Lauri Korpikoski TPS:ään

  • 692 511
  • 3 112

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No niin, eilisessä kirjoituksessani mainitsin, että Korpikoskesta ei ole laskettu mitään huhujakaan liikkeelle, mutta nythän niitä alkaa tippua! Typerykset vain olivat tässäkin asiassa myöhässä noin 3-6 kk. Idiootit.

Mielenkiintoisia väitteitä esitetty, mutta mietitäänpä vaikkapa tämän lainaamani viestin väitteitä:

Täällä myös kuullut luotettavan epäluotettavasta lähteestä, että Korppari on tosiaan ollut viimekaudella vastaan palkanalennuksia. Ymmärrän, että saattanut edustaa myös muita pelaajia, mutta luonnehdinta lähteestä ei ollut kovin ruusuinen kapteenin osalta.

Oliko siis ollut yleisesti ottaen palkanalennuksia vastaan vai jotain tiettyä palkanalennustaehdotusta vastaan? Toimiko kapteenisto mahdollisesti ikään kuin koko joukkueen edustajina vai edustiko jokainen pelaaja itseään? Ehdotettiinko kaikille prosentuaalisesti saman suuruista palkka-alea vai olisiko kalleimpien pelaajien pitänyt pudottaa palkkojaan prosentuaalisesti enemmän kuin muiden? Sillä on nimittäin aika paljon merkitystä, onko palkka-ale 10%, 15%, 20% tai vaikkapa 35%. Voisiko olla mahdollista, että mikäli Korpikoski olisi pudottanut omaa palkkaansa prosentuaalisesti muita enemmän, sitä olisi käytetty aseena muuta joukkuetta vastaan, jolloin ryhmäpaine olisi vaikuttanut siihen, että pelaajat olisivat itse asiassa pudottaneett palkkojaan huomattavasti enemmän kuin esim. muissa joukkueissa pudotettiin? Ja pelaajathan ovat yhteyksissä myös muiden seurojen pelaajiin ja varmasti ovat keskustelleet tästäkin asiasta. Sillä on todella paljon eroa, putoaako 300k€ kaudessa tienaavan palkka 10% kuin vaikkapa 30k€ kaudessa tienaavan. Ja mitä suuremmasta alesta puhutaan, sitä isompi merkitys sillä on tietysti yksittäiselle pelaajalle ja nimenomaan niinpäin, että pienipalkkaisimmat kärsivät eniten, vaikka toki euromääräisesti suuripalkkaiset enemmän menettävätkin. Onko mahdollista, että TPS on vain ilmoittanut palkka-aleista, sen sijaan, että olisi edes kohteliaasti yritetty järjestää neuvottelut? Se, kun nyt ei vain Suomessa toimi niin, että työnantaja yksipuolisesti marssii pöydän ääreen ja ilmoittaa, että nyt me tehdään näin ja sen jälkeen te menette töihin ja hymy pyllyyn. Ja vaikka niin voisi tehdäkin, moista ei varmasti kannata harjoittaa aloilla, missä ihmisen työpanoksessa mm. henkisellä hyvinvoinnilla on ihan poikkeuksellisen suuri merkitys. Ammattilaisjääkiekkoilu on yksi sellaisista ammateista.

Muistetaan nyt kuitenkin, että TPS:ssä ei todellakaan toimi mitkään normaalin markkinatalouden lait, joten vaikka kuinka ymmärtäisi, että koronatilanne oli taloudellisesti vaikeaa aikaa, eihän se nyt ihan niin mene, että säästöjä revitään kohtuuttomasti suorittavan portaan selkänahasta, vaikka he tekevät duuninsa ihan yhtä hyvin kuin ennenkin eikä heidän työkuormansa kevene, pikemminkin päinvastoin.

On melko käsittämätöntä, että pelaaja ja kapteeni, ei ymmärrä sitä tosiasiaa, että viimekaudella pelattiin ilman yleisöä, ilman tuloja ja kyseessä on kuitenkin bisnes, vaikkakin melko huono sellainen. Eli tästä voisi päätellä, että TPS-sydäntä kaverilla ei ainakaan ole.

Sinulla on tästä varmaa tietoa? Palkka-alennusneuvottelujahan tosiaan käytiin kesällä 2020 ja Liiga itsekin huusi vielä oliko joulukuulle asti, että missään nimessä tyhjille katsomoille ei voida pelata. Mutta Lauri Korpikoski tiesi jo kesällä, että näin tullaan tekemään? TPS-sydän puuttuu? Väittäisin ihan näin täysin ulkopuolisena, että jokainen TPS-pelaaja on vuodattanut verta, hikeä ja kyyneleitä enemmän kuin TPS:n viimeisen kymmenen vuoden toimistolaiset yhteensä koko 10v. aikana. Joten jännittävä väite, ettei TPS-sydäntä ole löytynyt, vaikka olisi halunnut kuitenkin kuulua joukkueeseen. Ja ilmeisesti haluaisi edelleenkin, ainakin jollakin tasolla.

Mitä playoffeihin tulee, ottaisitteko itse sairastuvalta pelaajan välieriin/finaaleihin, vaikka kuinka pelaajat näin toivoisivat. Tepsillähän oli suunnitelma edustusjoukkueen koronatartunnan varalle: A-juniorit kuplassa ja valmiina hyppäämään askiin. Itse en ainakaan ihmettele yhtään ratkaisua, että hyvin pelannut kokoonpano jatkaa pelaamista ja Korppari heitetään a-junnujen kuplaan odottelemaan, jos edustukseen tartunta tulee.

Ymmärrän tiettyyn pisteeseen asti, että se joukkue, joka on sinne finaaleihin asti päässyt, on etusijalla. Mutta aina löytyy poikkeuksia ja mielestäni tämä menee aika vahvasti sellaiseen poikkeuskategoriaan. Enää pitäisikin tietää, että tekikö Raipe tämän päätöksen itsenäisesti puhtaasti pelillisistä syistä vai ilmoitettiinko Helmiselle kabinettipäätöksestä, että Korpikoski ei ole käytettävissä? Jos ilmoitettiin, tällöin kyse ei oikeasti ole pelillisistä asioista, vaan jostain muusta, eikä seura silloin ole tarjonnut valmennukselle parhaita mahdollisia työkaluja käytettäväksi kauden tärkeimmillä hetkillä. Jos kysymys oli siitä, että Korpikosken pelitaidot tai kunto eivät riitä, on perin jännittävää, että tilanne on edelleen, n. 4kk myöhemmin sama, ja valmennuskin on tässä ehtinyt vaihtua. Voisi kuvitella, että Jussi Ahokas ehkä mahdollisesti haluaisi aloittaa hyvänä ihmisjohtajana puhtaalta pöydältä ja antaa Korpikoskelle rehdin mahdollisuuden. A-junnut + Korpikoski back up planing liigafinaaleissa v. 2021 on ehkä typerintä, mitä olen vähään aikaan kuullut. Kovin monella muulla joukkueella ei olisi varaa jättää joukkueen kalleinta ja ylivoimaisesti kokeneinta pelaajaa johonkin kuplaan lasten kanssa, varsinkaan, kun pelaavan joukkueen keski-ikä oli hyvin matala. Mutta TPS:llä näytti olevan. Kysymyksessä ei kuitenkaan ole mikään kokenut Mestis-jyrä, vaan ihan NHL:ssäkin pelannut pelaaja.

Kuten arvata saattaa, itse olisin ehdottomasti poistanut Korpparin kuplasta ja nostanut jengin mukaan. Olisiko riittänyt mestaruuteen asti? Todennäköisesti ei, mutta olisin ehdottomasti kokeillut. Mitään hävittäväähän ei olisi ollut, päinvastoin. Sillä nythän on niin, että jossiteltavaa jää lopulta näköjään aika paljonkin. Olisiko TPS sittenkin voinut voittaa mestaruuden, jos Lauri Korpikoski olisi ollut mukana? Tolppa sisään, tolppa ulos, yksi voitettu aloitus, nuoret kaverit olisivat ehkä tarvinneet vähän mentorointia ennen peliä, pelin aikana ja pelien jälkeen, olisiko Korpparista ollut tukea kokeneelle kaartille, jne... Emme saa koskaan tietää, koska joku oli päättänyt, ettei kannata edes kokeilla. Finaaleissa ei jätetä kiveäkään kääntämättä, jos oikeasti halutaan voittaa. Erimielisyydet unohdetaan, koska ollaan niin lähellä unelman toteutumista kuin ylipäätään on mahdollista ja voi olla, että tämän lähemmäksi ei enää ikinä päästä. Näin toimivat ne, jotka oikeasti haluavat voittaa. Mutta ehkä sitten lopulta ei haluttukaan. Tai sitten se TPS-sydän ei sykikään ihan täysillä siellä, missä asioista päätetään? Jos tämä tapahtuisi HIFK:ssa, olisin aivan raivona, sillä mestaruus on aina myös koko yhteisön mestaruus, ei vain joukkueen ja seurassa työtään tekevien.

Kuten todettu luonnehdinta kapteenista ei ollut kovin ruusuista. En ole kummankaan puolella, mutta sitä en usko, että tps on ainoa "syntinen" tässä casessa.

Jos Korpikoski on mulkku, miksi hänet on valittu kapteeniksi? Tai ylipäätään palkattu? Vai muuttuuko pelaaja mulkuksi, hankalaksi ja persona non grataksi vasta silloin, kun hän ei alistu seuran ehdotuksiin/käskyihin/sääntöihin kuin lammas, jos ne sotivat omaa oikeustajua tai moraalia vastaan?

Minä en tiedä, mitä siellä on tapahtunut, mutta kovasti kyllä nyt kiinnostaisi tietää. Nämä mun kirjoitukseni ovat vain ajatuksia, mitä itsessäni on herännyt, ei siis todellakaan mitään faktaa. Mutta ehkä näitä väitteitä olemattomasta TPS-sydämestä, ahneudesta, mulkkuudesta, yms. voisi lähestyä myös näistä näkökulmista ja miettiä, miten itse vastaavassa tilanteessa toimisi? Korpikosken loukkaantumisethan ovat valitettavia, mutta ne ovat kuitenkin kaikki työnteon seurausta. Olisi ihan eri asia, jos Korpikoski ei pystyisi pelaamaan siksi, että ajoi kännissä autolla päin liikenteenjakajaa marraskuussa ja loukkaantui pahasti ja tämän loukkaantumisen seurauksena hän ei edelleenkään pysty harjoittamaan ammattiaan. Tällöinhän sopimus olisi varmasti jo vähin äänin purettu ja kaikki ymmärtäisivät kyllä, miksi. Nyt jostain syystä purkaminen on kovin vaikeaa.

Mulle isot pojat opetivat jo pienenä seuraavat asiat:
- kaikki pelaajat haluavat pelata, yleensä paljon
- vittuiluun vastataan vittuilulla

Kaikkien kannalta olisi parasta, että sopuun päästäisiin mahdollisimman pian ja asiassa eteenpäin.
 

Viheltää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turku + länsirannikko
Ihan hirveästi en usko että seura on perseillut tai kohdellut pelaajia huonosti. Jo seuran saamat jatkosopimukset: Kareejev, Ivarsson ja Lajunen. Käytännössä kaikkien mahdollisten pelaajien kanssa tehtiin jatkosopimus. Olen TPS:n puolella niin kauan kuin jotain faktoja asiasta todistetaan.
Palkan alennukset viime kausilla oli pakolliset ja niitä tekivät kaikki muutkin seurat.
 

Malcolm

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Otin vapauden kommentoida kirjoitustasi lyhyesti.

Onko mahdollista, että TPS on vain ilmoittanut palkka-aleista, sen sijaan, että olisi edes kohteliaasti yritetty järjestää neuvottelut?

Ei ole. Vaikka Palloseurassa asiat on hoidettu välillä ihan päin helvettiä, niin ei tuo sentään mikään tyrannia ole. Neuvottelut järjestettiin ensimmäisen kerran kesällä ja toistamiseen ennen joulua.

Sinulla on tästä varmaa tietoa? Palkka-alennusneuvottelujahan tosiaan käytiin kesällä 2020 ja Liiga itsekin huusi vielä oliko joulukuulle asti, että missään nimessä tyhjille katsomoille ei voida pelata. Mutta Lauri Korpikoski tiesi jo kesällä, että näin tullaan tekemään? TPS-sydän puuttuu? Väittäisin ihan näin täysin ulkopuolisena, että jokainen TPS-pelaaja on vuodattanut verta, hikeä ja kyyneleitä enemmän kuin TPS:n viimeisen kymmenen vuoden toimistolaiset yhteensä koko 10v. aikana. Joten jännittävä väite, ettei TPS-sydäntä ole löytynyt, vaikka olisi halunnut kuitenkin kuulua joukkueeseen. Ja ilmeisesti haluaisi edelleenkin, ainakin jollakin tasolla.

Kesän neuvottelut sujuivat hyvässä yhteisymmärryksessä. Ennen jouluakin järjestetyt suurimmilta osin ja pelaajistoa oli lomautettuna, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Liittyykö tähän keissiin miten paljon vai ollenkaan, paha sanoa ja ei tästä sen enempää.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: BOL
Täällä myös kuullut luotettavan epäluotettavasta lähteestä, että Korppari on tosiaan ollut viimekaudella vastaan palkanalennuksia. Ymmärrän, että saattanut edustaa myös muita pelaajia, mutta luonnehdinta lähteestä ei ollut kovin ruusuinen kapteenin osalta.

Itsekin olen kuullut, että Korpikoski on neuvotteluissa pelaajien ja seuran välillä toiminut pelaajien edustajana. On varmaan pyrkinyt hakemaan ensisijaisesti muita ratkaisuja kuin palkanalennusta pelaajille. Kukapa ei pelaajien edustajana näin tekisi. Varmaan riippuu sitten lähteestä, mutta oma lähteeni kuvaa Korpikosken toimintaa esimerkilliseksi. Ja varmaan sitten seuran näkökulmasta ”ei kovin ruusuinen”.
 

jelnausen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Itsekin olen kuullut, että Korpikoski on neuvotteluissa pelaajien ja seuran välillä toiminut pelaajien edustajana. On varmaan pyrkinyt hakemaan ensisijaisesti muita ratkaisuja kuin palkanalennusta pelaajille. Kukapa ei pelaajien edustajana näin tekisi. Varmaan riippuu sitten lähteestä, mutta oma lähteeni kuvaa Korpikosken toimintaa esimerkilliseksi. Ja varmaan sitten seuran näkökulmasta ”ei kovin ruusuinen”.

Korpikoski pelas tosiaan 28.11 viimeisen pelin. YT:eet ilmoitettiin alkavan 30.11. 17.12 julkastiin, että YT:eet saatiin päätökseen ja pelaajiston osalta ilmeisesti vain joulukuun palkkoja alennettu. Ei siis mikään mittava säästö sen osalta. Toki toimihenkilötkin lomautettiin maksimissaan kuukaudeksi, joten sikäli "tasatulos". 16.12 Korpikoski ei pelannut eikä luonnollisesti tämän jälkeenkään. Leikkaus tammikuun puolessa välissä, johon Korpikoski IL:n tietojen mukaan pakotettiin. Toki lonkkavaivat ilmeisesti alko jo syksyllä ja plan A oli ilmeisesti pelata mutta Plan B leikkaukseen, tammikuussa, jos paikat ei kestä. Tuon leikkauksen tiedotteessa tosin ei ollut mitään negaa havaittavissa. Korpikoski vain totesi, että ikävä että leikkaus tuli eteen ja siinä uutisessa sanottiin, että täyspainoiseen harjoitteluun pääsee kesän alussa. Eli oletusarvoista oli, ettei Korpikoski enää pelaa sillä kaudella. Toki ihmismieli on joissain tapauksissa arvaamaton ja tie helvettiin on päällystetty katteettomilla lupauksilla, eli kaikkiin kommentteihin ja tiedotteisiin hyvä suhtautua pienellä varauksella. Harvoin ihmiset tykkää negatiivisia asioita sanoa suoraan, jos se vahingoittaa itseään.

Ite kuitenki sitä mieltä, et parempi pelaaja pakottaa leikkaukseen heti, jos leikkauksen tarve on. Pahimmillaan kuitenkin koko ura ohi.

Ite en jaksa uskoa, että raha ja loukkaantumishistoria olisi se todellinen ongelma, mistä hiertää. Ihan mutuna, että oisko noissa neuvotteluissa menty henkilökohtasuuksiin, uhkailuun tms. Mikä olisi todellinen syy tulehtuneille väleille.

Jokatapauksessa, ni kumpikaan osapuolihan ei oo kommentoinu asiaa käytännössä mitenkään. ei TPS tai Korpikoski. Uramahan tosin totesi, että Korpikoski on ennen sairauslomaa osallistunut normaalisti toimintaan kesällä. Musta ois tavallaan aika outoa, että tuosta valehdeltaisiin? Koska aina voi sanoa "en kommentoi". Toisaalta, jos välit tulehtuneet, niin miksi osallistuisi normaalisti toimintaan. Oli miten oli. Ois kiva tietää asioiden todellinen laita, mutta en usko että niin käy. Jos soppari puretaan, niin eiköhän tule lakoninen "sopimus purettu yhteisymmärryksessä ja onnea tuleviin haasteisiin". Tähän liittyen ois hauska kans kuulla Olli Kaskisen tarina.
 

Vasenpaitsio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
No niin, eilisessä kirjoituksessani mainitsin, että Korpikoskesta ei ole laskettu mitään huhujakaan liikkeelle, mutta nythän niitä alkaa tippua! Typerykset vain olivat tässäkin asiassa myöhässä noin 3-6 kk. Idiootit.

Mielenkiintoisia väitteitä esitetty, mutta mietitäänpä vaikkapa tämän lainaamani viestin väitteitä:



Oliko siis ollut yleisesti ottaen palkanalennuksia vastaan vai jotain tiettyä palkanalennustaehdotusta vastaan? Toimiko kapteenisto mahdollisesti ikään kuin koko joukkueen edustajina vai edustiko jokainen pelaaja itseään? Ehdotettiinko kaikille prosentuaalisesti saman suuruista palkka-alea vai olisiko kalleimpien pelaajien pitänyt pudottaa palkkojaan prosentuaalisesti enemmän kuin muiden? Sillä on nimittäin aika paljon merkitystä, onko palkka-ale 10%, 15%, 20% tai vaikkapa 35%. Voisiko olla mahdollista, että mikäli Korpikoski olisi pudottanut omaa palkkaansa prosentuaalisesti muita enemmän, sitä olisi käytetty aseena muuta joukkuetta vastaan, jolloin ryhmäpaine olisi vaikuttanut siihen, että pelaajat olisivat itse asiassa pudottaneett palkkojaan huomattavasti enemmän kuin esim. muissa joukkueissa pudotettiin? Ja pelaajathan ovat yhteyksissä myös muiden seurojen pelaajiin ja varmasti ovat keskustelleet tästäkin asiasta. Sillä on todella paljon eroa, putoaako 300k€ kaudessa tienaavan palkka 10% kuin vaikkapa 30k€ kaudessa tienaavan. Ja mitä suuremmasta alesta puhutaan, sitä isompi merkitys sillä on tietysti yksittäiselle pelaajalle ja nimenomaan niinpäin, että pienipalkkaisimmat kärsivät eniten, vaikka toki euromääräisesti suuripalkkaiset enemmän menettävätkin. Onko mahdollista, että TPS on vain ilmoittanut palkka-aleista, sen sijaan, että olisi edes kohteliaasti yritetty järjestää neuvottelut? Se, kun nyt ei vain Suomessa toimi niin, että työnantaja yksipuolisesti marssii pöydän ääreen ja ilmoittaa, että nyt me tehdään näin ja sen jälkeen te menette töihin ja hymy pyllyyn. Ja vaikka niin voisi tehdäkin, moista ei varmasti kannata harjoittaa aloilla, missä ihmisen työpanoksessa mm. henkisellä hyvinvoinnilla on ihan poikkeuksellisen suuri merkitys. Ammattilaisjääkiekkoilu on yksi sellaisista ammateista.

Muistetaan nyt kuitenkin, että TPS:ssä ei todellakaan toimi mitkään normaalin markkinatalouden lait, joten vaikka kuinka ymmärtäisi, että koronatilanne oli taloudellisesti vaikeaa aikaa, eihän se nyt ihan niin mene, että säästöjä revitään kohtuuttomasti suorittavan portaan selkänahasta, vaikka he tekevät duuninsa ihan yhtä hyvin kuin ennenkin eikä heidän työkuormansa kevene, pikemminkin päinvastoin.



Sinulla on tästä varmaa tietoa? Palkka-alennusneuvottelujahan tosiaan käytiin kesällä 2020 ja Liiga itsekin huusi vielä oliko joulukuulle asti, että missään nimessä tyhjille katsomoille ei voida pelata. Mutta Lauri Korpikoski tiesi jo kesällä, että näin tullaan tekemään? TPS-sydän puuttuu? Väittäisin ihan näin täysin ulkopuolisena, että jokainen TPS-pelaaja on vuodattanut verta, hikeä ja kyyneleitä enemmän kuin TPS:n viimeisen kymmenen vuoden toimistolaiset yhteensä koko 10v. aikana. Joten jännittävä väite, ettei TPS-sydäntä ole löytynyt, vaikka olisi halunnut kuitenkin kuulua joukkueeseen. Ja ilmeisesti haluaisi edelleenkin, ainakin jollakin tasolla.



Ymmärrän tiettyyn pisteeseen asti, että se joukkue, joka on sinne finaaleihin asti päässyt, on etusijalla. Mutta aina löytyy poikkeuksia ja mielestäni tämä menee aika vahvasti sellaiseen poikkeuskategoriaan. Enää pitäisikin tietää, että tekikö Raipe tämän päätöksen itsenäisesti puhtaasti pelillisistä syistä vai ilmoitettiinko Helmiselle kabinettipäätöksestä, että Korpikoski ei ole käytettävissä? Jos ilmoitettiin, tällöin kyse ei oikeasti ole pelillisistä asioista, vaan jostain muusta, eikä seura silloin ole tarjonnut valmennukselle parhaita mahdollisia työkaluja käytettäväksi kauden tärkeimmillä hetkillä. Jos kysymys oli siitä, että Korpikosken pelitaidot tai kunto eivät riitä, on perin jännittävää, että tilanne on edelleen, n. 4kk myöhemmin sama, ja valmennuskin on tässä ehtinyt vaihtua. Voisi kuvitella, että Jussi Ahokas ehkä mahdollisesti haluaisi aloittaa hyvänä ihmisjohtajana puhtaalta pöydältä ja antaa Korpikoskelle rehdin mahdollisuuden. A-junnut + Korpikoski back up planing liigafinaaleissa v. 2021 on ehkä typerintä, mitä olen vähään aikaan kuullut. Kovin monella muulla joukkueella ei olisi varaa jättää joukkueen kalleinta ja ylivoimaisesti kokeneinta pelaajaa johonkin kuplaan lasten kanssa, varsinkaan, kun pelaavan joukkueen keski-ikä oli hyvin matala. Mutta TPS:llä näytti olevan. Kysymyksessä ei kuitenkaan ole mikään kokenut Mestis-jyrä, vaan ihan NHL:ssäkin pelannut pelaaja.

Kuten arvata saattaa, itse olisin ehdottomasti poistanut Korpparin kuplasta ja nostanut jengin mukaan. Olisiko riittänyt mestaruuteen asti? Todennäköisesti ei, mutta olisin ehdottomasti kokeillut. Mitään hävittäväähän ei olisi ollut, päinvastoin. Sillä nythän on niin, että jossiteltavaa jää lopulta näköjään aika paljonkin. Olisiko TPS sittenkin voinut voittaa mestaruuden, jos Lauri Korpikoski olisi ollut mukana? Tolppa sisään, tolppa ulos, yksi voitettu aloitus, nuoret kaverit olisivat ehkä tarvinneet vähän mentorointia ennen peliä, pelin aikana ja pelien jälkeen, olisiko Korpparista ollut tukea kokeneelle kaartille, jne... Emme saa koskaan tietää, koska joku oli päättänyt, ettei kannata edes kokeilla. Finaaleissa ei jätetä kiveäkään kääntämättä, jos oikeasti halutaan voittaa. Erimielisyydet unohdetaan, koska ollaan niin lähellä unelman toteutumista kuin ylipäätään on mahdollista ja voi olla, että tämän lähemmäksi ei enää ikinä päästä. Näin toimivat ne, jotka oikeasti haluavat voittaa. Mutta ehkä sitten lopulta ei haluttukaan. Tai sitten se TPS-sydän ei sykikään ihan täysillä siellä, missä asioista päätetään? Jos tämä tapahtuisi HIFK:ssa, olisin aivan raivona, sillä mestaruus on aina myös koko yhteisön mestaruus, ei vain joukkueen ja seurassa työtään tekevien.



Jos Korpikoski on mulkku, miksi hänet on valittu kapteeniksi? Tai ylipäätään palkattu? Vai muuttuuko pelaaja mulkuksi, hankalaksi ja persona non grataksi vasta silloin, kun hän ei alistu seuran ehdotuksiin/käskyihin/sääntöihin kuin lammas, jos ne sotivat omaa oikeustajua tai moraalia vastaan?

Minä en tiedä, mitä siellä on tapahtunut, mutta kovasti kyllä nyt kiinnostaisi tietää. Nämä mun kirjoitukseni ovat vain ajatuksia, mitä itsessäni on herännyt, ei siis todellakaan mitään faktaa. Mutta ehkä näitä väitteitä olemattomasta TPS-sydämestä, ahneudesta, mulkkuudesta, yms. voisi lähestyä myös näistä näkökulmista ja miettiä, miten itse vastaavassa tilanteessa toimisi? Korpikosken loukkaantumisethan ovat valitettavia, mutta ne ovat kuitenkin kaikki työnteon seurausta. Olisi ihan eri asia, jos Korpikoski ei pystyisi pelaamaan siksi, että ajoi kännissä autolla päin liikenteenjakajaa marraskuussa ja loukkaantui pahasti ja tämän loukkaantumisen seurauksena hän ei edelleenkään pysty harjoittamaan ammattiaan. Tällöinhän sopimus olisi varmasti jo vähin äänin purettu ja kaikki ymmärtäisivät kyllä, miksi. Nyt jostain syystä purkaminen on kovin vaikeaa.

Mulle isot pojat opetivat jo pienenä seuraavat asiat:
- kaikki pelaajat haluavat pelata, yleensä paljon
- vittuiluun vastataan vittuilulla

Kaikkien kannalta olisi parasta, että sopuun päästäisiin mahdollisimman pian ja asiassa eteenpäin.
Tää oli saatanan pitkä ja hyvä teksti!!
 
Mistä se kyseinen iltapaskalehden toimittaja oli sitten saanut alunperin huhun tynkää josta tää kaikki lähti? On outoa ettei mikään muu toimija ole tarttunut tähän eikä mistään muualtakaan ole kuulunut mitään, edes tältä kyseiseltä artikkelin kirjoittajalta. Jos nää twitteritykkäykset #freelauri jne pitää paikkansa ni kyllä jonkun luulisi avaavan sanaisen arkkunsa, on kuitenkin jo aika pitkä aika kyseisestä uutisesta. Joukkuekaverit viime kaudelta jos ja kun tietää jotain miksi ei kukaan avaa tätä "casea", anonyymisti edes?

Haisee että kärpäsestä on tehty härkänen.
 

Kulkija

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ymmärrän tiettyyn pisteeseen asti, että se joukkue, joka on sinne finaaleihin asti päässyt, on etusijalla. Mutta aina löytyy poikkeuksia ja mielestäni tämä menee aika vahvasti sellaiseen poikkeuskategoriaan.

Tepsi kokeili tuota suoraan pudotuspeleihin pitkän loukin jälkeen pari kautta sitten. Korpikoski oli kaikkea muuta kuin hyvä. Mielestäni puoli vuotta pelaamatta ollutta ei todellakaan oteta kutistetuissa pudotuspeleissä finaaleihin mukaan hakemaan hieman pelituntumaa.
 

Suurmestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Minä en kyllä nyt ymmärrä, miksi Korpikoski olisi pitänyt ottaa finaaleihin ja välieriin pelaamaan? Korpikoski ei ollut pelannut puoleen vuoteen ja harjoittelustakin on jonkin verran varmasti ollut taukoa. Kun harjoittelemaan on taas päässyt, niin todennäköisesti heti ei ole pystynyt täysipainoisesti harjoittelemaan vaan pikkuhiljaa on lisätty treeniä. Välierät ja finaalit eivät ole oikea paikka hakea pelituntumaa ja rakentaa pelikuntoa. Ei näissä peleissä enää voi kokeilla, että tuleeko pelaamisesta yhtään mitään tai millä tasolla pystyy pelaamaan pitkän tauon jälkeen. Eri asia olisi, jos olisi ollut jonkun lihasvamman takia pari viikkoa sivussa, mutta silloinkin miettisin hyvin tarkkaan. Korpikoski pelasi hyvän alkukauden, mutta ei hän ole sellainen avainpelaaja, joka kääntää otteluita omalle joukkueelleen yksinään. Ei hän ole sillä tavalla dominoiva pelaaja varsinkaan pitkän poissaolon jälkeen. Minusta oli oikea ratkaisu, että finaaleissa ja välierissä pelattiin sillä joukkueella, jolla sinne asti on päästy. Olisi myös ollut pieni riski ruveta sotkemaan ketjuja ja roolituksia.
 

Rotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Minnesota Wild, New York Rangers
On muuten välikommenttina todettava, että tänne on saatu ihan kiitettävästi seitsemän sivua spekulointia yksittäisestä keltaisen lehdistön politiikan toimittajan jutusta.

Kaiken dumaamisen välissä on kuitenkin hyvä muistaa, että Seuralla saattaa olla kädet sidotut minkäänlaisen tiedottamisen suhteen. Työnantaja kun ei voi kertoa juuta eikä jaata sairausloman syistä ilman työntekijän lupaa. Työnantaja ei voi myöskään mielivaltaisesti määritellä työntekijäänsä sairauslomalle, sen työkyvyn arvion tekee lääkäri ihan kuten normiduuneissakin. Vilttiketjuun toki voidaan siirtää ilman sen kummempia syitä, mutta se olisi kaikella todennäköisyydellä mainittu aiemmassa tiedotteessa muuna kuin sairauslomana.

Näistä syistä en jaksa tässä vaiheessa uskoa mihinkään salaliittoteorioihin Uraman kusipäisestä masterplanista. Viimeistään syyskuun puolivälissä tiedetään enemmän nykyisen sairausloman päättyessä.
 

foligno

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Sitä itsekin olen miettinyt, että ei sairaslomalle lähettäminen ole mikään seuran taktinen neuvottelukeino, vaan se on lääkärin määräämä lupa olla poissa töistä sairauden vuoksi. Enemmänkin tuosta tarkasta sairasloman kestosta tulee minulle mieleen, että kyseessä olisi burnis tai muu vastaava. Mutta tämä siis puhdasta spekulaatiota.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tepsi kokeili tuota suoraan pudotuspeleihin pitkän loukin jälkeen pari kautta sitten. Korpikoski oli kaikkea muuta kuin hyvä. Mielestäni puoli vuotta pelaamatta ollutta ei todellakaan oteta kutistetuissa pudotuspeleissä finaaleihin mukaan hakemaan hieman pelituntumaa.

Mutta Korpikoski oli kuitenkin A-junnujen kanssa kuplassa valmiina hyppäämään askiin, jos korona olisi iskenyt? En ymmärrä tätä logiikkaa ollenkaan. Olisiko kuitenkin tästä porukasta ollut ensimmäinen askiin hyppäävä pelaaja vai olisiko ehkä joku lupaava A-junnu päässyt liigajengiin ensin?

En minäkään ole sitä mieltä, että pitkän loukkaantumisen jälkeen pleijarit ylipäätään ovat paras paikka tulla peleihin sisään, mutta kun huomioimme kenestä pelaajasta on kysymys (kokenut, NHL:ssäkin pelannut ja joukkueen kapteeni) ja sen, että peliaikaa voi säädellä muutamasta minuutista reiluun pariinkymmeneen minuuttiin pelitilanteista ja pelin "sujuvuudesta" riippuen, joukkue oli harvinaisen nuori (sekä plussa että miinus) ja että jonkinlainen suunnitelma oli tehty paskan osuessa koronan osalta tuulettimeen, pysyn kannassani, että oli typerää olla antamatta edes mahdollisuutta.

Jos peli ei olisi sujunut lainkaan tai Korpikosken läsnäolo olisi jollakin tavalla häirinnyt joukkuetta, kai valmennusjohto olisi voinut todeta, että ei vain riitä? Ei nämä ole mitään joko-tai-tilanteita, vaan erilaisia variaatioita voi aina kokeilla. Tepsillähän ei ollut juuri mitään hävittävää, mutta hyvinkin paljon voitettavaa. Toki yhtenä vaikuttimena kannassani on IL:n jutussa esitetty väite, että joukkueen pelaajat olisivat itse Korpikosken kokoonpanoon halunneet ja häntä kaivanneet myös henkisellä puolella. Paskaa urheilujohtamista ja ennen kaikkea ala-arvoista ihmisjohtamista. Kuka tästä viime kädessä TPS:ssä vastaa? Urama?
 

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Itsekin olen kuullut, että Korpikoski on neuvotteluissa pelaajien ja seuran välillä toiminut pelaajien edustajana. On varmaan pyrkinyt hakemaan ensisijaisesti muita ratkaisuja kuin palkanalennusta pelaajille. Kukapa ei pelaajien edustajana näin tekisi. Varmaan riippuu sitten lähteestä, mutta oma lähteeni kuvaa Korpikosken toimintaa esimerkilliseksi. Ja varmaan sitten seuran näkökulmasta ”ei kovin ruusuinen”.
Eli pahimmillaan tämän voisi (vähän pahamielisten lasien läpi) katsoa vaikka luottamusmiehen kiusaamiseksi ja savustamiseksi, jos tämä tapahtuisi millään normaalilla työpaikalla niin lakonuhkaa pukkais. Mut ilmeisesti se, että mitään ei pelaajien liitosta ole kuulunut, eivät ole tulkinneet asiaa ihan näin pahaksi.
 

HC Hetu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Mutta Korpikoski oli kuitenkin A-junnujen kanssa kuplassa valmiina hyppäämään askiin, jos korona olisi iskenyt? En ymmärrä tätä logiikkaa ollenkaan. Olisiko kuitenkin tästä porukasta ollut ensimmäinen askiin hyppäävä pelaaja vai olisiko ehkä joku lupaava A-junnu päässyt liigajengiin ensin?
Tepsillä oli siis A-junnut kokonaisuudessaan varalla jos paska olis edustuksella osunut tuulettimeen ja karanteeni olis iskenyt, eli ei pelaaja kerrallaan vaan koko jengi.
Hyvää spekulointia @BOL sieltä aidan toiselta puolelta, arvostan kirjoituksia sieltä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: BOL
Suosikkijoukkue
TPS
Sitä itsekin olen miettinyt, että ei sairaslomalle lähettäminen ole mikään seuran taktinen neuvottelukeino, vaan se on lääkärin määräämä lupa olla poissa töistä sairauden vuoksi. Enemmänkin tuosta tarkasta sairasloman kestosta tulee minulle mieleen, että kyseessä olisi burnis tai muu vastaava. Mutta tämä siis puhdasta spekulaatiota.

Olen työelämässä nähnyt tilanteita, joissa henkilö siirretään pois pestistään. Samalla lyödään "sairasloma" käteen, jonka jälkeen katsellaan, että mitä seuraavaksi.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Voisiko toimittajat tehdä työtään ja penkoa asiaa? Vai onko se nykyään niin, että pelin jälkeen pari kysymystä (huom. ei lehdistötilaisuudessa, KOSKA MUUT VARASTAA SUN KYSYMYKSET!1!!), kommentit lehteen ja eteenpäin?
 
Suosikkijoukkue
TPS
Kävikö mielessä että EHKÄ seura ei anna kommentteja asiasta? Voisiko olla?

Silloin voit kirjoittaa jutun, että kun TPS ei suostu kommentoimaan mitään. Nyt on tuhannen taalan paikka soittaa toimistolle, että miten kapteenisto valittiin? Äänestikö joukkue vai valitsiko valmennus? Jos joukkue äänesti niin saiko Korpikoskea äänestää?
 

eCiuj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Voisiko toimittajat tehdä työtään ja penkoa asiaa? Vai onko se nykyään niin, että pelin jälkeen pari kysymystä (huom. ei lehdistötilaisuudessa, KOSKA MUUT VARASTAA SUN KYSYMYKSET!1!!), kommentit lehteen ja eteenpäin?
Joku voi pitää tätä näkemystä mustavalkoisena, mutta ehkä töitään tehneet toimittajat eivät ole saaneet asiasta jutun juurta aikaiseksi? Olisi absurdia kuvitella, että toimittajat nukkuisivat kuuman jutun ohi, enkä usko olevan myöskään resursseista kiinni.
 

tsipilai

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS
Veikkaan myös, ettei sieltä nyt vaan toistaiseksi irtoa mitään lisätietoja. Tietoa tulee kyllä ennemmin tai myöhemmin.

Harvinaista toki, yleensä jotain huhuja tuolta kantautuu. Nyt ei oikeastaan mitään. Oispa Nikkola Media, siellä tämä olisi tiedetty jo pitkään.
 

septi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Silloin voit kirjoittaa jutun, että kun TPS ei suostu kommentoimaan mitään. Nyt on tuhannen taalan paikka soittaa toimistolle, että miten kapteenisto valittiin? Äänestikö joukkue vai valitsiko valmennus? Jos joukkue äänesti niin saiko Korpikoskea äänestää?

Päivän skuuppi:

"Kysyimme TPS:n urheilutoimenjohtaja Rauli Uramalta miksi Korpikoskea ei nimetty kapteenistoon? Urama: ei kommenttia". "- Saiko Korpikoskea äänestää - ei kommenttia"... jne

Ei tuosta vielä varsinaisesti jutun aineksia saada kasaan, ehkä jokusen klikin saisi perinteisellä klikkiotsikolla, mutta itse sisältö jäisi jopa IP-lehtien standardeilla ohueksi ja spekulatiiviseksi.

Tässä vaiheessa ainoa oikea ratkaisu on pitää täyttä radiohiljaisuutta, kunnes joku ratkaisu saadaan. Oletettavasti osapuolten välillä neuvotellaan ja typerintä olisi nyt heittää ilmoille joku "Korpikoski on toistaiseksi sivussa seuran toiminnasta" -lausunto, joka herättäisi ihan toisella tavalla huomiota ja mahdollisesti vaikeuttaisi käytäviä neuvotteluja.
 

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Päivän skuuppi:

"Kysyimme TPS:n urheilutoimenjohtaja Rauli Uramalta miksi Korpikoskea ei nimetty kapteenistoon? Urama: ei kommenttia". "- Saiko Korpikoskea äänestää - ei kommenttia"... jne
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Päivän skuuppi:

"Kysyimme TPS:n urheilutoimenjohtaja Rauli Uramalta miksi Korpikoskea ei nimetty kapteenistoon? Urama: ei kommenttia". "- Saiko Korpikoskea äänestää - ei kommenttia"... jne

Ei tuosta vielä varsinaisesti jutun aineksia saada kasaan, ehkä jokusen klikin saisi perinteisellä klikkiotsikolla, mutta itse sisältö jäisi jopa IP-lehtien standardeilla ohueksi ja spekulatiiviseksi.

Oon missannut ihan kaiken Korpikoskeen ja Tepsiin tuoreeltaan liittyvän.

Mutta Suomen seuratuin urheilusarja, Turun ylpeys, NHL-veteraani Korpikoski. Aika paljon pienemmistäkin asioista kysytään ja tehdään uutinen.

Mutuilen, että toimittajilla varmasti on lähteensä, tietonsa ja systeeminsä koska ja miten aiheeseen tartutaan.
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Mutuilen, että toimittajilla varmasti on lähteensä, tietonsa ja systeeminsä koska ja miten aiheeseen tartutaan.

Tämä se omakin fiilis. Tätä asiaa vähän erilainen käsitellä kuin vaikka Jonne Virtasen tilannetta, koska Korpikoski ei isosti omia asioitaan kailota somessa. Sometilejä varmasti toimittajat syynää, jos olisi jotan vihjettä saisi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös