Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Hatchetman tuotanto Jokerit-osiossa on ollut silkkaa flametusta ja ohi aiheen huutelua. Koska aiemmat huomautukset ja viikon pelikiellot eivät ole tepsineet, kyseinen nimimerkki päätyy tällä kertaa kahdeksi viikoksi jäähyaition puolelle.

Sulje ilmoitus

Leijonat Discoverylle (pl. miesten MM-kisat)

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana haamujänis, 13.06.2019 klo 13.28.

 1. IceWalker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HJK, K-Kissat, PiTa
  Täydellinen pohjanoteeraus jääkiekkoliitolta. Mainoksia mainosten perään ja huonosti toimitettuja kisastudioita. Näin palvellaan suurta yleisöä, joka tuskin on saanut vaatteensa kuiviksi torilla uimisesta. Kun jääkiekkoliitto ei arvosta maajoukkuetta koko kansaa yhdistävänä tekijänä, on turhaa vaatii pelaajiltakaan arvostusta. Rahastus on mennyt jo äärirajoille ja yli: on varmaan aika siirtyä seuraamaan jotakin sellaista lajia, jota ei vielä ole täysin myyty ja pilattu.

  Toisaalta, edelleenkin bisneslogiikka jää hämärän peittoon. Miten voi olla tuloksekkaampaa eliminoida suuri osa yleisöä mainosten parista ja jättää matsit vain todellisille lajiniiloille?
  Ainoa selitys tälle on se, että kun on riittävän iso putiikki, mitkään pikkurahat ovat sille yhdentekeviä, kunhan vaan päästään pilaamaan sekin vähän maajoukkuelätkästä, joka oli vielä jäljellä. Tai tarkemmin, tuskin edes tietävät, mitä Suomen suhteen ostivat.
   
 2. Valapatto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Kaikki on kyllä päin vittua vaikka oikeasti varmaan mikään ei juuri edes muutu.
   
  HOOLIGAN_ tykkää tästä.
 3. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Lähinnä taitaa muuttua vain se että jos haluaa katsoa muiden kun Suomen pelejä niin pitää vielä yksi maksupaketti ottaa muiden lisäksi entiseen nähden, mutta jos rahaa riittää lompakosta niin ei varmaan mikään.

  Koko sopimusta jos miettii niin liiga taitaa ainakin hieman hyötyä tästä koska nyt tuo TV5 profiloituu enemmän lätkäkanavaksi ja varmaan ihmiset helpommin nuo yksittäiset liigapelitkin tuolta huomaa.
   
 4. MikGo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Leijonat
  Lainaus:
  Tiedän. Normaali television käyttäjä ei vain käytä Chromecastia eikä halua katsoa peliä tietokoneen näytöltä. Siinä on monelle liian korkea kynnys.
   
  Goner tykkää tästä.
 5. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat: KalPa
  Lainaus:
  Miten määritellään normaali television käyttäjä? Jopa lähes 70-vuotiaat vanhempani käyttävät Chromecastia.
   
 6. MikGo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Leijonat
  Lainaus:
  Hyvä kysymys. Kuulen vain monen suusta (ikähaarukka 20-70v), että ei halua tai ei ole kiinnostusta hankkia mitään lisäpalikoita televisioon. Heille on se television katselua, että istutaan sohvalle ja otetaan kaukosäädin käteen ja ruvetaan katselemaan televisiota. En osaa sanoa suoraan kuka tai mikä on normaali television käyttäjä.

  Toivon, että mahdollisimman paljon tulisi ohjelmaa TV5 kautta, mutta nykyään on trendinä, että lähetään jonkin sovelluksen kautta ohjelmaa. Lapissa käsittääkseni on myös alueita, jossa TV5 kanava ei näy antennin kautta. Tavoittettavuus tässä kärsii ja se on mielestäni suuri ongelma.
   
 7. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK
  Oliko niin, että Discovery ei näytä HD-kanavia vaan mennään jollain low-res meiningillä?
   
 8. Peltinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  TV5 näkyy ainakin HD:nä. DPlaystä en osaa sanoa.
   
  Lätkä-Bongari Iso-E tykkää tästä.
 9. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat: KalPa
  Lainaus:
  Joo toki, mutta itse kyllä uskon että TV5 näyttää melko kattavasti näitä pelejä. Veikkaan että EHT:lla Suomen pelit ja sama myös nuorten kisojen kohdalla. Muita sitten ohjelmakartan salliessa.

  Eihän Ylekään näytä nykyään kaikkia EHT-pelejä tai vastaavia telkkarista, osa tulee Areenasta.

  Edit:

  Ja tosiaan esim. Viafree ei ole vertailukelpoinen tähän koska Viasatilla ei ole ilmaiskanavaa olemassa.
   
 10. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Lainaus:
  Mikä tässä oikein muuttuu Yleen nähden? Siis muu kuin kanava? Katsojaluvut tulevat varmasti jonkin verran putoamaan Ylen ajoista, koska TV5 on paljon uudempi ja pienempi kanava, mutta eiköhän joku tärkeä U20-matsi saa ihmiset sankoin joukoin TV5:lle.

  Omalta osaltani muutos ei tule johtamaan kummoisiin toimenpiteisiin, koska eurohöntsiä katson ottelun tai kaksi kauteen. U20-kiekkoa tulee tapitettua aikataulun mukaan.
   
 11. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Toisaalta aika kovaa tahtia Suomi mobilisoituu ja vielä tämä vuosi kuitenkin näkyy pelit YLE:ltä, että vuoden päästä tilanne on taas jo aika eri ja taisiko vielä Suomi siirtyä ensivuoden puolella TV:ssä kokonaan teräväpirtoon joten ihmiset varmaan uusii kalustoakin aika nopeaan lähivuosina. Liäksi kun kanavalla on jo liigapelejä niin varmasti tosiaan jääkiekko kuitenkin hyötyy hieman tuosta että "keskitetysti" enemmän yhdelle kanavalle ilmaista jääkiekkoa tulee vaikka tuo nyt tietenkin tietää todellannäköisesti yhtä maksukanavaa lisää jos haluaa muitakin kun Suomen pelejä seurata.
   
 12. ijuka Jäsen

  Lainaus:
  Hoitiko muka? Käytännössä vaan Suomen pelit pystyi katsomaan edes Areenasta. Se olisi ihan OK, jos muiden maiden pelien katsominen olisi edes jotenkin mahdollista, vaikken tästä mitään tule maksamaan. Sen verran höntää jotain u20 ja ehkä u18-kisoja lukuunottamatta koko tarjonta on.
  Lainaus:
  Jaa-a. Itse en katso televisiota enää lainkaan. Katselen kaiken suoratoistolla tietokoneen monitorilta. Onhan niitäkin ihmisiä, jotka eivät älypuhelimia käytä lainkaan koska ovat liian monimutkaisia. Mutta maailma muuttuu.
   
 13. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT, KISE
  Lainaus:
  Ei ollut. Omiasi muistelet.
   
 14. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK
  Lainaus:
  Onko näin? Hyvä että kerroit, kun en sitä vielä ollut kuullutkaan muualta. Hieno homma joka tapauksessa.
   
 15. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Minulta taas jää viestisi logiikka hieman hämärän peittoon. Mietitkö bisneslogiikkaa siis nyt Jääkiekkoliiton vai Discoveryn kannalta? Kuvittelisin, että liiton, mutta toisaalta taas puhut lopussa siitä, että tiesivätkö edes mitä ostivat. Eli viittaat kuitenkin Discoveryyn. Heidän osalta bisneslogiikka on nähdäkseni ihan selkeä. Hankitaan rahalla iso suomalainen urheilubrändi ja saadaan sitä kautta haalittua toivon mukaan paljon uusia katsojia. Voin olla melko varma, että eivät hankkineet oikeuksia päästääkseen pilaamaan sekin vähä mitä maajoukkuelätkästä on jäljellä. Uskoisin, että tuollaiseen toimintaan olisi helpompia ja halvempiakin kohteita jos joku näin masokistisesti tykkäisi ajatella.

  Itse jäin miettimään tuon Jatkoajan etusivullakin uutisoidun Discoveryn tiedotteen osalta sitä kun tuossa komeasti lupaavat, että tuovat tarjolle enemmän Leijonia kuin koskaan aiemmin. Kun peilaa nykyiseen Ylen tuotantoon ja tarjontaan, niin vaikea tuosta on enemmän Leijonia tuoda tarjolle. Yle näyttää nykyisin kaikki miesten maajoukkueen pelit (pl. lukien tietenkin MM-kisat), naisten MM-kisat ja myös joitain naisten maajoukkueen muita pelejä. U20- ja U18-kisat kokonaisuudessaan Suomen osalta sekä lisäksi kaikki ratkaisupelit. Miten siis Leijonia voidaan tuoda nykyistä enemmän tarjolle, sitä jäin tässä miettimään.
   
 16. Naamavelli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jets & Jellonat
  Lainaus:
  Discoveryllä on jo entuudestaan Animal Planet -kanava, jossa näkyy myös leijonia.
   
  Viimeksi muokattu: 14.06.2019 klo 20.14
  Manazeri, Numero13, Flou ja 11 muuta tykkäävät tästä.
 17. Sergei Fedorov Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  James Harden, Tyson Fury
  Lainaus:
  Monilla vanhemmilla ihmisillä ei ole a) älytelevisiota b) läppäriä tai tietokonetta c) älypuhelinta d) chromecastia.

  Itseäni toki ei juurikaan hetkauta, vaikka Leijonat Yleltä pois siirtyykin.
   
 18. Valapatto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Toivottasti Leijonat innostaa hankkimaan ja opettelemaan näiden käyttöä, että pysyvät edes jollain tasolla maailman menossa mukana. Koskee kaiken ikäisiä ihmisiä.
   
  Pardus tykkää tästä.
 19. TheRimpula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Telialta voi käydä kysymässä kuinka hyvin se onnistuu, että ei myy asiakkaille tuotetta, joka toimii asiakkaiden laitteilla, vaan tööttää tuotteen uunista ulos ja syyttää asiakkaan laitteita.

  Tilanne on toki eri, mikäli tuotteen laatu paranee huomattavasti ylimääräisillä härpäkkeillä.
   
  Sergei Fedorov tykkää tästä.
 20. Valapatto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  No näitä laitteita voi toki käyttää onneksi muidenkin kuin Telian kanssa.
   
 21. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  Naiskiekon näkökulmasta tämä päätös on Jääkiekkoliitolta järjetön. Yle on juuri välittänyt esimerkillisesti olympialaiset ja historialliset Espoon MM-kisat. Nyt sitten Naisleijonien pelit haudataan jonnekin Ö-luokan TV-kanavalle, sovellusten tai maksukanavien taakse. Muiden maiden pelejä ei näe varmaan vahingossakaan ilman maksupakettia. Jo miesten MM-kisojenkin kohdalla on ollut se tilanne, että esim. radiosta ei ole voinut kuunnella loppuottelua, jos Suomi ei satu pelaamaan siinä.

  Jos olympialaisten tai MM-kisojen aikaan naiskiekon ääreen eksyi uusia katsojia hieman vahingossakin, tämän päätöksen jälkeen se on epätodennäköisempää. Toivottavasti Jääkiekkoliitto sai tästä edes kottikärryllisen rahaa ja osaa ohjata sen naiskiekon tukemiseen.

  Yksi asia on mielestäni unohdettu kokonaan tässä keskustelussa. Kyse ei ole pelkästään siitä, mitä kautta ottelut on mahdollisuus nähdä. Etenkin naiskiekon kohdalla Ylen kattava eri median muotoja hyödyntävä journalistinen panos ottelulähetysten lisäksi on ollut tärkeä lajin ja sen huippujen tekemisessä suurelle yleisölle tunnetummaksi. Sama toimii juuri parhaillaan jalkapallon naisten MM-kisojen kohdalla. Epäilen kaupallisten kanavien intoa panostaa tuohon osa-alueeseen, koska naiskiekossa ei ainakaan vielä pyöri rahaa kovinkaan paljon.

  Naisten MM-kisathan olivat ennen Ylen kautta monta vuotta osa Maikkarin maksupakettia ja ainakaan siellä ei panostettu hommaan yhtään. Edes rahalla ei nähnyt kuin yksittäisiä otteluita.
   
  LaTe_Show tykkää tästä.
 22. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), Suomalaiset (TML, VGK) & Kummitus
  Lainaus:
  Ostetaan se Chromecast ja lopetaan nillitys. Kehitys kehittyy ja siinä joko voi pysyä mukana tai olla pysymättä, omia valintoja.
   
 23. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), Suomalaiset (TML, VGK) & Kummitus
  Lainaus:
  Paskapuhetta, ainakin omassa tuttava ja sukulaispiirissä CC on verrattain yleinen, jos ei smartvtä omista ja sukulaiset joista puhun kaikki ovat +50v

  Käyttö on yksinkertaista ja helppoa, siksi myös suosittua.
   
 24. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat: KalPa
  Lainaus:
  Olisikohan kuitenkin aiheellista ensiksi odottaa sinne saakka että nämä pelit sinne Discoverylle siirtyvät ja vasta sen jälkeen tehdä päätelmät mistä ne pelit näkyy? Edelleenkin on todettu että kaikki tähän saakka ilmaiseksi nähtävillä ollut sisältö tulee jatkossakin näkymään ilmaiseksi. Discoverylla on omat ilmaiskanavansa ja niitä itse asiassa on jopa yksi enemmän mitä Ylellä eli yhteensä neljä kappaletta. Ja lisäksi heillä on Dplay josta näkee näiden ilmaiskanavien sisältöä ilman maksua.

  En näe mitään syytä miksei valtaosa peleistä edelleenkin näkyisi ihan normaaliin tapaan televisiosta, siis ainakin sellainen sisältö mikä ihmisiä pääsääntöisesti kiinnostaa. Näihin voidaan laskea mukaan U20-kisoista Suomen pelit, naisten jääkiekkomaajoukkueen pelit arvokisoissa ja sitten myös miesten EHT ja muut maaottelut.
   
  Tinke-80, HOOLIGAN_ & Pardus tykkäävät tästä.
 25. IceWalker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HJK, K-Kissat, PiTa
  Lainaus:
  Oletan, että jääkiekkoliitto onnistui tuotteen ylihinnoittelussa, joten viestini fokus keskittyy Discoveryn liiketoimintaan. Discovery siis maksaa tuotteesta, ei saa sitä ilmaiseksi, joten kanavan täytyy saada toiminnalleen katetta. Varmaan liitto on perustanut oman hintansa YLEn tuotteen katsojamääriin, joten Discoveryn pitää nostaa katsojamääriä varsin pienen osuuden (2% kaikista kanavista) kanavalla. Kun samanaikaisesti tuote hautaantuu pienelle kanavalle ja katteen pitäisi nousta, ollaan vaikean yhtälön äärellä. Itse uskon, ettei Discovery pahemmin piittaa tästä, lienee enemmän brändäystä.

  Mutta kuten todettua, jääkiekkoliitto osoitti jälleen kerran, ettei se ymmärrä maajoukkuetta koko kansan yhteisenä joukkueena. Tavoitteena on vain nyhtää menestyksestä aivan kaikki ja vielä kaiken huipuksi saada porukka maksamaan tulevissa MM-kisoissa kiskurihintoja ja sama uudelleen. Toiminnassa piilee omat riskinsä, on vain yksi Jukka Jalonen ja jos suomalaispelaajien virta jatkuu AHL:n samanlaisena ja osallistuminen MM-kisoihin samanlaisena, pian pelaamme liigan jämäpelaajilla kisoissa. Sitä joukkuetta ei edes JJ luotsaa mestaruuteen, jolloin koko maajoukkue hautautuu kenenkään välittämättä jollekin vitoselle. Ja sitten joudutaankin myymään surkea tuote taas YLElle, joka tarjoutuu uskollisesti haalarihommiin jne. jne.