Täytyy pahoitellen tunnustaa että itseltäni ei sitä perustelukykyä löydy, kun en omaa halua perustella mahdotonta asiaa vaan koska en tykkää osasta pääsarjajoukkueista. Viestini oli siis sarkastiseen sävyyn kirjoitettu ja pointti hyvin sama minkä vastauksessasikin laitoit, että utopiaa pelata pienemmällä joukkuemäärällä ilman keskinäisten kohtaamisten reipasta lisäämistä ja silti alueellisen kattavuuden heikkeneminen näkyy melko varmasti tv-sopparin arvossa.
En nyt ihan saa kiinni näistä laskuista. Kyllähän myös 14 ja 13 joukkueella saa 60 ottelun runkosarjan. Esimerkiksi 13 joukkueella, jos jokainen pelaa toistaan vastaan 5 kertaa, tulee siitä 60 peliä.15 ja 12 joukkueella saa 60 pelin runkosarjan ja 14 ja 13 joukkueella 58 peliä. Saattaa saada sen 60 mutta en alkanut käyttämään korkeampaa matematiikkaa.
Tarkoititko kenties 16 ja 13 joukkueella, jolloin pelejä tulisi 4x15 tai 5x12, kun itseään vastaan ei kuitenkaan pelata?15 ja 12 joukkueella saa 60 pelin runkosarjan ja 14 ja 13 joukkueella 58 peliä. Saattaa saada sen 60 mutta en alkanut käyttämään korkeampaa matematiikkaa.
En oikein ymmärrä, miksi runkosarjaotteluiden määrä täytyy olla tasakymmenissä?16 jengiä ihanteellinen sarjajärjestelmän kannalta, 12 Liigan tason kannalta. Nykyinen on aivan paska, ja koska Liigaa ei tulla missään nimessä avaamaan niin eiköhän tässä odotella sitä että Kiekko-Espoo on valmis nousemaan jotta saadaan se 16 jengiä. Ainakin sarjajärjestelmä on silloin parempi kuin aikoihin.
No eihän sen tarvitsekaan, mutta tasainen sen pitäisi jokaisen jengin välillä olla. Nythän Liiga on vissiin jaettu "lohkoihin", ja tiettyjä vastustajia vastaan pelataan enemmän kuin toisia. Esimerkiksi TPS kohtaa Lukon 6 kertaa, KalPan 4 kertaa. Täysin kestämätön tilanne urheilullisesti.En oikein ymmärrä, miksi runkosarjaotteluiden määrä täytyy olla tasakymmenissä?
Eikö muuten ottelumäärää kannattaisi lisätä? Luulisi sen tuovan lisää rahaa kassaan ja pelaaminen kehittää kaikkein eniten.
Joo pitäis pelata tasan kaikkia vastaan. Mut ite en tosiaan näe järkeä, että ottelumäärää pienennettäis vaan päinvastoin. Pelaajat ja rahapussi tykkäis siitä kun pelattais enemmän.No eihän sen tarvitsekaan, mutta tasainen sen pitäisi jokaisen jengin välillä olla. Nythän Liiga on vissiin jaettu "lohkoihin", ja tiettyjä vastustajia vastaan pelataan enemmän kuin toisia. Esimerkiksi TPS kohtaa Lukon 6 kertaa, KalPan 4 kertaa. Täysin kestämätön tilanne urheilullisesti.
Ja en tosiaan näe että ottelujen määrää oltaisiin vähentämässä. 12 jengin nelinkertainen sarja olisi loistava, eli 44 ottelua yhteensä. Ei ole todennäköistä. Pitäisin silti sarjajärjestelmästä enemmän 16 jengin kanssa, koska silloin saataisiin enemmän jengejä pudotuspelien ulkopuolelle, vaikka säälit pidettäisiinkin ennallaan.
Eiköhän asia ole nimenomaan päinvastoin. Rahapussilla voisi perustella jos hallit olisivat 90% täyttöasteella jokaisella paikkakunnalla. Tässä on tainnut useampi UTJ/vastaava henkilö veistellä että ottelumäärien vähentäminen voisi pikemminkin olla kannattavampaa koska se lisää kiinnostusta otteluja kohti, ja seuralle ei tule yhtä paljon kuluja ottelutapahtumien järjestämisestä.Joo pitäis pelata tasan kaikkia vastaan. Mut ite en tosiaan näe järkeä, että ottelumäärää pienennettäis vaan päinvastoin. Pelaajat ja rahapussi tykkäis siitä kun pelattais enemmän.
No onhan se nyt päivänselvä, että lisää otteluita tarkoittaa lisää rahaa. Ne kulut joita joukkueelle ottelun järjestämisestä tulee, on ihan hiton pienet tuloihin suhteutettuna. En ymmärrä, millä perusteilla maalaat tuollaisia odotuksia ottelutapahtumille. Jopa tuossa linkittämässäsi jutussa sanotaan, että joukkueiden toimitusjohtajat eivät halua tiputtaa pelimääriä.Eiköhän asia ole nimenomaan päinvastoin. Rahapussilla voisi perustella jos hallit olisivat 90% täyttöasteella jokaisella paikkakunnalla. Tässä on tainnut useampi UTJ/vastaava henkilö veistellä että ottelumäärien vähentäminen voisi pikemminkin olla kannattavampaa koska se lisää kiinnostusta otteluja kohti, ja seuralle ei tule yhtä paljon kuluja ottelutapahtumien järjestämisestä.
Valmentajista suurin osa myös kannattaa ottelumäärän vähentämistä:
MTV Urheilun selvitys paljastaa selkeän rintaman SM-liigassa – valmentajat haluavat vähentää ottelumäärää
MTV Urheilu selvitti SM-liigaseurojen päävalmentajilta, pitäisikö runkosarjan pelimäärää vähentää. Peräti kymmenen valmentajaa oli sitä mieltä, että nykyinen 60 ottelua on liikaa.www.mtvuutiset.fi
Pelaajilla on jo nyt aika tiukka pelitahti, eivät varmasti kaipaa lisää ellei se tarkoita myös palkkojen nostoa.
Jostain ketjusta tämän tuossa sykkiessäni bongasin ja täytyy sanoa, että aiemmin olen paljon puolustanut suljettua sarjaa taloudellisten realiteettien takia - ja ihan syystä. Vaikka ylläolevassa videossa KL#79 näyttääkin lähinnä röyhkeältä anekdoottien kertojalta, niin Tami herätti kyllä itsessäni jotain uutta. Olen siis työssäni joutunut puolustumaan arvojen määritystä ja niiden pitämistä viime vuosina jonkun verran, ja ajatellut enenevissä määrin miettimään, että arvopohjan päämäärätietoinen päättäminen, toteuttaminen ja siitä selkeä viestiminen ovat edellytyksiä menestymiselle (mikään ei kiellä niitä päivittämästä).
Siksi rupesin miettimään, että onko sarjanousu/-tippuminen sisäänrakennettu arvo suomalaiseen jääkiekkoon, vai kuuluuko loppujen lopuksi kollektiivin ymmärrykseen se, että turha ketään on nostaa, jos ei talous anna periksi? Ja missä menee raja siinä, että annetaan mahdollisuus nostaa talous Liigan tasolle, sekä ollaanko myös samalla oikeasti valmiita uhraamaan joku toinen alta pois kilpailun vuoksi.
Oivalsin paljon paremmin vapaan sarjan kannattajien näkökulman juuri. Meinasin jo kirjoittaa, että kummalla kannalla olen, mutta jään pohtimaan.
Niin olen Lahti kiekkoa seuratessani nähnyt nousut, uhot, tippumiset, tuhot ja finaalit.
Pakko sanoa että karsinta pelit tippumisesta kuin noususta olivat yhtä innostavia kuin sm liiga finaalit.
Järki sanoo että talous edellä pitää liiga paikat jakaa mutta tunne sanoo että pelaamalla.
esim Ässät vs Sport karsintasarja oli suorastaan eeppinen.
Prosentuaalisesti toki saman verran kuin silloin, kun 12 joukkueen sarjassa pudotuspeleihin meni 8. Ehkä muistan väärin, mutta tuntuu, että nykyisellään tätä liian monta pudotuspeleihin kritiikkiä on paljon enemmän kuin silloin.pudotuspeleihin pääsee liian moni
Prosentuaalisesti toki saman verran kuin silloin, kun 12 joukkueen sarjassa pudotuspeleihin meni 8. Ehkä muistan väärin, mutta tuntuu, että nykyisellään tätä liian monta pudotuspeleihin kritiikkiä on paljon enemmän kuin silloin.
Eiköhän se perustuisi ihan loogisesti siihen että pudotettujen joukkueiden parhaat pelaajat jäisivät liigaan jääviin joukkueisiin ja taas liigajoukkueiden "huonommat" pelaajat siirtyisivät sarjatasoa alemmas. Joukkueiden keskimääräinen taitotaso oletusarvoisesti nousisi ja näin myös pelien taso.Monet on eri ketjuissa sanoneet että liigapelien taso nousisi jos joukkue määrää pienennettäisiin. Minulle ei ole vielä selvinnyt mihin tämä väite perustuu.
Toki jos liigasta tiputettaisiin huonoimmat joukkueet ja heitä vastaan pelatut ottelut poistettaisiin, tämä vaikuttaisi tasoon näiden otteluiden kohdalla.
Mutta miten tämä vaikuttaisi liigaan jäljelle jääneiden joukkueiden tasoon ja keskenäisiin otteluihin? Tuleeko pelaajista parempia?
Itse väittäisin että vaikutu olisi negatiivinen, koska ei joukkueiden pelaajabudjetit ainakaan kasvaisi. Televisiorahat ja ehkä myös isojen sponsoreiden rahat pienentyisivät. Vähemmän liigapaikkakuntia, vähemmän katsojia niin paikan päällä (liiga tasolla) kuin myös tv:n välityksellä, eli siis vähemmän näkyvyyttä. Itse en sponsorina ainakaan maksaisi samaa summaa (ellei tarkoitus ole vaan tukea rahallisesti saamatta mitään vastinetta).
Jos ottelumäärä laskee, tämä tiputtaa joukkueiden tuloja entisestään. Jos keskenäisiä otteluita lisätään, niin parantaako se liigan kiinnostavuutta ja tasoa?
Jos Mestis ja Liiga saataisiin saman Tv-sopimuksen alle ja muutenkin raha- ja tasoeroja lähemmäksi sekä liiga auki niin silloin joukkuemääriä voisi muuttaa.
En tiedä olisiko silläkään sitten vaikutusta liigan tasoon, kun samat pelaajat tai samantasoiset pelaajat siellä pelaisi. Mestiksen tasoon ja kiinnostavuuteen se ainakin vaikuttaisi ja ehkä myöhemmin sitä kautta myös liigaan.
Miksi ne jäisi liigaan? Jos 100 000e tienaava pelaaja siirtyy toiseen joukkueeseen tiputtaako hän palkkaa vai korvaako 3 kpl 33 000e tienaavaa pelaajaa toisesta joukkueesta? Kuten sanoin en usko että pelaaja budjetit kasvaa.Eiköhän se perustuisi ihan loogisesti siihen että pudotettujen joukkueiden parhaat pelaajat jäisivät liigaan jääviin joukkueisiin ja taas liigajoukkueiden "huonommat" pelaajat siirtyisivät sarjatasoa alemmas. Joukkueiden keskimääräinen taitotaso oletusarvoisesti nousisi ja näin myös pelien taso.
Todennäköisesti ne kasvaisivat kun esim TV -sopimuksen tuomat tulot jaettaisiin harvempien kesken. Ja aivan varmasti pudotettujen joukkueiden budjetit myös putoaisivat.Miksi ne jäisi liigaan? Jos 100 000e tienaava pelaaja siirtyy toiseen joukkueeseen tiputtaako hän palkkaa vai korvaako 3 kpl 33 000e tienaavaa pelaajaa toisesta joukkueesta? Kuten sanoin en usko että pelaaja budjetit kasvaa.
Ei välttämättä, jos esim heitetään Sportti Mestikseen, niin ainakin mun Telia maksut loppuu siihen, samantien. Veikkaan että aika moni ajattelee samalla tavalla, = TV rahat ei kasvaa.Todennäköisesti ne kasvaisivat kun esim TV -sopimuksen tuomat tulot jaettaisiin harvempien kesken.