Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

LeKi 2009–2010

Viestiketju osiossa 'LeKi' , aloittajana PikkuKasi, 21.03.2009 klo 22.16.

 1. Kassandra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Washington Capitals
  Lainaus:
  Power Balance -ranneke saa aikaan ihmeitä.
   
 2. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Juha Leimu pääsee ilmeisesti kokeilemaan liigaa Tapparan riveissä, varmaankin jo tuossa huomisessa Kärpät-pelissä. On kyllä ollut niin mahtava pelaaja Mestiksessä, että jännä nähdä löytyisikö luontevaa roolia liigajoukkueesta. Tosin: jos löytyisi, niin se olisi kyllä erittäin paha isku LeKille.
   
 3. PikkuKasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Tappara-kannattajan näkökulmasta hienoa saada Leimun kaltainen persoona Tapparaan, mutta LeKin puolesta käy kyllä sääliksi. LeKin paidassa mielettömiä tehoja viime peleissä ja näyttänyt sitä parasta Leimua. Kiekolliset taidot, itseluottamus ja laukaus aivan jostain toiselta planeetalta kuin kenelläkään muulla Mestiksessä. Ei voi kuin odottaa innolla miehen esityksiä, vaikka LeKin hienosti kulkenut peli tästä kärsiikin.

  Tällä hetkellä LeKin puolustus näyttäisi suurinpiirtein tältä:

  Malkamäki/Turkulainen - Glad
  Tieranta - Aalto/Näppilä
  Virkki - Friman

  Takapakkia tulee, ystävät.
   
 4. tope senior Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  pirkanmaan kiekkoseurat
  Tiedoksi, että 20.11.2009 Lekin peli Jokipoikia vastaan näkyy netin kautta suorana ja selostettuna viiden (5) euron hintaan. Linkki löytyy Jokipoikien Mestis-sivuilta.
   
 5. PikkuKasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Ihailtavaa seurata LeKin otteita tällä hetkellä. Voittoputken kesto lähestyy jo kymmentä ja joukkue uhkuu voitonhaluja illasta toiseen.

  Maalivahtiosastolla nelikko Metsola-Aittokallio-Pätsi-Koskela on hoitanut viime aikoina hommansa äärimmäisen mallikkaasti, vaikka kolme ensimmäistä nimeä ovat vuorollaan kärsineet loukkaantumisista. Hyvältä näyttää, jos sama tahti jatkuu. Keväällä sitten toki mitataan nuorten maalivahtien todellinen kantti.

  Puolustuspäässä olen täysin ihmeissäni, että Leimun lähtö ei ole näkynyt, kun Malkamäkikin vielä siirtyi Tsekkiin. Todella hienoa, että hyökkäyspäässä syntyy tehoja myös tuntemattomillekin kasvoille. Omassa päässä luottoa kyllä löytyy, sillä peruspakkiosasto on sarjan kovin(Glad, Virkki, Tieranta).

  Hyökkääjistä menetettiin viikonloppuna Jaakko Pellinen ja Sami Sandell, mutta juna senkun porskuttaa! Vielä, kun joukkueeseen saadaan kylkeään paranteleva Johannes Alanen niin jo alkaa olemaan kovatasoinen nippu kasassa. Ilahduttavaa on ollut Antti Höllin neljän maalin viikonloppu ja muutenkin esimerkiksi Välimaa on alkanut palailla tehotilastoihin rytinällä.

  Hienoa LeKi! Keskiviikkona halli täyteen.
   
 6. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Tapparan Tomi Peltonen näyttäisi siirtolistan perusteella pelaavan muutaman seuraavan pelin LeKissä.
   
 7. PikkuKasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Lainaus:
  Varmaan miehen kannalta ihan hyvä juttu ja LeKissä ei tällä hetkellä montaa lainamiestä ole, joten eipä tuossa mitään.
   
 8. PikkuKasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Jaakko Pellinen viikoksi Bluesin matkaan! Harmi toki näin kisalaisena, mutta hienoa että toinenkin Pellinen ponnisti LeKistä SM-liigaan. Melko kovana käy ovi liigaan päin tällä hetkellä ja silti pitäisi kotiedusta taistella. Huh!

  Johannes Alanen ja Jarkko Näppilä palaavat LeKin kokoonpanoon Sport-otteluun. Varsinkin Alasen paluu on kyllä helkutin hieno juttu koko porukalle.
   
 9. PikkuKasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Arvosanat LeKi-pelaajille

  Annetaas pienet arvosanat LeKin pelaajien syksystä.

  Onnistujat:

  Matti Kaipainen, 24 ottelua 10+15=25
  Antti Hölli, 24 ottelua 13+8=21
  Joona Karevaara, 6 ottelua 2+7=9
  Sami Sandell, 17 ottelua 10+7=17
  Jarkko Glad, 25 ottelua 3+12=15
  Ossi Pellinen, 9 ottelua 7+4=11
  Johannes Alanen, 7 ottelua 4+4=8
  Juha Suomaa, 19 ottelua 1+6=7
  Tomi Peltonen, 6 ottelua 2+4=6

  Paikkansa täyttäneet:

  Juuso Antonen, 26 ottelua 7+13=20
  Mikko Suvanto, 26 ottelua 8+8=16
  Tommi ''Välly'' Välimaa, 24 ottelua 4+10=14
  Jose Nippala, 21 ottelua 4+8=12
  Juha Leimu, 13 ottelua 4+7=11
  Jaakko Pellinen, 11 ottelua 2+9=11
  Juho Joki-Erkkilä 25 ottelua 1+9=10
  Lassi Mattila, 13 ottelua 3+5=8
  Aki Seitsonen, 7 ottelua 1+4=5
  Niko Snellman, 8 ottelua 1+3=4
  Jesse Turkulainen, 7 ottelua, 1+0=1
  Ville Laine, 4 ottelua 1+0=1
  Henri Sandvik, 6 ottelua 0+1=1
  Mikko Tolvanen, 7 ottelua
  Sami Koskela, 21 ottelua
  Mikko Pätsi, 18 ottelua
  Jussi Taipale, 9 ottelua 0+0=0
  Petteri Friman, 20 ottelua 0+0=0

  Pettymykset:

  Anssi Tieranta, 21 ottelua 0+5=5
  Jarno Virkki, 18 ottelua 2+4=6
  Jarkko Näppilä, 10 ottelua 2+1=3
  Markku Kallio, 10 ottelua 1+1=2
  Heikki Silvennoinen, 14 ottelua 0+1=1

  Kokonaisuudessaan LeKin syksy on ollut alkuvääntöä lukuunottamatta historiallinen. Menestys on ollut todella upeaa ja vihdoin myös jäähallilla alkaa olla porukkaa toivotusti, sillä yleisökeskiarvo on noussut 406:N, joka on 71 katsojaa viimekautista lukua parempi ja keväällä luku nousee varmasti, mikäli pelien taso pysyy samana. Heti alkuun K-Vantaa ja TuTo pitävät huolen yleisön saapumisesta hallille! HeKiä vastaan järjestetty 90 hengen fanimatka kruunasi hienon syksyn.

  Pelillisesti päävalmentaja Sami Hirvonen on tehnyt loistavaa työtä! Nuori valmentaja, jolla on silti auktoriteettia johtaa joukkuetta, tuoda omaa pelitapaa(urheilullisuus, kiekonhallinta ja aktiivisuus) esille ja myös toteuttaa sitä kentällä. Kisa esittää tällä hetkellä äärimmäisen viihdyttävää ja tehokasta jääkiekkoa, jota toteuttavat kyllä hienot pelimiehet! Matti Kaipaisen ja Jarkko Gladin kaltaiset kokeneet huippu-urheilijat yhdistettynä nuoriin työmyyriin Juha Suomaan johdolla ovat hienoa katseltavaa jäällä. Kirsikkana tietenkin jokaisen kisalaisen oma lellikki, Jose Nippala.

  Pelaajapuolella ylipäätään pettymyksiä ei suuremmin ole. Ylläoleva taulukko sisältää pääasiassa onnistujia ja pettymykset ovat erittäin pieniä sellaisia. Esimerkiksi Tieranta ja Virkki olisivat hyvin voineet kuulua keskikategoriaan. Onnistujissa löytyy monta nuorta nimeä, jotka kannattaa pistää merkille. Kuitenkin jo aiemmin mainittu kokenut kaksikko ja esimerkiksi Johannes Alanen on ollut liekeissä.

  LeKistä puhuttaessa monelle jatkoaikalaisellekin tulee mieleen Pirkanmaan oma kaatopaikka, johon suodatetaan nuoret liigahylkiöt. Kuitenkin pelaajarumbaan on tällä kaudella tullut uusi ulottuvuus. Jaakko Pellinen, Ossi Pellinen, Henri Sandvik, Sami Sandell, Juha Leimu, Johannes Alanen, Pasi Petriläinen Jesse Turkulainen ja Mikko Tolvanen näin joitakin mainitakseni ovat tällä kaudella ponnistaneet puhtaasti LeKistä suoraan liigajäille ja osa sille tielleen jäänytkin. Onnea heille matkaan!

  Kaikenkaikkiaan LeKi-fani voi hyvin mielen viettää joulua ja jokaiselle lukijalle myös hyvää joulua täältä Lempäälästä! Sana on vapaa!
   
 10. Anadigi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Junnon kravatti ja Mikin ylädekki
  Lainaus:
  Vähintäänkin keskikategoriaan, sillä en osaa lukea esim. Virkin +- -tilaston joukkueen sisäistä kärkipaikkaa (ja koko sarjan 2. sijaa Dickensonin jälkeen) kovin suureksi pettymykseksi. Pisteitä voisi olla aina enemmän, mutta kuitenkin odotan pisteitä enemmän hyökkääjiltä, kuin puolustajilta. Aivan alkukierrosten koomailujen jälkeen on ollut juuri niin tukeva puolustuksen runkomies, kuin annoin luvan itselleni odottaa.

  Vastaavasti Anssi Tieranta on ollut likimain koko LeKin Mestis-historian ensimmäinen pakki, joka osoittaa selkeästi olevansa maalinedustan herra. No ehkä Uiton voi laskea avauskaudella tuohon kategoriaan. Joka tapauksessa Anssin saaminen LeKiin on ollut yksi aivan ehdottomista kulmakivistä, joka on mahdollistanut nykyisen sarjasijoituksen. Pitkä pelaamattomuus näkyi alkukierroksilla, mutta viimeisimmissä peleissään ennen kylkiluun murtumista oli minun mielestäni yksi LeKin parhaista ja tasaisimmista pakeista. Toivottavasti säästyy jatkossa loukkaantumisilta ja pelillinen taso pysyy samana. Jos toive toteutuu, pelannee Tieranta ensi kaudella liigassa.

  LeKin syyskausi oli katsojan näkökulmasta napakymppi. Onneksi loistokkaat peliesitykset on hiljalleen alkanut näkymään katsomossakin, sillä uskallan väittää Lempäälässä pelattavan juuri nyt selkeästi Pirkanmaan viihdyttävintä kiekkoa. Se vaan on kuin helmiä sioille, kun ei lempääläläiset tajua kiinnittää huomiotaan mihinkään muuhun, kuin ulkoisiin puitteisiin. Sama toki tamperelaisten katsojien kohdalla.

  Pakko vielä kehua loppuun kuluvan kauden pelaajapolitiikkaa. Runko on selvästi laadukkain koko Kisan Mestis-historiassa, eikä vähiten sen vuoksi, että se palvelee erinomaisesti nuorten pelaajien kehittymisnäkökulmaa. Siinä on niin kokemusta, kuin nuoruuttakin ja ennen kaikkea sellaisia persoonia, jotka näyttävät Mestis-tasollakin esimerkkiä liigapaikkaa hakeville pelaamisesta ja ammattilaisuudesta. Esimerkiksi Matti Kaipaisen tai Jarkko Gladin roolia ei varmasti voi liikaa korostaa.

  Jos pelaajapaketti pysyy kohtuullisesti kasassa vielä tammikuunkin, niin LeKillä pitäisi olla hyvät saumat saavuttaa kauden päätavoitteensa, eli pudotuspelivoiton. Hyvältä näyttää tähän saakka.
   
 11. tope senior Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  pirkanmaan kiekkoseurat
  Samaa mieltä Anadigin kanssa. Kyllä Tieranta ja Virkki ovat hyviä puolustajia. Otetaanpa esim. Tieranta, eipä juuri moni muu heittäydy kiekon eteen yhtä rämäpäisesti. Minä ainakin olen katsellut näitä pelejä ihan hurmioituneena. Joka ukko on paikkansa täyttänyt. Sarjasijoitushan kertoo kaiken.
   
 12. PikkuKasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Lainaus:
  Pakkohan sinne pettymyksiin oli helkutti jotkut miehet arpoa! :D

  Henkkoht Virkki ja Tieranta pelasivat aivan alkukauden omasta mielestäni huonosti varsinkin kiekollisessa pelissä, joka johti sijoitukseen, koska ei oikein helposti keksinyt ketään kyseiseen kategoriaan laitettavaksi vahvemmilla perusteilla. Miehet ovat toki parantaneet kuin sika juoksuaan ja tykkään molempien rymistelevästä pelityylistä. LeKin näköisiä miehiä molemmat.

  LeKillä on nyt erinomainen tilaisuus nostaa yleisökeskiarvo neljään ja puoleen sataan pysyvästi, jota itse odottaisin. Katselin joukkueen loppukauden ohjelmaa ja oikeastaan vain HeKi(Pe) ja SaPKo(Ke) vetävät lähtökohtaisesti kehnosti(alle 400) katsojia. Parhaimmillaan mennään ''historiallisesti'' HeKistä ohi yleisökeskiarvotilastossa, joka olisi jo hieno juttu. Loppukaudesta löytyy kuitenkin helkutin hienoja pelejä, joten jokainen hallille!

  LeKille ratkaisevat paikat saadaan eteen tammikuun lopulla, kun siirtotakaraja määrittelee kevään palikat.
   
 13. Jäske#13 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, LeKi, Minnesota Wild
  Jännä nähdä miltä LeKin miehistö näyttää tammikuun lopun jälkeen kuinka monta miestä saa hämeen liigaseuroilta käyttöönsä loppukaudeksi. HPK:lta lienee tammikuunkin jälkeen käytettävissä kenties vain Seitsonen, joka kyllä on ihan hyvä 2-3sentteri mestis tasolle, Ilvekseltä Laine, Aaltom N.Snellman ja Antonen. Tapparasta saattaa jäädä, jopa eniten pelaajia LeKin käyttöön pakki kolmikosta Malkamäki, Turkulainen ja Korhonen uskon kahden jäävään Lempäälään ja hyökkääjistä Peltonen ja mahdollisesti myös Lähde, unohtamatta tietysi Hokissa poikennutta Karjalaista, jolle tekisi hyvää totutella miesten peleihin A-junnu otteluiden sijaan.
  Puolestaan Karevaaran, Snellmanin uskon olevan liigajoukkueiden mukana ja tottakai myös V.Korhosen. Tappara voi tosin yrittää kaupitella L.Korhosta muille maille, mutta Pikkukasi voi tarkentaa onko miehestä ollut hyötyä LeKille ja onko kaivattu vahvistus myös keväälle? Maalivahtiosastolle tuskin on tarjolla apuja liigasta kevääksi, sillä Tolvanen palaa varmasti Bluesiin ja HPK:kin tarvitsee taatusti Metsolaa.
   
  Viimeksi muokattu: 21.12.2009 klo 17.23
 14. PikkuKasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Lainaus:
  Kyllä Lasse ensimmäisien pelien perusteella on LeKille vahvistus. Yksi ominaisuus miehellä kuitenkin on ylitse muiden pakkien, sillä LeKi on joutunut peluuttamaan usein esimerkiksi rightin Jaakko Pellistä viivassa, kun on rightin mies tarvittu viivaan. Pellinen toki hoisi homman hyvin, mutta on etu, että nyt meillä on Mestis-tasolle kykenevä, jopa kokenut, rightin pakki. Miehen piste-ennätys on kuitenkin muistaakseni 33 pistettä Salamoiden ajoilta, joka on enemmän kuin Leimulla viime kaudella, joten ylivoimalle ehdoton vahvistus ja Lasse pärjää täällä omassakin päässä.

  Lainapelaajista ainoa ongelma koituu maalin suulle. Pätsi on kärsinyt vammoista ja en usko Koskelan olevan vielä playoff-kaliiberia. Kokemusta maalinsuulle kaivattaisiin. Parhaimmassa tapauksessa maalille olisi saatavissa Ipan kolmosmaalivahti ''Karhu'' Korhonen, joka LeKiin sopimuksenkin väsäsi aiemmin ennen Ipan lähentelyjä.

  Pakkiosastolla tukiranka koostuu kolmikkoon Virkki-Tieranta-Glad, joka ei täältä lähden tällä kaudella muualle, joten tilanne on hyvä. Kokemustakin löytyy kevättä varten! Tämän jälkeen Petteri Friman on varma nakki. Jouni Aalto ja Ville Laine ovat toki harkinnoissa mukana, sillä pelipaikka tupsuista tuskin aukeaa. Tähän lisätään mukaan vielä aiemmin mainittu Korhonen, Jesse Turkulainen(tuskin) ja Miko Malkamäki, puolustukseen riittää osaajia sopimusnelikon jälkeen. Paras pakkikuusikko olisi mielestäni tyyliä Glad-Virkki-Tieranta-Korhonen-Friman-Malkamäki/Aalto/Laine.

  Hyökkäyspäässä tarvetta lainaosaajille suuremmin ei tule. Antonen, Seitsonen ja Peltonen saisivat ison roolin ja ovat mahdollisuuksien rajoissa. Karevaara näillä näytöillä lienee osastoa ''märkä uni''. Haalariosastolle Nessu Lähde ja/tai Niko Snellman olisivat toki kovaa valuuttaa. Alasen mahdollinen lähtö Ipaan ratkaisee paljon, sillä paluupostissa tullee Pelliseen Jaakko tai ''Sandy'' Sandvik

  Mahdollinen kokoonpano:

  Alanen/Pellinen/Sandvik - Kaipainen - Hölli
  Antonen - Mattila - Seitsonen
  Joki-Erkkilä - Nippala - Peltonen
  Suomaa - Suvanto - Välimaa

  Lainajunnu - Glad
  Korhonen - Tieranta
  Virkki - Friman

  Pätsi(Koskela)
   
 15. PikkuKasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  ''Jos Kisa nousee kevään pelien myötä pois tilaston viimeiseltä sijalta, voidaan kevään koosteeseen miettiä jotain muuta floppia.''

  Siitä pientä haastetta jokaiselle LeKi-fanille! Ei voi ainakaan menestystä syyttää, jos HeKin taakse jäädään. Kaikki hallille!

  http://www.jatkoaika.com/mestis.php?sivu=kolumnit&id=9530 <-- Siinä Johannes Hämeenkorven todella asiantuntevat jutut LeKin syyskaudesta.
   
 16. PikkuKasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
 17. PikkuKasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Tapio Sammalkangas LeKiin!

  Ässien puolustaja Tapio Sammalkangas siirtyy kahdeksi viikoksi LeKin riveihin! Näin LeKin rikkinäinen puolustus saa kaivattua vahvistusta. Ässät-faneilta olisi mukava kuulla, onko mies samantyylinen kaveri kuin sopimuspakkimme Anssi Tieranta? Molemmat kuitenkin Porissa pelanneet ja molemmista kuva fyysisinä peruspakkeina. Näin Sammalkangas soveltuu kyllä LeKin fyysiseen pelityyliin.
   
 18. Halmela Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  maajoukkue
  Lainaus:
  Isoin ero on se, että Tieranta ei ole liigatason pakki ja Sammalkangas on.
  Varoivaisesti varmaan Sammalkangas pestinsä pelaa, koska leikkauksen jäljiltähän sitä ollaan kuntoutumassa ennenkuin pääsee Liigarytmiin kiinni.
   
 19. PikkuKasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Lainaus:
  Sen takia Tieranta onkin sopimuspuolustaja LeKissä ja Sammalkangas vain lainalla? Kuitenkin hyvä laina meille ja sopii tyyliin ja tarpeisiin.
   
 20. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Lainaus:
  Vaikka Sammalkangas ei todellakaan ole mikään sateentekijä puolustajana niin Tierannan kanssa painii kyllä ihan eri sarjassa. Tapsalla on ihan hyvä veto viivasta ja osaa tehdä joskus maalinkin, parhaalla kaudella liigassa jopa 9 kappaletta. Fyysisesti aikamoinen patukka ja osaa kyllä hoitaa maalinedustahommat. Mestikseen varmasti ihan pätevä vahvistus ja odotan Tapsan palaavan piakoin Ässiin taistelemaan paikasta kuuden pelaavan pakin joukossa.

  Tästä top5 koosteesta näkee vähän Sammalkankaan työ-/tyylinäytettä... ;D

  http://www.youtube.com/watch?v=6tS6UIfjthg
   
 21. Larsen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Viimeksi muokattu: 22.01.2010 klo 10.06
 22. PikkuKasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Rajala pistettiin hivenen liian kovaan paikkaan ekaan matsiin. Koko joukkueen pelatessa äärimmäisen vaisusti Rajalankin esitys ei hirveästi kehuja herättänyt. Näkyi niin selkeästi, ettei ole vähään aikaan pelannut ja sisääntulo kestää vielä. Loistavaa silti, että mies tänne loppukaudeksi saatiin, vaikkei miehestä Kaipaisen saappaisiin vielä eilen ollutkaan. Väläytteli kuitenkin eilen pelikäsitystään pariin otteeseen.

  Ja eilisestä LeKi-Jukurit pelistä raportin jatkoaikaan kirjoittaneelle Johannes Hämeenkorvelle iso plussa, sillä raportin tähdistä löytyi viimeisenä meidän uusi faniklubimme, Kisa-Osasto. Hyvä, että miellytti! :D
   
 23. PikkuKasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Tammikuun viimeinen päivä lähestyy kovaa vauhtia, jolloin lyödään lukkoon kokoonpanot loppukevääksi. LeKin kannalta tilanne on erittäin merkityksellinen ja playoffeissa pärjäämisen kannalta siirtotakaraja saattaa tuoda yllättäviä muutoksia puoleen jos toiseen.

  Ensimmäisenä esittäisin pienen huolen Ilveksen tilanteesta. Joukkueessa pelaa jo tällä hetkellä paljon LeKin kalustoa ja joukkue irtisanoi juuri Pesosen, Soloduhinin ja Hulkkosen, joten materiaalin laajuus varmasti kyseenalaistetaan Ipan toimistolla. Itse voisin asioista vähemmän tietävänä kuvitella, että muutaman miehen lähdöstä huolimatta viime kauden pahojen taloudellisten tappioiden ja tämän kauden sukelluksen jälkeen rahaa hankintoihin ei liiemmin ole, joten varmasti olisi helppoa ottaa esimerkiksi Antonen, Aalto ja Mattila Ipaan materiaalia laajentamaan. Toivottavasti tämänkaltaista oikeusmurhaa ei kuitenkaan pääse tapahtumaan.

  Maalivahtiosastolla Koskela-Pätsi kaksikko on jo valmis parivaljakko, jolla voidaan periaatteessa lähteä torjumaan keväällä voittoja. Kuitenkin esimerkiksi Ilveksen maalivahtikolmikosta Markus Korhonen voi hyvinkin olla tulossa LeKiin loppukevääksi, joten mielenkiintoa riittää. Kokenut, taitava ja varma maalivahti on aina keväällä arvokas mies!

  Puolustuksessa avainkysymykseksi nousevat sopimuspelaajien loukkaantumiset. Jarkko Gladin loukkaantuminen Vantaalla ja Anssi Tierannan aiemmat vammat ovat todellisia murheita LeKille. Varsinkin Gladia tarvitaan kipeästi näyttämään esimerkkiä koko joukkueelle kaukalossa. Sopimuspakeista Petteri Friman selvisi Henrik Juntusen aivopierusta ja on varmasti hyvä mies kolmospakkipariin myös loppukaudesta. Nuorista Ilves-pakeista Ville Laine ja Jouni Aalto ovat kokemattomia, mutta esiintyneet edukseen. Periaatteessa kaksikon lisäksi HPK:n Lauri Kärmeniemen kanssa muodostavat hyvän backupin Jarno Virkin, Tierannan, Frimanin ja Gladin johtamalle puolustukselle. Tapparan Lasse Korhosta tuskin enää LeKissä nähdään.

  Hyökkäyspäässä materiaalia löytyykin periaatteessa ilman lainamiehiäkin taistella vaikka mitaleista. Hyökkäys vahvistuu varmasti Lukon Juuso Rajalalla ja lisäksi todennäköisesti ainakin Niko Snellman ja Juuso Antonen jatkavat LeKissä. HPK:n kolmikko Karevaara-Seitsonen-Lähteenmäki olisi mukava saada jäämään, mutta varsinkin Karevaara saa varmasti vastuuta myös ylhäällä. Tapparan miehistä Nestori Lähde pelailee todennäköisesti -89 tai myöhemmin syntyneenä vielä helmikuun täällä, mutta A-junnut kutsuvat tämän jälkeen. Mikäli juuri hankitut Scott Matzka ja Tomi Pekkala kuitenkin osoittautuvat hyviksi pelimiehiksi, voidaan kirvesrinnoilta odottaa laina-apuja, sillä joukkueessa on tällä hetkellä jo kaksi katsomossa istuvaa miestä. Tämän lisäksi vielä Janne Ojanen ja Antti Kangasniemi tekevät paluun helmikuun aikana.

  Loppujen lopuksi sunnuntain siirtomarkkinoilla LeKi voi hävitä tai voittaa osan menestyksestä, mutta ei kisalaisten mitalimahdollisuudet kokonaan kariudu, vaikka viikatemies heiluisikin kunnolla. Itse odotan toimistolla olevan vielä sanansa sanottavana siirtopelissä.

  Mahdollinen kokoonpanoarvio vähin laina-avuin:

  Kaipainen - Rajala - Hölli
  Antonen - Mattila - Snellman
  Joki-Erkkilä - Nippala - Välimaa
  Suomaa - Suvanto - Silvennoinen

  Glad - Aalto
  Virkki - Tieranta
  Friman - Laine/Kärmeniemi

  Pätsi(Koskela)
   
 24. Number 11 Jäsen

  Ei näköjään viikatemies pahasti käynyt kylässä ja ihan mielenkiintoinen loppukausi Lempäälässä varmasti nähdään. Hyökkäysosasto on Mestis-tasolle jopa ihan hyvä, vaikka määrällisesti näitä liigatason vahvistuksiksi luokiteltavia pelaajia riittääkin enää kahteen ketjuun, kun aiemmin parhaimmillaan kolmekin ketjua oli äärimmäisen kovia. Ryhänen kuitenkin on erittäin kova pelaaja Mestis-tasolle, jos vaan miehellä motivaatiota riittää. Taustat tuntien en olisi niin varma.

  Puolustusosasto näyttää huomattavasti heikommalta ja kiekollinen osaaminen puuttuu lähes täysin. Mikä muuten on Gladin tilanne? Mielenkiinnolla odottelen seuraavan LeKin ottelun kokoonpanoja nimenomaan puolustuksen osalta. Alakerrassa LeKi kieltämättä häviää valitettavan paljon monille muille Mestis-seuroille. Maalilla Pätsi ei allekirjoittanutta erityisemmin vakuuta, vaikka ihan hyvin on periaatteessa pelannutkin.
   
 25. PikkuKasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  + Sami Ryhänen
  + Jonas Alatalo
  + Niko Snellman
  + Markus Korhonen(ei täyttä varmuutta, Aamulehti)
  + Juuso Rajala
  + Lauri Viskari

  - Juuso Antonen(ei tietoa missään, valaistusta?)
  - Joona Karevaara
  - Nestori Lähde
  - Lasse Korhonen

  Eli kuten Number 11 sanoi, ei kovin pahoja menetyksiä LeKi kokenut eilisessä siirtorumbassa. Lähes jokaiselle menetetylle miehelle saatiin korvaaja, puolustuspää hivenen heikkeni, mutta Karhun tullessa maalivahtiosasto on sarjan kovimpia. Ja ainoastaan Ryhänen tuli ns. puskista. Snellman&co ovat kuitenkin jo pitkään täällä pelanneet.

  Puolustusosastosta #11 heitti varsin asiallisen heiton, sillä kiekollinen osaaminen viivalla on todella heikossa. Toki esimerkiksi Nippala voi pelata ylivoimalla viivassa, mutta silti tulivoimaa kaivattaisiin. Nokian Pyrystä tulleelle Alatalolle tuskin kannattaa mitään suurta kiekollista roolia asettaa. Jarkko Glad palaa Hirvosen mukaan kokoonpanoon ensi perjantaina Vaasassa, joten tärkeä paluu kokoonpanoon nähdään ajoissa.

  Hyökkäyspäässä Ryhäsen saapuminen tuo kaivattua maalintekovoimaa, mutta siirtorumban vaikutukset ratkeavat oikeastaan vasta, kun tiedetään Antosen määränpää. Mikäli Juuso jää Lempäälään, hyökkäyspää on todella vahva. Ilmankin toki Mestikseen varteenotettavaa tasoa.

  Kaipainen - Rajala - Hölli
  Joki-Erkkilä - Mattila - (Antonen/)Ryhänen
  Snellman - Suvanto - Välimaa
  Suomaa - Nippala - Silvennoinen

  Glad - Friman
  Virkki - Tieranta
  Alatalo - Viskari

  Korhonen(?)/Pätsi

  EDIT: Viskari lisätty
   
  Viimeksi muokattu: 01.02.2010 klo 17.39