Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2016–2017

  • 900 723
  • 3 303

senilix

Jäsen
Lisäksi Lukon pelityyli tulee muuttumaan lähes täysin. Tämä yhdistettynä tuoreella valmentajalla ei varmaan tuo vielä tulosta ensi kaudella.
Miten suuri asia tuo pelityylin muutos sitten todellisuudessa on. Mukana on kovasti vähän vanhaan pelityyliin tottuneita pelaajia.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Miten suuri asia tuo pelityylin muutos sitten todellisuudessa on. Mukana on kovasti vähän vanhaan pelityyliin tottuneita pelaajia.

Pakistossa, mutta hyökkäys meni lähes kokonaan uusiksi? Dufvahan vei kaikki Dufvan näköiset pelaajat mukanaan. Dufvan luottoratsut Lukossahan olivat: Nurmi, Sipiläinen, Riska. Nurmi karkasi muualle, Riska samoin ja Sipiläinen marssi yllätys yllätys, Mikkeliin. Mukaan tarttui vielä kahden vuoden sopparin tehnyt Turo Asplund. Näiltä osin mielestäni Lukossa meni aika paljonkin uusiksi tälle kaudelle ja joukkue on ihan toisella muotilla koottu pakistoa lukuun ottamatta.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Miten suuri asia tuo pelityylin muutos sitten todellisuudessa on. Mukana on kovasti vähän vanhaan pelityyliin tottuneita pelaajia.
Niin, kuinka usein nämä kakkosvalmentajasta ykköseksi nousseet ovat laittaneet pelisysteemit täysin uusiksi? Luulisi, että toimivan valmennustiimin jäsenet olisivat suurin piirtein samoilla linjoilla, miten kiekkoa kuuluu pelata.
 

Ratikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUPLAMESTARIT 2021 & Red wings & Stevie Y
Niin, kuinka usein nämä kakkosvalmentajasta ykköseksi nousseet ovat laittaneet pelisysteemit täysin uusiksi? Luulisi, että toimivan valmennustiimin jäsenet olisivat suurin piirtein samoilla linjoilla, miten kiekkoa kuuluu pelata.

Vuori on ainakin haastatteluissa sanonut, että joukkue tulee pelaamaan nopeaa ja aggressiivista kahdensuunnan kiekkoa ja sen mukaan on pelaajat hankittu. Eli varmaankin samantyylistä kuin ifk päättyneellä kaudella, lisättynä taklauksilla. Hymiö.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
En ole hirveästi kolunnut joukkueiden rostereita läpi, mutta tässä muutamia ajatuksia voimasuhteista:

1. Tappara. Todella kova miehistö, jossa sopiva yhdistelmä nuoruutta, kokemusta ja tasonsa näyttäneitä runkopelaajia. Ainoastaan mestaruuskrapula voi pitää porukan top-3:n ulkopuolella.

2. HIFK. Nälkää riittää varmasti hopeakauden jälkeen. Resurssit ovat huippuluokkaa, joten uskoisin helsinkiläisten saavan kilpailukykyisen miehistön kokoon, vaikka vaihtuvuus onkin suurta. Hyökkäyksessä runko pysyy hyvin kasassa lähtijöistä huolimatta.

3. Kärpät
. Hienoinen kysymysmerkki, mutta uskoisin, että isolla budjetilla operoiva joukkue on Suikkasen komennossa kärkikahinoissa. Saattaa kuitenki sukeltaa alkukaudesta.
---------------------------------------------
4. TPS. Mielestäni pudotuspelien kotietu pitää olla tuolla miehistöllä tavoitteena. Olen samaa mieltä kuin @peterra siitä, että joukkue hieman alisuoritti viime kaudella. Nyt Selin on saanut iskostettu pelitapansa kokeneen miehistön selkäytimiin, joten tulosta on lupa odottaa.

5. JYP.
Nimekäs miehistö paluumuuttajien varmistuttua. Saattaa jopa hätyytellä aivan kärkeä, mutta uskoisin viidennen sijan olevan realismia, koska pakisto on varsin ohut. Maalivahtiosastoa pitäisi vielä vahvistaa.

6. Lukko. Kärki on edelleen priimaa, mutta enää ei ole alakenttien rouhijoita kääntämässä pelejä. Vuori tuskin tulee kovin radikaalisti muuttamaa pelisysteemiä, mutta varmasti hänellä on hieman erilaiset näkemykset kuin Dufvalla. Joukkue on todella nuori, joten on riski että jossain vaiheessa homma leviää kasaan. Materiaali on kuitenkin pakiston ja kahden ensimmäisen kentän osalta niin kova, että suora pudotuspelipaikka on minimitavoite.
--------------------------------------------
7. SaiPa. Saattaa olla pitkästä aikaa pettymys. Uuden valmennuksen(?) myötä voi olla, että menee hetki ennen kuin saavat pelin luistamaan. Löytyykö yhtä hyviä hakuja tärkeille tonteille kuin viime kausilla?

8. Sport. Yllättävän nimivahva nippu kasassa; joukkueen rakentelussa on selvästi tehty hyvää työtä, sillä resurssit eivät kuitenkaa mitään älyttömiä ole. Voi kuitenkin olla, että kärkimiehet eivät täytä odotuksia, jolloin sijoitus olisi lähempänä kymppiä kuin suoraa POF-paikkaa. Tullee kuitenkin parantamaan hieman viime kaudesta.

9. Pelicans. Monet ovat veikkailleet jopa kuuden sakkiin, mutta itse en oikein usko. JMA on toki todella kova vahvistus, mutta muutoin rosteri on minun silmissäni heikompi kuin top-6 -joukkueilla. Nappisuorituksella saattaa toki hätyytellä suoraa pudotuspelipaikkaa. Todennäköisemmin kuitenkin siellä missä viime kaudellakin.

10. Ässät. Laadukkaasta valmennuksesta huolimatta en ole erityisen vakuuttunut. Avainpelaajat ovat pitkälti sellaisia "toivotaan, että kehittyy"-osaston kavereita, jotka toki onnistuessaan voivat siivittää porilaiset hyville sijoille. Materiaali on kuitenkin heikompaa keskitasoa.
----------------------------------------------------------------------

11. KooKoo.
Hyvä kausi takana, joten tavoitteena varmasti yltää sääleihin. Taistelee luultavasti samoista sijoista kuin viime kaudella.

12. KalPa. Rosteri näyttää todella heikolta. Kuka korvaa Ruohomaan? Virran joukkue on toki aiemminkin yllättänyt runkosarjassa, mutta nyt Virran työkalut ovat aika vähissä. Ainoastaan täsmähankinnat voivat pelastaa.

13. Ilves. Kivi saa varmasti paljon pelillisiä asioita paremmalle mallille, mutta riittääkö materiaali kuitenkaan edes säälipaikkaan? Etenkin hyökkäys näyttää tässä vaiheessa kapealta, joten nuorten pelaajien on nostettava merkittävästi tasoa. Voi myös olla, että uuden valmennuksen myötä joukkue ei ole aivan täydessä iskussa alkukaudella.

14. HPK. Valmennus on myös hämeenlinnalaisten ainoa valtti. Katselin epäuskoisena tuota nyt julkistettua joukkuetta: onko tosiaan kaikki pelimerkit käytetty Janne Lahteen? Avainpelaajien loukkaantuessa joukkue on todellakin tuuliajolla, ja pahimmassa tapauksessa tekee tiukkaa jopa Jukureiden kanssa.

15. Jukurit. RD saa varmasti miehistönsä taistelemaan raivoisasti pisteistä, mutta jumbosijan välttäminen lienee se realistisin tavoite. En usko yllätykseen, mutta tuskin jäävät myöskään aivan heittopussiksi.

Jaoittelin joukkueet neljään ryhmään. Ryhmien sisällä sijoitukset saattavat vaihdella hyvinkin paljon, ja uskoisin, että etenkin alemmassa keskikastissa piste-erot tulevat olemaan pieniä.
 

Barney

Jäsen
Lukon selkeänä vahvuutena voi pitää pakistoa.
Ainakin omaan silmääni Lukon puolustuksessa näyttää olevan vähän sama ongelma kuin hyökkäyksessä. Kärki on terävä, mutta sen jälkeen taso laskee. Lukon pakiston top-4 on erittäin kova, mutta sen jälkeen on vähän hiljaisempaa. Ainakin omasta mielestäni Lukon pakisto kaipaisi vielä yhtä miestä, joka tulollaan tiputtaisi Riikolan seitsemänneksi puolustajaksi. Itse ainakin ihmettelen ketjuhahmotelmissa Riikolan nimeä top-4 roolissa. Riikola oli kuitenkin viime kaudella SaiPan kasipakki (pahimmillaan taisi olla Tirkkosen papereissa jopa yhdeksäntenä Mäkisenkin takana), joten sijoittelu noin isoon rooliin Lukossa vähän ihmetyttää, sillä SaiPassa jatkaessaan Riikola olisi ensi kaudellekin lähdettäessä ollut lähtökohtaisesti seiskapakki. Voihan se olla, että Riikola tekee sen läpimurtonsa, jota itse olen odottanut jo kolme kesää. Itse olen ainakin siihen jo uskoni menettänyt, mutta toivottavasti maisemanvaihdos osoittautuu Riikolalle onnistuneeksi.
 

Sekera

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, prosessit ja yrittäminen
Vaikea tässä vaiheessa on joukkueiden osalta tehdä syvempiä/tarkempia järjestyksiä, mutta se pistää silmään, että millään joukkueelle ei ole ns. ohikausivalmentajaa ("Arvonen, Heikkilä"). Jokaisen joukkueen valmennuksesta voi löytää selkeitä vahvuuksia niin valmennustyön kuin pelillisten seikkojen puolesta.

HPK pestasi pitkällä sopimuksella Pennasen, yhden Suomen "lupaavimmista" ja ammattitaitoisimmista valmentajista. Lupaavasta on toisaalta tyhmää puhua, koska näytöt ovat jo melkoisen kovat, mutta tietenkin Liiga > Mestis.

Ilves hommasi Kiven, ehkäpä markkinoiden "halutuimman" valmentajan.

Ässät vaihtoi Ahoon, eli suhteellisen nuoreen, mutta kokeneeseen ja menestyneeseen valmentajaan.

Lukko jatkaa organisaatiolle tutun miehen eli Vuoren johdolla. Tausta ja osaaminen pitäisi olla hyvin tiedossa.

Uuden valmennuksen osalta suurin kysymysmerkki ennakkoon on mielestäni jompi kumpi: Kärpät ja Suikkanen tai SaiPa ja Santanen.

Suikkasesta minulla ei valitettavasti ole selvää positiivista käsitystä nimenomaan Kärppien vaatiman valmentajuuden näkökulmasta. Peliteoria, pelifilosofiset näkemykset ja tunteenhallinta joukkueen toimintapiirissä sekä kommunikaatio Kärppä-yhteisön kaikkien tahojen kanssa voi kokonaisuutena olla mitä tahansa maan ja taivaan väliltä, ja lopputulos voi kääntyä mihin tahansa. Ennakointi on todella hankalaa eikä sitä helpota Kärppien rosterin tämänhetkinen tilanne. Suikkanen+Kärpät-yhdistelmän taustalla on niin monta muuttuvaa tekijää, että voimasuhdeveikkausten teko on mielestäni poikkeuksellisen epävarmalla pohjalla. Apuvalmentajien jatko saattaa näytellä yllättävänkin suurta roolia tulevan kauden Kärpissä.

Santasella on toki pitkä kokemus ja käsittääkseni SaiPan näköinen jätkä ja pelaajille tuttu, mutta nimenomaan muihin vaihtuneisiin valmentajiin verrattuna sisältää mielestäni eniten epävarmuutta. Mielestäni kuitenkin pienempi kysymysmerkki kuin Kärppien ja Suikkasen tapauksessa, koska Santanen on selkeä jatkumon tuotos.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
@Sekera

Eli ymmärsinkö oikein, että pidät Vuoren osaamista suuremmassa arvossa kuin Santasen? Vai miten perustelet sen, että Lukon tilanne on parempi kuin SaiPan?

Kärppien suhteen, olisiko sinusta ollut parempi, että Manner olisi nostettu päävalmentajaksi? Viimeksi kun Kärpät teki näin Haapakosken kanssa, kelkka lähti pahaan syöksyyn.
 

Zaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Vuori ja Pennanen on omaan silmään täysiä kysymysmerkkejä. Valmentajana Kivi oli varmasti haluttu, mutta saako sitten rauhan valmentamiseen sekasortoisessa Ilveksessä onkin jo toine tarinansa. Ässillä, HIFK:lla, Tapparalla ja Kärpilläkin tilanne on suht levollinen valmennuksen suhteen. Näistä kolmella jälkimmäisellä on vielä resurssit kunnossa, eli voi helposti sijoittaa top5, luultavasti 2/3 löytyy top3 runkosarjan päättyessä. Jukurit tehnee ennätyksen maalin tappioissa , kun Risto tähtää joka pelissä 0-0 tulokseen. Ristosta huolimatta jää auttamatta viimeiseksi.
 

Sekera

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, prosessit ja yrittäminen
@Sekera

Eli ymmärsinkö oikein, että pidät Vuoren osaamista suuremmassa arvossa kuin Santasen? Vai miten perustelet sen, että Lukon tilanne on parempi kuin SaiPan?

Vuoren eduksi lasken jo koetun päävalmentajan roolin, mutta siitä on toki jokunen kausi jo aikaa. Vuori on päässyt viime vuosina näkemään ja analysoimaan läheltä, mikä Lukon tekemisessä on jäänyt puuttumaan ja lukemieni kommenttien perusteella härkää on selvästi otettu sarvista kiinni. Tässä suhteessa luotan siihen, että Lukko pystyy säilyttämään asemansa vähintään aiemmilla sijoilla.

Santanen on käsittääkseni ollut vastuussa SaiPan erikoistilannepelaamisesta. En tiedä mitkä miehen näkemykset ovat jääkiekosta yleisesti, mutta joistain lyhyistä haastatteluista sain irti kommentit, että "samoilla linjoilla Tirkkosen kanssa". Tästä ei vielä paljoa saa analyysiä irti. Tässä hetkessä toukokuun puolessavälissä näen Vuoren keskinäisessä vertailussa vahvempana.

Kärppien suhteen, olisiko sinusta ollut parempi, että Manner olisi nostettu päävalmentajaksi? Viimeksi kun Kärpät teki näin Haapakosken kanssa, kelkka lähti pahaan syöksyyn.

Jaa-a. Tuskin se ainakaan selvästi parempi vaihtoehto olisi ollut. Itse henkilökohtaisesti arvostan organisaatioita, jotka pystyvät kasvattamaan valmentajia sisäisesti, kuten JYPissä, Tapparassa ja KalPassa on resurssien puitteissa toimittu ja nyt koitetaan Lukossa ja SaiPassa. Kärpillä on yhdet Liigan suurimmista resursseista ja täten on oletettavaa, että Kärpät myös aktiivisesti hakee markkinoilta uusia (parhaimpia mahdollisia) vaihtoehtoja päävalmentajan vaihtuessa.

Suikkasesta on käyty täällä palstalla keskustelua ja luonnollisesti tunteet ovat keskustelun taustalla voimakkaita. Mielipiteetkin hajaantuvat melkoisen voimakkaasti, varsinkin oululaisten itsensä keskuudessa. Suikkasta on puolusteltu voitetuilla mestaruuksilla ja altavastaajana menestymisillä, mutta Kaitsun mestaruuksien ja tämän hetken välillä liigakiekko on ottanut pelillisiä kehitysaskeleita siinä mitassa, että on mielestäni aiheellista asettaa yksi jos toinenkin kysymysmerkki "Suikkanen + Kärpät 2016-17"- kombolle.

Suikkanen on kertonut seuranneensa liigaa (no toki televisiokommentaattorina on ollut syytäkin) ja päivittäneensä pelikirjaansa, mutta Suikkasen taustan, ulosannin ja Kärppien joukkue- ja organisaatiotasolla asettaman vaatimustason tietäen en ottaisi "pelikirjan päivitys"-kommentteja automaattisesti taputtaen vastaan. Mielestäni ennustusten tekeminen ensi kauden Kärpistä on poikkeuksellisen hankalaa, eikä vähiten johtuen Suikkasesta.

***

Tapparakin on kokenut jo muutoksia, niin pelaajistossa kuin valmennuksessa. Pakkipuoli on tällä hetkellä ehkäpä Liigan parhaimmassa kunnossa kokonaisvaltaisesti. Yhtä muutosta ei ole mielestäni kuitenkaan vielä riittävästi käsitelty ja se on apuvalmentaja Marko Ojasen siirtyminen Rautakorven U20-maajoukkueen valmennusryhmään ensi kaudeksi. Hänen tilalle apuvalmentajan paikalle tulee A-junnujen päävalmentajana toiminut Timo Elo, joka ei käsittääkseni ainakaan liiemmälti positiivista kommenttia ole saanut Tappara-aikanaan.

MOjanen kuitenkin jatkaa Tapparassa "urheilukoordinaattorina" vastuualueena ilmeisesti liigajoukkueen hommien sijaan enemmän juniorityön kehittäminen, eli valmennustyö jää ainakin edellisiä kausia vähemmäksi. En tiedä miten tuleva työnkuva organisoidaan, kun U20-maajoukkueen apuvalmentajuus ei kuitenkaan täysipäiväistä panosta vaatine.

MOjasen rooli menneiden kausien Tapparassa on mielestäni julkisuudessa pysynyt turhan suuressa pimennossa ja aliarvostettuna. Videovalmennus ja alivoiman organisointi ainakin ovat olleet MOjasen vastuulla ja on pelaajataustan omaavana Tapparan miehenä nauttinut myös pelaajiston arvostusta. Tällä menetyksellä voi olla Tapparan ensi kauden joukkueeseen isokin vaikutus ja lisää sitä kautta epävarmuutta Tapparan ensi kauden osalta.
 

Kenth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooVee
Joukkueiden rakennus on vielä pahasti kesken, joten on ennenaikaista arvioida voimasuhteita, mutta teen sen silti. Perustan arvioni tämän hetken tilanteeseen ja ilmoilla oleviin pelaajahuhuihin. Muutan sitten tarvittaessa.

Näin jakaisin joukkueet ryhmiin:

Tappara
HIFK
JYP
Pelicans
Kärpät
TPS
__________________________

Lukko
SaiPa
KooKoo
Sport
__________________________

Ässät
Ilves
HPK
KalPa
Jukurit

Tapparan paketti pysyy aika hyvin kasassa, ja näyttöä fiksusta joukkueen rakentamisesta löytyy. Säilyttänee asemansa ennen HIFK:ta, joka aikoo myös satsata rajusti ensi kauteen. Runko myös kohtuullisesti jo valmis. Samoin JYPillä.

Puolivälierissä keväällä nähty Pelicans vahvistuu entisestään, ja lahtelaisten lahjakas nuoriso-osasto on jälleen vuoden vanhempi. Kärppien joukkue menee uusiksi, mutta kykyä hyvien korvaajien löytymiseksi löytyy. Suikkanen pienoinen kysymysmerkki. TPS on huhujen mukaan saamassa kelpo joukkueen kasaan (jos seuran kassa kestää) ja valmennus on hyvää luokkaa.

KooKoo ja Sport vahvistuvat, SaiPassa näen potentiaalin pudota jopa kympin ulkopuolelle. Valmennus heikkenee merkittävästi, eikä pelaajisto näytä ainakaan suuremmin vahvistuvan.

Ässät saattaa kammeta itsensä kymmenen joukkoon, mutta toistaiseksi joukkue ei paperilla vakuuta. Aho aloittaa uuden projektin, ja ensi kausi saattaa mennä vielä osittain opetellessa. Ilveksen valmennus on liigan eliittiä, mutta kädettömyys vaivaa. Parhaimmillaan taistelee pääsystä sääleihin, mutta ehkä ruuti ei vielä ihan riitä.

HPK voi olla hieman korkeammallakin, jos Niko Kapanen liittyy vielä joukkueeseen. Tämän hetken joukkueella sijoitus on tuossa ryhmässä. KalPan tilanne on vaikea, kun pelaajabudjetti näyttäisi putoavan ainakin tämän hetkisen nimilistan perusteella. Veikkaankin, että jumbosija ratkaistaan savolaisten kesken.
 

Neitikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Joukkueiden rakennus on vielä pahasti kesken, joten on ennenaikaista arvioida voimasuhteita, mutta teen sen silti. Perustan arvioni tämän hetken tilanteeseen ja ilmoilla oleviin pelaajahuhuihin. Muutan sitten tarvittaessa.

Näin jakaisin joukkueet ryhmiin:

Tappara
HIFK
JYP
Pelicans
Kärpät
TPS
__________________________

Lukko
SaiPa
KooKoo
Sport
__________________________

Ässät
Ilves
HPK
KalPa
Jukurit

Tapparan paketti pysyy aika hyvin kasassa, ja näyttöä fiksusta joukkueen rakentamisesta löytyy. Säilyttänee asemansa ennen HIFK:ta, joka aikoo myös satsata rajusti ensi kauteen. Runko myös kohtuullisesti jo valmis. Samoin JYPillä.

Puolivälierissä keväällä nähty Pelicans vahvistuu entisestään, ja lahtelaisten lahjakas nuoriso-osasto on jälleen vuoden vanhempi. Kärppien joukkue menee uusiksi, mutta kykyä hyvien korvaajien löytymiseksi löytyy. Suikkanen pienoinen kysymysmerkki. TPS on huhujen mukaan saamassa kelpo joukkueen kasaan (jos seuran kassa kestää) ja valmennus on hyvää luokkaa.

KooKoo ja Sport vahvistuvat, SaiPassa näen potentiaalin pudota jopa kympin ulkopuolelle. Valmennus heikkenee merkittävästi, eikä pelaajisto näytä ainakaan suuremmin vahvistuvan.

Ässät saattaa kammeta itsensä kymmenen joukkoon, mutta toistaiseksi joukkue ei paperilla vakuuta. Aho aloittaa uuden projektin, ja ensi kausi saattaa mennä vielä osittain opetellessa. Ilveksen valmennus on liigan eliittiä, mutta kädettömyys vaivaa. Parhaimmillaan taistelee pääsystä sääleihin, mutta ehkä ruuti ei vielä ihan riitä.

HPK voi olla hieman korkeammallakin, jos Niko Kapanen liittyy vielä joukkueeseen. Tämän hetken joukkueella sijoitus on tuossa ryhmässä. KalPan tilanne on vaikea, kun pelaajabudjetti näyttäisi putoavan ainakin tämän hetkisen nimilistan perusteella. Veikkaankin, että jumbosija ratkaistaan savolaisten kesken.
Jos tämän hetken tilanteesta puhutaan niin Kärpät ei ole top 6:ssa. Hyökkäys täysin levällään.. Pakistoon tulee vielä yksi nimi, mutta maalivahtiosasto on kunnossa.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Santanen on käsittääkseni ollut vastuussa SaiPan erikoistilannepelaamisesta. En tiedä mitkä miehen näkemykset ovat jääkiekosta yleisesti, mutta joistain lyhyistä haastatteluista sain irti kommentit, että "samoilla linjoilla Tirkkosen kanssa". Tästä ei vielä paljoa saa analyysiä irti. Tässä hetkessä toukokuun puolessavälissä näen Vuoren keskinäisessä vertailussa vahvempana.

Santanen on Tirkkosen kakkosvalmentajana vastannut hyökkääjien peluuttamisesta ja ollut ilmeisesti erikoistilannevastaava. Ja SaiPassahan pienestä budjetista huolimatta on onnistunut aika hyvin maalinteko ja yv-pelaaminen. Alivoima oli syksyllä katastrofaalisella tasolla, mutta sekin saatiin kuntoon, kun siihen keskityttiin. Santanen on ollut kakkosena niin Tirkkosen kuin Selinin aikana, joten on pystynyt imemään taktisella puolella molemmilta parhaat palat. Itse näkisin ainoana kysymysmerkkinä sen, että siinä missä Selin ja Tirkkonen vaikuttavat ulospäinsuuntautuneilta ja sosiaalisilta valmentajilta, Santanen vaikuttaa olemukseltaan aika jäyhältä ja vähäsanaiselta. Kun Tirkkonen tuli SaiPaan, niin yksi kokenut pelaaja kiitteli, että ei ole koko urallaan käynyt niin monia kahdenkeskisiä keskusteluja valmentajan kanssa kuin Tirkkosen kanssa ekan puolen vuoden aikana. Eli Tirkkonen valmensi niin joukkuetta kuin yksilöitä ja kahdenkeskisissä palavereissa kuultiin myös pelaajien omia näkemyksiä taidoistaan, rooleistaan, tulevaisuudestaan, ym. En tiedä, onko Santanen ihmisenä yhtään saman tyyppinen sosiaalinen valmentaja vai enemmän old school -auktoriteetti.
 

Wolves

Jäsen
En tiedä, onko Santanen ihmisenä yhtään saman tyyppinen sosiaalinen valmentaja vai enemmän old school -auktoriteetti.

Santanen on palautteessaan suorempi valmentaja kuin Tirkkonen. Ihan samaa määrää pelaajien ja päävalmentajan kanssa ei varmaan palavereja käydä, mutta kyllä ymmärtääkseni Santanenkin on valmis asioista keskustelemaan. Sanoisin, että hieman enemmän old school tyylin suuntaan menevä, kuin sosiaalinen, mutta vain hieman.

Ja mitä erikoistilanteisiin tulee, niin esimerkiksi ylivoiman suhteen viimeisen kahdeksan vuoden ajan Santasella on ollut ylivoimaan yksi sääntö, josta ei anneta periksi. Kaikki muu on pelaajien itsensä suunnittelemaa. Alivoimalla sääntöjä on sitten paljon enemmän. Tämä hieman kärjistetysti sanottuna.
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ainakin omaan silmääni Lukon puolustuksessa näyttää olevan vähän sama ongelma kuin hyökkäyksessä. Kärki on terävä, mutta sen jälkeen taso laskee. Lukon pakiston top-4 on erittäin kova, mutta sen jälkeen on vähän hiljaisempaa. Ainakin omasta mielestäni Lukon pakisto kaipaisi vielä yhtä miestä, joka tulollaan tiputtaisi Riikolan seitsemänneksi puolustajaksi. Itse ainakin ihmettelen ketjuhahmotelmissa Riikolan nimeä top-4 roolissa. Riikola oli kuitenkin viime kaudella SaiPan kasipakki (pahimmillaan taisi olla Tirkkosen papereissa jopa yhdeksäntenä Mäkisenkin takana), joten sijoittelu noin isoon rooliin Lukossa vähän ihmetyttää, sillä SaiPassa jatkaessaan Riikola olisi ensi kaudellekin lähdettäessä ollut lähtökohtaisesti seiskapakki. Voihan se olla, että Riikola tekee sen läpimurtonsa, jota itse olen odottanut jo kolme kesää. Itse olen ainakin siihen jo uskoni menettänyt, mutta toivottavasti maisemanvaihdos osoittautuu Riikolalle onnistuneeksi.

Tuossa mun kirjoittamassa roolituksessa on huomioitu puheet, joissa on kerrottu Vuoren sanoneen jossain että pakkipareissa pitää olla Leht-Right kätisyydet. Riikolaa tänne Raumalle ei missään nimessä hankittu penkillä/katsomoon istumaan, vaan hänen roolinsa tulee olemaan varmasti isompi kuin Lappeenrannassa. Tietenkin jos homma ei Riikolalla luonnistu, niin sitten nousee uutta jätkää tilalle. Ja vaikka Riikola nyt tuossa hahmotelmassa onkin tosiaan ylhäällä, niin Lukon oikea TOP-4 kauteen lähdettäessä on ilman loukkaantumisia Virtanen-Ahonen-Seigo-Niskala. Toivotaan että Riikola pelaa ensi kaudella ehjän kauden ilman hajoamisia. Niitä ei ole tainnut montaa olla, vai onko ainuttakaan, mikä on voinut myös vaikuttaa peliotteisiin?
 

SJK10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Puolivälierissä keväällä nähty Pelicans vahvistuu entisestään, ja lahtelaisten lahjakas nuoriso-osasto on jälleen vuoden vanhempi.

Siis että tuota.. nyt pitää kysyä että mitä? Pelicans taistelee ainakin omasta mielestä todella tiukasti tuolla kokoonpanolla pääsystä edes sääleihin.Onhan Pelicansilla tulosyksikkö moneen muuhun joukkueeseen verrattuna todella heikko eikä laatua ole juuri lainkaan. Eikä niitä vahvistuksia ole tainnut tulla kuin joku Itävallassa varsin keskinkertaisilla tehoilla pelannut tanskalainen.

Tähän päälle kun puolustus tai maalivahtiosastokaan ei ole edes lähellä Liigan kärkeä niin haluaisin kuulla mikä tekee mielestäsi Pelicansista top 6 joukkueen?

Tällä hetkellä laittaisin jotenkin näin:

Sijat 1-6: Tappara, JYP, HIFK, Lukko, Kärpät, TPS.

Sijat 7-10: SaiPa, Sport, KalPa, Pelicans.

Sijat 11-14: KooKoo, Ässät, Ilves, HPK.

Sija 15. Jukurit.
 

Bobby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
No en tiiä, onko se kärkiosaaminen kovin paskaa Pelicansilla, kun viivasta löytyy Leimua, hyökkäyksestä keväällä loistanut EJ-Tyrväinen-Sopanen ja ykkösessä pelaa 15-maalin mies Repo, Juhamatti Aaltonen ja mahdollisesti joku muukin jantteri ulkomailta.. Kestänee vertailun aika hyvin mielestäni mutta joo, ei väkisin.

Ei tää olekaan mikään HIFK, vaan Pelicans. Ei se paperilla ole paras mutta jos katsoit miten ne tossa keväällä pelasi käytännössä 3:lla pakilla IFK:ta vastaan niin varmaan ymmärrät että jos joukkue siitä lähtökohtaisesti selkeästi vahvistuu, kun vaihdetaan joku Byers JMA:han jne, ja joukkue on nyt vuoden kokeneempi valmennuksenkin suhteen, niin sijojen 5-8 pitäisi olla realismia.
 
Viimeksi muokattu:

SJK10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
No en tiiä, onko se kärkiosaaminen kovin paskaa Pelicansilla, kun viivasta löytyy Leimua, hyökkäyksestä keväällä loistanut EJ-Tyrväinen-Sopanen ja ykkösessä pelaa 15-maalin mies Repo, Juhamatti Aaltonen ja mahdollisesti joku muukin jantteri ulkomailta.. Kestänee vertailun aika hyvin mielestäni mutta joo, ei väkisin.

Ei tää olekaan mikään HIFK, vaan Pelicans. Ei se paperilla ole paras mutta jos katsoit miten ne tossa keväällä pelasi käytännössä 3:lla pakilla IFK:ta vastaan niin varmaan ymmärrät että jos joukkue siitä lähtökohtaisesti selkeästi vahvistuu, kun vaihdetaan joku Byers JMA:han jne, ja joukkue on nyt vuoden kokeneempi valmennuksenkin suhteen, niin sijojen 5-8 pitäisi olla realismia.

Tuo vuoden kokeneempi on varsin huono perustelu aina. Niin on ne kaikki muutkin.

Tyrväinen teki 25 pistettä viime kaudella, Erkinjuntti 30. Ihan hyviä kakkos-kolmosketjun miehiä mutten kyllä näe millään ilveelläkään heitä kuuden parhaan joukkueen kärkihyökkääjinä, en vaikka viime keväänä ovat hetken aikaa saattaneetkin "loistaa". 19v Repokaan tuskin ensi kaudella on valmis vielä mitään ihan hirveän suurta roolia kantamaan pitkässä runkosarjassa. Muutama hyvä peli viime keväänä ei tarkoita yhtään mitään kun aletaan taas tahkoamaan kuuttakymmentä ottelua.

Leimu pelasi hyvän viime kauden mutta sen jälkeen puolustus onkin aikalain kokonaan Liigan alempaa keskikastia, enkä usko että Juvonenkaan maalilla pystyy joukkueelle yksinään hirveästi pisteitä torjumaan.

Juhamatti Aaltosta enkä jantteria ulkomailta luonnollisesti en tuohon vielä ole laskenut. Jos tosiaan JMA sekä onnistunut hankinta kärkiketjuihin tulee niin nostaisin Pelicansin sinne sijoille 7-10. Luultavasti lähemmäksi sijaa 7 kuin 10.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Entäs jos Ilveksen pakisto olisi kauden alussa..

Kivistö - Laatikainen
Fagerudd - Niemi
Vittasmäki - Aalto
Parikka

Kestäisikö vertailun ?
 

Jari66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ukraina
Jos tosiaan JMA sekä onnistunut hankinta kärkiketjuihin tulee niin nostaisin Pelicansin sinne sijoille 7-10. Luultavasti lähemmäksi sijaa 7 kuin 10.

Olisimme täällä Lahdessa nostostasi erittäin kiitollisia.

Mutta niistä voimasuhteista muutoin. Eiköhän se Tappara se finaalin toinen osapuoli ainakin ole.
 

Jari66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ukraina
Hellyyttävää miten siitä aina niin usein niin kovasti pahastutaan ellei sitä omaa suosikkijengiään muut arvioi kuin itse toivoisi. Jaksamisia.

Kovasti sitä pitäisi olla ylimääräistä aikaa että tässä vuosien varrella olisi ehtinyt pahastumaan kaikista
Pelicansin voimasuhdearvioista. Totesin vain että ollaan kiitollisia että joku nostaakin eikä aina vain laske.

Jaksetaan.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Entäs jos Ilveksen pakisto olisi kauden alussa..

Kivistö - Laatikainen
Fagerudd - Niemi
Vittasmäki - Aalto
Parikka

Kestäisikö vertailun ?

Pakisto olisi erittäin kovatasoinen, mutta hyökkäyskalusto on edelleen suuri kysymysmerkki. Sentterit ovat hyvää tasoa, mutta laitureilta pitäisi löytyä melkoisia tasonnostoja viimeistelypuolella, että joukkue kamppailisi muista kuin säälipaikoista.

Toki täytyy todeta, että loukkaantumisten ja heikkojen korvaajahankintojen tuhoaman viime kauden perusteella ei saisi vetää liian suuria johtopäätöksiä, mutta lähtökohtaisesti kukin pelaaja on juuri sen tasoinen kuin kevään pelit näyttivät. Maalivahtikaksikkokin on vain ok-tasoinen, koska Toivonenkin näytti kuolevaisen merkkejä liiallisen pelikuorman alla.

Kivistön huhutut paluuhalutkin ovat oletettavasti vain alkukautta koskevia, jonka jälkeen pakistokaan ei näytä enää niin vahvalta. Top 6 -paikoille joudutaan sijoittamaan vielä liigatasolle raakileita.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Pakisto olisi erittäin kovatasoinen, mutta hyökkäyskalusto on edelleen suuri kysymysmerkki. Sentterit ovat hyvää tasoa, mutta laitureilta pitäisi löytyä melkoisia tasonnostoja viimeistelypuolella, että joukkue kamppailisi muista kuin säälipaikoista.

Toki täytyy todeta, että loukkaantumisten ja heikkojen korvaajahankintojen tuhoaman viime kauden perusteella ei saisi vetää liian suuria johtopäätöksiä, mutta lähtökohtaisesti kukin pelaaja on juuri sen tasoinen kuin kevään pelit näyttivät. Maalivahtikaksikkokin on vain ok-tasoinen, koska Toivonenkin näytti kuolevaisen merkkejä liiallisen pelikuorman alla.

Kivistön huhutut paluuhalutkin ovat oletettavasti vain alkukautta koskevia, jonka jälkeen pakistokaan ei näytä enää niin vahvalta. Top 6 -paikoille joudutaan sijoittamaan vielä liigatasolle raakileita.
Tuolla otettaisiin silti alkukaudesta hyviä pisteitä ja Kivistön poistuttua pitäisi sitten vaan muiden ottaa enemmän roolia ja esim. Parikan nousta pelaavaan kuusikkoon.
JOS niinpä, palataan asiaan siis jos.
Se pitää vielä sanoa, että olisi valtava profiilin nosto koko organisaatiolle, Ei tästä puolestani enempää, sillä taitaa olla enemmän huhuosastolle kuuluvaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös