Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2008-2009

  • 642 156
  • 1 864
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mun kirjoissa yhtä hyvä hyökkäys on ainakin Jokereilla, JYPillä, Tapparalla ja Pelicansilla. On makuasia, kenet näistä laittaa ensimmäiseksi, mutta Kärpät ei ole millään mittarilla hyökkäysosastoltaan ainakaan kovempi kuin nämä joukkueet, samalla tasolla liikutaan.
Omaa kysymystäsi mukaillen, kerroppas kuka ne maalit Jypissä tekee jos Kuusela, Koivisto, Andersson, Aaltonen, Viitakoski ja Viuhkola ei ole sinun mielestäsi maalintekijöitä? Entä kuka ne maalit tekee Tapparassa? Tai Pelsuissa? Tai Jokereissa?

Jos luetellaan miehet, jotka ovat edes kerran pystyneet liigassa +20 maalin kauteen niin Kärpistä ja Jokereista niitä löytyy 4, Tapparasta 3, Jypistä ja Pelsuista 2.
 
Viimeksi muokattu:

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Jos luetellaan miehet, jotka ovat edes kerran pystyneet liigassa +20 maalin kauteen niin Kärpistä ja Jokereista niitä löytyy 4, Tapparasta 3, Jypistä ja Pelsuista 2.

Pelicansista löytyy 20 maalin miehiä kolme kappaletta.

Tässä on taas hyvä esimerkki näistä höhlistä vertailuista, että otetaan joku sille omalle mielipiteelle suosiollinen mittari ja verrataan sitten toista joukkuetta siihen. Esim. voisin nyt sitten ilmoittaa, että Pelicansin hyökkäys on parempi kuin Kärppien, koska Kärpillä on vain neljä 15 maalin kauteen pystynyttä pelaajaa, kun taas Pelicansilla näitä on viisi.
 

Pelikaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Omaa kysymystäsi mukaillen, kerroppas kuka ne maalit Jypissä tekee jos Kuusela, Koivisto, Andersson, Aaltonen, Viitakoski ja Viuhkola ei ole sinun mielestäsi maalintekijöitä? Entä kuka ne maalit tekee Tapparassa? Tai Pelsuissa? Tai Jokereissa?

Jos luetellaan miehet, jotka ovat edes kerran pystyneet liigassa +20 maalin kauteen niin Kärpistä ja Jokereista niitä löytyy 4, Tapparasta 3, Jypistä ja Pelsuista 2.

Korjataan sen verran, että kyllä Pelicansista niitä löytyy kolme. Saarinen, Jantunen ja Pirjetä.

EDIT Shejbal ehti.
 

Länäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Salama85:n viesti oli taas aikamoista paskaa, kieliasulla kruunattuna toki.

en jaksanut kaikkia viestejä lukea sivulta 29 asti, mutta ihmetystä herättää mielestäni eniten Bluessin nostaminen mitalikahinoihin vedoten Matikaisen huippuvalmennukseen, luunkovaan puolustukseen, liigan parhaimmistoon kuuluvaan maalivahtipeliin sekä uskominen hyviin hyökkääjiin....

Matikainen on kenties liigan paras valmentaja, maalivahtiosasto on liigan huippua, puolustus samoin. Ja hyökkäyskin tulee vielä vahvistumaan. Jatkuvuus on myös todella suurta luokkaa. Liikkuva, taisteleva jengi, joista puolet on omia kasvatteja.


Lähden liikkeelle hyökkääjistä Keller, Eaves, Osala, Lehtonen, Viitaluoma siinä mielestäni tärkeimmät lähtijät.. Keller kultakypärä, Eaves loukkaantumisherkkä mutta esim playoffien näkyvin pelaaja bluespaidassa taidot ja nopeus huippuluokkaa sm-liigaan, lisäksi pelasi alivoimaa sentterinä ja välissä laiturina ylivoimaa yms. Lehtonen puolestaan nuoresta iästään huolimatta kokonaisuutena todella hyvä, Osala osoitti olevansa hyvä maalintekijä sekä ärsyttäjä ja taklaaja aina paikan tullen, Viitaluoma on sm-liigan parhaita kotimaisia senttereitä... Menetykset ovat kovia, eikä Bluessin hankkimat Ryhäset ja Lammassaaret korvaa näitä kavereita...

Tässä olet sikäli oikeassa, että hyökkäys on ainakin paperilla heikentynyt jonkun verran. Toisaalta esim. Viitaluoman menetys ei tunnu oikeastaan missään, niin munatonta peliä Vili toisinaan esitti. Ei sillä, etteikö kuitenkin ihan kelvollisesti olisi pelannut. Osala ja Lehtonen ovat helvetin kovia menetyksiä.
Edit. Ja Blueshan tulee hankkimaan vielä sen 1-2 hyökkääjää.

Omista junnuista joku voi nousta vastuunkantajaksi mutta vain joku ei kaikki... Puolustus heikentyi Laatikaisen lähdön johdosta eikä Petri Kokosta ole mielestäni samalle tasolle, Clarke puolestaan on loukkaantumisherkkä ja muu puolustus pelasi viime kaudella yli odotusten, mitä ei välttämättä tapahdu ensi kaudella... Maalivahdeista sen verran, että mitä sitten jos Bruckler loukkaantuu Koskisesta ei ole tuuraajaksi yksi hyvä peli liigassa ilman mainittavia pelastustöitä ei riitä vakuudeksi varsinkaan kun seuraava peli jonka näin Koskiselta oli Ässiä vastaa a-junnujen välierässä jossa Mikko luisteli kesken kaiken vaihtoon päästettyään muutaman häkin liikaa... Valmennuksesta ei pahaa sanottavaa oikeastaan paljoa ole paitsi hiton tylsä pelitaktiikka, mutta kauneuspisteitä ei taideta ensi kaudellakaan jakaa, mutta Petrin täytyy kuitenkin muokata pelityyliä, jo senkin takia että Blues veti samoilla teeseillä viime kaudella sellaiset 75 peliä, toisekseen joukkue on kuitenkin joiltain osin muuttunut aika paljon joten sekin vaatii valmennukselta lisää töitä jotta joukkue saadaan taas pelaamaan joukkueena.

Puolustuksessa ainoa muutos on Laatikainen -> Kokko. Ladaa ei toki Bluesissa pysty kukaan, koskaan, missään, paikkaamaan. On silti mielestäni vähintäänkin ihmetystä herättävää sanoa Bluesin puolustuksen heikentyneen kun loistavasti toimineesta kokonaisuudesta vain yksi kokenut kaveri on vaihdettu saman tyyppiseen liideriin. Ja miten voit laskea Clarken mahdollisen loukkaantumisen heikentävän materiaalia viime kaudesta?! Dalehan oli loukkaantuneena reilusti yli puolet kaudesta ja pleijareissa loukkaantui uudestaan. Lähtökohtaisestihan Blues on tässä voiton puolella, jos vain Clarke pysyy kunnossa. Ja voisitko kertoa ne pakit, jotka pelasivat yli odotusten viime kaudella? Viime kauden puolustuksesta Lajunen ja Kurki ovat taatusti ottaneet taas askeleen eteenpäin viime kaudesta ja uskoisin Heiskanen-Alanko-Huczkowski kolmikon olevan totutun varmoja suorittajia.

Ja mitähän vittua tuolla Bryksinkin loukkaantumisella haetaan? Tosiaan Bernd on pelannut 2,5 kautta ilman vammoja vaikka päälle on välillä ajettu raskaasti.

Jos oletusarvona on se, että joukkueen ykkösmaalivahti ja ykkösparin pakki loukkaantuvat kauden aikana, ja voimasuhteita aletaankin muodostamaan seuraavalta pohjalta, niin jossain mättää hiukan. Ehdotankin, että jatkossa tässä ketjussa ennen joukkueiden arvioimista, poistamme rosterista ykköskassarin ja koko ykköspakkiparin, epäselvyyksien johdosta.


Tämän lisäksi voidaan ottaa huomioon paineet jotka menestyminen tuo, mikäli tuo sekä se että viime kaudella Blues pääsi tulemaan hiukan puskista ja sai hengen päälle hiukan kuten Ässät kaudella 05-06...

Oma arvioni Bluessille runkosarjassa on sija 8-11, luultavasti selviää säälipeleihin, mutta siihen se jää...

Itse en kyllä näe mitään yhteistä Bluesin viime kaudella Ässien 05-06 kauteen verrattuna. Millä tavalla Blues tuli puskista? Koko kauden sarjan kärkipäässä keikkunut joukkue eteni odotetusti finaaliin.

Ja ei, en tällä viestillä yritä mitenkään nostaa Bluesia mestarisuosikiksi, mutta uskallan väittää Bluesin olevan 4 parhaan joukossa runkosarjan loppuessa.

Edit2. En muista viime kauden vastaavia "analyysejä", mutta tuskin kovin puskaan menee jos väitän, että Kariya-Manderville-Kohn kolmikon poistuessa espoolaisten vahvuudesta, kovinkaan moni uskoi jonkun Kellerin ja polvivaivaisen Eavesin pystyvän korvaamaan ketään. Pohtikaa nimeä Jukka Holtari hetken aikaa.
 
Viimeksi muokattu:

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Itse en kyllä näe mitään yhteistä Bluesin viime kaudella Ässien 05-06 kauteen verrattuna. Millä tavalla Blues tuli puskista? Koko kauden sarjan kärkipäässä keikkunut joukkue eteni odotetusti finaaliin.

Hei, ei noista kannata välittää. Se on vaan porilaisten tapa purkaa pahaa oloaan tulevasta kaudesta, sekä muistuttaa meitä muita että Ässät oli finaalissa pari vuotta sitten.

Kyllä meikäläinenkin uskoo Bluesin taistelevan kotiedusta tällä kaudella, vahvistuksia tulee varmasti. Ei tietystikkään Ässien neljän huippupelurin, Hifkin kahden kolmen huippuvahvistuksen tai lukon neljän ykköskentän pelurin verran. Yksi kova ulkkari tulee, niin on pakka kasassa. Jos tarvitsee vahvistusta vielä tämän jälkeen niin sitä varmasti tulee syksyn mittaan. Pitää myös muistaa missä loukkaantumissumassa Blues oli viime kaudella, tästä huolimatta paineltiin runkosarjan kakkoseksi. Brucklerin loukkaantuminen tietysti pelottaa, mutta vittuako sitä tosiaan miettimään. Kyllä Ässätkin olisi kusessa jos tähtipelaajista joku loukkaantuisi, ai niin, siis Kivenmäki.
 

Länäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Pitää myös muistaa missä loukkaantumissumassa Blues oli viime kaudella, tästä huolimatta paineltiin runkosarjan kakkoseksi. Brucklerin loukkaantuminen tietysti pelottaa, mutta vittuako sitä tosiaan miettimään.

Aivan, tämä loukkaantumispointtikin unohtui mainita tuossa äskeisessä viestissäni.

Viime kaudella tosiaan oli jatkuvasti puolet jengistä sivussa. Se ei kuitenkaan hidastanut Bluesin menoa. Matikaisen Bluesissa nuoret pystyvät kantamaan vastuuta. Tämä joukkue ei ole yhden-kahden tähtipelaajan varassa, vaan tämä on ennenkaikkea loistava JOUKKUE.
 
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
Oululaiset tuntuvat olevan kovin varmoja hyökkäyksensä hyvyydestä ja osa nostaa sitä jopa Liigan parhaimmaksi. Viime vuosien menestys on tehnyt näemmä tehtävänsä Kärppä-kannattajissa, eikä edes Alatalon palkkaaminen sopan hämmentäjäksi saa punttia tärisemään.

Tarkastellaanpa Kärppien hyökkäystä lähtijöiden kannalta. Nimet Bros, Kratena, Hyvönen, Pesonen, Sahlstedt ja Mustonen ovat sen tasoisia lähtijöitä ettei se voi olla näkymättä edes Suomen johtavan organisaation ensi kauden suorittamisessa. Kahden hyökkäyskentällisen verran kovia ukkoja sivuun, eikä niistä ole hankinnoilla korvattu kuin Mustonen ja jompikumpi Kratena tai Sahlstedt, mutta ei missään tapauksessa molempia. Vaikka Kärpät ostaisivat useamman ukon puuttuville paikoille eivät he pysty heti niihin rooleihin ja suorituksiin kuin edeltäjänsä, ainakaan hymistelijän valmennuksessa. Jari Viuhkolan selkä on sitten se yksi iso kysymysmerkki, jos se ei kestä näyttää joukkueen ensi kausi todella synkältä. Muutos on liian raju, jopa Kärpille.

Muut joukkueet jotka ovat menettäneet hyökkäyksestään enemmän kuin saaneet ovat Blues, HIFK, Lukko, Ilves ja Jokerit.
Näihin verrattuna Tapparan, JYPin, Pelsujen ja miksei tietyin varauksin Kerhonkin hyökkäykset näyttävät kokonaisuutena paremmilta.
Tapparan lähtijät: Hokkanen, Pyymäki, Hardt, Kiilholma, Venäläinen ja Lehtonen. Kaikki 3-4 kentistä ja korvaajiksi hankitut Nieminen, Aho ja Lindlöf+omat junnut paikkaavat lähtijät komeasti.
 
Tilastoja ei ole tehty värilasit päässä eikä mielikuvien pohjalta ..jos vertailee vaikkapa Kärppien ja Tapparan hyökkäyskalustoja keskenään siten, että katsoo molempien pelaajalistasta esim. viimeisen kolmen kauden aikana kunkin hyökkääjän tekemät tehopisteet ja sen jälkeen tekee näiden edellisten kausien pohjalta arvion millaiset tehopisteet on kunkin hyökkääjän kohdalta oletettavissa tulevalla kaudella...
No teinpä nyt niin, että katsoin vain viime kaudelta oletettavasti kahden ensimmäisen ketjun pisteitä, joukkueina Jokerit, HIFK, Kärpät, Jyp ja Tappara.

Jokerit:
Lahti 34p (06-07), AHL:ssä 65g, 18 p, eli tehnee nelisenkymmentä pinnaa
Tenute, ei SM-liigapelejä, tehnee silti nelisenkymmentä pinnaa ainakin
Rita 20p (37 peliä), tehnee ehjänä nelisenkymmentä pistettä
Kerman 12p (17), tehnee yli 30p
Hauhtonen, Brynäsissä 22 (46), tehnee yli 30p
Varis 11p (28), en tiedä onko enää kahdessa ekassa ketjussa, mutta n. 20-25p tulossa.
Lisäksi vielä Mäki, Juutilainen, Lind..

Kärpät:
Kuusela 45p, samanmoinen kausi tulossa
Viuhkola 10p (9), tehnee ainakin 50 pinnaa ehjänä
Paakkolanvaara 26p, kakkossentterinä yli 30 pinnaa
Koivisto 40p (45), tehnee Viuhkolan rinnalla n. 50 pinnaa
Andersson 32p, samanmoinen kausi tullee
Aaltonen 26p (44), 35-40 pinnaa tulossa
Lisäksi Viitakoski, Normio..

Jyp:
Tuppurainen 33p (43), neliskymmentä pojoa tullee
Pihlman 49p, samanlainen kausi tulossa
Immonen 63, pääseekö samaan?
Hytönen 34p (49), sama jatkunee
Virtanen 42p, sama jatkunee
Virpiö??
Lisäksi Piiroinen, Vänttinen...

HIFK:
Loppi 58p, samaa odotetaan
Hirso 41p, ainakin samat tulossa
Kuhta 38p, kts ylle
Pesonen 26p (31), voi odottaa yli 40p kautta
Petrell 27 (48), yli 30p?
Pikkarainen 18 (37), lähelle 30p?
Lisäksi Luttinen, Keränen..

Tappara:
Ojanen 52p, ei ehkä ihan samaan pääse
Koskela 53p, sama kuin yllä
Vertala 24p, Tapparassa 18p (26), voi odottaa n. 35-40p kautta
Lehterä 42p, tehnee lähemmäs 50p (vastuun kasvun myötä jo)
Enlund 41p, sama kuin yllä
Nurmi 31p, tehnee samat, riippuen roolista
VNieminen, jolta voi odottaa 40p kautta.
Lisäksi Saviano + Aho, NNieminen

Näiden perusteella ainakin Jyp, HIFK ja ehkä Jokeritkin jäävät Kärppien ja Tapparan jälkeen..
 

-Mercury-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Oululaiset tuntuvat olevan kovin varmoja hyökkäyksensä hyvyydestä ja osa nostaa sitä jopa Liigan parhaimmaksi. Viime vuosien menestys on tehnyt näemmä tehtävänsä Kärppä-kannattajissa, eikä edes Alatalon palkkaaminen sopan hämmentäjäksi saa punttia tärisemään.

Tarkastellaanpa Kärppien hyökkäystä lähtijöiden kannalta...

Kannattaa varmaankin tarkastella niitä jotka on, eikä niitä jotka lähtivät.
Eikä se niin mene että kun nyt lähti n kappaletta niin pitäisi hankkia saman verran jamppoja tilalle.
Selvää on ettei täällä enää ole varaa heittää kolmoseen Brossia, Kratenaa tai edes Kuuselaa vaan sieltä tulee löytymään Aarniota ja kumppaneita. Se että miten kova hyökkäys lopulta on riippuu siitä miten ylempiin ketjuihin pääsevät pelaajat onnistuvat kantamaan maalintekovastuuta.

Luotto on kova, sillä kyllä monelta löytyy potentiaalia jota ei ole päässyt käyttämään vähäisemmän peliajan takia.

Sentteri sieltä puuttuu. Loukkaantumisia ajatellen sitten ei ole kyllä kuin junnuja tilalle.
 
K

kiwipilot

Tappara:
Ojanen 52p, ei ehkä ihan samaan pääse
Koskela 53p, sama kuin yllä
Vertala 24p, Tapparassa 18p (26), voi odottaa n. 35-40p kautta
Lehterä 42p, tehnee lähemmäs 50p (vastuun kasvun myötä jo)
Enlund 41p, sama kuin yllä
Nurmi 31p, tehnee samat, riippuen roolista
VNieminen, jolta voi odottaa 40p kautta.
Lisäksi Saviano + Aho, NNieminen


Mielenkiintoista. Tapparasta häipyi kauden päätteeksi kolme liigan viiden parhaan kiekollisen pakin joukossa olleesta pelaajasta ja tämä ei juuri heikentäisi hyökkääjien tehoja? Tuntuu aika utopistiselta.

edit. Lähemmin tarkasteltuna Tapparan puolustus vaikuttaa melko kädettömältä laumalta. Onko muuten vahvistuksia tulossa pakkipuolelle?
 

Kucera

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Chiefs
Matikainen ja Blues

Bluesissa on oma floppiriskinsä, ja nimenomaan hyökkäys vaikuttaa heikolta.

Valmennus on liigan eliittiä, sitä ei voi kukaan kieltää. Ennen kaikkea osaava koutsi voi tehdä myös kohtuullisista pelaajista hyviä ja hyvistä erinomaisia.

Aiemmin 2000-luvulla Jukka Jalonen teki Kerhosta joka kausi kovan jengin - varsin vaatimattomista pelaajista. Miksei sama voisi toteutua myös Espoossa?

Niin voi toki olla, että Matikainen näyttää toistamiseen närhen munat meille, mutta sankaruus on myös hyvin katoavaista. Yhden kauden sankarista voi tulla toisena kautena joukkueen sylkykuppi. Mika Toivola toimikoon esimerkkinä lähimenneisyydestä. Oravaa oltiin viemässä Jokereihin yms. kirkkaisiin valoihin, mutta nyt miestä ei kaipaa kukaan. Toinen kausi menestyksen jälkeen on kovempi paikka kun iskeä puskista...

Bluesin rosteri huutaa muutamaa kärkeä hyökkäykseen, niin se voi tavoitella sijoja 2-5 runkosarjassa, mutta finaaliin tai mestaruuteen päästään vain tietyllä hurmoksella playoffseissa. Toki Bluesin materiaalikin on vähän "playoff-kiekon" oloinen, joten se on aina vaarallinen keväällä.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Mielenkiintoista. Tapparasta häipyi kauden päätteeksi kolme liigan viiden parhaan kiekollisen pakin joukossa olleesta pelaajasta ja tämä ei juuri heikentäisi hyökkääjien tehoja? Tuntuu aika utopistiselta.

Tuo on ihan totta, ja liian usein tämä unohdetaan näistä veikkailuista. Minun mielestäni hyvä hyökkäys lähtee puolustuksesta, ja jos puolustus ei kykene avaamaan peliä niin hyökkääjienkin tehtävä vaikeutuu huomattavasti ja tämä ei voi olla näkymättä hyökkääjien tehoissa. Tässä valossa katsottuna minä ainakin väittäisin että esim. JYPin hyökkäys näyttää kokonaisuutena selvästi paremmalta kuin vaikkapa Kärppien ja Tapparan.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Niin voi toki olla, että Matikainen näyttää toistamiseen närhen munat meille, mutta sankaruus on myös hyvin katoavaista. Yhden kauden sankarista voi tulla toisena kautena joukkueen sylkykuppi.
Aamen. Niin sympaattinen kaveri kuin Petu onkin, pitää muistaa, että "vyöllä" on vasta yksi menestyksekäs kausi.
Bluesin rosteri huutaa muutamaa kärkeä hyökkäykseen, niin se voi tavoitella sijoja 2-5 runkosarjassa, mutta finaaliin tai mestaruuteen päästään vain tietyllä hurmoksella playoffseissa.
Kyllähän tuo hyökkääjiä vaatii. Yksi on ilmeisesti tuloillaan. Nykyisellä rosterilla Bluesin edellä ovat mielestäni JYP, Jokerit ja HIFK. Samalla linjalla on Kärpät ja mahdollisesti HPK. Tapparasta katosi puolustus ja muut olivat jo lähtökohtaisesti niin kaukana, että hyvätkään hankinnat eivät oikein tahdo riittää nostamaan pelaajamateriaalia kuuden parhaan tasolle.

Olen siis sitä mieltä, että Blues taistelee nyt sijoista 4-6 Kärppien ja HPK:n kanssa. Oulussa ja Hämptonissa on uudet valmentajat, jonka näkisin olevan Bluesille pieni etu (jatkuvuus). Kärkikolmikosta vain JYP jatkaa samalla valmennuksella. Tzadin jengillä on molemmilla pieni floppausriski uuden valmentajan myötä. Ennakko-odotuksia ei paranna myöskään se, että toinen valmentajista on ulkomaalainen ja pukukoppikiusattu nykyisessä joukkueessaan.

Yhdellä onnistuneella vahvistuksella Bluesin pitäisi pystyä ottamaan 4. sija pelaajamateriaalin perusteella. Valmennus on pieni kysymysmerkki kaikilla kuudella kärkijoukkueella, joskin JYPillä, Bluesilla ja HIFK:lla vähiten. Eipä tämä nyt mahdottoman huonolta näytä...
 

Kucera

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Chiefs
jos puolustus ei kykene avaamaan peliä niin hyökkääjienkin tehtävä vaikeutuu huomattavasti ja tämä ei voi olla näkymättä hyökkääjien tehoissa. Tässä valossa katsottuna minä ainakin väittäisin että esim. JYPin hyökkäys näyttää kokonaisuutena selvästi paremmalta kuin vaikkapa Kärppien ja Tapparan.

Totta toinen puoli... mutta kun taas katsoo viimekauden JYPpiä tai miksei tulevankin kauden joukkuetta, niin ei ko. puolustajia voida arvioida "hyvin peliä avaaviksi puolustajiksi." Nykykiekko kun tahtoo olla sitä, että hyökkääjät käyvät hakemassa kiekon puolustajilta melkein lavasta ja noustaan viisikkona.

Ennen sentään nähtiin pitkiä syöttöjä puolustaien taakse, jotka vaativatkin sitten puolustajilta enemmän. Puolustajien ja samalla hyökkääjien pisteet tulevat paljolti ylivoimista. Hyvältä kiekolliselta puolustajalta vaaditaan hyvää pelisilmää ja laukausta, jotta yv:tä voidaan viivalta pelata. Ja toki täytyy muistaa, että paljolti puolustajien tehot ovat kiinni itseluottamuksesta ja peliajasta. Mäntymää esimerkkinä... tuskin taidot kasvoivat paljoakaan kesäaikana lenkkipoluilla.

Ensikauden jälkeen arvioimme samoja pelaajia taas ihan eri tavalla, jotkut nostavat päätään ja joidenkin käyrä on laskussa.
 

Bud

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylän syksyllä saavutetut mestaruudet
Hei, ei noista kannata välittää. Se on vaan porilaisten tapa purkaa pahaa oloaan tulevasta kaudesta, sekä muistuttaa meitä muita että Ässät oli finaalissa pari vuotta sitten.

Kyllä meikäläinenkin uskoo Bluesin taistelevan kotiedusta tällä kaudella, vahvistuksia tulee varmasti. Ei tietystikkään Ässien neljän huippupelurin, Hifkin kahden kolmen huippuvahvistuksen tai lukon neljän ykköskentän pelurin verran. Yksi kova ulkkari tulee, niin on pakka kasassa. Jos tarvitsee vahvistusta vielä tämän jälkeen niin sitä varmasti tulee syksyn mittaan. Pitää myös muistaa missä loukkaantumissumassa Blues oli viime kaudella, tästä huolimatta paineltiin runkosarjan kakkoseksi. Brucklerin loukkaantuminen tietysti pelottaa, mutta vittuako sitä tosiaan miettimään. Kyllä Ässätkin olisi kusessa jos tähtipelaajista joku loukkaantuisi, ai niin, siis Kivenmäki.

Hyvä että muistutit meitä porilaisia miten me (kaikki) puramme pahaa oloamme. Et ollut ensimmäinen pääkaupungin suunnalta... Ei se välttämättä ole pahaa oloa jos ei usko Bluesin voittavan mestaruutta ja hei.. Se paikkahan on varattu jo jypille.. Ainakin syksyllä.
 
Mielenkiintoista. Tapparasta häipyi kauden päätteeksi kolme liigan viiden parhaan kiekollisen pakin joukossa olleesta pelaajasta ja tämä ei juuri heikentäisi hyökkääjien tehoja? Tuntuu aika utopistiselta.

edit. Lähemmin tarkasteltuna Tapparan puolustus vaikuttaa melko kädettömältä laumalta. Onko muuten vahvistuksia tulossa pakkipuolelle?
Väitän, ettei välttämättä heikennä - muuttaa vain pelityyliä hieman. Ensimmäisen syötön mitta vain lyhenee hieman, koska pakeilla ei tosiaan ole käsiä antaa pitkiä avauksia. Ylivoima tullaan pelaamaan vähän eri tavalla, mutta ei sekään tarkoita etteikö sieltä tehoja tulisi. Väitän, että nuo Tapparankin nykypakit pystyvät sen 2-5m ensimmäisen syötön antamaan. Eli enemmänkin ratkaisee pelitavan toimivuus. Se missä ABS:n lähtö näkyy, on hyökkäysten tukeminen ja viivalta tehtyjen maalien määrä. Sitä en toki kiistä, etteikö pakisto ole selvästi heikentynyt, mutta sitä täytyy kompensoida pelitavan muutoksilla.
Toisaalta etenkin ylivoima nojasi viime vuonna vahvasti viivapelaamiseen - tänä vuonna on enemmän variaatiomahdollisuuksia, sekä jo pelkästää enemmän pelaajia maalinedustalle (Nurmi, Vertala, Nieminen x 2).
Ja yksi ulkkaripakki on tulossa.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Kannattaa varmaankin tarkastella niitä jotka on, eikä niitä jotka lähtivät.
Eikä se niin mene että kun nyt lähti n kappaletta niin pitäisi hankkia saman verran jamppoja tilalle.

Samaa mieltä. Viime kauden joukkueessa oli niin paljon potentiaalia että siitä jäi kyllä paljon käyttämättä. Mestaruus tuli hieman puolivaloilla. Muutamalla täsmähankinnalla saadaan nykyisestäkin rosterista todella kova, mutta eri asia on mihin se sitten riittää. Kausi on pitkä ja särkymävaraakin olisi myös hyvä olla..
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Hyvä että muistutit meitä porilaisia miten me (kaikki) puramme pahaa oloamme. Et ollut ensimmäinen pääkaupungin suunnalta... Ei se välttämättä ole pahaa oloa jos ei usko Bluesin voittavan mestaruutta ja hei.. Se paikkahan on varattu jo jypille.. Ainakin syksyllä.

Noh noh, nyt neljättä vuotta Porissa asuvana ja monta ässä-fania tuntevana sanoisin tämän olevan totta. Ässä-faneilla on oikeasti tarve päteä tällä hopeakaudella, paljon.

Mikäs siinä, itse näen vaan tällä hetkellä Bluesin ja Ässien olevan täysin eri kategoriassa. Blues-fanina on tottunut semmoseen paskaan ettei ole kuule tarvetta leijua. Tälläkin hetkellä varmaan suurin osa Bluesin kannattajista varautuu pahimpaan, se on ns. primaalireaktio, joka tulee vuosien Bluesin kannattamisesta. Nyt näyttää vihdoinkin perkeleen hyvältä, me ollaan oikeasti "suurten joukossa", myös pelillisesti.
 

M10

Jäsen
KalPa näyttäisi olevan pitsiturnauksen perusteella aikamoinen heittopussi ensikin kaudella.

**

Kävin tuossa läpi liigajoukkueiden rostereita ja kyllähän HPK on vahvistunut joukkueista eniten, jos verrataan viime kauteen. KalPalle toki honorable mention, vaikka tuppu lähtikin.

Bluesin peräpää näyttäisi olevan enemmän kuin kunnossa, mutta hyökkäys näyttää vähintäänkin heiveröiseltä!

Ilari Filppula oli näköjään jossain välissä siirtynyt Turkuun. Veikkaanpa sellaista 40+ pisteen kautta Ilarille. Kultakypärä koko kauden päässä.
 

Länäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kärppiä ei pidä koskaan aliarvioida, koska resursseja on niin paljon. Joukkue voi tehdä koviakin hankintoja aina siirtorajan umpeutumiseen saakka, jos niikseen tulee. Eikä tuo rosteri nytkään huono ole, vaikka pajatsoa taas tyhjennettiinkin.

Mutta valmennus askarruttaa. Matti Alatalo on varmasti yksi parhaista pelaajien kehittäjistä tässä maassa, mutta "aikuisen" joukkueen valmentajana ja hyvänä reagoijana pelin sisällä hänen taitonsa voikin sitten kyseenalaistaa kovalla kädellä. Alatalo olisi enemmänkin joukkueen parempi kakkoskoutsi kuin päävalmentaja.

Toki Kärppien kausi voi olla pelastettu, jos Alatalo saa kenkää hyvissä ajoin ja voihan olla, että kaikki meneekin hyvin jostain ihmeen syystä. Sen nyt kuitenkin uskaltaa väittää, että Kärppien selvä dominointi on ainakin joksikin aikaa haudattu tässä liigassa. Se on taas erittäin hyvä asia liigan mielenkiinnon kannalta.

Mitä omiin tulee, eipä tässä kannata liikoja pullistella, kun yhtäkään matsia ei ole pelattu. Joukkue näyttää kyllä iskukykyiseltä, enkä ihmeenä pitäisi, vaikka se mitali sieltä tulisikin kauden päätteeksi. Suora pudotuspelipaikka nyt ainakin on vähimmäistavoite ja kieltämättä karvas maku jää suuhun, jos pelit loppuvat puolivälieriin. Ei tarvitse psykodädinkään repiä pelihousuja, kun näin väitän kirkkain silmin..

Jokerit on ennakkosuosikki tässä vaiheessa.
 

Bud

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylän syksyllä saavutetut mestaruudet
Noh noh, nyt neljättä vuotta Porissa asuvana ja monta ässä-fania tuntevana sanoisin tämän olevan totta. Ässä-faneilla on oikeasti tarve päteä tällä hopeakaudella, paljon.

Mikäs siinä, itse näen vaan tällä hetkellä Bluesin ja Ässien olevan täysin eri kategoriassa. Blues-fanina on tottunut semmoseen paskaan ettei ole kuule tarvetta leijua. Tälläkin hetkellä varmaan suurin osa Bluesin kannattajista varautuu pahimpaan, se on ns. primaalireaktio, joka tulee vuosien Bluesin kannattamisesta. Nyt näyttää vihdoinkin perkeleen hyvältä, me ollaan oikeasti "suurten joukossa", myös pelillisesti.

Itsekin tunnen monta ässäfania, mutta kai me tunnetaan sitten erilaisia faneja. En tiedä annoinko ymmärtää niin että näkisin Ässien ja Bluesin taistelevan samoista sijoista, mutta se ei ainakaan ollut tarkoitus. Näen Ässät taistelemassa sijasta 10 kaiken mennessä nappiin ja bluesin siellä kärkipäässä vaikken mestaruuteen asti usko menevän, koska se sija on jo luovutettu Opelixin seuralle..
Eiköhän me olla samaan paskaan totuttu tuossa kannattamisessa;)
 

Hevosmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
KalPa näyttäisi olevan pitsiturnauksen perusteella aikamoinen heittopussi ensikin kaudella.
Yeah, ranteet auki vaan. Tää on nähty, ei kannata enää yrittää.

Mää taidan kuulua vähemmistöön, koska omieni lisäksi lisäksi toivon sekä Kalpalle että Jypille menestystä. Ei aina jaksais niitä bluusseja, ässiä ja hifkejä siellä kärkikolmikossa. Vaikka raumalaiset pettivätkin minut viime kaudella antaessaan porilaisille joitakin pisteitä, niin Uraman vuoksi toivon heidät neljännelle sijalle.

Jyp & Kalpa siksi, että mun puusilmin ensin mainitulla on nyt vahvistuneesti tasapainoisempi joukkue kuin viime kaudella (kiitos Tapparankin, millä helvetillä saitte höynäytettyä Leinosen ottamaan Kangasniemen?) ja Kalpan Kapanen-sainaus on, ainakin nimellisesti, yksi suurimmista siirroista tänä suvena.

Meidän joukkueestamme jo jossain mainitsinkin, perinteinen satsaus puolustuksen kautta -pelaamiseen vaihtui hyökkäyspainotteisuuteen ja mua pelottaa, että Spirit of the Winter War vaihtui nyt jatkosotamaiseen männyn takomiseen.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tässä on taas hyvä esimerkki näistä höhlistä vertailuista, että otetaan joku sille omalle mielipiteelle suosiollinen mittari ja verrataan sitten toista joukkuetta siihen. Esim. voisin nyt sitten ilmoittaa, että Pelicansin hyökkäys on parempi kuin Kärppien, koska Kärpillä on vain neljä 15 maalin kauteen pystynyttä pelaajaa, kun taas Pelicansilla näitä on viisi.
Itse en mieltänyt kyseistä tilastoa sellaiseksi oman mielipiteen väkisin pönkittäjäksi, vaan kyseessä on karua faktaa. Nimimerkki Groove Armada kyseli ketkä tekee Kärpissä maalit.

No, Kuusela on takonut parhaalla kaudellaan liigassa 26 maalia eikä olisi mikään ihme vaikka 20 rikkoontuisi ensi kaudellakin kun vastuu kasvaa Pessin ja Hyvösen poistuttua. Viuhkola on tehnyt parhaalla kaudellaan 25 maalia, mikäli terveys kestää niin yli 20 tulevalla kaudella on jopa todennäköistä. Koivisto on tehnyt parhaalla kaudellaan 21 maalia, potentiaalia on kaiken natsatessa jopa yli 30 maaliin. Viitakoski taasen on tehnyt useammallakin kaudella yli 20, mutta on oikeastaan ainut näistä miehistä keneltä niitä maaleja ei enää hirveästi odoteta. Silti "vanha-Vesku" heitti viime kaudellakin Ilveksessä 14 maalia mistä kaiken maailman Virpiöt ja Louhivaarat voivat vain uneksia.

Lisäksi, vahvat huhut kertovat että Junnolla on jonkun takatukkasentterin kanssa jo olemassa oleva soppari, mikäli tämä pitää paikkaansa niin Kärppien hyökkäys on yksiselitteisesti liigan paras myös ensi kaudella. Toki lähtijät olivat kovia, mutta täytyy muistaa että viime kauden hyökkäys oli Kärpillä täysin ylivoimainen muihin nähden joten se kestää vähän heikentyäkin ollakseen silti paras.

Mielikuvitukselliset ketjut ensi kauden Kärpissä:
Kuusela-Viuhkola-Andersson
Koivisto-"Straka"-Normio
Aaltonen-Paakkolanvaara-Viitakoski

Mikäli tuo huhuttu sentteri on edes suurin piirtein kakkossentteritasoa, niin haluaisinpa todellakin tietää millä perusteilla joku voi esim. Jypin hyökkäystä väittää vakavalla naamalla kovemmaksi? Toki siellä on Immonen, joka saattaa olla jopa liigan paras sentteri mutta ei hänkään kesää tee. Pihlman ja Tuppurainen taas eivät maalareina ole lähelläkään Kuuselan ja Koiviston tasoa. Virtanen taas on tätä nykyä suurin piirtein Viitakosken tasoinen jolle +15 maalia on jo todella hyvin.
 
..Mikäli tuo huhuttu sentteri on edes suurin piirtein kakkossentteritasoa, niin haluaisinpa todellakin tietää millä perusteilla joku voi esim. Jypin hyökkäystä väittää vakavalla naamalla kovemmaksi?...
Tapparalla on silti paremmat laiturit, kun katsotaan kaikkia neljää paria, mutta heikommat sentterit - siis sitten, kun se uus takatukkajofa sieltä tulee. Eli aika tasoihin mennee.. Jyp on siis silti molempia jäljessä, vaikka siellä se Sahalahden Simasuu tms onkin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös