Aake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit vuodesta 1983, HJK
Nyt on taas vaihteeksi päästy tilanteeseen, joka on Jokerifanille niin kovin tuttu: on kysyttävä, kuinka tuo lista nimiä on mahdollista saada pelaamaan noin huonosti? Jengi on niin helvetin paska ja haluton että itkettää. Kaksi peliä joo, mutta kun jengi jatkaa tasan siitä, mihin viime kauden ratkaisevassa pudotuspelissä jäätiin. Mitään uutta ei Marjamäki ole keksinyt pelikirjaansa, joka on jo valmiiksi todistettu riittämättömäksi. Näkeehän sen kuuhun asti että jengissä ei ole asiat hyvällä tolalla. Selkä suoristuu ekasta takaiskusta, omaan juttuun uskotaan 15 minuuttia jne. Ei luulisi olevan kovin vaikeata ymmärtää mitä nyt pitäisi tehdä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Vaikea sanoa miten Marjamäki voi paikata maalivahdin heikkoa pelaamista. Tänään ihan pirteä aloitus, joka osin omista virheistä, osin vastustajan paremmuudesta ja hitusen huonosta tuuristakin ei tuottanut tulosta. Niin kauan kun Jokereilla ei ole voittavaa maalivahtia, syyllisiä heikkoihin otteisiin on turha hakea aitiosta. Ellei tarkoita vähän ylempänä olevaa aitiota.

Antti Niemi voi olla voittava maalivahti jatkossa, mutta nyt hän ei ole. Heikot esitykset syövät joukkuetta ja se näkyy telkkariin asti.

Marjamäen Jokerit ei ole pelannut hyvin sitten viime kauden aloituksen. Vikaa on oikeastaan kaikessa joukkuepelaamisessa. Mutta vielä on sen suhteen mahdoton sanoa tätä kautta koskien, onko puikoissa häviävä valmentaja. Juuri nyt ei ole ainakaan voittava.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Antti Niemi voi olla voittava maalivahti jatkossa, mutta nyt hän ei ole. Heikot esitykset syövät joukkuetta ja se näkyy telkkariin asti.
Tämä kyllä. Mutta viime kauden lopun ja tämän kauden Marjamäen peluuttama kiekko on saanut jo kolme veskaria näyttämään täydellisiltä imureilta. En muista ikinä nähneeni yhtä montaa helppoa hörppyä ja kummaa pomppua Jokeriverkkoon kuin viime marraskuusta tähän hetkeen. Joku tässä mättää.

Valitettavasti tällä hetkellä Niemi näyttää heikommalta kolmikosta Zapo, Kalnins ja Niemi. Ja Zapon viime kauden otteiden jälkeen se on jo todella heikosti.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Eram

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Pakko huomauttaa, että myös esim. Karlssonin aloitus Jokereissa oli aivan kamala. Silloin Jokerit pystyi kisaamaan tasaisemmin, koska joukkueessa oli enemmän maalintekovoimaa ja se oli muutenkin melkoisesti nykyistä parempi.

Toisaalta myös Zapolski oli välillä aivan maaginen, esim. olympialaisia edeltäneenä aikana.

Jokereilla on ollut epäkiitollinen kauden aloitus. Se on joutunut pelaamaan kahta selvästi parempaa ja ennen kaikkea paremmin valmennettua joukkuetta vastaan. Kahden pelin perusteella Marjamäellä ei ole eväitä sarjan parhaita vastaan, mutta samalla voidaan todeta, että Jokereilla on selkeä sentteriongelma verrattuna sarjan kärkeen: Norman, Regin ja Kontiola ovat olleet pääasiassa aivan kamalaa katsottavaa. Eivät Joensuu, Moses tai Jensen ole tilannetta auttaneet, saati pienemmän roolin Ikonen tai Anttila, mutta kuten Haapalasta nähdään, hyvälläkään peli-ilmeellä on käytännössä mahdotonta kääntää paskan sentteripelin tuomaa takamatkaa toimivaksi.

Onko Jokerit kriisissä? Mielestäni ei, mutta toisaalta tuomio riippuu ennakko-odotuksista. Jos oletti, että Jokerit voi haastaa vahvistuneen Omskin tai Kazanin tuolla joukkueella, niin pahaltahan tuo näyttää. Toisaalta jos uusille pelaajille annetaan aikaa ja O'Neill tervehtyy pian, tilanne voi olla valoisampi. Etenkin sentteriosaston kannalta hänen paluunsa on aika iso asia.
 
Kuten Bat Helvetistä, olen poissa kun aurinko taas saa

All vibes, no tactics

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Tämä kyllä. Mutta viime kauden lopun ja tämän kauden Marjamäen peluuttama kiekko on saanut jo kolme veskaria näyttämään täydellisiltä imureilta. En muista ikinä nähneeni yhtä montaa helppoa hörppyä ja kummaa pomppua Jokeriverkkoon kuin viime marraskuusta tähän hetkeen. Joku tässä mättää.
Jokin juuri nyt mättää, mutta tämän kauden osalta vielä en ainakaan minä pysty sanomaan, mikä mättää. Maalivahtipeli oli tänään sellaista, että vaikka olisi millainen valmentaja & pelisuunnitelma, ei voittoa olisi tullut. Maalivahdit päittäin, ja Jokerit olisi vienyt 7-5.

Valitettavasti tällä hetkellä Niemi näyttää heikommalta kolmikosta Zapo, Kalnins ja Niemi. Ja Zapon viime kauden otteiden jälkeen se on jo todella heikosti.
Saas nähdä, onnistuuko Niemi Jokereissa. Siihenkään ei vastausta vielä ole. Ennakkoon epäilin, että yksi maailman leveimmistä kaukalo tuottaa ongelmia juuri Niemelle. Tänään edes puolikas NHL-kaukalosta ei olisi pelastanut. Oli syy mikä tahansa, nähdyllä maalivahtipelaamisella Jokerit ei voita kovempia seuroja. Paljon menee puolustuspelaamisenkin piikkiin, mutta tänään maalit olisi olleet otettavissa, vaikka puolustus olisi ollut aitiossa.

Marjamäen kannalta vittumainen tilanne. Nimekäs ykkösmaalivahti ei kykene ottamaan voittavia koppeja, eikä muu joukkue paikkaamaan häntä. Kenties myöhemmin voi sanoa, että Marjamäki on valmentajana epäonnistunut Jokereissa myös kaudella 2019-2020. Toivottavasti ei tarvitse sanoa, vaan sekä puolustus- että hyökkäyspelaaminen saadaan kuntoon. Kahden ottelun perusteella ei kannata muuta juuri sanoa.
 

DonTirri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
Kun katsoo laten Maju ja Jokeriaikaa niin on vaan pakko kysyä: Millä vitulla kaveri onnistu voittaa 2 peräkkäistä suomenmestaruutta?

Ja joo. Niemi hörppii eikä late sille paljoo voi. Mut 2 tehtyä maalia kahteen matsiin. Ei voi liikaa pistää veskan piikkiin.
Laten pelikirja on läpiskoutattu.
 
Kuinka monta Hockey Hall of Famen jäsentä on lähtöisin teidän joukkueesta?
Joulu tulee odottamattakin. Marjamäki ei ole millään tavalla kyennyt uusiutumaan sitten viime kevään.Silloin oli vino pino tosipelejä. Kaikki samat ongelmat edelleen. Joukkue on täysin lamaantunut. Ollut sitä 90% vuodesta 2019.
Erkka on penkin takana lokakuun aikana.
Joo katsoin kyllä kevään pudotuspelit ja muistan miltä peli näytti siellä. Muistan myös miten hyvää lätkää Marjamäen Jokerit parhaimmillaan viime kaudella pelasi. Uskaltaisin antaa aikaa enemmän kuin kaksi peliä tämän syksyn osalta ennen isompia päätelmiä. Sinulle, ja kaikille muillekin, tottakai sallitaan hätäisetkin johtopäätökset.
 
RELEASE THE KRAKEN

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Niemi hörppii eikä late sille paljoo voi. Mut 2 tehtyä maalia kahteen matsiin. Ei voi liikaa pistää veskan piikkiin.
Laten pelikirja on läpiskoutattu.
Tämä on olennainen kysymys. Vastaus saattaa 8-10 ottelun jälkeen tosin olla se, mitä moni jo epäilee. Siinä vaiheessa on dataa riittävästi.
 

Päätykiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki vakavasti otettavat organisaatiot.
Jokerit välillä hallitsee pelejä näennäisesti, mutta sellainen kunnon kiima ja halu voittaa puuttuu. Ei tuollainen välimallin pelaaminen riitä näitä KHL:n kärikipään joukkueita vastaan mihinkään. Eniten olisin huolissani joukkueen hengettömyydestä. Toki minusta Kazan oli selvästi laadukkaampi joukkue, mitä esim. Omsk oli, joka pelasi aivan saatanan tylsää jääkiekkoa ja meinasin aivot sulaa sitä niiden pelaamista katsoessa. Toki kaksi peliä tässä on vielä pitkää kautta tahkottu, niin ei tässä kannata vielä alkaa Marjamäkeä pois potkimaan.

Vaikka Marjamäkeä onkin trendikästä haukkua ja näin, mutta olen aina ollut sitä mieltä että myös pelaajilla on vastuunsa. Edelleenkään Marjamäki ei voi mennä sinne kentälle ja laittaa kiekkoa pussiin hyvästä maalipaikasta. Tai mennä maaliin ja ottaa vetoja kiinni. Ei siellä kenttäpelaajissakaan aivan hirveän montaa onnistujaa ole ollut tai varsinkaan tuloksellisesti. Niemi on taas maalilla ollut aivan sysipaska ja tänään oli aivan hirveä peli häneltä.

Nyt pitää vain saada tulosta taululle ja sitä pitää alkaa tulemaan jo lauantaina. Onnistumisia tuo joukkue kaipaa ja rentoutta pelaamiseen. Sanoista tekoihin, niin penkin takana kuin kentälläkin.
 
" Don´t drink and drive. But if you do, call me."

- Saul
Kaikki lasketaan mukaan. Marjamäkii ei ole oikea mies Jokereiden valmentajaksi sanon minä.
En kyllä itsekään tiedä kuka on oikea mies Jokereiden valmentajaksi, mutta Marjamäki on suomalainen huippuvalmentaja ja suunnilleen kovin nimi mitä näiltä markkinoilta on saatavilla. Katsotaan kuka seuraavaksi hyppää puikkoihin, mutta ei sieltä mitään ihmemiestä ole jatkossakaan saatavilla, joka kulkisi voitosta voittoon, myös harjoituspelit.
 
RELEASE THE KRAKEN

predsfan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Jotenkin epäilen että Kärpissä palikat vaan loksahti kohdalleen Marjamäestä huolimatta, ehkä kaiken takana olikin Manner!
Marja voi olla hyvä valmentaja sopivassa ympäristössä, mutta näyttäisi siltä että ei osaa sopeutua eikä reagoida jos ympäristö sellaista vaatii ...
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Erkka istui eilen Kurrin aitiossa, se riittää pitämään mieleni rauhallisena tästä aiheesta. Late ei osaa tehdä pelin aikana mitään ja ilmeisesti hänen hyvyytensä liittyy johonkin pitkän aikavälin valmentamiseen. Menisi hiihtoliittoon.
Kyllä. Tähän samaiseen Erkkaan luotan myös. Hänelläkin heikkoutensa toki mutta Erkan joukkueet puolustavat aina hyvin. Maju,Jokerit jne. Ufan keikka oli omansa mutta Erkan ottaisin Marjamäen tilalle koska tahansa.

Erkka sisään, paluu yksinkertaisten perusoppien äärelle ja rentous takaisin. Niemi kivaan hakemaan itseluottamusta ja jollei nouse kuopastaan niin Jänikselle tandem jostain. Kurri saa suorittaa.
 
Tää jengi on tässä!

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vielä en Marjamäkeä potkisi pois, mutta jos talvella sama meno jatkuu, niin ensi kaudelle pitäisi rahat laittaa Nokkaan ja näyttää Marjikselle ovea.

Nokka, tai joku kanadalainen koutsi penkin taakse. Pelaajien pitää sopivissa määrin pelätä valmentajaa. Esimerkiksi eilisen Moseksen olisi pitänyt saada semmoinen ripitys fleguilustaan, että hampaat olisi karissut pois.

Sillon, kun peli kulkee, annetaan hyvää palautetta ja sillon, kun ei kulje, ripitetään niin, että pelaaja ei halua toistaa samaa. Tähän ei Marjamäki tunnu pystyvän. Joukkue ei ole tällä hetkellä Marjamäen hallussa. Tämä on vähän niinkun joku junnujoukkue, jossa isä on koutsina ja kentällä on 5 omaa lasta. Kausikortti kokoonpanossa säilyy esityksistä huolimatta, eikä tarvitse pelätä mitään, vaikka pelaisi miten paskasti.
 
Konde Hirvonen ei ilmeisesti päässyt eilen pelaamaan yhtään, vaikka tiistaina pelasi ihan ok debyytissään. Mä kysyn miksi? Ei siis päässyt edes kolmannessa erässä pelin jo ratkettua pelaamaan muutamaa vaihtoa, jotka olisivat A-junnulle kuin rahaa laittaisi pankkiin, vaan imi koko pelin tuppia. Mun mielestä toi on jo jonkunlainen nöyryytys toteemina vaihtopenkin takana seisovalta Marjamäeltä nuorta Hirvosta kohtaan, eli tyyliin sä et pysty tuomaan tähän peliin mitään muutosta tai energiaa ym. mutta vittuillessani istutan sua koko pelin siinä penkillä. Hieno käden ojennus junnulle. Vaikea ymmärtää valmennuksen ajatusmaailmaa.. todella vaikea
 
He, jotka asioista eivät tiedä, voisivat luulla, että kyse on vain jääkiekosta.. heille vain hymyilen..

Jara76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Näin offtopiccina: Summanen vs Skudra ois näkemisenarvosta
Sitä kuittivihkojen määrää...

Myös koutsien välinen hanskaus olisi hyvin mahdollinen näillä veijareilla.

 

Lelle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pelon sekaisin tuntein Marjamäkeä ja touhua katson. Onko tosiaan niin että ei riitä karisma yms pelaajille vaan tulee liikaa löysäilyä kun ei ole oikeen mitään "pelotetta". Ainahan sitä toivoo ja uskoo parempaan huomiseen mut et noin heikkoa tunnetta ensimmäisiin peleihin..
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Carter Hart + muu Flyers
Mikäli touhu näyttää samalta kymmenen pelin jälkeen, niin liityn itsekin Laten lynkkauspartioon. Ei sillä, ettei olisi eilen tehnyt mieli jo liittyä, koska sen verran paska maku jäi hallilla ja edelleen hieman vituttaa eilinen esitys. Joka tapauksessa, tässä on nyt runkosarjaa pelattu huimat kaksi peliä ja 60 ottelua jäljellä, joten parin isolle jengille hävityn pelin jälkeen ranteiden aukomisen määrä on täällä ehkä lähtenyt vähän käsistä. Joo, pre-season ehkä näytti kanssa "hälyyttävältä", mutta mitä sitten? Enemmän olisin huolissani, jos Jokereiden pelaaminen olisi asettunut uomiinsa jo elokuussa.

Hyökkäämisen kulmissa pörräämistä isompana ongelmana näen tuon puolustuksen organisoinnin. Esimerkiksi eilen Kazan pääsi naurettavan helposti Jokereiden alueelle ja maalintekosektoreille, kun pakit suorastaan valuivat Niemen syliin. Ja Niemen nykyisellä torjuntavarmuudella tuo oli aika myrkyllinen yhdistelmä. Tuon lisäksi nähtiin ihan helvetin monta syöttöä, jossa pakki antaa toiselle kunnon kaverisyötön olemattomalla kommunikaatiolla, jolloin nähtiin aika mielenkiintoisia tilanteita. Eikö nämä pitäisi olla ihan perusjuttuja jääkiekossa?

Alan kohta kallistumaan sille kannalle, että Jokerit on se joukkue, jonka pelaajat ovat oksennelleet pre-seasonila lenkkipoluilla kiskoen samalla viittä traktoria perässään. Sen verran surkealta Bobi Lehtosenkin pelaaminen on näyttänyt ja hän kuitenkin keväällä erottui nopeutensa ja kiekonkäsittelynsä ansiosta. Nyt häntä ei oikeastaan erota viime kauden numerokaimastaan Jesper B. Jensenistä.

Pelon sekaisin tuntein Marjamäkeä ja touhua katson. Onko tosiaan niin että ei riitä karisma yms pelaajille vaan tulee liikaa löysäilyä kun ei ole oikeen mitään "pelotetta". Ainahan sitä toivoo ja uskoo parempaan huomiseen mut et noin heikkoa tunnetta ensimmäisiin peleihin..
Niin, vaikea sanoa kun ei ole nähnyt Marjamäkeä huutamassa kopin puolella. Ei ole Late ikinä tainnut olla mikään Kvartalnovmainen sätkyukko penkin takana, eikä tule varmasti olemaankaan. Jalosta kritisoitiin aikanaan siitä kun seisoi peleissä kuin suolapatsas, siinä missä Late saattaa mennä fläppitaulun kanssa jollekin pelaajalle antamaan yksilöllisiä ohjeita. Toimintatapoja ja valmentajia on monia. Sitä en tiedä onko Marjamäen ajatus jääkiekon pelaamisesta juuri oikea nykyiselle rosterille, mutta aika näyttää.
 
Pöö

DonTirri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
Oon tässä nyt makustellu Laten peluuttamaa kiekkoa ja yks asia pyörii mielessä.

Et sä vittu VOI peluuttaa ylihyökkäävää lätkää sarjassa jossa vastustajan kärkijätkät laittaa paikan auetessa kiekon häkkiin 99/100 kertaa.
(Eikä johdu pelkästään huonosta veskapelistä. Laittaa ne Shipat, Azevedot ja Dawesit limpun häkkiin parempiaki kassareita vastaan).

Voisin melkeen väittää että Jokereille sopis kohelossa paremmin Tukkajukkamainen träppi tai Dufvamainen prosenttikiekko.

Edelleenkää en ymmärrä miks jengin ainoot puolustavat pakit (4&7) on samassa parissa. Esim Ertsi&Grant ei tee hyvää verenpaineille.
 
Kuinka monta Hockey Hall of Famen jäsentä on lähtöisin teidän joukkueesta?
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy