Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2015–2016

  • 981 714
  • 3 965

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Miksi @BussiKUSKI takerrut toiseen viestiin, etkä siihen minkä @Noutolokku sinulle vastasi. Kuten moni muu täällä on sanonut Sportin puolustuksesta löytyy liian monta arpaa. Arvalla tässä kohtaa tarkoitan joko a) Ei lainkaan kokemusta liigakaukalosta b) kokemusta löytyy liigasta, mutta taso on vaihdellut vuosien aikana liigaa. Näihin arpoihin voidaan lukeuttaa Manninen, Newton, Laakso ja Gröndahl. Mielestäni varmoiksi liigapakeiksi Sportilta voidaan laskea Peltola, Brennan ja Pukka. Tietty myös noista arvoista voi jokainen kauden aikana nousta varmoiksi liigapakeiksi, mutta se on jälleen spekulaatiota ja toisen ketjun aiheita.

Mitä nyt Pekka Virran otit esille niin kyllähän hänen suonenveto loppui samantien, kun Kuopiosta lähti muualle. Paluu Kuopioon ja jälleen menestyi.
Tässäpä tosiaan vastaus @BussiKUSKI lle. En tiedä mistä Virran tähän repäisit. Mies kuitenkin teki ensin kovaa työtä A-junnuissa ja sitten Liigassa. Monen vuoden urakka. Nostipa KalPan Kapasen Samin kanssa pohjilta einyt kärkeen, mutta sinne kuuden sakkiin. En nyt puhelimella jaksa tarkistaa onko Kuopiossa pelattu 6/7 kevättä poffeja sen työn takia. Laukkanen ja Kimmo Kapanen tupeltivat tovin, mutta Virta tuli ja palautti KalPan kartalle. Siitä onko Virta sopinut/flopannut TPSn ja Ässien joukkueeseen voit lukea foorumilta lisää. Yhtäkaikki mies on tehnyt Kuopiossa hyvää työtä ja se on myös näkynyt. Tomekista ei voi sanoa samaa, sen enempää provoilematta.
Mutta se siitä offtopikista mun osalta. Voimasuhteisiin verraten mikäli Davis ja Nuutinen sekä yksi laituri KalPaan vielä tulee, niin kyllä tuolla nipulla+ Virran valmennuksella KalPa 7-10 sijoille hyvinkin mahtuu ja jopa kuuden sakkiin tsäänssit kaiken mennessä nappiin.
 

Barney

Jäsen
2) Järvisen kohdalle laitoit sanan VOI. Miksi? Mikset tee sitä vaikka Markkasen tai kenen tahansa kohdalle?
Voisiko johtua siitä, että SaiPan "kakkos"maalivahti on samaa tasoa kuin Järvinen? Jos SaiPan maalivahtiosasto on jonkunlainen kysymysmerkki, niin sitten se on lähes jokaisella liigajoukkueella. SaiPan maalivahtiosasto on ihan Liigan kärkeä, harmi ettei oikein mikään muu olekaan (sentteriosasto varauksin).

Onhan Sportin joukkue paperilla vahvistunut, mutta ei se suoraan siirry tulostaululle. Maalivahtiosasto on kuitenkin edelleen kysymysmerkki. Järvinen ei ole tottunut pelaamaan selvän ykkösmaalivahdin minuutteja ja Niemi pelaa lähtökohtaisesti ihan väärällä sarjatasolla. Pakistossa Newton on kysymysmerkki, Laakson ura on laskusuunnassa ja Manninen on vähän arveluttava kaveri puolustuspäässä. Noista kolmesta siis kaikki ovat lähtökohtaisesti "parhaassa kuusikossa" ja kaksi jopa top-4 roolissa.

Hyökkäyspäässä on hyviä hyökkäyspään pelaajia, mutta ei mielestäni tarpeeksi suoritusvarmuutta. Bertrand pelasi Lukossakin ihan hyvin (oliko ketju Bomersback-Beech-Bertrand?), mutta sen jälkeen meni pari kautta ihan penkin alle. Viime kaudella lopullinen läpimurto Liigan eliittiin, mutta kestääkö taso noin korkealla? Raportit Pohjois-Amerikasta vaikuttavat hyvältä. Gavrus on potentiaalinen kaveri, johon itse uskon kovasti, mutta lähtökohtaisesti on vielä kuitenkin vähän kysymysmerkki. Koivisto ja Komulainen ovat olleet vähän epätasaisia suorittaja ja Immonen ei ole ykkössentteri.

Potentiaalia Sportin joukkueessa on (kuten kaikissa muissakin), mutta kyllä minä näen maalivahtiosaston, puolustuksen ja hyökkäyksen kärjen vähän kysymysmerkkeinä. Liian moni kärkipelaaja on kuitenkin jollain tavoin kysymysmerkki ja varmoja liigatason suorittajia on joukkueessa hyvin vähän. Minun mielestäni Sport myöskin ylisuoritti viime kaudella aika kovasti materiaaliinsa nähden, mikä johtui varmasti osittain ensimmäisen kauden kiimasta. Jos Sport mielii pelata playoff-lätkää ensi keväänä, niin joukkueen ruutinitason pitäisi olla jo melko korkealla. Suurin epävarmuustekijä on kuitenkin omissa papereissani Tomek Valtonen, jonka en usko onnistuvan koordinoimaan tarpeeksi laadukasta kiekollista peliä Liigaan. Playoffpaikka on mahdollinen, mutta silloin mielestäni lähes kaiken pitäisi mennä nappiin.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Mä en nyt oikein osta tuota Mannisen puolustuspelaamisen heikkoutta. Pukan jälkeen Sportin puolustuksen tehotilaston paras (ok, -10) ja pelasi pakeista eniten.

Ei se puolustuspelaaminen ole pelkkää karnevaalipommia ja naaman hierontaa. Jääkiekkoa pelataan eniten päällä ja tässä Manninen oli viime kaudella Sportin alakerran ykkönen. Hyvää sijoittumista, oikein ajoitettuja riistoja ja mailalla puolustamista. Vähän niin kuin Nummisen Teppo (ja pilkunnussijoille kommentti, että en vertaa Mannista Nummiseen).

Pukka olisi alakerran ykkönen, jos katsottaisiin pelkkää puolustuspelaamisen laatua.
 

muuttohaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Wasa Royals
Minun mielestäni Sport myöskin ylisuoritti viime kaudella aika kovasti materiaaliinsa nähden, mikä johtui varmasti osittain ensimmäisen kauden kiimasta. Jos Sport mielii pelata playoff-lätkää ensi keväänä, niin joukkueen ruutinitason pitäisi olla jo melko korkealla. Suurin epävarmuustekijä on kuitenkin omissa papereissani Tomek Valtonen, jonka en usko onnistuvan koordinoimaan tarpeeksi laadukasta kiekollista peliä Liigaan. Playoffpaikka on mahdollinen, mutta silloin mielestäni lähes kaiken pitäisi mennä nappiin.

(Boldaus oma)

Itsekin tähän tartuin ylempänä, mutta haluaisin kuulla muiltakin jotain perusteluja tälle hokemalle. Sportin 5 vs 5 kiekollisen pelin organisointi ei ainakaan ollut viime kaudella ongelma. Rosterin puolesta joukkue antoi tolkuttomasti tasoitusta muille, mutta silti ylisuoritti. Valmentajallako ei ollut tämän kanssa mitään tekemistä?

Erikoistilannepelaaminen, varsinkin AV oli surkeata katseltavaa koko kauden. YV toimi syksyllä hyvin, mutta joulun jälkeen ei laisinkaan. Tämä tosin ajoittuu hyvin Peltolan ja myöhemmin Fleuryn lähtöön. En siis osaa sanoa johtuiko kyntäminen pelaajista vai valmennuksesta, todennäköisesti vähän molemmista.

Jos Tomekin paskuutta perustellaan Jokerit-stuntin epäonnistumisella, niin en voi antaa sille paljonkaan arvoa. Sitä kelkkaa ei olisi kääntänyt moni muukaan. Valtonen on kokematon liigakoutsina, mutta se yksinään ei tee hänestä paskaa. Pelin organisointi ei ole pelkästään päävalmentajan harteilla, vaan hänellä on tähän apunaan muu valmennustyhmä (PV luonnollisesti kantaa vastuun). Päävalmentajan tärkein ominaisuus on kyky johtaa joukkuetta, eli saada pelaajat noudattamaan sitä pelisuunnitelmaa jonka valmennusryhmä yhdessä on laatinut. Tätä Valtonen ei onnistunut tekemään Jokereissa, eikä todennäköisesti onnistuisi tänäänkään, koska hänen menetelmät (ja ilmeisesti persoona) ei toiminut siinä yhteisössä.

Harva valmentaja on sellainen kultasormi, että tulosta syntyy riippumatta siitä, minkälainen joukkue on valmennettava. Lähes jokainen tarvitsee "omannäköisiä" pelaajia ympärilleen onnistuakseen (vrt yllä mainittu Virta, Antti Törmänen tai Risto Dufva). Sportissa Tomek nauttii pelaajien, seurajohdon sekä fanien luottamuksesta, joukkue on nyt kasattu hänen vaatimusten mukaisesti, joten mielestäni kaikki edellytykset on menestyä. Mitä se menestys sitten Sportin osalta on?

Kun voimasuhdevertailuja katselee, niin on aika selvää, että Sportin mestaruus on 10. sija. Minimitavoitteen pitäisi olla voittaa KooKoo + vähintään yksi "vanhoista" joukkueista. Jos tämän alle mennään, voidaan Vaasan torille alkaa pystyttämään hirttolavaa (tosin Tomekille sorvattiin niin pitkä sopimus, että hänelle sitä tuskin pystytetään).
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ketjun nimeksi voisi muuttaa Vaasan Sport kaudella 15-16 :)
Sanopa muuta. Valtaosin kovin tylsää luettavaa. Toisaalta olen kyllä tätä ketjua lukemalla oppinut kovin paljon Sportin pelaajistosta, eikä ylimääräinen tieto liene pahaksi. Jos muidenkin joukkueiden kannattajat alkavat perusteellisesti avaamaan oman joukkueensa pelaajistoa ja iskukykyä, alkaa meikäläinen olemaan kohta oikea liigatietäjä.

Aina välillä tämän ketjun sekamelskassa on vilahtanut toteama: " Ei Sportia saa verrata Kärppiin, vaan Sportin pahimpiin kilpakumppaneihini." Kyllä niin Sporttia kuin KooKootakin saa ja pitää verrata myös Liigan kärkiseuroihin. Tätä vertailua tehdessä alkaakin sitten vähän hirvittämään suunta, johon Liigamme laajetessaan on menossa.
 

tolppa83

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Voimasuhteet?
Kenellä on kovin lämäri? Kenellä ei saa olla kovin lämäri? Kenellä saattaa olla kovin lämäri, kaiken osuessa nappiin?

On muuten ollut melkosta pashaa tämä ketju jo hyvän tovin. Meikäläiset voisi repäistä yhden kalvon värilasien pinnasta pois ja lahjoittaa ne muille. Perspektiiviä.

En ala luettelemaan joukkueiden järjestystä runkkiksessa, mutta mun veikkaus on, että meidän Sportin kohdalla sijoitus tulee olemaan välillä 10-15. Toivottavasti olen väärässä.
 

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
Tämän topicin voi sulkea, sillä Ilves on kuitenkin parempi kuin Sport, Kärpät voittaa taas mestaruuden, Tappara saa neljännen hopean, Lukko voittaa tas pronssit ja TPS myy taas tammikuussa parhaat pelaajansa.
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Tällä hetkellä näyttää siltä, että viimeisestä sijasta taistelevat oranssimusta ja mustaoranssi eli HPK ja KooKoo. Sport on kyllä näitä kahta edellä, mutta pari täsmähankintaa voi vielä kaiken muuttaa. Ainakin Kerholla niitä hankintoja odotellaan ihan sinne terävinpään kärkeen jopa neljää kappaletta, mutta hyvin vaikea uskoa, että niissä kaikissa hankinnoissa onnistutaan, jos niitä edes niin montaa saadaan hankittua. Vaikeeta on.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Tämän topicin voi sulkea, sillä Ilves on kuitenkin parempi kuin Sport, Kärpät voittaa taas mestaruuden, Tappara saa neljännen hopean, Lukko voittaa tas pronssit ja TPS myy taas tammikuussa parhaat pelaajansa.
Nääs, nääs, nääs! Mitäs ne veljet oikeen hassuttelee? Ipa Sportia parempi? Voi velejet, miten mahtavaa olla teitin kanssa samassa lohkossa.

Vanhaa mainosta lainatakseni: "mistä näitä pisteitä oikeen tulee? No, Ilvekseltä tietenkin. Siinä painava slogan ensi kaudeksi. Alkais jo!!

Muuten kyllä hyvin pitkälle samoilla linjoilla noista muista faktoista.
 

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist
Tämän topicin voi sulkea, sillä Ilves on kuitenkin parempi kuin Sport, Kärpät voittaa taas mestaruuden, Tappara saa neljännen hopean, Lukko voittaa tas pronssit ja TPS myy taas tammikuussa parhaat pelaajansa.

Korjaan vähän jos sallit.
Ilves tosiaan on parempi kuin Sport, Tappara ei saa prossia vaan vie kullan, Lukko häviää pronssin HIFK:lle ja TPS ei myy pelaajiaan vaan tekee paluun 8 joukkoon.
 

keigykedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Leijonat
Tapparalla on kyllä todella potentiaalinen joukkue mutta samaan aikaan ilmassa aika paljon kysymysmerkkejä. Top4 tuolla remmillä kyllä pitää olla.
Kovasti on joukkue uudistunut mutta kuitenkin löytyy se perusta joka kannattelee joukkuetta vaikeina hetkinä, myös viime kauden pohjista nousu antaa ihan erilailla työrauhaa jos tulee vaikeita hetkiä.
Vaikka kovia nimiä lähtikin niin kyllä jo ihan mielenkiinnon takia tekee hyvää että joukkueessa on uusia naamoja näiden muutaman kauden jälkeen.
 

Apheu

Jäsen
Savinainen oli pelaajatyypiltään juuri se, mitä Tappara eniten kaipasi. Maaleja tekevä voimahyökkääjälaituri. Sanoisin, että joukkue on jälleen runkosarjassa sen verran hyvä, että kotietu pudotuspeleihin pitäisi olla saavutettavissa. Playoffeihin varmaan hankintaan vielä taas vahvistuksia, joten ne ovat sitten oma maailmansa. Mutta erittäin hyvältä näyttää ensikauden rosteri näin kannattajan näkökulmasta.
 

sorbo82

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Savinainen oli pelaajatyypiltään juuri se, mitä Tappara eniten kaipasi. Maaleja tekevä voimahyökkääjälaituri. Sanoisin, että joukkue on jälleen runkosarjassa sen verran hyvä, että kotietu pudotuspeleihin pitäisi olla saavutettavissa.

Nippu on kyllä hyvä, täysin samaa mieltä. Savinainen on myös kokonaisvaltaisesti todella kova pelaaja. Mutta en lähtisi miestä etupeltoon leimaamaan sen kovemmaksi maalintekijäksi. Viimeisellä liigakaudellaan teki upeasti 20 maalia (sitä edellisellä myös 17 kaappia) mutta noin muuten on ollut hiljaisempaa ennen ja jälkeen. Ehdottomasti kesän kovimpia kiinnityksiä mutta jos odotusarvot ovat, että Savinainen kippaa sen 20 maalia ja korvaa näin Palolan jättämää aukkoa sillä puolella niin pettymys voi tulla eteen.

Tosin voin olla väärässäkin ja mies räppää sen 25 maalia runkosarjaan.
 

Apheu

Jäsen
Nippu on kyllä hyvä, täysin samaa mieltä. Savinainen on myös kokonaisvaltaisesti todella kova pelaaja. Mutta en lähtisi miestä etupeltoon leimaamaan sen kovemmaksi maalintekijäksi. Viimeisellä liigakaudellaan teki upeasti 20 maalia (sitä edellisellä myös 17 kaappia) mutta noin muuten on ollut hiljaisempaa ennen ja jälkeen. Ehdottomasti kesän kovimpia kiinnityksiä mutta jos odotusarvot ovat, että Savinainen kippaa sen 20 maalia ja korvaa näin Palolan jättämää aukkoa sillä puolella niin pettymys voi tulla eteen.

Eihän Savinainen mikään varsinainen sniper olekaan ja olisin itse tyytyväinen siihen noin 20 maaliin häneltä. Kuusela voi tuosta viimekauden selkeästä playmaker -tyylistä taas vaihtaa vähän enemmän laukovaan, niin eiköhän häneltäkin enemmän maaleja tule, kuin viime kaudella.

Tännehän ei pysty kukaan naaraamaan mitään varmaa 30 maalin pelaajaa. Lisäksi pelaajillakin kentästä ja roolituksesta riippuen maalimäärät vaihtelevat kausien mukaan (kuten juuri se, että viime kaudella Kuusela teki Palolalle maalipaikkoja, ja Palola laukoi joka puolelta - sitä edelliskaudella Kuusela oli itse huomattavasti hanakampi laukomaan, tekikin 19 maalia tuolloin 27 syötön lisäksi). Jotenkin tuntuu, että tuokin "kuka korvaa Palolan?" kysymys tulee muiden joukkueiden fanien puolelta, koska omasta mielestäni juuri kukaan Tapparakannattaja ei ole ollut asiasta kovin huolissaan. Yks-yhteen ei pelaajia oikein voi korvata ja Tapparalla on muutenkin joukkueessa uudistunut jonkin verran porukkaa. Mm. superlupaus Laine odottaa iskunpaikkaansa, joten ei me välttämättä tarvita sitä yhtä pelaajaa, joka tekee 30 maalia, vaan se maalimäärä voi jakautua nyt tasaisemmin.

Palolan jättämää aukkoa ei voi yhdellä pelaajalla korvata, joten ei, en odota Savinaisen korvaavan sitä suoraan. Jätän sen viime kauden rosterin menneisyyteen ja katson nykyistä, ja kilpailukykyiseltä se näyttää.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Savinainen oli pelaajatyypiltään juuri se, mitä Tappara eniten kaipasi. Maaleja tekevä voimahyökkääjälaituri. Sanoisin, että joukkue on jälleen runkosarjassa sen verran hyvä, että kotietu pudotuspeleihin pitäisi olla saavutettavissa. Playoffeihin varmaan hankintaan vielä taas vahvistuksia, joten ne ovat sitten oma maailmansa. Mutta erittäin hyvältä näyttää ensikauden rosteri näin kannattajan näkökulmasta.
Mikko Leinonen on tehnyt upeaa työtä. Lajunen ja Savinainen ovat juuri sitä, mitä mestaruuden haluava joukkue tarvitsee. Molemmat hyökkääjähankinnat ovat urhoollisia sotureita, jotka eivät tingi piiruakaan joukkueen eteen pelaamisesta. Molemmat pystyvät myös tehoilemaan riittävästi. Jokainen mestarijoukkue tarvitsee oman "Mika Pyörälänsä". Runkosarjassa Tappara ei Kärppiä pysty haastamaan, mutta eiköhän me jälleen tiukat finaalit saada aikaiseksi.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Runkosarjassa Tappara ei Kärppiä pysty haastamaan, mutta eiköhän me jälleen tiukat finaalit saada aikaiseksi.

Juuri saamani tiedon mukaan Tappara ja Kärpät pelaa keväällä pronssista.

Savinainen oli hyvä hankinta Tapparalta, kuten Apheu ylhäällä totesi, kukaan ei korvaa Palolaa mutta ne maalit voidaan korvata useamman pelaajan voimin. Savinainen on kiekottomana reilusti Palolaa parempi ja Liigatasolla Savinainen on kuitenkin ihan hyvä maalintekijä.
 

Sardion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Savinaisen hankinta nostaa kyllä mielestäni Tapparan top 4 -joukkueeksi. Kärpät ja IFK ovat edelleen omassa luokassaan, mutta sen jälkeen Tappara, Lukko ja JYP ovat melko tasavahvoja. Kaikilla kolmella on kuitenkin omat kysymysmerkkinsä. TPS voi myös parilla puolustajahankinnalla kiriä ainakin paperilla tähän samaan porukkaan mukaan. KalPa ja SaiPa ovat pelitavallisesti vahvoja joukkueita ja siten yllätysvalmiita sekä vaikeasti ennustettavia joukkueita. Samoin Blues saattaa jälleen olla korkealla, vaikka maalivahtipeli on siellä täysi mysteeri.

Itse odotan Savinaiselta myöskin noin 15-20 maalin kautta, sillä hän tulee saamaan merkittävän roolin mm. ykkösylivoimasta. Ei hän tietenkään tule Palolaa korvaamaan yksi yhteen maalitilastoissa, mutta hän on toisaalta myös kokonaisvaltaisempi pelaaja kuin Opa. Leinonen tosiaan ilmoitti, että Tappara on nyt valmis alkavaan kauteen, mutta vahvistuksia naarataan tietysti tarpeen tullen.
 

Kafrom

Jäsen
Itse odotan Savinaiselta myöskin noin 15-20 maalin kautta, sillä hän tulee saamaan merkittävän roolin mm. ykkösylivoimasta. Ei hän tietenkään tule Palolaa korvaamaan yksi yhteen maalitilastoissa, mutta hän on toisaalta myös kokonaisvaltaisempi pelaaja kuin Opa. Leinonen tosiaan ilmoitti, että Tappara on nyt valmis alkavaan kauteen, mutta vahvistuksia naarataan tietysti tarpeen tullen.

Ainoa rooli missä Savinaista voi YV:llä käyttää "hyvin" on maalin edessä. Laukaus ei ole mikään pelote, korkeintaan ok-tasoa.
 

Sardion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ainoa rooli missä Savinaista voi YV:llä käyttää "hyvin" on maalin edessä. Laukaus ei ole mikään pelote, korkeintaan ok-tasoa.

Savinaisen paikka onkin varmasti maalin edessä taistelemassa ja hakkaamassa ripareita sisään. Jatkoajan kolumnisti muuten kehui Vellun laukausta hyväksi, itse en siihen osaa ottaa kantaa.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Ainoa rooli missä Savinaista voi YV:llä käyttää "hyvin" on maalin edessä. Laukaus ei ole mikään pelote, korkeintaan ok-tasoa.

"Hyvin"? Porissa defenssit päällä?

No joo, maalineduspelaajaa periaatteessa tarvittiinkin. Hyviä laukojia löytyy kuitenkin jo Kuusela ja Laine, ja Haapala sekä Lajunen laukovat myös varsin hyvin. Kummankin viime kevään ylivoimaketjun maskimiehet lähtivät, joten eiköhän Savinainen ota Greenin tai Masin paikan. Toinen menee sitten Peltolalle tai Laineelle.
 

Kafrom

Jäsen
"Hyvin"? Porissa defenssit päällä?
No johan tuntuu ottavan koville kun vähän käy läpi Savinaisen pelitapaa. Ei herranjumala nyt, ei ole syytä vetää mitään defenssiä päälle siitä, että herra pelaa Tapparassa.

Savinainen pelasi Ässissä muistaukseni lähes aina YV:llä maalin edessä, joku voi korjata jos muistan väärin. Laukaus on ihan hyvä, ei käytä vaan kovin paljon. Kerran JYPiä vastaan vetäisi hirveän lämärin suoraan luistelusta yläkulmaan, muuten vedosta ei ole pahemmin muistikuvia enää.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Tuossa yllä kerrottiin KalPa yhdeksi yllätysvalmiiksi joukkueeksi. Miksi?
Kun kahlaa heidän rosterinsa läpi, ei sieltä löydy, kuin keskinkertainen puolustus ja tasapaksu, keskinkertainen hyökkäys.

Mikä saa siis nostamaan Kuopiolaiset esim. KooKoota vahvemmaksi joukkueeksi? Pelkkä maalivahtiosasto?
Itse näkisin KooKoon hyvin tasavahvaksi Kuopiolaisten kanssa, vai onko Kuopion rosteri edelleen täysin vaiheessa? Mitä mä en nyt ymmärrä?

E: vielä enemmän hämmentää se, ettei ainakaan Eliteprospectin rosterin mukaan heillä ole YHTÄÄN maalintekijää. Pelkkiä alakastin puurtajia.
 

W.Thompson

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
E: vielä enemmän hämmentää se, ettei ainakaan Eliteprospectin rosterin mukaan heillä ole YHTÄÄN maalintekijää. Pelkkiä alakastin puurtajia.

Kai se on mielipidekysymys montako maalia pitää tehdä että voidaan luokitella maalintekijäksi.
Keräsen Janne oli viimekaudella runkosarjan maalipörssin 8. tehden 18 häkkiä.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tuossa yllä kerrottiin KalPa yhdeksi yllätysvalmiiksi joukkueeksi. Miksi?
Kun kahlaa heidän rosterinsa läpi, ei sieltä löydy, kuin keskinkertainen puolustus ja tasapaksu, keskinkertainen hyökkäys.

Mikä saa siis nostamaan Kuopiolaiset esim. KooKoota vahvemmaksi joukkueeksi? Pelkkä maalivahtiosasto?
Itse näkisin KooKoon hyvin tasavahvaksi Kuopiolaisten kanssa, vai onko Kuopion rosteri edelleen täysin vaiheessa? Mitä mä en nyt ymmärrä?

E: vielä enemmän hämmentää se, ettei ainakaan Eliteprospectin rosterin mukaan heillä ole YHTÄÄN maalintekijää. Pelkkiä alakastin puurtajia.

Kalpan hyökkäys voi olla tasapaksu ja keskinkertainen, mutta on silti valovuoden KooKoon vastaavaa edellä. Kuinka monta 25-30 pisteen kaveria löytyy Kookoosta Malisen lisäksi? Keränen, Rissanen, Mankinen, Ruohomaa, (Kapanen)...onhan tuossa eroa kuin yöllä ja päivällä. Joko hieman aukee...?.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös