Lähetätkö tekstiviestejä?

  • 9 542
  • 97

Lähetätkö tekstiviestejä?

  • Täh? Tietenkin

    Ääniä: 60 30,6%
  • Jonkun verran, lähinnä vanhemmille

    Ääniä: 64 32,7%
  • Enpä oikeastaan

    Ääniä: 55 28,1%
  • En

    Ääniä: 17 8,7%
  • Olen liian nuori muistamaan koko palvelun

    Ääniä: 0 0,0%

  • Äänestäjiä
    196

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Viime aikoina on ollut taas uutisissa, että kovasti on touhu kuolemassa:

Operaattorien vanha raha-ala kuihtuu – Yle: tippuu vuosittain kymmeneksellä - T&T

Huvittavaa, kun muistan oikein hyvin alkukesästä 1996 ensimmäisen luurin hankinnan. Myyjätyttö kysyi laitetaanko tälläinen tekstiviestipalvelukin. Ihmettelin vähän mihin ihmeeseen sitä voisi tarvita, mutta otetaan nyt varmuudeksi. Tulihan niitä sitten lähetettyä vaikka kuinka paljon. Vanhaan hyvään aikaan ei ollut mitään liveseurantoja, niin kavereita sitten pakotti laittamaan raportteja. Sen erään 7-7 Tappara-pelin aikaan olin häissä ja voi veljet sitä viestien määrää.

Eipä tulee enää lähetettyä paitsi no viime viikolla lähetin kyllä yhden. Sitä, kun miettii, niin eihän minulla ole edes kaikkien hyvienkin kavereiden puhelinnumeroa eikä minun numeroa niillä. Eipä sillä, että tulisi puhelujakaan harrastettua enää, mutta se on eri ketjun asiaa se.
 

Ralph

Jäsen
Satunnaisesti jollekin ei-tutulle, kun tutuille laitan aina Watsuppissa viestin, jos pitää viestitellä. Lisäksi kun siskoni on Wackenissa kesällä, viestittelin hänen kanssaan tekstiviestein.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Täh? Kyllä paavilla on edelleen hassu hattu ja karhut paskovat metsään.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Just pohdin tätä omalla kohdalla kuukausi takaperin ja katsoin kuinka monta tekstiviestiä olin lähettänyt nykyisestä liittymästä. Otantana 2,5:n vuoden ajanjakso ja tekstiviestien määrä yhteensä 21.

Vielä kun olisi jaksanut erotella keille ne lähti, koska uskaltaisin väittää, että vähintään puolet noista ovat menneet tekstiviesteinä iMessagen kustessa muroihin, kun palvelu ei ole iPhonella toiminut.
 

mutina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Chicago Blackhawks, Fife Flyers
Juuri laitoin putkimiehelle tekstiviestin. Ei tulisi mieleenkään lähestyä häntä epävirallisemmin whatsuppissa. Samoin pari kaveria ovat yleensä helpoiten tekstarin päässä.
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Yhdellä kaverilla ei ole älyluuria, joten hänen kanssaan tulee viestiteltyä tekstiviestein.
Tosin ei itsellänikään toi älyluuri ole ollut kuin kesästä lähtien, joten ennen sitä lähettelin vielä runsaastikin tekstareita.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kaiken tuontyyppisen viestimisen kännykällä hoidan tekstareilla, joita lähetän maksimissaan 20 kappaletta kuukaudessa. Kieltäydyn periaatteesta käyttämästä Whatsappia tai vastaavia, tai edes asentamasta sellaisia puhelimeeni. Fb-appi puhelimessani on ja harvakseltaan joku lähestyy fb-messengerin kautta, niin silloin tulee käytettyä sitä.

*e* Oikeastaan sekin ärsyttää, että noin vain joku lähestyy Facebookin kautta ja aloittaa asiansa, että "kun sun numeroa en saanut mistään, niin...". Joskus vielä vastaan, että "siihen on kyllä syynsä, ettei sulla ole mun numeroa".

Terv. nimim. "antisosiaalinen ja muutosvastarintainen".
 
Viimeksi muokattu:

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Katsoin laskuista ja 5-30 tekstiviestiä kuukaudessa lähetän. Tuo 30 on jo vähän kummallista, todennäköisesti vaimo aloittanut tekstiviestillä jonkun jankkauksen niin olen sitten vastaillut tekstarilla, vaikka ohjesääntö kehottaa käyttämään whattsappia. Muuten on kyllä ihan yksittäisiä viestejä kuukaudessa sinne tänne.
200 viestiä näköjään sisältyy liittymään, onko tuossakaan mitään järkeä, en tiedä, mutta voisin kuvitella että pienempääkään pakettia ei saa.
Elokuussa olin näköjään soittanut huimat 10 minuuttia 46 sekuntia. Lomalla kun oli niin ei tullut soiteltua edes niitä vähiä mitäkaupastapuheluita, normaalisti noin tunnin tienoilla on soitetut puhelut kuukaudessa. Ei vaan kiinnosta muitten jorinat.
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Virallisemmat hommat hoituu minullakin tekstiviestitse. Mutta, taitaapa saldo jäädä silti alle 10 viestiin kuukaudessa. Kyllä Whatsapp ja FB-messenger vievät valtaosan viestittelystäni.

Koomisuutena mietin myös, montako puhelua olen mahtanut soitella seurustelukumppanini kanssa tämän 3,5 vuoden aikana. Hänen äidilleen taisin viikossa puhua enemmän minuutteja kuin pojalleen 3,5 vuodessa. Sairaalassa makoilu voi palauttaa vanhan puhelimenkin arvostuksen.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Koomisuutena mietin myös, montako puhelua olen mahtanut soitella seurustelukumppanini kanssa tämän 3,5 vuoden aikana.

Tuore tapaukseni kysyi tuossa viime viikolla, että voisiko muuten saada varmuudeksi puhelinnumeroni, jos sitä joskus sattuu tarvitsemaan. Pari kuukautta tässä on nyt mennyt ja kertaakaan ei ole vielä tarvinnut puhelimessa puhua. Ehkä sekin päivä joskus koittaa.
 

Hauptmann

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
86 viestiä olen näköjään lähettänyt edellisen kuukauden aikana. Lomamatkalla Lontoossa tuli lähetettyä todella monta viestiä. Yleensä viestien määrä jää ehkä 20 tienoille. Liittymään kuuluu 100 viestiä. Mitään WhatsUppeja en ole ikinä käyttänyt.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Niiden ystävien/tuttujen/työkaverien kanssa, joilla ei ole iLuuria tulee viestiteltyä tarvittaessa tekstiviesteillä. Yleensä soitan, jos on jotain oikeaa asiaa. WhatsAppia en ole asentanut ja en myöskään FB-messengeriä, vaikka selainversiota puhelimella usein käytänkin.
 
Viimeksi muokattu:

A Siente

Jäsen
Edellinen tekstiviesti on lähetetty vuosi sitten. Sekin tosin kuljetuspalvelulle kun sovittiin toimitusaika. Sellanen tekstari jossa olisi jotain asiaa on lähetetty viimeeksi kolme vuotta sitten. Joten eipä juurikaan tule tuota palvelua enää käytettyä.
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Varsin harvoin lähetän mitään tekstiviestejä (ehkä 5 viestiä vuodessa). Perinteisiä puheluitakin tulee työasioiden ulkouoluella varsin vähän. KakaoTalk, Whatsapp ja FB Messenger sen sijaan ovat päivittäisessä käytössä.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Faijan kanssa jääkiekosta tai kuittaus jostakin menosta. Ihan näppärä väline, kun tietty määrä kuuluu liittymään ja aina ei pysty puhelimeen vastaamaan.
 

pikkuvaimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Dallas, Puustinen ja NATO
Tuollainen 2-5 tekstaria tulee kuukaudessa lähetettyä. Whatsappilla tai soittamalla asiat hoidan.
 

Byvajet

Jäsen
Tuleehan niitä läheteltyä.

Koska en omista älypuhelinta, muitakaan viestejä en pysty lähettämään. Puhelimeni on vuodelta 2003. Akku vetelee viimeisiään, mutta muuten puhelin toimii hyvin.
 

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Nykyinen puhelimeni on ollut minulla nyt nelisen kuukautta ja laskin että 4 viestiä on tullut lähetettyä sinä aikana. Näistä 2 sukulaisille ja 2 töihin eräälle pomolle. Ei jaksa kaivaa vanhaa puhelinta esiin, mutta veikkan että 2,5 vuoden aikana pääsen sellaiseen viesti per kuukausi tahtiin.

Aika vähän tulee enää soiteltuakaan perinteisesti. Kavereiden kanssa käydään oikeastaan kaikki WhatsApp-viestien kautta. Tai joskus jos soitellaan niin soitellaan usein WhatsAppin kautta, ei niinkään ilmaisuuden takia vaan siksi että usein kaikilla on WhatsApp auki, ja vaatii sen 2 painallusta että puhelu lähtee, versus että sulkisit whatsappin ja lähtisit selaamaan jotain osoitekirjaa.
 

Flameberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Menee vähän ohi aiheen, mutta haluan täten kirota tuon WhatsApp -nimen alimpaan sysihelvettiin. Sitä kun mielellään kirjoittaisi asiat oikein, mutta tämä saatanas ei vain jää päähän. Alituiseen saa olla googlettamassa Wikipediaa.

En näemmä ole yksin. Tässäkin ketjussa on ehtinyt jo esiintyä esimerkiksi sellaisia versioita kuin Whatsapp, WhatsUpp, whatsupp, Whattsupp, whatsapp ja Watsupp.
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tosi vähän tulee näpyteltyä tekstiviestejä, mutta oli noita näköjään kun kännystä katsoin. Tota Whatsappia en käydä. Pitäis vissiin alkaa käyttämään kun monet tindermuijat puhuu siitä.
 

Waqu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Dallas Stars
Vielä joitain vuosia sitten kun käytössä oli kunnon puhelin E90, tekstiviestien lähettäminen oli arkipäivää. Nykypäivänähän whatsapit ja facebook messengerit ovat vallanneet tuon alan täysin. Androidipaskoissahan voi olla työlästä löytää edes se tekstiviestien lähettäminen sieltä jonkun seasta.
Lähetettyä tulee yleensä sellaisille, joista tiedän ettei ole netti puhelimessa päällä tai eivät käytä whatsappia.

Onhan tuo Nokian/Mobiran innovaatio kuolemassa pois. Aikoinaan huippu edistyksellinen ja taisipa se Talkmanista jossain kohtaa tippua vielä poiskin ennen kuin löi itsensä läpi. Nokian kaatuminenhan tuon tappoio ja osaltaanhan windows olisi messengerillään voinut tuon markkinan ottaa haltuun, mutta nämä jäivät tästä uudesta junasta.

Soittelua tulee käytettyä, vituttaa tuo, että asiat siirtyvät kirjoitettuun muotoon vaikka asia olisi tärkeämpikin. Kyllähän se sanoma on vaikeammin tulkittavissa siitä viestistä aina.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Näköjään yksi tekstiviesti on lähetetty viimeisen kuukauden aikana ja sitä edellisenä kuukautena kanssa yksi tekstiviesti, noikin pelkkiä työviestejä.

Whatsapp se itselläkin laulaa paljon enemmän ja siellä varmaan lähtee/tulee reippaasti semmonen yli 100 viestiä päivässä. Oli itseasiassa äskön pakko tarkastaa paljonko on tässä aikalailla tasan vuoden aikana tullut viestejä saatua/lähetettyä tuossa appissa (puhelimen vaihdon yhteydessä whatsappp kanssa nollista käyntiin), niin lukemahan näyttää olevan 160 000 viestiä...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös