Ilmoitukset

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Lauri Marjamäki Jokerien päävalmentajaksi

Viestiketju osiossa 'Jokerit' , aloittajana Clubittaja, 06.11.2017 klo 10.18.

 1. Clubittaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Eli sieltä tuli suhteellisen odotettu tiedote ulos, tällä kertaa sopimuksena 2+2 vuotta.
   
 2. C.Orr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Liigassa
  Toivottavasti on halukas ja motivoitunut modernisoimaan pelitapaansa. Marjamäki on mielestäni parempi seurajoukkueen kuin turnauksen valmentajana. Seuraavaksi varmaan julkaistaankin Lasse Kukkosen 2+2 vuotinen sopimus.
   
 3. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Toivoin pohjois-amerikkalaista valmentajaa, joka olisi suomalaista kärkeä edellä pelaajien henkilökohtaisten taitojen valmentamisessa. Joka voisi tuoda suomalaisnuorten lisäksi USA:n ja Kanadan sekä mm. Sveitsin ja Ruotsin nuorten kärkinimiä Jokereihin, josta matka jatkuisi NHL:ään. Marjamäki saatiin ja saa täyden mahdollisuuden.
   
 4. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Uskon ettei tämä tule kovin monelle hirveänä yllätyksenä.

  Omat fiilikset ovat varovaisen skeptiset, johtuen lähinnä maajoukkueen esityksistä. Myös mielikuva Marjamäen Näädistä on aika nihilistinen. Toimiiko sellainen peli KHL:ssä? Ei varmasti.

  Toisaalta Marjamäen track record on aika kova.

  Joten: dumataan Late siinä vaiheessa kun "peli on täyttä kakkaa ja Jokereista tuleekin pohjasakkaa".

  Edit: Ketähän kuuluu Marjamäen tiimiin? Entä ketä Jalonen vie mennessään maajoukkueeseen?
   
  Viimeksi muokattu: 06.11.2017 klo 10.55
 5. Subrosa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KHL-Jokerit
  Enpä nyt erityisen innoissani ole. Pystyykö Marjamäki työstämään vauhdikasta, hyökkäävää kiekkoa?

  Mutta jos Marjamäen kokemus nuorten vientinäätien kanssa saa Tolvasen viettämään yhdenkin lisäkauden joukkueessa, niin sitten ei ole niin tarkkaa.
   
 6. Gemondo Jäsen

  Jaahas. Marjamäen valmentama Kärpät pelasi niin tylsää lätkää että jos sama rata jatkuu Jokereissa, on edessä todella unettavat vuodet. Toivottavasti Marjamäki kuitenkin pystyy peluuttamaan paremmilla pelaajilla parempaa (lue: katsojaystävällisempää) jääkiekkoa.

  Annan kuitenkin myös Marjamäelle rehellisen mahdollisuuden osoittaa odotukseni vääriksi.

  E. Positiivista on tosin ainakin se että valmentajaksi saatiin vähän nuorempaa verta, eikä mitään vanhaa jäärää.
   
  Viimeksi muokattu: 06.11.2017 klo 11.17
 7. Fat Jesus Jäsen

  Lainaus:
  Isosti tämä. Jos meinaa oulun aikojen/maajoukkueen kirjalla kokeilla niin tuhon tiellä ollaan. Täytyy Laurilla siirtyä uudelle vuosikymmenelle.

  Siinä yläpuolella täydellinen kuvaus pelityylistä niiltä ajoilta.
   
 8. Asenne01 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KHL-Jokerit
  Jos jossain niin KHL:n isoissa kaukaloissa Marjamäen systeemi toimii. Jokerifaneille varmaan jäi Latesta tylsä kuva kun Kärpät oli silloin vielä vastustajana. Ja Jokereita huomattavasti paremmalla menestyksellä.
   
 9. One#8 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Tässähän todellakin pitää tsekkaa tarkkaa maajoukkueen ekojen pelien pelityyli. Onko aktiivista, vai marjamaismaista peruuttelua?

  Mutta eipä tolle pallille oikein muitakaan vaihtoehtoja ollut. Tervetuloa!
   
 10. Frostbite Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, АЦ Оулу
  Lainaus:
  Kivi? Oisin pitänyt enemmän Jokereiden näköisenä valmentajana. Ja jos ihan oikein muistan, niin Kiven sopimus Ilvekseen on
  päättymässä keväällä. Mutta myöhäistähän tuo olisi jo.
   
 11. Gemondo Jäsen

  Lainaus:
  Kivellä on sopimus Ilveksen kanssa myös ensi kaudesta.
   
 12. Fat Jesus Jäsen

  Lainaus:
  En kyllä käyttäisi sanaa huomattavasti kun eka kaudella oulu oli Jokereiden takana ja toisella kaudella oulu seisoskeli mestaruuden. Ja seisoi seuraavallakin kaudella mutta Jokerit oli jo kovemmissa kehissä.
   
 13. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Luulen, että tietty varautuneisuus johtuu siitä, että Marjamäen pelitapa ei toiminut syksyn 2016 kapeassa 1. turnauksessa. EHT:llä 2016-2017 eikä MM-kisoissa 2017. Näistä muissa oli leveä kaukalo, paitsi tärkeimmässä turnauksessa. Suomella oli valtavia ongelmia silloin, kun piti tehdä itse peliä. Esimerkkinä tappio Ranskalle 1-6 tms. KHL:ssä Marjamäki saa vastaansa joukkueita, jotka ovat oppineet pelaamaan ns. meidän pelin valmentajia vastaan ja ovat pudottaneet ne varhaisessa vaiheessa playofffeissa. Kun Kärpissä Marjamäellä oli aina materiaalietu ainakin finaaliin asti, Jokereissa sitä ei tule olemaan edes oman konferenssin vällierissä. Tai puolivälierissäkään.

  Marjamäen aiemmalla pelitavalla Jokerit ei tule onnistumaan. MM-kisat olivat mielestäni hyvä esimerkki siitä, miten muu kiekkomaailma on oppinut nollaamaan meidän pelin.
   
 14. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit, canes
  Jos ei pysty päivittämään pelitapaansa sarjan ja pelaajien mukaan, niin Late on huti. Majussa liigan menestyresepillä ei tehnyt yhtään mitään. Eikä sillä tule tekemään kovaa tulosta kohelossa. Katotaan kuitenkin ensin peliä ja vedetään sitten vasta kölin ali suolattavaksi.
   
  Viimeksi muokattu: 06.11.2017 klo 11.51
 15. spede1967 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit ja espoolaisena Kiekko-Espoo
  jättö, jätön jättö ei toimi KHL:ssä, En ole kovin innostunut valinnasta. Toivottavasti yllättää meidät positiivisesti.
   
 16. C.Orr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Liigassa
  Lainaus:
  Tuskin kenellekään jäi Latesta tylsää kuvaa. Liigahan oli ja on sarja, jossa valmentajat eivät peluuta ja harjoita aktiivista, modernia lätkää. Poikkeuksena Pelicans ja KalPa. Ennen kautta kaikki Liigavalmentajat joko vakuuttelivat tai kierrellen ja kaarrellen kertoivat kuinka aktiivista lätkää on tarkoitus peluuttaa. Samaa keskialueen puolustamista se edelleen valtaosalla joukkueista on. Painetta annetaan vähän tai ei lainkaan hyökkäyspäässä. Ei Laten Kärpät tuossa erottunut muista joukkueista. Ongelmat Liigakiekossa ovat kahden tekijän summa, valmentajien kyvyttömyys ja haluttomuus uudistaa pelitapa kohti modernia lätkää yhdistettynä tuomarilinjaan (Liigaseurojen ja erityisesti valmentajien painostuksesta) joka sallii edelleen eniten maailman huippusarjoista niin mailahäirintää kiekolliseen pelaajaan kuin kiekottoman pelaajan estämistä. Tämän seurauksena keskialueen puolustamisen organisointi on hieman helpompaa kuin heinänteko ja suoraan pois aktiivisen kiekon suosimisesta. Tällä lyhytnäköisellä (ja mielestäni pelkurimaisella oman pestin suojelemiseen tähtäävällä) ajattelutavalla Suomikiekko lipuu hiljalleen mutta vääjäämättömästi yhä kauemmas niistä vaatimuksista joko sekä kehittää pelaajia että antaa valmiudet vastata muiden huippumaiden pelin evoluutioon. Siksi jos Marjamäellä ei ole halua tai motivaatiota uudistaa pelitapaansa huomattavasti aktiivisempaan suuntaan ja jos edelleen pyrkii viivelähtöihin ja/tai puolustamisessa keskialueen trappiin muutamalla eri variaatiolla niin enpä usko korkean taitotason KHL:ssä tuon riittävän. Liigassa se varmasti riittäisi.

  Mutta en tuomitse ennenkuin näen Marjamäen pelitavan Jokereissa. Nuori, potentiaalinen ja ennenkaikkea peliä ymmärtävä valmentaja kyseessä. Yhdistelmänä erinomainen jos vain halua löytyy niin itsensä kuin pelitavan kehittämiselle.
   
 17. Hande75 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, LFC, RoPS, NYG, Suomi, Argentiina, ANA
  Aika kova usko johtoportaalla, kun tekivät 2+2 v sopimuksen. Late oli vissiin suomalaisista paras, joka oli saatavilla. Hän saa nyt olla kokoamassa joukkuettaan. Toivoisin sille myös aikaa. Katsotaan mitä siitä tulee. Maajoukkuenäytöt eivät puhuneet puolestaan viime kaudelta. Pienehkö pelko perseessä täällä.
   
 18. Pavlikovsky Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
  Tietääkö joku sopimuksen ehdoista, että kuuluiko sopimukseen Lasse Kukkosen siirto Jokereihin 5+5 vuotta-mallisella paperilla? Entä ne sata muuta Laten opetuslasta, joiden paikka leijonaryhmään on sementoitu eht-höntsistä olympiajäille?
   
 19. Osvaldo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Kahden vuoden sopimus. Tommoset molemminpuoliset optiot ovat kyllä ihan turhia.
   
 20. charger Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Se Puree!
  Lasse Kukkonen Jokeri-paidassa = maailmankaikkeuden perverssein näky.
   
  Cliffer666 tykkää tästä.
 21. McMulligan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Ihan odotettu sopimus. Ei kyllä kuulu omiin suosikkeihin, mutta eipä potentiaalisia suomalaisia valmentajia ole kovin paljoa olemassa kovemmalla rekordilla kuin mitä Marjamäellä on taskussa. MJ-pelit on niin toinen maailmansa jo lyhyen valmistautumisen takia, etten sille kyllä liikaa antaisi painoarvoa. Tärkeintä on se, että on saanut pitkässä sarjassa joukkueen sitoutumaan ja pelaamaan oman pelikirjan mukaista peliä ja siitä Marjamäen Liigahistoria toimii aika hyvänä esimerkkinä. Pelitapaa pitää toki uusia Liiga-ajoilta, mutta toisaalta Marjamäki on nuori uudistuva valmentaja, joka ei varmasti ole vielä ehtinyt täysin kangistua kaavoihin.
   
 22. Beukeboom Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät / Mamba!
  Lainaus:
  What?

  Kärpät voitti Laurin ensimmäisellä kaudella mestaruuden, tehden runkosarjassa SM-liigan kaikkien aikojen piste-ennätyksen.

  Kyseisellä kaudella Kärpät mm latoi 8 maalia Raksilassa Jokereiden verkkoon, Kukkosen tehdessä hattutempun. Lopulta Jokerit putosi sääleissä Kerholle.
   
 23. Mac^ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
  Lainaus:
  Uskon, että pystyy. Marjamäen Kärpätkin oli parhaimmillaan todella nopea joukkue ja Kärpäthän dominoi Liigaa kaksi kautta. Voi olla, että Marjamäki tarvitsee kilpailukykyisen rosterin pystyäkseen toteuttamaan visioitaan (maajoukkueessa näin ei ole täysin ollut), mutta Jokerien materiaalihan on laadukas KHL:ään.

  Veikkaan samantapaista kehitystä Marjamäelle kuin Jalosellekin Jokereissa. Alkuun on vaikeuksiakin, mutta toinen kausi on jo vahvempi.

  Edit: Taisin kirjoittaa ihan puuta heinää kun @Cobol on ihan päinvastaista mieltä. :D Nähtäväksi jää...
   
 24. liigajyrä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit vuosimallia 1983
  Laten joukkueissa eräs pelannut pelaaja sanoi hetki sitten että " Kun Late tuli Bluesiin oli hänellä ongelmia kokeneiden jätkien kanssa , hän otti opiksi ja ymmärsi tehneen itse virheitä ja siksi luulen että Marjamäen tärkein juttu on se että hän itse saa valita apugoutsit eikä sinne oikeasti työnnetä jotain Waltteri Immosta sekä se että Late osaa olla itselleen kriittinen . Hyvä valinta ainakin paras suomalaisista ".
   
 25. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit, canes
  Ai niin ne Marjukan luottopelaajat. Voitaisiinko sopia, että Kurri ei edes keskustele Marjamäen kanssa pelaajahankinnosita?