Liiga sulkeutuu taas – mihin menet Mestis?

  • 1 042 253
  • 5 672

Pertsa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kivahan näitä on kirjoitella, mutta tässäkin ehdotelmassa on sama ongelma, joka löytyy kaikista muistakin. Se on täysin turha, koska mukana ei ole minkäänlaista suunnitelmaa tai edes ehdotusta myös siihen, että miten se toteutetaan. Miten sinä luulet, että se äänestys tulee menemään liigahallituksessa, jossa tuosta neljän joukkueen tiputtamisesta äänestetään? Yli puolet liigan joukkueista voivat huonon kauden kohdalle osuttua jäädä ulos playoffeista ja näin ollen on ihan 100% varmaa, että nämä joukkueet äänestävät tuota vastaan. Tuommoinen ehdotus ei ole IKINÄ menossa läpi, ei ikinä. Vaikka minäkin olen sen kannalla, että liigassa on liikaa joukkueita, niin ei tuohon tulla koskaan menemään. Ainoa joka voi tilannetta muuttaa on mahdollinen Euroliiga, johon lähtisi suurimmat joukkueet.

Tässä se, joka on omassakin mielessä. Ihan sama, vaikka jokainen palstan kirjoittaja laatisi oman mallin, 10+10, 12+10 jne.

Kaksi faktaa:

1; Liigapelien määrä ei tule laskemaan, ei nyt, eikä tulevaisuudessa. Tämä kun olisi suoraan tulorahoituksesta pois.

2; Osin syystä 1, myöskään joukkuemäärää ei tulla laskemaan. Olisi todella maagista vetää joku 6xsarja ennen pudotuspelejä, itsellä on muistissa vieläkin se välisarja-aikakausi, HPK, Ilves ja Tappara tuli ns. tutuksi noilla kausilla.. Lisäksi, missään osakeyhtiössä ei saada läpi ehdotusta, jossa 4/14 yhtäläistä osakasta potkaistaan toiminnasta pihalle. Ei ehkä ihan riittäisi perusteiksi "Suomikiekon yleinen etu", kun ruvetaan äänestämään..

Ei sillä, munkaan mielestä liigaa ei pidä sulkea, nykyinen karsintamalli on ihan ok. Mistään "saunasopimuksista" ja "lisensseistä" on turha jauhaa, katsotaan sitten, kun Mestis-jengi vie karsintasarjan. Etukäteen on aika triviaalia mutuilla..

Lepoajat jne. voi Mestis järjestää itse kuntoon. Liiga ei kuitenkaan mestiksen otteluohjelmaa laadi.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Itse en myöskään näe että Liigan sulkemisessa olisi mitään järkeä. Ihan luonnonlakienkin mukaisesti olisi tervettä jos päin persettä hoidetuilla organisaatioilla(oli se sitten TPS, Ilves, Pelicans tai HIFK) pitää olla taustapelotteena liigakarsinnat ja liigasta tippuminen. Tällä hetkellä voisi jopa sanoa että Ipalle ja TPS:lle voisi tippuminen jopa tehdä hyvää kun tuntuu siltä että Tampereella ja Turussa suuri yleisö ja sidosryhmät tuntuvat vaipuneen joukkueiden kanssa apatiaan ja vain uskollisimmat fanit jaksavat kiinnostua.
 

Rautapohkeet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, suomalainen Jokerit, ei khl-joukkue
Lepoajat jne. voi Mestis järjestää itse kuntoon. Liiga ei kuitenkaan mestiksen otteluohjelmaa laadi.

Tämä. Tuntuu hölmöltä kun Mestisfanit valittaa liigan suuntaan, kun nousua yrittävä jengi ei kerkiä lepäämään tarpeeksi mestisfinaalien ja karsintojen välillä. Tämä asiahan nyt taitaa olla ainoastaan jääkiekkoliitosta(?) kiinni. Sinne suuntaan valitukset, niin asialle voisi kenties tapahtuakin jotain. Liigakarsinnat on kuitenkin mestiskauden ehdoton huipennus, joten ottelu-ohjelma tulisi järjestää tukemaan tätä.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Tämä. Tuntuu hölmöltä kun Mestisfanit valittaa liigan suuntaan, kun nousua yrittävä jengi ei kerkiä lepäämään tarpeeksi mestisfinaalien ja karsintojen välillä.

Karsinnathan taitavat olla liigan järjestämät, jolloin he päättävät pelipäivät. Miksei karsintoja voi siirtää alkamaan pari päivää myöhemmin. Joka kerta sama mantra, että miksei Mestis siirrä pelejään, kun karsintojen aloittaminen kaksi päivää myöhemmin olisi paljon helpompaa. Mestiksessä pelataan jo hirveällä tahdilla sarjat ja pleijarit läpi.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Kyllähän nuo pelipäivät pitäisi saada kohdilleen kompromissilla, eikä niin, että pyritään kampittamaan toista. Mestis taidetaan pelata kiivaammalla tahdilla läpi kuin liiga. Kovaa menoa amatööreille. Mutta ainahan sen kauden voi aloittaa jo elokuussakin, vai mitä?
 

Zaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kyllähän nuo pelipäivät pitäisi saada kohdilleen kompromissilla, eikä niin, että pyritään kampittamaan toista. Mestis taidetaan pelata kiivaammalla tahdilla läpi kuin liiga. Kovaa menoa amatööreille. Mutta ainahan sen kauden voi aloittaa jo elokuussakin, vai mitä?

"Sarjan joukkuemäärä on 12 kaudella 2012-2013. Mestiksen runkosarjassa joukkuekohtainen ottelumäärä on 48."
Lainasin Mestiksen sivuilta, mutta voi olla väärää tietoa.

Liigassa otteluita on 60. Jos voittaja mestiksessä vetää kaikki mahdolliset ottelut, niin siellä tulee enemmän pelejä, mutta jos tähtäin on liigassa, niin pitää kyllä viedä näitä sarjoja ihan puhtaasti mestisjoukkueita vastaan.
Ei ole Liigan vika jos Mestiksen ottelut on järjestelty puhtaasti perseelleen.
Liiga tuskin estää Mestistä jättämästä pudotuspelejäkin pelaamatta?
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Niin. Sekös olisi urheilullinen ratkaisu, että Mestis viirailisi otteluohjelmansa semmoiseen muotoon, että liigajumbon kohtaisi mahdollisimman terävä jengi? Voisihan sitä vielä tammikuun 31. päivä siirrellä pelaajatkin niin, että joukkue olisi mahdollisimman vahva?

Tuohon 48:aan lisätään luonnollisesti playoff-matsit, jotka Mestiksessä - ilmeisen typerästi - pelataan ennen karsintaa. Pelitahti playoffeissa on joka toinen päivä.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Edit: Juuri luin Veikkaajan ja lisää kahvia meni väärään kurkkuun. Etelä-Korealaisten lisäksi myös Virolainen joukkue on saanut luvan hakea Mestis-lisenssia. Joukkue tulisi täysin puhtaasti Latvialaisen KHL-joukkueen farmijoukkueeksi. MIKSI? Mitä suomalainen jääkiekko hyötyy tästä? Tehkää nyt oikeasti joku jotain. Vastustakaa tätä paskaa.

Jos ja toivottavasti kun Suomeenkin saadaan edes yksi KHL-joukkue (joka kaikesta paskan puhumisesta huolimatta kykenisi hyvin pistämään hanttiin ainakin alemman keskitason KHL-porukoille kuten Riiga, Praha, Bratislava, Khabarovsk) niin varmaankin sillekin täytyisi Suomesta löytää farmiseura. Pelaisi se sitten SM-liigassa tai MEstiksessä.
Farmi-joukkueet nyt vaan ovat ammattiurheilussa ihan normi käytäntö. Niin lätkässä kuin fudiksessakin.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Päätinpä hiukan tutkailla, miten nuo pelien ajoitukset ja pelimäärät ym. ovat eri kausilla karsijoiden suhteen menneet. Toivottavasti en katsonut mitään väärin, ja taulukko myös toivottavasti näkyy järkevästi. Siinä on aina annettu kausi ja karsintojen alkamispäivä. Lisäksi karsijoittain on listattu runkosarjan alkamispäivä ja playoff/runkosarja/playout-pelien päättymispäivä, pelien määrä tuolla ajalla, ja väli viimeisestä pelistä karsintojen alkuun.

Koodi:
2011-12 23.3.
SPO	16.9.	14.3.	46+11=57	9
ILV	16.9.	15.3.	60		8

2010-11 19.3.
SPO	15.9.	16.3.	49+12=61	3
PEL	17.9.	10.3.	60		9

2009-10 30.3.
JOK	11.9.	23.3.	45+9=54		7
ILV	10.9.	20.3.	58		10

2008-09 28.3.
SPO	12.9.	23.3.	45+12=57	5
ÄSS	12.9.	23.3.	58+7=65		5

Kautta 2010-11 lukuunottamatta Mestis-mestareilla ei mielestäni ole ollut syytä valittaa lepopäivien määrän suhteen. Tuo on myös ainoa kerta, jolloin Mestis-joukkue pelasi enemmän virallisia pelejä kuin karsintavastuksensa, tosin vain yhden pelin verran. Noin yleensä on aika ilmeistä, että Mestistä pelataan löysemmässä tahdissa kuin SM-liigaa, kuten varmaan voisi olettaakin. Erityisesti kaudella 2008-09 ero on selvä, koska playoutien myötä Ässät pelasi täsmälleen samassa ajassa 8 peliä eli n. 14 % enemmän kuin Sport. Tosin varmaan on niin, että playoff-vaiheessa pelitahti kiihtyy, eli pelitiheys on epätasaisempi kuin SM-liigan runkosarjassa. Tosin playoff-sarjojen mahdollisesti katketessa täyttä määrää nopeammin taukojakin voi sinne mahtua.

Joka tapauksessa Mestis-mestari pelaa tällä kaudella 48 + 10-17 = 58-65 peliä, joten periaatteessa nuo olisi järjestettävissä kokolailla samassa ajassa kuin SM-liigan 60 pelin runkosarja. Tilanneta voisi myös helpottaa vaikkapa sillä, että puolivälierät pelattaisiin paras viidestä, kuten välierät ja loppuottelut, eikä paras seitsemästä, jolloin pelimäärä tippuisi jo välille 56-63. En kuitenkaan usko, että Mestis-seurat olisivat kovinkaan innoissaan playoff-pelien tai -joukkueiden määrän vähentämisestä. Pikemminkin saattaisi olla haluja pelata kaikki sarjat paras seitsemästä.
 

Zaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Satunnaisen viestiä kun katsoo niin eihän tuossa nyt ole Mestisjoukkueilla mitään syytä valittaa. Viime kaudella yhden päivän ero, kolme matsia sitten eroa toiseen suuntaan. Edelliskaudella ero oli isohko, mutta sitä edellisellä kaudella Mestiksen mestarilla oli 7 päivää huiliaikaa. Jos tuo ei riitä, ei ole mitään syytä edes haihatella Liigasta.
Sitä edellinen täysin tasan.

Liigajoukkue on kaikesta huolimatta joka kerta voittanut, kerran oli tiukka, mutta se johtui ihan muista syistä kuin lepoajoista, kuten jokainen jääkiekkoa vähääkään ymmärtävä käsittää.
Välillä sitten tulee puheeksi kotietu, mutta haastajan tehtävä on mennä haastamaan parempaansa, ei toisinpäin.
Mestiksellä on pallo kädessä otteluohjelmansa suhteen tai liitolla. Liigalla ei ole mitään tekemistä näiden kanssa. Tottakai maan pääsarja tekee oman otteluohjelmansa mahdollisimman järkevästi. Muiden tehtävä on sopeuttaa oma toimintansa siihen sopivaksi, mikäli nyt on halua liittyä tähän paljon parjaamaansa kultapossukerhoon.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Taidat olla ainoa Ässä fani joka sanoo että JYP ei herätä tunteita. Viimeksi kun oli peli Ässät-JYP, niin siitä syntyi 30 sivua tekstiä. (pahoittelut off-topic)

On ihan eri asia jos jonkun Ramses-apinan kyynärpääkolauksista syntyy 30 sivua parran pärinää kuin että joku PYH olisi joukkueena jotennii kiinnostava... S/M liigan pelit noin keskimääräiseti eivät ole kovinkaan kiinnostavia. Satakunnan keskinäiset derbyt ja ottelut Jokereita ja HIFK:ta vastaan sentään hieman nousevat tuon harmauden yläpuolelle, mutta vain vähän. Nykyisellään suomi-kiekko on kokolailla samantekevää HMV massaa kaikessa sisäsiisteydessään (verrokkina vaikkapa TPS:n ja Jokereiden hegemoniataistelut 90-luvun puolivälissä, joista ei tosiaan tunnetta ja ylilyöntejä puuttunut. Parhaimpana, joskin surkuhupaisena, episodina Niko Mikkolan yritys ajella Janecky ja kuinka yritys osuikin omaan nassuun...)
 

Rocco

Jäsen
Kyllä mun mielestäni pitäisi vielä seuraavallakin kaudella olla parempi kuin liigan huonoin edellisellä kaudella. Tai ainakin vähintään samaan pystyä. Siksi siis (mahdolliselta) liiganousijalta on vaadittava myös taloudellisia asioita ja jatkuvuutta.
Tottakai nouseva joukkue sitä hakee, mutta mahdotonta sitä on etukäteen ennustaa mitä tulee paikkakunnalla X tapahtumaan nousun tapahduttua. Kun Liigassakaan ei tuo taloudellinen taso ja jatkuvuus ole kaikilla hallussa.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Muiden tehtävä on sopeuttaa oma toimintansa siihen sopivaksi, mikäli nyt on halua liittyä tähän paljon parjaamaansa kultapossukerhoon.

Tässä on tämä juju, missä tämänkin hitsaaja menee metsään. Ei katsos haluta kultapossukerhoon, vaan halutaan vaan, että on urheilullinen mahdollisuus nousta sinne. Nyt "on" ja ainakin minä olen tyytyväinen.

Mestis-jengit ovat toivoneet, että karsintojen aloitusta voitaisiin lykätä pari päivää, jotta amatöörit saisivat kovien playoffien jäljiltä enemmän lepoaikaa. Tämäkään ei ole liigalle sopinut ja se on aivan fine. Näillä mennään. Minulle on itsestään selvää, että kotietu on karsinnoissa liigajengillä.
 

Dynamite

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
No, katotaan sitten noita kommentteja uudestaa, kun Jukurit on persraiskannut velton ja haluttoman pienpetoeläinraadon.
 
Suosikkijoukkue
Hiroshima Toyo Carp
No, katotaan sitten noita kommentteja uudestaa, kun Jukurit on persraiskannut velton ja haluttoman pienpetoeläinraadon.

Kieltämättä nauru maittaisi koko kesän ajan, kun todella Ipa pudotettaisiin mestixen puolelle ja lyödyn Raipen lasittunut katse koristaisi molempien iltapäivälehtien kansia. Mutta ei siinä, saahan sitä aina suunnitella.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Nytkö on jo liiga viemässä sponsorirahatkin mestiksestä?
Jotain rajaa näihin itkuihin. Kun on vaikeaa, töitä pitää tehdä enemmän. Ei se ilmaiseksi ole tullut muillekaan.

Sitä voi palstaveli Zaari pähkäillä omassa mielessään, että miten paljon esimerkiksi Puustelli olisi valmis panostamaan joukkueen paidassa melko näkyvällä paikalla olevaan logoonsa, jos ko. logoa ei näkyisi, eikä olisi mahdollistakaan näkyä, missään jäähallin ulkopuolella.

Ilves voi valmistautua kuulemma täysin luottavaisin mielin liigakarsintaan:

Riski Mestikseen putoaminen on nykyiselläkin Ilves-kokoonpanolla aivan minimaalinen. Tasoero Mestiksen kärkijoukkueisiin on niin valtava, että ensi kauteen keskittyminen ja talouden parantelu tulevaisuutta varten on täysin perusteltua.

Kommentti: Ilves luo katseita jo ensi kauteen - SM-LIIGA - 16.01.2013 - Kolumnit - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta

Voi kiesus miten tällaisten uutisten jälkeen alkaa oikeasti himoitsemaan Ipan ja raipelaisten oikeaa tippumista ja jälkipuinteja lehdistössä. "mutku ne huijjas"
 

Zaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Sitä voi palstaveli Zaari pähkäillä omassa mielessään, että miten paljon esimerkiksi Puustelli olisi valmis panostamaan joukkueen paidassa melko näkyvällä paikalla olevaan logoonsa, jos ko. logoa ei näkyisi, eikä olisi mahdollistakaan näkyä, missään jäähallin ulkopuolella.

Nyt taisi mennä raskaasti ohi.
Onko nyt kenties ymmärrettävä liigan kieltäneen näkyvyyden vai mitä tarkoitat?
 

Puolikaspakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aito kilpailu ja rehellinen tuomaritoiminta
Nyt taisi mennä raskaasti ohi.
Onko nyt kenties ymmärrettävä liigan kieltäneen näkyvyyden vai mitä tarkoitat?

Eiköhän tässä viitata voimassaoleviin televisiointisopimuksiin. Ja mitä tulee sponsorirahojen jakautumisesta Mestiksen ja SM-Liigan välillä, uskoisin että parhaat kommentit tästä saadaan kun kysytään Kooveen, Lekin, Ilveksen ja Tapparan tai TPSn ja Tuton edustajilta asiasta.

Töitä pitää tehdä kovemmin, näin se varmaan on, mutta ei se pelkästään Mestiksessä pelaavien seurojen saamattomuutta ole, että sarjojen välinen kuilu on kasvanut nykyisen kaltaiseksi.
 

Rocco

Jäsen
Nyt taisi mennä raskaasti ohi.
Onko nyt kenties ymmärrettävä liigan kieltäneen näkyvyyden vai mitä tarkoitat?
Lähinnä sitä, että Mestiksessä ei ole TV-sopimuksia, matsien koosteita ei näy missään, lehdissäkin on usein joku arkistokuva pelaajan naamasta jos ottelusta edes kuvaa lehteen saadaan, valtakunnalliset lehdet ei julkista edes tuloksia. Jatkoajassa sentään on kuvakollaasit... Eli ei se mainos näy missään, paitsi niille kenen silmät näkee hallissa riittävän hyvin sinne jäälle asti.

Liigassa taas otteluiden koosteet tulee lähes aina samana päivänä kaikilta kolmelta kanavalta, matseja näkyy telkkarissa, lähes joka kierroksen jälkeen näkyy kuvia kaikissa valtalehdissä. Eli sponsori saa lähes 100% varmuudella näkyvyyttä valtakunnallisissa medioissa joka ottelukierroksella.

Eli kun Liigajoukkue menee neuvottelemaan, se voi suoraan heittää faktaa pöytään tyyliin "viime kaudella meidän joukkue näkyi Maikkarin Tulosruudussa 48 kertaa ja 5 minuutin ajan, Urheiluruudussa 49 kertaa ja 4 minuutin ajan, Nelosella 51 kertaa ja 6 minuutin ajan. Hesarissa oli 36 kuvaa ja XXX-määrä palstamillimetrejä, Ilta-Sanomissa 33 kuvaa ja XXX-palstamilliä, Iltalehdessä 41 kertaa ja XXX-määrä palstamillimetrejä. Netissä Iltalehdessä kuvallisia juttuja luettiin 150.000 kertaa ja Ilta-Sanomissa 160.000, Maikkarilla 220.000 kertaa, ja tuosta näkee kartalta mistäpäin Suomea lukijat ovat."

Mestiksessä tilanne on jotakuinkin "kerran päästiin Urheiluruutuun, kun vastustaja taklasi meidän pelaajaa päähän. Ilta-Sanomissa oltiin kerran, kun valmentaja puhui itselleen sakkoja, mutta siinäkin oli kuva vanhan joukkueen kauluspaita päällä. Netissä ei ole oikein juttuja ollutkaan. Paikallislehdessä, 20.000 levikki, oli kauden aikana 15 pelitilannekuvaa."

Kumpaanko sinä yrittäjänä antaisit rahasi?
 
Viimeksi muokattu:

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
No, katotaan sitten noita kommentteja uudestaa, kun Jukurit on persraiskannut velton ja haluttoman pienpetoeläinraadon.

Nyt alkoi pyllyyn sattumaan jo valmiiksi. Viime vuoden "vyörystäkään" hädin tuskin vielä toivuttu. Armoa!

Eihän tuo haavoittunut Ilves ole, kuin pelkkä vitsi tossa välissä, kun me vyörytään liigaan. Itse olen eniten huolestunut siitä, mistä saan ensi kauden kausikorttipaikkani.
 

muumijo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Tappara
Ilves voi valmistautua kuulemma täysin luottavaisin mielin liigakarsintaan:

Riski Mestikseen putoaminen on nykyiselläkin Ilves-kokoonpanolla aivan minimaalinen. Tasoero Mestiksen kärkijoukkueisiin on niin valtava, että ensi kauteen keskittyminen ja talouden parantelu tulevaisuutta varten on täysin perusteltua.

Kommentti: Ilves luo katseita jo ensi kauteen - SM-LIIGA - 16.01.2013 - Kolumnit - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta

Nojoo, tästä nyt ei mun mielestä voi mitään uutista tehdä, eikä vetää kummemmin johtopäätöksiäkään. Kyseessä on kuitenkin yksittäinen, Jatkoajan toimittajan näkemys aiheeseen. Ei tuolla ole uutisoinnin kanssa mitään tekemistä. Vähän sama kuin tuon olisi joku kirjoittanut keskusteluun Ilves-osioon.
 

juurihoito

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO
Kyllä täytyy toivoa, että karsintaan pääsevä Mestis jengi antaisi isän kädestä ipalle keväällä. Alkaa olla sen verran ylimielisiä kolumneja jatkiksella. Mikä olisikaan mahtavampaa kuin legendaarisen Ipan tiputtaminen farmiin :)
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Kyllä täytyy toivoa, että karsintaan pääsevä Mestis jengi antaisi isän kädestä ipalle keväällä. Alkaa olla sen verran ylimielisiä kolumneja jatkiksella. Mikä olisikaan mahtavampaa kuin legendaarisen Ipan tiputtaminen farmiin :)

Kyllä tähän täytyy nyt yhtyä, muutama avainpelaaja vielä ulos ja pari sopivaa loukkaantumista Ipalle ennen karsintasarjaa niin Raimo Helminen sekä Ilveksen hallitus esittävät meille polkan "Kusessa ollaan".
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös