Ilmoitukset

Nimimerkki SlabaQ:n kovin tutulta tuntunut performanssi oli vähintäänkin täysin turhaa trollausta. Hänen kohdallaan asiantuntijaraati oli yksimielisesti sitä mieltä, että hän saa jatkossa kirjoittaa jossain muualla.

Nimimerkki FASlapsi saa seuraavat kaksi viikkoa aikaa tuumia, missä hyvän maun rajat kulkevat. Jääkiekon MM-kisojen otteluseurannassa olleet jutut Breivikistä ja muslimeista eivät ainakaan hyvän maun rajojen sisäpuolelle mahdu.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Evil on kirjoittanut useamman aivan turhan viestin ja samalla syyllistynyt myös asiattomuuksiin ja provosointeihin. Näiden seikkojen vuoksi asiantuntijaraati päätyi passittamaan hänet viikon rauhoittumislomalle.

Sulje ilmoitus

Lähetätkö tekstiviestejä?

Viestiketju osiossa 'Kierrätyskeskus' , aloittajana pernaveikko, 03.10.2016 klo 14.51.

?

Lähetätkö tekstiviestejä?

 1. Täh? Tietenkin

  58 ääntä
  31,0%
 2. Jonkun verran, lähinnä vanhemmille

  61 ääntä
  32,6%
 3. Enpä oikeastaan

  52 ääntä
  27,8%
 4. En

  16 ääntä
  8,6%
 5. Olen liian nuori muistamaan koko palvelun

  0 ääntä
  0,0%
 1. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Viime aikoina on ollut taas uutisissa, että kovasti on touhu kuolemassa:

  Operaattorien vanha raha-ala kuihtuu – Yle: tippuu vuosittain kymmeneksellä - T&T

  Huvittavaa, kun muistan oikein hyvin alkukesästä 1996 ensimmäisen luurin hankinnan. Myyjätyttö kysyi laitetaanko tälläinen tekstiviestipalvelukin. Ihmettelin vähän mihin ihmeeseen sitä voisi tarvita, mutta otetaan nyt varmuudeksi. Tulihan niitä sitten lähetettyä vaikka kuinka paljon. Vanhaan hyvään aikaan ei ollut mitään liveseurantoja, niin kavereita sitten pakotti laittamaan raportteja. Sen erään 7-7 Tappara-pelin aikaan olin häissä ja voi veljet sitä viestien määrää.

  Eipä tulee enää lähetettyä paitsi no viime viikolla lähetin kyllä yhden. Sitä, kun miettii, niin eihän minulla ole edes kaikkien hyvienkin kavereiden puhelinnumeroa eikä minun numeroa niillä. Eipä sillä, että tulisi puhelujakaan harrastettua enää, mutta se on eri ketjun asiaa se.
   
 2. Ralph Jäsen

  Satunnaisesti jollekin ei-tutulle, kun tutuille laitan aina Watsuppissa viestin, jos pitää viestitellä. Lisäksi kun siskoni on Wackenissa kesällä, viestittelin hänen kanssaan tekstiviestein.
   
 3. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Täh? Kyllä paavilla on edelleen hassu hattu ja karhut paskovat metsään.
   
 4. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Just pohdin tätä omalla kohdalla kuukausi takaperin ja katsoin kuinka monta tekstiviestiä olin lähettänyt nykyisestä liittymästä. Otantana 2,5:n vuoden ajanjakso ja tekstiviestien määrä yhteensä 21.

  Vielä kun olisi jaksanut erotella keille ne lähti, koska uskaltaisin väittää, että vähintään puolet noista ovat menneet tekstiviesteinä iMessagen kustessa muroihin, kun palvelu ei ole iPhonella toiminut.
   
 5. mutina Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Chicago Blackhawks, Fife Flyers
  Juuri laitoin putkimiehelle tekstiviestin. Ei tulisi mieleenkään lähestyä häntä epävirallisemmin whatsuppissa. Samoin pari kaveria ovat yleensä helpoiten tekstarin päässä.
   
 6. Vuokralainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kerho!
  Yhdellä kaverilla ei ole älyluuria, joten hänen kanssaan tulee viestiteltyä tekstiviestein.
  Tosin ei itsellänikään toi älyluuri ole ollut kuin kesästä lähtien, joten ennen sitä lähettelin vielä runsaastikin tekstareita.
   
 7. Trenchtown Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Kaiken tuontyyppisen viestimisen kännykällä hoidan tekstareilla, joita lähetän maksimissaan 20 kappaletta kuukaudessa. Kieltäydyn periaatteesta käyttämästä Whatsappia tai vastaavia, tai edes asentamasta sellaisia puhelimeeni. Fb-appi puhelimessani on ja harvakseltaan joku lähestyy fb-messengerin kautta, niin silloin tulee käytettyä sitä.

  *e* Oikeastaan sekin ärsyttää, että noin vain joku lähestyy Facebookin kautta ja aloittaa asiansa, että "kun sun numeroa en saanut mistään, niin...". Joskus vielä vastaan, että "siihen on kyllä syynsä, ettei sulla ole mun numeroa".

  Terv. nimim. "antisosiaalinen ja muutosvastarintainen".
   
  Viimeksi muokattu: 03.10.2016 klo 15.09
 8. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Katsoin laskuista ja 5-30 tekstiviestiä kuukaudessa lähetän. Tuo 30 on jo vähän kummallista, todennäköisesti vaimo aloittanut tekstiviestillä jonkun jankkauksen niin olen sitten vastaillut tekstarilla, vaikka ohjesääntö kehottaa käyttämään whattsappia. Muuten on kyllä ihan yksittäisiä viestejä kuukaudessa sinne tänne.
  200 viestiä näköjään sisältyy liittymään, onko tuossakaan mitään järkeä, en tiedä, mutta voisin kuvitella että pienempääkään pakettia ei saa.
  Elokuussa olin näköjään soittanut huimat 10 minuuttia 46 sekuntia. Lomalla kun oli niin ei tullut soiteltua edes niitä vähiä mitäkaupastapuheluita, normaalisti noin tunnin tienoilla on soitetut puhelut kuukaudessa. Ei vaan kiinnosta muitten jorinat.
   
 9. UnenNukkuja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Turun jengit, yksilöinä Rantanen ja Kakko
  Virallisemmat hommat hoituu minullakin tekstiviestitse. Mutta, taitaapa saldo jäädä silti alle 10 viestiin kuukaudessa. Kyllä Whatsapp ja FB-messenger vievät valtaosan viestittelystäni.

  Koomisuutena mietin myös, montako puhelua olen mahtanut soitella seurustelukumppanini kanssa tämän 3,5 vuoden aikana. Hänen äidilleen taisin viikossa puhua enemmän minuutteja kuin pojalleen 3,5 vuodessa. Sairaalassa makoilu voi palauttaa vanhan puhelimenkin arvostuksen.
   
 10. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Tuore tapaukseni kysyi tuossa viime viikolla, että voisiko muuten saada varmuudeksi puhelinnumeroni, jos sitä joskus sattuu tarvitsemaan. Pari kuukautta tässä on nyt mennyt ja kertaakaan ei ole vielä tarvinnut puhelimessa puhua. Ehkä sekin päivä joskus koittaa.
   
 11. Hauptmann Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, saksalaiset joukkueet (1. BVB), ManU
  86 viestiä olen näköjään lähettänyt edellisen kuukauden aikana. Lomamatkalla Lontoossa tuli lähetettyä todella monta viestiä. Yleensä viestien määrä jää ehkä 20 tienoille. Liittymään kuuluu 100 viestiä. Mitään WhatsUppeja en ole ikinä käyttänyt.
   
 12. cottonmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo & Philadelphia Flyers
  Niiden ystävien/tuttujen/työkaverien kanssa, joilla ei ole iLuuria tulee viestiteltyä tarvittaessa tekstiviesteillä. Yleensä soitan, jos on jotain oikeaa asiaa. WhatsAppia en ole asentanut ja en myöskään FB-messengeriä, vaikka selainversiota puhelimella usein käytänkin.
   
  Viimeksi muokattu: 03.10.2016 klo 18.06
 13. A Siente Jäsen

  Edellinen tekstiviesti on lähetetty vuosi sitten. Sekin tosin kuljetuspalvelulle kun sovittiin toimitusaika. Sellanen tekstari jossa olisi jotain asiaa on lähetetty viimeeksi kolme vuotta sitten. Joten eipä juurikaan tule tuota palvelua enää käytettyä.
   
 14. ernestipotsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Varsin harvoin lähetän mitään tekstiviestejä (ehkä 5 viestiä vuodessa). Perinteisiä puheluitakin tulee työasioiden ulkouoluella varsin vähän. KakaoTalk, Whatsapp ja FB Messenger sen sijaan ovat päivittäisessä käytössä.
   
 15. UnenNukkuja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Turun jengit, yksilöinä Rantanen ja Kakko
  Lainaus:
  Tsemppiä. Varoitan: se ääni voi kuulostaa puhelimitse todella oudolta. Puhelun päätteeksi myös saatat vahingossa sanoa jotain "anteeksi, jos vein aikaasi" tms. Tuo kävi minulle tässä kerran oikeasti.
   
 16. puuha-pete Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kerho, Minnesota, Hollanti
  Faijan kanssa jääkiekosta tai kuittaus jostakin menosta. Ihan näppärä väline, kun tietty määrä kuuluu liittymään ja aina ei pysty puhelimeen vastaamaan.
   
 17. pikkuvaimo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Harley-Davidson ja Mercedes-Benz
  Tuollainen 2-5 tekstaria tulee kuukaudessa lähetettyä. Whatsappilla tai soittamalla asiat hoidan.
   
 18. Byvajet Jäsen

  Tuleehan niitä läheteltyä.

  Koska en omista älypuhelinta, muitakaan viestejä en pysty lähettämään. Puhelimeni on vuodelta 2003. Akku vetelee viimeisiään, mutta muuten puhelin toimii hyvin.
   
 19. JYP#44 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tyyni Kari & Klassikkopaidat
  Nykyinen puhelimeni on ollut minulla nyt nelisen kuukautta ja laskin että 4 viestiä on tullut lähetettyä sinä aikana. Näistä 2 sukulaisille ja 2 töihin eräälle pomolle. Ei jaksa kaivaa vanhaa puhelinta esiin, mutta veikkan että 2,5 vuoden aikana pääsen sellaiseen viesti per kuukausi tahtiin.

  Aika vähän tulee enää soiteltuakaan perinteisesti. Kavereiden kanssa käydään oikeastaan kaikki WhatsApp-viestien kautta. Tai joskus jos soitellaan niin soitellaan usein WhatsAppin kautta, ei niinkään ilmaisuuden takia vaan siksi että usein kaikilla on WhatsApp auki, ja vaatii sen 2 painallusta että puhelu lähtee, versus että sulkisit whatsappin ja lähtisit selaamaan jotain osoitekirjaa.
   
 20. Turha Kaukalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat, New York Jets
  Totta munassa.
   
 21. Flameberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Menee vähän ohi aiheen, mutta haluan täten kirota tuon WhatsApp -nimen alimpaan sysihelvettiin. Sitä kun mielellään kirjoittaisi asiat oikein, mutta tämä saatanas ei vain jää päähän. Alituiseen saa olla googlettamassa Wikipediaa.

  En näemmä ole yksin. Tässäkin ketjussa on ehtinyt jo esiintyä esimerkiksi sellaisia versioita kuin Whatsapp, WhatsUpp, whatsupp, Whattsupp, whatsapp ja Watsupp.
   
 22. pettter Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Tosi vähän tulee näpyteltyä tekstiviestejä, mutta oli noita näköjään kun kännystä katsoin. Tota Whatsappia en käydä. Pitäis vissiin alkaa käyttämään kun monet tindermuijat puhuu siitä.
   
 23. Waqu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja Dallas Stars
  Vielä joitain vuosia sitten kun käytössä oli kunnon puhelin E90, tekstiviestien lähettäminen oli arkipäivää. Nykypäivänähän whatsapit ja facebook messengerit ovat vallanneet tuon alan täysin. Androidipaskoissahan voi olla työlästä löytää edes se tekstiviestien lähettäminen sieltä jonkun seasta.
  Lähetettyä tulee yleensä sellaisille, joista tiedän ettei ole netti puhelimessa päällä tai eivät käytä whatsappia.

  Onhan tuo Nokian/Mobiran innovaatio kuolemassa pois. Aikoinaan huippu edistyksellinen ja taisipa se Talkmanista jossain kohtaa tippua vielä poiskin ennen kuin löi itsensä läpi. Nokian kaatuminenhan tuon tappoio ja osaltaanhan windows olisi messengerillään voinut tuon markkinan ottaa haltuun, mutta nämä jäivät tästä uudesta junasta.

  Soittelua tulee käytettyä, vituttaa tuo, että asiat siirtyvät kirjoitettuun muotoon vaikka asia olisi tärkeämpikin. Kyllähän se sanoma on vaikeammin tulkittavissa siitä viestistä aina.
   
 24. Dev Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Näköjään yksi tekstiviesti on lähetetty viimeisen kuukauden aikana ja sitä edellisenä kuukautena kanssa yksi tekstiviesti, noikin pelkkiä työviestejä.

  Whatsapp se itselläkin laulaa paljon enemmän ja siellä varmaan lähtee/tulee reippaasti semmonen yli 100 viestiä päivässä. Oli itseasiassa äskön pakko tarkastaa paljonko on tässä aikalailla tasan vuoden aikana tullut viestejä saatua/lähetettyä tuossa appissa (puhelimen vaihdon yhteydessä whatsappp kanssa nollista käyntiin), niin lukemahan näyttää olevan 160 000 viestiä...
   
 25. alwahla Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Calgary Flames, Montreal Canadiens, HIFK
  Noin kymmenen viestiä per vuosi, joskus vähemmän.