Suosikkijoukkue
Kärpät, Etta, ACO
Tuosta spekuloinnista mitä tiedotustilaisuuden aiheesta käytiin. Kaikki sen tiesivät, mutta osa ei pystynyt myöntämään asiaa etukäteen.

Korona osaltaan helpotti Kukkosen päätöstä. Tuossa vaiheessa uraa tehdään töitä seuraavaa kautta varten, ei tarvitse luoda pohjia jatkokausille. Tällä hetkellä ensi kausi on kysymysmerkki (aloitus, kesto yms.) ja motivaation hakeminen on työn ja tuskan takana. Ehkäpä tilanne joudutti päätöstä. Kukkonen lopetti huipulla ja johdatti Kärpät runkosarjan voittoon.

Harvoin kahteen sanaan voi kiteyttää kaiken olennaisen: Kiitos Lasse.
 

Stevie Why

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Red Wings, Rams, Blue Jays
Varmaan maailman paras? Tekisi mieli vetää lippu salkoon Lassen kunniaksi tänään.

Kiitos kaikesta, enempää ei voi Kärppä-miehenä pyytää. <3
 
Large Professor in the house, you know how we do
I skate on your crew like Mario Lemieux

Vide68

Jäsen
Nyt jäi täytettäväksi sellaiset saappaat, että liekkö enää koskaan täyttyvät. Kapteeni sanan kaikissa merkityksissä, johtaja niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Koskaan ei Lassen suusta kuultu poikkinaista sanaa vastustajista tai tuomareista, vaan kaikesta paistoi läpi syvä kunnioitus. Täydellinen esimerkki junioreille siitä miten annetaan kaikkensa lajille jota rakastaa, mitä on asenne ja periksiantamattomuus.
Lasssen arvo Kärpille on ollut sanalla sanoen suuri. Sitä arvoa ei mitata vain tuhansissa blokatuissa laukauksissa, ylivoimalla maalin edestä nuottaan lapioitujen kiekkojen määrässä, joukkojen johtamisessa edestä. Lasse kantoi Kärppä-logoa niin suurella ylpeydellä kuin sitä vain on mahdollista kantaa. Hän on esimerkillään ja kokemuksellaan viitoittanut tietä lukuisille nuorille lupauksille, ja näin myös ollut luomassa myös tulevaisuuden pohjaa jos ei koko Suomi-kiekolle, niin ainakin pohjois-suomalaiselle.

Lassen vielä maajoukkueessa luutiessa oli jokakeväinen itkuvirren aihe kotistudioissa Kukkosen valinta leijonapaitaan. Varmasti kaikki jääkiekkoa enemmän seuraavat tiesivät sen lisäarvon mitä Lasse joukkueelle toi. Vaikka valittajia riitti ja väsäiltiin kaikenmaailman naamareita kieli poskella, niin se vain Lasse on suorille käsilleen nostanut vuosien saatossa enemmän metallia kuin keskiverto autonosturi.

Aion tempaista lonkkalämärin tai pari Lassen uraa kunnioittaen heti kun se on mahdollista. Kiitos Lasse.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat: KalPa
Pistetääs vielä statistiikka pöytään:

-Liigassa neljä kultaa, kaksi hopeaa, kaksi pronssia
-Maajoukkueessa MM-kultaa, kaksi MM-hopeaa, yksi MM-pronssi, yksi olympiahopea ja kaksi olympiapronssia
-Nuorten maajoukkueissa 18-vuotaiden MM-kulta ja 20-vuotiaiden MM-hopea
-Kärpissä myös CHL-hopea ja taisi joku Super Six -turnauksen kakkospaikkakin tulla
-Liigassa 651 runkosarjan ottelua tehoin 72+134, pudotuspeleissä 130 ottelua tehoin 17+37
-NHL:ssä 159 peliä ja KHL:ssä 141 peliä, lisäksi pääsarjatasolla Ruotsissa 54 peliä
-Maajoukkueessa MM-kisoissa 10 kertaa ja olympialaisissa neljä kertaa, yhteensä 190 maaottelua
-Henkilökohtaisina palkintoina Liigan parhaan puolustajan palkinto vuosina 2006 ja 2014, Liigan puolustajien maalipörssin voitto 2014, plusmiinus-tilaston voitto vuosina 2003 ja 2006 ja näiden lisäksi vielä valittu Liigan tähdistökentälliseen neljästi eli vuosina 2003, 2006, 2014 ja 2015. Lisäksi KHL:stä löytyy valinta tähdistöotteluun kaudelta 2009-10.

Sanotaanko että kohtalaisen raskaan roolin peruspakille vähintäänkin kunnioitettava statistiikka.
 
Pedon rinnassa on sydän ikiroutainen

BANZAI!

Zinetula

Jäsen
Kiitos kaikesta Kapteeni! Kyllähän tämä uutinen kolahti, mutta tulee kolahtamaan vielä useampia kertoja. Sitten kun seuraava kausi starttaa. Sitten kun joukkueella tulee tiukat paikat, kärppää puhalletaan boxiin jne. Ikäväähän se jo pukkaa.

Harmittava oli kauden lopetus tässäkin suhteessa, siis Lassen kannalta. Olisihan se ollut huimaa lopettaa pyttyä nostamalla. Näille jääkiekkoa suuremmille jutuille ei vaan voi mitään. Toisaalta Lasse sai päättää Kärppä-uransa C-rinnassaan, niin kuin kuuluikin. Kärpät vei runkosarjan selvästi ja Lassen työ kapteenina kantoi jälleen hedelmää. Kärpät oli kauden paras seura.

Lasse mittasi varmasti kaiken kykynsä lajissa nimeltä jääkiekko ja urasta tuli mittava kansainvälisestikin. NHL:ssä ja KHL:ssä lähes parisataa peliä kummassakin ja kausi SHL:ssä. Takuuvarmaa työtä kaikissa voiton eteen. Maajoukkueessa mm. kolme olympiamitalia ja viimeinen olympiaturnaus C-rinnassa. Mm-kisoissa useita mitaleita ja kirkkaimpana 2011 maailmanmestaruus. Myös mm-kisoissa tuli kapteenin roolissa ja varakapuna. Tällaisia suvereeneja johtajia on harvassa ihan koko maata ajatellen.

Ja sitten tietenkin kärppäura. Kukkonen on minun 2000-luvun Kärppähahmo yhdessä Jari Viuhkolan kanssa ja Lassen paita kuuluu sinne samaan paikkaan Pikun paidan kanssa. Lassen rooli korostui 2013 paluun yhteydessä, kun Kärpät nousi takaisin kuulumalleen paikalle. On ollut ilo seurata sitä sitoutumista ja asioille omistautumista. Kuten tässä on todettu, iso aukko jää täytettäväksi. Eihän sitä johtajuutta ja ihmisyyttä voi korvata yksi yhteen, mutta onneksi Kärpiin jää vielä johtajuutta ja kokemusta, kuten Jokinen ja Pyörälä. Ja varmasti roolia löytyy Lasselle organisaatiosta, jos paloa vielä löytyy eri tehtäviin.

Tiedotustilaisuus oli hieno kaikkine draamankaarineen. Mannerin, Junnon ja muiden sanoihin on helppo yhtyä. Kiitos vielä Lasse!
 
USA:n 1980 olympiaihmeen takuumies Herb Brooks kehui Reijo Ruotsalaista maailman parhaaksi luistelijaksi.
– Kun pyytää Rexiä tekemään tavallisia luisteluharjoituksia, se on kuin pyytäisi Picassoa maalaamaan autotallia, Brooks on sanonut.

Jomppa_Koo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mietinnässä
Se oli sitten siinä, legenda astuu sivuun ja nyt on nuorten vuoro ottaa roolia. Nuoret ovat saaneet seurata Lassen uraa aitiopaikalta ja siinä samalla saaneet arvokasta oppia hänen hienoista johtajanominaisuuksista. Laittaneet kroppaa likoon Lassen esimerkkiä noudattaen. Hyviä eläkepäiviä Suomi-kiekon legendalle!
 
Hyvää puuta, ilman muuta.

Barney

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rive Kanerva
Harmittavaa, että Kukkonen joutui toisen legendan Ville Kohon tavoin lopettamaan näin, mutta eiköhän Kukkonenkin saa ensi kauden aikana paitansa Raksilan kattoon. Pelaajana Lasse oli varmasti jokaisen valmentajan unelmapelaaja, sillä hänen asenteensa oli aina ihan erinomainen ja suoritusvarmuus ihailtavan korkealla ja tasaisella tasolla. Lassen kohdalla saatiin maajoukkueen osalta kuulla paljon niitä mukahauskoja vitsejä, mutta siitä huolimatta maajoukkueessakin hänelle tuntui aika usein löytyvän käyttöä ja myös Suomea edustaessa Lasse aina vähintään täytti odotukset.

Olen sen jo monesti sanonut, mutta Kukkosen paluu Ouluun on mielestäni selvästi suurin yksittäinen syy Kärppien viime kausien menestykseen. Hän oli suuri henkinen johtaja, jonka ympärillä nuorten pelaajien oli helppo kehittyä ja nousta seuraavalle tasolle. Vaikka iän myötä taso alkoikin laskea, niin olihan Kukkonen niillä ensimmäisillä kausillaan paluun jälkeen ihan älyttömän hyvä.

Näen vieläkin painajaisia siitä kaudesta, kun SaiPa joutui kohtamaan Kärpät Liigan pudotuspeleissä, CHL:n pudotuspeleissä ja vielä tammikuun tasauksessakin, kun nämä kaksi seuraa eivät kelvanneet kenellekään vastustajaksi. Noissa otteluissa Lasse taisi puolustuspään dominoinnin lisäksi iskeä jokusen ylivoimaalin neliön keskeltä. Hieno mies ja hieno pelaaja. Bull Mentulan sanoin "ei voi muuta sanoo ku hattuu nostaa".
 
"NOH EHKÄ ENSI VUONNA SITTEN!!!!!!!"
- Nimimerkki Dille kiteytti SaiPan kannattamisen viiteen sanaan ja seitsemään huutomerkkiin 11.3.2003.

Numero 11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Puukädet, Kaljaliiga, HC TPS
Kiitos kaikesta Lasse! Kapteeni kaikessa merkityksessä ja SUURI kärppäsydän. Ylisanoja riittää.
Junnon ja Mamban sanoihin on helppo yhtyä. Nyt on aika lyödä hokkarit naulaan ja paita kattoon. Aina oli aikaa faneille, aina medialle. Esimerkillisesti toiset huomioon ottaen. Samanlaista ei toista tule. Toivottavasti jossain vaiheessa saadaan Lasse joukkueen toimintaan mukaan.
Kiitos ja syvä kumarrus.
 

Pedon kynnet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hieno ura on siis päättynyt. Hienoa, että Lasse sai kuitenkin päättää itse lopettamisestaan, eikä esim loukkaantumisen takia pakotettuna. Itse olin aika varma että kyllä se lisävuosi vielä tulee, mutta nyt näin, ja alamme keskittymään vuoteen 1 jälkeen Kukkosen. Ja kyllä se Lassen perintö näkyy vielä pitkään kopissa ja kentällä. Hieno ura, hieno mies. Kiitos Lasse .
 

Rekka Pinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Vancouver Canucks
Kiitos Lasse kaikista vuosista! Yksi osa Kärppien identiteettiä, näin voisin sanoa. Johtaja koko sydemmestään. The Kapteeni.
Jännä aatella, että 7 Kärppien mestaruuksista on tullut, kun Lasse on pelannut ja 2000-luvulla, kun Lasse ei ole pelannut, niin ollaan vedetty ihan vihkoon (pl. suikkaskausi). Toki näinä vuosina valmennus on ollut kehnompaa, kuin nyt.

Kiitos, Lasse, The Kapteeni, Kukkoslasse. Paita kattoon ja numero jäädytetyksi.
 
Jouuukkeemme keltamuusta!

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat: KalPa
Jännä aatella, että 7 Kärppien mestaruuksista on tullut, kun Lasse on pelannut ja 2000-luvulla, kun Lasse ei ole pelannut, niin ollaan vedetty ihan vihkoon (pl. suikkaskausi). Toki näinä vuosina valmennus on ollut kehnompaa, kuin nyt.
Korjataan sen verran että 2000-luvun seitsemästä mestaruudesta neljä on tullut Kukkosen kanssa eli 2005, 2014, 2015 ja 2018. Ilman Kukkostakin on osattu voittaa eli 2004, 2007 ja 2008. Ja nimenomaan se dynastian alkulähde eli 2004 mestaruus tuli ilman Kukkosta. Toki ei vähennä Kukkosen arvoa yhtään, mutta kyllä ilman Kukkostakin on voitettu ja voidaan voittaa jatkossakin.

Tärkeintähän se on että valmennusportaan puolelta vaatimustaso pysyy korkeana.
 
Pedon rinnassa on sydän ikiroutainen

BANZAI!

Rekka Pinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Vancouver Canucks
Korjataan sen verran että 2000-luvun seitsemästä mestaruudesta neljä on tullut Kukkosen kanssa eli 2005, 2014, 2015 ja 2018. Ilman Kukkostakin on osattu voittaa eli 2004, 2007 ja 2008. Ja nimenomaan se dynastian alkulähde eli 2004 mestaruus tuli ilman Kukkosta. Toki ei vähennä Kukkosen arvoa yhtään, mutta kyllä ilman Kukkostakin on voitettu ja voidaan voittaa jatkossakin.

Tärkeintähän se on että valmennusportaan puolelta vaatimustaso pysyy korkeana.
Itselle näköjään jääny sellanen kuva, että ois pelannu kaikkina nuina vuosina, mutta kiitti kun korjasit. Tää menee iän piikkiin. 2014 mestaruuteen Lassella oli varmasti valtava merkitys Pyörälän kanssa, kun oli ollut Kärpillä usean aikaisemman vuoden ajan aivan hirveää säätämistä, toki suurimmaksi osaksi valmennusken takia, mutta en usko että oltaisiin edes fiinaleihin päästy ilman Kukkosta.

Kukkonen on korvaamaton pelaaja ja johtaja, mutta ei tietenkään korvaamaton menestyksen kanssa.

Manner ja kumppanit ovat erinomaisia valmentajia.
 
Jouuukkeemme keltamuusta!

juhana

Jäsen
Suosikkijoukkue
JOKERIT Helsinki vuoteen 2013, Ässät, KooKoo
Reijo Ruotsalainen ja Lasse Kukkonen - siinä Oulun kiekkohistorian kaksi suurinta nimeä kautta aikain. Kaksi täysin erilaista pelaajaa ja myöskin erilaista persoonaa, toki myös eri aikakauden pelaajia. Silti hyvä osoitus siitä, että menestyvässä jengissä tarvitaan erilaisia pelaajia. Reksa nyt tietysti oli ja on ihan poikkeusyksilö kiekkoilijana ja siten Oulun kiekon ylivoimainen ykkönen puolustajista (ja pelaajista) kautta aikain mutta Kukkos-Lasse pakeista sitten toiseksi paras.
Kyllähän Kukkonen on koko Kärppien 2000-luvun "kasvot" ja oikeastaan kuvaa koko nousua divarista Liigan suurseuraksi, vaikkei Lasse tainnut vielä ihan siinä nousijajoukkueessa vuonna 2000 pelata?

Ja eikös Lasse edelleen ole Liigan kaikkien aikojen nuorin kapteeni? Tai ainakin Kärppien nuorin...
 
"Turkuhallin geometria on paljon parempi kuin Hartwall Areenan" - Sir Pentti

Zinetula

Jäsen
Reijo Ruotsalainen ja Lasse Kukkonen - siinä Oulun kiekkohistorian kaksi suurinta nimeä kautta aikain. Kaksi täysin erilaista pelaajaa ja myöskin erilaista persoonaa, toki myös eri aikakauden pelaajia. Silti hyvä osoitus siitä, että menestyvässä jengissä tarvitaan erilaisia pelaajia. Reksa nyt tietysti oli ja on ihan poikkeusyksilö kiekkoilijana ja siten Oulun kiekon ylivoimainen ykkönen puolustajista (ja pelaajista) kautta aikain mutta Kukkos-Lasse pakeista sitten toiseksi paras.
Kyllähän Kukkonen on koko Kärppien 2000-luvun "kasvot" ja oikeastaan kuvaa koko nousua divarista Liigan suurseuraksi, vaikkei Lasse tainnut vielä ihan siinä nousijajoukkueessa vuonna 2000 pelata?

Ja eikös Lasse edelleen ole Liigan kaikkien aikojen nuorin kapteeni? Tai ainakin Kärppien nuorin...
Kyllä minä lisäisin tähän samaan nippuun Joni Pitkäsen. Joni oli huippulahjakas nelosvaraus, kuka pystyi realisoimaan huimaa potentiaaliaan huolimatta ikävistä vammoistaan. Tehokkaimmalla kaudella 58 peliin 46 pistettä Phillyssä. 574 peliin 295 pistettä maailman parhaassa liigassa. Pelasi isoimpia minuutteja änärissä usealla kaudella. Änäriura päättyi ikävällä tavalla kolmikymppisenä, jonka jälkeen myös liigan paitsiosääntöä muutettiin. Joni osoitti suuruutensa vielä kaudella 15-16 palatessaan Kärppiin muutaman vuoden totaalisen tauon jälkeen. Luistelu oli edelleen ylivertaista liigaan.

No Reksa oli Reksa, aikansa ylivertainen luistelija eikä edes pieni koko ollut uran esteenä. Monet pitävät Reksaa yhä Suomen kaikkien aikojen puolustajana. Pitkänen oli taas 80-luvun pakkiemme valonpilkahdus ja isokokoinen, hyvin liikkuva moderni puolustaja. Sekä Reksan että Jonin NHL-ura päättyi varhain kolmikymppisenä, Reksalla täysin omasta halusta.

Lasse on tosiaan Lasse ja hänet voi nostaa oululaisittain samaan kategoriaan Reksan ja Jonin kanssa. Johtajuus, äärimmäiset henkiset ominaisuudet ja potentiaalinsa liki täydellinen ulosmittaus toivat Kukkoselle kovan uran. Vaikka Lasse olikin etupäässä puolustuspään erikoismies ja soturi, niin häntä, Jonia ja Reksaa yhdistävät hokiäly ja pelisilmä. Jokainen pystyi loistamaan vahvuuksillaan ja auttoi sitä kautta joukkuettaan. Hienoja miehiä ja kiekkoilijoita kaikki.
 
USA:n 1980 olympiaihmeen takuumies Herb Brooks kehui Reijo Ruotsalaista maailman parhaaksi luistelijaksi.
– Kun pyytää Rexiä tekemään tavallisia luisteluharjoituksia, se on kuin pyytäisi Picassoa maalaamaan autotallia, Brooks on sanonut.

Zinetula

Jäsen
Mediassa on huomioitu luonnollisesti isosti maajoukkuekapteenin lopettaminen. Tuossa pari poimintaa Yleltä, siinä mm. Jukka Jalonen antaa arvoa moninkertaiselle luottopakilleen.

Molemmat linkit Yle urheilun juttuihin:
 
USA:n 1980 olympiaihmeen takuumies Herb Brooks kehui Reijo Ruotsalaista maailman parhaaksi luistelijaksi.
– Kun pyytää Rexiä tekemään tavallisia luisteluharjoituksia, se on kuin pyytäisi Picassoa maalaamaan autotallia, Brooks on sanonut.

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Kyllähän Kukkonen on koko Kärppien 2000-luvun "kasvot" ja oikeastaan kuvaa koko nousua divarista Liigan suurseuraksi, vaikkei Lasse tainnut vielä ihan siinä nousijajoukkueessa vuonna 2000 pelata?
Kyllä mielestäni pelasi (nousijajoukkueessa), tosin oli toki vasta "nuoriso-osastoa".

Kaikkien aikojen Kärppiin tuossa jo ehdoteltiin Pitkäsen Jonia, jonka ura päättyi ihan liian aikaisin. Jossain aikaisemmin kirjoittelin (muistin mukaan Jokisen paluun yhteydessä), että ilman loukkaantumista Joni saattaisi hyvin vielä pelata NHL:ää, koska toisin kuin Jokisella, Pitkäsellä luistelu oli aina se vahvuus, joten olisi mielestäni hyvin sopeutunut nyky-NHL:ään. Itse lisäisin listaan myös Sebastian Ahon, jolla on kaikki mahdollisuudet aika huikeaan uraan. EDIT: Niin, ei Ahoa tietenkään pakkina tunneta (kuten nuo muut), mutta on sitä paikkaa pelannut liigatasollakin ;)
 
Koolla on väliä - K niin kuin Kulta! K niin kuin Kärpät! - https://bit.ly/2D68ZsU

Zinetula

Jäsen
Kyllä mielestäni pelasi (nousijajoukkueessa), tosin oli toki vasta "nuoriso-osastoa".

Kaikkien aikojen Kärppiin tuossa jo ehdoteltiin Pitkäsen Jonia, jonka ura päättyi ihan liian aikaisin. Jossain aikaisemmin kirjoittelin (muistin mukaan Jokisen paluun yhteydessä), että ilman loukkaantumista Joni saattaisi hyvin vielä pelata NHL:ää, koska toisin kuin Jokisella, Pitkäsellä luistelu oli aina se vahvuus, joten olisi mielestäni hyvin sopeutunut nyky-NHL:ään. Itse lisäisin listaan myös Sebastian Ahon, jolla on kaikki mahdollisuudet aika huikeaan uraan.
Niin, itse "luin" ja lähestyin asiaa kärppälähtöisten parhaiden pakkien kautta. Sitten kun hyökkääjät ja moket otetaan mukaan, niin sinnehän tulee Jokista, Rinnettä jne. Aho noussee varmasti samaan kategoriaan.
 
USA:n 1980 olympiaihmeen takuumies Herb Brooks kehui Reijo Ruotsalaista maailman parhaaksi luistelijaksi.
– Kun pyytää Rexiä tekemään tavallisia luisteluharjoituksia, se on kuin pyytäisi Picassoa maalaamaan autotallia, Brooks on sanonut.

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Niin, itse "luin" ja lähestyin asiaa kärppälähtöisten parhaiden pakkien kautta. Sitten kun hyökkääjät ja moket otetaan mukaan, niin sinnehän tulee Jokista, Rinnettä jne. Aho noussee varmasti samaan kategoriaan.
Justiinsa lisäsin viestiin, että onhan Aho pakkinakin pelannut liigatasollakin, vaikkei häntä siltä pelipaikalta tunneta ;)
 
Koolla on väliä - K niin kuin Kulta! K niin kuin Kärpät! - https://bit.ly/2D68ZsU

holynordic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Jääkiekko vetää harvoin ”tunteelliseksi”, mutta tänään on ollut kyllä sellainen päivä ja kovin on haikeat fiilikset tätä viestiä kirjoittaessa. Ollaanhan me kaikki jo tahoillamme tiedetty, että Lassen ura on lähellä päätepistettään, mutta kyllä tämä silti vähän puskista tuli. Moni meistä olisi niin mielellään nähnyt Lassen vielä ensi kauden joukkueessa, varsinkin kun kevät päättyi miten päättyi. Suuri kunnioitus kuitenkin Lassea ja lopettamispäätöstä kohtaan, onhan se niinkin, että parempi lopettaa vähän liian aikaisin kuin liian myöhään. Hattua päästä ja paitaa Raksilan kattoon.

Lasse. Kärppien Kärppä. Kapteeni. Soturi. Taistelija. Pohjoisen Poika. Seuralegenda. Vaikea sanoa mitään, koska ei ole mahdollista pukea sanoiksi kaikkea sitä, miksi Lasse oli juuri niin erityinen pelaaja Kärpille. Mietin tänään pitkään Lassea ja muita sellaisia pelaajia, jotka miellän vahvasti Kärppä-pelaajiksi ja joita arvostan seuralegendoina. Ottamatta mitään muilta pois, ei kukaan vaan yllä Lassen tasolle. Joku sanoi tiedotustilaisuudessa, ettei Lasselta ole nähty ohipelejä. Enpä muista minäkään niitä nähneeni, asenne on ollut aina 110% kunnossa, oli sitten ratkaiseva finaali tai marraskuinen tiistaihöntsä jämäjengiä vastaan. Joukkueelle pelaaminen, muista välittäminen, rehti urheilullinen suhtautuminen kaikkeen, aina aikaa kaikille…

Tahto ja luonteenlujuus ovat myös asioita, joita ei Lassen kohdalla voi liikaa korostaa. Moni olikin jo aiemmissa viesteissä maininnut tuon kevään 2018 5. finaalin tasoitusmaalin ala Lasse, joka myös itselleni nousi kirkkaasti mieleen Lassen uraa muistellessa. Jos ette tiedä, mitä tahtomaali tarkoittaa, katsokaa videolta tuo maali. Joukkueen johtaminen sanoin, mutta myös konkreettisin teoin tiukoissa paikoissa on taito, jota monelta ei vain löydy.

Seurauskollisuus on myös näin urheiluromantikon silmin asia, jolle itse annan myös suurta painoarvoa. Nykypäivänä ei ole mikään itsestäänselvyys, että pelaaja pelaa vain yhdessä joukkueessa (kotimaassa pelatessaan), mutta Lasse on ollut omalta osaltaan luomassa Kärppiin vahvaa seurauskollisuuskulttuuria, jonka toivon saavan jatkoa, kun esimerkiksi nämä nykypäivän Kärppä-NHL-starat joskus aikanaan palailevat rapakon takaa. Lassen puheista ja ennen kaikkea teoista on aina huokunut suuri arvostus edustamaansa seuraa kohtaan ja olen varma, että Lassen sydän on muodoltaan Kärppä. En varmasti ole ainoa, jolle ilmestyy verkkokalvoille Lassen kuva C rinnassa, kun joku puhuu Kärpistä.

Suuret on Kapteenin saappaat, eikä niitä kukaan yksittäinen pelaaja voi Lassen jälkeen täyttää. Lasse on antanut meille kaikille Kärppiä seuraaville sekä pohjoissuomalaiselle jääkiekolle niin paljon, että luultavasti ollaan vielä moneen otteeseen tulevina vuosina ikävöimässä Lassea ja hänen arvo konkretisoituu täysimittaisesti vasta nyt, kun Lasse ei enää ole osa joukkuetta. Toivottavasti Lasse huutelee sieltä M-katsomosta kaikkien aikojen Kapteenin sopivilla valtuuksilla myös tulevaisuudessa, jos jätkät löysäilevät tai peli ei kulje Lassen vaatimalla tavalla.

Kiitos Lasse. Kiitos kun olit. Kerran Kärppä, aina ja ikuisesti Kärppä.
 
Viimeksi muokattu:
Those with hearts of ever-frost will always know we never lost.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy