Lennart Petrell – HIFK:n ruumiillistuma

  • 821 074
  • 2 259

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Lisätään vielä edelliseen; Ei ole tarkoitus negailla Lennusta, vaan todeta vain tosiasioita ilman turhia korulauseita. Joka tapauksessa Lennu on pelannut mielettömän hienon uran, johon mahtuu maajoukkuepelejä, mestaruus todella isossa roolissa HIFK:ssa ja perkele kaksi NHL-kautta lähes kokonaan ylhäällä, mihin ei moni olisi uskonut.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Petrell saa itse asiassa mielestäni tarpeettoman vähän rapaa niskaansa. Hän on kuitenkin joukkueen kapteeni ja yksi pahimmista alisuorittajista. Joukkoja johdetaan edestä, ei nollaketjuissa löysäilemällä. Tällä hetkellä Lennu on huonompi kapteeni kuin Luttinen konsanaan.

Tähän vaikuttaa miehen HIFK-status, itsekin päässäni sijoittelen miestä ensi kauden nelosketjuun tms. vaikka tiedän miehen pelaavan tällä hetkellä niin heikosti ettei oikein pelillisesti edes sinne olisi mitään asiaa. Mutta eipä näitä ikoneita tuolla montaa ole eikä haluaisi nähdä nelosketjun ensikään kaudella koostuvan pelkästään jostain böndeltä raahatuista keräsistä jne.

Mahtava pelaaja aikoinaan, nykyään alkaa olemaan enemmän rasite joukkueelle. Viime vuoden vitospelinkin ratkaisu Kärpät-sarjassa musitissa yhä.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En pysty allekirjoittamaan väitettä, että Petrell löysäilisi. Lennu ei parhainakaan päivinään pystynyt luomaan itselleen kiekollisilla taidoillaan ja peliälyllään hyökkäyspään tilanteita. Nyt miehelle peliä tekee sentterinä Nykopp, joka ei tällä hetkellä yksinkertaisesti täytä Liiga-pelaajan vaatimuksia. Välillä Lennun yritys johtaa positiivisiin seurauksiin, kun hän kiekottomana taklaa ja karvaa, mutta kiekon kanssa homma menee liian usein järjettömäksi yksin kuskaamiseksi ja kiemuroiden tekemiseksi. Ihan luonnollinen seuraus kovasta halusta yhdistettynä puutteelliseen peliälyyn ja kiekollisesti laadukkaiden ketjukavereiden puuttumiseen.

Petrell on varmasti jossain määrin ongelmallinen tapaus jatkosopimusta pohdittaessa, jos valmennus ei hänestä kykene saamaan tämänhetkistä enempää irti.
 
Viimeksi muokattu:

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Otetaanpas Kapteenien katsaus joukkueittain tämänhetkisen sarjataulukon perusteella:

Kärpät: Atte Ohtamaa; Rooli iso, eli ykköskorin pakki
TPS: Ilari FIlppula (Lauri Korpikoski); Joukkueen ykköskenttä, joukkueen paras pistemies
HPK: Otto Paajanen; Seuraikoni, joukkueen sisäisen pistepörssin nelonen.
Tappara: Kristian Kuusela; Ykköskenttä, joukkueen toiseksi paras pistemies
Pelicans: Hannes Björninen; Joukkueen ykkössentteri, neljänneksi paras pistemies
KooKoo: Toni Kähkönen; Pelasi joukkueen ykköskentässä ennen loukkaantumistaa, joukkueen viidenneksi paras pistemies
Saipa: Ville Koho; Pääosin kolmosketjussa, vaikea kausi ja vasta joukkueensa 16. paras pistemies
Sport: Erik Riska: joukkueen 16. paras pistemies, alempien kenttien jyrä
Jukurit: Miika Roine; Joukkueensa paras pistemies
Ilves: Eemeli Suomi; Loukkaantuneena vain vähän pelejä, joukkueensa ykköskentän pelaaja terveenä
HIFK: Lennart Petrell; Joukkueensa 18. paras pistemies, joukkueen toiseksi huonoin +/-
Kalpa: Tommi Jokinen; joukkueensa neljänneksi paras pistemies, 1-2 kentissä
Lukko: Janne Niskala; joukkueensa 2. huonoin +/-, joukkueensa 17. paras pistemies, rooli 7. puolustaja
JYP: Juha-Pekka Hytönen; Joukkueensa 5. paras pistemies, 2. ketjun sentteri
Ässät: Tommi Taimi; tarvitseeko sanoa mitään?

Voisi sanoa, että kyllä omaan joukkueeseensa suhteutettuna aika häntäpäässä. Sellainen yleinen huomio, että kaikilla kärkijoukkueilla on aika vahva kapteeni. Kyllä siellä myös alempien kenttien pienten roolien kapteeneita on.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Petrell on varmasti jossain määrin ongelmallinen tapaus jatkosopimusta pohdittaessa, jos valmennus ei hänestä kykene saamaan tämänhetkistä enempää irti.
Kyllä jos jatkosopimusta tulee, on se taas sitä ikuiset omat pojat -ajattelua. Vaikka Petrell onkin monien suosikki, niin pitää nähdä kokonaisuus ja osata päästää irti ajallaan. Luttinen oli samanlainen tapaus.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Märkä-Simo lähetettiin aikoinaan Mestikseen hakemaan itseään niin voisiko Petrellille tehdä samoin? Nykopp voidaan siirtää pysyvästi Jokipoikiin, ja toiseen suuntaan jotain kavereita, joilla paloa tähän touhuun.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Lennulta hyvä peli, vaikka sitä ei moni fani ymmärrä. Todella hyvää luistelua kautta pelin. Hyvässä kunnossa on kapteeni.

Fyysisessä kunnossa varmaankin, tuskin hän istuu pubissa lukemassa iltapäivälehtiä. Mutta onko oikea mies johtamaan joukkoja eturivistä.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niin. Aina se "IFK-laisin" pelaaja ei ole paras valinta kapteeniksi. Moni varmasti muistaa Kiben tuskan samassa tilanteessa. Ehkä tässä voitaisiin kokeilla toista kapteenia, jospa Lennun peli siitä vapautuisi? Oma ehdotukseni ei ole Joonas Rask, sillä hänen pelinsä näyttää olevan vielä enemmän lukossa juuri nyt.
 

Gunde S.

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos halutaan tehdä kuten Kiben kanssa, niin ainoa vaihtoehto on Joonas Rask. Joonaksen peli ei ole lukossa koskaan, vaan kyse on vain siitä, että aina ei mene sisään. Joonas on eräs kylmäverisimmistä jääkiekkoilijoista.

Typerää spekulointia.

Lennun merkitystä ei voi päätellä pisteistä.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Petrellin pitäis tehdä sama kuin Kuhta aikanaan ja luopua vastuusta. Kankaanperä hankittiin viime kaudella auttamaan Lennua siinä ja siitä jää väkisinkin mieleen, että kapteenin vastuut tuo ylimääräistä henkistä kuormaa Petrelillä. Tänään 3-3 maalin epäonnistuneesaa blokissa tuli sama mieleen.

IFK:ssa ei valita kapteenia johtamisominasuuksien vuoksi vaan valita sen mukaan kenellä on eniten pelejä IFK:n paidassa. Ei siinä pelaajille edes anneta mahdollisuutta poiketa tuosta käytännöstä.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Petrellin pitäis tehdä sama kuin Kuhta aikanaan ja luopua vastuusta.

Kriketissä tunnetaan useampikin tapaus milloin peli on vapautunut, kun saa rauhassa pellailla. Se on hurja paine joutua olla avauslyöjänä ja ei pelkästään oma äiti katso vaan pari miljardia muutakin telkkarin välityksellä.

Sitten, kun saa rauhassa lyödä palloa katsomoon kolmos- tai nelospaikalla, niin ei tarvitse muuta miettiä. Ei se kymmenientuhansien paikalla oleva katsomo häiritse yhtään, kun saa tehdä omaa juttuaan.
 
Ehkä tässä voitaisiin kokeilla toista kapteenia, jospa Lennun peli siitä vapautuisi?

Koska joku joukkue on vaihtanut kapteenia kesken kauden? Tämä siis ei ollut vinoilua.

Toisekseen, yksi kirjain paidassako oikeasti merkitsee niin paljon, että sen pois ottamisella olisi niin iso (positiivinen) vaikutus? Jos ongelma olisi noin yksinkertainen ratkaista, voisin heittää valmennuksen suoraan roviolle. Asian voi esittää joukkueen sisällä, kaukalon sisällä (tuomareille), mutta jos pelin aukeamiseen riittää vain yhden kirjaimen pois ompeleminen, niin joko pelaajassa tai valmennuksessa on todella suuri virhe. Aivan eri asia prosessoida asia esim. kesän aikana kuin keskellä synkintä joulukuuta.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Toisekseen, yksi kirjain paidassako oikeasti merkitsee niin paljon, että sen pois ottamisella olisi niin iso (positiivinen) vaikutus?

Nykytekniikalla ei vielä pääse kenenkään pään sisään, mutta todellakin voi olla. Siitä vastuusta tulee niin paljon ylimääräistä sekoilua. Vaikka ne yksittäiset jutut ja tehtävät voivatkin olla pieniä, niin ne sitten kasautuu. Koko ajan pitää olla siellä ja täällä ja joku kysymässä jotain. Keneltä muulta sitä kysyisi, jos ei C-kirjaimelta.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
@punasydän Eikös Kuhta luopunut C:stä kesken kauden?

Kun ajatellaan kapteeneja esim. Peltola ja Peltonen niin ensimmäinen adjektiivi mikä tulee mieleen on nöyryys. Itse en osaa asettaa sitä Petrelliin vaan nimenomaan tuon vastakohdan. Petrell ei vain pysty johtamaan joukkuetta edestä niin kuin tämä kaksikko tekee/teki.
 

Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, New York Rangers
Ja jos sen pitäisi olla meidän miehiä, (on meillä häpeän aikana ollut turkulainenkin kapteeni) miten olis Åsten? Nyt kun se on poissa, huomaa miten järisyttävän määrän töitä se tekee, jos on +- pielessä niin kannattaa katsoa millaisissa tilanteissa se laitetaan pelaamaan. Asenne on kohdallaan. Samaa ei voi, sorry vaan kaikille, sanoa Lennusta. Ja pelillisesti ei voi kapteeni olla noin kuutamolla pelistä.
 

Synyster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Jos saisin tuosta nipusta poimia itse kolme kaveria kapteenistoon, olisivat he Rask, Kankaanperä, sekä Eronen. Siinä olisi yhdessä kapteenistossa kaikkea.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: WPK

RedDawn

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Seattle Kraken, Vancouver Canucks
En tietenkään tunne Lennua millään tavoin, mutta haastattelujen perusteella mulle on tullut kuva kaverista jonka mielestä on varmasti upeaa olla IFK:n kapteeni "koska on hienoa olla IFK:n kapteeni" ja varmasti hivelee egoa saada C:tä kantaa ja kenties haaveillut jostain peliuran jälkeisestä pestistä organisaatiossa. Mutta mitenkään kauhean tunteikkaasti hän ei ainakaan haastattelujen perusteella tunnu pestiinsä suhtautuvan ja jos jengillä vaikka vaikea hetki menossa niin tuntuu kaunistelevan tai vähättelevän tilannetta sensijaan että sanoisi asioita suoraan ja kaunistelematta, asia joka aina vähän häirinnyt hänessä. Ehkä toisaalta vaan on sen luonteinen tyyppi.

Mutta joku Joonas Rask taas noin persoonan kautta voisi olla kova sytyttäjä myös kopissa ja uskaltaa ottaa sitä roolia myös ja olla äänessä...

Itse ottaisin C:n Lennulta pois ja rohkeasti mies poppareille, mutta nää on näitä...
 

Synyster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
"Ollaan siis kärsivällisiä, niin kaukalossa kuin katsomossakin. Mä ja kaikki jätkät meidän kopissa uskotaan, että parempaa lentokeliä on luvassa jo pian. Joukkueen jokapäiväinen tekeminen on ollut koko ajan todella hyvällä tasolla, fiilis kopissa on hyvä ja mun mielestä me olemme pelanneet paremmin kuin mitä tulokset viime kuukauden aikana ovat olleet."

Kapteeni, missä mennään nyt?

Edit; Ketjun otsikko pitää tällä hetkellä harvinaisen hyvin kutinsa.
 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: Hegu

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Jos saisin tuosta nipusta poimia itse kolme kaveria kapteenistoon, olisivat he Rask, Kankaanperä, sekä Eronen. Siinä olisi yhdessä kapteenistossa kaikkea.

Siinähän olisi narriutta kerrakseen. Vaikeahan tuosta jengistä ois valita pelaajia, jotka eivät koskaan ole narreissa pelanneet, mutta että kaikki kolme? Itse laittaisin omista pojista Lennun sijaan Varakkaan (joka on pelannut viime pelejen koomailuista huolimatta koko kauden osalta huomattavasti paremmin kuin aiemmin ja paremmin kuin Lennu, ja jonka ulosanti on melko asiallista), taistelijoista Tyrväisen (tai ehkä Kankaanperän) ja kokeneista vaikka Quinceyn (joka vastuun myötä ei ehkä kehtaisi pelata puolivaloilla).
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös