa on?

Tällä varmaan viitataan siihen, että Tirkkosen neljällä kaudella SaiPan keskiarvo runkosarjasijoituksissa oli 6,5. Ei se minustakaan mitään kestomenestystä ole, mutta sellaista tasaista hyvää suorittamista, mitä ei kovin monella seuralla ole ollut samalla ajanjaksolla.
 

Miju

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Onhan tuo sarjataulukko mielenkiintoisen näköinen. Erot ovat todella pieniä. Itse uskoisin, että Jukurit tulevat tuolta vielä tippumaan alaspäin. Se riittääkö joukkueen taistelu jumbosijan välttämiseen, aika näyttää. Pahaa notkahdusta ei ole vielä näköpiirissä, vaikka viimeisimmissä peleissä onkin ollut välillä aikamoista räpellystä.

Itselleni pelit ovat olleet positiivinen yllätys ja liigataivalta on tästä hyvä jatkaa. Ensimmäinen porras on noustu. Todistettu, että pysytään pelissä mukana ja katsomot eivät ole tyhjiä.

Toivottavasti joukkue ei tuijota matkaa, vaan seuraavaa peliä, seuraavaa erää, seuraavaa vaihtoa. Juhlat torilla on jo ansaittu, kaikki tästä eteenpäin on plussaa.
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Toivottavasti Jukurit jatkaa hyvää tekemistä. Se mitä olen pystynyt seuraamaan on tehnyt vaikutuksen ja tällä hetkellä ei mitään hiipumista ole nähtävissä. Uskon erittäin vahvasti, että Jukurit taistelee paikan kymmenen sakkiin.

Erot ovat pieniä, mutta tekeminen joukkueella hyvällä mallilla. Olen iloisesti yllättynyt Jukureiden tekemisestä joten tsemppiä joukkueelle loppu kauteen!
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Hyvin jinxattu, joku sanoisi.
Ehdit ensin.

Kun kaudesta on pelattu kolmannes, harva olisi varmastikaan uskonut, että IFK:n matseissa on tehty sekä päästetty vähiten maaleja. Varsinkin tietysti tuo tehtyjen maalien määrä. Mutta IFK ei keskimäärin herätä mielikuvia, että pelataan nollanollaa. Eikä tietysti pelatakaan, mutta silti.

Ja toki kaudesta on vain kolmannes takana, joten erot vielä repeävät, mutta juuri nyt vain tuntuu siltä, että sarja on ennätystasainen. Lukko ainoastaan niin pisteiden kuin trendinkin valossa meinaa parkkeerata itsensä viimeiseksi. Kookoo yrittää peesata. Mutta moni asia on vielä mahdollista.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aika käsittämätöntä tuo Lukon meininki. Joukkue on jo tässä ennätystasaisessa sarjassa 13 pinnaa perässä sääli-playoffs paikkaa ja kuuden joukkoon jos meinaa pyrkiä, niin siihen vaaditaan sitten jo kymmenen ottelun voittoputkia.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
On kyllä ihmetys IFK:n heikko sijoitus, Törmäsellä kuitenkin jo kolmas kausi peräsimessä ja rosteri on kova (joo, loukkaantumisia, mutta silti), vaikea nähdä, etteivät tuolta kuuden joukkoon nousisi (piste-erokaan ei ole ihan niin iso, kuin vaikka Kärpillä). Oisitteko muuten ennen kauden alkua uskoneet, että Kärpät ja IFK ovat tehneet vähiten maaleja tähän mennessä?

Mm. näitä samoja asioita on ihmetelty meidän fanienkin keskuudessa, ja mietitty tietenkin pitkään, välillä hartaasti, ja välillä väistämättömän vitutuksen vallassa. En olisi kyllä uskonut että IFK tulisi tekemään vähiten maaleja tähän mennessä, varsinkin YV on ollut aivan alusta asti surkeaa. 5vs5-pelissä ei ole kyetty tekemään tarpeeksi laadukkaita maalipaikkoja, ja ne pelit jossa on saatu maalipaikkoja, viimeistely on ollut ala-arvoista.

Tapparastakin sivussa on ollut niin Savinaista, Ilomäkeä, Rantakaria, Saravoa, Kemiläistä, Bonsaksenia, ihan siis kärkijätkiä, mutta eipä se tuloksiin tai peliin ole juuri vaikuttanut. Vaikka nyt sivussa olevan Kemiläisen lisäksi napattaisiin vielä Elorinne, Savinainen ja Haapalakin pois, uskon silti, että Tappara voittaisi pelejä ihan hyvään tahtiin.

Korjaan sen verran, ettei tuo vertaus ihan päde IFK:n jo hyvän aikaa olleeseen loukkaantumis tilanteeseen. Olen pomminvarma että vaikka Tapparalta olisi ollut saman verran miehiä ja samoilta paikoilta pois kuin IFK:lla, niin Tappara olisi silti IFK:ta edellä sarjataulukossa, mutta ei ihan noin selvästi. Tappara-fanit voivat itse pohtia miten suorituksiin olisi vaikuttanut jos hyökkäys olisi ollut vaihdellen tällainen:

X - Lajunen - Y
F - Ilomäki - D
Repo - Järvinen - Q
Rauhala - W - Røymark

Herra X on ollut IFK:lla viimeiset 7 ottelua pois, herra Y kokonaisuudessaan 16 ottelua pois, herra F viimeiset 5 ottelua pois, herra D viimeiset 5 ottelua pois, herra Q koko kauden pois, ja herra W vaihdellen 5 ottelua pois. Tämä vertaus ei täysin 1:1 mene, mm. koska kenelläkään meistä IFK-faneista ei ole aivan tarkkaa tietoa miten Stögö nuo kentät lopulta levittää mm. Raskin ja Ikosen osalta, mutta hyvin lähellä totuutta tässä vertauksessa ollaan. Noiden kirjaimien tilalle IFK:ssa on nostettu alemmista kentistä pelaajia, ja alempien kenttien tilalle on tullut mm. rotaatiopakkia, mestis pelaajaa, ja A-junnuja.

Rotaation osalta IFK:n tilanne parani yhden miehen osalta eilen, eli Tuomisto palasi takaisin, Tuomisto on ainoa noista rotaation pelaajista jota voi sanoa selvähkösti Liiga tason pelaajaksi. Pakistosta IFK:lla on ollut satunnaisia loukkaantumisia, mutta ei niin merkittäviä että ne olisivat selkeästi pitkässä juoksussa vaikuttaneet, varsinkin kun IFK:n pakisto on uusien hankintojen myötä todella leveä. Ja kuten on miljoonasti tällä palstalla todettu, syy loukkaantumisista ei ole pelkästään rouva Fortunan, vaan pakostakin IFK:ssa on jotain tehty myös itse väärin. Se syy on siis osin IFK:n itsensä, mutta seurauksesta puhuttaessa en lähtisi liikaa työntämään tuota syytä sen seurauksen päälle, seuraus on siis tietenkin se, miten se on vaikuttanut IFK:n urheilulliseen suoritukseen.

Hienosti on Tappara aloittanut ja en ota mitään heiltä pois, ja kuten meidän IFK-fanien keskuudessa ja täällä voimasuhteet ketjussakin on pariin otteeseen todettu, IFK on alisuorittanut selkeästi eikä loukkaantumiset ole se suurin syy, mutta niin nerona ei voida Tapolaakaan pitää, että hän olisi kaivanut noita voittoja samalla tahdilla ilman mm. Savinaista, ja 7 viimeistä ottelua Haapalaa, koko kauden Peltolaa jne jne. Jokainen joukkue tarvitsee varsinkin pitkässä juoksussa ne syömähampaat. Ja sivuhuomiona, Tapparan syömähampaat ovat Liigan pistepörssin selkeitä johtajia, ja toinen johtaa myös maalipörssiä. Molemmat ovat muuten ottaneet hienot stepit viime kaudesta, viime kauden lähtijät on saatu jälleen korvattua uusilla tasonnostajilla mikä on Tapparan kannalta hieno asia.
 
Viimeksi muokattu:

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mielestäni on täysin ylimielistä ja tätä kolmikkoa halveksivaa alkaa vääntämään esimerkiksi mistään HIFK:n loukkaantumishuolista, kun siellä on tuo rampaosastokin jo helposti yhtä kallis tai kalliimpikin, kuin kaksi valinnaista joukkuetta noista kolmesta yhteensä.

Omituista että täällä jotku käyttäjät väittää että IFK:ssa olisi menty suurinpiirtein suoraan noiden loukkaantumisten taakse, kun on puhuttu heikosta suorittamisesta. Mielenkiinnosta kysyn että missä näin on tapahtunut? Sen verran tiuhaan olen mm. meidän osion kirjoituksia seurannut, että ei siellä hirveästi ole lähdetty noiden loukkaantumisten taakse piiloon, on todettu että ne vaikuttaa, mutta eivät ole syy miksi IFK häviää varsinkaan rosteriltaan alemman kastin joukkueita vastaan. Se että loukkaantumiset vaikuttaa suorittamiseen, ei ole ylimielisyyttä tai mielipide, se on fakta. Ja se, miten kallis IFK:n rampa osasto on, ei vaikuta sen hetkiseen suorittamiseen millään tavalla, ja tuo väite hinnasta menee aivan metsään. Muusta tekstistä olen kanssasi ihan samaa mieltä, sattumaa IFK:n loukkaantumiset ei pelkästään ole.

Onkin mielenkiintoista nähdä, tuleeko Tappara olemaan runkosarjan voittaja keväällä, koska tässä vaiheessa piste-ero alkaa olla 3. ja 4. -sijoihin yllättävän iso.

Sanoisin että tämä on poikkeuksellisen paljon Tapparasta itsestä kiinni, ero IFK:hon ja ennalta kovimpiin haastajiin on kasvanut jo sen verran isoksi, että ilman mitään notkahdusta ja toisen seuran pitkiä voittoputkia, Tappara vienee runkosarjan. Minä en itse näe että nykyisestä kuusikosta tai sen ulkopuolelta löytyy enää varteenotettavia haastajia. IFK ja JYP varmaan nostanee itsensä 6.joukkoon kauden edetessä, Kärpistä en ole enää ihan niin varma. Kärppien tilanne vaikuttaa IFK:n tapaan aika huolestuttavalta, mun silmiin vielä IFK:ta huolestuttavammalta, ja tässä en puhu piste-eroista. Pitääpä perehtyä tarkemmin tuohon Kärppien tilanteeseen vielä myöhemmin.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Omituista että täällä jotku käyttäjät väittää että IFK:ssa olisi menty suurinpiirtein suoraan noiden loukkaantumisten taakse, kun on puhuttu heikosta suorittamisesta.

Jep ja ainakaan kannattajien kohdalla ei ole menty mielestäni ollenkaan loukkaantumisten taakse, vaan jatkuvalla syötöllä on kohdistunut kaikenlainen kritiikki valmennukseen ja siihen miksi se ei saa parasta irti joukkueen materiaalista. Toki siinä sivussa on sitten manattu loukkaantumisia ja ihmetelty minkä takia tämä tapahtuu joka kausi ja aina vaan kahta kauheampana.

Ja onhan Stögö itsekkin harmitellut sitä, että kun osa pelaajista ei saa nyt parasta irti itsestään. Vammoihin ei ole kyllä vedonnut ollenkaan.
 

Darumax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Mielenkiintoista kyllä nähdä tyhjennysmyyntejä ajatellen, jos (/kun) Lukon playoff-haaveet karkaavat jo hyvissä ajoin. Lähes ainahan nämä joukkueet ovat olleet niitä pienen budjetin joukkueita, joista vain muutama pelaaja on kelvannut muihin seuroihin ja harvemmin ratkaisurooleihin.

Lukossa on kuitenkin kolme hyökkääjää, jotka olivat viime kaudella koko Liigan pistepörssissä TOP-8:ssa. Näiden lisäksi Niskala ja Virtanen, jotka olivat pakkien pistepörssissä 2. ja 4. ja rohkenisin väittää, että Virtanen menisi tällä hetkellä liki jokaisen joukkueen ykköspakkipariin. Muita kiinnostava pelaajia voisivat olla Saarela, Ahonen, Seigo, Ellerby, Stepanek, Kähkönen, Tiivola ja Tukonen (jos keväällä kunnossa). Kattellaan miten käy, luulisi kiinnostusta olevan monista pelaajista Liigan sisällä ihan kärkijengeistä alkaen.
 

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
En olisi uskonut, että Lukko romahtaa noin paljon Dufvan ja Zapolskin lähdön jälkeen. Toki muitakin lähtijöitä on, mutta nuo lienee ne tärkeimmät.

Pahaa kuitenkin tekee katsoa tuota Lukon konttaamista. Vielä on kuitenkin hyvässä muistissa tuo KalPan viimeisin jumbokausi tyhjennysmyyntineen.

Jännä kuitenkin katsoa, lähteekö Raumalta porukkaa lainalle/myyntiin JOS kurssi ei käänny. Rahaa Lukolla kuitenkin on.

Voimia Raumalle.
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Korjaan sen verran, ettei tuo vertaus ihan päde IFK:n jo hyvän aikaa olleeseen loukkaantumis tilanteeseen. Olen pomminvarma että vaikka Tapparalta olisi ollut saman verran miehiä ja samoilta paikoilta pois kuin IFK:lla, niin Tappara olisi silti IFK:ta edellä sarjataulukossa, mutta ei ihan noin selvästi. Tappara-fanit voivat itse pohtia miten suorituksiin olisi vaikuttanut jos hyökkäys olisi ollut vaihdellen tällainen:

X - Lajunen - Y
F - Ilomäki - D
Repo - Järvinen - Q
Rauhala - W - Røymark

Herra X on ollut IFK:lla viimeiset 7 ottelua pois, herra Y kokonaisuudessaan 16 ottelua pois, herra F viimeiset 5 ottelua pois, herra D viimeiset 5 ottelua pois, herra Q koko kauden pois, ja herra W vaihdellen 5 ottelua pois. Tämä vertaus ei täysin 1:1 mene, mm. koska kenelläkään meistä IFK-faneista ei ole aivan tarkkaa tietoa miten Stögö nuo kentät lopulta levittää mm. Raskin ja Ikosen osalta, mutta hyvin lähellä totuutta tässä vertauksessa ollaan. Noiden kirjaimien tilalle IFK:ssa on nostettu alemmista kentistä pelaajia, ja alempien kenttien tilalle on tullut mm. rotaatiopakkia, mestis pelaajaa, ja A-junnuja.
Noinhan se on. Ja kun lisätään vielä että ykkössentteri (Johansson) on pelannut vasta kolme matsia koska jostain käsittämättömästä syystä HIFK päätti lähteä kauteen ilman ykkössentteriä. Pakistossa Generous on vasta tullut ja Eronenkin oli alussa jonkun aikaa sivussa.

En sanoisi että HIFK on kauheasti pettänyt. Enemmänkin sanon että kauden alussa HIFK:ta pidettiin jostain syystä kovempana kuin mitä se oli. Ei HIFK ollut materiaaliltaan aivan kärkikastia, johtuen juuri noista jo silloin nähdyistä selkeistä puutteista (pääasiassa ykkössentteri).

Loukkaantumiset ovat varmasti yksi syy huonoihin tuloksiin, mutta selkeästi suurempi syy on kova riskinotto joukkueen sentteriosaston kanssa. Vajaalla lähdettiin ja tulokset näkyvät taulukossa.
 

Eeyore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jäähytilastot kahvauksesta

Laadin tämän kauden jäähytilastot perustuen eri kategorian rikkeisiin. Perinteisen "kahvauksen" edustajaksi valitsin seuraavat jäähyt:
  • estäminen
  • kiinnipitäminen
  • kiinnipitäminen vastustajan mailasta
  • koukkaaminen
Todella heikosti tämä "kahvaustilasto" vaikuttaa korreloivan joukkueen sarjasijoitukseen. Arvot kuvaavat kategorian mukaisten jäähyjen lukumäärää per peli.


Tilasto 2016-2017

Koodi:
0.94 : JYP
1.05 : TPS
1.26 : KalPa
1.42 : SaiPa
1.42 : Sport
1.53 : Tappara
1.55 : Ilves
1.55 : Pelicans
1.58 : KooKoo
1.65 : Jukurit
1.68 : Kärpät
1.68 : Ässät
1.85 : Lukko
1.90 : HPK

* joukkueilla 18-21 ottelua, mikä ei vakuta keskiarvoihin


Muuta

Jokainen voi vetää tilastoista sitten omat johtopäätöksensä. Osaako Tappara kahvata lähes 20 vuoden perinteellään juuri jäähyn rajamailla? Onko viimeisellä sijalla oleva Lukko joutunut rikkomaan, koska luistin ei kulje? Onko @Ralph oikeassa, sanoessaan HPK:n olevan katalian tuomareiden salaliiton viaton uhri?

Itse en pitäisi kyllä täytenä sattumana, että JYP:llä on 50 % vähemmän "kahvausjäähyjä" kuin edellä mainitulla HPK:lla ja Lukolla. Yksittäisissä otteluissa sattumalla on suuri merkitys. Otannan kuitenkin ollessa jo näinkin suuri, sattuman mahdollisuus on kaventunut olemattomiin.
 

Ralph

Jäsen
Onko @Ralph oikeassa, sanoessaan HPK:n olevan katalian tuomareiden salaliiton viaton uhri?
En tiedä, sillä en ole tuollaista koskaan väittänyt.

Todellinen kahvakiekon pelaaminen on sellaista, jossa ei tule rangaistuksia ja näin hyödynnetään kahvaamista osana omaa peliä. Missään tilastossa tämä ei näy.
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jäähytilastot kahvauksesta

Tilasto 2016-2017

Koodi:
0.94 : JYP
1.05 : TPS
1.26 : KalPa
1.42 : SaiPa
1.42 : Sport
1.53 : Tappara
1.55 : Ilves
1.55 : Pelicans
1.58 : KooKoo
1.65 : Jukurit
1.68 : Kärpät
1.68 : Ässät
1.85 : Lukko
1.90 : HPK

* joukkueilla 18-21 ottelua, mikä ei vakuta keskiarvoihin
Onko tässä todiste siitä ettei HIFK kahvaa? No, eiköhän siellä pari jäähynarvoista ole mennyt tuomareilta ohi.
 

k0l1kk0

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
En tiedä, sillä en ole tuollaista koskaan väittänyt.

Todellinen kahvakiekon pelaaminen on sellaista, jossa ei tule rangaistuksia ja näin hyödynnetään kahvaamista osana omaa peliä. Missään tilastossa tämä ei näy.

Se on totta että kaikki "kahvaamiset" ei jää tilastoihin ja tilastot ei kerro kaikkea. Mutta eihän nuo kovin imartelevilta näytä HPK:n kannalta. Eiköhän HPK:in harrasta tuota salakavalaa kahvaamista noiden jäähyjen lisäksi?
 

Eeyore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Todellinen kahvakiekon pelaaminen on sellaista, jossa ei tule rangaistuksia ja näin hyödynnetään kahvaamista osana omaa peliä. Missään tilastossa tämä ei näy.
Missään tilastoissa ei näy. Tämähän tarkoittaa, ettei kahvausta voi mitata. Täysin uskon asia siis. Halutessaan siitä voi syyttää kaikkea pahaa maailmassa. Varsin näppärä malli.

Onko tässä todiste siitä ettei HIFK kahvaa?
Valitettavasti oletuksesi on väärä. Tämän kauden osalta lukema on 1.63.
 

Ralph

Jäsen
Eiköhän HPK:in harrasta tuota salakavalaa kahvaamista noiden jäähyjen lisäksi?
En tiedä. Tilasto ei myöskään kerro, että kuinka moni noista kiinnipitämisjäähyistä tuli kahvaamisesta ja kuinka moni kiinnipitämisestä. Mielestäni se ei ole kahvaamista, että sulkee vastustajan laitaan, eikä päästä etenemään vaikka toinen on jo kiekoton. Enkä pidä sitäkään kahvaamisena, että taklaa tönii kiekotonta pelaajaa. Ne on tuossa nyt laskettu kahvaamiseksi.

Jukurit-HPK-pelissä HPK:n kahdella kiinnipitämisjäähyllä tai Jukurien mailasta kiinni pitämisjäähyillä ei ollut mitään tekemistä kahvauksen kanssa. HPK-Tappara-pelissä Tapparan kiinnipitämis- ja estämisjäähyillä ei ollut mitään tekemistä kahvauksen kanssa. Silti ne on laskettu tässä tilastossa nyt kahvaamiseksi.

Mielestäni kahvaamista on se, että mailalla häiritään vastustajan luistelua tai pelaamista yleensä. Joissain rajatapauksissa kahvaamiseksi voi myös laskea, jos vastaavaa tomintaa tehdään kädellä, eikä mailalla. Kuinka moni noista rangaistuksista on tullut näistä? Sen saisi selville, kun katsoo jokaisen ottelun tallenteen, eikä vain lue tilastoja.

Missään tilastoissa ei näy.

Juuri niin, mutta silti päätit kaivaa tilastoja asiasta. Esimerkiksi tässä Jukurit-HPK-pelissä kun kolmatta erää oli jäljellä 05:08, Lehtivuori heittää kiekon Jukureiden alueelle ja menee itse perään. Budish laittaa aivan hetkeksi mailan Lehtivuoren kainaloon ja hidastaa näin Lehtivuoren vauhdin. Tästä ei tullut jäähyjä, joten tilastojesi mukaan Jukurit ei kahvannut ottelussa. Onko tilastointi silloin kovinkaan toimiva tapa kertoa siitä, että kuka kahvaa ja kuka ei? Peliä katsottuani väitän, että Jukurit kahvasi. Sinä ottelun jälkeen tilastoja katsomalla väität, että Jukurit ei kahvannut. Luonko silloin painoarvoa johonkin tilastopläjäykseen? En.

En tosin myöskään ymmärrä, että miten rangaistusten syyt liittyvät voimasuhteisiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös