Lauri Marjamäki Jokerien päävalmentajaksi

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen Jokerit, canes
Nyt on menty 4 PO-peliä runkosarjan eväillä ja ei riitä. Uskalletaisiinko jo yrittää esim ylivoiman sisäänviennissä jotain muuta kuin jättöä, jonka vastuistaja osaa pelata aika hyvin pois?

Jokerit tarvitsee Marjamäen aikana 2 päävalmentajaa. Marja runkosarjaan ja joku muu pleijareihin. Jos siis halutaan pärjätä.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat: KalPa
Mielenkiintoista näin Kärppien fanina seurata tätä Lauri Marjamäen nousua ja tuhoa. Kärpissä mies oli ihan täysi messias ja käänsi organisaation kurssin heti ensimmäisellä kaudellaan, kolmen kauden aikana tuli kaksi kultaa, kaksi runkosarjan voittoa, yksi pronssi, yksi runkosarjan kakkostila ja CHL-hopea. Toki Marjamäki sai Kärpissä valmentaa Liigan parhaalla materiaalilla, mutta ei se yksinään ole mikään perustelu sillä että menestystä tuli. Pelkän materiaalin turvin mestaruutta ei voiteta, vaan materiaalille pitää luoda voittava pelitapa ja siinä Marjamäki Kärpissä onnistui.

Oudotsti Marjamäki tuntuu hirttäytyneen kiinni myös tiettyihin pelaajiin, vaikka nimenomaan ennen Marjamäki uskalsi tehdä muutoksia kokoonpanossa. Esimerkiksi 2015 finaaleissa mies uskalsi heittää KHL-statuksen Lukas Kasparin kokoonpanosta helvettiin ja tilalle tuli eräs Sebastian Aho. Aho ratkaisi mestaruuden game sevenin jatkoajalla. Tämä nyt toki vain äärimmäinen esimerkki, kyllä Marjamäki isojakin muutoksia jos tilanne niin vaati.

Marjamäki on ennenkin koutsina ollut tiukassa paikassa. 2014 finaaleissa Tappara johti jo voitoin 3-1 mutta niin vain Kärpät kairasi ottelusarjan itselleen 4-3 lukemin. Seuraavana vuonna Tappara haki vierasryöstön Raksilasta heti sarjan alussa ja toinenkin finaali oli vahvasti menossa Tapparalle kun se johti kahden erän jälkeen 2-0. Kärpät kuitenkin käänsi tuon ottelun lopulta jatkoajan jälkeen itselleen ja koko sarja Kärpille 4-3.

Ei minulla sen ihmeemmin ole hajua mikä tässä Marjamäellä tällä hetkellä suurin ongelma on, mutta mielenkiintoista seurattavaa on kuitenkin ollut tuo alamäki Kärpissä keväällä 2016 päättyneen jakson jälkeen. Maajoukkuepeleistä nyt ei varmaan tarvitse erikseen sanoa mitään (toki siinä on moni pienestä kiinni), mutta ei se nyt Jokereissakaan pieniä poikkeuksia lukuunottamatta taida kovin vahvasti mennä. Hyvä runkosarja mutta täysin aseeton pleijareissa ainakin tähän saakka.

Itse olen joskus kirjoittanut muistaakseni Kärppien puolella että Marjamäelle tekisi oikeasti hyvää pitää pieni tauko valmentamisesta. Mies on kuitenkin ollut valmennustehtävissä yhtäjaksoisesti valmennustehtävissä sellaiset 20 vuotta, ja vaikka nuoresta miehestä onkin kyse niin se alkaa olla jo aika paljon. Joku vuoden-parin tauko valmentamisesta ja oma ns. pelikirjan päivitys siinä samalla niin ihmeitä voisi tapahtua.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Niin Marjamäkihän omien sanojen mukaan nimenomaan päivitti pelikirjaansa ennen Jokereihin tuloa ja veti happea. Krediitit runkosarjan tehdyistä,pieni plussa 4.sijasta ja muusta(rumat kotitappiot,ei rotaatiota,puolustus vuotanut koko kauden,pudotuspelit jne) isohko miinus.

Peluutuksesta ehkä vähän näyttäytyy pieni pelko siitä että ei uskalla suututtaa tiettyjä ukkoja ja laittaa kylmästi penkille a la Moses&Manninen. Kenties tulevaisuutta silmällä pitäen? Jalonen painoi kylmästi Salmista,Kerästä,Aaltosta ja Hishonia villaan kun peli ei käynyt.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Niin, kai tässä sarjatasossakin (liiga vs. KHL) on hieman eroa, en muista liigassa nähneeni vastaavanlaista av maalia minkä Dynamo esitti.
 

Viltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Itse olen joskus kirjoittanut muistaakseni Kärppien puolella että Marjamäelle tekisi oikeasti hyvää pitää pieni tauko valmentamisesta. Mies on kuitenkin ollut valmennustehtävissä yhtäjaksoisesti valmennustehtävissä sellaiset 20 vuotta, ja vaikka nuoresta miehestä onkin kyse niin se alkaa olla jo aika paljon. Joku vuoden-parin tauko valmentamisesta ja oma ns. pelikirjan päivitys siinä samalla niin ihmeitä voisi tapahtua.
Juuri näin ja tekee terää kaikille pitkään yhtäjaksoisesti valmentaneille.

Kärpissä Marjamäellä oli myös erinomainen taustatiimi, jota ei vaihdettu tämän tästä. Kuten maajoukkueeessa tehtiin/jouduttiin tekemään. Nytkin Jokereissa apuvalmentajista ainakin yksi vaihtuu, hyvin todennäköisesti useampikin ensi kaudeksi. Sekin hieman tuo epätasapainoa hommaan.
 

liigajyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit vuosimallia 1983
Jalosen Jukka sanoi joskus vuosia sitten, ” tiukoissa paikoissa kun joukkue on ollut alavireinen valmentaja miettii kuoleman ottelun alla laittaako hän nimellisesti parhaan rosterin jäälle ettei kukaan pääse sanomaan miksi ykkösveskari oli katsomossa jos satutaan kuitenkin häviämään. Goutsi siis pelastaa oman perseensä tai yrittää pelastaa laittamalla kuitenkin nimimiehet jäälle vaikka he ovat vetäneet vihkoon jo jonkin aikaa. Kuitenkin suurin tekijä on se mistä syystä ollaan alisuoritettu. Onko se huonon hengen syytä, materiaalin huonouden vai goutsin vai kaiken tämän. Toinen tosiasia on se että raakileilla ei voiteta pelejä pitkässä juoksussa mutta virtaa se voi tuoda muille.”

Huhujen mukaan Marjamäellä on edelleen yksi ja sama heikkous joka esiintyy tasaisin väliajoin .Hän ei saa koko joukkuetta, jokaista pelaajaa tuntemaan itseään tärkeäksi joukkueelle. Tämä on kuultu luotettavalta taholta.
Toki pelaajat pelaa ja goutsit goutsaa mutta onko ihan oikeasti kaksikosta Helminen/Saarinen mitään hyötyä Marjamäelle ? Onko heillä kykyä tukea juuri tuota heikkoutta? Ei.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Vaihdetaan Raipe johonkin, joka osaa tehdä jotain ylivoimalle. Nyt on puskettu samaa kaavaa alusta loppuun, eikä tulosta ole tullut. Tai on, jos omissa soiminen lasketaan.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, Diniz, L.Lepistö, Johaug, Kadi, Käpä<3
Samaa paskaa vähän eri paketissa kuin nähtiin maajoukkueessa. Aivan saatananmoinen askel taaksepäin Jalosesta ja Westerlundista.

Lähe Marjukka meneen, hyvästi!
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit ,Ottawa, SJK
Ei ole muuta vaihtoehtoa kuin kenkää takamukselle. Ei ole edellytyksiä jatkaa tälläisen suorituksen jälkeen. Ajatellaan jos ensi keväänä jälleen pudotuspelit ja tulee muutama vastoinkäyminen niin se korttitalo romahtaa taas. Pakko vain rakentaa koko homma alusta. Tämän iltainen on häpeällisin ja surkein suoritus pelillisesti koko joukkueen historiassa. Tälläisen suorituksen jälkeen on vain yksi vaihtoehto.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Alkukausi hyvä, loppukausi välttävä. Sitten playoffeissa täydellinen floppi koko joukkueelta. Liian varovaista peliä, erittäin tylsää katsottavaa.
 

gcz_

Jäsen
Suosikkijoukkue
JHC, NYI, Suomen NATO-jäsenyys
Aivan uskomattoman surkea kyykkäys kauden tärkeimmällä hetkellä. Häviö ei sinänsä yllätä, mutta kyllähän näin heikko esitys kertoo siitä, että valmennusryhmällä ei ole minkäänlaista otetta joukkueeseen.

Late vaihtoon, ei voi olla muuta vaihtoehtoa tällaisen nöyryytyksen jälkeen. Kokeneet rybykoutsit vievät näitä marjukoita aivan 6-0 silloin, kun panokset kovenee.
 
Viimeksi muokattu:

Jesus Shaves

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dorados de Sinaloa
Mitkä olisivat realistiset vaihtoehdot valmentajaksi - mikäli siis Marjamäki laitetaan ulos Jokereista? Hänellähän taisi olla 2+2 vuoden soppari - eli jotain pitänee maksaakin jos ukkelista eroon haluaa. Tosin saattaisi olla varsin hyvä investointi jatkoa silmällä pitäen.
 

Lelle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Arvelutti jo kun tämä mies tuli penkin taakse. Maajoukkueen peli oli melko nihkee useaan otteeseen Marjamäen ollessa puikoissa..maksaa varmaan mut ulos. Näin nöyryyttävää touhua en oo nähny. Ei tää joukkue paperilla ainakaa noin paska ole että jotain on pahasti vialla.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Lostedt, Ben-Amor, Todd
Mä ymmärtäisin sen, että pleijareissa kaverin koutsi vie. Niistä tilanteista voi oppia. Virheitä voi tehdä esimerkikiksi peluutuksen tai pelitavan osalta, varsinkin kun ensimmäistä kertaa valmentaa tässä sarjassa. Aikanaan Skudran jengiä vastaan pelatessa olin sitä mieltä, että Jalonen epäonnistui. Mutta tuossa kohdin mä uskon, että siitä epäonnistumisesta olisi voinut olla hyötyä: hän näki sen, mitä voitto rottamaista porukkaa vastaan vaatii ja millä mennään syvälle suohon.

Mutta mä en ymmärrä sitä, että jengiä ei saada valmistettua kauden tärkeimpään peliin tai erään ollenkaan. Aivan sama mitä sarjaa on valmentanut, pelannut tai seurannut, niin jengi ei voi olla näin kuutamolla näin tärkeässä paikassa. Jengi ei voi olla näin kuriton. Jengi ei voi olla näin kaukana porukasta, joka edes teoriassa voisi voittaa sen kauden toistaiseksi tärkeimmän matsin.

Aiemmin totesin, että suorien potkujen sijaan pitäisi keväällä istua alas Marjamäen kanssa ja käydä läpi, että voiko tämän kauden tuloksen välttää. Vielä siinä vaiheessa Jokereita ei oltu kuohittu tyystin. Pitkä matka Marjamäessä on vedellä uskottavasti seuraava kausi.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: gcz_

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, Diniz, L.Lepistö, Johaug, Kadi, Käpä<3
Ei pitäisi olla mitään asiaa jatkaa. Ihan kuka tahansa on parempi, ei voi vetää surkeammin.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Uskomatonta paskaa. Syksyllä viihdyttävä pari kuukautta, sen jälkeen tasaisen tappava alamäki joka huipentui pleijareissa ihan täydelliseen mahalaskuun. Ei tunnetta, sysipaska erikoistilannepelaaminen ja sysipaska maalivahtipelaaminen. Äkkiä vittuun kulkematta lähtöruudun kautta.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit ,Ottawa, SJK
Toivottavasti ne potkut tulee mahdollisimman nopeeta. Sitä nopeammin pääsee mahdollinen uusi koutsi hommiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös