Liiga sulkeutuu taas – mihin menet Mestis?

  • 1 048 703
  • 5 672

Fordél

Jäsen
-Miten pitkäjänteinen työ kuvastuu? Annan sinulle kolme esimerkkiä suurimmista seuroista, joista voi edes jollain tasolla puhua tavoitteellisina:
a) Sportin tunnuslukujen kasvu viimeisen kolmen vuoden aikana (haluatko, että linkkaan tai teen taulukon?)
b) TUTOn yleisömäärät & menestys viimeisen kolmen vuoden aikana
c) Mikkelin juniorityön kehitys kolmena viime vuonna

Lisätään listaan myös KooKoon yleisömäärien ja budjetin kasvu 2000-luvun puolesta välistä tähän päivään. Siinä jos jossain on esimerkkiä pitkäjänteisestä työstä. Sitä on siis tehty ja tullaan tekemään jatkossakin, niin Kouvolassa kuin muillakin paikkakunnilla.

Ongelma on vaan siinä, että rajat tulevat jossain vaiheessa vastaan. Yksi raja tuli vastaan silloin kun Liiga suljettiin. Ei ollut intressiä hakea kovaa kasvua ja homma taantui mm. täällä Kouvolassa. Nyt on palattu taas hyvän kasvun tielle monella paikkakunnalla. Jotta kasvu jatkuu, täytyisi Liigan olla tulevaisuudessakin auki.

Emme me täällä Mestiksessä siis pyydä mahottomia tai mielestäni edes ruikuta. Ei ainakaan ruikuteta enempää kuin Liigassa, jossa puolestaan ruikutetaan KHL:n suuntaan. Meille riittää hyvin pitkälle se, että Liiga on avoin ja sinne on mahdollista nousta. Nousua ei pidä tehdä keinotekoisin perustein liian vaikeaksi. Kriteerit pitää tottakai olla eikä niistä ole tainnut täälläkään olla paljoa nupinaa.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Oli; get your facts right.

En usko, että mestiksessä innostutaan kovinkaan suuresti vitun haistattelusta johdon suuntaan. Minun mielestäni se ei ainakaan ole oikea tapa protestoida, vaikkakin sillä saisi ehkä median huomion. Sinun pitänee ehdottaa tuota "kannatuskulttuuri mestiksessä" -ketjuun. Se olisikin hyvää vaihtelua ulosantiisi, viimeinen 10 viestiä ovat olleet saman kertaamista eri sanoin. Mestis-puolen kirjoittajien haukkumisen sijaan voisit hetken kirjoittaa vaikkapa aiheesta - tosin ennen kirjoittamista kannattaa ottaa siitä hieman selvääkin, menee muuten viimeinenkin uskottavuus...
Nipsasin vähän.
Joo tota mitään uutta ei listallasi ole, jota en olisi tiennyt jo aiemminkin. Mitään sellaista väitettäkään en ole esittänyt mikä ei pitäisi tiedoiltaan paikkaansa. Että missäs ne mun "get your facts straight (korjasin vähän)" jutut oikeen on? Se on ihan turha ulista Liigan avoimuudesta jos Mestis ei itse saa asioitaan toimimaan. Jos Mestiksen kannattajat käyttäis kaiken tän energian mitä nyt esim. käytätte oman touhunne puolustelemiseen sen Mestiksen muuttamiseen ja niille johtoportaille vinkkien antamiseen voisi Mestis olla huomattavasti parempi paikka tulevaisuudessa.

Minä en myöskään ole tietääkseni haukkunut ketään Mestiskannattajia yhtään miksikään, se että en ole kanssanne samaa mieltä että vika on aina jossain muussa kun omassa touhussa on aika mielenkiintoinen peruste "haukkumiselle". Mutta jos kerran tää ketju on turha, Mestis on täydellinen paikka elää, nousta, pudota jne. niin mitäs tällä ketjulla sitten tekee? Selkeesti se näyttää ainakin olevan sellaista sarjassa pelaavien joukkueiden kannattajien mielestä. Se iso paha syyllinen on kaikkeen aina Liiga ja silleen on kiva viettää iltaa että ottaa kaljaa, kattoo kiekkooa ja purnaa Liigan kusipäistä. Hienohan se on tälläsessä ketjussa rinkirunkata ja haukkua Liigaa, kiekkoliittoa jne. kun ne ei anna amatöörien tosta noin vaan pelata Liigaa.

Otetaan nyt vaikka toi TV homma, niin mikäs tulonsiirto se on jos sillä saa näkyvyyttä sarjalle? Tänään se voi olla pois Sportin kukkarosta, mutta 5 vuoden sisällä se tulee moninkertasena takas, nousseiden katsojamäärien ja täten isompien sponsorisopimusten ansiosta, lisäksi sillä saa katsojia halliin, mahdollistaa tulevaisuudessa ihan rahan saamisen TV sopimuksesta jne. Se on vaan omaan pesään kusemista ja hetken huumaa ja just sitä mistä Mestistä ollaan useamman tahon sanoin tässä ketjussa syytetty ja sitä mitä ilemisesti myös Mestis joukkueiden kannattajat haluaa, eli eletään hetken huumassa, vedetään kausi kerrallaan hullulla riskillä ja do or die mentaliteetillä. Ei ole ihme että Liigaan ei Mestiksestä haluta porukkaa kun se touhu on tollaselle pohjalle rakennettua, ammattimaisuus on tuollaisessa touhussa viimenen sana jolla sitä kuvataan. Mestiksessä ei tänään kannata laittaa euroa siihen että siitä saa 3 vuoden päästä 2 takas. Kun se ei sovi siihen nousu, uho, tuho ajatusmalliin joka liittyy karsimiseen ja taivaspaikkoihin. Sitten itketään kun isot pojat jotka yrittää ja pyörittää tuolla ihan eri tason touhua ei annakkaan karkkia. Huoh.
 

JoKP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kabinettiurheilua vastustavat joukkueet
Täällä voidaan keskustella maailman tappiin asti ja vääntää "kättä" eri syistä ja seurauksista. Fakta on se, että Kummola jo yli 20 vuotta sitten fantasioi liigan farmisarjasta, joka on nyt sekasikiönä toteutunut.

Kaikki urheiluseuraan liittyvät asiat junioritoiminnasta taloudenhoitoon voidaan tehdä paremmin, kun toiminta on avointa joka suhteessa. Urheilussa pitää olla läsnä urheilullisuus ja kilpailu. Rehti ja avoin karsintasarja takaa sidosryhmille/organisaatiolle kiintopisteen, jota voi aidosti tavoitella. Kuvitellaan, että Prisma saisi ainoana toimijana harjoittaa hypermarketti liiketoimintaa ja muiden toimijoiden pitäisi täyttää "kriteerit" päästäkseen samalle viivalle. Onneksi meillä on vapaa kilpailu, joka takaa laadun ja poistaa epäterveet toimijat pois kysynnän ja tarjonnan lain ankaralla kouralla. Samanlainen systeemi/malli pitää olla Suomalaisessa jääkiekossa. Nykyinen touhu on jo kasvattanut suuren eron kahden sarjan välille ja se ei ole jääkiekon etu.

Muistaakseni joku täällä visioi 10+10 joukkueen A ja B liigaa, jossa olisi yhteinen TV- sopimus ja kattojärjestö. Miettimisen arvoinen kuvio joka tapauksessa ja kun nyt Jokeritkin lähtee KHL:ään, niin liigakin muuttuu kun sen yksi "mega" joukkueista menetetään. A- liigasta runkosarjan jälkeen kahdeksan joukkueen pleijarit ja kaksi huonointa karsimaan B- liigan kuuden parhaimman kanssa. Mielenkiintoa olisi varmaan joka suhteessa ja Suomalainen jääkiekko saisi piristysruiskeen joka innostaisi sidosryhmiä, sponsoreita ja ennenkaikkea juniorisektoria, joka varmasti kehittyisi laajemmalla pohjalla laadukkaamin kuin nykyisin.

Muutosta tarvitaan ,siihen meillä toivottavasti löytyy pikkuhiljaa jo uusi sukupolvi päätöksentekoon ja palauttamaan uskottavuus/rehti kilpailu eri sarjojen välille.Vain ja ainoastaan kilpailu takaa laadun, oli sitten kysymys jääkiekosta tai autokaupasta.
 

Randy Marsh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
Onpas nimimerkiltä JoKP mainio viesti.

Muistaakseni joku täällä visioi 10+10 joukkueen A ja B liigaa, jossa olisi yhteinen TV- sopimus ja kattojärjestö. Miettimisen arvoinen kuvio joka tapauksessa ja kun nyt Jokeritkin lähtee KHL:ään, niin liigakin muuttuu kun sen yksi "mega" joukkueista menetetään.

Kyllä, tässä on se paras vaihtoehto tulevaisuuteen. Toimisi myös mallilla 12+12 tai 12+10, jopa 14+10. Joukkuemäärät ovat tässä spekuloinnissa vain sivuroolissa, sillä en usko että liigaa supistetaan ja kaikista tärkeintähän on sarjojen välinen suhde. Kunhan vain saadaan se väli kuntoon, niin homma on raiteillaan.

Takaisin maanpinnalle. En usko päivääkään, että päättäjät lähtevät viemään suomikiekkoa avoimempaan suuntaan, kun näytöt ovat tähän mennessä niin "vahvat". Eiköhän tässä käy niin, että joku (lue = Sport) nostetaan SM-liigaan ja ovet pistetään säppiin. Sittenpä vain odotellaan ja katsotaan, kun homma lässähtää, ellei ole jo lässähtänyt..
 

J.Petke

Jäsen
Kuvitellaan, että Prisma saisi ainoana toimijana harjoittaa hypermarketti liiketoimintaa ja muiden toimijoiden pitäisi täyttää "kriteerit" päästäkseen samalle viivalle. Onneksi meillä on vapaa kilpailu, joka takaa laadun ja poistaa epäterveet toimijat pois kysynnän ja tarjonnan lain ankaralla kouralla.

Joo sillä tällä hetkellähän kaksi suurinta ei juuri määrää käytännösä kaikkea mitä tuolla alalla tapahtuu.

Muistaakseni joku täällä visioi 10+10 joukkueen A ja B liigaa, jossa olisi yhteinen TV- sopimus ja kattojärjestö.

En ole täysin perehtynyt tähän suunnitelmaan joten kysyn: Eli A-liigaa pelattaisiin 10:llä joukkueella ja alempaa liigaa 10:llä joukkueella? Miten valittaisiin nuo alempaan liigaan tippuvat joukkueet? Esim. 12+10 joukkueen sarjasta ei voida edes puhua ennen kuin Mestiksen paras on onnistunut voittamaan liigan huonoimman 4 kertaa. Sitä ennen on ihan turha sotkea mukaan ylimääräisiä joukkueita.
 

JoKP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kabinettiurheilua vastustavat joukkueet
Joo sillä tällä hetkellähän kaksi suurinta ei juuri määrää käytännösä kaikkea mitä tuolla alalla tapahtuu.



En ole täysin perehtynyt tähän suunnitelmaan joten kysyn: Eli A-liigaa pelattaisiin 10:llä joukkueella ja alempaa liigaa 10:llä joukkueella? Miten valittaisiin nuo alempaan liigaan tippuvat joukkueet? Esim. 12+10 joukkueen sarjasta ei voida edes puhua ennen kuin Mestiksen paras on onnistunut voittamaan liigan huonoimman 4 kertaa. Sitä ennen on ihan turha sotkea mukaan ylimääräisiä joukkueita.

Kaupanalalla on onneksi kilpailu aidosti viime aikoina vapautunut, kun Lidl:kin saa Alkon kupeeseensa siinä missä kaksi suurintakin. Lidlin liikevaihto onkin kasvussa 30%, mistä kaksi suurinta voi vain haaveilla. No, asiaan...

Nykyisten Jääkiekkopäättäjien saadessa päättää ketkä 10 joukuetta pelaa A- liigaa ja ketkä B- liigaa, niin päätös tehtäisiin varmaan konjakkilasi kädessä takkatulen loisteessa. Vastaus on tietenkin: KILPAILEMALLA, eli jos tämmöinen jostain ihmeen kummasta toteutuisi vaikka kaudella 2014-15, niin runkosarjan 10:n parasta. Järjestelmä takaa kuitenkin "rannalle"jääneille mahdollisuuden nousta AIDOSTI takaisin seuraavalla kaudella, mikäli pelillisesti rahkeet riittävät. Yksinkertaista, tehokasta, laadukasta, kiinnostavaa ja Suomalaista jääkiekkoa kehittävää toimintamallia tässä on tarkoitus visioida, keltään pois ottamatta ja kellekkään antamatta.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Muistaakseni joku täällä visioi 10+10 joukkueen A ja B liigaa, jossa olisi yhteinen TV- sopimus ja kattojärjestö.
Minä olen ainakin kirjoittanut tästä ennenkin ja pitänyt parhaana vaihtoehtona. Saataisiin kaksi kiinnostavaa ja kovaa sarjaa, varmasti saisi tällä tavoin kakkostaso huimasti enemmän mielenkiintoa osakseen kuin Mestis nykyisellään.
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365 ja Real Madrid
Aivan, miksi jääkiekkoa edes kannattaa nykyisin seurata kun pelien tuloksilla ei ole merkitystä?

Minkä pelien tuloksilla ei ole / ole ollut merkitystä?
 

Steus

Jäsen
Nipsasin vähän.

Nipsasin vähän enemmän.

Kolme pätkää kirjoitit ja jokaisessa muistit (varsin ironisesti) syytellä siitä, kuinka mestiksessä ei tehdä mitään muuta, kuin syytellä "isoa pahaa liigaa". Itse olisin ainakin valmis paljon avoimempaan ja vähemmän puolustelevaan keskusteluun, jos sinun linjasi ei olisi noin hyökkäävä.

TV-sopimuksesta: pitkälti olen samoilla linjoilla, joskaan en usko katsojamäärien kasvavan - päin vastoin. Play-offit laittaisin televisioon, sillä ne voisivat kiinnostaa seutukunnan ulkopuolellakin.
Uskoakseni kuitenkin esimerkiksi Sportin ja KooKoon (käsittääkseni ne kaksi seuraa, jotka vastustivat kommarimallin tv-sopparia) johtohahmoilla on liiganousu tähtäimessä alle viiden vuoden sisällä. Miksi siis vuosien ajan tukea taloudellisesti akatemioita ja lekitemioita, kun saavat itse enemmän käivää pelkästään mestistv:tä pyörittämällä? Olisiko se sitten ollut esimerkiksi kahden vuoden ikkunalla ollut yritysmyynnin ja lisäkatsojien määrää kasvattava seikka? Minä en tiedä, mutta varmaankin siellä joku ammattilainen on laskeskellut rajatuotot. Minun luottamustani kärkipään mestisseurojen johtoja kohtaan nostaa ainakin se, että pääsylipuista voidaan pyytää huomattavasti liigaseuroja enemmän ja yleisömäärät silti kasvavat vuosi vuodelta. Ja tämä pelkästään näitä Korea-Jokeri-JYP-HIFK-Tappara-Ilves-farmeja vastaan, liiga-vastukset vetäisivät vielä enemmän väkeä. Ainakin moni minun tuttavistani näkee HIFK:n ja Ilveksen kiinnostavampina joukkueina, kun SaPKon tai Hokin - seuraavat kyllä KooKoota lehtien kautta, mutta eivät vahingossakaan suuntaa askeleitaan hallille ke/pe/la, paitsi satunnaisesti play-offeissa.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Minun puolestani Liiga voi olla jollain tavalla auki, mutta mitään tuollaisia 10+10-järjestelmiä en todellakaan kannata.

Vaarana on, että paikka tuohon a-sarjaan on niin himoittu, että osa joukkueista tekee taloudellisesti kestämättömiä ratkaisuja ja sitten ollaan jormat kädessä ihmettelemässä, mitä tapahtui.*

Samoin on jo käynyt Ruotsissa ja näiden hissijoukkueiden taloustilanne on ollut ja on yhä monelta osin katastrofaalinen. Käytännössä muutama seura elää veitsi kurkulla: mikäli tiput sarjasta, on konkurssi todennäköinen vaihtoehto.

Ennen kuin mitään muutoksia tehdään, olisi joka tapauksessa mielestäni palkattava asiantunteva ja ulkopuolinen selvitysryhmä (vihaan konsultti-sanaa) laskemaan talouden tunnuslukuja ja kartoittamaan uhkakuvia kunkin (liiga)seuran kaatumiseen.

* ja hei ihmiset miettikää suomalaista urheilumaailmaa, aivan saletisti keulii mopot siellä sun täällä yli sallitun rajan.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Minun puolestani Liiga voi olla jollain tavalla auki, mutta mitään tuollaisia 10+10-järjestelmiä en todellakaan kannata..

Tämähän voi tulla käytäntöön ihan "itsestään" ja jopa ihan lähiaikoina.
Ai miksi? Mestis on jo ilmoittanut, että joukkuemäärää tullaan tiputtamaan ja 10 on ollut hallituksen suositusmäärä. Siinä siis toinen sarja.
Se toinen taas muodostuu itsestään, kun kassaongelmaiset Blues, Ilves ja KalPa poistuvat konkurssin kautta kartalta ja Jokerit siirtyy KHL:ään. Päästään siis taas tasalukuun 10.
 

Chiquita

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO
Olisihan ne ehdot pitänyt laatia jo ennen kauden alussa, mutta hienoa jos ne tulee vielä ennen vuoden loppua.

Perustavanlaatuisesta pessimismistä kärsivänä on pakko epäillä, että ehdot laaditaan sitten kun tiedetään kuka on nousua tavoittelemassa. Näin pystytään latelemaan sellaiset ehdot, joita ei mahdollinen nousija pysty täyttämään. Kyllä ne muuten olisi jo kerrottu.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Tällaista settiä. YLE:n toimittaja mukaan Mestiksen voittaja nousee liigaan, jos seuran "olosuhteet" ovat riittävät.

Toivottavasti tekevät muistakin tosissaan liigaan pyrkijöistä vastaavan pätkän. Saisi "suuri yleisökin" oikean kuvan tilanteesta.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Vielä sen verran tarkennusta, että kun tästä ensi kerran puhuttiin, niin silloin jo sanottiin lopullisten vaatimusten tulevan vuoden loppuun mennessä.

Mutta se kiinostaa varmaan useampaa, että mitä sen jälkeen ? Sitä saadaan odotella varmaan sitten pidempään.

Mutta loppuvuden esille tulon jälkeen on sitten joillakin aikaa alkaa kasamaan sitä lopuulista kokoonpanoa, jos lisenssin ehdot muuten näyttävät sopivan.

Saa nähdä montako joukkoetta siihen sitten kuuluu.
 

Entrosantier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Perustavanlaatuisesta pessimismistä kärsivänä on pakko epäillä, että ehdot laaditaan sitten kun tiedetään kuka on nousua tavoittelemassa. Näin pystytään latelemaan sellaiset ehdot, joita ei mahdollinen nousija pysty täyttämään. Kyllä ne muuten olisi jo kerrottu.
Eiköhän tässä ole jo kaikille selvää, että nousua tavoittelevia seuroja on ne neljä kappaletta, eikä pitäisi olla kenellekkään enää mysteeri mitkä ne ovat.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Eiköhän tässä ole jo kaikille selvää, että nousua tavoittelevia seuroja on ne neljä kappaletta, eikä pitäisi olla kenellekkään enää mysteeri mitkä ne ovat.
KooKoo, Sport, Jukurit ja Jokipojat vai TuTo?

Mitä tapahtuisi, jos K-Vantaa sattuisi voittamaan Mestiksen? Luuletko, että nostettaisiinko se liigaan ja tulisiko siitä samalla Jokereiden farmijoukkue?

Pelkään näin tapahtuvan, mutta onneksi K-Vantaan Mestiksen voitto on täyttä utopiaa ainakin tällä kaudella.
 

Chiquita

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO
Eiköhän tässä ole jo kaikille selvää, että nousua tavoittelevia seuroja on ne neljä kappaletta, eikä pitäisi olla kenellekkään enää mysteeri mitkä ne ovat.

Eiköhän se ole jokaiselle selvää, että niillä kaikilla neljällä on eri lähtökohdat ja talousalueet taustalla. Siksi ei vielä kannata kertoa mitä halutaan.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Perustavanlaatuisesta pessimismistä kärsivänä on pakko epäillä, että ehdot laaditaan sitten kun tiedetään kuka on nousua tavoittelemassa. Näin pystytään latelemaan sellaiset ehdot, joita ei mahdollinen nousija pysty täyttämään. Kyllä ne muuten olisi jo kerrottu.

Aika outo salaliittoteoria, sillä aivan varmasti Liigan etu on, jos noista joku joukkue saadaan nostettua elinvoimaiseksi Liigaseuraksi.

Muistetaan nyt se, että Jokerien lähdön jälkeen pelimäärät halutaan pitää samoina. Tähän varmasti on sanottavansa myös Nelosella, jonka kanssa sopparit televisioinneista on tehty.
 

makke246

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Kyllähän taas Sporttia hehkutettiin niin paljon, että tarviiko meidän edes enää pelata?
Tosiaan ensin pitäisi klaarata tämä mehukannu kotiin.
Sitä en käsitä, että joku odottaa Suomeen jotain öljysheikkiä joka nostaisi taskurahalla liigaan jonkin joukkueista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös