Lauri Marjamäki Jokerien päävalmentajaksi

  • 384 963
  • 2 227

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tai voitettaisiin edes yksi peli r1. Marjamäen haastattelusta saa sen kuvan että pelitavassa ei ole ongelmia vain pelaajia vaihdetaan. Ok nuorempia ja nopeampia. Ihan hyvä askel kohti oikeaa mutta lopputulos ei tällä parane.
Juuri. Sama kuva jäi. Vika pelaajissa ei valmennuksessa. Odottelisin sitä Marjamäen Jokerit.com päätöshaastattelua saapuvaksi vähitellen.
 

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ihan kelpo Marjiksen haastattelu KHL:n sivuilla: The Faceoff: Lauri Marjamaki

Paljon on ollut nyt joka suunnassa puhetta siitä, että laajennetaan rosteria ja koitetaan entistä paremmin saada junnuja mukaan. Toivotaan parasta, mutta 7 edellistä vuotta jättää skeptiseksi. Fanit on tämän puutteen tienneet jo sen noin +5 vuotta.

Vähän jopa pelottava haastattelu. Selvästi kuvittelee, että viime kauden lätkä olisi toiminut myös NHL-mittaisessa kaukalossa, eli siihen nyt sitten tuskin on tulossa isompia muutoksia. Toimittajakin siinä vähän haastaa, että ettekö joka kausi puhu tästä joukkueen nuorentamisesta ja silti viime kaudella tuli Reginit ja Lepät sisään. Marjamäen perustelu oli sitten "uusi mahdollisuus".

Melko selvää näyttäisi olevan, että nämä nuorennus- ja junnupuheet ovat ihan sananhelinää. Samanlaisella systeemillä jatketaan kuin tähänkin mennessä.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos trendi on sama kuin aikaisemmin, niin "analysointi ja opiksi ottaminen" tarkoittaa pelillisesti enemmän konttaamista. Kun late ei saa joukkuetta syttymään edes pleijareihin, niin miten ihmeessä hän saisi lauman näppeihin ens kaudella? Etenkin kun runko säilyy...
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Marjahan ei ottanut mitään kantaa pelitavallisiin asioihin tuossa. Muutoin kuin sen, että verkon pitää heilua - päällä ei ole väliä.

Nautitaan sitten maalijuhlista taas ensi kaudella. Mitään muuta odotuksia ei sitten olekkaan. Täydellinen välikausi edessä. Turha haihatella mistään odotuksista jos ajatusmaailma on tuollainen. Vaikea uskoa että esim. Nikitin, Skabelka tai Kvartalnov sanoisi mitään tuollaista. Late sä oot ihan poika vielä!
 

Hapsiainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Kiekko-Vantaa
Nyt olisi Kurrilla ollut tuhannen taalan paikka vuoden aprillipilaan ja ilmoittaa Laten 3v jatkoista! Siinä olisi monella mennyt aamukahvit väärään kurkkuun, kun lukaissut uutisen ja vasta vähän ajan päästä tajunnut mikä päivä on kyseessä!
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Voi Marjamäkeä ja tuota haastattelua...

I think that training was the most difficult part.. [cut] If your head coach is gone one and a half months, you have to revise your foundations for the whole season.

Mun silmissä sitä itseään. Sä tunnistat haasteet treenauksessa, kerrot karanteeneista ja silti peluutat kuin pelattaisiin normaalina aikana Liigaa? Ja Marjamäki ei ole mikään Neuvostoliitossa valmennuskoulutuksensa saanut Tihonov JR tai edes Jursinovin oppipoika. Valmennus on tiimityötä ja sun valmennustiimin pitäisi pystyä vetämään treenit. Karanteenin aikana sä saat ne suunnitella ja nykyteknologialla olemattomilla kuluilla vaikka seuraamaan niitä treenejä kotisohvalta jos vain tahtotilaa on. Pekka Virta oli sairaalassa pyöreä 50 päivää ja Lukko on viemässä runkosarjan. Selittelyn makua ja antaa jopa kuvan siitä, että Marjamäki ei luota 100% valmennustiimiinsä. Jos luottaisi, tuo olisi tasoa "minulle valmentajana 1,5kk poissaolo oli vaikea, onneksi valmennustiimini ja etäkanavien avulla saimme homma hanskattua".

I think the salary cap helps a lot of the Russian teams because they have such great, young players. For example, Lokomotiv—look at how they bring their own juniors, their own young players to the main team and that kind of thing.

Mitä helvettiä? Kyllä, salary capissa on pieni loophole junnujen kohdalla. Mutta Lokomotiv ei ryöstökalasta junnuja, vaan kasvattaa junnuja. Ne jätkät saavat paikkoja näyttää ja imeä oppia, treenaavat edustus mielessään realistisena tavoitteena ja niistä samoista junnuista kisaa ~20 muuta venäläisjoukkuetta. Lokon junnutyö oli yksinkertaisesti parempaa, salary capin kanssa tai ei. Jokerien junnutoiminta (en nyt puhu päivittäisestä tekemisestä junnuissa, vaan siitä, miten näytönpaikkoja annetaan, miten pelaajia kehitetään KHL:ään ja miten realistisena se 18-vuotias oma kasvatti voi nähdä edustuksen) puolestaan on jotain muuta. Ja osiltaan tuo menee myös Marjamäen piikkiin, vaikka mikään UTJ hän ei olekaan.

... and then we played those 28 games in 59 days, and right away, straight to the playoffs. We couldn’t handle that. We were mentally tired and physically tired. We had a lack of practices. That is never a good situation because you have to be in your best shape in the playoffs, like we were one year ago.

Tän pitäisi olla sanomattakin selvä. Valmentajana Marjamäellä oli käytössään pari taikakeinoa, kuten rotaatio ja lepuutus, pitää porukka fyysisesti vireänä. Sen sijaan hän peluutti härkäpäisesti olemattomalla rotaatiolla, vaikka jopa palstalla moni meistä näki tuon tulossa olevan härkäputken hyvissä ajoin. Marjamäki, älä vittu syytä tilannetta. Ota vastuu. Jos et voi korjata jotain sua häiritsevää tekijää, se on olosuhde ongelman sijasta. Marjamäen kyvyttömyys sopeutua olosuhteisiin maksoi viime kauden. Olisiko riittänyt mestaruuteen? Tuskin. Mutta olisi riittänyt siihen, että olisi kaaduttu saappaat jalassa ja nyt selittelyjä ei kaivattaisi.

We wanted to find that one, young defenseman who could play as the seventh D. We didn't find as good of a player to accommodate our team, to be number seven.

Nuutti Viitasalo? Ei toki mene junnusääntöjen mukana "ylimääräisestä junnusta", mutta ei noin valmiita junnupakkeja tästä maasta pukkaa montaakaan kappaletta vuosikymmenessä. Viitasalo esiintyi edukseen, sai pelata vain kun oli aivan pakko ja that's it. Ja jos tuolla olisi joku miroheiskanen ollut, ei se saatana tuli seiskapakkina sisään.

En jaksa sanamäärää tarkistaa, mutta käytännössä samat asiat olisi voinut suurehko määrä palstaveljiä kertoa ennen kauden alkua ja lukematon määrä kesken kauden. Pienemmällä sanamäärällä.

Miten ton haastattelun olisi pitänyt mennä? Alla kursiivissa kysymys, sen jälkeen miten Marjamäen olisi pitänyt pystyä vastaamaan.
While you set a goal to assemble a younger team at the end of last season, Jokerit still iced one of the most mature squads in the KHL. You brought back veterans such as Peter Regin and Sami Lepisto. Did the COVID-19 situation influence your roster decisions?

Yes, we did have quite a mature squad. However despite the large volume of more experienced players, our younger players did get to play quite a lot. Probably more than anyone expected. They were our core players, even thought it may not be directly visible at the statistics. The covid situation did influence my roster decisions quite heavily, and this is where the importance of those young players comes into play. Thanks to them, we managed to adjust the resting, playing and training just perfectly for our more mature players. Before Christmas we already knew that quarantees and the extremely heavy schedule would devaste our squad if we didn't give some well deserved rest to everyone. I know it may have lost us some points during the regular season, but a physically and mentally strong team in the playoffs mattered more.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Huolestuttavintahan tuossa Marjan haastattelussa on, että enemmän tai vähemmän siis juoksee piiloon fyysisen ja henkisen väsymisen taakse. Marja kysymykset sinulle joihin olisi kiva saada vastaukset?

-miksi ylivoima pelattiin tismalleen samalla tavalla kuin runkosarjassa? Tuliko yllätyksenä,että se otettiin noin voimakkaasti Lokon puolesta pois vaikka näin tapahtui myös 2019 Dynamoa vastaan?
-miksi Loko oli taktisesti edellä ja tiesi kaikki Jokereiden liikkeet 30s ennen kuin pelitilanne edes oli alkamassa? Miten tähän oli varauduttu?
-miksi poikittaispelaamista ei ainakaan vähennetty sarjan edetessä vaan jopa punaiselta hyökkäyssiniselle pelattiin voimakkaasti poikittain?
-jos joukkue oli väsynyt niin miksi toistuvasti yritettiin pelata pitkiä hyökkäysralleja, jotka usein päättyi Lokon riistoon ja vastaiskuun? Eikö työkalupakissa olisi ollut vaihtoehtoa nopeammalle suorahyökkäyspelille?
-Apuvalmentajasi Tony Virta ja puolustaja Sami Lepistö mainostivat Jokereiden riisto- ja vastaiskupeliä ennen sarjaa. Näitä riistoja nähtiin vain kourallinen neljässä pelissä - miksi?
-mitä taktisia ja pelitavallisia muutoksia tehdään ensi kaudelle, jotta vastaava ei toistu?
 

Tonny

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Huikea haastattelu. Sitä jauhettiin kauden päättymisen jälkeen taas samaa mantraa kuinka nyt on keskustelun paikka ja otetaan opiksi, tämä ei voi jatkua näin jnejne. Kuitenkin tuon haastattelun pohjilta on havaittavissa, että mitään ei ilmeisesti otettu oikeasti opiksi ja sama meno jatkuu ensi kaudellakin.

"It wasn't me, it was the other guy!"
 

Hokileidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dynamo Moskova, NHL, Jokerit 2014-2022
Lauri Marjamäki tänään Championat.comin lyhyessä haastattelussa otsikolla

Suomessa ei ole sellaista kamppailupelaamista kuin KHL:ssä

Marjamäen mielestä:

- Pääasiallinen ero KHL:n ja SM-liigan välillä on kamppailupelaamisessa ja siinä, miten epäitsekkäästi joukkueet pelaavat.
- 10-15 vuotta sitten Suomessa puhuttiin SM-liigan olevan maailman toiseksi kovin sarja, mutta niin ei ole ollut enää pitkään aikaan.
- SM-liigassa pelaa nykyään entistä enemmän nuoria pelaajia.
- Ajoittain Jokerit pelaa KHL:n tehokkainta kiekkoa.
- Pudotuspelejä kohden KHL:n kärkijoukkueet lisäävät painotusta puolustuspelaamiseen.
- Jokereiden pitäisi jatkossa kiinnittää entistä enemmän huomiota siihen, miten puolustetaan ja käytetään tekopaikat hyväksi, erityisesti erikoistilanteissa pelattaessa ylivoimalla.

Aika lailla peruslausunto, ei mitään erityisen mielenkiintoista tai uutta tai yllättävää.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Lauri Marjamäki totesi tänään Jokerit-fanitapahtumassa että 28 metrin levyinen kaukalo on meille se oikea ja rivien välistä paistoi että Late inhoaa tämän kauden KHLlän pleijareiden puolustusvoittoisuutta. Ongelma on että OMSK tai TsSKA tai edes Lokomotiv eivät ensi kaudella kysele Latelta minkälainen kiekko olisi päävalmentajan mielestä kivaa vaan virittävän oman koneensa voittamaan hinnalla millä hyvänsä.

Tässä on se ero. Toinen joukkue pyrkii voittamaan niin että peli olisi valmentajan mielestä "oikeanlaista jääkiekkoa", toinen hinnalla millä hyvänsä. Kaikki tietää jo nyt kumpi jengi tulee voittamaan jo pleijareiden kierroksella 1.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Lauri Marjamäki totesi tänään Jokerit-fanitapahtumassa että 28 metrin levyinen kaukalo on meille se oikea ja rivien välistä paistoi että Late inhoaa tämän kauden KHLlän pleijareiden puolustusvoittoisuutta. Ongelma on että OMSK tai TsSKA tai edes Lokomotiv eivät ensi kaudella kysele Latelta minkälainen kiekko olisi päävalmentajan mielestä kivaa vaan virittävän oman koneensa voittamaan hinnalla millä hyvänsä.

Tässä on se ero. Toinen joukkue pyrkii voittamaan niin että peli olisi valmentajan mielestä "oikeanlaista jääkiekkoa", toinen hinnalla millä hyvänsä. Kaikki tietää jo nyt kumpi jengi tulee voittamaan jo pleijareiden kierroksella 1.
Näin. Se on ihan se ja kesä mistä Marjamäki tykkää ja mitä inhoaa. Voisi alkaa sitä voittamista priorisoimaan.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kommentit oli Marjalla tosiaan sitä luokkaa, että samalla kaavalla jatketaan. Ja jos tuota nyt tulkitsee niin korona oli sitten se paha jonka taakse mentiin. Jännä kun se korona iski myös Marjan taktiseen puoleen. Jännä virus. Noh nyt se on kuultu ja eteenpäin. Odote on suoraan sanottuna näillä Marjan puheilla se, että mestaruus jos päästään r1 jatkoon.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Katsoin nyt tuon pätkän kokonaan kun eilen ehti vain vähän vilkaisemaan. Ei kyllä vakuuttanut yhtään. Oliko Lauri jotenkin kiihtynyt ja aggressiivinen? Taisi vittuuntua noista kysymyksistä kun vähän haastettiin. Horinat junnuista ja koronasta tietysti. Toki nosti esiin kuinka ollaan korkealla tehdyissä maaleissa runkkarissa kolmen vuoden ajalta. Ei haluta pelata niin kuin Omsk ja CSKA. Ei tule kuuloonkaan. Sori Late, mutta niillä keinoilla tässä sarjassa pärjätään. Ei hyökkäämällä. Ja tärkein tietysti loppuun: EI TULE TOISTUMAAN!
 

Buster

Jäsen
Sanoihan se suoraan pariinkin kertaan, ettei osaaminen vain riittänyt ja Loko löi riman lopulta niin korkealle, ettei pystytty millään vastaamaan ja että vituiksi meni. Toki saattoi viitata ennen kaikkea koronaan osaamisen riittämättömyydellä, mutta en nyt jaksa haravoida uudestaan ja vähemmän yllättäen ei kiinnostanut Laaksosta kysyä, mitä tarkoittaa osaamisen riittämättömyydellä ja viittasiko sillä koronan luomaan poikkeukselliseen kauteen ja sen haasteisiin vastaamiseen, vaiko ihan omaan peliin. Kuitenkin suullisesti painaa menemään, niin ei ihan uskalla tässä ainakaan itse lopullisiin johtopäätöksiin sukeltaa. Varmaan vastaus olisi ollut poliittisesti molempia. Toki kyllä niistä kommenteista nyt paistoi puheen tasolla, että pelitapaan ja ilmeeseen pitää tulla muutos. Ensin vaikutti, että dramaattisia muutoksia saattaa olla tulossa, mutta sitten myöhemmin tullut kaukalon koko -kysymys, sitten antoi ymmärtää lähinnä hienosäätöä.

Mutta kyllähän se siellä aivan oikeita asioita taas kerran puhui kautta linjan, mikä luo kontrastin näille ottelun jälkeisille jargon-kommenteille. Se on sitten eri asia muuttuuko - haluaako ja kykeneekö - peli ja onko se muutos riittävä. Osasi fanijargonistakin nostaa esille, miten ollaan aina syksyn mestareita ja keväällä kyykätään. Paitsi tietysti hänen toisella kaudellaan, jolloin oltiin parhaimmillaan keväällä (ja ties mihin oltaisiin menty, hei).

Kaukalon kokoa puolusteli myös sillä, että tuo yleisölle viihdettä, kun syntyy maaleja. Sitä on vaikea kiistää ja on itsekin tullut nautittua runkosarjan peleistä tosi paljon, kun Jokerit on tehnyt niitä maaleja ja ollut aktiivinen ja voittanut. Viime kauden loppupuoliskon runkosarjasta toki oli se viihdyttävyys kaukana ja ei kukaan muista runkosarjan hikisiä 0-1 tappioita, tai 8-0 voittoja enää kevään jälkeen - oli se lyhyt tai pitkä. Historiaan jää ne kevään pelit ja vielä tarkemmin se sijoitus.

Aika harvoin valmentaja pelifilosofiastaan irti pääsee ja dramaattisesti sitä muuttaa, mutta vissiin tuo Guardiolan Man Citykin on tällä kaudella isoissa peleissä kyennyt kerta toisensa jälkeen puolustamaan vastustajat ja sen tähtipelaajat nollille. Itse pelejä toki en ole nähnyt ja siellä on ehkä maailman paras keskuspuolustaja tällä hetkellä ja muutenkin eliittinimiä alakerta täynnä.

Mutta katsellaan syksyllä, sillä sanat on tyhjää helinää ja teot sen lopulta näyttää. Late näytti lähinnä sellaiselta, ettei ole tullut kovin hyviä yöunia vedeltyä ja että tämä puheenvuoro pitää pystyä vetään hyvin ja vakuuttavasti. Ei se missään kuplassa ole ollut ympärillä käytävän keskustelun suhteen.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Katsoin nyt tuon pätkän kokonaan kun eilen ehti vain vähän vilkaisemaan. Ei kyllä vakuuttanut yhtään. Oliko Lauri jotenkin kiihtynyt ja aggressiivinen? Taisi vittuuntua noista kysymyksistä kun vähän haastettiin. Horinat junnuista ja koronasta tietysti. Toki nosti esiin kuinka ollaan korkealla tehdyissä maaleissa runkkarissa kolmen vuoden ajalta. Ei haluta pelata niin kuin Omsk ja CSKA. Ei tule kuuloonkaan. Sori Late, mutta niillä keinoilla tässä sarjassa pärjätään. Ei hyökkäämällä. Ja tärkein tietysti loppuun: EI TULE TOISTUMAAN!
Jep. Keinovalikoimaan siis pyritään lisäämään tiivis puolustaminen&vastaiskut. Yhtälailla Virta ja Leppä jauhoi näistä keskialueen riistoista ja vastaiskuista ennen pleijareita. Paljonhan niitä nähtiinkin...
 

Dagoberto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Katsoin nyt tuon pätkän kokonaan kun eilen ehti vain vähän vilkaisemaan. Ei kyllä vakuuttanut yhtään. Oliko Lauri jotenkin kiihtynyt ja aggressiivinen? Taisi vittuuntua noista kysymyksistä kun vähän haastettiin. Horinat junnuista ja koronasta tietysti. Toki nosti esiin kuinka ollaan korkealla tehdyissä maaleissa runkkarissa kolmen vuoden ajalta. Ei haluta pelata niin kuin Omsk ja CSKA. Ei tule kuuloonkaan. Sori Late, mutta niillä keinoilla tässä sarjassa pärjätään. Ei hyökkäämällä. Ja tärkein tietysti loppuun: EI TULE TOISTUMAAN!
Voihan se tarkoittaa, että pitkien syöttöjen sijaan kuten Cska ja Avangard tekevät, Jokerit pitää pakan lähellä toisiaan ja pelaavat lyhyin syötöin.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.

Linkki Maikkarin uutiseen, jossa Marjamäki vaatii koko organisaatiolta ryhdistäytymistä. Tämän perusteella peiliin ja myös tulostaululle on kurkistettu.

Neljäs vuosi alkaa Latella ja nyt on kaikki kivet käännetty :) . Toivotaan parasta. Ensimmäisestä pelistä lähtien sellaisella raivolla liikeenteeseen ja tehdään kaikki voittamiseen eteen. Ohipelit minimiin. Silloin tämäkin ketju pysyy hiljaisena.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Ensimmäisestä pelistä lähtien sellaisella raivolla liikeenteeseen ja tehdään kaikki voittamiseen eteen. Ohipelit minimiin. Silloin tämäkin ketju pysyy hiljaisena.

Just näin! Oli valmentaja kuka hyvänsä, niin vaatimustaso heti alusta asti vaan ylös. Kun siitä korkean vaatimustason tekemisestä tulee rutiinia, niin yhtäkkiä keväällä löytyy vielä yksi, ennen piilossa ollut vaihde.

Parempi vakava mulkku, ku mukava valkku.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Neljäs vuosi alkaa Latella ja nyt on kaikki kivet käännetty :) . Toivotaan parasta. Ensimmäisestä pelistä lähtien sellaisella raivolla liikeenteeseen ja tehdään kaikki voittamiseen eteen. Ohipelit minimiin. Silloin tämäkin ketju pysyy hiljaisena.
Jos arvata pitäisi niin tässä ulostulossa on hiukan jo Marjalla mielessä oma tulevaisuus. R1 lauluun niin veikkaan aika hiljaiselta näyttävän KHL:ssä valmentaminen tulevilla kausilla. Veikkaan että menee johonkin liiton pestiin (u20, valmennuspäällikkö, lajijohtaja tms) ensi kauden jälkeen vuodeksi pariksi, jonka jälkeen palaa seuravalmennukseen.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Marja vihko auki ja kelaile Suomen eilistä pelaamista puolustussuuntaan. Puolutusasennetta, viisikon rakennetta puolustettaessa. Toisen erän pelin nopeaa kääntämistä. Saa monistaa ensi kauden Jokereihin.
 

iLUZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
No nyt! K.Jalonen ei jaksakaan lähteä Kiinaan vetämään rojektia, joten 1+1+1=3. Late huitsin Kiinaan, Kojo meille. Eikös Jokereilla ollut jotain yhteistyötäkin kiinalaisten kanssa?

Tämä luonnollisesti omia turhia toiveita jne yms, mutta toivossa on hyvä elää.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
No nyt! K.Jalonen ei jaksakaan lähteä Kiinaan vetämään rojektia, joten 1+1+1=3. Late huitsin Kiinaan, Kojo meille. Eikös Jokereilla ollut jotain yhteistyötäkin kiinalaisten kanssa?

Tämä luonnollisesti omia turhia toiveita jne yms, mutta toivossa on hyvä elää.
Itse laskeskelen niin että Kojo tulee maajengiä vetämään ja JJalonen siirtyy rapakon taakse.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös