Säännön idea ei ole siinä, että jatkossa maalivahdit kalastellun jäähyn sijaan saisivatkin itse jäähyn, mutta peli pysyisi muuten samanlaisena, vaan siinä, että sääntömuutoksella tämä maalivahtien harrastama aktiivinen blokkailu loppuisi. Vanhoilla säännöillä maalivahdit rutiinin omaisesti tunkivat aina sinne maalivahdin alueensa etureunaan häiriten ja hidastaen karvaajaa, joka taas helpotti maalin takana piileskelevän kiekollisen puolustajan tehtävää, mutta nyt tämä ei ole mahdollista. Myös vanhoissa säännöissä tyhjän maalialueen osan läpi sai kyllä oikaista, mutta jos maalivahti oli hereillä ja meni estämään karvaajaa, niin karvaaja ei voinut niin tehdä saamatta jäähyä maalivahdin estämisestä.
Katsokaa huviksenne viime kaudelta joku peli ja laskekaa, kuinka monta kertaa joukkueiden maalivahdit liikkuivat yhden pelin aikana maaliviivalta maalialueen reunaan ilman mitään muuta tarkoitusta kuin estää karvaavaa pelaajaa. Tämä on nyt tällä säännöllä päätetty eliminoida, jotta karvauspeli helpottuisi piirun verran. Estäminen ei ole säännöissä sallittua millään muullakaan alueella kenttää, enää ei myöskään maalivahdin toimesta maalivahdin alueella.
Samahan se on tuon trapezoidin kanssa, eli tarkoitus on helpottaa hyökkäävän joukkueen peliä puolustavan joukkueen kustannuksella. Ei oleteta, että trapezoid-säännön takia tulisi paljonkin jäähyjä maalivahdeille, vaan että he eivät voi enää mennä sen alueen ulkopuolelle ---> hyökkäävän joukkueen pelaamisesta tehdään helpompaa. Aiemmin samaa tavoitetta palveleva sääntömuutos oli pitkän kiekon jälkeinen vaihtokielto.