Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Liiga sulkeutuu taas – mihin menet Mestis?

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana teroz, 08.01.2013 klo 13.09.

 1. Nick Brophy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo
  Jollakin tavalla viime kaudella esitetty ajatus Mestiksen runkosarjan voittajan pääsystä Liigan säälipleijareihin voitaisiin nähdä pienenä siirtymänä Nuorten Liigan järjestelmän suuntaan. Toisaalta myös nykyisen kahtiajaon syventäjänä, Mestiksen ykkönen ei runkosarjan seitsemättä vastaan pärjäisi. Avainpelaajansa pois myynyttä viidettätoista vastaan matsit olisivat kyllä kiintoisia.
   
 2. Jango Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Imatran Ketterä
  Noinhan se olisi järkevin eli kaikki 20 yhden ”Liigan” alla. Tuosta junnuissa käytössä olevasta mallista en innostu, eli pelattaisi alkusarja ja sitten osa jatkaisi ylempään ja osa alempaan. Lähinnä vaan kunhan sarjat ovat kauden jälkeen auki. Rahastahan näissä kuitenkin on kyse, niin jollain osin sitä liigaosake hintaa on mietittävä.
   
 3. Espoonmies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Lainaus:
  Entäs sitten jos se pärjäsikin ja voittaisi koko Liigan Mestaruuden? Silti se joutuisi pelaamaan Mestiksessä seuraavalla kaudella.

  Käytännössä toki enemmän kuin mahdotonta, mutta hauska ajatus.
   
 4. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Toisi varmaan aikamoista tasoeroja seurojen välille tuommoinen systeemi vaikka 20 seuraa tuolla systeemillä saisikin sitten saman TV-rahan ja ennen kautta olisikin tasavertaisessa asemassa. ei varmaan kovin kauan nykyisen liigan kärkijoukkueet pelaisi liigaa vaan siirtyisi johonkin kansainväliseen sarjaan.
   
 5. Eivätkös nuo 12+12 yms. mallit sisällä ihan saman ongelman, jos sarja on edelleen alaspäin kiinni. Eli toiminta "suomi-sarjatasolla" näivettyy lasikaton syödessä merkitystä kilpailulta ja voittamiselta. Kuilun paikka vaan vaihtuu.
   
 6. Runtulin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Tarkemmin ketjua lukematta: sisältyykö tähän malliin suljettu mestis? Vai onko suljettua mestistä tällä 12+12 mallilla jotenkin erityisesti perusteltu?

  Avonainen Mestis olisi kyllä tärkeä tulevaisuudessakin, Mestiksen ja Suomi-Sarjan välillähän on ollut liikettä jonkin verran ja liigajoukkueiden näkökulmasta tuo liike voi olla olennaista, jos Mestikseen saa ns. oman farmijoukkueensa.
   
 7. OCE Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ketterä
  Viestiketjun otsake, Liiga sulkeutuu-mihin menet Mestis? No ei Mestis ole menossa minnekkään, luistelee vaan ympyrää tietämättä minne suuntaan pitäisi mennä. Surullista.
   
 8. LL90 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo
  Lainaus:
  Toki liikettä ollut. Pääasiassa liikenne johtunut siitä, että Mestis jengejä mennyt konkurssiin. itse karsinnoissa SS jengit ei ole oikein pärjänneet. Mutta joo toki Mestiksen pitää pysyä avoimena ehottomasti.
   
 9. Emryt Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lieksan Hurtat
  10+10-malli olisi ehkä toimivin, liigasta vika karsintapeleihin tai jopa futismalliin suora putoaminen. "Kakkosliiga"/mestis/divari/mikälie myös pohjastaan auki. Jos nykyisen mestiksen 5 sopivinta* hyppäisi kakkosliigaan ja seitsemän tippuisi kolmannelle portaalle (suomisarja, II-div, mikälie), niin aivan takuulla olisi kovatasoisiakin karsintapelejä II- ja III-portaan sarjojen välillä.

  * = en lähde tässä avaamaan mittareita sen tarkemmin
   
 10. mrkrw Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO, Habs
 11. Gemondo Jäsen

  Lainaus:
  Linkki on rikki, tässä toimiva: Kommentti: Palloliitto saattoi osua kultasuoneen – uudet pudotuspelit eroavat juuri oikealla tavalla jääkiekosta
   
 12. Nurmiovaara Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Surullista katsoa kun jalkapallon puolella liitto osaa tehdä oikeita ratkaisuja, kun taas jääkiekossa liitto vain tapattaa ennen toimineen ja kiinnostaneen sarjajärjestelmän. Toivoa vielä olisi, mutta melko pian ei enää edes hengityskoneesta ole apua.
   
  -pasi- ja rosvo tykkäävät tästä.
 13. zeitgeist Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tavoitteelliset pikkuseurat
  Näin on kuten yllä lukee, kohta 10 vuotta on jo viimeisistä ikimuistoisista liigakarsinnoistakin, jotka pistivät Porin ja Vaasan sekaisin 2009. Nyt vain tilalla järjetön kasa pitkien runkosarjojen melkoisen panoksettomia pelejä niin liigan hännillä kuin Mestiksen kärjessä. Ei tätä nykyistä sarjasysteemiä voi kyllä millään muotoa jännittävänä tai kiinnostavana pitää. Siksi olenkin jo koko 2010-luvun seurannut Suomi-sarjaa (ja muita alasarjoja), jossa vielä on urheilullista jännitystäkin jäljellä runkosarjassa. Suositeltavaa olisi, että mahdollisimman moni näissä oloissa tekisi samoin, jos vaihtoehtoja läheltä löytyy.
   
 14. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  Lainaus:
  Hmm.. mitähän matshia mää oon käynyt sit kattomassa 2013.. luulin että Liigapaikka oli katkolla, mutta ei sitten ilmeisesti, turhaan tuli Tampereelta Mikkeliin lähdettyä..

  vai eikö kaikki karsintamathsit olekkaan ikimuistoisia? Ässien ja Sportin välinen oli, mutta ei Ilveksen ja Sportin välinen? Tai Ilveksen ja Jukureiden välinen.. tai Ilveksen ja Jokipoikien välinen (kaikki nää sprottiässät jälkeen pelattuja)

  .. eli jos vaan 1/4 karsintasarjasta on ikimuistoisia, niin onko ne nyt sitten niin kovia juttuja sittenkään
   
 15. Espoonmies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Lainaus:
  No ainakin omaan mieleeni on ikimuistoisena painunut nimenomaan tuo Ässien ja Sportin välinen sarja. Ihan sen takia, että siinä Sport oli lähellä voittoa. Ipan muistan pelanneen karsintoja useampana vuotena, mutta vastustajista muistin vain Sportin. Se taas johtuu siitä, että missään Ilveksen karsintasarjassa ei ollut missään vaiheessa epäselvää miten sarja tulee päättymään, vaikka siellä joku yksittäinen ohipeli taisikin olla. Tasoero oli valtava. Toki ne on jokainen varmasti olleet kovia juttuja asianosaisille.

  Taitaisi nytkin olla aika selviä sarjoja jos karsintoja pelattaisiin, mutta ainakin olisi mahdollisuus unelmoida noususta.
   
 16. Punamusta_peto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Ei minun mielestä ainakaan Ilveksen ja Jokipoikien välinen ottelusarja ollut mitään selvää pässin lihaa, ainakaan siihen nähden että Jokipojilla oli juuri raskas finaalisarja alla. Jos en väärin muista niin taisihan siinä jotain mediamylläkkää olla myös. Ikävä niitä aikoja.
   
 17. A.P.Järvi Jäsen

  Lainaus:
  Kieltämättä kiva oli käydä Mehtimäellä game 2:ssa, mutta vähän hölmön kuvan sai jälkeenpäin sarjasta, kun valmentaja Pikkarainen sittemmin puheli, ettei Jokipojat oikeasti mistään liiganoususta niissä otteluissa pelannut. Mieleen jäi myös, kuinka jälkimmäisessä Joensuun ottelussa katsojia oli alle 2500.

  (Ettei tule liian negatiivissävytteistä mielikuvaa, niin toivon aidosti kaikkea hyvää Joensuun jääkiekolle. JoKP-Ässät '89 nevö foget!)
   
 18. Satunnainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Saattaisiko jopa olla viimeisimpien neljän karsintakerran yleisellä "ikimuistottomuudella" suuren yleisön silmissä jotain tekemistä sen kanssa, että niiden pelaaminen päätettiin lopettaa. Syyllinen kun taisi lähinnä olla se, että noissa sarjoissa voitot jakautuivat 16-3 liigajoukkueiden hyväksi.

  Lainaus:
  Olisi varmaan Jokipoikien kannattanut käyttää finaalien ja karsintojen välinen viikko lepäämiseen sen sijaan, että nahistelivat paikallisen toimittajan kanssa anniskeluravintolassa. Ei vaan, eivät palaajat siihen käsittääkseni osallistuneet, vaan vain päävalmentaja oli kovistelemassa. Ja Pikkaraisen kohdallahan tuo ei ollut mikään ainutkertainen tapaus.

  Lainaus:
  Tosiaan, juuri ja juuri taisi ilmoitettu määrä olla yli puolet kapasiteetista. Jostain syystä tämäkin tapaus kummasti aina unohtuu, kun aletaan maalailemaan millaisia väenpaljouksia karsintapelit katsomoihin "aivan varmasti" vetäisivät.
   
 19. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Varmaan viimekaudella olisi ikimuistoinen Sport- KeuPa ja tälläkaudella Lempäälässä olisi kovat kamppailut. Ei kai noista matseista suoraa hallaakaan lajin maineelle tullut vaikka samanlaista ottelusarjaa ei enää seuraavilla kausilla 2009 jälkeen tullut.

  Nyt ainakin tuntuu että kausi kaudelta on mestiksen näkyvyys ja katsojamäärät mennyt alaspäin noiden karsintojen ja joukkueiden noston jälkeen että jos jotain suunitelmaa jollain on sarjojen suhteen avaamisen kanssa niin joka kausi ollaan kauempana tasoerojen ja muiden osalta. Nykyisellä tahdilla 3 kauden sisään ollaa nykyisen Suomisarjan tasolla kaikessa.
   
 20. Pecinjsh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Latvia
  Ilveksen ja Jokipoikien sarjaa voi muistella täällä

  Linkki vie Wikipedia-artikkeliin
   
 21. -Jonne- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Lainaus:
  Ja kummasti unohtuu syyt miksi ei yleisö noihin peleihin syttynyt. Tiedätkös? No, minäpä kerron. Jokipoikien todella pätevät johtohenkilöt maalaili, että ei Jokipojilla ole mahdollisuutta nousta liigaan ja joukkuetta haettiin konkurssiin yms. mahtavaa markkinointia ennakkoon. Tuossa kohtaan oli vedetty ns. kannattajilta jo matto alta ja joukkue veti ihan jotain muuta.

  Siltikin moiset katsojamäärät on vertailukelpoiset esim. Vaasan tai Mikkelin yleisömääriin liigassa. Mitäpä olisikaan voineet olla, jos lähtökohdat karsintaan olisi ollut toisenlaiset? Mestiksen finaalissa yli 4000 ja ensimmäisessä kohtaamisessa Ilvestä vastaan myös yli 4000. Että kyllähän väki oli kuitenkin liikkeellä.
   
  Viimeksi muokattu: 07.11.2018 klo 20.10
 22. Pecinjsh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Latvia
  Torstai-illan divarin kärkiottelu JoKP - JYP 3.11.1983. Yleisöä 4201. Karjalainen kirjoitti seuraavana päivänä, että ottelun kuitenkin näki melkein 5000 katsojaa. Tuo 4201 oli kai maksaneet katsojat ja sen päälle oli vielä muut ilmaiseksi tulleet, junnut ym. pelaajien kaverit.

  Nyt edellisenä lauantaina Mestiksen kärkipelissä Kokkolassa 649 katsojaa. Hoh-hoijaa.

  Vuonna 1983 Jyp ja Jokipojat tähtäsivät molemmat Liigaan tai liigakarsintaan. Oli sarjassa panosta, oli yleisöä.
   
 23. Kuubextra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes
  Lainaus:
  Pointti tuli kyllä selväksi. Harvaa kyseinen peli kiinnosti kun katseet oli jossain ihan muualla tuona päivänä.

  PS. Toivotaan ettei enää ikinä mitään karsintoja jääkiekossa, eikä varmasti ole tulossakaan.
   
 24. Snoppen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hermes
  Kokkolassa ollaan nyt syksyn mittaan kokea liigakarsintoja jalkapallon puolella. Toivon että elän niin kauan että näen saman jääkiekossa. Se joka väittää ettei karsinnat kuulu urheiluun ei yksinkertaisesti ymmärrä urheilusta mitään. Minulle se on ihan sama vaikka liigassa pelaa Lehtimäen Jyske, kunhan ne on pelaamalla päässeet sinne. Myöskin väite että halli pitää olla tietynlainen on myös naurettava. Eikö se ole nousijan oma ongelma jos halli on liian pieni? Minusta on ihan järjetöntä tämä nykyinen touhu missä vain harvat ja valitut saa unelmoida suomenmestaruudesta. Jokaiselle lajia harrastavalle pitäisi suoda mahdollisuus voittaa siinä omassa kyläjengissä, jos kerran sitä haluaa yrittää. Itse mietin vuodesta toiseen mikä järki on enää seurata kiekkoa. Enää en keksi muita syitä kuin se ettei halua että oma seura menis nurin tämän järjettömyyden takia. Siinäpä sitten on unelmia jääkiekkoväellä.. Ei mene montaa vuotta niin saadaan lyödä laput luukulle aika monessa kaupungissa.
   
  saiman ja -Jonne- tykkäävät tästä.
 25. Pecinjsh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Latvia
  Sorry, unohtui tuo KPV:n nousu samana päivänä. Siinä taas esimerkkiä, että pelaamalla saavutettu nousu on se juttu, jota muistellaan vuosikausia. Kabinettinousut eivät synnytä huumaa.