Ilmoitukset

Nimimerkki bebeto on siirretty kahdeksi viikoksi katsomon puolelle väkivallantekoja käsittelevään ketjuun kirjoitetun mauttoman viestin vuoksi.

Nimimerkki Roger Moore selaa seuraavan kuukauden ajan palstaa ilman kirjoitusoikeuksia. Hänen tuotantonsa otteluseurantaketjuihin on ollut jopa otteluseurannan mittapuulla aivan turhaa ja aiheeseen kuulumatonta spämmiä.

Kummassakin tapauksessa aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Näiden lisäksi nimimerkki puuntakaa on passitettu viikon pelikieltoon mauttoman ja turhan viestin takia, jossa puhuttiin lahtaamisesta ja reiden leikkaamisesta poikki.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Johnny B. Goode palkittiin viikon huililla hänen hyvän maun vastaisesta viestistään "Ärsyttävin mainos?"-ketjussa.

Nimimerkin Hiihtofani hiihtokausi päättyi nyt lopullisesti. Tuomaristo ei kokenut hänen hämmentävillä hiihtoaiheisilla viesteillään ja puhtailla provosoinneillaan olevan mitään annettavaa jääkiekkoaiheiselle palstalle.

Nimimerkki heavylutaa18 passitettiin kahdeksi viikoksi katsomon puolelle jatkuvien provosointien ja henkilökohtaisten hyökkäysten vuoksi.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Micol keskittyi perjantain kierroksen jälkilöylyissä jatkuvasti itsemoderointiin ja henkilökohtaisuuksiin. Tämän vuoksi hän ei kirjoita palstalle kahteen viikkoon.

Sulje ilmoitus

Kuuma pudotuspelikierros vei muutaman kirjoittajan ylikierroksille. Kurinpito on päättänyt antaa seuraavat pelikiellot:

Nimimerkki lake79 on passitettu kuukauden pelikieltoon toivottuaan toisen pelaajan loukkaamista. Samainen nimimerkki on kunnostautunut samassa asiassa aiemminkin, joten rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nimimerkki Ultraorthdoxjew pääsee viikon tauolle kirjoitettuaan useamman turhan lestadiolaisiin liittyvän provosoinnin Ilves-Kärpät-ottelun otteluketjuun.

Nimimerkki Crueman kirjoitti useamman hyvän maun vastaisen viestin kyseenalaisia taklauksia käsittelevään ketjuun. Hän kuittasi viestittelyllään viikon pelikiellon.

Sulje ilmoitus

Liiga sulkeutuu taas – mihin menet Mestis?

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana teroz, 08.01.2013 klo 13.09.

 1. Makopide Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, (sympat Anaheim Ducks) Karsinnat takasin
  Lainaus:
  Jep ja niiden 12-14 muun joukkueen harmiksi Eurooppa-Liiga on suljettu sarja ja niiden fanit itkevät kuinka sinne ei voi nousta ja se sarja pitää avata. Samaan aikaan HIFK, Kärpät, Tappara ja TPS siirtävät jannujaan saamaan peliaikaa SM-liigaan. Tappara laittelee jannuja Ilvekseen, Kärpät Lukkoon, HIFK Pelicansiin ja TPS Ässiin.

  Muut liigajoukkueet itkevät että toiminta ei ole reilua ja heillä ei ole saumaa voittaa liigaa koska esimerkiksi Ilveksellä on kaksi kenttää Tapparan ylivoimaisia Euroliigapelaajia ei niitä voi voittaa. Euroliiga jakaa pieniä rahakorvauksia SM-liigan sakeille korvauksena farmina toimimisesta. SM-liiga näivettyy ja lopulta jäljellä on 8 joukkuetta, 4 Euroliigasta ja 4 SM-liigassa eli Euroliigan farmit. Muut kuolevat hiljaa pois.Usealla liigapaikkakunnalla viimeinen sammuttaa hallista valot.

  Kuulostiko tutulta?
   
 2. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  No ei tuon siis JYPin kohdalta pitänytkään olla mikään realistinen skenaario. Halusit vaan ymmärtää Mestis-kannattajan näkökulmia ja ajattelin, että saisit tuosta ymmärrettävässä muodossa ne irti.

  Mutta sille onkin sitten vaikeampi tehdä mitään, jos et ymmärrä, tunnusta tai suostu tunnustamaan kyseisiä ongelmakohtia. Kokeillaan vielä uudestaan:

  Väite: Mestiksessä pelataan kakkossarjan mestaruudesta, ei mistään muusta
  Väite on: oikein

  Väite: Mestiksessä on farmijoukkueita
  Väite on: oikein (osa joukkueista on ihan puhtaita farmeja, osa vähemmän)

  Väite: Mestiksestä ei ole mahdollista nousta liigaan urheilullisin perustein
  Väite on: oikein

  Väite: Mestis-joukkueissa pelaa pieni määrä omia sopimuspelaajia ja heidän lisäkseen lainapelaajia liigaseuroista
  Väite on: oikein / osittain oikein (riippuu seurasta)

  Väite: Mestis-joukkueiden kokoonpanot muuttuvat vahvasti otteluiden välillä
  Väite on: oikein / osittain oikein (riippuu seurasta, mutta esim. LeKi tuskin pelasi kahta ottelua täysin samalla kokoonpanolla)

  Väite: Mestis-joukkueiden kokoonpanot voivat muuttua vielä pudotuspeleissäkin
  Väite on: oikein

  Väite: Mestis-pelaajat voivat siirtyä kesken kauden liigaan tai ulkomaille
  Väite on: oikein (perussopimuspohjassa, jota käytetään useimpien pelaajien kanssa, on tietääkseni tällainen optio oletuksena)

  Väite: Mestis-pelaajille ei makseta varsinaista palkkaa
  Väite on: oikein / osittain oikein (joillekin maksetaankin, mutta valtaosa pelaa käytännössä kulukorvauksilla)

  Väite: Mestiksessä pelaa lähinnä nuoria, lupaavia pelaajia
  Väite on: oikein

  Väite: Mestis-pelaajien pelaajaura Mestiksessä kestää useimmiten vain muutaman kauden
  Väite on: oikein


  Kerrotko Nelfor mikä näistä väitteistä oli sinun mielestäsi väärin?
   
 3. Tarasov Jäsen

  Evertonin väitteet ovat muutoin oikein, paitsi tärkein ja oleellisin väite: "Mestiksessä pelataan kakkossarjan mestaruudesta, ei mistään muusta" Väite on väärin!!!
  Mestiksen voittaja on Suomen Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen Suomen mestari! Ei sen vähempää. Mestis on Jääkiekkoliiton ylin sarjataso ja sen voittaja on Suomen mestari. SM-liigan voittaja on liigamestari.
   
 4. Espoonmies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Lainaus:
  Suomessa Mestis on kuitenkin kakkossarja vaikka olisi kuinka liiton sarjoista korkein. Liigan Mestari on yhtälailla Suomen mestari kuin Mestiksenkin mestari. Suomen valtio ei myönnä mitään virallisia Suomen Mestari statuksia. Toki teoriassa on mahdollista, että Mestiksen taso nousee liigan tasoa korkeammalle, ja liigasta tulee Mestiksen farmi, mutta se on tosiaan vain teoriaa.

  Joka tapauksessa mestaruus voidaan nimetä miten vain, mutta tällä hetkellä Mestiksessä pelataan vain ja ainoastaan Suomen kakkossarjan mestaruudesta. Se miten korkealle kukin sen arvostaa on sitten jokaisen omassa päässä.

  Väite on kuitenkin oikein. Vai mistä muusta Mestiksessä pelataan kuin Mestiksen mestaruudesta? Vai kiistätkö ettei Mestis olekaan suomen tasolla kakkossarja?
   
 5. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Ei mikään ole suoranaisesti väärin, vaan esimerkit olivat pahasti liioiteltuja ja näissäkin väitteissä tällaisenaan on liioittelua mukana. Sinällään oikeita asioita, mutta liioitellun negatiivisessa valossa esille tuotuna.

  Tiedät sen itsekin. Jos et tätä pysty myöntämään, niin voimme lopettaa keskustelun tähän.
   
 6. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
  Lainaus:
  No jos nyt tarkkoja ollaan niin @Everton in väitteet on olkiukko, mitä hän sitten mätkii oikein huolella ja viittaa ja väittää @Nelfor in jollain tavalla väittävän niitä vastaan. Ei mitään sen kummallisempaa, kuin yksi perinteisistä argumentaatiovirheistä tähän ketjuun muiden vastaavien jatkoksi.
   
 7. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Ai jaa.

  Alun perin kysyit kysyit Mestis-kannattajilta kommentteja siitä, mikä heidän mielestään sarjassa on pielessä, kun itse et omien sanojesi mukaan tunne Mestistä tai osaa suhtautua siihen samalla tavalla. Jos nuo ei sinulle jostain syystä kelpaa faktoina (kaikkiin väitteisiin voidaan kyllä helposti löytää ihan konkreettisetkin esimerkit), niin suhtaudu niihin sitten negatiivisina mielipiteinä.

  Lainaus:
  Ehkäpä olemme tästä samaa mieltä.
   
 8. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Kyllähän se näin vaan on, ettei tietylle joukolle faktat kelpaa. Toisaalta heillä itsellään ole yhtään faktaa heittää miksi suomalainen kiekko voi nyt paremmin, kuin vaikka vuonna 1999.
   
 9. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  No nyt on melkoiset sankarit asialla.

  Minä vaan kirjoitin tässä viestissä millainen JYP:in tilanne olisi kuvitteellisessa kakkossarjassa. Nelforin mielestä tuo ei ollut "realistinen", "eikä Mestis tällä hetkellä toimi tuolla tavalla". Sitten ei kuitenkaan pystytä sanomaan, että mikä tuossa muka oli väärin, vaikka tarjosin tuon tekstin vielä selkeämmässäkin muodossa, mistä mahdolliset virheeni olisi kovin helppoa ampua alas.

  Sinä voit rauhassa etsiä argumentaatiovirheitä, olkiukkoja tai vaikka lasikukkoja, mutta ei sekään kyllä edistä yhtään millään lailla keskustelua.
   
 10. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
  Lainaus:
  Et sinä edes pyri keskustelemaan, kuten ei pyri iso osa muistakaan mouhoajista tässä ketjussa. Sitten kuitenkin yritätä vaatia sitä keskustelua muilta, kun samalla tulet itse latomaan tänne itse keksimiäsi "faktoja", perusteluina jollekkin mikä on vain sinun pääkopassasi. Realismin, nykyisen tilanteen ja väitettyjen ongelmien kanssa ei sinun jutuilla ole mitään tekemistä. Lisäksi noi väittämäsi on ihan faktuaalisesti suurelta osin väärässä, mutta kun ne eivät liity millään tavalla Mestiksen kehitykseen niin en edes viitsi alkaa niitä ampumaan alas.
   
 11. kahvakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hokki
  Alkaa samaan aika narsistisia piirteitä tämä keskustelu. Kuvaavaa on, että yksi nimimerkki kokee ainoastaan omat näkemyksensä oikeiksi ja tyrmää heti muut. Jännä, että keskustelu mestiksen suuntaviivoista nähdään sellaisena mörkönä, että vain pelko oman joukkueen kohtalosta voi aiheuttaa ympärivuorokautisen päivystyksen ja torppaamiset.

  Sinänsä jännää, että osa näkee selkeästi kehitettävää koko suomalaisessa jääkiekossa ja toinen osapuoli vain jääkiekkoliiton alaisissa sarjoissa. Se millaiset seuraavat päätökset ovat vaikuttavat ne suomalaiseen jääkiekkoon 2030-luvulla, joten olkoon ne oikeanlaisia ja mietittyjä olivatpa ne millaisia tahansa.

  Itse seuraan alasarjoja, mutta en koe 2-divioonan joukkueita ja sarjamuutoksia mitenkään uhkina, koska ne sitä eivät ole. Miksi ylempänä nämä koetaan uhkana?
   
 12. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
  Lainaus:
  Jännää miten siellä Mestiksessä kuvitellaan että Liigaa seuraavat kokee Mestiksen jonain uhkana ja sitten tätä juostaan toitottamassa ympäriinsä. Sitten samanmieliset siinä samassa kuplassaan komppaa ja asetetaan ajatuksia muiden päähän. Näille väittäjille ei voi millään perustella näkemyksiään, osoittaa ettei pelota yhtään, yrittää keskustella asioista, eikä mitään muutakaan, koska uhrin asema on jo valittu ja se vaatii sitä että pitää pystyä uskottelemaan itselleen että niiden muiden sanomiset johtuu niiden pelosta.

  Voin kertoa ihan rehellisesti että minua ei pelota pätkän vertaa HPK:n tai minkään muunkaan Liiga-joukkueen puolesta. Kyllä minua todellakin pelottaa, minua pelottaa tuo vimma ja voima millä harvalukuinen porukka yrittää ajaa maan jääkiekkoa tuhoon ja millaisen voiman ovatkaan saaneet aikaiseksi, kun mediakin jo mesoaa samaa, samalla kirkkain silmin väittäen että tekevät sille hyvää. Suoranainen uskonto on tässä kyseessä, koska mikään argumentti ei ole heille kelpaava, faktat ei riitä ja faktoja he eivät oman uskontonsa tueksi tarvitse. Riittää kun on tarpeeksi tunteenpaloa niin se on perustelu ylitse kaikkien muiden. Faktoja kysyttäessä alkaa sama mantra uskonnon paremmuudesta, ilman että tarvitsee todistaa yhtään mitään. Koska uskontohan ei perusteluita tarvitse, riittää kun vaan uskoo tarpeeksi vahvasti. Samalla tavalla voi sitten pyyhkiä muiden sanomiset maton alle, koska ne on väärässä kun uskonto on aina oikeassa.

  Tämä on syy miksi en osallistu uskonto keskusteluihin, eikä pitäisi kyllä osallistua tähänkään, koska kyseessä ei ole mikään järkevä keskustelu vaan hihhulit valistaa muita tyylinen saarnaus.
   
 13. kahvakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hokki
  Lainaus:
  Kerro nämän ennustuskirjan tuhot mitä ovat käytännössä ja se, että ne on lueteltu aikaisemmin ei nyt riitä, haluan kuulla ne sinulta. Aika kova argumentti , että kaikki mestisfanit ovat barrikaadeilla ja vallankumousta tekemässä on paskaa. Kirjoittelisiko tässä aktiivisesti 15-20 nimimerkkiä. Pelokkaissa korvissa yksittäinen suden ulvonta voi kuulostaa varmalta kuolemalta.
   
 14. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Ok. Kerrotko miten olisi suotavaa keskustella? Tai laitatko vaikka jonkun kysymyksen mihin haluat vastauksen, niin katsotaan josko vaikka osaisin keskustella vaatimallasi tasolla.
   
 15. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
  Lainaus:
  Eivät kaikki Mestis fanit ole barrikaadeilla. Nopeasti kun silmäilee niin kaikista niistä tuhansista joita käy halleilla, niin varmaan alle 1% osallistuu palstalla minkäänlaisin kirjoituksin. Näistäkään kaikki eivät juokse täällä kertomassa miten kaikki on paskaa paitsi kusi. Eli 99.9999% mielestä Mestiksessä ei ole vikaa, tai ainakaan ei niin paljon vikaa että pitäisi käydä meuhkaamassa asiasta. Katsos kun teit tuossa viestissäsi taas sen mitä teit edellisessä, eli loit päässäsi olettaman minkä istutit minun pääkoppaan, että minä muka puhuisin kaikista Mestisfaneista. En puhunut vaan juurikin niistä jotka kovaan ääneen täälläkin möykkää. Pieni vähemmistö, joka saa aivan liikaa huomiota koska huutaa tarpeeksi kovaa. Tälläiset ihmiset saadessaan yhtään valtaa tai korvia kuuntelemaan ovat kaikista vaarallisimpia. Heihin ei tehoa järkiperäinen puhe eikä heitä hetkauta faktat.
  Lainaus:
  No sinä voit nyt vaikka aloittaa sillä että et yritä viekkaudella ja vääryydellä laittaa sanoja muiden suuhun, kun sinun kanssasi yrittää keskustella. Nelfor on kirjoittanut ihan maltillisesti ja ajatuksella ja ei ansainnut tuollaista yksipuolista, liioiteltua, valheellista ja vääristelevää kirjoitusta missä viittasit hänen ajattelevan noin, kuin sinä itse ajattelet, vaikka tiedät olevasikin väärässä. Sillä ei vaan saa tällä palstalla ihailevia e-penis venytys kirjoituksia puolelleen jos viitsii sanoa tosiasiat.
   
 16. Nurmiovaara Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Lainaus:
  Totta on, käyn hallilla useasti, mutta lähinnä sen takia, että haluan olla oman joukkueeni tukena. Mestiksessä on paljonkin ongelmia, en vain viitsi alkaa teidän kaltaiseen vittuilukeskusteluun sen paskuudesta. Tämä sarjajärjestelmä ajaa suomalaisen kiekkoilun tuhoon, varsinkin SM-liigan, koska Suomessa ei yksinkertaisesti riitä huippupelaajia 16 pääsarjajoukkueeseen.
   
 17. kahvakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hokki
  Entäs tuhot? niihin pyysin vastausta? Ja kun olet vastannut arvon "mustasusi" niin olen hiljaa, koska keskustelu ei etene. Everton on yksi jatkoajan parhaita kirjoittajia ja sinä olet ainut, joka ei pysty hänen kanssaan keskustelemaan? kenessä olisi vikaa? Liigakannattajia ei täällä montaa ole kirjoittamassa, mutta sitäkin kovemmin ne jotka kirjoittavat ottavat kantaa. Liiga saa tehdä omat ratkaisunsa ja jääkiekkoliitto omansa, sitten niistä ajetaan jokin kompromissi, mutta toivottavasti isoissa kaupungeissa nähdään, että jääkiekkoa ja tavoitteellista sellaista pitää pystyä harrastamaan ympäri Suomen, niin että vetovoima säilyy. Tässä asiassa meidän jääkiekkofanien tulisi pitää yhtä.
   
 18. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Ainoa asia mikä on faktaa on se, että Liiga on jäänyt enemmän jälkeen Euroopan muista sarjoista Liigan sulkemisen jälkeen taloudellisessa mielessä. Heitin faktan. Nyt odotan yhtä faktaa herralta @BlackWolf .

  E: Lisätäään vielä, ettei pelkästään taloudellisesti, vaan pelaajat yksilöinäkin ovat menneet alaspäin.
   
 19. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
  Lainaus:
  Sinä voit lukea tuhoista edelliseltä sivulta. En minä ala toistamaan tuota.
  Lainaus:
  Voitko laittaa faktaa pelaajien alaspäin menemisestä? Sitä on nyt kysytty useampaankin kertaan ja mikään ei moista väitettä tue. Et voi. Suomi tuottaa tänään enemmän huippukiekkoilijoita kuin aiemmin.

  Sen sijaan maailma muuttuu ja 5 miljoonainen kansa ei voi hirveän suuria summia luoda, miten Suomi pystyy kilpailemaan KHL:n, Saksan, Ruotsin tai Sveitsin kanssa rahallisesti? Ei voi. Onko siis täysin luonnollista että Suomi "jää jälkeen"? On. Niin kauan se on todellinen fakta kunnes tänne saadaan jostain mystisesti 10 miljoonaa ihmistä lisää. Ihan sama miten sinä haluat asian nähdä niin tuo se ei vaan muutu. Rahalla saa ja sitä rahaa nyt vain on tän kokoisessa maassa rajallisesti käytössä. Se ei parane millään teidän keinoilla, kun se yhtälö on vain täysin mahdoton parannettavaksi millään vippaskonsteilla. Tässä yhtälössä on Liiga, liitto ja kaikki niiden alaiset sarjat sivustaseuraajia. Siinä sulle fakta vastineeksi.
   
 20. kahvakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hokki
  Voiko joku laittaa, kun tuhokeskustelun aloittaja ei voi, niin vaikka ranskalaisilla viivoilla ne tuhot mitä mestis ja liigan avaus aiheuttaa? Kiitos jo etukäteen.
   
 21. miraculeux Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Tähän väliin. Täähän on hauska ketju. Varsinkin tämä herra huumoriherra @BlackWolf...

  ...jatkakaa.
   
 22. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Lainaus:
  Puhuinko minä jotain huippukiekkolijoiden tuottamisesta? En tainnut. Ja sekin argumenttisi ei ole tähän asiaan fakta, koska nyt niitä tuotettu muutama vuosi. Sitä ennen Liigan sulkemisen aikaan Suomessa oli kriisi lahjakkaista kiekkoilijoista, joka saattoi aiheuttaa huippupelaajien laman ennen tätä. Edelleen et ole tähän keskusteluun yhtään faktaa tuonut.

  Kukaan täysjärkinen ei voi väittää, ettei Liigassa nyt pelaa huonompia yksilöitä kuin 90-luvulla ennen sulkemista. Silloin Suomella oli Euroopan toiseksi kovin pääsarja useimpien mielestä. Tänä päivänä ei pystytå kilpailemaan esim. Ruotsin kanssa lähellekään samalle viivalle. Liiga suljettiin js ohi mentiin vasemmalta ja oikealta taloudellisesti ja sen myötä luonnollisesti yksilöinä. Ja ei, yksilöinä en viittaa pelaajakasvatukseen.
   
 23. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
  Lainaus:
  Mitähän sinä nyt yrität selittää ja tahallaan vääristellä? Maailma ei ole sama nyt kuin oli ennen. Mitään sellaista ei 90-luvulla tehty mitä ei tehtäisi tänään paremmin. Pelaajien laatu on siis absoluuttisesti paljon parempi. Sinä juuri äsken väitit näin "E: Lisätäään vielä, ettei pelkästään taloudellisesti, vaan pelaajat yksilöinäkin ovat menneet alaspäin." Tule nyt laittamaan faktaa pelaajien alaspäin menemisestä, kun kerran mielestäsi on mennyt.

  Tule myös saman tien laittamaan ne keinot ja faktat mitä Liigan pitää tehdä että se pystyy kilpailemaan vaikka Ruotsin kanssa, tai heitetään se toiseksi kovin sarja KHL, missä taloudelliset resurssit on ihan toisella tasolla. Ilmeisesti sinä olet sellainen velho ja guru että sinä voit kasvattaa koko maan tuotantoa ja asukasmäärää. Me muut joudutaan elämään siinä todellisuudessa mikä tänä päivänä vallitsee.

  Minä en tiedä missä fantasiamaailmassa sä elät mutta se 90-luku ei tule takaisin.
   
 24. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Lainaus:
  Liigan avaamisessa on se vaara, että seurat saattavat tätä hyvin hyödyntää markkinoinnissa ja tehdä itsestään varteen otettavan seuran. Tällöin uhkana olisi esimerkiksi HPK:n tippuminen. Tällöin parempaa työtä tekevä seura ottaa paikkansa Liigasta ja palkkaa 10 ammattilaisia joukkueeseen, jotka jäävät ilman työpaikkaa HPK:sta. Seura hoitaa jatkossakin liiganousun jälkeen paremmin taloutensa, joukkueen menestyksen ja pelaajakasvatuksen kuin mihin HPK pystyi. Täten sarja suljetaan.
   
 25. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Lainaus:
  Väitätkö ihan tosissasi, että Liiga on edelleen Ruotsia edellä tänä päivänä. Asia selvä.