Lautapelit

  • 86 014
  • 278

sem

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Pandemiaa suosittelen minäkin. Tähänkin on ainakin yksi lisäosa jolla saa peleihin lisää vaihtelua.

Arkham Horrorin pelaaminen niin että kaikilla pelaajilla kyseessä on ensikosketus voi olla aika puistattavaa. Vaan jos joukossa on yksi joka pystyy peliä pyörittämään niin oikein viihdyttävä.

Muita yhteistyöpelejä ei olekkaan tullut pelattua. Suosituksia?
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tällä hetkellä ainoa mitat täyttävä peli jonka tiedän on Blokus. Mutta onko mitään muuta?
B-kohta asettaa hieman rajoituksia peleihin. Yksi peliseurueesta ei puhu suomea, toinen ei puolestaan osaa englantia. Muilta sujuu enemmän tai vähemmän kaikki.

Suosittelen, että käyt osoitteessa http://www.lautapeliopas.net, ja lueskelet vähän peliarvosteluja. Niissä kerrotaan yleisimmin, että kuinka kielivapaa peli on. Samalla siellä kerrotaan pelin helppoudesta oppia kuten myös strategisuudesta ja tuurin vaikutuksesta.

Menolippu on ihan hyvä vaihtoehto, mutta minusta huomattavasti parempiakin pelejä löytyy. Menolipun ongelma on ehkä siinä, että pelit kestävät paikoin pitkäänkin, ja ovat kuitenkin loppupelissä aika samanlaisia. Carcassonne on aika hyvä valinta, vaikka itse en pelistä sen hypetyksestä huolimatta niin pidäkään.

Junanradan rakentamispelit TransEurope ja TransAmerica ovat ainakin varsin helppoja selittää ja pelata, ja varsin kielivapaat. Japaniin sijoittuva alueenhallintapeli Samurai on myös säännöiltään helppo (mutta strategialtaan jokseenkin haastava), eikä vaadi myöskään erityistä kielipäätä. Mondo on hauska "palapelinrakennuspeli", jossa jokainen rakentaa omaa saartaan munakelloa vastaan. Ei vaadi kielipäätä, ja on säännöiltään helppo. Tasoitusjärjestelmä myös tasaa peliä mukavasti enemmän pelanneiden ja noviisien välillä.

Joskus pelasin kaveripariskunnan luona muuttoautonpakkauspeliä, joka kantoi muistaakseni nimeä JackPack tai sitten ZakPack tms. Se oli myös ihan hauska peli, ja hemmetin helppo oppia. Käytännössä siinä yritetään saada sopimaan erilaisia palikoita omaan muuttoautoon.

7 Wonders ei tosiaan ole kovinkaan monimutkainen, mutta kokemusteni mukaan siinä tarvitsee joka tapauksessa hieman keskustella pelitovereiden kanssa pelin aikana, vaikkakaan sääntöjen vuoksi se ei aivan välttämätöntä ole. Ehkä en lähtisi kuitenkaan sitä hankkimaan tässä yhteydessä.

Skåne on kokonaisuutena osoittautunut hyväksi kevyeksi peliksi, joka on helppo opettaa uusillekin pelaajille. Ja kielitaitoa siinä ei mitenkään vaadita. Peli on myös halpa ja toimii erilaisilla pelaajamäärillä, muistaakseni kahdesta viiteen. Pelissä keräillään maatilalle eläimiä markkinoilta, ja kokeillaan saada omaan navettaan mahdollisimman arvokas sisältö. Siitä voisi lähteä liikkeelle.

Kaikkiin noihin pitäisi löytyä peliarvostelut tuolta Lautapelioppaasta.

Suosittelen lämpimästi kokeilemaan Pandemiaa. Löytyy suomi- ja enkkuversiot. Pelin kesto on suht lyhyt ja peliin on nopea päästä sisälle varsinkin jos joku pelaajista on jo aiemmin pelannut peliä ja osaa selittää säännöt.

Pandemia tai mikään muukaan yhteistyöpeli ei minusta sovellu pätkääkään tilanteeseen, jossa kaikilla pelaajilla ei ole yhteistä kieltä. Pandemia nimenomaan vaatii sitä, että pelaajat keskustelevat keskenään jatkuvasti, ja laativat yhteistä strategiaa. Kielimuuri aiheuttaa sen, että joku jää aina ulkopuolelle yhteistyöstä, vaikka kuinka tulkkausta harrastettaisiinkin. Pelinä tuo on hemmetin hieno, mutta ei minusta sovellu tähän.
 

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
Muita yhteistyöpelejä ei olekkaan tullut pelattua. Suosituksia?
Elder Sign on Lovecraftin maailmaan sijoittuva peli, joka on ikäänkuin kevyempi versio Arkham Horrorista. Peli kestää n. 30-60 minuuttia ja sitä voi ihan hyvin pelata kahdestaankin (ulkomuistista 6 taitaa olla max. pelaajamäärä).

Sentinels of Multiverseä olen pelannut kerran ja se oli ihan hyvä. Supersankarimättöä korteilla pahista vastaan. Toimii parhaiten neljällä pelaajalla.

Mice and Mystics on aivan loistava peli, tosin vaatii aika paljon englannintaitoa. Pelissä käydään läpi tarina, joka on jaettu kappaleisiin (pelikertoihin). Kappaleissa on vaihteleva määrä pelaajia (3-5), mutta ylimääräisiä hahmoja voi pyörittää pelaajat yhdessä. Kevyempi kuin Arkham, mutta silti kaikenlaista löytyy. Kappaleet voi pelata läpi suoraviivaisesti voittoehto mielessään, tai sitten voi lähteä sivuteille, joista voi löytyä jotain hyödyllistä. Jokaiseen kappaleeseen liittyy tarinavihkosta löytyvä intro ja outro, jotka voidaan halutessaan lukea ääneen. Näin pääsee pelin maailmaan sisälle. Parasta on vetää kappaleet läpi järjestyksessä samalla peliporukalla ikään kuin "kampanjana", jolloin hahmojen löytämät esineet ym. pysyvät mukana. Pelissä on myös figuja, mikäli niitä tykkää maalailla.

Lisäksi on myös Battlestar Galactica ja Timber Peak. Molemmissa 1-2 pelaajaa pelaa muita vastaan ja muut ovat sitten samassa tiimissä. BG:ssä 1-2 pelaajaa on cylon, eivätkä toki muut tiedä kuka se pahis on. Timber Peakissä taas pahis johtaa zombiarmeijaa, jota muut pelaajat sitten nirhaavat. Molemmat ovat kuulemma hyviä pelejä, ja molemmat on myös mulla hyllyssä. En ole vaan vielä päässyt pelaamaan...
 

rottamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ottawa Senators
Laitanpa nyt tänne viestiä, kun en nopealla ketjun selaamisella löytänyt mitään peliin liittyvää.

Tilailin tuossa Amazonista tällaisen (Linkki BLM Games -yrityksen kotisivujen Big League Manager -pelisivulle).

Peli vaikuttaa hauskalta, jääkiekkoaiheiset lautapelit taitavat olla aika harvassa ja manageripelejä on tullut tietokoneella jonkin verran pelailtua (vaikka eihän tämä nyt sama asia olekaan).

Onkohan jollain kokemusta pelistä?

Lueskelin noita ohjeita tuolta nettisivuilta ja en oikein osaa sanoa että minkäsortin meininkiä on luvassa. Ei se nyt vaikealta vaikuta kuitenkaan, joten siinä mielessä voi olla tyytyväinen ainakin. Toki pelilautaakaan ja koko pakettia en vielä ole nähnyt kuin kuvissa, mutta kuitenkin.
 

Jj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, FCB
Ernestipotsille vielä ehdotuksena Madeira. Siinä mennään sääntöjen jälkeen lähes täysin kuvien avulla. Pelioppaan arvostelu.
 
Laitanpa nyt tänne viestiä, kun en nopealla ketjun selaamisella löytänyt mitään peliin liittyvää.

Tilailin tuossa Amazonista tällaisen (Linkki BLM Games -yrityksen kotisivujen Big League Manager -pelisivulle).

Peli vaikuttaa hauskalta, jääkiekkoaiheiset lautapelit taitavat olla aika harvassa ja manageripelejä on tullut tietokoneella jonkin verran pelailtua (vaikka eihän tämä nyt sama asia olekaan).

Onkohan jollain kokemusta pelistä?

Vaikuttaa ihan hauskalta ja mielenkiintoiselta idealta. Kerro omia kokemuksia nyt kun olet peliin ilmeisesti päässyt sisään? Miten toimii managerointi lautapelinä?
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Eräs tutun tutun tuttu työympäristöstä kaipasi Talisman-lautapeliin pelaajia. Varsin monimuotoisilta säännöt vaikuttivat, kun niitä selasin. Onko tätä joku enemmän pelannut? Ei välttämättä huvittaisi sitoutua mihinkään ylipitkiin pelisessioihin, joissa täytyy konsultoida 20 sivun sääntökirjaa joka asiassa, mutta jos tuo toimisi jouhevasti, niin voin harkita.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Oisko jollain Jatkoaikalaisella tietoa mistä saisi kohtuu hintaan Risk-lautapelin? Fantasiapeleistä uusi Risk lähtisi 40,60€ hintaan. Uusima / Helsinki akselilta ja mahdollisista verkkokaupoista etsin.

-Tinke
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Kuulun niihin, joille Carcassonne on kaikkine lisäosineen moderneista lautapeleistä kunkku. Vaimonkin kanssa tullut app-versiota pelattua, pääsi jopa melko lähelle voittoa pari kertaa peruspelissä mutta pitää jatkaa kouluttamista. Onhan niitä muitakin ja paria tullut kokeiltua, esim. Alhambraa mutta ei vaan niin iske. Menolippu luokkaa kiva, simppeli.
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Nostellaanpa välillä lautapeli-ketjua hieman ylöspäin.

Viime vuosina on nimittäin tipahdellut moniakin aika timanttisia lautapelejä markkinoille. Oman lautapeli-innostuksen uudelleenheräämiseen on vaikuttanut myös lautapelikahvila Tavernan avaaminen Tampereelle. Tuolla on päässyt näitä uusia pelejä testaamaan, ja onpa muutama noista päässyt livahtamaan omallekin hyllylle. Mainitaan nyt muutama:

Blood Rage

Tiivis ja agressiivinen aluevalloitus-peli viikinki-teemalla. Mukana hieman pakanrakentelua sekä laadukkaita miniatyyrejä. Aika täydellinen pakkaus sotapelien ystäville.

Terraforming Mars

Loistava talousmoottorin rakennuspeli raskaiden europelien ystäville. Tässäkin keskiössä pakanrakennus.

Scythe

Viime viikolla sain viimein käsiini vuoden 2016 kenties kohutuimman lautapelin, eikä tarvinnut pettyä. Aivan loistava aluehallinta-peli, joka yhdistelee nerokkaasti talousmoottorin rakentamista sekä sotimista. Pelin taustatarinaa värittää Jakub Rozalskin kiehtovat maalaukset vaihtoehtoisesta ensimmäisen maailmansodan jälkeisestä menneisyydestä 1920-luvulla.

Muita mainitsemisen arvoisia pelejä mitä on tullut tässä puolen vuoden aikana kokeiltua ovat ainakin Great Western Trail, Kemet, Lords of Waterdeep ja Heroes of Normandie.

Mitenkäs muilla, onko päästy laudan ääreen viime aikoina?

Linkit vievät Board Game Geek - sivustolle.
 

Useful Idiot

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Oisko jollain Jatkoaikalaisella tietoa mistä saisi kohtuu hintaan Risk-lautapelin? Fantasiapeleistä uusi Risk lähtisi 40,60€ hintaan. Uusima / Helsinki akselilta ja mahdollisista verkkokaupoista etsin.

-Tinke
Sellainen ohje, että kannattaa pyöriä kirppiksillä. Oman Risk:ini löysin muistaakseni neljällä eurolla. Lautapelejä löytyy kyllä välillä naurettavan halvalla noissa paikoissa.
 
Mitenkäs muilla, onko päästy laudan ääreen viime aikoina?

Onhan tuota, viime aikoina pöytää on kuluttanut isommista peleistä eniten Mansions of Madnessin kakkosedikka joka toimii app-vetoisesti ykkösedition DM-mallin sijaan. Toimiva ja menevä paketti johon vähän tottumattomammankin on kohtuullisen helppo loikata mukaan. Lisäsisältöä tuo kyllä alkaa jossain vaiheessa kaipaamaan; peruspaketissa tulee neljä skenaariota, lisäosien mukana toiset neljä ja onpa tuolle yksi DLC:kin jo julkaistu joten rahaa tähän saa lapioitua ihan huolella niin halutessaan.

Muutoin pelaaminen kun kun tuntuu tapahtuvan pääosin baariympäristössä, on tullut viime aikoina kokoelmaa kartutettua enimmäkseen vähän liikuteltavimmilla peleillä. Coup on osoittautunut helvetinmoiseksi seurapelihitiksi porukassa kuin porukassa vaikka omaakin pienen aloituskynnyksen, myös Welcome to the Dungeon on saanut hyvän vastaanoton kevytsarjalaisista. Tiny Epic Galaxies ja Honshu ovat taas toimineet hyvin vähän lihaisammista pieneen pakettiin ahdetuista peleistä.
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers

Mansions of Madnessin uusi versio vaikuttaa varsin innovatiiviselta. Meidän normaali peliseurue (enkä minäkään) vaan emme ole kovin innostuneita co-op peleistä, joten tämäkin on jäänyt kokematta.

Honshu, Coup ja Tiny Epic Galaxies ovat ihan hauskoja "pikkupelejä". Muita vastaavan kokoluokan pelejä, jotka on tullut hyväksi todettua, ovat esim. 7 Wonders Duel, Bang!(etenkin noppaversio) sekä Dale of Merchants.

Huomasin, että lauantaina on kansainvälinen lautapeli-päivä. Pitääkin tarkistaa olisiko Tampereella sen kunniaksi jotain tapahtumantynkää.
 

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
Täällä on viime aikoina lähinnä pelattu Port Royalia, Love Letteriä ja vanhaa kunnon 7 Wondersia. Isompia pelejä listalla ovat Pandemic Legacy ja Fury of Dracula, mutta peliporukan kasaan saaminen näihin on osoittautunut hankalaksi. Halua olisi itse kullakin, mutta työt/parisuhteet/ym. tuppaavat täyttämään kalenterit.

Pienien ja loistavien pelien listalle lisään nuo mainitsemani Port Royalin ja Love Letterin. Etenkin LL on hyvin pelkistetty ja koostuu vain 16 kortista. Periaatteessa tuon tuunaa itselleen korttipakasta ja säännötkin pystyy helposti printtaamaan A4:lle. Yksinkertaisuudestaan huolimatta yllättävän strateginen ja uudelleenpelattava. Coupille myös suositukset täältä. Samoilta tekijöiltä on useampia samankaltaisia pelejä, joista ainakin vähän isommalle porukalle (5-10) tarkoitettu Resistance on käypää tavaraa. Tiny Epic Galaxy on hyllyssä, mutta en ole tainnut sitä(kään) koskaan pelata. Samojen pelintekijöiden Tiny Epic Kingdom on kyllä ihan toimiva laitos.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kaveri hankki vähän aika sitten Dominion-lautapelin ja nyt olisi hakusessa erilaisia "aloitussettejä" tähän peliin. Aloittelijoille sopiva setti on jo pelattu pariin kertaan.

Kannattaa kyllä ostaa hyvinkin nopeasti joku lisäosa, sillä tuo Valtakunta käy äkkiä tylsäksi ihan inhimilliselläkin pelailulla. Kaukaiset rannat, Katovuodet sekä Nousukausi ovat kaikki hyviä vaihtoehtoja, Katovuodet on noista haasteellisin, vaikka ei mitenkään ylivoimainen. Elonkorjuu on myös hyvä pieni lisäosa.

Valtakunnalla pärjää kyllä jonkin aikaa. Aloitussettejä tehdessä kannattaa huomioida, että pakassa on kortteja, joilla saa uusia kortteja, uusia toimintoja sekä lisäostoja ja -rahaa. Hyökkäyskorteille on hyvä olla vastaveto, ja kortteja on myös hyvä päästä tuhoamaan.

Itse ostin hienon kaksinpelin hiljattain. Kylmää sotaa simuloiva Iron Curtain lähti Lautapelit.fi -putiikista 25€:n hintaan. Hieno ja nopea peli, yksi ottelu kestää vain reilun vartin. Kolme kertaa pelattu, ja olen hävinnyt jokaisen pelin avovaimolle. Revanssia odotellessa...
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Nousukautta suosittelisin ensimmäiseksi lisäosaksi Dominioniin. Lienee "helpoin" integroida peruspeliin, ja muutenkin taitaa edelleen olla oma suosikkini lisureista. Kokeiltuna myös Katovuodet ja Kaukaiset Rannat.

Itse olen uponnut tässä alkuvuoden aikana Kickstarterin maailmaan lautapelien osalta. Kaksi peliä tullut bäkättyä, Alien-henkinen selviytymistaistelu Nemesis, sekä dinosauripuiston rakennuspeli Dinosaur Island. Petollinen paikka tuo on lautapeli-intoilijalle, koko ajan punkee uutta himottavaa peliä tarjolle. Tarkoitus olisi tässä kuitenkin pitää kesän yli taukoa, ehkä sitten loppuvuodesta koittaa löytää seuraava helmi tuettavaksi.
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hieno nosto. Itse olen myös uudelleenaktivoitunut lautapelaajana muutaman vuoden tauon jälkeen.

Muutamia pelejä joita olen viime aikoina pelannut

Through the Ages: A new story of civilization
2nd Edition kymmenen vuotta vanhaan strategiapeliin. Alkuperäistä en ole itse pelannut mutta yleisesti tätä aidosti parempana. Molemmat versiot löytyivät jokin aikaa sitten BGG:n top10;sta, tosin vanhempi versio on sieltä jo pudonnut. Tässä on loistavat ja hyvin tasapainotetut pelimekaniikat. Ainoa miinuspuoli on pelisession kesto, joka neljällä pelaajalla on omissa peleissä ollut 6-9 tuntia ja tällöin peliseuran/-ajan löytäminen on välillä vähän haastavaa. Ehkä oma suosikkipelini tällä hetkellä.

Five tribes
Peruspeli on varsin simppeli ja nopeasti nähty, mutta kuten hyvin usein, niin tässäkin hyvät lisärit tuovat peliin uusia ulottuvuuksia. Eniten pidän pelissä siitä, että muiden vuoroilla pystyy kelaamaan omat siirtonsa jo valmiiksi, mutta koska muiden pelaajien siirrot muokkaavat asetelmia, niin joutuu ajattelemaan useita potentiaalisia muuveja samaan aikaan. Myös useampi tapa kerätä voittopisteitä tuo monipuolisuutta.

Ghost stories

Yhteistyöpeli. Varsin vaikea sellainen. Voi pelata alle neljälläkin pelaajalla, mutta itse en näe siinä järkeä sillä tämä on nimenomaan neljän hengen peli. Eri vaikeustasoja joista helpoinkin on jo kohtuu haastava. Ei mikään Pandemic Legacy vaan kampanjan saa läpi alle tunnissa ja on uudelleenpelattava.

Lords of Waterdeep
Aika suoraviivainen ja helppo peli. Moniin muihin peleihin nähden pelissä on omaan makuun ehkä hieman liian vähän muiden kiusaamista ja se keskittyykin omiin rakenteluihin, mutta ihan kelpo peli kuitenkin. Vähän sama kuin 5Tribesssä, että useampi tapa kerätä voittopisteitä tuo peliin monimutkaisuutta jo ihan tarpeeksi.
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
TtA on kyllä mainio peli. Toimii hyvin kaksinpelinäkin, ja sellaisen kesto (3-4h) on vielä jokseenkin siedettävä. Five Tribes ja ja Waterdeep myöskin maistuvat. Sen sijaan Ghost Storiesia en ole testannut. Co-op pelit ovat vieläkin jääneet aika vähälle meidän peliporukassa.

Viime aikoina eniten pöydälle ovat päässeet Rising Sun, Terraforming Mars, Clank! sekä Clans of Caledonia.
 

Undrafted

Jäsen
Lautapelit ylittäneet uutiskynnystä, tavallaan. Kolumnisti vähätellyt Kimbleä someloukkaantujien mielestä.

Arhinmäki ja ”Kimble-piirit” tuohtuivat Marko Junkkarin kolumnista - Junkkari | HS.fi

Wikipedia määrittelee strategiapelin seuraavalla tavalla:
Strategiapeli on peli, jossa kaksi tai useampi osapuoli yrittää saavuttaa pelin voittoon johtavan tavoitteensa tekemällä suunnitelmia ja toteuttamalla ne vastustajan tai vastustajien päihittämiseksi

Kimblessä lienee kaksi taktiikkaa, joko otetaan mahdollisimman monta nappulaa kentälle tai edetään yhdellä mahdollisimman nopeasti turvaan. On sitten kiinni pelaajamäärästä ja tuurista miten kukin tulee syödyksi tai saa kutosia. En itse pitäisi Kimbleä strategiapelinä, koska mahdollisuus reagoida muiden tekemiseen on hyvin rajallinen.
 

Räpylätassu

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Avalanche
Tämä ilmoitus ei varsinaisesti koske lautapeliä, mutta custom pelikorteille ei ole omaa ketjua ja enkä oikein näe tarpeelliseksi avata sellaista, joten menee tänne joka on lähimpänä tämän viestin aihetta.

Minä olen tosiaan intohimoinen custom pelikorttien keräilijä, siis hyvin taiteellisesti suunniteltujen pelikorttipakkojen. Kokoelmassa on tällä hetkellä jotain 650+ korttipakkaa ja lisää tulee. Nyt olen ollut neuvoa antavassa roolissa piakkoin tulevassa uudessa pelikorttiprojektissa, jonka aiheena on Kalevala. Tämä on tietääkseni ensimmäinen kerta kun Kalevalasta tehdään todella tyylikkäät ja laadukkaat pelikortit. Korttien suunnittelija ja mies projektin takana on Sunish Chabba (Guru Playing Card Company). Hänen aikaisempiinsa töihin kuuluvat Divine Art, Bharata, Bharata Major Arcana Tarot ja tällä hetkellä valmistuksessa oleva Bharata Series 2. Kuten näette, hän on toistaiseksi valmistanut Intia teemaisia pelikortteja, nyt on vuorossa ensimmäinen ei-Intialainen teema. Kalevala pelikortit tulevat olemaan pokerikokoiset, 52 kortin kortit + 2 jokeria + ainakin 1 lisäkortti. Kaikki kuvakortit + jokerit ovat siis hahmoja Kalevalasta, laatikko, takakansi, kaikki pakassa on täysin uudelleen suunniteltua ja rakentuu Kalevalan ympärille. Tämän hetken arvio on että kortit tullaan printtamaan United States Playing Card Companylla USA:ssa Kentuckyssa sijaitsevalla tehtaalla. USPCC on maailmankuulu, maailman suurin ja maailman laadukkain pelikorttien valmistaja, he printtaavat mm. Bicycle, Bee ja Tally-Ho merkkejä.

Pelikortit rahoitetaan joukkorahoituskampanjalla Kickstarterissa, joka käynnistyy tämän hetken arvion mukaan heinä- tai elokuussa. Custom pelikorttien rahoittaminen joukkorahoituksella on normaali käytäntö tämän hetken markkinoilla, joten tässä ei ole mitään ihmeellisempää. Jos rahoitus saadaan kuntoon, kortit valmistuvat yleensä muutamasta kuukaudesta puoleen vuoteen, Sunish ilmoittaa aikataulusta kampanjan käynnistymisen yhteydessä.

Sunish tosiaan luki Kalevalan sekä englanniksi että hindiksi suunnitellessaan kortteja. Suunnitelutyöhön meni koko kevät ja alkukesä ja on tällä hetkellä valmis, lukuun ottamatta korttien laatikkoa jota Sunish työstää parhaillaan. Miehestä täytyy sanoa, että ehdottomasti luotettavimpia suunnitteliijoita markkinoilla, olen tukenut kolmea hänen neljästä onnistuneesta projektistaan ja joka ikinen kerta kommunikointi projektin tukijoiden kanssa oli ensiluokkaista eikä mitään ongelmia syntynyt.

Minun roolini tässä projektissa on ollut vain neuvoa-antava, olen antanut ajatuksiani korttien suunnittelusta niiden eri vaiheissa ja myös mitkä henkilöt kuuluisivat kuvakortteihin ja mitkä henkilöt sopisivat toistensa kanssa samoihin maihin. Sunish on hoitanut suunnittelutyön ja hoitaa myös projektin toteutuksen, minulla on ollut vain epävirallinen neuvonantajan rooli. Olen aktiivinen jäsen UnitedCardists.com pelikorttifoorumilla ja otan pelikorttien suunnittelun hyvin vakavasti. Suunnitelmat ovat todella tyylikkäät ja saavat täyden tukeni, uskokaa pois, sanoisin kyllä jos suunnitelmat olisivat paskat.

Toivottavasti ne jotka ovat Kalevalasta kiinnostuneet tai haluavat vain omistaa helvetin tyylikkäät pelikortit tukisivat projektia kun sen aika on. Lisään vielä linkit valmiisiin suunnitelmiin Patakuninkaasta (Väinämöinen) ja Herttakuninkaasta (Lemminkäinen). Nämä linkit vievät UnitedCardists.com sivulle lisättyihin kuviin, linkit aiemmissa kappaleissa vievät Kickstarter kampanjoihin.

Väinämöinen

Lemminkäinen

Kysykää vaan kysymyksiä jos on jotain kysyttävää, vastaan mielelläni, sen perusteella mitä tiedän.
 

Räpylätassu

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Avalanche
@Räpylätassu

Mukana ollaan, useammalla pakalla. Päivittelet tänne varmaan kun kickstarter julkaistaan?

Loistavaa! Ehdottomasti päivitän tietoa kun tulee lisää.

Louhi toimii Jokerin roolissa. Kun mietin ehdotuksia Sunishkselle kuvakorteista, yksi oli tehdä Väinämöisestä patakuningas ja Louhesta patarouva. Kuitenkin Väinämöinen, Aino ja Joukahainen muodostavat niin täydellisen kolmikon että heidät oli pakko saada yhteen maahan. Noh Louhi voisi olla vaikka Risti tai Ruutu kuningatar ja Pohjolan Isäntä kuningas. En kuitenkaan pitänyt tästä yhtään, koska Louhi on Pohjolan rouva ja hidalgo, Isäntä tossun alla vahvasti, ei käy, ei lainkaan. Louhen pakko olla kuitenkin pakassa, joten ajattelin että hänestä tulee hyvä Jokeri.

Tiedän toisen Jokerin, mutta Sunish ei selvästikkään vielä halua paljastaa kaikkea, joten jätetään se myöhemmäksi :)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös