Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2015–2016

  • 981 768
  • 3 965

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Eiköhän Gagnon olisi Tapparassakin ykkössentteri, selvästi jopa, varsinkin kun tuntuu Dixonilla takkuavan,

Miten kolmossentterin pelin takkuaminen vaikuttaa Gagnonin mahdollisuuksiin Tapparan ykkössentteriksi?

Gagnon is a skilled forward who can play both center and wing. He has fine playmaking ability and great patience with the puck on his stick. Also owns good hockey sense and vision. On the downside, he is small and not very effective in physical battles.
- Erik K. Piri, EP -

Mikäli tuo kuvaus pitää edes hieman paikkansa, niin Aaron Gagnonista ei olisi Tapparan ykkössentteriksi Jani Lajusen paikalle. Ykkösessä on jo kaksi pientä pelaajaa Haapalan ja Kuuselan muodossa, joten sentterin kuuluu olla iso ja tilaa tekevä, koska kiekollinen peli on Haapalan ja Kuuselan homma.
 

Latzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Todella tärkeä huomautus sieltä! Ekalla kaudella oli siis runkosarjassa 45 pisteen tahdissa, viime kaudella 38 pisteen tahdissa ja nyt 33 pisteen tahdissa. Käyrä on aika selkeä. Teoreettisesti Gagnon on siis ollut kertaalleen yli 40 pisteen sentteri, mutta tuo nyt näyttää jäävän rikkoutumatta. Pointti tuossa viestissäni oli kuitenkin kritisoida tuollaista jotain tiettyä pisterajaa, kun ruvetaan puhumaan Liigan erinomaisista kärkisenttereistä.

Minulle on ihan sama, minkälaisia pisterajoja hyvälle ykkössentterille luodaan, otin vain kiinni tuohon, että aika yksioikoisesti katsottiin Gagnonin 40 pistettä, kun jätkä ei ole täyttä kautta pelannut Liigassa. Totuus on kuitenkin se, että ottaisin Gagnonin aina ennen Jani Lajusta, jos puhutaan joukkueen ykkössentteristä. Ilman TPS-ottelun suonenvetoa (missä kaikki upposi, mitä maalille toimitti, kiitos TPS:n maalivahtipelin) Jani Lajusella olisi tällä hetkellä täydet 6 pistettä 16 otteluun. Ei kauhean vakuuttavaa.

Lisäksi se, että sinä henkilökohtaisesti et arvosta sentterin aloitustaitoa kovin korkealle, ei tee aloittamisesta sen vähemmän arvostettavaa. Aloitus on erikoistilanne ja esimerkiksi yksi syy siihen, että Lukko pelaa tehokasta ylivoimaa on se, että Gagnon raapii aloituksia lähes 60 prosentin teholla. Tämä tarkoittaa sitä, että periaattessa Lukko saa todella usein heti pakkopelin päälle eikä hukkaa aikaa siihen, että aloitustappion jälkeen haetaan taas kiekkoa omasta päästä. Ja lisäisin vielä sen, että Gagnon nousee esiin silloin, kun sitä esiinnousemista tarvitaan, esimerkkinä siitä jo tällä kaudella kaksi jatkoajalla tehtyä voittomaalia ja kaksi alivoimamaalia. Aika monipuolinen pelaaja ja kokonaisuudessaan parempi kuin Jani Lajunen. Piste.
 
Viimeksi muokattu:

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
48 ja 47 ottelua runkosarjassa 2 liigakauden aikana Gagnonilla, ppo-lukemat 45 ja 38 tehopistettä täyden kauden aikana. Laitetaan vielä molemmilta kausilta täydet tilastot että ottelumäärät täyttyvät, eli runkosarja+ pudotuspelit:
2013-2014 63 22+26=50
2014-2015 61 17+23=40
Gagnonia voi pitää aika tasaisena 40-50 tehopisteen sentterinä liigaan, kun siis puhutaan tehopisteistä ns. tasoa kuvaavana tekijänä. Faktaa toki on se ettei Gagnon mainittua 40 runkosarjapistettä kauden aikana ole onnistunut keräämään.

Tapparan peli on hyvin uomissaan ja näyttää just siltä mitä itse olen odottanutkin, ennen kauden alkua laskin omissa kirjoissani Tapparan ja Lukon kärkikaksikoksi eikä toistaiseksi ole mitään syytä käsitystä vaihtaa. Lukolla on pieni suvantovaihe menossa, etenkin viimeistelyn suhteen mutta peli näyttänyt muutenkin hiukan tukkoiselta viimeiset pari kierrosta. Joukkueen kokonaispaketti on kuitenkin tosi hyvin kuosissa,mutta se näkyy kyllä suoritustasossa kun tärkeitä palasia puuttuu. Lukon kohdalla Lahti+Vauhkonen kaksikossa on paitsi 2 mahtavaa työhevosta ja voimalaituria sivussa, niin myös noin 40 tehtyä maalia vähemmän. Ei ole mahdollista pitää reservissä korvaavia ukkoja ja Piitulaiset alaketjuista ei oikein riitä.

Mua vituttaa KalPa ihan jo kuopiolaisten ja muiden fanien puolesta. Pienen seuran on tehtävä asioita oikein pärjätäkseen, ja toimiva pelitapa on yksi tälläinen asia. Sellainen ihan OK runkosarjasijoitus on se mitä on tällä antikiekolla napattavissa ja pleijareissa ei mitään saumaa jatkoon. Ihmiset kyllä kyllästyy 1-0 matseihin ajan myötä ja kiinnostus katoaa, eli mitään voitettuja tuloja yleisömäärän vuoksi tällä hokilla tuskin on tulossa.
Ässät aloitti hienon junnujen sisäänajon liigaan ennen kuin lähti sekoittamaan pakkaa ja haalimaan kaikki kaukalopugilistit ja entiset ässät Poriin. No on siellä vieläkin paljon nuoria koneessa ja homma toimii ihan siedettävästi, Oulussa myös re-build menossa mutta ei viitsi ottaa esimerkiksi talousalueen ja joukkueen yleisen vetovoiman vuoksi. Eli jos minulta kysytään, ja miksi kysyttäisiin, niin jotain vastaavaa joukkueen ikärakenteen muutosta tulisi Kuopiossakin puskea eetteriin, ei niinkään naarata nykyiseen pelifilosofiaan sopivimpia pelaajia.

Sen verran tartun tuohon viimeiseen KalPaa koskevaan asiaan. Pelitapa on mikä on, sillä on voitettu runkosarja ja päästyppä poffeissakin pari kertaa pronssipeliin asti. Playoffeja on pelattu 7/8 keväänä tässä viime aikoina tosin melko laihalla menestyksellä kun tuloksena vain yksi mitali. Tätä pelitapaa on Virran tullessa KalPa-organisaatioon lähdetty ajamaan ja kehitetään tälläkin hetkellä saman miehen ollessa uudelleen joukkueen perässä.
Olisipa tuossa viimekin sarjassa voinut olla jakoja jatkoon, jos ei ois Kilpi levinnyt mutta olihan siellä Lukollakin ukkoja poissa esim Vahalahti jne. Mut kyllähän Lukko oikeutetusti meni jatkoon ei siinä.
Kuopion siitä omaperäinen mesta, että kun on buumi niin se jyllää hyvällä voimalla mutta taasen kun homma kusee niin se kusee kunnolla. Maksetaan vieläkin aika kovaa korkoa Tuokkolan potkuista ja siitä seuranneen Peura Laukkasen palkkaamisesta. Nyt on palattu ns juurilleen ja tällä mennään.

Sitten tuohon junnuasiaan.. mitähän tähän sanoisi. KalPa lienee Kärppien jälkeen seuraava jengi missä eniten pelaa Liigassa omia junnuja/jo junnuikäisenä KalPaan tulleita pelaajia. Eli eiköhän tässä aikalailla ajeta heitä hyvällä prosentilla Liigaan. Toki omat kasvatit tuovat lisäväriä ja makua joukkueeseen ja ehkä yleisöäkin halliin kun heidät muistetaan. Haittapuolena toki ylikalliit sopimukset ja pelillinen taso onjo vähän kerennyt ohi mennä. KalPa näin lonkalta heitettynä liene yksi Liigan nuorempia joukkueita. On omia kasvatteja/konkareita Timonen, Jokela (Halonen ei oma kasvatti). Olet oikeassa, että joukkuetta pitäisi vähän sekottaa erilaisillakin pelaajilla kuin sapluunaan sopivilla. Tästä olen samaa mieltä ja tarvittaisiin enemmän suureen yleisöön uppoavia pelaajia. Nyt hommattiin Mankinen ja Davis, joista jälkimmäinen alkaa nostella päätään ylös jo aika kivasti. Pelitapa toki vaatii tiettyjä pelaajia mutta onhan Kuopiossa jo vuosia nähty juuri näitä kynnyksellä olevia pelaajia joista on sitten kehittynyt ukkoa muualle maailmallekkin kivasti. Näin nopeasti heitetään parit nimet: Kiiskinen,Salminen, Koskinen, Ahonen, Jalasvaara, Hartikainen, Pakarinen, Puustinen, Kasperi Kapanen, Birner jne.. - Nyt on kehitys vuorossa Janne Keränen (18maalia) viime kaudella sekä mm Mikael Ruohomaa sekä Jonne Tammela

Ja ettei mene ihan voimasuhteen ohi täysin niin KalPa on tällä hetkellä 5 ottelun kuntopuntarissa ekana 12pisteellä ja maaliero on 11-4. 6viime peliin on vastustaja nollattu 4 kertaa ja kahdessa pelissä mennyt kaksi maalia. Alivoima porskuttaa 100% teholla ja yv on surkeaa mutta jospa sekin siitä. Mutta kuten todettua niin ylä-ja alamäkiä tulee niin saa nähdä miten tässä käy. Voidaan jäädä poffien ulkopuolellekkin.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Minulle on ihan sama, minkälaisia pisterajoja hyvälle ykkössentterille luodaan, otin vain kiinni tuohon, että aika yksioikoisesti katsottiin Gagnonin 40 pistettä, kun jätkä ei ole täyttä kautta pelannut Liigassa. Totuus on kuitenkin se, että ottaisin Gagnonin aina ennen Jani Lajusta, jos puhutaan joukkueen ykkössentteristä. Ilman TPS-ottelun suonenvetoa (missä kaikki upposi, mitä maalille toimitti, kiitos TPS:n maalivahtipelin) Jani Lajusella olisi tällä täydet 6 pistettä 16 otteluun. Ei kauhean vakuuttavaa.

Saat ottaa ihan kenet haluat ykkössentteriksesi. En edes ymmärrä mitä tässä nyt mouhoat? Pisteraja ei ollut minun vaan lainaamani kirjoittajan ja hän mainitsi Gagnonin sopivan erinomaiseksi Liigan kärkiketjun sentteriksi, vaikka Gagnon ei ole sitä maagista pisterajaa ylittänyt. PISTE.

Lisäksi se, että sinä henkilökohtaisesti et arvosta sentterin aloitustaitoa kovin korkealle, ei tee aloittamisesta sen vähemmän arvostettavaa. Aloitus on erikoistilanne ja esimerkiksi yksi syy siihen, että Lukko pelaa tehokasta ylivoimaa on se, että Gagnon raapii aloituksia lähes 60 prosentin teholla. Tämä tarkoittaa sitä, että periaattessa Lukko todella usein heti pakkopelin päälle eikä hukkaa aikaa siihen, että aloitustappion jälkeen haetaan taas kiekkoa omasta päästä. Ja lisäisin vielä sen, että Gagnon nousee esiin silloin, kun sitä esiinnousemista tarvitaan, esimerkkinä siitä kaksi jatkoajalla tehtyä voittomaalia ja kaksi alivoimamaalia. Aika monipuolinen pelaaja ja kokonaisuudessaan parempi kuin Jani Lajunen. Piste.

En ole sanonut noin missään kohtaa, enkä ole antanut ymmärtää olevani tuota mieltä asiasta. Asiat kannattaa lukea ajatuksella ja vaikka kahteen kertaan. En pitänyt olennaisena sitä, että Lajusen taakse on jäänyt kahdeksan pelaajaan aloitusprosenteissa. Korostin, että sentterille olennaista on kaapia keskimäärin enemmän aloituksia omilleen kuin hävitä niitä.

Lajusen aloitusprosentti on 51,6 ja Gagnonin 57,6. Kärkiketjujen sentterit kaapivat keskimäärin noin 25 aloitusta per peli eli Gagnon voittaa 14,4 aloitusta ja Lajunen 12,9 eli Gagnon vie keskimäärin yhden tai kaksi aloitusta enemmän per peli kuin Lajunen. Ei välttämättä mikään maata mullistava ero.

Tuo monipuolinen ja kokonaisuudessaan parempi pelaaja on tällä kaudella kerännyt yhden pisteen enempi kuin heikompi Lajunen, mutta +/-lukema on seitsemän plussan verran heikompi. Mielenkiintoista.

Alkuperäinen väite oli, että Lajunen ei ole erinomainen kärkiketjun sentteri Liigassa ja siihen vastasin. Nyt tässä sitten väitellään Gagnonin ja Lajusen paremmuudesta. Natsikultaa!
 

ultras

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara Tampere
Ehdottomasti Jani Lajusen hattutemppu pitää mitätöidä TPS:ää vastaan, että voidaan tätä vertailua jatkaa. Lisäksi jäsen "Latzo" laski tämän pelin kuitenkin tilastoihin saaden siitä 0+0. Hienoa logiikkaa!

Aaron Gagnonilta voitaisiin poistaa myös tuo TPS-peli tilastoista jolloin kaveri olisi tehnyt 4 maalia ja tehotilasto jopa pakkasen puolella. Ei kovin hyvin kärkisentteriltä olla tehotilastossa miinuksilla. Samaan aikaan Tampereella parhaan terän kadottanut Dixon on +3.
 

Latzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tuo monipuolinen ja kokonaisuudessaan parempi pelaaja on tällä kaudella kerännyt yhden pisteen enempi kuin heikompi Lajunen, mutta +/-lukema on seitsemän plussan verran heikompi. Mielenkiintoista.

Alkuperäinen väite oli, että Lajunen ei ole erinomainen kärkiketjun sentteri Liigassa ja siihen vastasin. Nyt tässä sitten väitellään Gagnonin ja Lajusen paremmuudesta. Natsikultaa!

Ainoa tilasto, missä Lajunen on Gagnonia edellä on +/- -tilasto. Lisäksi jos katsotaan pelaajien playoff -tilastoja, mitä ainakin itse arvostan kovasti, niin Gagnon pesee sielläkin Lajusta oikeastaan kaikessa. Mutta turha tästä on enää väitellä. Meillä on eri näkemys siitä, mitä vaaditaan ykkössentteriltä. Minun mielipide on se, että Lajunen on ehkä Tapparan tavalla roolitetussa joukkueessa ihan ok ykkössentteri, mutta jos puhutaan sentteristä yksilönä ilman sidoksia joukkueeseen, niin en näe Lajusta erinomaisena ykkössentterinä, enemmänkin menestyvän joukkueen vahvana kakkossentterinä.

Mutta kuten sanoin, meillä on eri näkemys siitä, mitä vaaditaan siihen, että on erinomainen ykkössentteri, joten tämä väittely voidaan minun puolestani lopettaa. Kaikkea hyvää sinulle ja katsotaan sitten huhtikuussa kenen ykkössentteri pystyy johtamaan joukkueensa menestykseen. Täytyy kuitenkin muistaa, että ykkössentteri on kuitenkin vain yksi osa (vaikkakin yksi tärkeimmistä osista) joukkuetta ja näin ollen harvoin pelkkä erinomainen ykkössentteri yksinään vie joukkueensa mestaruuteen.
 

keigykedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Leijonat
En ota kantaa kumpi on pelaajana parempi mutta mun on vaikea uskoa että Gagnon sopisi Kuuselan ja Haapalan väliin paremmin kuin Lajunen.
Todennäköisesti Gagnon sopii vastaavasti Lajusta paremmin Lukon ykkösen keskelle.
Hyviä pelaajia molemmat
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Gagnon on oikeastaan aika riippuvainen herrasta nimeltä Ville Vahalahti, tai näin on ainakin ollut. Tällä kaudella ilman Vahalahtea Gagnon ehti pelata 5 peliä tehoilla 0+0 ja - 4. Sen jälkeen kun Vahalahti tuli takaisin kokoonpanoon, alkoi Gagnoninkin kausi tavallaan uudelleen ja tehojakin alkoi löytyä.

Lajunen täydentää tuota Tapparan kolmikkoa kyllä helvetin hyvin ja hänen hommansa tuskin siinä on ensisijaisesti edes tehdä pisteitä, vaan hoitaa puolustusvelvoitteet ja luoda tilaa Kuuselalle ja Haapalalle. Pisteet tulee sitten siinä sivussa ja hyvinhän niitä on tullutkin. Hommaa helpottaa varmasti myös se, että Kuusela on Liigan paras hyökkääjä tällä hetkellä kokonaisvaltaisesti.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Täytyy kuitenkin muistaa, että ykkössentteri on kuitenkin vain yksi osa (vaikkakin yksi tärkeimmistä osista) joukkuetta ja näin ollen harvoin pelkkä erinomainen ykkössentteri yksinään vie joukkueensa mestaruuteen.

Nimenomaan. Tapparalla ei ole ollut kahteen kauteen ykkösentteriä ja silti päässyt maalin päähän mestaruudesta. Kokonaisuus ratkaisee ja siksi vääntö jostain yksittäisestä pelaajasta on melko turhanpäiväistä. Tällä kaudella Tapparan sentteriosasto on paremmassa kunnossa kuin viime kaudella.
 

Mäntylä #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers,
Mutta kuten sanoin, meillä on eri näkemys siitä, mitä vaaditaan siihen, että on erinomainen ykkössentteri, joten tämä väittely voidaan minun puolestani lopettaa. Kaikkea hyvää sinulle ja katsotaan sitten huhtikuussa kenen ykkössentteri pystyy johtamaan joukkueensa menestykseen.

Ainakin parina viime keväänä Gagnon ollut edesauttamassa Tapparan pääsyä finaaleihin joten siitä plussat hänelle!
 

Apheu

Jäsen
Erinomaisia ykkössenttereitä Liigassa ovat mm. Hirschovits, Gagnon ja jos Perrinin meno ei paljoa viime kaudesta hyydy, myös hänet voi laittaa tähän kategoriaan. Jani Lajunen ei ole koskaan tehnyt aikuisten liigoissa yli 22 pistettä runkosarjassa, ja on aina ollut enemmän kakkoskentän kahden suunnan sentteri. Erinomaisen ykkössentterin pitää nakuttaa se vähintään 40 pistettä, mielellään reilusti yli. Lisäksi ykkössentterin pitäisi olla myös se 1.ylivoiman priimus mottori. Playoffeissa toki Lajusen kaltainen kokonaisvaltainen ja työteliäs sentteri on rautaa.

Tämä nimenomaan. Ei Lajusta vielä näillä näytöillä siihen Liigan top-sentteriosastoon voi laskea. Playoffeissa kuitenkin Lajusen kaltainen sentteri on ihan hemmetin kova. Pystyy tekemään tilaa laitureille, kamppailemaan, voittamaan niitä kamppailuja ja myös viimeistelemään / syöttämään siinä sivussa ihan kelvollisesti. Playoffeissa ei ne sentterin lättysyötöt välttämättä enää toimi niin, kuin runkosarjassa. Riippuu vähän, millaisesta sentteristä nimenomaan tykkää. Esim. Hirsohan on runkosarjassa ihan loistava ollut, mutta ei ole pelaajatyypiltään ihan tälläinen playoffsotaratsu, millainen taas Lajunen on. Vähän sama kun vertaisi NHL:n puolelta Toewsia ja Crosbya. Tietysti Toews on itsessäänkin ihan hemmetin kova kaikilla osa-alueilla, mutta on enemmän kuitenkin tälläinen kamppailujen voittaja ja tilan antaja laitureille, kun taas Crosby jakelee sitä lättyä minkä kerkeää. Toews ei ylivoimissakaan ole se ykkösyv.n "priimusmoottori", mutta Crosby taas on.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämä nimenomaan. Ei Lajusta vielä näillä näytöillä siihen Liigan top-sentteriosastoon voi laskea. Playoffeissa kuitenkin Lajusen kaltainen sentteri on ihan hemmetin kova.

Ja tämä on se mitä olen koko ajan hakenut ja jota käyttäjä @Juteeni ei käsitä. Kun puhutaan erinomaisesta, puhutaan Hirsoista ja muista, Liigassa ei ole mitään kymmentä erinomaista ykkössentteriä tällä vertailulla, Gagnon oli vähän häilyvä esimerkki multa. Ja tottakai playoffeissa esim. Lajusen tyyppinen pelaaja on erinomainen. Tämä riittänee tästä asiasta, jatketaan muista aiheista.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Ja tämä on se mitä olen koko ajan hakenut ja jota käyttäjä @Juteeni ei käsitä. Kun puhutaan erinomaisesta, puhutaan Hirsoista ja muista, Liigassa ei ole mitään kymmentä erinomaista ykkössentteriä tällä vertailulla, Gagnon oli vähän häilyvä esimerkki multa. Ja tottakai playoffeissa esim. Lajusen tyyppinen pelaaja on erinomainen. Tämä riittänee tästä asiasta, jatketaan muista aiheista.

Voimasuhteista puhuttaessa moni muu asia kuin ykkössentterin taso nousee tärkeämpään asemaan. Valmennus, maalivahtipeli, viisikkojen tiiviys, erikoistilannepelaaminen etc. Tässä vaiheessa kautta näyttää siltä että Lukko, Kärpät ja Tappara ovat hieman edellä muita mutta kausi on pahasti kesken. Sanoisin että IFK:lla suurin kysymysmerkki on valmennus.
 

Sekera

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, prosessit ja yrittäminen
Sohaisen ehkä ampiaspesää, mutta mun silmään Tapparalta puuttuu selkeä ykkössentteri. Lajunen ei ole Liigan kärkijoukkueen erinomainen ykkössentteri, kakkosentterinä varmasti täyttää kriteerit. Ilomäki on ainakin pisteiden valossa aloittanut kauden hyvin, mutta pystyykö hän täyttämään ykkössentterin paikan kun pelit kiristyy? Joku Tappara fani voisi halutessaan heittää sentteristön nyky tilanteesta paremmin tietoa.

Kyllä sieltä puuttuu ainakin selkeä kärkijoukkueen kärkisentteri, todella laaja tuo Tapparan sentteri osasto on, mikä on hyvä asia. Stephen Dixon on sikäli arvoitus, että herra on tehnyt suvereenin ykkössentterin tehopisteet viimeksi Ässissä vuonna 2012-2013 joten mitään takuita ei ole että hän pääsee tälläkään kaudella tuohon lentoon.

Yllä kaksi lainausta aiemmista kirjoituksista. On varmasti totta, että tietyin omavaltaisin kriteerein määritettyä "erinomainen ykkössentteri"-titteliä ei voida kellekään Tapparan sentterille antaa, mutta ei ole voitu kyllä kahtena viime kautenakaan kuin vain korkeintaan Voutilaiselle kauden 2013-14 lopussa. Siitä huolimatta Tapparan joukkue oli erittäin vahva molempina kausina 13-14 ja 14-15.

Nyt Tapparan sentteritilanne on kahden kauden "tauon" jälkeen hyvällä tolalla alusta asti, joten suurta huolenaihetta Tapparan osalta ei sentteripelin tason suhteen kannata pitää yllä. Tällä hetkellä Tappara pelaa erinomaista modernia jääkiekkoa erinomaisin tuloksin, parhaimmalla sentterikalustolla hetkeen aikaan. Tapparan peliin kuuluu jo nyt toimivat hitaat ja nopeat lähdöt, vastaiskut ja hyökkäysalueen luovuus paistaa etenkin Lajusen ketjun pelistä. Puolustuspeli on rakenteellisesti tiivistynyt viime kausista. Kaksi viime kautta on osoittanut, että "erinomainen ykkössentteri" ei ole mikään välttämättömyys, jos joukkue on muuten roolitettu ja valmennettu oikein.

Sekin vielä, että Lajusen ikäiset pelaajat voivat vielä kehittyä, osatodisteena hänen ensimmäinen maajoukkuekutsu sitten kauden 2010-11. Eli Tapparalla on oikeastaan maajoukkuetason ykkössentteri. ;) !
 
Viimeksi muokattu:

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Voimasuhteista puhuttaessa moni muu asia kuin ykkössentterin taso nousee tärkeämpään asemaan. Valmennus, maalivahtipeli, viisikkojen tiiviys, erikoistilannepelaaminen etc. Tässä vaiheessa kautta näyttää siltä että Lukko, Kärpät ja Tappara ovat hieman edellä muita mutta kausi on pahasti kesken. Sanoisin että IFK:lla suurin kysymysmerkki on valmennus.

Näin on, meidän parin käyttäjän välinen keskustelu luiskahti raiteilta. Nuo yllämainitsemasi asiat merkkaavat yksilöitä enemmän, varsinkin valmennus on nyky jääkiekossa todella isossa osassa menestystä. Ja valmennus on todellakin se isoin kysymysmerkki IFK:ssa, muu materiaali on lähtökohtaisesti riittävä ja aivan Liigan kärkikastia. Enää ei riitä Törmäsen IFK:lle 7.sija runkosarjassa ja puolivälierissä ulos, nyt on tultava jotain menestystä. Nyt mitataan miten hyvin Törmänen osaa muuttaa pelikirjaansa Liigan peliin nähden, jotain muutoksia on jo nähty, mutta toteutettuna pienetkin muutokset vievät aikaa kun pelaajilla on vielä vanhat kuviot selkäytimessä.

Kaksi viime kautta on osoittanut, että "erinomainen ykkössentteri" ei ole mikään välttämättömyys, jos joukkue on muuten roolitettu ja valmennettu oikein.

Sekin vielä, että Lajusen ikäiset pelaajat voivat vielä kehittyä, osatodisteena hänen ensimmäinen maajoukkuekutsu sitten kauden 2010-11. Eli Tapparalla on oikeastaan maajoukkuetason ykkössentteri. ;) !

Kyllä kokonaisuus myös senttereissä ratkaisee, ja Tapparan sentteristö kuuluu ilman ''erinomaista ykkössentteriä'' silti Liigan kärkikastiin. Viimeinen on totta, Lajunen sai myös kutsun EHT:lle ja onhan siellä takataskussa maailmanmestaruuskin ;)
 

Apheu

Jäsen
Tappara on tällä hetkellä kyllä ihan mielettömässä vedossa. Näkisin, että yksi isoimmista syistä on se, että tuossa on lähes kolme ykkösketjua joukkueessa. Haapala-Lajunen-Kuuselasta tuskin tarvitsee sanoa mitään, mutta Järvinen-Dixon-Peltola on jäätävässä tikissä myöskin, Dixon on heräillyt ja esimerkiksi tänään SaiPa -pelissä oli jo sillä ykkössentterin tasolla, mitä Ässissä aikoinaan. Tietysti toivotaan, että taso pysyy. Savinainen-Ilomäki-Karjalainen on se kolmas lenkki. Tuohon sitten tietysti vielä telakalta Laine mukaan, saa nähdä väistyykö tuosta Karjalainen sitten hänen edestään, vaikka Jerekin pistänyt 3+7=10 tehopinnaa tällä kaudella. Kapteeni Peltolakin tosiaan vetänyt 5+9=14 pistettä 17. peliin ja on koko Liigan pistepörssin yhdeksäntenä.

Eiköhän täältä maan pinnalle tiputa (varmaan jo heti huomenna), mutta tällä hetkellä ei voi kuin kehua joukkuetta. Alkukaudesta näytti vähän kankealta, etenkin Savinainen & Dixon -kaksikolla, mutta nyt molemmat alkavat löytämään sen huippuiskunsa ja se tekee tuosta hyökkäyksestä ihan järkyttävän laajan. Ja kärkenä Kuusela, joka on tehnyt viimeiseen 11 matsiin 5+12=17 tehopinnaa.
 
Viimeksi muokattu:

Jusu75

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers
Itse pääsin nyt vasta peliä tallenteelta katsomaan. Jumpasta päästyäni katsahdin luurista 222 ja ykköskenttään hankittu Lajunen seitsemästä maalista huolimatta vain 0+1! Ei hyvä heilu; Gagnon, Elkins ja kaikki.. Noutaja tulee, eväät on syöty. Ostin yhden vehnän matkalta kotiin ja itken itseni uneen.
 

Hirvonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Itse pääsin nyt vasta peliä tallenteelta katsomaan. Jumpasta päästyäni katsahdin luurista 222 ja ykköskenttään hankittu Lajunen seitsemästä maalista huolimatta vain 0+1! Ei hyvä heilu; Gagnon, Elkins ja kaikki.. Noutaja tulee, eväät on syöty. Ostin yhden vehnän matkalta kotiin ja itken itseni uneen.
Eipäs nyt heittäydytä marttyyreiksi.
 

sob

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, FC Jazz, ..... Oulu Ermines
Itse pääsin nyt vasta peliä tallenteelta katsomaan. Jumpasta päästyäni katsahdin luurista 222 ja ykköskenttään hankittu Lajunen seitsemästä maalista huolimatta vain 0+1! Ei hyvä heilu; Gagnon, Elkins ja kaikki.. Noutaja tulee, eväät on syöty. Ostin yhden vehnän matkalta kotiin ja itken itseni uneen.
Voimia Tampereelle, neljäs hopea putkeen on ihan omissa käsissä =D

Vakavasti puhuen tällä hetkellä Lukko lienee ainoa joukkue Suomessa, joka voi Tapparaa haastaa. Muiden pitää kovasti petrata, jos aikovat keväällä "Tapolat" suistaa korkeimmalta pallilta.

Tapparan pelaaminen on tällä hetkellä toiselta planeetalta muuhun liigaan verrattuna. Joukkue voi vetää neljällä kentällä vastustajat kanveesiin. Joukkueeseen hankitut vahvistukset ovat heränneet ja joukkueen pelitapa näyttää olevan kunnossa. Jos olisin Tapparan fani, olisin tässä vaiheessa kautta kohtuu positiivisilla mielillä.

Onneksi kausi on pitkä: kehuinhan Saipaakin ekan 10 kierroksen jälkeen mitallijoukkueeksi! Sitä se voi olla taas keväällä - mutta nyt ei siltä näytä =)

Ässien pitää hioa pelitapansa äkkiä materiaalin sallimissa rajoissa kohtuu timantiksi, muuten ei ole asiaa kympin joukkoon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös