La 22.1.2011 HIFK-JYP

  • 23 722
  • 78

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jerry on iskenyt kolmessa edellisessä matsissa tehossa 1+2=3, +4. Tällä saldolla vähän paha heittää vilttiin.

Mielenkiintoiset ketjut!

Ahtolaa ei tule heittää vilttiin missään tapauksessa. Miehen pelityyli sopii oikein mainiosti nelosketjuun, sillä verissä on kumminkin rouhijan verta ehkä enemmänkin kuin maalintekijän. Petrell on HIFK:n yksi tärkeimpiä pelaajia tällä kaudella ja taistelun ruumiillistuma, joten mies pelaa missä vain ja runsaasti alivoimaa. KJ:n uskon pystyvän motivoivan näitä heppuja, jos 4. ketjusta tulee näiden kahden osalta vakio. Ja pitää sanoa, että koska meiltä näitä maalintekijöitä riittää, niin kihelmöi helvetisti ajatus tästä EHT-tason 4. ketjusta jatkossakin, jos toimii.
 
HIFK - JYP

Jos minulta kysytään niin tänään on jäällä enemmän valtakunnan parhaita pelimiehiä enemmän kuin missään muussa ottelussa tällä kaudella. Tänään lyövät yhteen myös taktiset nerot jotka kumpikaan eivät arvatenkaan lähde matsiin proge/new age -tyylisin kosmisin virityksin. Tätä matsia on mietitty jo montaa päivää ja taisi edelliset pelitkin mennä molemmilla penkin alle viikon kliimaksia odotellessa. Kaikkien muuttujien perusteella tänään vaikuttaisi olevan kauden toistaiseksi kiinnostavin yksittäinen ottelu kun isoa kuvaa katsotaan useamman kvartaalin näkökulmasta.

JYP ei ole hävinnyt kertaakaan kahta matsia peräkkäin (?) - JYP ei ole kertaakaan voittanut HIFKia tällä kaudella. Jompi kumpi noista katkeaa tänään; viime aikaisten peliesitysten perusteella voisi sanoa että JYPin kauden ensimmäinen tappioputki alkaa tänään mutta kyllä JYP on tällä kaudella osoittanut uskomatonta venymistä joten perkele, luotan siihen että tänään otetaan HIFKin päänahka jota pojat voivat sitten saunassa vaihdella toistensa päissä ja imitoida RD:tä.

Toivon että JYP pystyy ottamaan tänään ne kolme pistettä, tyylillä tai ilman.

PPP-ketju on vaikea sanoa joten itse sanon sitä TRIP-ketjuksi; tri viittaa kolmeen ja/tai kolmioon ja p taas sukunimiin. Tämän trippiketju -termi kuvaa mielestäni myös hyvin sitä 'kosmista kolmiyhteyttä' joka näillä jätkillä parhaillaan on. Se on kuin goalaisissa hapoissa kyllästety korkeimman A-tason hallusinaatio. Kaikki tietää mitä ne tekee ja miten ne pelaa mutta sitä on silti ihan helvetin vaikea estää tekemästä 1-4 maalia per peli.

Myös HIFK:lla on terävä kärki ja leveä kuin mikä mutta nimiä ne vain ovat, samaa puuroa syövät jne. mutta me syömme dieseliä, bensaa, kerosiinia, verta ym.

Tänään jyrää mustat traktorit Helsinkiin koko manskun leveydellä hakien pisteet kovalla mutta suvereenilla taistelulla petoluolasta. Pedot vastaan Koneet - sehän se käsikirjoituksen otsikko on. Toivotaan että pisteet lähtee Keski-Suomeen. Parempi voittakoon kumpi se sitten onkaan.
 

Iris

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Lauantai-ilta, tälläkin hetkellä jo lähes loppuunmyyty Nordis, kaksi suurinta mestarisuosikkia vastakkain, tästä ei matsi parane! Pari fiilistelybisseä on jo korkattu ja samantien tämän postauksen jälkeen lähdenkin pubin kautta hallille.

Pari ranua koskien illan matsia:

-Pelin alku. IFK esitti kotiyleisölleen KalPaa vastaan kauden paskimman ja munattomimman matsinsa torstaina, joten tänään on pleksien paukuttava ekasta minuutista lähtien.
-Wärn - Ramstedt - Hyvönen. Suurennuslasin alla tottakai uudistettu kolmosketjumme. Ramulla on nyt laituri, joka ei sudi tyhjistä ohi. Mallu on tehnyt myös väkevän paluun loukkaantumisen jälkeen ja pelaa ansaitusti hyökkäävämmässä ketjussa.

Hallilla nähdään!
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jerry on iskenyt kolmessa edellisessä matsissa tehossa 1+2=3, +4. Tällä saldolla vähän paha heittää vilttiin.

Nokan aikana HIFK:ssa merkkaa edellisten matsien näytöt...oikeastaan ei yhtään mitään. Tästä on matkan varrella jo näyttöjä vaikka kuinka paljon. Tietyt nimet saa peliaikaa vaikkei homma toimi sitten millään. Ilmeisesti Jerry nyt kuuluu näihin. Mutta jo viimekauden+tämän ajalta olemme esim. todistaneet mitä ihmeellisimpiä mv-kikkailuita(hey! kuten tänään!). Toisaalta joku Haataja on roikkunut mukana vaikka yhdessä vaiheessa ei olisi saanut edes tyhjiin(eikä saanutkaan). Tämä vielä kaappi-Hadaatikolta.

Liivik neloseen Jerryn tilalle tänään. Mitään Ahtolalta poisottamatta, mutta kyllä nelosen herra hidalgo on tällä kaudella ollut Simppa. No tänään voi turgusen poika todistaa sanani vääräksi ja iskeä pari börsää.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Liivik neloseen Jerryn tilalle tänään. Mitään Ahtolalta poisottamatta, mutta kyllä nelosen herra hidalgo on tällä kaudella ollut Simppa. No tänään voi turgusen poika todistaa sanani vääräksi ja iskeä pari börsää.

Mun mielestä 4. ketjulta ei kannata ihan tuosta vain odottaa paria maalia - tehtävä on suoritettu, kun ajetaan, möyhitään, hämmennetään ja pimennetään. Maalit ovat tullakseen, jos tulevat. Ei varmasti KJ:kaan näe Ahtolaa maalintekijän tai sanotaan maalipyssyn roolissa silloin, kun Jerry nelosketjussa pelaa. Sanotaan näin, että meidän 4. ketju on pelannut läpi kauden helvetin hyvin kaikissa koostumuksissaan, mutta laadullisesti se sai nyt upgreidausta Lennun ja Ahtolan toimesta. Ahtola on kumminkin hemmetin monipuolinen pelaaja ja jos KJ saa nämä jäbät taistelemaan roolissa kuin roolissa, niin kevättä vasten tämä lupaa vielä parempaa.
 
Viimeksi muokattu:

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Tehdään nyt selväksi se, että itse matsissa toivon Lunkalta nollapeliä ja neloselta paria maalia - se on paras tapa osoittaa, että olen ollut väärässä! Olen törmännyt joskus faneihin, siis "faneihin", joille kaikki kaikessa on se, kun oma inhokki tunaroi. Ihan sama, vaikka siinä tulisi tappio omille. Tämä on mielestäni aivan käsittämätöntä hommaa. Yhtä käsittämätöntä kauraa ovat fanit, jotka kirjoittavat suoraan toisille kirjoittajille ja se lätkämatsi oli ihan sivuseikka. Olen itse suunnistamassa hallille ja lähden, kuten aina, siitä että HIFK vie!

Ahtolasta: Mun silmiini Ahtola oli harvoja tsemppaajia Kalpaa vastaan. En mä silti osaa häntä nelosessa kuvitella. Ehkä matsi, pari sivussa ja uudella höyryllä ylempiin ketjuihin olisi voinut toimia paremmin? Se on kuitenkin fakta, että nelonen vetää alle 10 min per matsi ja sieltä on paha pinnoja tehdä. Simo on ollut pirun hyvä sentteri neloseen, siksi pitäisin hänen paikkansa sementoituna ja katselisin laitureita. Jypillä on karmeasti jalkoja ja Pöde on HIFK:n harvoja lujaa polkevia kavereita. Mutta näinkö oikein, että hän hieman loukkaantui Kalpa-matsissa ? Törmäsi oman jätkän kanssa keskialueella ja oli pitkään poissa. Palasi vasta 3.erän loppupuolella.

Mun ajatusmaailmaani istuu parhaiten se, että ykkönen ja nelonen haetaan paikoilleen suhteellisen ajoissa ennen kevättä ja Ahtolat, Kibet & kumppanit jakavat 2-3 -ketjujen paikat ja jos ei sinne mahdu, kyllä olisi loogisempaa laittaa filaan kuin jarruttajiin. Hamilton on ollut todella vaisu viimeaikoina ja ulkkaristatuksestaan huolimatta kysyn: Eikös siinä olisi yksi mahdollisuus pelaajasta, joka joutuu antamaan tilaa Hannekselle ja/tai Ahtolalle ylemmissä ketjuissa? Kissa pöydälle vaan. Hamilton ilman tehoja on aivan himmeli, Ahtola tarjoaa +90 kiloa lihaa, jota myös käyttää.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Supervisionilta hieno ennakointi illan näytöksestä.

Ahtola oli kyllä vireessä KalPaa vastaan, teki kovasti duunia, karvasi ja raastoi, taklasi ja puolusti hienosti. Eli hoiti kunnialla nelosketjun hommia. Jerryn kuiva kausi maalien ja pisteiden valossa tietenkin pudotti hänet alempiin ketjuihin, mutta ei miehen työmoraalia ainakaan voi kritisoida yleensä. Toivottavasti Lennukin pystyy antamaan kaikkensa kaukalossa, oli ketju mikä hyvänsä. Se on tosiaan huomattu jo aikoja sitten, että kyseessä on joukkueen tärkein ja paras av-pelaaja yhdessä Wirtasen kanssa, pelaavat mielestäni ehkä jopa liiankin paljon alivoimaa.

Tänään on toki mielenkiintoisinta nähdä Hyvösen debyytti IFK-paidassa, toivottavasti niittaa heti maalin, tarjoilun pitäisi toimia Ramun mailan kautta. Vähintään kaksi pinnaa IFK:lle, vähempi on pettymys.
 

Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Kyllä oli JYP:ltä huikean ylivoimainen 3. erä! IFK oli täysin aseeton. Kuten Killeri studiossa veikkasi, matsi ratkeaa erikoistilanteissa. IFK:lla lukuisia ylivoimia ilman yhtäkään kunnon maalipaikkaa ja JYP teki upean YV maalin ja suorastaan nöyryyttävän AV maalin.

IFK:lta kokonaisuudessaan erittäin ämmämäinen esitys.

Onnea JYP!
 

_Wildchild_

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, sympatiat Halutulle muutokselle (TM)
Todella makea voitto IFK:sta, kiitos jätkät! Täysi Nordis ja vastustaja nollille, mikäs sen parempaa. Erityisen tyytyväinen näin JYP-fanin näkökulmasta voi olla siihen, että saatiin tapettua 8 alivoimaa IFK:n todella kovaa hyökkäysrosteria vastaan. Hienoa, että Louhivaaran maaliton putki katkesi vihdoin; pitkään sitä olikin jo odoteltu. Viimeisessä maalissa tyhjiin oli jo aika hyvä tuuri mukana, mutta kaikki lasketaan..

Mitäs kamaa siellä muuten tällä kertaa heiteltiin jäälle? En olisi uskonut IFK-fanienkin sortuvan tuollaiseen.
 

Fordél

Jäsen
Tämä ottelu ratkesi JYP:n loistavaan alivoimaan. HIFK:lle tarjottiin kyllä voittoa, mutta kun yv:llä ei pääse edes ratkaisupaikkoihin eikä saa myllyä kunnolla pyörimään, rankaisee JYP:n tasoinen joukkue ennemmin tai myöhemmin. JYP:ä vastaan on kyllä v:mäistä pelata. Painetta ja takakarvausta tulee koko ajan. Sitten kun pääset hyökkäyspäähän, ei sielläkään ole yhtään ylimääräistä tilaa. Koko ajan on kaveri iholla ja JYP:n pakka pysyy koko 60 minuuttia tiiviinä. HIFK:lla oli ihan näennäistä pyöritystä, mutta tekopaikoille se ei päässyt. Tosin ei päässyt juuri JYPkään, mutta muutama virhe punanutuilta ja peli oli siinä.

HIFK:lta esiintyi eduksi mun mielestä Kousa, joka uskalsi pelata molemmissa päissä ja esitti muutaman ihan hyvän niitin.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Mitäs kamaa siellä muuten tällä kertaa heiteltiin jäälle? En olisi uskonut IFK-fanienkin sortuvan tuollaiseen.

Katkeruus on hieno asia.

Ensimmäinen erä kusessa, mutta sen jälkeen lähes täydellisestä vieraspeliä Tuokkolan loistaessa maalilla. Kaverin paikat minimoitiin ja sitten itse harvoista paikoista laatat sisään. Hienoa nähdä myös, että Pillu ei tarvitse enää kuin sen yhden paikan maaliin.

edit. Muutaman pelin syväanalyysin mukaan Ari Vallin on täysi turhake IFKn takalinjoilla, mitä mieltä seuran omat fanit on? Kousa voisi olla vieläkin parempi ja tehokkaampi VARMEMMAN puolustajan kanssa.
 
Suosikkijoukkue
En gång HIFK, alltid HIFK. Real Madrid
Jees, nyt sitten katkesi voittoputki Jypiä vastaan. Ensimmäisessä erässä ei saatu maalia varsinkaan niillä ylivoimilla, siinä oli ratkaisu. Tämän jälkeen vieraat pelasi hyvää vierashokia ja IFK:n peli hieman sekosi. Ei tämä nyt mitään sysipaskaa ollut, jos kaksi erää oltiin tasoissa ja kolmannessa kaveri iski pari + yhden tyhjiin. Mitä pidemmälle mentiin niin sen näki, että kuka sen ensimmäisen tekee niin voittaa koko matsin. Erikoistilanteissa oli vieraat tarkkana ja ratkaisu oli siinä. IFK:lla luonnollisesti vähän uusi ukko vaikutti tuohon yv-pelaamiseen. Hyvösestä on kyllä paljon apua, kun saa vähän aikaa olla jengin mukana. Vallin, Mara ja Hamilton erottuivat ainakin negatiivisesti. Yleisöä oli mukavasti. Onnea vaan Jypille.

Edit: Ja kyllä nuo uudet ketjut olivat sittenkin virhe. Tosin epäiltiinhän noita jo vähän ennen matsia.
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Ihan turha kyllä jeesustella noista nuuskanheittämisistä. Eiköhän joka paikkakunnalta se oma känniääliö löydy joka toteuttaa omaa sisäistä sankariaan tuolla keinoin.

Torstain pööpöilyn jälkeen kypsä esitys JYPiltä. HIFK pidettiin ilmeisen hyvin poissa kunnon tekopaikoilta ja itse iskettiin tarpeelliset osumat, eli mainiota vieraspelaamista. Hyvä homma että Louhivaara pääsi pisteille, joskohan Hytönenkin vaihteeksi heräilisi?

Mutta löytyisikö tällekin kaudelle vielä joku kolmossentteri joka ei istuisi joka toisessa pelissä kolmatta erää viltissä?
 

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Kaikki meni nappiin! Louhivaara heitti apinat selästä, "voittamaton" Hifk voitettu, alivoima oli aivan mahtavaa ja Peki nousi nollapeleissä yksin kärkeen. Edellinen nollapeli muuten 3.12. Tapparaa vastaan. Pitkästä aikaa tätä iloa taas.
 

flegmaattinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tulipa mieleen kahden vuoden takainen finaalisarja Kärpät-Jyp. Pienten marginaalin pelejä ja puolustuksessa Martti Järventie. Yksi tärkeimpiä kenttäpelaajia Jypin mestaruutta takaamassa ja siellähän se oli tänäänkin hazardoimassa ottelun ratkaisuhetkillä useampaan otteeseen. Vielä ois about viikko aikaa tehdä asialle jotain, kentälle sitä ei ainakaan kannata ratkaisupeleihin päästää. Ihan vinkkinä vaan.
 

Skoger

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä on raskasta. Onnea vaan JYPille, aivan saatanan hyvää pelaamista. Tilaa ei ollut yhtään, ei sitten yhtään. Ja voi tota Maraa. Hyvöseltä pari paskaa syöttöä ylivoimalla ja muutenkin pelaaminen hakemista.

Huoh.
 

Saint

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyllä on raskasta. Onnea vaan JYPille, aivan saatanan hyvää pelaamista. Tilaa ei ollut yhtään, ei sitten yhtään. Ja voi tota Maraa. Hyvöseltä pari paskaa syöttöä ylivoimalla ja muutenkin pelaaminen hakemista.

Huoh.

Täysin samaa mieltä. Ekaa erää en nähnyt, mutta yllätyin pelin tasosta, kun ruudun ääreen pääsin. Saatana, että oli tiukka peli. Molemmat esitti kyllä parastaan tänään, ei kahta kysymystä. Tilaa ei ollut yhtään ja keski-alue niin tukossa kuin olla ja voi. Mycket bra JYP!
 

JmJ

Jäsen
Mutta löytyisikö tällekin kaudelle vielä joku kolmossentteri joka ei istuisi joka toisessa pelissä kolmatta erää viltissä?

Löytyisi, jos Asplundin annetaisiin pelata Kärppä-kotipelin ja tämän vieraspelin tapaisesti ihan normaalilla peliajalla. Voitti esimerkiksi juuri Hytösen tänään 50-0 hyökkäyspään pelissä ja eipä hän puolustussuuntaankaan helisemässä ollut. Mielestäni tänään varsin kelpo ottelu Asplundilta päälle viiden minuutin peliajalla.

Muita huomioita pelistä, tietenkin JYPin huikea alivoima- ja maalivahtipelaaminen pistää ensiksi silmään. Lisäksi Hyvöseltä varsinkin ylivoimalla varsin eriskummallisia ratkaisuja. Jalonen hieman kierrellen sanoikin pelin jälkeen, että Hannes oli tänään paska (oma tulkinta). Tosin eipä se kai yllätys voi olla miehen ensimmäisessä pelissä.

Luonnollisesti JYPiltä kauden makein vierasvoitto viimeaikaisten vierasotteiden ja tänään kohdanneiden joukkueiden tämän kauden historiaan verraten.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuolla perkeleen hyökkäyskalustolla kokonaiset yksi maalia kahdessa viimeisessä kotipelissä. Ja sen ainoan byyrin teki puolustaja Kousa. Hallelujaa. IFK:n ylivoimapeli on surkeaa paskaa. On ollut jo monen pelin ajan. Tänään olisi pitänyt mm. ajaa Pihlström seinille aina kun mahdollista, kaveri on nopea kuin perkele ja ajoi Wärnin kertaalleen aika näyttävästi. Teki sitten totta kai alivoimamaalin. En vaan vittu sentään voi tajuta, että IFK:n ylivoimapeli on tuollaista paskaa pelistä toiseen.

JYP ansaitsi tänään kolme pinnaansa.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Puheet kovasta kotijoukkueesta voinee viimeistään nyt heittää romukuoppaan. Sen jälkeen, kun Lukko tuon taian mursi marraskuun puolivälissä, on voittoja tullut vain kolme ja kaikki jatkoajatkin on kääntyneet vierasjoukkueelle. Ja vastaavasti vieraista ollaan viimeksi lähdetty pisteittä lokakuun lopussa Espoon vierailulta.

Vaikka maalit jäi tekemättä, oli tämä silti selvästi mukavampaa katsoa kuin torstain karmea KalPa-matsi. Tuokkola oli pelin hahmo, pelin lopullinen käännekohta oli se komea koppaus Granlundin laukauksesta, en nyt muista oliko tilanne silloin vielä 0-1. Ylivoimapeli on kyllä tällä hetkellä karmeassa kuosissa, siinä korkeimman prioriteetin parannuskohde. Varsinkin ensimmäisen erän HIFK pelasi mielestäni erittäinkin hyvin ja jos samaan tapaan kuin syksyllä oltaisiin tehty siihen kaksi maalia, peli olisi voinut mennä saman kaavan mukaan. Järventie sössi 0-2 maalissa siniviivalla ja kansi kiinni ja kuulemiin.

Hyvöselle voi vielä antaa ensimmäisen pelin anteeksi, mutta jos otteet jatkuvat tällaisena ensi viikollakin, löytää Hannes itsensä pian Kovasen seurasta poppareita vetämässä. Oli siinä pari kohtuuhyvää nousua maalille, joista ainakin kaksi päättyi laiskannäköisiin puolifilmauksiin.

Jypiltä hyvä peli, eikä tässä nyt hirveästi hampaankoloon jäänyt, vaikkei voittoa tullutkaan. Kuitenkin joulukuusta asti meno on ollut paria ilonpilkahdusta lukuunottamatta sen verran vaisua, että usko alkaa hiipua.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Itse olin seuraamassa kiihkeätä Hämeen alueen 3-divarimatsia (perhanan KPK), niin jäi tuo IFK-peli väliin, joten on pakko kysyä: oliko se nyt taas väärin voitettua, dufvamaista robottikendoa/pystypainikiekkoa ja ollaanko taas viety suomalaista jääkiekkoa taaksepäin?

Voivatko cobolit ja kumppanit nukkua yönsä hyvin?!?
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mielestäni tänään varsin kelpo ottelu Asplundilta päälle viiden minuutin peliajalla.

Kiinnitin huomiota nro 24:n aktiiviseen ja energiseen pelityyliin ja piti ihan tarkistaa kuka tämä ihan vieras kaveri oli... Tykkäsin. Paljon muusta en sitten tykännytkään :)
 

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ottelun toinen erä oli kyllä niin käsittämättömän tylsää jääkiekkoa, ettei se ainakaan eteenpäinmenoa ole lajille. Jos molemmille joukkueille J. Jalonen laski yhden tekopaikan ja yksi vaivainen jäähy komisti tilastoja, niin hohhoijaa.

IFK:sta tuntui, että Kousa oli ainoa joka erottui. IFK ilmeisesti yritti pelata Hannekselle ylivoimamaalin heti alkuun ja kun sitä ei tullut, niin sitten ei onnistunut enää paljon mikään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös