DripL

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Boldaamastani kohdasta olen ja tulen olemaan ikuisesti eri mieltä. Tämä foorumi on avoin kanava kaikille kannattajille, eikä tällä foorumilla ole suoranaisesti mitään tekemistä koko seuran kanssa. Keskustelua tulee todellakin käydä, ja mikäli kirjoittelu palstalla vaikuttaa joukkueen työrauhaan, niin tätä palstaahan ei todellakaan ole pakko lukea. Ehdoton tyrmäys täältä kaikille tällaisille ehdotuksille.

Lehterän edesottamuksista voisi toki keskustella myös siinä ketjussa, jonka otsikossa hänelle ei vaadita potkuja.
Tämä oli multa ainakin enemmän oman mielenrauhan takaama kirjoitus. Viime kausi oli tarpeeksi rankka eikä jaksa nyt vielä negailla samaan tahtiin. Toki saat sen tehdä ja muutkin. Lappeenranta/SaiPan ympärillä kulkeva pössis on nykyään profiloitunut todella tuuliviiriseksi. Siihen varmasti vaikuttaa, ettei menestystä tullutkaan Tirkkosen jälkeen toivotulla tavalla eikä hirveästi sitä ennenkään.

Eihän tämä helppoa ole mitenkä päin vain.


E: ja ei varmasti vaikuta joukkueen työrauhaan. Ei ammattilaisjoukkueissa lueta mitään jatkoaika.comia tai muutakaan fanipalstaa.
 

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, LA Kings, Malaga CF
Esitän toiveen ja ymmärrän, jos tyrmätään kättelyssä.

Tero kertoi nyt missä mennään aika kattavasti ja moni varmasti miettii, että mitä köyttä siellä nyt syötetään, mutta nöyränä Lehterä astui esiin ja tuota on yleensä arvostettu täälläpäin.

Annettaisiko tämän ketjun osalta Terolle ja joukkueelle hetki aikaa? Ei me kuitenkaan saada häntä huutamalla pois palliltaan eikä korvaaja olisi välttämättä mikään messias.

Uskottaisiin hetki päävalmentajaamme, että homma lähtisi pikkuhiljaa toimimaan? Hänellä on ura pelissä tällä kaudella, joten tuskin hän nyt löysin rantein vetelisi.

Painotan, että itse olen halunnut Terolle lähtöä viime kaudesta alkaen, mutta aion antaa työrauhan sekä hallilla että foorumilla. Aion ja haluan uskoa, että SaiPa nousee lentoon tällä kaudella.
Eikö Leterälle olla mielestäsi annettu jo aikaa?
Osaa puhua, mutta miuta ihmetyttää, etttä joku vielä uskoo vielä noita horinoita.
Tamikin osaa puhua kauniita asioita, mutta uskovathan jotkut joukupukkin ja tonttuihinkin.
 

DripL

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Eikö Leterälle olla mielestäsi annettu jo aikaa?
Osaa puhua, mutta miuta ihmetyttää, etttä joku vielä uskoo vielä noita horinoita.
Tamikin osaa puhua kauniita asioita, mutta uskovathan jotkut joukupukkin ja tonttuihinkin.
On annettu. Kolmannen kauden alussa pitäisi näkyä jo jotain parempaa. Mielestäni puhui tänään ihan asiallisesti ja on sitten melkoinen seppä, jos veti jotain roolia edelleen.

Joskus nämä asiat myös ottavat aikaa. Hyvin paljon mahdollista myös, että kauden päätteeksi Lehterä kannetaan kottikärryillä rautatieasemalle.
 

Herra Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Katsoin tuon haastattelun. Mielestäni siinä ei ollut mitään moittimista. Ei puhunut ympäripyöreästi. Minä ainakin ymmärsin pointin. Sitä toivoo monesta eri syystä, että peli loksahtaisi paremmin uomiinsa. Siinä toivossa nyt eletään - tietysti jotain konkreettista pitää pelaajien ja valmennuksen osalta tapahtua, että näin tulee myös käymään.
 

Giallo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ammattilaisurheilujoukkueen valmentaja on rooli, jonka täytyy kestää julkista arvostelua.

Kaksi haaleaa kautta takana, eikä taas ole alkanut sen valoisammin. Odotettiinko Lehterältä enemmän? Selinin aikaan tällaisista ajoistakin nähtiin päiväunia. Mutta silloin seurassa kyti yhtenäinen eteenpäin menemisen tunne. Konkretisoitui sitten Pekan aikana.

SaiPa on tällä seurana hiukan sekavassa tilanteessa. Toisinaan selkeää linjaa tai identiteettiä ei tunnu olevan minkään muun kuin seuran värien osalta.

"Sitten 2024 kun pelataan uudessa hallissa ja Hämäläisen Ville on penkin päässä.."

Lehterä on selvästi supliikkimies. Haastatteluissa ottaa kyllä vastuun huonoista asioista ja puhuu jämäkästi. Kansa tykkää suoraselkäisestä miehestä.
Jostain kuitenkin kertoo, jos joukkueen pelitavassa (tai sen puutteessa) on täysin nähtävissä, ettei joukkue pelaa valmentajalleen. Ilveksellä oli hieman samanlainen tilanne, ja kausi näyttää miten laiva kääntyy.

Torihuhut siitä, miten meillä vierasreissuilla päävalmentaja hyppää matkalta kyytiin ja kiirehtii pelien jälkeen kohti Ruuhka-Suomea kertovat sitoutumisen tasosta jotain.
Eihän miestä näy aina edes harjoituksissa, jäällä ainakaan.

Joukkue tuntuu olevan kuin teini, jonka isä on vain ajoittain paikalla ja pyrkii korvaamaan puuttuvaa läsnäoloaan tiukalla kurilla.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Salt

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Ei ammattilaisjoukkueissa lueta mitään jatkoaika.comia tai muutakaan fanipalstaa.
Minä olen eri mieltä, en vain usko, etteikö nämä "ammattilaisetkin" olisi kiinnostuneita siitä mitä heistä ja joukkueesta kirjoitetaan.
Hyvinhän Jonne Virtanenkin tiesi mitä hänestä oli TPS palstalle kirjoiteltu heti sopimuksen irtisanomisen jälkeen.
 
Totuuden torvi: Minä ja Ernesti Hentusen sanomalehti.
Minä olen eri mieltä, en vain usko, etteikö nämä "ammattilaisetkin" olisi kiinnostuneita siitä mitä heistä ja joukkueesta kirjoitetaan.
Hyvinhän Jonne Virtanenkin tiesi mitä hänestä oli TPS palstalle kirjoiteltu heti sopimuksen irtisanomisen jälkeen.
Ehkä juuri siksi Jonne pelaa tällä hetkellä amatöörisarjassa, kun ei ymmärtänyt ammattilaisuuden edellytyksiä?
 
RAPORTOI

Mälkiä

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Olen nyt katsonut tuon Lehterän selittelyvideon useamman kerran läpi. Aina vaan vähemmän rehelliseltä ja oikeasti älykkäältä kuulostaa.
Selitys 1. Hyökkäyspelikirja on ohut(?), mutta kellään ei ole siitä mitään kysyttävää, vaikka ongelma ei olekaan rakenteellinen, sillä ongelma on pelaajilla korvien välissä.
Jos SaiPa olisi pelannut alkukauden rohkeaa kiekollista peliä, jossa pyritään pitämään paljon kiekkoa ja pitämään langat omissa käsissä pelin virtauksen suhteen, ja SaiPa olisi sortunut sitten toteutuksessa yksilövirheisiin ja hävinnyt sitä kautta, niin tämä olisi silloin ehkä jotenkin järkevä selitys. Tilanne on se, että SaiPa ei todellakaan ole yrittänyt tuollaista peliä. Tämä selitys ilmeisesti kytkeytyy enemmän tai vähemmän joihinkin Lehterän kuvitelmiin hänen täydellisessä ideamaailmassaan leijailevasta SHL-kiekosta, jota ei kentällä kuitenkaan näy missään muodossa. SaiPa on joukkue, joka on ohjeistettu hakkaamaan kiekkoa vaikka paineettomassa tilassa väkisin kohti keskialuetta ilman sen kummempaa näkyvää suunnitelmaa. Samaa mieltä olen toki siitä, että se pelikirja on ohut, ja ehkä pelaajat eivät tosiaan keksi siitä mitään kysyttävää. Loput tästä selityksestä on pelkää sontaa.

Selitys 2. Osa pelaajista on nostettu aiempaa suurempaan rooliin, mikä aiheuttaa primitiivireaktioita (juokse tai jähmety). Kiekonriistot SaiPalta johtuvat siitä, että pelaajat jähmettyvät silloin tällöin primitiivireaktiona.
Ensinnäkin, tämähän on ollut koko tämän vuosituhannen, ellei pidempäänkin, SaiPan suurimpia vahvuuksia; nostetaan "hylkiöitä" isompaan rooliin, jolloin peli-ilo ja tehot ovat usein löytyneet. Tästä on lukuisia esimerkkejä edellisen parinkymmenen vuoden ajalta. Miksi tämä onkin yhtäkkiä SaiPan heikkous? Miten "primitiivireaktiot" liittyvät jääkiekkoon yhtään mitenkään? SaiPan joukkue on pelannut rotaatiopakkeja myöten lapsesta asti jääkiekkoa. Siihen on sellainen rutiini, ettei mitään primitiivireaktioita voi ihan oikeasti puskea kellään yli d-juniori-ikäisellä päälle. Kova luistelu jääkiekossa = karkuun juokseminen primitiivireaktiona? Uskomattoman häikäilemätöntä hevonpaskaa, johon Lehterä ei voi itsekään aidosti uskoa.

Selitys 3. Pelaajat yrittävät paniikkireaktiona tehdä liian vaikeita asioita, vaikka on yritetty pelata yksinkertaisesti.
Niin, ehkä ne Riikolan kaikki 127 paniikkipitkää ovatkin olleet sellaisia nummelinmaisia avausyrityksiä. Ja ihan tosissaan, voisiko ongelma ehkä olla siinä, että SaiPan pelaajat eivät varsinkaan hyökkäystä rakentaessaan tiedä, mitä nämä helpot, yksinkertaiset ratkaisut olisivat? Ei kukaan voi väittää, että joku joukkue olisi kollektiivisesti paniikissa joka ikinen kerta helpon ratkaisun edessä. Kuulostaa noin tuhat kertaa järjellisemmältä selitykseltä, että yksinkertaisia ratkaisuja ei vain ole ohjeistettu tai harjoiteltu kunnolla.

Teron johtopäätös: aikoo olla luottavainen ja kärsivällinen pelaajien suorittamisen suhteen.
Lehterä antaa tässä ikään kuin ymmärtää, että hän on (kuten viime kaudella) nerokkaan pelitapansa valmentanut, ja nyt pallo on (kuten viime kaudella) joukkueella, jonka pitää vain ottaa homma haltuun ja onnistua. Eli kuitenkin vastuu työnnetään vähän sivuun omilta harteilta (kuten viime kaudella, jälkikäteen tapahtuneista selityksistä huolimatta). Selitys kiteytyy siihen, että Lehterän mielestä homma on vain siitä kiinni, että pelaajien pitää nyt saada onnistumisia paineen alla. Kysymykset SaiPan omasta pelikirjasta ohitetaan muuten erittäin sujuvasti, ja sen sijaan Tero alkaa puhua siitä, kuinka monta kertaa KooKoo pääsi kiekon kanssa yli punaviivan. Myös Kärppien, Lukon ja KalPan pelaamisesta kuullaan suoria arvioita, toisin kuin Saimaan Pallon pelaamisesta.

Rimpulan johtopäätös: oikean maailman ja Lehterän selitysten välillä on sama ristiriita kuin ennenkin.
Lehterä ei koskaan puhu suoraan SaiPan pelaamisen konkreettisista puolista. Se vähä mitä kuullaan on höttöistä ja epäselvää filosofointia, joka ei tunnu liittyvän tosielämän tapahtumiin. Tekstiä tulee, mikään ei muutu ja peli näyttää paskalta jo ainakin toista vuotta putkeen.

Toivon tietenkin, että kaikki muuttuu hyväksi, ja että SaiPan pelitapa on Lehterän puheiden mukaisesti ihan vain pelaajien henkisestä tilasta ja primitiivireaktioiden inhiboimisesta kiinni. En vaan usko tähän kusetukseen enää pätkääkään, enkä suoraan sanottuna ymmärrä, miksi kukaan uskoisi.

Lehterästä voi jonain päivänä tulla vielä hyväkin päävalmentaja Liigaan, mutta tällä hetkellä mies on väärässä paikassa. Päävalmentajuus Suomi-sarjassa tai Mestiksessä olisi luultavasti sopivin paikka lähteä rakentamaan päävalmentajan työkaluarsenaalia. Toinen sopiva paikka voisi olla jonkin Liiga-joukkueen apuvalmentajana jonkinlaisen mentorin roolissa. Nykytilanne ei palvele SaiPaa, SaiPan yhteisöä, eikä myöskään Lehterän uraa valmentajana.
 
Viimeksi muokattu:
"Keskitytään siihen, mitä meillä on, eikä siihen, mitä meillä ei ole."

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Nyt jo pikkuhiljaa kenkää. Muuten menee tämä kausi ihan terveisien lähettelyksi.
 
Kun saksalaiset laittaa kypärän päähän ne on aina tosissaan, oli laji mikä hyvänsä. -Juhani "Don Tami" Tamminen

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Nyt jo pikkuhiljaa kenkää. Muuten menee tämä kausi ihan terveisien lähettelyksi.
Monta olisi pitänyt Teron tehdä tänään, että olisi säilyttänyt työpaikkansa?
 
"Canada is not Finland" TSN:n studiosta toisella erätauolla finaalin ollessa 3-0. Peli päättyi 3-5.

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Monta olisi pitänyt Teron tehdä tänään, että olisi säilyttänyt työpaikkansa?
Valmentaja kantaa tulosvastuun. Olet kuitenkin pitkää seurannut jääkiekkoa, luulisi olevan tuttujuttu. Ja onhan se peli nyt paskaa...

Edit. Suikkasen Kaitsu olisi vapaana...
 
Viimeksi muokattu:
Kun saksalaiset laittaa kypärän päähän ne on aina tosissaan, oli laji mikä hyvänsä. -Juhani "Don Tami" Tamminen

Coxkyttä

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Lehteräkö se on käskenyt purkamaan aina sokkona ränniin kun vastustaja karvaa?
Ampumaan kudit aina päin ensimäistä blokkaajaa?
Kyllä se sitten joutaa lähtemään. Prkl!
 
Vai vielä uusi halli?
Viimeinen sammuttaa valot!

Bacon

Jäsen
Jos Lehterä saa monoa, niin tilalle palkkaisin Suikkasen loppukaudeksi. Hän on ennenkin onnistunut lyhyellä aikavälillä saamaan homman toimimaan esim. Bolzanosta leipoi EBELin mestarin kesken kauden mukaan tultuaan. Ei siinä ainakaan häviä mitään. Mutta ensi kaudeksi etsisin uuden valmentajan.

Mutta en jaksa uskoa potkuihin ainakaan vielä. Aika harvoin SaiPa potkii valmentajia kesken kauden.
 
Viimeksi muokattu:
Tissit.

Mälkiä

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jos Lehterä saa monoa, niin tilalle palkkaisin Suikasen loppukaudeksi. Hän on ennenkin onnistunut lyhyellä aikavälillä saamaan homman toimimaan esim. Bolzanosta leipoi EBELin mestarin kesken kauden mukaan tultuaan. Ei siinä ainakaan häviä mitään. Mutta ensi kaudeksi etsisin uuden valmentajan.

Mutta en jaksa uskoa potkuihin ainakaan vielä. Aika harvoin SaiPa potkii valmentajia kesken kauden.
No nyt olisi kyllä vuosisadan tilaisuus palkata projektivalmentaja repimään tuosta joukkueesta kaikki irti.
 
"Keskitytään siihen, mitä meillä on, eikä siihen, mitä meillä ei ole."

Laitela

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja sen vaarallinen YV, Bratislavan taika
Antaa mennä! Monoa ja Kaitsu tai Kivi tilalle. Rohkeasti vaan steppi pimeyteen. Paskassa rämmitään jo päätä myöten, joten eikai homma ainakaan huonontua voi?
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Summanenkin olisi vapaana, Tamista puhumattakaan.
 
"Canada is not Finland" TSN:n studiosta toisella erätauolla finaalin ollessa 3-0. Peli päättyi 3-5.

Don Sputnik

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Liverpool
Tjaa-a...SaiPa ei ihan helpolla potkuja jakele. Koko kautta en tosin katselisi, jos mitään ei tapahdu. Eilen nyt oli jo parempi ilme, mutta tulos toki nolla. Sanoisin, että jos 15 pelin jälkeen ollaan edelleen tässä samassa tilanteessa, niin sitten kiitti hei..
 

Spac

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Helsingin IFK, Espoon juniorikoulu
SaiPan ilme voi muuttua vähän vastustajan pelikirjankin mukaan. Kärppien ei tarvinnut rikkoa vastustajan kiekollista peliä niin paljon kuin esimerkiksi KooKoo teki. Kärpät voitti ihan itse omalla pelillään.

Hyvä oli ilme myös turboTapparaa vastaan, mutta kuokkaan tuli. Ongelmat alkaa sitten näitä samoista sijoista kilpailevia jengejä vastaan. Ainoastaan Sport on ollut pienoinen vastaantulija tähän asti, mutta sijoituskin on sen mukainen.

Jännä nähdä tulevalla viikolla SaiPan huikea vieraspelaamisen taso. Länsirannikon kamppailuista voisi nyt jo pistää vetoja pystyyn, minkälaisia tehoja kummankin joukkueen veljesparit tulevat takomaan. Spinkit vs. Westerholmit...
 

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kyllä peli on sen verran heikkoa ollut tämän alkukauden ja nyt pelataan vasta torstaina seuraavan kerran joten uusi valmentaja kerkeisi hyvin vetämään useammat jäät.

Muutenkin nyt on oikea aika reagoida eikä sillonkun ollaan pudotuspeli viivasta 15p ja joka ottelu pitää pelata kuin pleijareissa, Suikkasta kehiin vaan
 
Kun saksalaiset laittaa kypärän päähän ne on aina tosissaan, oli laji mikä hyvänsä. -Juhani "Don Tami" Tamminen
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy