Lauri Korpikoski TPS:ään

  • 692 930
  • 3 112

Knutsen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Kings
On ollut oksettavaa lukea tätä ketjua
Jep. Jatkat ihan samalla linjalla.

En nykyään kauheasti jaksa olla kiinnostunut mitä Tepsin verhojen takana suhmuroidaan, mutta tästä salkusta tiedän jonkun verran tahtomattani. Asiat ei moneltakaan osalta ole niin kuin tässä kirjoitetaan. Voisi tämmöiset mukatotuudet johdettuna jatkoajankeskusteluista ja yhdestä iltsarin uutisesta työntää kyllä myös syvälle takaluukkuun.

Toinen oli kun luin joku päivä täältä, että Lauri on joku hiljainen hissukka ja ihan kopista kuultu tämä. Voi vittu :D

Pikkusta hiertymää on, mutta mustan ja valkoisen välissä on myös harmaan sävyjä, vaikka sitä ei Turussa väriksi tunnustetakaan.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Löytyihän se alkuperäinen viesti! Lähetetty 18.12.2020 klo 17:08. Kuvakaappaus liitteenä!

Tällä tavallako on asiallista ilmoittaa joukkueen kapteenin pidempiaikainen poissaolo?
Korpikoski pelasi edellisen pelinsä 28.11.2020, jonka jälkeen SM-liiga jäi "koronatauolle".

28.11.2020 - SML: TPS-ÄSS 4-1 (2-1,0-0,2-0)
58:59 TPS 4-1 Lauri Korpikoski (Petteri Wirtanen) TM

Tehot: 1+0
Plus/miinus: +1
Laukaukset: 6 (1/6 - 16,66%)
Luisteltu matka: 4,60km
Jääaika: 18:59

Kaukaloon palattiin reilut pari viikkoa myöhemmin 16.12.2020. Edellisessä pelatussa ottelussa lonkkavaivaisena ~19min peliajan kellottanutta, 4,6km luistellutta ja maalinkin sivaltanutta Korpikoskea ei nähty tarpeelliseksi ilmoittaa edes loukkaantuneeksi.

16.12.2020 - TPS: PEL-TPS -ennakko
"TPS:ltä puuttuu illan ottelusta Nuorten Leijonien MM-kisoissa olevat Juuso Pärssinen, Mikael Pyyhtiä, Eemil Viro sekä Ruben Rafkin. Loukkaantumisten myötä ottelu jää väliin puolestaan Ville Lajuselta ja Hannu Kurulta."

Sen sijaan esim. Jenkkeihin palaavasta rotaatiohyökkääjä Evan Weingerista tehtiin kotisivuillekin edes pikku-uutinen.

18.12.2020 - TPS: TPS-hyökkääjä Evan Weinger palaa Pohjois-Amerikkaan
"Amerikkalaishyökkääjä Evan Weinger palaa Turun Palloseurasta Pohjois-Amerikkaan. - - - Weinger pelasi TPS-paidassa kaikkiaan yhdeksän ottelua, joissa syntyi yksi maali."

Otteluennakothan ilmestyvät TPS:n kotisivuille pelipäivinä noin kello 13 pintaan. Toisin sanoen noin nelisen tuntia ennen kuin Korpikosken poissaolosta ilmoitettiin Twitterissä. Otteluennakossakaan kapteenin poissaolosta ei ole mitään mainintaa.

18.12.2020 - TPS: TPS-TAP -ennakko
"Palloseura luistelee illan kamppailuun hyvin samanlaisella kokoonpanolla mikä nähtiin keskiviikkona Lahdessa. Joel Janatuisen ja Samuli Vainionpään rinnalla keskiviikkona hyökännyt Evan Weinger tekee paluun Pohjois-Amerikkaan ja häntä ei illan ottelussa nähdä. Ukko-Pekka Luukkonen vartioi mustavalkoisten maalia."
 

Liitteet

  • 2020-12-18 - TPS - Korpikoski.jpg
    2020-12-18 - TPS - Korpikoski.jpg
    82,9 KB · kertaa luettu: 99

Metsästäjä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT
Mikko Saarela kertoo kiekkosuomi.com sivuilla Korpikosken vuoden 2019 tulojen verotustietojen mukaan olleen noin 244k. Paljonhan se tietty on kaverille, joka on 4 viime kautena pelannut yhteensä aika tarkalleen 100 ottelua yhteensä. Tietysti paljon ollut epäonneakin matkassa. Noissa pitkissä sopimuksissa on aina suuri epäonnistumisen vaara. Ei nuo NHLssäkään aina mene kuin elokuvissa. Ekalla TPS kaudella 4, keskimmäisellä 48 ottelua ja viime kaudella sen 17. Aika värikkäästi TPS on toiminut näissä jutuissaan viime vuosina. Aina välillä ärsyttää johdon kohtelu pelaajiansa ja henkilökuntaansa kohtaan enemmän ja vähemmän. Näistä jutuista vaan on tullut joka vuotisia.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Miksi ihmeessä ammattiurheilija ei menisi joululomallaan leikkaukseen? Sekä joululoma tuskin alkaa, kun pelejäkin on. Eiköhän ammattimies mene heti leikkaukseen, jos tarve todetaan. TPS:llä myös Terveystalo kumppanina, joten en usko että sieltä sanotaan "katotaan kuukauden päästä, jos aikoja on. Toki mahdollista, että korona tuonut haasteita aikatauluihin yms. Mutta uskoisin, että jos TPS:n pelaajalla on leikkaushoitoa tarviva vamma, niin aika löytyy viikossa. Miksi leikkaukseen mennessä pitäisi olla enemmän kuplassa kuin liigatoiminnassa? En tosin koronan aikana leikkauksessa ole ollut, mutta vaikea uskoa että ainakaan yhtä testiä enempää tarvitaan, jos sitäkään. Tai minkäänlaista kuplaa. Testin tuloksenhan saa kuudessa tunnissa.

Kyllähän yleensä ammattiurheilijat menee heti leikkaukseen, kun mahdollista. Jalkapallon EM-kisoissakin kaveri loukkaantu ja oliko peräti seuraavana päivänä leikkaus jo Turussa. Ja parin päivän päästä oli jo kisoissa kannustamassa joukkuetta. Toki nimi selässä ja rahatukko muuttavat tilannetta. Mutta en usko sitä, että korona viivästyttää TPS:n pelaajan leikkausta kuukaudella kesken kauden tai mahdollinen joululoma.

Sitten aikaisempaan juttuun. Eikös Buffalossa mee nimenomaan niinpäin, ettei suostuta leikkaamaan. Turussahan huhujen mukaan pakotettiin leikkaukseen. Ja uutisten perusteella terveydellinen syy nimenomana oli leikkaukselle. Ei missään ole sanottu, ettei Korpikoskea olisi tarvinnut leikata. Suora lainaus IL:n uutisesta : "Joulukuussa häntä hoitava lääkäri totesi, että Korpikosken lonkka on leikattava. Leikkausta suunniteltiin tammikuulle mikäli lonkka ei kestäisi pelaamista." Tosta päätellen lonkka ei kestänyt pelaamista, joten se leikattiin tammikuussa, kuten suunnitelma oli.

TPS pelasi 28.11.2020, jonka jälkeen alkoi maajoukkuetauko ja sen jälkeen siirrettiin otteluja korona vuoksi. Tämän jälkeen TPS:llä pelit 16.12. ja 18.12., jonka jälkeen alkoikin sitten aikaistettu joululoma, eikä Liigaa pelattu ennen kuin vasta tammikuussa 2021. Lauri Korpikoski pelasi viimeiseksi jääneessä pelissään 28.11.2020 18:59, joten ei hän ainakaan kovin varhaisessa vaiheessa tuota ottelua loukkaantunut. Vai loukkaantuiko hän ylipäätään tuossa ottelussa vai harjoituksissa vai uusiutuiko vanha vamma rasituksesta tai jostain muusta syystä? Joka tapauksessa, leikkaus ei tainnut ollut ihan ensimmäinen vaihtoehto tuolloin tai näin ainakin jutuista on saanut käsityksen. Ja jos väite siitä, että TPS on painostanut Korpikosken leikkaukseen pitää paikkaansa, asiasta on varmasti käyty jonkinlaisia neuvotteluja ja/tai eri lääkärit tutkineet. Ei ole mitenkään poikkeuksellista, että pyydetään toisen lääkärin lausunto. Tuskin Terveystalosta sanotaan, että "katsotaan kuukauden päästä", mutta aikataulullisesti leikkausaikoja voi olla haastavaa löytää pikaisella hälytyksellä, varsinkaan tuohon aikaa vuodesta. Ja kun yleensä halutaan joku tietty lääkäri operoimaan ja heillä on muitakin potilaita kuin jääkiekkoilijat, joskus joutuu odottamaankin. Lisäksi, kuten todettua, monet lääkärit toimivat useiden eri yhtiöiden palveluksessa, jolloin he eivät ole 100% esim. juuri Terveystalon käytettävissä. Joskus aikoja tietysti löytyy nopeastikin, mutta ei aina. Hätäleikkaukset ovat sitten erikseen ja niissä operoi se, joka on työvuorossa, mutta tästä ei varmastikaan ole kysymys. Monet urheilijat menevät leikkauksiin vasta kisakauden jälkeen, jos pystyvät jotenkin suoriutumaan duuneistaan, toki tämä riippuu vammasta.

Viittaus Buffaloon liittyi lähinnä siihen, että seura päättää pelaajan terveyteen liittyvistä asioista ja pelaaja vain ihmettelee sivusta, mitä seuraavaksi tapahtuu vai tapahtuuko mitään. Tuskin Korpikoski ehdoin tahdoin välttelisi leikkausta ja väittäisi/väitettäisi, että hänet pakotettiin leikkaukseen, jos se olisi ollut ainoa vaihtoehto. Kroppa on urheilijan tärkein työkalu ja sillä on aivan olennainen merkitys uran kannalta. Mutta on myös niin, että jokainen leikkaus on riski ja aika usein leikkaus ei ole se ensimmäinen vaihtoehto ja vammasta riippuen kokeillaan usein muitakin vaihtoehtoja.

Sairauslomasta myös sellainen asia, että Kelahan korvaa työnantajalle päivärahaa työntekijän sairaudesta poissaoloajalta. En tiedä, meneekö nämä seurojen palkkalistoilla olevien urheilijoiden päivärahat samalla kaavalla kuin tavallisten duunareiden päivärahat, mutta jos nyt en väärin ole ymmärtänyt, työnantaja maksaa normaalisti palkkaa vain oliko pari viikkoa (vai peräti vähemmän) ja sen jälkeen työntekijä saa palkan sijasta sairauspäivärahaa. Ja Kela maksaa työnantajalle, oliko 70% tjsp. palkasta, en nyt jaksa tarkastaa. Korpikosken palkoilla TPS siis säästää aika helvetin paljon rahaa, joka maksetaan yhteiskunnan pohjattomasta laarista, jos nämä sairauspäivärahat nyt menee niin kuin tavallisilla palkkatyöntekijöillä.
 

ILIMAVEIVI

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
TPS pelasi 28.11.2020, jonka jälkeen alkoi maajoukkuetauko ja sen jälkeen siirrettiin otteluja korona vuoksi. Tämän jälkeen TPS:llä pelit 16.12. ja 18.12., jonka jälkeen alkoikin sitten aikaistettu joululoma, eikä Liigaa pelattu ennen kuin vasta tammikuussa 2021. Lauri Korpikoski pelasi viimeiseksi jääneessä pelissään 28.11.2020 18:59, joten ei hän ainakaan kovin varhaisessa vaiheessa tuota ottelua loukkaantunut. Vai loukkaantuiko hän ylipäätään tuossa ottelussa vai harjoituksissa vai uusiutuiko vanha vamma rasituksesta tai jostain muusta syystä? Joka tapauksessa, leikkaus ei tainnut ollut ihan ensimmäinen vaihtoehto tuolloin tai näin ainakin jutuista on saanut käsityksen. Ja jos väite siitä, että TPS on painostanut Korpikosken leikkaukseen pitää paikkaansa, asiasta on varmasti käyty jonkinlaisia neuvotteluja ja/tai eri lääkärit tutkineet. Ei ole mitenkään poikkeuksellista, että pyydetään toisen lääkärin lausunto. Tuskin Terveystalosta sanotaan, että "katsotaan kuukauden päästä", mutta aikataulullisesti leikkausaikoja voi olla haastavaa löytää pikaisella hälytyksellä, varsinkaan tuohon aikaa vuodesta. Ja kun yleensä halutaan joku tietty lääkäri operoimaan ja heillä on muitakin potilaita kuin jääkiekkoilijat, joskus joutuu odottamaankin. Lisäksi, kuten todettua, monet lääkärit toimivat useiden eri yhtiöiden palveluksessa, jolloin he eivät ole 100% esim. juuri Terveystalon käytettävissä. Joskus aikoja tietysti löytyy nopeastikin, mutta ei aina. Hätäleikkaukset ovat sitten erikseen ja niissä operoi se, joka on työvuorossa, mutta tästä ei varmastikaan ole kysymys. Monet urheilijat menevät leikkauksiin vasta kisakauden jälkeen, jos pystyvät jotenkin suoriutumaan duuneistaan, toki tämä riippuu vammasta.

Viittaus Buffaloon liittyi lähinnä siihen, että seura päättää pelaajan terveyteen liittyvistä asioista ja pelaaja vain ihmettelee sivusta, mitä seuraavaksi tapahtuu vai tapahtuuko mitään. Tuskin Korpikoski ehdoin tahdoin välttelisi leikkausta ja väittäisi/väitettäisi, että hänet pakotettiin leikkaukseen, jos se olisi ollut ainoa vaihtoehto. Kroppa on urheilijan tärkein työkalu ja sillä on aivan olennainen merkitys uran kannalta. Mutta on myös niin, että jokainen leikkaus on riski ja aika usein leikkaus ei ole se ensimmäinen vaihtoehto ja vammasta riippuen kokeillaan usein muitakin vaihtoehtoja.

Sairauslomasta myös sellainen asia, että Kelahan korvaa työnantajalle päivärahaa työntekijän sairaudesta poissaoloajalta. En tiedä, meneekö nämä seurojen palkkalistoilla olevien urheilijoiden päivärahat samalla kaavalla kuin tavallisten duunareiden päivärahat, mutta jos nyt en väärin ole ymmärtänyt, työnantaja maksaa normaalisti palkkaa vain oliko pari viikkoa (vai peräti vähemmän) ja sen jälkeen työntekijä saa palkan sijasta sairauspäivärahaa. Ja Kela maksaa työnantajalle, oliko 70% tjsp. palkasta, en nyt jaksa tarkastaa. Korpikosken palkoilla TPS siis säästää aika helvetin paljon rahaa, joka maksetaan yhteiskunnan pohjattomasta laarista, jos nämä sairauspäivärahat nyt menee niin kuin tavallisilla palkkatyöntekijöillä.
Muistaakseni Korpikosken lonkkaleikkaus oli jo suunniteltu tammikuulle mutta sitä todennäköisesti aikaistettiin juuri tuon koronatauon ja maajoukkuetauon takia. Lonkkaleikkaus oli kyllä tiedossa että se tulee.
 

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
Muistaakseni Korpikosken lonkkaleikkaus oli jo suunniteltu tammikuulle mutta sitä todennäköisesti aikaistettiin juuri tuon koronatauon ja maajoukkuetauon takia. Lonkkaleikkaus oli kyllä tiedossa että se tulee.

Leikkaus oli tarkoitus tehdä tammikuussa, mikäli ei pysty pelaamaan. Nythän Laurille ei annettu edes kunnon saumaa näyttää pystyykö pelaamaan vai ei.
 

ILIMAVEIVI

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Leikkaus oli tarkoitus tehdä tammikuussa, mikäli ei pysty pelaamaan. Nythän Laurille ei annettu edes kunnon saumaa näyttää pystyykö pelaamaan vai ei.
Mutta ei kai ne lääkäritkään leikkaa huvikseen jos ei ole aihetta? Minä en ainakaan siihen usko. Lisäksi Korpikoskella itsellään on varmasti päätäntä valta että leikataanko vai ei.
 

Defensor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki Luvialta Paraisille
Kyllä tämä seuran valitsema viestintästrategia case Korpikosken suhteen alkaa tuntua jo omituiselta. Toimistolla ei varmasti ole jäänyt ymmärtämättä asian poikkeuksellinen julkisuusarvo, kysymys on kuitenkin monivuotisesta kapteenista, NHL-veteraanista ja Suomen mittakaavassa valovoimaisesta pelaajasta. Nyt annetaan spekulaatioiden velloa ja huhujen lisääntyä eikä katsota tarpeelliseksi oikaista edes provosoivaa uutisointia asian tiimoilta. Nyt viimeistään olisi seuran syytä ottaa asiassa kuskin paikka ja tulla julkisuuteen jonkinlaisella selvityksellä. Hankalin skenaario on se, että kulisseissa todella muhii IL:n hahmottelema kriisi, joka jossain vaiheessa purkautuu. Nyt tuuletin kasvattaa kierroksia koko ajan ja kun se mahdollisesti kolossaalinen mötikkä vääjäämättä lävähtää kohteeseen, niin siinä ollaan sitten ottavana osapuolena pitkään. Ja tällä radiohiljaisuudella taataan, että puoli jääkiekkovaltakuntaa popkorneineen on valmiina tarinan loppuratkaisuihin.

Riita-asiat, jos sellaisista on edes kysymys, ratkaistaan tietysti julkisuudelta piilossa, mutta missään ei kielletä kertomasta, että neuvotteluja käydään. Jos sitäkään ei voi sanoa, voi edes pahoitella, ettei voi mitään asian tiimoilta tiedottaa. Jonkinlainen viesti kannattajakunnalle, että ymmärrämme huolenne, vaikkemme voi asialle mitään juuri nyt tehdä. Olennainen asia tällä toimialalla kuitenkin on yhteydenpito kannattajayhteisöön. Harmittaa, että nyt kun asiat on viimeinkin on saatu hyvälle mallille ja lähitulevaisuus näyttää kerrankin hyvältä, ollaan taas synnyttämällä synnyttämässä täysin kotikutoista draamaa. Toivottavasti tämä kummallinen varjoissa kyyristely ei enteile mitään sen kummempaa, vaan asiat ratkeavat asiallisesti ja saadaan tämäkin pois päiväjärjestyksestä ilman megaluokan kohua.
 

Jay Low

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SHL
Mutta ei kai ne lääkäritkään leikkaa huvikseen jos ei ole aihetta? Minä en ainakaan siihen usko.

Siis juurihan tällä palstalla on viime aikoina kerrottu, kuinka Korpikoski on joukkueen toimesta painostettu, jopa pakotettu, leikkaukseen. Jalkaraudoissa ilmeisesti? Kyllähän sitä lääkäritkin leikkaavat, kun tuhma urheilujohto pakottaa?
 

Nati

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Eetu Liukas
Kyllä tämä seuran valitsema viestintästrategia case Korpikosken suhteen alkaa tuntua jo omituiselta. Toimistolla ei varmasti ole jäänyt ymmärtämättä asian poikkeuksellinen julkisuusarvo, kysymys on kuitenkin monivuotisesta kapteenista, NHL-veteraanista ja Suomen mittakaavassa valovoimaisesta pelaajasta. Nyt annetaan spekulaatioiden velloa ja huhujen lisääntyä eikä katsota tarpeelliseksi oikaista edes provosoivaa uutisointia asian tiimoilta. Nyt viimeistään olisi seuran syytä ottaa asiassa kuskin paikka ja tulla julkisuuteen jonkinlaisella selvityksellä. Hankalin skenaario on se, että kulisseissa todella muhii IL:n hahmottelema kriisi, joka jossain vaiheessa purkautuu. Nyt tuuletin kasvattaa kierroksia koko ajan ja kun se mahdollisesti kolossaalinen mötikkä vääjäämättä lävähtää kohteeseen, niin siinä ollaan sitten ottavana osapuolena pitkään. Ja tällä radiohiljaisuudella taataan, että puoli jääkiekkovaltakuntaa popkorneineen on valmiina tarinan loppuratkaisuihin.

On kerrassaan huvittavaa seurata miten TPS leikkii somekanavillaan mykkäkoulua jos joku erehtyy kysymään Korpikoskesta. Ja niitä kysymyksiähän tulee tällä hetkellä lähes jokaiseen somekanavalla julkaistavaan juttuun tai uutiseen.
 
Leikkaus oli tarkoitus tehdä tammikuussa, mikäli ei pysty pelaamaan. Nythän Laurille ei annettu edes kunnon saumaa näyttää pystyykö pelaamaan vai ei.

Olet erehtynyt nyt jostain, koska lonkkaleikkaus tehtiin ihan pakon edestä. Lauri yritti harjoitella ja pelata, mutta ei pystynyt.

Ihan mielenkiinnosta, miksi viikko sitten väitit, että Laurin oli ihan pakko mennä leikkaukseen, kun lonkka ei kestänyt harjoittelua tai pelaamista, ja nyt sanot ettei Lauri edes saanut yrittää harjoitella tai pelata, vaan pistettiin suoraan leikkaukseen? Onko molemmat varmat väitteet vaan ristiriitaista mutuilua? Omiin korviini on kantautunut, että lonkka olisi pitänyt kuitenkin leikata joskus, sillä se vaivasi, ja koronan tuomien epäselvyyksien takia tuo ajankohta päätettiin hyödyntää, että mies olisi tällä kaudella kunnossa
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Näyttää tämä Korpikoski-saaga saavan järkyttäviä mittasuhteita täällä Jatkoajan TPS-osiossa. Näytetään ikäänkuin kilvoittelevan siitä, kuka esittää hurjimman tulkinnan ja se on sitten kukkulan suurin kingi joka näin tekee. Omaa ajattelua ei harrasteta vaan uskotaan ihan kaikki väitteet sellaisinaan.
Mihin tämä johtaakaan vielä ennen kuin tulee päivä 12.9.
Silloin viimeistään voivat monet hämmästyä, kuinka pieniä olivatkaan silakat joulukaloiksi.
Se on tämän saagan parasta antia, että kirjoittajien mielikuvitus laukkaa ennennäkemättömiin sfääreihin.
 
Viimeksi muokattu:

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
TPS pelasi 28.11.2020, jonka jälkeen alkoi maajoukkuetauko ja sen jälkeen siirrettiin otteluja korona vuoksi. Tämän jälkeen TPS:llä pelit 16.12. ja 18.12., jonka jälkeen alkoikin sitten aikaistettu joululoma, eikä Liigaa pelattu ennen kuin vasta tammikuussa 2021.
Maajoukkuetauko pidetään jo marraskuun alussa. SM-liigan ottelut keskeytettiin joulukuun alussa useissa maakunnissa pahentuneen tautitilanteen vuoksi.

01.12.2020 - YLE: Pelit jäihin! Jääkiekon SM-liiga todennäköisesti keskeytetään viikoiksi

Lauri Korpikoski pelasi viimeiseksi jääneessä pelissään 28.11.2020 18:59, joten ei hän ainakaan kovin varhaisessa vaiheessa tuota ottelua loukkaantunut. Vai loukkaantuiko hän ylipäätään tuossa ottelussa vai harjoituksissa vai uusiutuiko vanha vamma rasituksesta tai jostain muusta syystä?
Lauri Korpikoski teki maalin tyhjään ÄSS-nuottaan ajassa 58:59.

Joka tapauksessa, leikkaus ei tainnut ollut ihan ensimmäinen vaihtoehto tuolloin tai näin ainakin jutuista on saanut käsityksen. Ja jos väite siitä, että TPS on painostanut Korpikosken leikkaukseen pitää paikkaansa, asiasta on varmasti käyty jonkinlaisia neuvotteluja ja/tai eri lääkärit tutkineet.
Oma käsitykseni on sellainen, että leikkaus oli jossain vaiheessa joka tapauksessa tulossa. Tammikuussa mikäli lonkka ei kestä pelaamista/harjoittelua, kauden jälkeen mikäli lonkka kestää rasituksen. Tähän ei sitten käytännössä annettu mahdollisuutta, sillä Korpikoski suljettiin pois seuran toiminnasta, harjoituksista, peleistä jne. Lääkärilausunnon jälkeen? Joulukuun YT-neuvotteluiden jälkeen? Näin ollen hänet "pakotettiin" valitsemaan leikkaus tammikuussa.

Ensimmäinen (ja ainoa?) tiedote Turun Palloseuralta koskien Lauri Korpikosken tilannetta oli Twitter-viesti 18.12.2020. Edellisestä viestistäni löytyy kuvakaappaus ja vähän omaa pohdintaani asian ympäriltä.

Sairauslomasta myös sellainen asia, että Kelahan korvaa työnantajalle päivärahaa työntekijän sairaudesta poissaoloajalta. En tiedä, meneekö nämä seurojen palkkalistoilla olevien urheilijoiden päivärahat samalla kaavalla kuin tavallisten duunareiden päivärahat, mutta jos nyt en väärin ole ymmärtänyt, työnantaja maksaa normaalisti palkkaa vain oliko pari viikkoa (vai peräti vähemmän) ja sen jälkeen työntekijä saa palkan sijasta sairauspäivärahaa. Ja Kela maksaa työnantajalle, oliko 70% tjsp. palkasta, en nyt jaksa tarkastaa. Korpikosken palkoilla TPS siis säästää aika helvetin paljon rahaa, joka maksetaan yhteiskunnan pohjattomasta laarista, jos nämä sairauspäivärahat nyt menee niin kuin tavallisilla palkkatyöntekijöillä.
Tästä tuli hemmetin hyvä pätkä muutamia vuosia sitten jonkun TPS-matsin erätauolla. Jotain TPS:n johtohenkilöä (Ari Vuori?) siinä haastateltiin, kun TPS oli kärsinyt niin paljon loukkaantumisista. Mä jäin siihen käsitykseen, että seura maksaa loukkaantuneellekin pelaajalle täyden palkan, mutta (haastateltavan sanoin) "vakuutusyhtiö maksaa siitä 30-40% takaisin, mutta sekin tulee vasta parin kuukauden päästä" tjsp.

Voi olla, että mä käsitin koko kuvion täysin väärin, mutta ei mua ole koskaan tässä asiassa oikaistukaan. Toistaiseksi mä uskon siihen mitä itse kuulin ja miten sen silloin ymmärsin. Todennäköisesti se oli sellaista aikaa, kun ehkä joku... Petteri Nummelin oli TPS-leiristä pidemmällä sairauslomalla. Ihan niihin vuoden 2015 (+/- 2 vuotta) aikoihin mä ton yhdistäisin.
 

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
Ihan mielenkiinnosta, miksi viikko sitten väitit, että Laurin oli ihan pakko mennä leikkaukseen, kun lonkka ei kestänyt harjoittelua tai pelaamista, ja nyt sanot ettei Lauri edes saanut yrittää harjoitella tai pelata, vaan pistettiin suoraan leikkaukseen? Onko molemmat varmat väitteet vaan ristiriitaista mutuilua? Omiin korviini on kantautunut, että lonkka olisi pitänyt kuitenkin leikata joskus, sillä se vaivasi, ja koronan tuomien epäselvyyksien takia tuo ajankohta päätettiin hyödyntää, että mies olisi tällä kaudella kunnossa

Vähän huonosti muotoiltu tuo toinen viesti. Tarkoitin, että joulukuussa, kun paikat alkoivat särkemään Lauri ei pystynyt pelaamaan tai harjoittelemaan. Tässä kohtaa seura astui esiin ja pakotti Laurin leikkaukseen, vaikka tammikuulle asti olisi voinut antaa aikaa katsoa meneekö tilanne parempaan suuntaan vaiko ei. Leikkaus jokatapauksessa olisi ollut edessä, mutta parhaimmassa tapauksessa se oltaisiin suoritettu kauden jälkeen.
 

Viheltää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turku + länsirannikko
Ei varmasti ole ketään pakotettu leikkaukseen. Varmasti on pelaaja itse päättänyt kropastaan. Joukkue on korkeintaan voinut sanoa että koita saada edes ensi kaudeksi itsesi pelikuntoon. Keväällä leikkaus olisi kausi 21-22 alkanut saikulla.
Korpikoski ei ole pelikuntoinen 12.9 asti. Saikkulaput mitkä työnantajalle toimitetaan nykyään sisältää vain koodeja, eikä suomen kielellä "vasen jalka poikki".
Eiköhän tässäkin ole toimitettu b54672 12.9 asti työnantajalle.
 
Voi olla, että mä käsitin koko kuvion täysin väärin, mutta ei mua ole koskaan tässä asiassa oikaistukaan. Toistaiseksi mä uskon siihen mitä itse kuulin ja miten sen silloin ymmärsin.

Siis nimenomaan vakuutusyhtiö ei maksa, sillä jääkiekkoilijoiden vakuutusmaksut olisivat niin suhteettoman isoja, ettei niitä ole järkeä vakuuttaa. Kyllä se on tuo Suomen Kansaneläkelaitos, joka osan palkasta työnantajalle sairausajalta korvaa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: BOL

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Jos kirjoitetaan, että Korpikoski on seuran toimesta pakotettu leikkaukseen ja sitten todetaan, ettei olekaan näin tehty, niin aika kummallisella tasolla on kirjoituksen asiapitoisuus.
Ei Suomessa ketään henkilöä, joka on oikeustoimikelpoinen, kukaan toinen voi pakottaa leikkaukseen. Ei edes lääkäri saatikka seura tai työnantaja. Vain ja ainoastaan Korpikoski itse voi päättää, meneekö leikkaukseen vai ei ja jos menee, niin milloin. Seura voi korkeintaan esittää asiaan oman näkemyksensä, mutta se ei todellakaan voi päättää taikka pakottaa asiaa Korpikosken tahdon vastaisesti.
 

Rotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Minnesota Wild, New York Rangers
Sen verran on täällä viljeltyä näkemystä kommentoida, että Suomessa ei kyllä kukaan voi pakottaa yhtäkään ihmistä mihinkään operaatioihin, vaikka kuinka olisi lonkat kipeänä. Päätös tehdään yhdessä lääkärin ja potilaan välillä, eikä Seuralla ole minkäänlaista sanavaltaa tähän asiaan. Painostamisesta en osaa sanoa, mutta Tepsin taustalla olevat Terveystalon lekurit ja fyssarit eivät varmasti lähde mihinkään suhmurointeihin mukaan hävittämään omaa "brändiään". Siellä kun on ihan alalla natsoja keränneitä naamoja useita.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös