Mainos

Lex Nokia, onko urkintalaki oikeus vai vääryys?

  • 11 826
  • 106
Mikähän tämän lain tarkoitus nyt sitten oli. Hesari testaili ja vähän kirjoitti jutusta: http://www.hs.fi/viesti/lexnokia


hesari kirjoitti:
Työnantajan pitää ilmoittaa valvonnasta etukäteen ja käydä työntekijän kanssa kahdenväliset yt-neuvottelut, joissa valvonnasta ilmoitetaan. Jos sitten automaattisella valvonnalla saadaan peruste epäillä, sähköpostitietoja saisi tarkastaa.

Mikäli hs on oikeassa niin tuo lakihan on joko täysi susi, ponnahduslauta johonkin muuhun tai sitten se tuo uuden käytännön työhön ottoon. Sanotaan vain töihin tullessa, että "sinua muuten epäillään jo tietojen vuotamisesta, joten tutkimme sähköpostisi aina. Ai niin, nämä olivatkin sitten ensimmäiset yteet osaltasi".

Mihin tämä tähtää ja onko tässä nyt käytetty viisaasti veronmaksajien rahoja?

Eihän tuolla lailla voi saada ketään kiinni. Ei koskaan. Vai jatkaisitko sinä tietojen lähettämistä sähköpostilla, kun yrityksessäsi esimies tulisi kertomaan, että tästä eteenpäin tarkistamme sähköpostisi tunnistetiedot?
 

Huilumestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mikähän tämän lain tarkoitus nyt sitten oli.
Tähän mennessä on ollut epäselvyyttä mitä ja miten saadaan valvoa. Lain tarkoitus oli selkeyttää valvontaa. Ei tässä alunperinkään ollut mistään sen kummemmasta kyse. Joku repäisi sen Nokia läpän jostain, se sitten aiheutti kohun ja "muutama" oman edun tavoittelija nousi barrikadeille. Iltapäivälehdet kiittää ja kuittaa.

Hetkinen sehän oli Helsingin Sanomat joka tämän aloitti, heh.
 
Tähän mennessä on ollut epäselvyyttä mitä ja miten saadaan valvoa. Lain tarkoitus oli selkeyttää valvontaa.

Olihan kuitenkin aiemminkin aika selvät sävelet siitä mitä ja miten saa valvoa. Yritykset eivät saa, mutta viranomainen saa.

Vaan eipä siinä, jos tällä nyt edes yksi teollisuusvakoilu saadaan todistettua niin kai laki sitten on onnistunut. Hieman epäilen.
 
Heh, sinänsä ei yllätä yhtään. Olisikin ollut suunnaton ihme, mikäli lain puolestapuhujat olisivat halunneet samoilla kriteereillä hoitaa hommaa molempiin suuntiin. Minulle tulee mieleen, että molemmat osapuolet (minä myös) kitisee täsmälleen samasta periaatteesta juuri silloin, kun se itseään koskettaa.
 

grace

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ
Lex Nokiaa ei ole käytetty. Tarkotitaako tämä nyt sitä, että yritykset eivät halua tosissaan puuttua teollisuusvakoiluun lain heille suomin puittein vai onko kynnyskysymykseksi sittenkin noussut tiedottaminen tietosuojavaltuutetulle jos teletietoja aletaan tutkia. Vai tutkitaanko teletietoja entiseen tapaan eli ilman ilmoitusta kenellekään...
 

Viljuri

Jäsen
Teollisuusvakoilun tai sen epäilyn osalta olisivat jo ihan muut keinot käytössä, viranomaispuolellakin, mutta tällä preventiivisellä puolella tietysti tietosuojavaltuutetun käytös on saattanut pelottaa monia yrityksiä.

Onko se muuten saanut jo ne kaksi uutta virkamiestä sinne toimistoonsa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös