Leijonat Discoverylle (pl. miesten MM-kisat)

  • 83 143
  • 337

Roikkukiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Kal€n jyrähtelyt
Voin samastua harmitukseen, ja ihmettelin juuri samaa jälkihöyryjä katsellessa, vaikka en itse nyt kärsinytkään. Aikamoinen lampaanperse niille, jotka olisivat halunneet spoilaamatta katsoa.
Nojoo, onneks tämä ei päivää ny pilannu ja lopputuloski miellytti. Ei ole tullut katsottua näitä kisoja oikein, mutta finaali ois ny kiinnostanu nähä. Onneks sentään Cmorella toimii hyvin liigapelien jälkilähetykset.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Kyllä ketutti aamulla kun olin oikein pitänyt itseäni uutispimennossa, etten näkisi finaalin lopputulosta mistään (Ilmoitukset viestipalveluista piiloon ja kaikki mahdolliset uutiskanavat suljettuna). Sitten sumuisilla silmillä avaan discoveryn sivun niin ekana sieltä pamahtaa leijonat kultakuvassa.. Oishan se liikaa pyydetty, että tulosta ei paljastettaisi heti etusivulla.
Discoveryllä ei ole näköjään opittu mitään vuoden aikana. Sama kävi 2021 nuorten MM-kisojen pronssiottelun kanssa.

Tässä vielä kokemuksia reilun vuoden takaa.
Tämä spoilaaminen onnistui vielä pronssiottelunkin kohdalla, kun Leijona-aition kuvissa näkyi Suomen joukkue pronssimitalit kaulassa.

Tuossa firmassa tuntuu olevan uskomattoman vaikeaa tajuta, että kaikilla ei ole aina mahdollisuutta katsoa otteluita suorana. Varsinkaan hankalaan aikaan lähetettävien otteluiden osalta, mitä näissä toisella puolella maapalloa pelattavissa turnauksissa on monesti. Tällainen asia pitäisi olla nykyisellä suoratoistopalveluiden aikakaudella ihan perusjuttuja, kun palveluita markkinoidaan nimenomaan mahdollisuudella katsoa sisältöä silloin, kun se katsojalle sopii parhaiten.

Onhan se myös aika perseestä, että IIHF-turnauksien Suomen maajoukkueiden ottelut näkyvät maksutta vain perinteisessä televisiossa, mutta Yle Areenan kaltaisia TV-lähetyksen kanssa rinnaikkaisia nettistriimejä ja tallenteita nähdäkseen pitää olla maksupaketti. Sitten maksavan asiakkaan naamalle syljetään vielä tällä tavalla ala-arvoisen puuhastelun muodossa, eikä edes opita aiemmista virheistä.

Ilmeisesti tiettyjen arvokisojen maajoukkuepelit maksuttomille kanaville rajaava lainsäädäntö ei koske sitten nettilähetyksiä, kun maksuttomat lähetykset voidaan rajata vain perinteiseen televisioon. Laki ei taida olla siis siltä osin ihan tässä päivässä kiinni. Huuhkajien pelien osalta on kyllä ollut aiemmin mm. maksuttomia Viafree-viritelmiä, joten muitakin mahdollisuuksia olisi kuin lykätä kaikki mahdollinen maksumuurin taakse.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Eniten vituttaa kaikki.

Mutta onhan tuo imo paskaa, ettet voi katsoa pelejä mistään ilmaiseksi netin kautta. Joo tulee TVstä mutta entäs kun olet paikassa, jossa ei ole tvtä? Pitää maksaa vähintään 10e/kk.

Kyllä mistä tahansa muualta olet aina voinut kisat katsoa kisakatsomosta ihan mistä vain ilmaiseksi, ilman että paikalla on TV töllötin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Rush

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, KuPS, MI6, Supo. Inhokki: KGB, CCCP
Kyllä mistä tahansa muualta olet aina voinut kisat katsoa kisakatsomosta ihan mistä vain ilmaiseksi, ilman että paikalla on TV töllötin.
Ei ole kyllä Maikkariltakaan näkynyt enää ilmaiseksi tuo MTV3:n suora lähetys netin yli. Tai sanotaanko että joitain vuosia sitten oli näin, en tiedä miten nykyään. Jossain vaiheessa kuitenkin oli se että Maikkari ei lähettänyt pelejä maksutta netin yli.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Valitettavasti Maikkarilla oli tosiaan myös sama tilanne MM-kisojen kanssa.

Kevään 2018 MM-kisoista jäi myös elävästi muistiin, että loppuottelua ei pystynyt kuuntelemaan edes radiosta. Satuin olemaan loppuottelun aikaan ratin takana, joten ei ollut mahdollisuutta seurata loppuottelua television ääressä. Radio Nova lähetti niistä kisoista Leijonien pelit, mutta kun Suomi putosi Sveitsille jo puolivälierässä, niin samalla hiljeni myös radioselostukset.

Kaupalliset kanavat tekevät vain minimin, mitä lainsäädäntö velvoittaa, eikä niissä ajatella samalla tavalla lajin näkyvyyttä tai suomalaisten mahdollisuuksia nähdä suurta yleisöä kiinnostavia lajeja. Toivottavasti Jääkiekkoliitossa silti pystytään nauramaan matkalla pankkiin, koska parin vuoden takaisesta uutisoinnista jäi sellainen kuva, että nimenomaan liitto ei halunnut silloin jatkaa sopimusta Ylen kanssa.
 

Don Douchebag

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tää välillä kummastuttaa että ”vaaditaan” jotain Ylelle. Jos Ylen pitäisi ostaa täydet oikeudet vaikka MM-kiekkoon tai olympialaisiin, eihän mikään estäisi myyjää hinnoittelemasta oikeuksia vaikka 50-kertaiseksi niiden todellisesta arvosta?
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Vieläköhän Juhani Henriksson yli-iloinen virne naamalla toivottelee katsomaan KHL:n pudotuspelejä?

Sehän jyräsi nämä mainokset Suomen kulta-juhla ohjelman päälle.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Lert

Koge

Jäsen
Vieläköhän Juhani Henriksson yli-iloinen virne naamalla toivottelee katsomaan KHL:n pudotuspelejä?
Ei kyllä ole onni ollut Discoveryn jääkiekkolähetysten puolella tänä vuonna. Ensin U20-kisat keskeytetään ja sen jälkeen NHL-pelaajat vetäytyvät olympialaisista. Suomen olympiakultaa ei ehditä kauaa juhlia ennen kuin vetävät juhlalähetyksen vihkoon ja seurauksena somemyrsky. Nyt vielä Venäjän hyökkäys Ukrainaan ja siitä seurannut Jokereiden todennäköinen vetäytyminen KHL:stä sekä yleinen mainehaitta KHL-kumppanuudesta.

KHL:n osalta poliittinen riski toki ainakin olisi pitänyt tiedostaa jo syksyllä, kun sopimuksia tehtiin.
 

Pardus

Jäsen
A-maajoukkueen harjoitusottelut TV5:llä huhtikuussa:

Ke 13.4. klo 20.00 Tanska - Suomi
To 14.4. klo 16.00 Tanska - Suomi
To 21.4. klo 18.30 Suomi - Norja
Pe 22.4. klo 18.30 Suomi - Norja
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös