La 4.10.2008 Kärpät-HIFK

  • 35 765
  • 221
Tila
Viestiketju on suljettu.

manemies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Pistäpä omalle kohdalle tuo. Olet hankkinut lentoliput ja hotellihuoneen Helsingistä. Stadiin tullessasi menet huoneeseesi ja avaat telkkarin. Teksti-tv päälle ja samalla huomaat että ottelu on siirretty. Eikö vituta, eihän?

No totta helvetissä vituttaa! Mutta mietippä jos hallissa olisi vaikkapa pommiuhka. Huutaisitko hallin pihalla että kaikki sisälle halliin vain, peli on pakko pelata kun olen maksanut matkaliput ja hotellit ja kaikki !
 

lapa78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lexaa
Ja edelleen kysyn, kuka määrittelee, milloin "tällainen poikkeustapaus" on käsillä? Riittääkö, että toinen vaan ilmoittaa, että nyt ei käy, liikaa sairaita ja loukkaantuneita? Pitääkö vastustajan myös hyväksyä? Onko kaikille tasapuolista, että joku vastustaja hyväksyy, joku toinen ei?

Täyttä perseilyä, mitä ei millään keinolla pysty tasapuolisesti perustelemaan.

Ja olisit varmasti samaa mieltä asiasta, jos pelaajakato olisi ollut ifk:n leirissä? Nyt on helppo vastata, että tietysti. Itse en kummastakaan joukkueesta liiemmin perusta, mutta olihan päätös kyllä urheilullisesti "oikea". Tästä hatun nosto ifk:lle. Olisihan itse peli ollut kuitenkin kaikkea muuta kuin sm-liigaa ja enkä usko, että pelaajat olisivat kauheasti nauttineet tuosta "höntsästä".

Yllättäen fanit eivät tajua ottelun siirtoa, mutta se ei yllätä ketään. Joo ja tiedän, mä en ymmärrä lajista mitään ja ottelun siirto on pelkkää muniin puhaltelua. Juuh...
 

manemies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
...Kun on olulaisten pojujen massu pipi niin on ja kaikkien on se vaan hyväksyttävä.

On hyväksyttävä ? Olisiko IFKn pakko ollut hyväksyä? EI ! Mutta osoittivat urheiluhenkeä ja JÄRKEÄ ja suostuivat ottelun siirtoon.
Järki ja urheiluhenki, siinä pari hyvää termiä joillekin muillekin...
 

Isaksson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tästähän on jo ennakkotapaus. Miten kävi Jyp-Jokerit ottelussa? Korvattiinko jotain? Siitähän voi lähteä otaksumaan, mitä on tulossa.

Jääkiekkoa ei voi pelata ilman jäätä. Mutta sitä voi pelata hieman vajaalla joukkueella, on aina voinut ja se tulee jatkossakin olemaan mahdollista. Edelleen perään sitä rajaa, milloin masupipisiä on riittävästi otteluiden siirtämiseen.
 

Isaksson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
On hyväksyttävä ? Olisiko IFKn pakko ollut hyväksyä? EI ! Mutta osoittivat urheiluhenkeä ja JÄRKEÄ ja suostuivat ottelun siirtoon.
Järki ja urheiluhenki, siinä pari hyvää termiä joillekin muillekin...

Tottakai, IFK otti goodwillin tilanteesta irti. Mutta siitä ei ole kyse vaan siitä, että liigan ei olisi pitänyt tätä hyväksyä, vaikka IFK hyväksyikin.
 

Animal

Jäsen
, mm. Lostedt tuli HIFK:sta ja Kaken kommentti - Lostedt on hyvä pelaaja - nauratti aikanaan, nyttemmin kaveri on Espoossa kehittynyt todella paljon.

Muistaakseni Heikkilä sanoi, että "Lostedt on hyvä jääkiekkoilija" ja käsitin itse ainakin sen niin, että Kake antoi krediittiä miehen asenteelle, työmoraalille ja roolin sitoutumiselle.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Itse uskon että jengeillä/liigalla on joku vastuuvakuutus josta noita korvauksia maksetaan 3. osapuolille.

Nyt vain kaikki Ouluun matkustaneet Helsinkiläiset hakemaan vakuutusrahoja, myös nekin jotka eivät ikinä ole lätkämatseissa käyneet..."joo joo olin menossa katsomaan Calounia ja Karalahtea miten ne pärjää Arbeliusta ja Bäckströmiä vastaan"
 
Jääkiekkoa ei voi pelata ilman jäätä. Mutta sitä voi pelata hieman vajaalla joukkueella, on aina voinut ja se tulee jatkossakin olemaan mahdollista.

Ottelu siirrettiin siinäkin, syyt oli erit. Asia on identtinen siinä mielessä, että molemmissa katsojat menettivät rahaa tilaisuuden siirrosta.
Korvattiinko silloin katsojille menetykset? Itse en muista.

Vai lainasitko väärää kohtaa tekstistä?


Edelleen perään sitä rajaa, milloin masupipisiä on riittävästi otteluiden siirtämiseen.

Miten tuo liittyy tuohon minun tekstiin? Noh, vastaanpa silti.

Varmasti on aivan tapauskohtainen asia. Suurin tekijä ollee varmasti sekin, millä varoitusajalla asiat tapahtuvat. Mikäli joukkueella on reilusti aikaa varautua mieskatoon, niin en usko ihan helpolla toisen joukkueen ja liigan suostuvan ottelun siirtämispyyntöihin. Mikäli tapahtuu nopeasti, ottavat osapuolet asian varmasti harkintaan (tässä tapauksessa HIFK). Yhteisymmärryksen jälkeen onkin sitten helppo perustella asia liigalle, joka pyrkii hakemaan ratkaisuja, jotka sopivat SM-liiga seuroille.

Edelleen.. pelejä on siirretty ennenkin, ja taatusti siirretään vastakin. Mieluummin ottelunsiirto, kuin peli jätettäisiin kokonaan pelaamatta.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Shit happens

Vittumaista kaikkiaan. Saakohan joukkue vaatia peruutusta sillä perusteella, että se on kokonaisuudessaan paska? Tässä ei ole salaliittoteorioita, ihan silkkaa mielipidettä riippumatta siitä mitkä joukkueet ovat kyseessä:

Mielestäni urheiluun kuuluu se, että kaikkea voi tapahtua ja näillä mennään. Jos toinen joukkue ei saa jengiä kasaan, 60 ottelun sarjassa siitä pitäisi napsahtaa toiselle 3 pinnaa. Sama koskee kaikkia lajeja; jos nyrkkeily-, paini- tai vastaavaan otteluun ei saavu vastustajaa, merkataan toiselle voitto. Vaikka poissaolon syy olisi kuinka hyvä tahansa. Tämä on kaikessa vittumaisuudessaan yksi urheiluun kuuluva elementti, että olosuhde voi muuttua äkillisesti ja dramaattisesti. Jos formulakisa alkaa auringonpaisteessa ja repeää äkilliseen sateeseen, siellä liukastelevat isot tallit pienien seassa kuivan kelin renkailla ja jopa maailmanmestaruus voi ratketa tällaiseen. Ei voi mitään, kuuluu urheiluun. Urheiluun kuuluu myös monia muita asioita, joita ei voi järjellä selittää, tunteella kylläkin: fudiksessa ei katsella videolta oliko pallo maalissa. Maali hylätään, jos dumari sen hylkää, vaikka kuinka tv-kuvassa voidaan kelailla edestakaisin, että pallo oli metrikaupalla maalissa. Näin kävi eräissä arvokisoissa Romanian joukkueelle Hagin laukauksen ottaessa oudon kierteen. Ja silloinkin pelattiin vähän isommista asioista kuin kansallisen sarjan 60 ottelun sarjan kolmesta pisteestä. Maradonan käsimaali jäi voimaan. Kummassakaan näissä otteluissa kärsinyt osapuoli ei vetänyt sen suurempaa draamaa kehiin, vaan totesivat, että tämä kuuluu urheiluun.

Kun HIFK-Kiekko-Espoo aikanaan peruttiin alkulämmittelyn jälkeen, se vitutti. Bogon hallista hajosi putki ja toisen maalin takana oli parin neliön kokoinen märkä alue. Jyp-Jokerit -matsissa oli vastaava ongelma. Muistaakseni näissäkin tapauksissa ottelut siirrettin. Se oli väärin. Vierasjoukkue oli saapunut pelaamaan ja on kotijoukkueen vika, että se ei pysty tarjoamaan kelvollista kaukaloa. Mielipiteeni on sama, vaikka vika johtuisi juuri tapahtuneesta salaman iskusta. Tough luck, mutta kun ei löydy peliareenaa, niin miksi toisen osapuolen pitää antaa tasoitusta?

Se, että HIFK on suostunut siirtoon, on tietenkin reilua. Mutta SM-liigan säännöissä ei saisi olla sellaista porsaanreikää, että joukkueet voivat keskenään muutaman tunnin varoitusajalla sopia otteluiden siirroista. Se on ihan kohtuullista, kuten HIFK-osion 2.10. -aiheiseen ketjuun kirjoitin, että mikäli molemmilla joukkueilla on halua siirtää kaukana tulevaisuudessa oleva ottelu, näin tapahtuu. Pitäisin aikalimiittinä osakeyhtiölaista tuttua kahta viikkoa: kutsu yhtiökokoukseen pitää tulla viimeistään 2 viikkoa ennen kokouspäivää. Otteluiden vapaaehtoiset ja yhteisymmärryksessä tapahtuvat siirrot pitäisi suorittaa viimeistään 2 viikkoa ennen ottelupäivää. Sen jälkeen juna meni jo.

Mua ei tässä kiinnosta ollenkaan se, että HIFK saisi ilmaiset 3 pinnaa. Olisin luovuttanut aikanaan Kiekko-Espoollekin mielellään 3 pinnaa, kun HIFKin jää ei kestä pelaamista. Kolmen pinnan luovuttaminen HIFK:lle olisi ollut tänään pelkkä muodollisuus tämän mittaisessa liigassa. Paskat 3 pinnaa, mutta niin ne pitäisi jakaa. Toinen vaihtoehto olisi ollut myöskin sata kertaa siirtoa parempi: olisin mieluummin hävinnyt junnupitoiselle Kärppä-laumalle - HIFK olisi ylimielisyydessään pystynyt tähän, trust me.

Ok, joukkueet suostuivat. Mutta liigan pitäisi korjata sääntöjään niin, että isot ja rikkaat lätkäosakeyhtiöt eivät pääse mellastamaan sarjassa niinkuin niitä sattuu huvittamaan. Mitä veikkaatte, olisiko Pelicans-Saipa peruutettu, jos Saipalla olisi ollut vatsatautiepidemiaa?
 

jassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
kärpät
fiftyeight kirjoitti:
Pistäpä omalle kohdalle tuo. Olet hankkinut lentoliput ja hotellihuoneen Helsingistä. Stadiin tullessasi menet huoneeseesi ja avaat telkkarin. Teksti-tv päälle ja samalla huomaat että ottelu on siirretty. Eikö vituta, eihän?

Niin, moni meistä hakee matseista tunteita ja kokemuksia. Miltähän tuntuisi matkustaa Ouluun asti, huomata että kärpiltä pelaakin junnut ja kylänmiehet.
game on?

Itse ainakin vetäisin mieluummin kunnon kännit kaupungilla kuin kattosin tuommosta floppia.


kiitokset HIFK:lle urheilullisesta ratkaisusta. Mun silmissä ainaki teidän pääpirujen pisteet nousi roimasti.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Suurin tekijä ollee varmasti sekin, millä varoitusajalla asiat tapahtuvat.
Niin, voi olla näinkin, mutta kyllä tuo A- ja B-nuorten samanaikainen pelaaminen myöskin jotain vaikutti. Sieltä niitä korvaajia on kuitenkin varsin helppo nostella ylöspäin ilman sen suurempia varoitusaikoja.

Tietysti nyt voitaisiin kysyä, että olisiko kuulunut heidän pelejään siirrellä, että edustuksen peli saadaan pelatuksi?

Mielestäni tuo olisi ollut ihan harkinnan arvoinen juttu. Antaa A-nuorille mahdollisuus kotiyleisön edessä näyttää osaamistaan liigajoukkuetta vastaan. Kysymyksessä on kuitenkin vain yksi ottelu, jonka lopullinen merkitys kevättä ajatellen on minimaalinen tai lähes olematon.
 
Mutta ei ikinä tämmöisestä syystä. Täyttä ämmäilyä edes ehdottaa ottelun siirtoa näillä perusteilla.

Minun mielestä se ei ole ämmäilyä vaan seuran takia ihan typerää. Rahallisesti on todellakin eri asia pelata HIFK:ta vastaan kotona lauantaina kuin vaikkapa joku maanantai.

Ymmärrän kyllä, että asia vituttaa. HIFK:n olisi pitänyt sanoa, että pelataan peli kun on suunniteltu, pelatkaa vaikka kolmella ketjulla. SM-liigan säännöistä en tiedä, mutta voisin olettaa niiden sääntöjen olevan sellaisia, että ne palvelevat omistajiaan.

HIFK halusi urheilullisen ratkaisun ja se on varmasti suurin syy tämän peruuntumisen syntymiseen. Ei varmasti olisi Junno luovuttanut yhtä kotiottelua pois, vaikka olisikin heikompi joukkuee jäällä. Sen verran paljon vaikuttaa tuon ottelun lipputulot ja oheismyynti.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
No, olipas harmittavata takaisku tämä. Tietysti on täysin ymmärrettävää, että noin laaja epidemia vaati ottelun siirtämisen. HIFK osoitti hyvää urheiluhenkeä suostuessaan tähän siirtoon.

Kyllä tuo 15 kuulostaa sen verran isolta määrältä, että tässä ei tainnut nyt muuta vaihtoehtoa olla. Kärppien junnutkin pelaavat ilmeisesti samaan aikaan, joten kyllä ymmärrän tilanteen mahdottomuuden.
 
Ihmeellinen juttu että tässäkin keskustelussa mennään tähän että ollaan jomman kumman puolella ihan sen mukaan että kumman faneja ollaan. Jos kaksi joukkuetta siirtää ottelun yhteisymmärryksessä yhteisellä sopimuksella niin pitääkös tuostakin alkaa jauhamaan ja syyttelemään SM-liigaa ja muita. Tilanne on varmasti se että jos tosiapaikka olisi tullut niin Kärpät olisivat joutuneet pelaamaan ja sillä siisti. Onneksi IFK:n johto on huomattavasti fiksumpaa kuin suurin osa faneista täällä.

Ihan mielenkiinnosta kysyn miten harrat JHag ja Isaksson valehtelvat kun kysyn että mikä olisi heidän mielipiteensä silloin jos tilanne olisi päinvastoin eli HIFK:n pelaajat olisivat sairaana.
 

Fireblade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Baby Beast
Ja edelleen kysyn, kuka määrittelee, milloin "tällainen poikkeustapaus" on käsillä? Riittääkö, että toinen vaan ilmoittaa, että nyt ei käy, liikaa sairaita ja loukkaantuneita? Pitääkö vastustajan myös hyväksyä? Onko kaikille tasapuolista, että joku vastustaja hyväksyy, joku toinen ei?

Täyttä perseilyä, mitä ei millään keinolla pysty tasapuolisesti perustelemaan.
Maalaisjärjen käyttö on sallittua myös siellä kehä kolmosen sisäpuolella. Jos joukkueesta 3/4 on mahataudin kourissa, niin paras ratkaisu pelaajien ja katsojien kannalta on ottelun siirtäminen. SM-liiga viime kädessä ratkaisi hyväksyikö se Kärppien ja HIFK:n tekemän URHEILULLISEN päätöksen. Kiitos HIFK:n johtoportaalle järkevästä päätöksestä.
 

dodi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paha on palannut takaisin!
Mielestäni urheiluun kuuluu se, että kaikkea voi tapahtua ja näillä mennään. Jos toinen joukkue ei saa jengiä kasaan, 60 ottelun sarjassa siitä pitäisi napsahtaa toiselle 3 pinnaa.

Tämäkin on hieman kaksipiippuinen juttu. Esimerkkitilanteessa IFK:lla kotiottelu ja vastustajana Jokerit. Jokeribussi starttaa pitkälle vierasmatkalleen aamun hämärässä ja laulu raikaa. No matkan aikana Virmanen tarjoaa pelaajille omatekoista soppaansa, jotta pelaajat saavat puhtia illan otteluun. Jokin menee kuitenkin pieleen, pelaaja toisen jälkeen sarastuu ja bussin vessa ei tahdo kestää vessaan kilpaa juoksevia pelaajia. Tämän jälkeen Masa ilmoittaa IFK:lle, että saatte luovutusvoiton, sillä vierasjoukkue on epidemian kourissa. IFK:n joukkueen johto on riemuissaan kolmesta pisteestä ja päättävät maistaa hieman rommia. Sitten yhtäkkiä johtoportaassa tajutaan, että eihän meillä sitten olekaan mitään peliä jäähallissa. Kansa on kyllä liput jos ostanut, mutta miten heitä viihdytetään? Ilmoitetaan asiasta, mutta päästetään heidät hallille kuitenkin kun ovat liput ostaneet. Ehkä he kiinnostuvat IFK:n treeneistä ja ostavat samalla olutta ja purtavaa. Lippuillahan ei palautusoikeutta ole, kun ottelu kuitenkin järjestettiin. Tiedämme varmasti kaikki, että maksava yleisö on innoissaan poistuessaan hallilta ja menevät heti varaamaan liput seuraavaan otteluun. Se on selvää, ettei IFK:lla ole varaa menettää kyseisen ottelun tuloja.
 

Solomon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kävi mielessä, että josko tauti olisi peräisin Helsingin jäähallin keittiöstä? Tällainen motivoisi kummasti HIFK:ta suostumaan ottelusiirtoon.

Isakssonin jankkaus on noloa. Tiedän, että kaveri on Jatkoajan kovimpia macciavelleja, mutta nyt en ymmärrä, mitä HIFK hyötyisi siitä, jos ottelu pelattaisiin? Saisi helpot kolme pistettä, ja isolla lusikalla huonoa julkisuutta.
 

emz1

Jäsen
Tehdään tänään ennätys ketjun sivujen määrässä; ottelu jota ei koskaan pelattu kyseisenä päivämääränä. JYP-Jokerit ottelussahan päästiin taannoin isoihinkin viestimääriin.

Go Go!
 

dodi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paha on palannut takaisin!
Tästä joukkeiden ilmeisesti yhteisymmärryksellä tekemästä päätöksestä peruuttaa ottelu tulee toisenkinlainen esimerkki mieleen. Lentopallossa nimittäin päätettiin peruuttaa 2007 MuurLen ja Iskun (joukkuista en ole varma) välinen ottelu MuurLen ja lentopalloliigan yhteisellä päätöksellä. Iskulle ilmoitettiin vasta päätöksen jälkeen, kaksi tuntia ennen ottelun alkua, bussissa matkalla olleen joukkueen valmentajalle. Muistaakseni tuolloin 3 pelaajaa oli saanut äkillisen vatsataudin. Nyt sattuneessa tapauksessa päätöksen sentään ovat tehneet IFK ja Kärpät yhdessä(?).
 

basswood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
mitä HIFK hyötyisi siitä, jos ottelu pelattaisiin? Saisi helpot kolme pistettä, ja isolla lusikalla huonoa julkisuutta.

Miksi saisi huonoa julkisuutta?
Kuten täälläkin on todettu, tottakai IFK suostuu ottelun peruuttamiseen. Pointtihan on se että touhu on liigalta jälleen kerran munatonta, ku se suostuu tällaiseen. Eli miten IFK olisi saanut huonoa julkisuutta siitä että peli olisi pelattu liigan päätöksellä?
 

lapa78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lexaa
Mielestäni urheiluun kuuluu se, että kaikkea voi tapahtua ja näillä mennään. Jos toinen joukkue ei saa jengiä kasaan, 60 ottelun sarjassa siitä pitäisi napsahtaa toiselle 3 pinnaa. Sama koskee kaikkia lajeja; jos nyrkkeily-, paini- tai vastaavaan otteluun ei saavu vastustajaa, merkataan toiselle voitto. Vaikka poissaolon syy olisi kuinka hyvä tahansa.

Vaikka seuraava on kärjistetysti kirjoitettu, niin eli mikään kuolemantapauskaan ei siis sinun mielestäsi ole hyväksyttävä syy ottelun siirtoon. Ja oikeasti, et voi verrata muita lajeja keskenään millään muotoa.

Urheiluun kuuluu myös monia muita asioita, joita ei voi järjellä selittää, tunteella kylläkin: fudiksessa ei katsella videolta oliko pallo maalissa. Maali hylätään, jos dumari sen hylkää, vaikka kuinka tv-kuvassa voidaan kelailla edestakaisin, että pallo oli metrikaupalla maalissa. Näin kävi eräissä arvokisoissa Romanian joukkueelle Hagin laukauksen ottaessa oudon kierteen.

Tämähän on mahtava argumentti. Vertaa nyt sitten jalkapalloa ja lätkää toisiinsa, varsinkin kun toisessa lajissa ottelut pelataan kyseisessä tapahtumassa TURNAUSMUOTOISESTI. Ja toisessa lajissa on mahdollista (sääntöjen puolesta) tarkastaa epäselvät maalitilanteet videolta. Jep.


Ok, joukkueet suostuivat. Mutta liigan pitäisi korjata sääntöjään niin, että isot ja rikkaat lätkäosakeyhtiöt eivät pääse mellastamaan sarjassa niinkuin niitä sattuu huvittamaan. Mitä veikkaatte, olisiko Pelicans-Saipa peruutettu, jos Saipalla olisi ollut vatsatautiepidemiaa?

Kyllä varmasti olisi siirretty, jos olisi ollut kyseessä vastaava tilanne. Äkillisiä sairastumisia kun kuitenkin tulee, niin mielestäni tämä on oikea ratkaisu. Joo ja tietysti tämäkin asia menee rikkauden ja kateellisuuden piikkiin.

Ymmärrän kyllä, että kyseessä on erikoinen tilanne, mutta kyllähän tämä edelleen on urheilullisesti oikea päätös.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös