Ilmoitukset

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki FASlapsi on saanut viikon verran kakkua kirjoitettuaan jalkapallon MM-liveseurantaan hyvän maun vastaisen viestin.

Sulje ilmoitus

Lama tulossa – taantuuko talous?

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana Kyylä, 29.06.2007 klo 21.07.

 1. Jerry100 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vihdoin Oranssi
  Kyllä tulee lama ja talous taantuu, ainakin meikäläisellä.Kävipä töissä outo juttu. Tammikuun alussa sain erittäin, erittäin ison palkankorotuksen, ja todella hyvät työsuhde edut. Meni pari viikkoa ja nyt alkoikin yt-neuvottelut ja nyt irtisanotaan huhtikuussa tuotannollisista ja taoudellisista syistä. Ei oikein meinaa ymmärtää vieläkään tapahtunutta.
   
 2. Lemponen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Taloussanomat kirjoittaa tänään nettisivuillaan, raakaöljyn hinta on noussut eilen enemmän kuin kertaakaan seitsemään vuoteen. Jokohan se käänne parempaan on tapahtunut? Tuskimpa, mutta jos näin on, niin pistäkääpä ylös päivämäärä 12.2.2016. Täytyy uskoa ja luottaa tulevaisuuteen. Kaikkinainen vihoittelu ja sotiminen täytyisi heittää romukoppaan, tehdä rauha ja kompromisseja, ja alkaa myymään ja tekemään sitä oikeata kauppaa, joka pyörittää tätä maailmaa oikeaan suuntaan. Juuh.
   
 3. Tkachuk7 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  CBJ, WPG, BUF, EDM, STL
 4. M@rko77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  LFC, Pelicans, Nopsa ja FC Lahti
  Lainaus:
  Maailmantaloutta ja sitä kautta Suomen taloutta ruokkii kulutus. Täytyy olla kysyntä ja tarjonta balanssissa tuotteella - tästä hyvänä esimerkkinä öljy. Yhtäältä Iranin tulo mukaan myyntipuuhiin (eli tarjonnan kohoaminen) ja tóisaalta Kiinan teollisuuden voimakas resessio (taantuma) eli kysynnän putoaminen ovat vaikuttaneet öljyn hintaan negatiivisesti. Sotiminen ja vihoittelu nostaisivat öljyn hintaa - tätähän esim. Venäjä yrittää Syyriassa saada aikaiseksi. Talouteen vaikuttaa myös ihmisten kyky kuluttaa (täytyy olla töitä, millä sitä kulutusta saadaan aikaiseksi). Tällä hetkellä Suomen työllisyystilanne ei tue yksityistä kulutusta ja valtion toimet vähentävät julkista kulutusta (pitää säästää säästää ja säästää). Tässä on tekemistä - rahan saamiseksi ihmisille kuluttamista varten, jotta teollisuuden tuotteet kävisivät kaupaksi.

  EDIT: SP:n 11.2.16 LYGO-talousslidet, jotka kannattaa katsastaa.
   
  Viimeksi muokattu: 13.02.2016 klo 20.59
 5. M@rko77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  LFC, Pelicans, Nopsa ja FC Lahti
 6. Jack of Spades Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
  Lainaus:
  Se suuri romahdus sieltä on tulossa tuon samaisen toimittajankin mukaan, johon nimim. dana77 viittasi jo aiemmin viestissää. Suomi-parka makaa yhä taantumassa, eikä ole vielä alkanut nousta siitä edellisestäkään talouskriisistä..joku kuitenkin tienaa ja hyötyy tälläkin tilanteella. Päättäjiemme päätökset ovat myös vieneet Suomeakin vain huonompaan suuntaan. "Uusi ja entistä suurempi romahdus on tulossa" – satoja pankkiireja haastatellut toimittaja järkyttyi | Yle Uutiset | yle.fi
   
 7. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kivesveto Go Go