Liiga sulkeutuu taas – mihin menet Mestis?

  • 1 045 154
  • 5 672

Der Adler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Ruotsi on menossa kohti suljettua SHL:ää, katsokaapas vaan. Jos seuraa ruotsin lätkäkeskutelua aktiivisesti, eikä koita vaan googlata jotain juttuja kerran vuodessa, tietää, että taloudellinen mittari alkaa olla täynnä tän kauden laskeneiden katsojalukujen kautta... ja kuntien tuki ei kohta enää Leksandeja pelasta.

Ette tekään KHLään kaipaa, niin miksi Liigaan?

Olisi kyllä aivan helvetin iso ylläri jos SHL yhtäkkiä päättää tehdä jotain suljettu-liiga-move...en usko, ei millään. Sekö olisi laskeneiden katsojalukujen vastalääke? Viime vuonna Leksandilla oli yli 7000 henk/kotiottelu Kvalserienissä, Örebro jotain 5000/ottelu jne.

Ja niin...tottakai halutaan KHL:ään, pitää vaan ensin päästä tonne Liiigaan, ja sen läpi heittämällä, ja sen jälkeen puuhastelemaan ryssien kansssa :) :)
 

Julius

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Kato kato, joku kysyy ihan oikeitakin kysymyksiä. Mestishän ei tunnu haluavan kehittyä yhtään mihinkään, paitsi paremmaksi Liigan arvostelijaksi...

Ruotsi on menossa kohti suljettua SHL:ää, ....
Kato, kato. Ja kurvit suoriksi.

En usko että SHL menee kiinni, vaikka täällä kuinka asiasta puhutaan.
Samoihin aikoihin kun Suomessa mentiin säppiin, niin Ruotsisa virisi samoja ajatuksia. Siellä fanien iskuryhmä lähti muuraamaan tiiliskivillä liiton ulko-ovea umpeen. Toki poliisit sen keskeytti. Keskustelut sulkemisesta loppui siihen. Kunnes näköjään taas yrittävät. Mulle on aivan sama mitä ruottalaaset tekee. Mua kiinnostaa vain Suomen liigan tilanne.
Helppohan se sieltä ylhäältä on huudella.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
....Vellu jankkaa ensin talouskiekosta, muttei pysty ajattelemaan edes ensi syksyyn asti. Tekstistä saa selvästi kuvan, ettei hän hahmota liikevaihdon ja budjettien kasvupotentiaalia markkinoiden kasvamisen myötä. Fanien (asiakkaiden) syyttäminen Kuopion tilanteesta. "Mestisbudjetilla liigassa pärjääminen" --- edes sinä et voi jankata tätä järkeväksi heitoksi :D

Toivon suuresti, että tässä on toimittajan vääristelyä enemmän kuin Vellua itseään.

Et selkeästi tunne Vellua ja hänen talousosaamistaan. Kyllä Vellu tajuaa, että Liigassa liikevaihto kasvaa Mestikseen verrattuna, tämän nyt tajuaa jokainen. Kysymys on Mestis-joukkueiden organisaatioiden valmiuksista hoitaa liigatason toimintaa, mikä on kaikilla auditoitavina olevilla organsiaatioilla kyseenalainen. Ei lisääntyvä raha riitä, pitää olla myös osaamista. Yksikään noista seuroista ei ole valmiita liigaan, sinne otetaan se, millä uhkakuvia on vähiten.

Faneista Vellu on aina ollut samaan mieltä, menestyksen tullen koko perhe puetaan fanivaatteisiin, ensimmäisten tappioiden tullessa huudetaan pää punaisena valmentajaa, seurajohtoa, pelaajia ulos. Tästä on kokemusta vuosien ajalta.

Ja Porissa on kokemusta divarista, jolloin fanit saivat voittoja liukuhihnalta. Seuraavalla kaudella, Möllin aikana, fanit haikailivat takaisin divariin.
 

A.P.Järvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jyväskylän Lohi
2005-2006 KalPa

Aika huikea heitto. Ymmärrän toki, että kun kehittänyt oman agendansa, jonka mukaan mennään usein laput silmillä, saattavat siinä helposti puolitotuudet, fiktiot ja puutteelliset päättelyketjut yhdistyä ja lähteä elämään aivan omaa elämäänsä. Samaa menetelmää käytti muuten eräs itävaltainen korpraali 30-luvulla ja kansansuosio oli huikea.

Väitteesi mainitun kauden tyhjennysmyynnistä iskee kuitenkin silmille kuin tuhat volttia, joten sitä lienee syytä tarkastella lähemmin:
KalPa luopui melko täydellisesti epäonnistuneesta sentteristään Sami Salosesta (42 ottelussa oli saldottanut pisteet 5+9 ja plusmiinussaldon -25) sekä pahasti epäonnistuneesta nikkaripakki Nikos Tseliosista (21 peliä 0+2 ja -12). En oikein ymmärrä, miksi jumbojoukkueella olisi jonkinlainen velvollisuus pitää "reilun pelin hengessä" surullisesti epäonnistuneita pelaajia, jos muutkaan seurat eivät tee niin. Seuraavalla kaudella Salonen paukutteli muuten KalPa-nutussa 20 ottelussa tasan nolla pistettä ja sai kesken kauden kenkää.

Lienee hyvä mainita, että kauden 2005-06 tehokkain hyökkääjä Tomas Kurka sekä tehokkain puolustaja Samuli Suhonen olisivat halunneet nostella tammikuussa kytkintä. Kun heitä ei sitten haluttu myydä, seurauksena oli kiukuttelua, kuten näissä tilanteissa usein käy. Kuten myöhemminkin on nähty, peliesityksiä sellainen ei ainakaan paranna. Voi helposti sanoa, ettei sellainen ole pidemmän päälle fanienkaan etu.

Vellu Ketolalta hyvä ulostulo Savon Sanomissa. En tosin itse suhtaudu Mestis-seurojen liigaprojekteihin ollenkaan yhtä ”julmasti” kuin hän. Ketolalla on toki minua enemmän tietoa ja ymmärrystä tämän hetken tilanteesta. Ja onhan se kiekkokulttuurikin esimerkiksi Kuopiossa todella ohutta.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tämähän on sitten ikuinen limbo. Pitäisi olla liigatason(kallis) organisaatio jo siinä vaiheessa kun tulot on mestistasoa. Vellun ja näköjään monen muun mielestä pitäisi ottaa vaikka velkaa ensin niin paljon että saadaan kaikenlaista duunaria organisaatioon vaikka noususta ei ole vielä takeita. Suljetaan kaikki sarjat Suomisarjasta lähtien ja suljetaan myös kohta jäähalleista ovet kun muutenkin pelataan kohta tyhjille katsomoille. Yleisöltä suljettu sarjamalli olisi se mitä kannatan.
 
Suosikkijoukkue
Sporttiuutiset
Kun noita liigakarsintoja ei näköjään enää sitten pelata ja silti pitäisi olla kaikilla joukkueilla sarjatasosta riippumatta oikeus taistella Suomen Mestaruudesta, niin:

Miten olisi edes sellainen "puoliavoin" sarja. Mestiksen mestari joka vuosi liigan säälipleijareihin? Tai vaikka niin, että liigan viimeinen sääleihin päässyt pelaisi ensin siitä pääsystä karsinnan Mestismestarin kanssa (paras 7:stä)?
 

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Käsittämätön ulina "tyhjennysmyynneistä"

Sanon suoraan että naurettavaa käyttää järkevää ja kaikkia hyödyntävää toimintaa keppihevosena omalle agendalleen. Eikä siinä kaikki. Jotkut kirjoittajat joko tarkoituksella tai tietämättömyyttään vääristelee tietoja noista pelaajakaupoista.

Täällä valitetaan yleisön pettämisestä, luovuttamisesta jne. Hei mietitäänpä hetki. Jos mahdollisuudet ovat menneet pleijaripaikkaan ja taloudellisesti on tulossa kunnolla nuttuun. Kumpaa fanit oikeasti haluavat. Pidetään kaikki pelaajat ja taistellaan kunniakkaasti sijasta 13. Tai vaihtoehtoisesti kaupataan muutama kallis ukko ja sillä rahalla hankitaan ensi kaudeksi ykkösketjun hyökkääjä. Karu totuus on se että tuossa on ne vaihtoehdot. Ketä hyödyttää "urhoollinen" taistelu jos siitä maksetaan hintaa seuraavallakin kaudella??

Urheilullisuuteen vetoaminen on ihan pelkkää hurskastelua. Jos yleisö haluaa nähdä mahdollisimman laadukasta kiekkoa, tarvitaan ammattilais-sarja. Tuollainen sarja ei pyöri mikäli taloudellisia realiteetteja ei huomioida tai niiden mukaan ei saa toimia.

Viiden vuoden aikana on nähty että feikkikarsinnat ei kiinnosta kuin Mestis-voittajan kannattajia ja sekin kiinnostus olisi jossain vaiheessa hyytynyt kun realiteetit olisi uponnut optimistisempienkin ohimoon.
 

Kulmapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Teukat, Jokerit, Flyers
Sm-liiga ja Mestis pitäisi pienentää 10 joukkueen sarjoiksi. Sen jälkeen joka vuosi kaksi Sm-liiga viimeistä ja Mestiksen neljä parasta pelaisivat putoamissarjan. Siinä olisi jännitystä.

Saataisiin parempitasoinen Sm-liiga ja parempitasoinen mestis.

Ei mestiksen mestaruudella ole juuri mitään merkitystä, joten sellaisesta on turha edes pelata.
 

Randy Marsh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
JA hyvä ihme, jos Liiga ei ole urheilullinen sarja ja ei siksi kiinnosta, niin mitäs valittamista Mestiksellä on? Sehän jus sellasnen sarja kun te tunnutte haluavan. Voi pudota ja mestaruudesta pelataan rehellisesti.

Mestis sentään on kilpaurheilusarja. Liiga on nykyään bisnestä, jossa itse urheilu on merkityksetön sivuseikka. Ja Mestiksen harmiksi Liiga nyt sattuu olemaan vittumaisella tuulella jostain kumman syystä ja tukahduttaa pienempänsä.

Tärkeä tukijalka lohkeilee ja räsähtää, minkä vaikutukset ovat eittämättömät. Koko paska romahtaa sairaan itsekkyyden takia.

Sano sinä, hyvä tarinankertoja, onko nykyisessä liigakiekossa mitään mielenkiintoa, kun se on pelkästään tillinauhoihin tuijottelua ja riskien minimoimista? Kaikilla on turvallista olla, kenenkään ei tarvitse ottaa mitään riskejä ja jokainen käy voittamassa kanadamaljan about vuorollaan. On meillä hauskaa!

Ja tuo mäkkärivertaus ei toimi. Kuvitellaanpa niin, että kun menet tiskille, sulle ei myydä ruokaa, koska sulla ei ole tarpeeksi hienot vaatteet tai puhtaat kengät. Silloin toimii paremmin.

Suomalaisten narsistijääkiekkopäättäjien periaatteet eivät kunnioita urheilua yhtään. Jos urheilusta tapetaan urheilu, ollaan lähdetty väärille raiteille jo pitkä aika sitten.

EDIT: Löytyipä aika osuva viesti naapuriketjusta, ja vieläpä liigajoukkueen kannattajalta! Näitä skenaarioita voitte tosifanit ja diepet kelailla.
 
Viimeksi muokattu:

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Ketola pohjustaa Ässien "tyhjennysmyyntiä", ei sen kummempaa. Sen lauluja laulat, kenen leipää syöt.
 

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
Viiden vuoden aikana on nähty että feikkikarsinnat ei kiinnosta kuin Mestis-voittajan kannattajia ja sekin kiinnostus olisi jossain vaiheessa hyytynyt kun realiteetit olisi uponnut optimistisempienkin ohimoon.
Aika mielenkiintoinen väite, kun ottaa huomioon sen, että kaikissa 2000-luvun liigakarsinnoissa kevättä 2010 (Ilves–Jokipojat) lukuun ottamatta liigaseurallakin on ollut kotiotteluissaan keskimäärin enemmän katsojia kuin joukkueen runkosarjan katsojakeskiarvo on ollut. Tämähän nimenomaan kertoo siitä, että liigaseurojen kannattajiakin karsinnat kiinnostavat enemmän kuin runkosarjaottelut keskimäärin!
 

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
Viiden vuoden aikana on nähty että feikkikarsinnat ei kiinnosta kuin Mestis-voittajan kannattajia ja sekin kiinnostus olisi jossain vaiheessa hyytynyt kun realiteetit olisi uponnut optimistisempienkin ohimoon.

Niin. Sinähän et aja mitään agendaa ja olet täysin objektiivinen tässä Liiga- vs. Mestis-ketjussa. Lisäksi olettanen, että et ole se korkein olemassa oleva olio, joka saa määritellä mitä mieltä eri seurojen fanit ovat. Itse olen jättänyt KalPan tukemisen taka-alalle seuran penailujen vuoksi. Viimeinen niitti oli tämä tammiale. Käsittääkseni saan edellen määritellä oman mielipiteeni sitä sinulta kysymättä. Vai saanko määritellä? Olen kannattanut ja kannatan karsintoja. Pidä sinä sitä sitten hurskasteluna, mutta minun mielepiteeni on tasan yhtä arvokas kuin sinun vastaava. Älä ryhdy moralistiksi.

Lisäksi yllä oleva väitteesi on täyttä paskaa. Bird ottikin asian esille edellisessä viestissä.
 

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Aika mielenkiintoinen väite, kun ottaa huomioon sen, että kaikissa 2000-luvun liigakarsinnoissa kevättä 2010 (Ilves–Jokipojat) lukuun ottamatta liigaseurallakin on ollut kotiotteluissaan keskimäärin enemmän katsojia kuin joukkueen runkosarjan katsojakeskiarvo on ollut.

Okei myönnän hiukan liioitelleeni. Toki on huomioitava että perseelleen menneellä kaudella yleisökeskiarvo ei kovin korkeaksi nouse runkosarjassa kun mahdollisuudet pleijareihin on menneet. Runkosarja huonolla kaudella ei ole mielestäni hyvä vertailukohta. Niin ja viime vuonna liiga-auditointiin osallistuva Jukurit ei kyennyt myymään hallia edes lähellekään tayteen kummassakaan ottelussa.

Anyway. Onhan nuo karsinnat olleet yhtä playoutien jälkeistä poikkeusta lukuunottamatta olleet aivan läpihuutojuttuja.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Entisen pääkaupunkiseudun oma joukkue
Runkosarja huonolla kaudella ei ole mielestäni hyvä vertailukohta.

Juuri näiden kanssa kannattaa mielestäni vertailla. Eihän hyvänä kautena jouduta karsimaan.

Astuin miinaan, oli aikomus pysyä pois näistä keskusteluista mutta houkutus oli liian kova.
 

Blackorange

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Mestis
Tähän väliin on todettava, että liigafanit ottaa tässä ketjussa yhtä pahasti alivoimaisina turpaan kuin Ruotsi hyökätessään Suomen päähän MM-finaalissa 2014.

KKtigiltä tivattiin tyhjennysmyynnit kymmenen viimeisen kauden ajalta, ja kun lista iskettiin pöytään, tuli kumman hiljaista toisessa päässä. "Ai niin, toi kausi.." "Eei kun me säästettiin RAHAA. Ja kusetettiin kausikorttilaisia. Urheilullinen menestys ei merkkaa jos 200ke tappiot (salli mun nauraa) on oven takana." Ei tuollainen seura ansaitse pelata liigassa.

Miksi liigalta hävisi muuten SM edestä, liittyikö jotenkin tähän tulevaan, se ei kenties enää ansainnut Suomen Mestarin arvoa? Välttääkseen mahdolliset oikeusjutut? Tuleeko liigasta KHL:n farmi? Merkkejä tästä on nähty, kun Vehaset, Immoset ja kumppanit myydään milloin mihinkin, urheilullisesta menestyksestä ja kausikorttilaisesta välittämättä, rahan takia. Toivottavasti liigahallitus ja muut komiteat olivat Selkäranka-tilaisuudessa kasvattamassa tiedät-kyllä-mitä.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
En oikein jaksa ottaa tähän mielenkiintoiseen aiheeseen kovinkaan usein kantaa, koska onhan nää ketjut 80%:sti hirveän rasittavaa luettavaa. Viesti viestin jälkeen samaa markan analyysiä ja heitellään näitä räksyttäjien joukossa hirveän suosittuja mutta ah niin väsyneitä "viimeinen sammuttaa valot" yms paskoja kliseitä. Tähän on kuitenkin kommentoitava.

Tuleeko liigasta KHL:n farmi? Merkkejä tästä on nähty, kun Vehaset, Immoset ja kumppanit myydään milloin mihinkin, urheilullisesta menestyksestä ja kausikorttilaisesta välittämättä, rahan takia.
Miten ehdottaisit ratkaistavaksi tämän ongelman, jonka KHL on luonut hulvattomalla rahankäytöllään? Onko mielestäsi tosiaan SM-liigan sulkemisen seurausta, että KHL-joukkueet ostavat nykyään joka kausi 2-5 parasta pelaajaa kesken kauden Venäjälle?
 

A.P.Järvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jyväskylän Lohi
Tähän väliin on todettava, että liigafanit ottaa tässä ketjussa yhtä pahasti alivoimaisina turpaan kuin Ruotsi hyökätessään Suomen päähän MM-finaalissa 2014.

Leikkisästi sanoen - ei se määrä vaan se laatu: Einsteinin suhteellisuusteoriaakin vastusti aikanaan sata saksalaista tiedemiestä, mutta se pitää silti paikkansa.

Aika mielenkiintoinen väite, kun ottaa huomioon sen, että kaikissa 2000-luvun liigakarsinnoissa kevättä 2010 (Ilves–Jokipojat) lukuun ottamatta liigaseurallakin on ollut kotiotteluissaan keskimäärin enemmän katsojia kuin joukkueen runkosarjan katsojakeskiarvo on ollut. Tämähän nimenomaan kertoo siitä, että liigaseurojen kannattajiakin karsinnat kiinnostavat enemmän kuin runkosarjaottelut keskimäärin!

Saattaa myös sekin vaikuttaa, että niihin peleihin on liigapaikkakunnilla paikoitellen päässyt jopa puoleen hintaan runkosarjan hintoihin verrattuna. Ensimmäisiä karsintoja lukuunottamatta ne tapahtumat ovat jääneet vähän vaisuiksi, esim. viime vuoden karsintojen Mikkelin avausmatsissa ei hallissa tainnut olla paikalla juuri yhtään ihmistä, joka oletti, että kotijoukkue oli johonkin siinä nousemassa.

Sportin tj. Jyrki Niemi tiivisti osuvasti eilen ilmestyneessä Jääkiekkolehdessä muutamalla rivillä karsintaproblematiikan:
- Sport on ollut kolme kertaa liigakarsinnoissa ja todennut homman mahdottomuuden. Vaikka olisimme selvinneetkin karsinnasta voittajana, olisimme olleet auttamattomasti myöhässä seuraavan kauden liigajunasta niin joukkueen, sponsoreiden kuin talouden kanssa. En siis usko vanhaan järjestelmään. Muutos oli välttämätön.
 

Der Adler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Mestiksessä ei yhtään liigakelpoista joukkuetta - Jääkiekko - Savon Sanomat

Jo-o...on tä Vellun juttu vaan niin bullshittiä kun vaan olla voi, ei schäätänä. Nyt äkkiä soitto Leijona 79:lle ja bookaatte pieni apartment siellä Floridassa, sellainen +65 apartment, siellä on mukava istua ja muistella menneitä. Uskomaton juttu että tä Vellu oli joskus jonkinlainen "pioneeri" ja meni jopa Amerikkaan asti...ihan ISO-liigaan! Siellähän oli Popy Orrit ja Popy Hullit ja muut isot pojat...älä ny vaan kuvittelee jotain...äkkiä takaisin SM-liigaan, turvallinen työpaikka jne. Jepp.
 

Waqu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Dallas Stars
Miten ehdottaisit ratkaistavaksi tämän ongelman, jonka KHL on luonut hulvattomalla rahankäytöllään? Onko mielestäsi tosiaan SM-liigan sulkemisen seurausta, että KHL-joukkueet ostavat nykyään joka kausi 2-5 parasta pelaajaa kesken kauden Venäjälle?

Blackorange todennäköisesti tarkoittaa, ettei vain myydä näitä pelaajia sinne. Kabinettiurheilut sikseen ja pidetään pojat suomessa. Tietysti käytännössä tämä ei toimi ja se nyt vaan on pelin henki, että KHL vie parhaat "vaikka väkisin". Tarjoamalla siis isoa summaa rahaa, sekä pelaajalle, että seuralle. Eikä ole kummankaan edunmukaista jättää näihin tarttumatta.

Tyhjennysmyynneistä en silti pidä, se on tottakai huono tilanne liigan kannalta kun näin tehdään. JYP harvana esimerkkinä siitä kuka hyödynsi viimeksi suljetun liigan ei tehnyt tuolloin tyhjennysmyyntejä, joukkue oli valmiiksi niin heikko, ettei sieltä paljoa porukkaa mihkään siirtynyt. Tokikaan joukkue ei ikinä sijoittunut viimeiseksi silti. Samainen JYP myi myös Pihlströmin KHL:ään kesken kauden ja voitti mestaruuden.
 

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tähän väliin on todettava, että liigafanit ottaa tässä ketjussa yhtä pahasti alivoimaisina turpaan kuin Ruotsi hyökätessään Suomen päähän MM-finaalissa 2014.

Heh,heh. Millä sinä tämän mittaat. Jos asiaa mitataan kylmillä faktoilla, on fakta se että karsinnat on lopetettu. Ja tuota päätöstä ovat olleet tekemmässä Mestiksen sekä Liigan päättäjät yhdessä.


KKtigiltä tivattiin tyhjennysmyynnit kymmenen viimeisen kauden ajalta, ja kun lista iskettiin pöytään, tuli kumman hiljaista toisessa päässä. "Ai niin, toi kausi.."

Hiljaista? A.P.Järvi löi luun kurkkuun, yllätys,yllätys kylmillä faktoilla.
Jokainen toki kirjoittaa omia mieipiteitään ja vastaa niihin. Minä en ole väittänyt ettei pelaajia olisi myyty. Olen väittänyt toimintaa järkeväksi ja väitän edelleen. Olen myös väittänyt kuten A.P.Järvikin ettei täällä esiin otetut pelaajakaupat ole kaikki olleet edes tehty pelkästään talous, vaan myös urheilu edellä. Flopannut pelaaja lähtee vaikka syyskuussa jos peliesitykset eivät vastaa palkkapussia.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Ja tuota päätöstä ovat olleet tekemmässä Mestiksen sekä Liigan päättäjät yhdessä.

Miten paljon arvelet Mestiksen edustajilla olleen tuohon vaikutusvaltaa? Minä uskon (ja voisin sanoa jopa että tiedän), ettei oikeastaan yhtään. Mukana on rimpuiltu, ja yritetty tehdä se mitä on voinut tehdä. Ja se ei ole paljon Liigan päättäjien ollessa vastapuolella.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tähän väliin on todettava, että liigafanit ottaa tässä ketjussa yhtä pahasti alivoimaisina turpaan kuin Ruotsi hyökätessään Suomen päähän MM-finaalissa 2014.

KKtigiltä tivattiin tyhjennysmyynnit kymmenen viimeisen kauden ajalta, ja kun lista iskettiin pöytään, tuli kumman hiljaista toisessa päässä...

Odotan selvityksiä muista kausista, HPK:n toiminta kieltämättä täyttää tyhjennysmyynnin tunnusmerkit.

Liiga on ollut kasvattajaliiga jo pitkään, muissa liigoissa on aina maksettu paremmin ja parhaat ovat lähteneet rahan perässä sinne. KHL-Jokerit ei muuta tilannetta Liigan suhteen mitenkään, parhaat lähtevät edelleen KHL:ään.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tähän väliin on todettava, että liigafanit ottaa tässä ketjussa yhtä pahasti alivoimaisina turpaan kuin Ruotsi hyökätessään Suomen päähän MM-finaalissa 2014.

Täytyy kyllä nostaa hattua tälle suljetun liigan vankkumattomalle kannattajalle Diepelle. Kyseisellä kaverilla on täällä jatkoajassa jo vuosikauden pyyhitty lattiaa ja kaveri on tehnyt itsestään naurunalaisen niin lukemattomia kertoja, etten jaksa edes kaikkia muistaa, mutta niin vaan hän jaksaa pysyä sinnikkäästi valitsemallaan tiellä nähden kaikki asiat täysin musta-valkoisena.

Onhan tuossa Diepen kirjoittelussa varmasti piiloitettua tahallista provosointiakin takana, koska ei kai kukaan oikeasti voi olla noin tyhmä, että väittää esimerkiksi sellaista ettei liigakarsinnat kiinnosta liigapaikkakunnalla vaikka kaikki tilastot yleisömääristä osoittavat täysin päinvastaista.

Koskaanhan ei tule sellaista tilannetta olemaan, että kaikki olisivat jostakin asiasta samaa mieltä ja vaikka 99 % kansasta oli sitä mieltä, että liigakarsinnat ovat mielenkiintoiset ja niitä on syytä jatkaa niin aina mahtuu näitä Dieppejä joukkoon. Tylsäähän tämä oli, jos ei välillä saisi itsekseen nauraa tämän Diepen jutuille. Ei niitä kannata tosiaankaan sen vakavammin ottaa.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Heh,heh. Millä sinä tämän mittaat. Jos asiaa mitataan kylmillä faktoilla, on fakta se että karsinnat on lopetettu. Ja tuota päätöstä ovat olleet tekemmässä Mestiksen sekä Liigan päättäjät yhdessä.




Hiljaista? A.P.Järvi löi luun kurkkuun, yllätys,yllätys kylmillä faktoilla.
Jokainen toki kirjoittaa omia mieipiteitään ja vastaa niihin. Minä en ole väittänyt ettei pelaajia olisi myyty. Olen väittänyt toimintaa järkeväksi ja väitän edelleen. Olen myös väittänyt kuten A.P.Järvikin ettei täällä esiin otetut pelaajakaupat ole kaikki olleet edes tehty pelkästään talous, vaan myös urheilu edellä. Flopannut pelaaja lähtee vaikka syyskuussa jos peliesitykset eivät vastaa palkkapussia.

Tällaisten Dieppen kaltaisten suljetun liigan fanittajien takia, toivon, että vaikka juuri saipa läpsyttelisi tulevaisuudessa näivettyneessä liigassa, kun Kärpät, Tappara, Hifk, Jyp ja Tps esimerkkinä pelaisivat Eurooppalaista liigaa. Olisi mukava kuunnella Dieppen mietteitä, kun Saipa olisi oven toisella puolella huutelemassa postiluukusta sisäänpääsyä. Ja varmaankin kuittaat tämän viestin sillä, että ei liiga koskaan kuole ja että ei liigasta lähde koskaan seuroja tuossa määrin. Eipä siinä mitään. Lisäksi en voi ymmärtää, että Saipan kaltaisen joukkueen fani ei puolusta karsintoja. Saipa oli kaikkea muuta kuin valmis liigajoukkue/organisaatio noustessaan liigaan hieman yllättäen ysärin puolivälissä.

Vähän aiheen vierestä sitten. Näin liigajoukkueen fanin näkökulmasta nykyinen liiga on jo täyttä paskaa ja toivon, että Kärpillä olisi rohkeutta tehdä Jokerit tulevaisuudessa. Aika hurjaa oli lukea, että usea liigaseura olisi kuulemma valmis Jokereiden rattopojaksi. Ei tällaista paskaa vaan jaksaisi. Siinä vaiheessa, kun Jokeritkin vaan napsii mansikat Kärppien kakusta 90-luvun malliin niin mun silmissä liiga on lopullisesti kuollut. Vaikka Jokerit pelaa isompaa sarjaa ensi kaudella niin silti ei pidä hyväksyä sitä, että joukkueiden erot muuttuisivat taas 90-luvun kaltaiseen tilanteeseen.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös