Ilmoitukset

Koska huomautuksemme ja neuvomme eivät parantaneet nimimerkki juhis82:n viestien tasoa, hän selailee jatkossa palstaa ilman kirjoitusoikeuksia. 

Nimimerkki heavylutaa18 saa myös parin viikon palstatauon keskityttyään asian sijasta nimimerkille kuittailuun.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Johnny B. Goode on kirjoittanut jatkuvasti viestejä, jotka ovat enemmän tai vähemmän mauttomia. Nimimerkin heikon kokonaistuotannon vuoksi tuomaristo on päättänyt laittaa hänet viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Puhelinnumeroiden jakaminen luvatta ei ole palstallamme sallittua. Se rikkoo käyttäjän anonymiteettia ja on muutenkin hyvien tapojen ja netiketin vastaista. Näin ollen nimimerkki -Ville- on asetettu kahden viikon pelikieltoon ja hänen Jokerit-osioon kirjoittamansa viestinsä on muokattu.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki SlabaQ:n kovin tutulta tuntunut performanssi oli vähintäänkin täysin turhaa trollausta. Hänen kohdallaan asiantuntijaraati oli yksimielisesti sitä mieltä, että hän saa jatkossa kirjoittaa jossain muualla.

Nimimerkki FASlapsi saa seuraavat kaksi viikkoa aikaa tuumia, missä hyvän maun rajat kulkevat. Jääkiekon MM-kisojen otteluseurannassa olleet jutut Breivikistä ja muslimeista eivät ainakaan hyvän maun rajojen sisäpuolelle mahdu.

Sulje ilmoitus

Liiga sulkeutuu taas – mihin menet Mestis?

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana teroz, 08.01.2013 klo 13.09.

 1. Espoonmies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Lainaus:
  Kyllä ihminen on 23-vuotias niin kauan kunnes täyttää 24.Ikä pyöristetään alaspäin. Baariin pääsee vasta kun täyttää 18, 17,99 ei ole 18-vuotias. Sitä en tiedä miten noi keski-iät on laskettu. Yleensä ne lasketaan ihan päiväntarkan iän perusteella.
   
 2. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
  Lainaus:
  Se on ihan se ja sama miten sinä määrität ihmisen iän. Se vaihteluväli 21-23 ei silti sisällä lukuja sen ulkopuolelta oli ne sitten 20.9 tai 23.1. Nyt meni "vain" 8 joukkuetta 12:ta väärin. Mutta kun agenda on että Mestis on joku nuorien mesta niin eihän se haittaa vaikka vähän vääristelee alaspäin.
   
 3. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Lainaus:
  Minä kyllä määritän kaikki 23-vuotiaat 23-vuotiaaksi. Uskoisin, että useimmat näin myös tekevät.
   
 4. Espoonmies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  No pilkunviilaustahan tuo joka tapauksessa on. Perimmäinen väite, oli, että Mestiksessä joukkueet ovat selvästi nuorempia. Liigassa 13 joukkuetta on vanhempia kuin vanhin Mestisjoukkue ja Mestiksessä 10 joukkuetta on nuorempia kuin Liigan nuorin.

  MInähän en osaa nähdä asiaa niin mustavalkoisesti kuin täällä moni kirjoittaja. En usko. että täysi lainakielto palvelisi kummankaan sarjan etua, mutta toisaalta täysin farmina ratsastavat joukkueet tekevät hallaa Mestikselle. Tämä keskustelu on kuin poliitiikkaa, jossa ajetaan omaa asiaa niin sokeasti, että pitää alkaa väkisin kumoamaan toisen osapuolen ihan asiallisia näkemyksiä. Molemmat osapuolet voisivat edes yrittää nähdä asiaa myös toiselta puolelta. Liiga tarvitsee Mestistä ja Mestis liigaa. Oma kanta on, että karsinnat pitäisi olla. Tosiasia on kuitenkin, että Mestiksessä ei ole montaakaan organiaatiota, jolla olisi edellytyksiä liigaan. Joensuu ja Turku voisivat olla. Ehkä Rovaniemi. Espoossa on talousalue, mutta kiekko-osaamisen kanssa on tekemistä.
   
 5. Espoonmies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Lainaus:
  Teoriassa joukkueen keski-ikä voi olla melkein 24, ilman että joukkeessa on yhtään 24-vuotiasta pelaajaa jos iät lasketaan päiväntarkkuudella. Jos lasketaan vuoden tarkkuudella, niin lähellä 24 olevan keski-ikä tarkotitaa, että joukkueessa on aika paljon 24-vuotta täyttäneitä. En tiedä mikä on Eliteprospectsin laskutapa.
   
 6. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
  Lainaus:
  Sä unohdit Vantaan. Taivas on rajana, tekijöitä vaan on aika paljon vähemmän kuin itkijöitä. Liiga haluaa 16 joukkueen, koska se palvelisi kaikkia. Ei vaan löydy halukkaita.
   
 7. Espoonmies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Lainaus:
  Joo. Vantaa unohtui. Vantaalla on juniorityötä lukuuottamatta suht samanlaiset edellytykset kuin Espoolla. Liigan 16. joukkue ei palvelisi Mestistä. Ainakaan jos se tulee Mestiksestä. Jos se olisi Jokerit, niin se voisi palvella kaikkia paitsi Putinia.
   
 8. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Mestiksen nuoruus johtuu monista asioista, mutta yksi selvä syy on tietysti siinä, että ei ole kyse ammattilaissarjasta. Aika iso osa Mestispelaajista haluaa sieltä eteenpäin, koska haluaa pelata ammatikseen. Monet lähtevät sitten ulkomaillekin sen vuoksi, että siellä on mahdollisuus pelata ammatikseen, vaikka Liigaan ei Suomessa pääsisikään.

  Kyllä se vain pirun raskaaksi käy, jos vuodesta toiseen joutuu käymään erikseen töissä ja pelaamaan Mestiksen tasoista jääkiekkoa. Ei se niin ihme ole, että vanhemmat pelaajat ovat harvassa.

  Mestiksen pelin taso ja harjoittelu yms. ovat mielestäni pitkälti ammattimaisella tasolla, mutta kun palkkaus ei ole, niin yhtälö on väkisinkin vaikea.
   
 9. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Joo, meni kieltämättä vähän liian pitkään, ennen kuin tajusin. Jotenkin sitä on vaan aikojen saatossa tottunut, että täällä Mestis-puolella pystyy loppujen lopuksi keskustelemaan kenen kanssa vaan ja mistä tahansa asiasta, kunhan vaan on tarpeeksi kärsivällinen ja asiallinen.
   
 10. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
  Lainaus:
  Vantaalla oli ainakin sen 10v sitten junnuhommat oikeinkin hyvällä mallilla. Rakensivat ison 3 kaukaloisen hallinkin Malmille. (Nyt toki joku tulee korjaamaan että ihk, okk ja red wings) Hyvää yhteistyötä niin idässä kuin lännessä. Valitettavasti se terävä kärki ei sitten ollut enää ihan niin hyvällä mallilla.
   
 11. WLuK Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hokki
  Tämä keskustelu on ollut lähipäivinä pelkkää turhaa länkytystä ilman minkäänlaista päämäärää. Yksi äärimmäisen änkyrä trolli yrittää vääntää omaa "ideologiaansa", mutta tuskin hän itsekään uskoo kaikkia tarinoitaan. Tässä keskustelussa ei ole voittajia.
   
 12. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Silti unohdit itse olla kärsivällinen tai asiallinen. Ja vieläpä ihan täysin. Hetken ehdin jo luulla, että olet asiallinen kirjoittaja, jonka kanssa keskustelu voisi olla hedelmällistä, mutta voi kuinka väärässä olinkaan. Jatkoajan törkeimpien kirjoittajien joukkoon sait itsesi minun silmissäni hyvin nopeasti.

  Viesteissäisi on paljon faktaa, mutta se törkeä tapa miten asioista keskustelet vie pohjan kaikelta järkevältä keskustelulta. Faktat menevät täysin hukkaan, kun ei kunnioita muita kirjoittajia millään tasolla.

  Olen vain hämmästynyt, että kehtaat edes lähettää tämän kaltaista viestiä sen jälkeen, miten itse olet tässä ketjussa käyttäytynyt.
   
 13. Hartiapankki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport ja kaikkinainen urheilu vaasalaisittain
  Piti tämäkin päivä nähdä. Että jonkun mielestä Everton on Jatkoajan törkeimpien kirjoittajien joukossa.

  Tässä on nyt kaksi mahdollisuutta:

  A) Everton on nyt yhtäkkiä, lähes kahden vuosikymmenen "Jatkoaika-uran" jälkeen muuttunut ehkä koko palstan asiallisimmasta ja kunnioitetuimmasta kirjoittajasta yhdeksi törkeimmistä

  B) Joku tulkitsee ja näkee E:n kirjoituksista jotain sellaista joka ei kertakaikkiaan ainakaan itselleni avaudu useammallakaan lukemisella

  Kuinkahan mahtaa olla.
   
 14. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  En ole ihan varma ymmärrätkö sinäkään Rauman Lukon nerokasta systeemiä, jossa RTK-palvelu ja HC Lukko Oy kuuluvat samaan Contineo Oy konserniin, jonka Raumalaiskiekkoilun Tuki ry omistaa. RTK-palvelu ei kuittaa mitään vaan omistaja siirtää rahaa tililtä toiselle konsernin sisällä. Karrikoidusti sanottuna Lukko omistaa RTK-palvelun, sen tehtävä on tuotaa rahaa jääkiekkoilulle.

  Raumalaiset kiekkovanhemmat ovat aikanaan olleet aktiivisia ja luoneet järjestelmän, jonka avulla Rauman kokoisessa pystytään pelaamaan Liigakiekkoa.

  Raumalaiskiekkoilun Tuki ry | Etusivu

  Tappiollisen Lukon omistaja ylläpitää liigayhtiötä – tavoite saada seura kannattavaksi | Yle Urheilu | yle.fi

  Kannatan avoimia sarjoja.
   
 15. daerok Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kajaanin Hokki,Kalpa Kuopio
  Lainaus:
  Eipä oikein avautunut minullekaan tämä Nelforin vuodatus, aivan kuin se olisi tarkoitettu eräälle suljetun liigan kannattajalle.
   
 16. Makopide Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, (sympat Anaheim Ducks) Karsinnat takasin
  Ettäkö Everton Jatkojan törkeimpien kirjoittajien joukossa? Aina kun luulee että ei nämä liigafanit voi enää pahempaa scheissea heittää niin tuleehan sitä oikein kottikärryllä.
  Itsekin täällä olen pitkään majaillut ja Everton on kyllä asiallista tekstiä heittänyt aina. Itse lukiessani Nelforin kirjoituksia aiemmin niin liigafanien kirjoituksista hänellä oli enemmän asiaa mutta tuo Evertonin maalitus kyllä alitti rajan totaalisesti. JYPfani voi kyllä katsoa nyt vähän peiliin, ihan vaan pikku vinkkinä.

  Ettei mene sivuraiteille niin aika moni muukin täällä olisi sitä mieltä että noihin liigalainoihin voisi iskeä rajoituksen. Olisi hyvä alku Mestiksen imagolle ja identiteetille. Se raja voisi olla että kerrallaan 4-5 pelaajaa per peli. Kyllä sillä saa taloutta katettua ja paikattua mahdollisia loukkaantumisia. Kaksi ketjullista liigalainoja samaan peliin on liikaa sen luulisi jokaisen ymmärtävän.
   
 17. Individual Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Suomi, sympatiat: Mikke, KooKoo, Titaanit
  Minkähän takia urheilullisen puolen, talouden ja resurssit jne.. liigakuntoon laittaneita Sportia, Kookoota ja Jukureita halutaan niin monen kirjoittajan toimesta pudottaa pois Liigasta, mutta suljettua sarjaa puolustellaan mm. sillä, että sinne kyllä pääsee Mestiksestäkin, kunhan urheilullinen puoli, talous ja resurssit jne.. ovat kunnossa? Jos syynä Liigan joukkuemäärän vähentämistoiveille on sen urheilullinen taso, niin voidaanko olettaa, että Mestiksestä ikinä voisi nousta organisaatiota, joka pystyy vastaamaan Liigan urheilulliseen haasteeseen, ainakaan jos sille ei anneta aikaa kehittyä, eli oppia ns. talon tavoille? Eikö toinen suljetun sarjan puolesta puhuva seikka ollut se, että sen sisällä olevilla jengeillä olisi hyvä selkänoja kehittää toimintaansa ilman pelkoa tippumisesta?
   
 18. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Jos olet kanssani eri mieltä, niin sinulla on siihen oikeus, mutta Evertonin vuosikausien kirjoittelut täällä eivät paina vaakakupissa yhtään, kun arvioin hänen suoriutumistaan tässä ketjussa. Sieltä kirjoituksista paistaa, että tietoa ja älyä on, mutta kunnioitusta muita kirjoittajia kohtaan ei ole. Lopetin hänen kanssaan keskustelun tässä ketjussa, koska huomasin, että siitä ei voi seurata mitään hyvää. Jäi vain harmittamaan, koska olisin tuota keskustelua halunnut jatkaa.

  Kun mitta täyttyy, niin se täyttyy. Ei siinä peiliin katselut auta, kun syyllistä ei sieltä löydä.
   
 19. Espen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Old time hockey like Eddie Shore
  Miten te jaksatte edes suomalaista paria ylimpää sarjatasokiekkoilua seurata saati vääntää siitä? Sehän on kusta ja paskaa ollut vuosikausia.
   
 20. Lätkä Jäsen

  Off topicina Tapio Suomisen Twitter-päivitys suljetusta liigasta.

  "...suljettu #liiga on kuin suljettu pillu, ei tuota iloa muille kuin sen omistajalle!..."
   
 21. sorza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
  Lainaus:
  Minun teksistä jäi oleellinen osa, että sai LUKEA eri kirjoituksia joko trollausmielessä tai pelkästä tietämättömyydestä. Ainahan media klikkihuoraa Lukon tappiolla ja Jatkoajassa eri käyttäjät sitten kommentoivat tappioiden kuittaukesta. Itse olen Lukon suhteen kateellinen, että tuollainen tukijärjestelmä on saatu taakse ja jokaisen seuran jopa yli lajirajojen pitäisi ottaa mallia. Ja olenko ihan väärin ymmärtänyt, kun Lukon joukkue aikoisi pois tuosta konserniavustuksesta. Tai ainakin joku vuosi (silloin kun sattuneista syistä tuli tiiviimmin SM-Liigan juttuja seurattua) oli puhetta, että sitä avustuta yritetään pienentää portaittain kohti nollaa.
   
 22. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Liigaa ollaan nyt huhujen mukaan sittenkin laajentamassa jopa kaudeksi 2019-2020. Mestiksestä ei kuitenkaan olla näillä näkymien joukkuetta nostamassa, vaan ilmeisesti Tallinnasta. Kyseessä olisi merkittävä linjaveto sarjassa kohti kansainvälistymistä. Mielenkiintoista nähdä nostetaanko joukkue suoraan Liigaan ja jos näin käy niin miten se menestyy? Hieman tulee sellainen olo, että joukkueen pitäisi edes yksi kausi Mestistä pelata, jos jotenkin aikoo Liigassa edes pärjätä.

  Lähde: Liiga suunnittelee laajentumista Tallinnaan – Leo Komarov: "Toivottavasti toteutuu" | Leijonat
   
 23. vanukas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
  Tallinnan joukkue on toki mahdollinen, mutta kaudeksi 19-20 ei mitenkään. Saa olla melkoinen sugar daddy -seura palkkasotureilla, että vuodessa käynnistettäisiin.
   
 24. Pecinjsh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Latvia
  Viro pelasi aika hyvin 2b-kisoissa, sen ympärille voisi rakentaa ensin kehitystä ja buumia ja sitten tulla ekana Mestikseen pelaamaan. Virolaisia pelaajia pitäisi olla mukana joukkueessa, ei se muuten yleisöä kiinnosta, mutta eipä niitä kovin montaa taida olla löydettävissä edes Mestis-tasolle.

  Oishan se toisaalta hieno lähteä katsomaan Tallinnan Ilves - Jokipojat -ottelua.

  Toivottavasti tämä ei nyt mene niin, että Tallinnan tulo Liigaan vie mattoa alta Mestis-seuroilta, jota haaveilevat Liigasta.
   
 25. Espoonmies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Lainaus:
  Pahoin pelkään, että niin se vaan vie. Sillä liiga saisi sen 16. joukkueen ja parillisen määrän. Nelinkertaisella sarjalla 60 ottelua. Sen jälkeen en usko Liigan laajenevan enää Mestisjoukkueilla. Pitäisi olla Liigan kannalta erittäin houkutteleva joukkue, että Liiga kiinnostuisi. Ellei sitten koko systeemi mene remonttiin.