Lauri Marjamäki Jokerien päävalmentajaksi

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
@Mordjinn @Cobol jotain tuollaistahan se on pakko olla että hyökkäämällä halutaan voittaa. Mutta en itsekään käsitä sitä, että kun viime vuonna tämä todettiin huonoksi vaihtoehdoksi niin tälle kaudelle mikään ei näytä muuttuneen.

Jalosen Jokerit haastoi kuitenkin Tsskaa toisella rundilla ja silloin viisikot olivat tiiviit kun joukkue heräsi pelaamaan g3 alkaen ja mv peli loistavaa. Hyökkäämällä en näe mitään mahdollisuutta Jokereilla kaataa isoja ottelusarjassa.
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Luulisi, että pelaajana Jokereissa olisi upeeta ja mahtavaa toteuttaa hyökkäävää pelitapaa. Kaikilla mahdollisuus saada omaan cv:hen kovat lukemat mutta se mikä tässä huolettaa on jotenkin pelaajien kehonkieli eli jotenkin näyttää siltä että kukaan ei halua tätä hyökkäävää pelitapaa toteuttaa (tai sitten se yksilötaito ei vain riitä ja se saa homman puuroutumaan ja pelaajat turhautumaan).

Annetaan nyt Marjamäelle vielä 5-10 peliä aikaa näyttää kyntensä, muuten tulee kiire tehdä muutoksia jos halutaan pleijareissa pelata.

Itse uskoisin, että nopein keino kääntää kelkka on palkata penkin taakse Marjamäen LISÄKSI joku kova auktoriteetti joka vaan perkele raapii jokaisesta pelaajasta vaihdosta toiseen kaiken irti, hyvällä tai pahalla!
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, AS Roma!
Annetaan nyt Marjamäelle vielä 5-10 peliä aikaa näyttää kyntensä, muuten tulee kiire tehdä muutoksia jos halutaan pleijareissa pelata.
Kannattaa nyt kuitenkin muistaa, että siellä pääsee 12 jengistä 8 pleijareihin. Tuosta kun otat pois täydet hupitason jengit eli Riika, Minsk ja Severstal niin jää 9 jengiä vääntämään 8 paikasta.

Toki ihan mahdollista, että Jokerit on tuosta jäljelle jäävästä 9:sta se huonoin, mutta kyllä edelleen pleijaripaikka vähintään 90% todennäköisyys on tälläkin aloituksella / pelillä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: PJPT

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Lostedt, Ben-Amor, Todd
Kun materiaali on erilainen ja osin altavastaaja (maajoukkue, Jokerit), Marjamäen pelitapa ei enää toimi. En näe oikein muuta selitystä näin pikana kuin sen, että Marjamäki ei ole missään vaiheessa harkinnut puolustavaa jääkiekkoa vaan on lähtenyt siitä, että hyökkäys on paras puolustus.
Marraskuussa 2017 kirjoittelin uskovani Marjamäkeen, ja yhtenä juttuna oli toimiminen sekä osana Bluesin finaaleihin yltäneen jengin valmennustiimiä että toimiminen Kärppien mestarijengeissä. Mun vakaa uskomus oli tuolloin, että Marjamäki on "kausivalmentaja", joka pystyy kauden aikana hiomaan pelitapaa tukemaan rosteria. Ja uskoin myös siihen, että hän olisi melkoisen taipuvaa sorttia. Kärpissä oli nuorta starbaa ja kokenutta kettua, tulivoimaa vaikka mihin ja hurjat menestymispaineet. Bluesissa tulivoimaa oli niin paljon, että paras hyökkääjä sai runkosarjassa 27 pistettä kasaan, menestymispaineet nollissa ja materiaali vähän mitä sattui. Vaikka tuolloin Bluesissa Matikainen oli päävalmentaja, uskoin Marjamäen nähneen osana jokapäiväistä tekemistä sen, miten sellaista laumaa ei voi peluuttaa ja johtaa samoin kuin myöhemmin Kärppiä pystyi.

Nyt mun on vaikea ymmärtää sitä, että vielä toisellakin kaudella tunnutaan hirttäytyneen tuohon mainitsemaasi hyökkäämiseen parhaana puolustuksena. Luulisi viimeistään tässä vaiheessa olevan selvää, että Jokerien runko ja resurssit eivät kestä tuollaista pelitapaa KHL:n suuria vastaan. Tuossa viime kauden päätteeksi halusin uskotella itselleni, että kausi meni Marjamäen sisäänajona uuteen sarjaan ja tilanteeseen. Että Liigassa seurajoukkuetason kannuksensa hankkineena hän ei täysin sisäistänyt rotaation suurempaa tarvetta, huikeita materiaalieroja eri kastin joukkueiden välillä ja sitä, miten erilaisia vastustajat voivat keskenään olla ihan pelifilosofiasta alkaen. Tai että vaikka Jokereilta osataan odottaa enemmän kuin tuolta Bluesin viimeiseen mitaliin päättyneeltä kaudelta, Jokerit on terävintä kärkeä vastaan vielä enemmän perässä kuin Blues oli mitä tulee yksilöihin.

Koska Jokerien nettopelaajabudjetti on pieni vrt huippuseurat, puolustamisen osaaminen on välttämätöntä. Ja puolustuspelaamisen organisoinnista KHL:ssä Marjamäellä ei ole tuloksellisia näyttöjä.
Mulla on käynyt mielessä sellainenkin kysymys, että kuinka paljon rosteri on Marjamäen käsialaa ja kuinka paljon Kurrin sanelupolitiikkaa. Meillä oli keskellä mm. viime kaudella slowmotion-modessa vetänyt Regin ja Niemelle sorvattiin jatkosoppari. Tuohon hankittiin jalkanopeudellaan vähemmän ihastuttanut Kontiola. Peräpäässä oli Grant, saatiin Lehtonen ja Lepistölle onnistuttiin tekemään jatko. Mukaan Eronen, niin 4/6 pakkia ovat enemmän tai vähemmän hyökkäysorientuneita ja vähemmän omissa loistavia. Pakisto näyttää olevan kuin kasattu kiekolliseen hyökkäysvoittoiseen peliin, toki niiden rajoituksien kanssa mitä meillä on laadun osalta rahallisista syistä, mutta keskusta taas on hidas kuin mikä. Mun silmään tuo kasaaminen on vaikuttanut hasardilta alusta lähtien, ja olisin jopa yllättynyt jos Marjamäki olisi viime kaudesta oikeasti jotain oppinut ja ollut viemässä joukkuetta kohti tätä suuntausta. Ja olisin äärimmäisen pettynyt, jos tämä suomalaisuusteema olisi Marjamäen ajatuksia.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Hieno kirjoitus @sekolust . Kurrin kädenjälki näkyy joukkueessa aivan ehdottomasti. Ja kenties myös kultaiset NHL-aikansa Oilersissa, jolloin hyökkääminen ratkaisi kaiken. NHL on tänäänkin paljon KHL:ää hyökkäävämpi liiga. Se näkyy mm. pakkien roolissa. Kurri saattaa ajaa muutosta KHL:n tyypilliseen pelitapaan ja sille on varmasti KHL:n johdossa myös tukea. Mutta Jokerien valmennus, rosteri ja resurssit eivät riitä. Suomalaisuus on sitten tässä kohdin turha viritys, ja Kurrin käsialaa yhteistyökumppaneille.
 

Lelle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tällä hetkellä se hyökkääminen parhaana puolustuksena ontuu kyllä pahasti koska hyökkäyspään toiminta on ajoittain melko onnetonta. Hiipii puseroon ajatus että Latella ei ole tällä hetkellä muuta annettavaa. Toki on siellä pelaajillakin peiliin katsomista. Mm Lepistön viime hetkien jäähy kertoo jotain helposta turhautumisesta jne..
 

Perreault85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Jokerit, Maple Leafs, Liiga
Marjamäen hyökkäysvoittoinen pelitapa ei tule perintönä Kärpistä, vaan se on kokonaan uusi ajattelutapa Marjamäelle, mikä syntyi maajoukkue-pestin aikana. Kärpissä, ja osittain myös maajoukkue-uran alussa, Marjamäki luotti ns.IS-termein nihilistisen passiivisen unikiekkoon(kuten Jalonen MM2019), missä ei otettu yhtään riskiä. Voittoja kuitenkin tuli. Nyt Marjamäki, ehkä yleisön ja median painostamana, on siirtynyt aktiiviseen ja ylirohkeaan pelitapaan, missä ei nähdä uhkia ollenkaan, vaan pelkästään mahdollisuuksia. Marjamäki sai Kärppä-vuosinaan runsaasti kritiikkiä, koska pelasi Liiga-tasolla mahtavalla kokoonpanolla niin puolustusvoittoista pelitapaa. Mikko Manner toi Kärppien pelitapaan suuren muutoksen, mutta sekään ei ole kantanut Playoffeissa, vaan joka vuosi Manner on joutunut palaamaan puolustusvoittoiseen pelitapaan. Kärppien valmennustiimistäkin on todettu, että vaikka runkosarja on vedetty ns. Kanada-lätkällä, on Playoffeissa siirrytty Meidän Peliin.

Jokeritkaan ei nyt nähdyn kaltaisella räpeltämisellä tule Playoffeissa pärjäämään, vaan puolustusta pitää parantaa. Puolustuksen parantaminen on jo mahdollista niinkin yksinkertaisesti, että joukkueen pitää hyökätä laadukkaammin ja vähemmällä riskillä.
 

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
@Mordjinn @Cobol
Jalosen Jokerit haastoi kuitenkin Tsskaa toisella rundilla ja silloin viisikot olivat tiiviit kun joukkue heräsi pelaamaan g3 alkaen ja mv peli loistavaa. Hyökkäämällä en näe mitään mahdollisuutta Jokereilla kaataa isoja ottelusarjassa.
Offtopicia, mutta edelleen hämmästyttää mitä helvettiä noissa kahdessa ekassa pelissä tapahtui? Jokerit oli molemmissa aivan kassalla, eikä Tsskaa edes haastettu kunnolla. Sen jälkeen seuraavat neljä olivatkin äärettömän tiukkoja playoff-pelejä, joka ratkesi lopulta Zapolskin paskuuteen.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
@Clubittaja samaa olen itsekin miettinyt. Yhtenä syynä ainakin g1 nukkumiseen olen miettinyt liian helppoa Sochi-sarjaa. Toisena sitä, että valmennus ei ollut hereillä ja tässä tullaan Jalosen heikkouteen. Luotettiin siis sokeasti siihen omaan sapluunaan, joka oli Tsskalle suupala. Sitten g3 mentii ihon alle ja tehtiin Tsskan peli myös taktisesti vaikeaksi. Pakotettiin heidät epämukavuusalueelle. Pelaajista Rämön lisäksi Hotsi oli täyttä platinaa.

Aasinsiltana Marjamäkeen: näen samaa uppiniskaisuutta ja kyvyttömyyttä muuttua ja muuttaa pelaamista, joka ei selkeästi toimi. Tämä nähtiin jo Dynamosarjassa. Esimerkkinä yv oli skautattu pois ja silti hierottiin kaksi peliä samoilla hauilla ja kuvioilla vaikka tulosta ei tule. Ammattilaispelaajat ja valmentajat joille maksetaan satoja tuhansia. Eikö todella pystytä varioimaan ja muuntumaan kesken pelin saati pelien välissä? Vastustaja kyllä pystyy ja pystyi.
 

ejs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei nyt tähän ketjuun kuulu, mutta kun puhutaan tuon play-off sarjan g3:sta niin en tiedä, olenko koskaan nähnyt hienompaa kiekkopeliä.

Hyvin muistan, miten olin saapunut pahaa aavistellen Areenalle ja ensimmäisen 30 sek. jälkeen oli täysin selvää, että tänään koetaan jotain maagista.
 

Jara76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Sinänsä 5p/12p aloitus ei ole mikään täysi katastrofi tai yllätys kun katsoo Jokereiden kovaa alkuohjelmaa.

Jos tosiaan vedettäisiin Marjamäen ensimmäistä kautta, tai joukkueen runko olisi uusittu täysin viime kaudesta, en vielä olisi kovin huolissaan, mutta nyt vedetään jo toista kautta Laten alaisuudessa pitkälti samalla joukkueella ja peli näyttää kieltämättä hyvin sekavalta. Vaikka pistesarake näyttäisi samaa, mutta pelissä olisi ollut edes merkkejä muutoksesta viime kevääseen, en siltikään olisi vielä erityisen huolissaan, mutta eipä tuo touhu näytä muuttuneen. Itseasiassa Jokerit pelaa varmasti paljon huonommin kuin Dynamo-sarjassa, etenkin omaan päähän.

Periaatteessa ymmärsin Laten kiinnittämisen pitkällä lapulla työrauhan saamiseksi, mutta toisaalta sitä miettii että eihän Suomen parhaan seurajoukkueen päävalmentajan pestiä voi moneksi kaudeksi lukita kohtalaisesti mutta laskujohtoisesti sujuneen avauskauden perusteella. Olisivat nyt edes jouluun saakka katsoneet tilanteen kehittymistä.

Pidän kyllä yleensä kaikesta pitkäjänteisyyteen pyrkimisestä, mutta onhan se vähän harmi jos Marjamäellä menee vielä pahimmillaan montakin kautta ymmärtää realiteetit minkälaisella pelillä Jokereiden budjetilla voi menestyä. Varsinkin tällä kaudella haluaisi tulosta tulevan kun materiaalin puolesta Jokereilla voisi kenties olla KHL-ajan parhaimmat mahdollisuudet haastaa SKA ja TsSKA, ainakin ensiksi mainittu.
 

Jara76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Ei nyt tähän ketjuun kuulu, mutta kun puhutaan tuon play-off sarjan g3:sta niin en tiedä, olenko koskaan nähnyt hienompaa kiekkopeliä.

Hyvin muistan, miten olin saapunut pahaa aavistellen Areenalle ja ensimmäisen 30 sek. jälkeen oli täysin selvää, että tänään koetaan jotain maagista.
Tuo oli kova voitto.

Muistaakseni pelattiin iso osa pelistä jollain kolmella pakilla + Wirtanen ja jatkoilla hoidettiin homma. Pari pakkia oli loukkaantuneena ja J. Jensen ja Kivistö (?) lensivät ulos. Todella pitkään pelattiin kahden miehen alivoimaa ja pari femmaa selvitettiin vajaalla rosterilla.

Juhlakauden joukkueessa oli boltseja.
 

ejs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Lisäksi vielä se yleinen palstatotuus, että Jokereilta jotenkin aina loppuisi kunto keväällä verrattuna eri tavalla harjoitteleviin ja paljon kierrättäviin joukkueisiin jouti kyllä tuona kevään romukoppaan. Kapealla rosterilla vedettiin hirveitä pelejä, ja sekä Jokerit että TsSKA olivat ihan yhtä kuolevaisia.

Se on sitten eri asia, että usein meiltä nimenomaan loppuvat ne 'paukut' keväällä. Kieltämättä vähiten Erkan aikana, jos multa kysytään.
 

liigajyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit vuosimallia 1983
Kun Jokerit voittivat 2001.... vai oliko se 2002 taisi olla... niin Lehtonen oli maalilla, Tom Koivisto oli se kiekollinen uhka sitten oli Ilkka Mikkolaa, Arska Vallin, Alex Brooks, Kari Haakana, Rami Alanko . Pasi Saarinen eli ukkoja jotka raatoivat ....

Nyt kun noita teidän kirjoituksia lukee tulee mieleen pitäisikö pakkipää olla kiekolliset Lepistö/ Lehtonen ja muut tyyliä, Mélart, Ohtamaa, , Lauridsen, Kivistö , Lööv...eli liikettä ja vääntövoimaa ....Grantillä on hyvä veto mutta mies ei kauheasti ylivoimaa pelaa ja Erosella ei omissa tee mitään...eikä juuri Grantilläkään....
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
@liigajyrä tuollaista puolustuksen rakennetta olen itse huutanut jo pitkän aikaa. Jokereilta puuttuu vääntö omasta päästä. Grant,Ertsi,Leppä,Lehtonen kaikkien ensisijaiset vahvuudet muualla kuin omassa päässä vaikka Leppä ja Bobi sielläkin pärjää. Lööv vielä ollut aivan kassalla alkukauden niin rumaltahan tuo on näyttänyt, kun pelitapaa ei ole. Maalinedustat on Jokereilla iso heikkous.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Täytyy sanoa, että luotin puolustukseen myös oman maalin edessä. Kiekolliset taidot riittävät, ja se mahdollistaa hyökkäysten tukemisen lisäksi myös puolustamisen kiekollisena. Kiekoton puolustaminen on ongelma ja edellispelissä taisi mennä kahden pelaajan "blokista" huolimatta kiekko maaliin. Blokkaaminen ei tuolla puolustuksella ole Lauridsen (ja Räsänen) pois laskien niitä vahvimpia puolia. Ei tosin ole ollut Jokereissa muistaakseni aiempinakaan KHL-kausina, vaan vastustajat ovat vaikka syöneet kiekot, ja kuitanneet blokkinumerot selvästi. Pitäisi tilasto aina olla niin, että Jokerit on blokannut enemmän vetoja. Mutta on aika harvoin.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Joma, MÖRKÖ
Kiitos Lauri tästä näystä. Miten menee noin niinkun omasta mielestä? Saadaan paikkoja? Vastustaja on ollut hyvä? Pelissä on hyviä aihioita? Mitään ei tarvitse muuttaa? Tulos tulee kyllä?

Jumalauta ollaan konfrenssin tokavika tasapisteissä jumbon kanssa. Hävettää niin vitusti.
 

Liitteet

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ihan yhdentekevää joku sarjasijoitus kuuden pelatun pelin jälkeen.
Totta. Jos siis siellä pelissä itsessään näkyisi hyviä aihioita, jotka vain toistaiseksi odottavat puhkeamista kukkaan.

Mutta kun pelin taso on ihan linjassa sarjasijoituksen kanssa, niin eipä tuo paljoa hurraahuutoja aiheuta.

Pisteitä pitäisi vaan alkaa syyskaudellakin jo tulemaan vaikka sitten huonoilla esityksillä. Muuten joulun aikoihin alkaa olemaan jo aika pitkällä takamatkalla ja lopputalvi menee pelkästä playoff-paikasta taisteluun. Kun on ”enemmän tunnetta pelissä” ja gagarin cupin jahdissa ”parhaalla kokoonpanolla koskaan”, soisi pistetahdinkin tästä hieman kehittyvän.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Joma, MÖRKÖ
Ihan yhdentekevää joku sarjasijoitus kuuden pelatun pelin jälkeen.
Eikun vaan sitten Jukureiden vankkureihin.

Peli on täyttä paskaa, turpaan on tullut ja se on yhdentekevää. Selvä. Mulle ei. Jos kuuden pelin jälkeen ollaan jumbona, niin epäonnistuttu ollaan ja helvetin pahasti.
 

Lelle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onhan tuossa, pelissä paljon huolestuttavia asioita. Joka ei näe.sitä niin hohhoijaa..nyt jos Jensen vielä pois niin ei yhtään auta ainakaan.
 

liigajyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit vuosimallia 1983
Kentän ulkopuolelta tulleiden tarinoiden mukaan viimeisen Venäjän reissun jälkeen, Laten äänen käyttö ja vaatimustaso on treeneissä noussut.
Johtaako se sitten mihinkään ja miten pelaajat siihen reagoivat on toinen juttu.
Jotenkin omaan mieleen nousee se että jos kerran peli on ns hanskassa ja opitaan virheistä niin miksi Late muuttaisi tyyliään kaukalon sisällä?
Samainen lähde kertoo myös että veskari Niemi on parantanut otteita harjoituksissa noin kolmen viikon takaiseen...tarkoittaen liikkeen parantumista niin sivu kun pysty suunnassa.
Katsellaan.
 

Jara76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Ei tuossa nyt kuuden pelatun (kaikilla muilla enemmän pelattuja pelejä, vain Lokolla myös kuusi) kannata repiä pelihousuja. Playoffviivakin on jo pisteen päähän karannut!

Sarjataulukot näyttävät aina alussa erikoisilta. Tai jos otat koska vain sattumanvaraisesti jostain kohtaa kautta kuuden pelin sarjataulukon, niin järjestys ei ole sama kuin runkosarjan lopussa. Meidän Jokerikannattajien tulisi tämä varsin hyvin muistaa kun yleensä tähän aikaan ollaan oltu aivan kärkiporukka mikä ei sitten lopulta ole vastannut koko kauden meininkiä.

Pelillisistä asioista olen toki huolissani, mutta vielä ei sarjasijoitukselle kannata antaa painoarvoa.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
@liigajyrä mun kysymys kuuluu että miksi vasta nyt erityisesti Marjamäen kuin Niemen kohdalla? Marjamäki otti rumasti turpaan koko viime vuoden alun ja Niemi tiesi tasan tarkkaan mihin tulee. Jos ei tiennyt niin todella surullista. Mulle toi kertoo ennen kaikkea siitä mukavoitumisesta mikä tossa koko touhussa paistaa kuuhun asti. Joukko keski-ikäisiä perheenisiä harrastamassa jääkiekkoa.
 

liigajyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit vuosimallia 1983
Niin en tiedä onko se mukavoitumista vai onko se omaan toimintaan luottamista jopa sokeasti.
Monesti suurin virhe on ummistaa silmät tai keksiä jääkiekko uudestaan.
Niemen kohdalla oli erilainen kesä aikoihin ja onko kondis ollut ihan sitä mitä oletettiin olevan vaikka jääkiekossa ei pitäisi koskaan olettaa.
Toki ymmärrän Kurria kun haettiin kokenutta ykköstä joka kantaa ison vastuun ja Niemi tuli tyrkylle.
Sitä en ymmärrä miksi aitoon scouttaamiseen Jokerit eivät kuitenkaan enempään panosta jotta hudeilta vältyttäisiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös