Liiga sulkeutuu taas – mihin menet Mestis?

  • 1 045 877
  • 5 672

Zaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Väitän että noin viiden vuoden kuluttua Mestis/divaritoiminta lakkaa suomalaisesta jääkiekosta. On vain ammattilaisten (ehkä 16 joukkueen?) liiga, ja sen alapuolella amatöörisarjana Suomisarja, jonka pelaajat käyvät päivätöissä tai opiskelevat. A nuorten sarja toimii liigan akatemia/farmisarjana.

Niin niittää kuin kylvää.

Millä tavalla tämä sitten isossa mittakaavassa eroaa nykyisestä? Mestis on farmisarja, jonka nimi käytännössä muuttuu A-SM. Tähän päälle suomisarja jatkuu entisellään. Joukkueita ei ole vähemmän, ilmeisesti jopa päinvastoin kahdella ylimmällä tasolla, mikäli on 16 joukkueen sarja + A-SM.
 

Chiquita

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO
...Sport vaihtaa maisemaa ja muut jää keskenään voivottelemaan ja nahistelemaan. Olen varma, että Toivakka joutuu jatkossa yksin yrittämään tämän sarjan kehittämistä, mutta ei vaan voi, eikä voimavarat yksin riitä, kun paskaa tulee joka suunnasta, yrität sitä tai tätä. Kiittämättömyys on tämän sarjan palkka. Paska sarja, toivottavasti päästään äkkiä eroon, eikä tarvi enää koskaan ajatellakaan tätä paskaa!



Sen saatanan vara-tammisen, eli Ikankin saisi lahdata suohon jatkuvan kitisemisensä ansiosta. Tekisi vittu asioille jotain, eikä vaan vittuilisi ja kitisisi.



Sä Chiquita se sitten jaksat viljellä noita provojasi jatkuvasti. Paljonko noi jalostaa tätä ketjua?



Mut, jatko toki provojasi. Ne jalostaa tätä ketjua aivan sairaasti.



Näin se menee. Toiset provosoituu, toiset provosoituu vähän enemmän. Pohjanmaalaisillahan on tapana vuokrata vähän hienompi auto mihin on varaa, kun mennään käymään kotiseudulla, että menestys näkyy muillekin. :D Tästä on kokemusta entiseltä naapurilta, joka lähti aina uudella Maasturi-Mersulla käymään Kurikassa ja jätti tavallisen E-mallin farmarin ruutuunsa siksi aikaa…



Tähän väliin voisin sanoa, etten ole töissä firmassa, jossa on 150 001 työntekijää. :D



Miten tämä liittyy ketjun aiheeseen? Ei sitten mitenkään, mutta alkaa mopo keulimaan muutamalla sen verran, että katsoin aiheelliseksi vitsailla noista lakimiehistä. Löytyy niitä minulta jopa ihan suvustakin, mutten heiltä ratkaisua tähän hakisi, varsinkaan kun on erikoisalana verotus.



Toivottavasti se 10+10 malli sarjoihin tulee. Vaikuttaa vaan vahvasti siltä, että se on liian hyvä malli meille. Järkisyitä sitä vastaan ei ole, siksi se ei ikinä ole tulossa.
 
Viimeksi muokattu:

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Millä tavalla tämä sitten isossa mittakaavassa eroaa nykyisestä? Mestis on farmisarja, jonka nimi käytännössä muuttuu A-SM. Tähän päälle suomisarja jatkuu entisellään. Joukkueita ei ole vähemmän, ilmeisesti jopa päinvastoin kahdella ylimmällä tasolla, mikäli on 16 joukkueen sarja + A-SM.

Mestis kaiketi säilyy, mutta liigaseurat muuttavat omat juniorinsa farmijoukkueiksi. Tilanne tulisi jatkossa olemaan niin, että ulkopuolisia farmiseuroja tuskin enää olisi. Mestiksen kannalta tämä voi olla jossain määrin hyväkin juttu, sillä jos se pääsee farmeista eroon, niin se pystyy alkaa rakentamaan omaa brändiä. Ehkä joskus tulevaisuudessa on mahdollista saada tuo 20 ammattilaisseuraa, jolloin voitaisiin ottaa tuo 10+10 syteemi harkintaan.
 

KooPee

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mestis kaiketi säilyy, mutta liigaseurat muuttavat omat juniorinsa farmijoukkueiksi. Tilanne tulisi jatkossa olemaan niin, että ulkopuolisia farmiseuroja tuskin enää olisi. Mestiksen kannalta tämä voi olla jossain määrin hyväkin juttu, sillä jos se pääsee farmeista eroon, niin se pystyy alkaa rakentamaan omaa brändiä. Ehkä joskus tulevaisuudessa on mahdollista saada tuo 20 ammattilaisseuraa, jolloin voitaisiin ottaa tuo 10+10 syteemi harkintaan.
Tämä on ehdottomasti hyvä ratkaisu Mestikselle. Luokoon liiga farmisarjansa. Mestiksessä pelaisi vain itsenäisiä liigajoukkueista riippumattomia joukkueita. Suomisarjassa pelaa muutamia legendaarisia divari joukkueita joita minäkin mielelläni katsoisin jos KooKoon kohtalona on Mestiksessä jatkaa.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Rocco kirjoitti:
Urheilu on toimialana erilainen kuin muut, siksi siihen ei päde suoraan vaikkapa ravintola-alalta tai autokaupasta tutut lait ja niiden tulkinnat. Liigassahan seurat pääsevät parempiin taloudellisiin tuloihin isomman TV-näkyvyyden ja -sopimusten yms. kautta, ja suljettu liiga estää monien alan etujen saamisen alemmilla sarjatasoilla, sekä estää pääsyn ylemmälle tasolle, mistä eduista ja markkina-asemasta saa nauttia. Kilpaileva liiga ei ole sinänsä vaihtoehto ja vertailukohta, koska Liiga omistaa Suomen Mestarin tittelin, ja tästä ei ole mahdollista muualla kilpailla. Hienosäätöä, mutta ainakin aiemman suljetun liigan aikana kartelli oli olemassa. Ongelma on se, että SM-Liiga OY on oma OY, mutta hallitsee 100% omaa markkina-aluettaan. Nyt kun Liigaa laajennetaan, niin selkeimmät kilpailulain rajoitukset katoavat, mutta pätevä juristi löytää varmasti jotakin, mistä halutessaan raastupaan päästään. Olisi erinomainen juttu, jos lakitupaan mentäisiin. Saisi Liiga ansaitsemaansa kuraa niskaan oikein urakalla, tuli tapauksesta voitto tai häviö.

Ravintoloita rajoittavana tekijänä on ainakin alkoholilainsäädäntö, autokauppaa rajoittaa likkennesäännökset, mutta mikä laki rajoitta bisnestä jääkiekossa? Eikö kyse ole vain tuotteen myymisestä asiakkaille, missä asiakkaan pitäisi olla kuningas ja saada valita paras tuote? Firmojen väliset sopimukset kuten TV sopimus ei ole mikään laki tai rajoitus muille toimijoille. Jos ei rajoituksia ole niin eikö silloin sovelleta normaalia liiketoimintaa ja markkinoita koskevaa lainsäädäntöä? Jos näkee Liiga joukkueiden yrittävän haudata Mestistä omien etujensa takia syrjimällä samalla toisia kaupallisesti toimivia yrityksiä eli Oy:itä asemansa avulla, niin etkö näe ristiriittaa? Lait pitäisi olla luotu vääryyksiä vastaan ja suojelemaan yhteiskuntaa, ihmisiä, yrityksiä jne. Yksinkertaistettuna jos Liigan sulkeminen tuntuu oikeutetulta pitäisi lain toimia niin, mutta jos siinä koetaan väärää lain pitäisi olla sitä vastaan. Tämä siis maalaisjärjellä ajateltuna, mutta miten noita pykäliä sovelletaan ja tulkitaan on aivan toinen juttu.

Tuosta Suomen mestari tittelin omistuksesta olisi kiva kuulla lisää. Onko titteli jotenkin rekisteröity, vai onko se jääkiekkoliiton hallussa vai miten on? Itselläni ei tästä ole tietoa. Jääkiekkoliiton mestaruudestahan pelataan Mestiksessä, mutta onko Liiga onnistunut jotenkin omimaan mestaruustittelin vai ei? Tuntuisi jotenkin kummalta jos vaikka yleisurheilun puolelta joku firma voisi omia vaikka korkeushypyn SM-tittelin.
 
Viimeksi muokattu:

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Suomenmestaruus tittelin jääkiekkoliitto on myöntänyt liigan voittavalle. Hetken tuo titteli oli mestiksellä. Muistaakseni Jukurit oli Suomenmestari mestiksen alkukaudella. Myöhemmin se jossin kabinetissa käydyssä palaverissa mynettiin liigalle. Jääkiekkoliitto kuitenkin päättää minkä sarjan voittaja tuon tittelin saa. Tämäkään ei kuulu oikeastaan tähän ketjuun, mutta päätin kuitenkin vastata.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tulipa tässä mieleen, kun liitosta ja liigasta tehdään jonkinmoisia vastustajia, että ovathan kaikki liigajoukkueet toki liiton jäseniä, ja äänivaltaa on paljon enemmän kuin jollain alasarjaseuroilla, kuten toki on myös Mestis-seuroilla. Joku perehtynyt voisi laskea, kuinka suuri osuus liiton äänivallasta on Liiga-oy:illä ja niiden tausta ry:illä. Meinaan vain, että jos joku liitossa alkaa kovasti ahdistella liigaa, niin voi jatkossa asema olla heikommissa kantimissa.
 

Toveri-76

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo Hockey
Asia, mitä en ole kenenkään nähnyt nostavan tai kysyvän:

Mikäli tämä Liiga-akatemia, farmiliiga tai Liiga A... mikä lie... syntyy, niin kuka sitä käy katsomassa? Mistä yleisö ja kannattajat?

Kuitenkin melko olennainen osa tätä bisnestä. En usko, että A-juniorien peleissä käy yhtään tämän hetkistä enempää yleisöä, eikä kukaan ainakaan maksa niistä peleistä mitään.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Satunnainen kirjoitti:
Satunnainen Tulipa tässä mieleen, kun liitosta ja liigasta tehdään jonkinmoisia vastustajia, että ovathan kaikki liigajoukkueet toki liiton jäseniä, ja äänivaltaa on paljon enemmän kuin jollain alasarjaseuroilla, kuten toki on myös Mestis-seuroilla. Joku perehtynyt voisi laskea, kuinka suuri osuus liiton äänivallasta on Liiga-oy:illä ja niiden tausta ry:illä. Meinaan vain, että jos joku liitossa alkaa kovasti ahdistella liigaa, niin voi jatkossa asema olla heikommissa kantimissa.

Liiton asema on kyllä mielenkiintoinen. Kuten tuossa aiemmin on tullut todettua, esti mm. Bluesin KHL jutut ja toisaalta salli Jokerien. Mestiksellä taas on virallisesti liiton ykkössarjan titteli, mutta kuten Eesau_65 valisti, niin liitto omistaa myös Liigan "suomen mestaruus arvon". Lisäksi liiton pitäisi toimia suomalaisen kiekon hyväksi ja tukea mm. junnuja yms. toimintaa. Liitto toimii Ry pohjalta ja sitä koskee aivan eri lait ja säädökset kuin Oy pohjaista toimintaa.

Wikissä mm. seuraavaa:
Suomen Jääkiekkoliitto – Wikipedia

Kysymys lienee kuuluu kenen puolella liiton pitäisi olla? Vastaus on suomalaisen jääkiekon, mutta itselleni ei ainakaan ole selvää mitä se tarkoittaa. Sen voi tulkita maajoukkueen, liigan, mestiksen tai junioritoiminnan etujen ajamisena, mutta ristiriita tilanteessa mikään ei liene selvää. Tavallaan jos sarjojen välillä tulee yhteenotto liitto joutuu välikäteen, mutta ei ole selvää mikä painaa liiton kupissa eniten. Tämän perustelen mm. edellä mainitulla KHL Blues/Jokerit casellä. Liitto on myös "ehkä" osoittanut olevansa rahan perään, mikä nähtiin kotikisoissa mm. korkeina lippujen hintoina. Tätä pohjaa vasten voisi ajatella Liiton ykköskiinnostuksen kohde olevan Liiga, sen jälkeen Mestis ja lopuksi junnut. Tämä nyt kuitenkin vain oman arviona, jos raha on lopulta kriteeri yksi.

Kal€ ja liitto siis on merkkittävästi mukana kuvioissa haluttiin tai ei. Liitolla voi olla myös ratkaisva merkitys myös mihin suuntaan vaaka lopulta painuu ja tätä varmasti kaikki pelkäävät/ kunnioittavat liittoa ja Kal€a. On hyvin myös mahdollista, että vaikka Liiga tai Mestis sanoisi sitä tai tätä Kal€ kuitenkin saa viimeisen sanan, minkä tuo KHL case näytti.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
...
Mikäli tämä Liiga-akatemia, farmiliiga tai Liiga A... mikä lie... syntyy, niin kuka sitä käy katsomassa? Mistä yleisö ja kannattajat?
...

Kysymystä ei kukaan nosta, koska tuolla ei ole mitään merkitystä. Liiga-akatemia pelaa pelkkää harkkasarjaa, jossa liigajoukkueiden vilttiketjut läpsyttelevät toisiaan vastaan. Yleisönä toimii omien organisaatioiden edustajat, ketkä tekevät näiden harkkapelien perusteella päätöksiä farmijätkien peluuttamisesta. Tai kai siellä jonkun pelaajan porukat saattaa katsomossa/kentän laidalla olla, mutta ei näitä siis ole tarkoitettukaan yleisölle.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Ei tää nyt tänne välttämättä kuulu, mutta kun kuvastaa niin hyvin, miten Mestistä arvostetaan eri medioissa, kun Maikkarikin osaa kertoa, että JOPA Mestiksessäkin pelataan joustokaukalossa. Siis mitä ihmettä siinä nyt sitten on? Onko Mestis Maikkarin mielestä niin 1970-luvun sarja, että tuotakin pitää ihmetellä. Kertoo hyvin mielestäni, miten sarjaa arvostetaan.

Toinen asiaan liittyvä. Liiga on asettanut ehdoksi, että 2014-15 jokaisella Liigajoukkueella pitäisi olla joustokaukalo, mutta edelleen monella paikkakunnalla jahkutaan päätöksen kanssa, jopa Tampereella. Nousijaehdokkailla tuo pitänee olla aivan varmasti ensi kaudeksi, mutta ei varmasti tule sanktioita, jos nykyisiltä se edelleen puuttuisi.

Linkki: http://www.mtv.fi/sport/jaakiekko/smliiga/uutiset.shtml/2014/01/1850821/sm-liigakaupungeissa-jahkaillaan---jopa-mestiksesta-loytyy-joustokaukalo
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Ihan uskomatonta paskaa täällä saa taas lukea.

Kerrompa sitten oman profetiani tässä. Vuonna 2020 liigassa pelaa 16 joukkuetta, KHL:ssä kaksi Suomesta. Mestis on edelleen Suomalaisen kiekkoilun kakkostaso ja se kiinnostaa samaa määrää ihmisiä kuin ennenkin vaikka liiga onkin suljettu. Mestiksen mestarina on nähty joku yllättäjäkin joka ei ennen noin korkealla ole ollut.

A-junnuliigaa pelataan edelleen liigapaikkakunnilla, yleisöä käy samoin kuin nytkin. Sarjassa pelaa välillä myös yli-ikäisiä pelaajia jotka muuten istuisivat katsomossa. Nuorempien junnujen sarjat ovat aika pitkälti samanlaisia, C-junnujen ikäluokat on jaettu alkuun maantieteellisiin lohkoihin koska kustannukset ovat nousseet.

Tämä on aivan yhtä todennäköinen skenaario kuin täällä aikaisemminkin esitetyt.
 
Viimeksi muokattu:

Kuubextra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes
Loppuuko liigajoukkueiden tuki farmeille (LeKi, KiVa jne) kun A-junnujen liiga-akatemiat tulee ja muutamia yli-ikäsiä voidaan niissä peluuttaa?

Jos näin käy, niin tuohan olisi puhdas lottovoitto pk-kaupungeille äkkiseltään ajateltuna.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Loppuuko liigajoukkueiden tuki farmeille (LeKi, KiVa jne) kun A-junnujen liiga-akatemiat tulee ja muutamia yli-ikäsiä voidaan niissä peluuttaa?

Jos näin käy, niin tuohan olisi puhdas lottovoitto pk-kaupungeille äkkiseltään ajateltuna.

Hyvä kysymys.. Äkkiseltään ajateltuna A:n liigan muuttuminen liigaseurojen farmiksi tietäisi pohjan poistumista lekeiltä ja kivoilta. Lottovoitto se olisi varsinkin Kokkolan Hermekselle uutta tulemista ajatellen.
 

jaaza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Seurasin tässä äsken Viasatilta allsvenskan-matsia Malmö-Rögle, jossa oli muuten 8600 katsojaa. Melko kovia lukuja.

Selostajamme herra Lindegren mainitsi, että Ruotsissa on päässyt julkisuuteen suunniteltu uusi sarjajärjestelmä. Sen mukaan vain SHL:n viimeinen joutuisi karsimaan ja kahdelle allsvenskan-joukkueelle tarjottaisiin villiä korttia nousta SHL:ään. Tarkoituksena kait saada Malmö ja Djurgården ylimmälle tasolle, jos taloudelliset edellytykset täyttyvät. Noiden joukkueiden yleisökeskiarvo on nytkin n. 6000 katsojaa. Nimenomaan tuo katsojamäärä olisi luultavasti se pointti, jonka takia joukkeet haluttaisiin ylimmälle tasolle ja varmaankin perinteet.

Jotenkin tuohon tapaan Lindegren asiasta mainitsi. Paineita sitä tuntuisi tuolla ruottinpuolellakin olevan muuttaa sarjajärjestelmää.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Malmö ja Djurgården on vähän huonoja esimerkkejä, koska sekä Tukholma että Malmö ovat todella suuria kaupunkeja. Sen sijaan entiset SHL seurat, Timrå sekä Södertälje ovat hauskoja. Timrå on jotain 10.000hengen kylä, Södertälje Vaasan kokoinen ja niilläkin on isoja katsojalukuja. Samoin tietty esim. Brynäs (Gävle) sekä Luulaja, joka sekin noin 40.000hengen kyläpahanen ja kuinka perkeleen kauan sekin on tahkonut jo Elitserieniä? Monta muutakin löytyy.

Onhan suomessakin tietty Rauma, jolla hiukan eri taustat, mutta käyhän heilläkin hyvin jengiä. Samoin Hämeenlinna taitaa olla joku 50.000 ihmistä ??
 

Al Dente

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, Jokipojat, HIFK
Hyvä kysymys.. Äkkiseltään ajateltuna A:n liigan muuttuminen liigaseurojen farmiksi tietäisi pohjan poistumista lekeiltä ja kivoilta. Lottovoitto se olisi varsinkin Kokkolan Hermekselle uutta tulemista ajatellen.

Vaan mistä pelaajat? Meneekö pelaajat mielummin liigaseurojen näyteikkunaan näihin akatemioihin kuin mestikseen? Luultavasti kyllä. Eli tulevaisuuden mestistä pelataan nykyisen Suomisarjan pelaajilla, Suomisarjaa kakkosdivaripelaajilla jne...

Monille pikkuseuroille pelaajahankinnan tärkein kanava on nämä A-junnuista yli-ikäiseksi jääneet, joista toivotaan löytyvän pariksi vuodeksi profiilipelaajia, ennenkuin liigaura aukeaa. Nämä tuskin uudessa mallissa enää mestikseen tulevat.
 

zeitgeist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tavoitteelliset pikkuseurat
Tuohon Ruotsin uutiseen villeistä korteista (ja Mestiksen nykytilaan) viitaten: en minä ainakaan viitsisi seurata minuuttiakaan sarjaa, jonka peleillä ei ole mitään merkitystä. Aivan käsittämätöntä, miten nykykiekossa urheilun perusideaa vedetään lokaan, nyt näköjään jo Ruotsinkin puolella!?

Tilanne esim. Varsinais-Suomessa onkin kiekonseuraajalle nykyisin lähinnä surkuhupaisa: Tepsi rämpii pohjimmaisena liigassa, josta ei voi pudota = peleillä ei panosta. TuTo voisi olla jännässä tilanteessa Mestiksen kärjessä kilvoittelemassa noususta, mutta nämä Sportin automaattinostopuheet vievät sarjan peleiltä vakavasti pohjaa pois. VG:llä oli aikoinaan hieno Suomi-sarjajoukkue (ja koko sarjakin on ehkä Suomen jännittävin edelleen), mutta joutui jättäytymään pois tuosta sarjasta taloussyistä ja länsirannikon kakkosessakin pelailee näin seuroja paikallissarjaa ilman mainittavampia tavoitteita.

Olenkin jo pitkälti jättänyt kiekon seuraamisen pois harrastuksistani ja ellei hommaan jostain saada lisää urheilullista sisältöä tai peleihin muuta jännitettävää kuin Jatkiksen kabinettiuutisten seuranta, ennustan, etten ole (ainakaan täälläpäin Suomea) läheskään ainoa.
 

Chiquita

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO
Tilanne esim. Varsinais-Suomessa onkin kiekonseuraajalle nykyisin lähinnä surkuhupaisa...

Tuo on totta. Onneksi TuTo pelaa kuitenkin edes viihdyttävää lätkää ja mikä parasta, voittaa kotimatsinsa aika usein, on niillä panosta tai ei.

"Parasta" tai ainakin mielenkiintoista lätkäviihdettä täälläpäin on käydä lukemassa Jatkoajan Tps-osiota ja kiittää onneaan siitä, ettei itsensä kannattamaa seuraa johdeta, kuten tuota rakasta naapuria.

Ihan rehellisesti haluaisin kuulla suljetun sarjan kannattajan kertovan mikä siinä on niin hienoa, että ollaan vuodesta toiseen lähinnä vitsinä siellä sarjan hännillä ja aloitetaan tyhjennysmyynti ennen ensilumia? Jos sarjasta putoasi huonoin aina, olisi edes se pisteautomaatti joka toinen vuosi eri.

Päiväuneni olisi saada Mestiksen johdolla oikeasti kilpailukykyinen itsenäinen sarjasärjestelmä, jolla ei olisi mitään tekemistä noiden liigaa sulkevien pelkureiden kanssa. En seuraa suljettua liigaa kuin satunnaisesti. Kotikaupungin joukkueen (Turku) ja Lukon edesottamuksia tulee välillä päivän lehdestä luettua Jatkoajan lisäksi. En osaa ilman wikipediaa edes kertoa viittä edellistä Liigan voittajajoukkuetta. Elitserienin ja NHL:n sekä Mestiksen vastaavat tiedän.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Ihan rehellisesti haluaisin kuulla suljetun sarjan kannattajan kertovan mikä siinä on niin hienoa, että ollaan vuodesta toiseen lähinnä vitsinä siellä sarjan hännillä ja aloitetaan tyhjennysmyynti ennen ensilumia?...

Minusta tämä tyhjennysmyynti käsite on jonkilainen myytti. KHL on tuonut uuden aspektin joukkueiden kokoamiseen, mutta minusta on väärin puhua tyhjennysmyynneistä.

Jos pelaaja saa kauden aikana rahallisesti moninkertaisen tarjouksen, hänestä on vaikeaa pitää kiinni. Pelaajia liikkuu, viime vuoden mestari myi parhaan hyökkääjänsä tammikuussa.
 

Der Adler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Minusta tämä tyhjennysmyynti käsite on jonkilainen myytti. KHL on tuonut uuden aspektin joukkueiden kokoamiseen, mutta minusta on väärin puhua tyhjennysmyynneistä.

Jos pelaaja saa kauden aikana rahallisesti moninkertaisen tarjouksen, hänestä on vaikeaa pitää kiinni. Pelaajia liikkuu, viime vuoden mestari myi parhaan hyökkääjänsä tammikuussa.
Kyllä silloin "suljetun-liigan-kultakaudella" kyseessä oli nimenomaan tyhjennysmyynti. Ja näin myös jatkossakin. Aika selvä juttu loppujen lopuks, aivan turha maksaa hunajata Sexton & kumppanille sen jälkeen kun sääliplayari-juna jo "meni ohi".
 

Chiquita

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO
Minusta tämä tyhjennysmyynti käsite on jonkilainen myytti. KHL on tuonut uuden aspektin joukkueiden kokoamiseen, mutta minusta on väärin puhua tyhjennysmyynneistä.

Jos pelaaja saa kauden aikana rahallisesti moninkertaisen tarjouksen, hänestä on vaikeaa pitää kiinni. Pelaajia liikkuu, viime vuoden mestari myi parhaan hyökkääjänsä tammikuussa.

Ässiltä toki poikkeuksellinen ja historiallinen tempaus, mutta viittasin omassa viestissäni lähinnä tuohon Tps:n hallituksen käsittämättömään toimintaan. "Me emme myy ketään"- sanamuodoilla kikkailuun jne... Ihan rehellisesti ei varmaan montaa lätkää seuraavaa Suomesta löydy, joka ei jaa sitä mielipidettäni, etteikö Tepsi olisi nostanut käsiä pystyyn tämän kauden osalta jo ennen joulua…

Joka vuosi joku joukkue niin tekee ja se ei mielestäni palvele ketään, tai no minä pääsen helpommalla, kun ei tarvitse kiinnostua Liigan uutisista sen enempää.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kyllä silloin "suljetun-liigan-kultakaudella" kyseessä oli nimenomaan tyhjennysmyynti. Ja näin myös jatkossakin. Aika selvä juttu loppujen lopuks, aivan turha maksaa hunajata Sexton & kumppanille sen jälkeen kun sääliplayari-juna jo "meni ohi".

Käsittääkseni tämä on myytti, joka syntyi Machuldan siirroista Saipasta Jokereihin ja Kärppiin. Joku voi korjata mikäli olen väärässä.

Machulda jälkimmäinen siirto aiheutti muistaakseni säännön, jonka mukaan siirtynyt pelaaja ei saa pelata lähtöseurassaan seuraavalla kaudella.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Malmö ja Djurgården on vähän huonoja esimerkkejä, koska sekä Tukholma että Malmö ovat todella suuria kaupunkeja. Sen sijaan entiset SHL seurat, Timrå sekä Södertälje ovat hauskoja. Timrå on jotain 10.000hengen kylä, Södertälje Vaasan kokoinen ja niilläkin on isoja katsojalukuja. Samoin tietty esim. Brynäs (Gävle) sekä Luulaja, joka sekin noin 40.000hengen kyläpahanen ja kuinka perkeleen kauan sekin on tahkonut jo Elitserieniä? Monta muutakin löytyy.

Joo.. Luulajan kunnassa asuu kuitenkin lähes 80 000 ihmistä. Siinä keskustan ympäristössä se 45000. Ja tiedän, että Luleån pelejä käydään katsomassa Piteåsta asti.

Timrå.. kai tiesit, että se on kiinni Sundsvallissa? Sama asia, jos Kärpät olis patelasta (toki virallisesti oulun kaupunginosa) ja sanois, että siellä asuu 10 000 ihmistä.

Södertälje.. varmaan tiedätkin.

Ei sillä.. avoimuuden puolella ollaan molemmat.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös