Liiga ja Jokerit 2013–2014

  • 817 667
  • 2 909

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Mutta sen haluaisin aivan ehdottomasti kuulla sinulta, että mikä tekee SM-liigapelien jännityksestä niin valtavan omaleimaisen ja merkittävän, että sen kokeminen KHL:ssä on mahdotonta.
Se, että SM-liigassa tunnetaan vastustajat tuolla ne ovat tunemattomia paria suurseuraa ja heidän tähtiään lukuunottamatta ei ne muut seurat herätä edes sitä vähää tunnetta mitä SaiPa tai KalPa herättä saati, että heidän fanejaan ei tule edes sitä vähää Jaffalaan.

Niin, jos muiden Veikkausliigaseurojen kannattajat ovat kiinnostuneita näkemään HJK:n pelejä toisessa sarjassa, niin miksi sama ilmiö ei voisi toteutua jääkiekossa Jokereiden suhteen? Tämä näin retorisena kysymyksenä, ei tarvitse vastata.
Siksi, että "vastaavan" tasoista lätkää pelataan myös SM-liigassa ja KHL:n tasoero ei ole SM-liigaan verrattuna niin kova kuin noissa futiksen europeleissä kun vastaan tulee oikeasti isoja.
Monelle seuralle nuo futiksen europelit ovat niitä kerran elämässä juttuja mutta tavallinen KHL-peli on vain tavallinen KHL-peli.
Noissa futiksen europelissä pelataan unelmista kun niissä onnistumalla suomalainen seura voi saada parissa pelissä enemmän rahaa kuin useassa kaudessa Suomessa.
Tätä ei ole millään tasolla tarjolla KHL:ssä se on vain Varsovan liiton mestaruussarja ei mitään muuta.
 

Porttivahti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maalivahdit
Yritys- ja kaveriporukoissa tulee paljon ihmisiä sisään halliin, joissa jokainen yksittäinen henkilö ei ole kovin kiinnostunut kummastakaan joukkueesta, vaan tulee lähinnä viettämään iltaa ja vain katsomaan lätkää tuttujen seurassa. Ilmiö korostuu silloin, kun luvassa on normaalia tasokkaampi ottelu ja hyvä tunnelma. Onko tämä ilmiö sinulle täysin vieras? Tällöin jännityksen luomiseksi valitaan toinen joukkueista x + y syystä, jonka puolia pitää. Tämä kannattaminen voi ilmetä esim. taputtamalla, kun toinen joukkueista tekee maalin.

Mihin väittämäsi perustuu? Kysyn siis vain lisätietoja, mistä tiedät ettei vastustajalla ole väliä?

Jos on henkeen ja vereen Kärppien kannattaja, niin uskon tämän kannattajan seuraavan Kärppiä ensisijaisesti. Mutta kuten olen todennut, juuri vierailevan joukkueen takia Areenassa ei käy paljoa ihmisiä. Juuri Kärpät toki olisi näistä ehkä se suurin poikkeus HIFK:n jälkeen.

Mistä tiedät ettei vierailevan joukkueen takia käy paljoa ihmisiä? Mihin tämä perustuu? Mihin perustuu väitteesi siitä, että näitä kaveri- ja yritysporukkahengailijoita on enemmän?

En tiennytkään, että joudun kirjoittamaan viestini kokonaisuudessaan tiukasti juuri sinulle.

Höhö

Kukaan ei noin sanonut. Esitit vain itse täysin poskettoman vertauksen, jolloin haluaisin tietysti kuulla lisätietoja miten se asiaan liittyy.

Öh, jos teoria pitäisi paikkaansa, että Jokereiden kotiotteluissa käy merkittävä määrä vierasjoukkueen kannattajia (sellaisia, jotka ovat aina kannattaneet vastustajaa), niin miksi Jokerit-Blues pelit eivät ole lähellekään loppuunmyytyjä, vaikka Hartwallille on helpompi tulla kuin Baronalle isolle osalle Espoolaisista? Espoolaisiahan on kuitenkin julmetusti verrattuna mihin tahansa muuhun muualta pk-seudulle muuttaneeseen ryhmään?

Koska Helsingissä tai muualla pk-seudulla asuvat Blues-fanit pääsevät Bluesin kotipeleihin paljon pienemmällä vaivalla kuin ei-pääkaupunkiseutulaisten joukkueiden kannattajat. Ei se espoolaisuus myöskään mitään tarkoita kannatuksen suhteen, kiekkokaan ei välttämättä kiinnosta.

Aha. No sovitaan sitten niin.

Toivon oikeasti ettet luule kaiken muun paitsi pk-seudun olevan muuttotappioaluetta...
 
Jos tuo arvio on totta, niin Hjallis on kaulaansa myöten kusessa taas kerran, joskin taskut pullollaan kahisevaa.

Minä en näistä asioista tiedä mitään mutta miten tuo on laittomampaa kuin esim. se että ostan tänään käytetyn auton vaikka tiedän että saan myytyä sen huomenna kalliimmalla eteenpäin?
 

Porttivahti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maalivahdit
Minä en näistä asioista tiedä mitään mutta miten tuo on laittomampaa kuin esim. se että ostan tänään käytetyn auton vaikka tiedän että saan myytyä sen huomenna kalliimmalla eteenpäin?

Moisesta on KKOn prejudikaatti vuodelta 1984, joten käräjä- ja hovioikeus todennäköisesti päätyvät samalle kannalle.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Joo olen mä sen lukenut mutta mikä tämän ja sen erottaa yleisestä välistävetämisestä mitä tietysti kaikki diilit ovat pullollaan tai ainakin jokainen sitä yrittää?

Osakeyhtiömuotoisuus.

Odotellaan mielenkiinnolla mihin tässä päädytään. Ainoa fakta on Sanoman saama summa osakkeistaan. Sen perusteella halliyhtiön kauppahinta 35M€. Tämä Nordnetin meklari kantaa elämäntehtävänään Sanoman johdon haukkumista, joten hiukan tarkoitushakuinen voi olla kaverin kommentti. Oma haarukkani oli 40-70M€. katsotaan mihin päädytään. Yli 100 miljoonan hintoja pidän utopistina vuokratontilla olevasta hallista, mutta se ei ole hullu joka pyytää.
 

Beagle Boy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Luomuteurastajat (RIP)

Hogrow

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onko siis niin että näissä ei saa tehdä voittoa tietyn aikarajan sisällä?

Ei vaan lähinnä tiedonjako perusteet. Kaikilla osakkailla pitää ymmärtääkseni olla "samat" tiedot. Nyttenhän Hjalliksella oli tietoa mitä ei muilla ollut. Jos kyseessä olisi ollut pörssiyhtiö niin homma olisi vieläkin tarkempaa.
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Hämmästelen, miten Harkimoff on onnistunut hankkimaan pienosakkaiden osakkeet varsin pienen ajan kuluessa, ilman että yht'äkkinen ostoinnostus ei olisi herättänyt pienosakkaiden mielenkiintoa ostohalukkuuden motiiveista? Luulisi asiasta nousseen kysymysmerkki jos toinenkin. Epäilemättä myyntimiehenä kunnostautunut Likainen-Härri osaa myös ostaa.

Mitä tulee ryssäliigassa pelaavan joukkueen asemaan suomalaisessa yhteiskunnassa: uskon, että maassamme on yhä edelleen enemmän heitä, jotka vihaavat itänaapurin internationalismia, kuin heitä, jotka ihannoivat varsovanliigan huikeaa kiekkoilun tasoa. Tämä siis puhtaasti Hjaffan tulevaa täyttöastetta ajatellen.

Suomalaisten sponsorien innostus varsovanliigaa kohtaan saattaa myös olla Harkimoffin haaveita vaisumpaa, mutta mitäpä siitä kun Kreml hoitaa rahoituksen. Hyvin pestyillä, ja itätuulessa kuivatetuilla ruplilla.

Koko näytelmän suurin konna on itämafiosojen sijaan siltikin Kummola. Mies, joka aikanaan on tehnyt paljonkin hyvää suomalaiselle kiekolle. Mies, jota useammankin kerran äänestin eduskuntaan ja kaupunginvaltuustoon. Maanpetturi, jota en enää halua nähdä missään julkisessa tehtävässä millään yhteiskuntamme saralla.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Suomalaisten sponsorien innostus varsovanliigaa kohtaan saattaa myös olla Harkimoffin haaveita vaisumpaa

Venäjän markkinoilla kasvua hakevat suomalaiset yritykset saattavat hyvinkin olla kiinnostuneita KHL-Jokereiden sponsoroinnista lisänäkyvyyden toivossa. Täysin selvää kuitenkin on, että Venäjältä tarvitaan kuitenkin ainakin aluksi merkittävää vastikkeetonta rahoitusta.

Rahoituksen muuttaminen kokonaan kestävälle kotimaiselle pohjalle tulee olemaan järkyttävän suuri haaste, mutta toivottavasti tätä edes yritetään, sillä jos Venäjän yleinen taloustilanne heikkenee, ensimmäisenä karsitaan varmasti ulkomaalaisen KHL-seuran "sponsoroinnista" ja tällöin KHL-Jokereille voi käydä hyvin huonosti.
 
Täysin selvää kuitenkin on, että Venäjältä tarvitaan kuitenkin ainakin aluksi merkittävää vastikkeetonta rahoitusta.

Kerro nyt vielä mitä on vastikkeeton rahoitus. Itse en ole ikinä tähänastisen elämäni aikana moiseen törmännyt.
 

Zaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kerro nyt vielä mitä on vastikkeeton rahoitus. Itse en ole ikinä tähänastisen elämäni aikana moiseen törmännyt.

Kutsutaan myös nimellä ilmainen lounas. Uskon että venäläistä rahaa tulee, mutta se tuskin on vastikkeetonta. Luulen että Jokerit siirtyy hyvinkin pian venäläisomistukseen ja sitä kautta siitä saa laadukkaan jengin uuteen liigaan.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Kerro nyt vielä mitä on vastikkeeton rahoitus. Itse en ole ikinä tähänastisen elämäni aikana moiseen törmännyt.

Tarkoitin vastikkeettomalla rahoituksella sitä ettei rahoittaja odota saavansa taloudellista hyötyä "sijoituksestaan". Tai no, päätäntävaltaa Jokereiden asioista venäläiset saavat ja ovat ilmeisesti saaneetkin, mutta ei tämä heille rahaa tuo. Tiedä sitten onko tällaiselle toiminnalle olemassa parempaa termiä, en tiedä kun en ole talousasioihin yhtä lukiokurssia enempää perehtynyt.

Laajentuminen entisen itäblokin ulkopuolle on iso asia KHL:lle sarjan yleisen uskottavuuden kannalta, joten tämän vuoksi uskon että Jokereiden rahoitus on turvattu venäläisten toimesta ainakin ensimmäisen parin kauden ajan. Ei olisi hyvää mainosta, jos Jokerit olisi KHL:n heittopusseja SM-liigatason budjetilla.
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Kerro nyt vielä mitä on vastikkeeton rahoitus. Itse en ole ikinä tähänastisen elämäni aikana moiseen törmännyt.

Pieni osa meistä suomalaisistakin uskoo, että Kremlin propaganda on "vastikkeetonta", suorastaan kehitysapuun verrattavaa tukea pienelle ja köyhälle naapurille. Mutta jotkut ajattelevat toisin. Ehkä muistat jonkun, joka oli koulun historiantunneilla hereillä, ellei ollut jo etukäteen omatoimisesti tai kodin perintönä sisäistänyt asian todellista luonnetta? Me olemme asian suhteen hieman skeptisempiä.
 
Tarkoitin vastikkeettomalla rahoituksella sitä ettei rahoittaja odota saavansa taloudellista hyötyä "sijoituksestaan". Päätäntävaltaa Jokereiden asioista venäläiset saavat ja ovat jo ilmeisesti saaneetkin, voihan tämänkin vastikkeeksi luokitella. Tiedä sitten onko tällaiselle toiminnalle olemassa parempaa termiä, en tiedä kun en ole talousasioihin yhtä lukiokurssia enempää perehtynyt.

Jaa jaa. Kuvailemasi kaltaista rahoitusta Jokerit varmaankin tulevat jossain määrin Venäjältä saamaan. Vastikkeetontahan tuo toki ei ole mutta rahoitusta toki.
 

gcz_

Jäsen
Suosikkijoukkue
JHC, NYI, Suomen NATO-jäsenyys
Kerro nyt vielä mitä on vastikkeeton rahoitus. Itse en ole ikinä tähänastisen elämäni aikana moiseen törmännyt.

Venäläissijoittajat saavat vastikkeeksi tukevamman jalansijan Länsi-Euroopasta. Jokereihin kannattaa pumpata rahaa muutaman vuoden ajan, sillä se toimii esimerkkinä muille seuroille, jotka harkitsevat liittymistä KHL:ään. Jossain vaiheessa Jokereiden on toki seistävä omin jaloin, mutta ainakin näin alkuvaiheessa Jokerit toiminee KHL:n mainosprojektina.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Surulliseksi vetaa Hjalliksen touhut jos IS:ssa oleva Zilliacuksen aika yksityiskohtainen juttu pitaa paikkansa. Kieroa pelia siina tapauksessa.

Tata menoa Hjallis vie myos koko seuran tuhoon jos ei muuten niin ainakin moraalisesti.
 

Kajastus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Huh, huh, mitä koijausta, jos juttu pitää paikkanasa. Enkä yhtään epäile ettei pitäisi, kun Thomas Zilliacus sen näin seikkaperäisesti aukaisee. Luvattuja osinkoja ei ole maksettu, Hjallis on ryöstänyt Zilliacuksen idean ilman lupaa ja esittänyt sen omanaan. Esittänyt ettei KHL-siirtoa tulla missään nimessä Suomen Jääkiekkoliitto hyväksymään. Osakkeiden osto pimittäen syyn siihen. Surullista. Oikeustoimia luvassa. Jos Zilliacuksella on sähköpostiliikenne tallessa, kuten mainitsee, niin Harkimon selittelyt ei auta.

Surullista toimintaa. Luotto on jatkossa Harkimon bisneksiin muilla varmasti kova.
 

bollo

Jäsen
Suosikkijoukkue
1998, 2011
Surulliseksi vetaa Hjalliksen touhut jos IS:ssa oleva Zilliacuksen aika yksityiskohtainen juttu pitaa paikkansa. Kieroa pelia siina tapauksessa.

Tata menoa Hjallis vie myos koko seuran tuhoon jos ei muuten niin ainakin moraalisesti.

Kyllä saa Hjalliksella melkoinen lakimies olla, jos mielii - nyt Zilliacuksen haastattelun yhteydessä esiin tulleiden lisäseikkojen valossa - menestyksekkäästi puolustaa Hjallista, ettei tämä ole rikkonut seuraavaa OYL 7§ yhdenvertaisuuslauseketta:

Yhtiökokous, hallitus, toimitusjohtaja tai hallintoneuvosto ei saa tehdä päätöstä tai ryhtyä muuhun toimenpiteeseen, joka on omiaan tuottamaan osakkeenomistajalle tai muulle epäoikeutettua etua yhtiön tai toisen osakkeenomistajan kustannuksella.

Kuinkakohan monta kertaa Hjallis ennättää vielä kertoa "kaiken"...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös