Kyseenalaiset taklaukset Liigassa 2019–2020

  • 727 314
  • 4 986

Spitfire

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, SJS
Jokisen hallinta omista käsistään on ilmeisesti samaa tasoa kuin Lassilalla aikoinaan mailastaan, kun kerran vahingoittamistarkoitusta ei ollut. Keskikroppaan tähdättiin, mutta naamaan kolisi.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Jokainen pelaaja pelaa tavallaan omista fyysisistä ja henkistä lähtökohdistaan. Se, että asettelet Bloodia tai Virtasta Jokisen housuihin, ei ole järkevää. Toki aina hullutella soppii ja sitähän tässä ketjussa on ylenmäärin tehtykin.

Kärjistäen. Henkilö xxx ampuu ihmistä ja henkilö yyy yrittää ampua ihmistä, mutta luoti meneekin ohi. Henkilö yyy teko ei ole vakava, koska mitään ei sattunut ja elämä jatkuu.
 

AAPEEli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jokisen hallinta omista käsistään on ilmeisesti samaa tasoa kuin Lassilalla aikoinaan mailastaan, kun kerran vahingoittamistarkoitusta ei ollut. Keskikroppaan tähdättiin, mutta naamaan kolisi.

Tai sitten me kaikki vaan olemme olleet tyhmiä, ja emme ole huomannut ajatella, että Lassilahan varmasti vain löi mailansa kanssa pelaajaa päähän, koska oli sisuuntunut! Hän oli juuri menettänyt jonkun helpon räpylä kopin ja ajatteli, että tuostahan saa lisää boostia!
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Minun mielestä tuo Strömwallin taklaus Klementtiin on kaikista em. törkein. Kuolleesta kulmasta kiekotonta pelaajaa päähän.

Hei ystavat hyvat, jattakaa nyt herrajumala Malte rauhaan ja keskittykaa johonkin muihin asiohin, vai pitaa pahaa Han on teille tehnyt Sotšista asti?!
 
Viimeksi muokattu:

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
En koe tarpeelliseksi. Vastasin vain sinun tarpeettomaan kysymykseen.
Eihän se suinkaan ollut tarpeeton kysymys. Ihan aiheesta kysyin.

Toivottavasti tähän keissiin tulisi jo heti huomenna päätös niin olisi tämäkin sitten toivottavasti käsitelty.
 
H

Hidas_ja_kankea

Häpeällinen teko? Mielestäni mieluummin Jokisen teko oli nolo myötähäpeää aiheuttaen. Sen vielä olisi ymmärtänyt, jos olisi kostanut Nättisen tekemän taklauksen, mutta kun kyseessä oli kiekonriistosta suivaantuminen.

Pitkään pelikieltoon en usko (2-3 + uusijalisä). Mielestäni pelikiellon jälkeen Jokinen tulisi tiputtaa ketjuhierarkiassa alaspäin muutaman pelin ajaksi. Tiedä minkälainen nelosen rouhija sieltä vielä paljastuu. Teko oli anteeksiantamattoman typerä omaa joukkuetta kohtaan, josta tulisi antaa kuittaus, oli sitten kyseessä minkälainen straba hyvänsä.

Jotain posia tästä pitää ottaa. Kärppäosiossa on kaivattu pappaparin erottamista, josta Pesonen muuten on ollut kakkosketjun paikan arvoinen ja Jokinen vuorostaan ei. Tässä olisi hyvä paikka Kristofin lyödä sellaiset näytöt sisään, ettei kenelläkään olisi pokkaa rikkoa muodostettua ketjua.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Toivottavasti tähän keissiin tulisi jo heti huomenna päätös niin olisi tämäkin sitten toivottavasti käsitelty.
Huomenna tulee korkeintaan ilmoitus että on viety videotuomarin toimesta eteenpäin kurinpidolle. Sekin voi tulla vasta tiistaina.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Yritätkö nyt jotenkin kääntää tämän niin, että lähes tuhannen NHL-pelin kokemuksella Jussi Jokinen ei osaa sen vertaa taklata, että ymmärtäisi kädet pitää alhaalla? Vähän vain vahingossa kädet päätä kohti, kun normaalisti yritti taklata, mutta sisuuntuneena ei nyt ihan onnistunut?

Noh. Kai siihenkin halutessaan uskoa voi.
En yritä kääntää asiaa esittämääsi suuntaan, vaikkei Jokinen taklauspelaamisensa kanssa vahvuusalueella ole. Se, mitä kritisoin, ovat ne väittämät, jossa Jokisen tiedetään lähteneen kostonhimoisena ja vahingoittamistarkoituksessa metsästämään Nättisen päätä. Minä luulen, että Jokinen olisi kyllä saanut vahingoitettua Nättistä, jos niin olisi aidosti halunnut. Ei Jokinen ole ensimmäinen pelaaja, joka taklaa adrenaliinimyrkyssä huolimattomasti. Toki tällainen ei ole Jokisen tapaista. Yhtäkaikki, virhe, mikä virhe. Tämä virhe tullaan asianmukaisesti sanktioimaan ja se nöyrästi otetaan vastaan.
 
Siis vertaatko tosissaan sitä että Pulju luistelee pakkia päin kyykyssä vs. Jokinen menee kädet pystyssä kulmassa selkä suorassa olevaan jätkään?
Onko normaalia luistelua ja kyykkyluistelua? En ole moista tyyliä ennen kuullutkaan, kaikki varmaan näyttää Virtasen edessä olevan kyykyssä.
 
Hienoa yleistämistä. Kannattaa tuon wakawaka jotain jutut jättää ihan omaan arvoonsa, aivan käsittämätön puusilmä ja viestitkin on kyllä niin epäselviä välillä että ajatuksesta on hankala saada kiinni.
Lähinnä vituttaa tilanteen saama klikkihuoraaminen ja paskanjauhanta, niin tulinpa vain huvikseni hämmentämään. Tulkoon kakkua tai ei niin ihan vitun sama, pärjää Kärpät ilman Jokistakin aivan hyvin, ellei jopa paremmin.

Kävin muokkaamassa, koska n kirjain jäi vahingossa välistä "ilman" sanan kohdalta.
 

Hedonist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Jokisen taklauksen mahdolliset alkusyyt:

Vitutus siitä...
...kun jalat eivät liiku ja ymmärrys siitä etteivät ne enää nopeudu.
...ettei saanut koko pelissä mitään aikaan.
...ettei enää pysty täyttämään omia eikä oululaisten odotuksia.

Voihan taustalla olla myös patoutunut viha siitä, kun Jalonen jätti joskus valitsematta kisoihin tai koska NHL-ura katkesi kuin kanan lento.

Oli miten oli, joka tapauksessa teko oli samaan aikaan törkeä ja nolo. Mutta ei liigahistorian vaarallisin kuitenkaan.

Varmasti Jussia kaduttaa. Olen pitänyt häntä herrasmiehenä ja sitä varmasti onkin. Lähes kaikille meille sattuu joskus ylilyöntejä jollakin elämän saralla.

Neljän pelin kakkua veikkaan.
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jokinen oli varsin raivona tuomarille siitä aloituksesta tulleelle kärppärangaistukselle juuri ennen tuota tilannetta. Sitten tosiaan Nättinen karvasi kiekon tosiaan pois ja valmiiksi kuumentunut pää ilmeisesti kiehahti vielä lisää.

Kyllähän sitä luulisi kokeneen pelurin pystyvän reagoimaan eri tavalalla pettymykseen, mutta joskus kai tunne vie sitten miestä.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
En yritä kääntää asiaa esittämääsi suuntaan, vaikkei Jokinen taklauspelaamisensa kanssa vahvuusalueella ole. Se, mitä kritisoin, ovat ne väittämät, jossa Jokisen tiedetään lähteneen kostonhimoisena ja vahingoittamistarkoituksessa metsästämään Nättisen päätä. Minä luulen, että Jokinen olisi kyllä saanut vahingoitettua Nättistä, jos niin olisi aidosti halunnut. Ei Jokinen ole ensimmäinen pelaaja, joka taklaa adrenaliinimyrkyssä huolimattomasti.
Nostiko Jokinen kädet tarkoituksella? Kyllä / ei.

Mikäli vastaus on kyllä, niin eikö loogisesti ajatellen osuma päähän ole tarkoituksenmukaista? Mikä motiivi pään tavoittelulla olisi? Voidaan saivarrella ja todeta loukkaaminen liian vahvaksi termiksi, mutta vähintään Jokinen halusi satuttaa. Oletettavasti. Ei tuossa tilanteessa suoraa pelillistä hyötyä taklauksella saavutettavissa ole. Niin ikään kuten totesit, ei Jokista tunneta fyysisestä pelistä, joten erillinen motiivi löytynee, kun Jokinen taklaamaan lähti. Kiukustuminen / kosto / suivaantuminen / vitutus... Kukin valinnee agendaansa sopivan. Saivartelua suurelta osin sekin.

Lopulta kysymys on kuitenkin mielestäni varsin yksinkertainen. Voiko Jokisen olettaa taklanneen "huolimattomasti" ja vähän vahingossa osuneen päähän? Mielestäni ei voi, ei kun kädet olivat noin korkealla. Jokinen on liian kokenut pelaaja, jottei tietäisi, mitä käsien nostosta seuraa. Ei kukaan normaalisti mene taklaamaan nostaen kädet toisen pään korkeudelle... Vatipäinen teko, joka ansaitusti tuomitaan.
 

etulaiton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes
Hyviä (ja huonojakin) näkemyksiä on tähän ketjuun tullut runsaasti. Jonkun mielestä Laatikaisen tilanne oli rumin, toisen mielestä Jokisen ja jonkun mielestä Varakas kärsi oikeusmurhan, koska pää ylös ja kiviä taskuun.

Uskon, että suurimmalla osalla kommentoivista on näistä kaikista tilanteista yhteinen näkemys: kaikki on tuomittavia ja kaikista pitää tulla pelikieltoa. On kuitenkin aivan naurettavaa huudella täällä, että Laatikaiselle pitää tulla vähintään saman verran kuin Varakkaalle, Jokiselle pitää tulla 10 tai farssi yms. paskaa, niinkuin sillä saavutettaisiin jotakin. Tekoja arvioidaan tekoina ja niihin sovelletaan liigan voimassa olevia sääntöjä (toivottavasti).

Ei näitä vertailla keskenään muuten kuin silloin, jos tilanne on riittävän samankaltainen toisen kanssa. Pelejä tullee kaikille mikä lienee kuitenkin se pääasia.

Oma veikkaukseni (ei mikään mielipide, että tämän verran pitää tulla) kurinpitopäätöksiä seuranneena:
Laatikainen 4+2
Jokinen 2
Strömberg 3

Pidän myös mahdollisena, että Jokisen tapaus ei etene ollenkaan kurinpitoon.

Sitten loppuun vielä se oma mielipide ettei tule taas erityisesti muutamalle pääkaupunkiseudun joukkueen kannattajalle paha mieli. Minun mielestä olisi ihan ookoo jos kaikista em. tilanteista tulisi se 4 peliä. Ei näitä pelikieltoja kuitenkaan minun mielestäni voida jakaa sen perusteella, että aletaan teon tekijän motiiveja arvailemaan. Ainoastaan selvissä tilanteissa näin voidaan mielestäni toimia. Hyväksyn jopa kostomotiivin käyttämisen pelikieltoa koventavana perusteena jos se riittävän hyvin selitetty kurinpitopäätöksessä.
 
Lähinnä vituttaa tilanteen saama klikkihuoraaminen ja paskanjauhanta, niin tulinpa vain huvikseni hämmentämään.

"Lähinnä vitutti, että asiasta kirjoitettiin niin paljon, niinpä päätin tulla kirjoittamaan tusinan verran provoja ja flamebaitteja"

Onneksi lasit on kunnossa: Näin kommentoit tilannetta tuoreeltaan:

Löi käsille niin alkaahan se vituttamaan kun pilli ei soi, tilanteesta olisi pitänyt tulla jäähy koukkaamisesta.

3-4 peliä , Jokiselle, ei Nättiselle.
 

H P K

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Itse en näkisi Laatikaisen tilannetta niin törkeänä kuin moni täällä sen näkee. Selvä pääosuma, muttei mielestäni täytä kuitenkaan tahallisuuden kriteereitä. Laatikainen on kuitenkin lähtökohtaisesti kiekon perässä ja Åsten leikkaa melko yllättävästi suoraan eteen luistelulinjalle. Tilanne on todella nopea ja Laatikaisen reaktion voi myös nähdä jossain muotoa omaa kroppaa suojaavana. Toki se on myös samalla huolimatonta pelaamista ja olisi voinut olla vältettävissä.

Itse laittaisin Laatikaiselle korkeintaan 3 peliä kakkua.
Samoilla linjoilla. Pari peliä ok, koska kuitenkin osuu päähän, mutta Laatikaisella aika tekemätön paikka kun Åsten päättääkin yrittää väistää kontaktin ja jarruttaa Laatikaisen taklauksen alle ja on huonossa asennossa.
 

Synyster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Oma veikkaukseni (ei mikään mielipide, että tämän verran pitää tulla) kurinpitopäätöksiä seuranneena:
Laatikainen 4+2
Jokinen 2
Strömberg 3

Pidän myös mahdollisena, että Jokisen tapaus ei etene ollenkaan kurinpitoon.

Ihan hyvä viesti, mutta tää veikin sitten pohjan kaikelta muulta.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Ei pitäisi kauheasti heittää jerikoa näillä jutuilla, mutta kurinpito voisi kaivaa ässän hihastaan ja puhua ensisijaisesta kontaktista.

"Kurinpitodelegaatio katsoo että Jussi Jokisen ojentaja hipaisee Julius Nättisen vasenta nänniä ennen kontaktin jatkumista päähän. Näin ollen kontakti on tapahtunut sääntöpykälän "haista vittu" mukaisesti eikä perusteita jatkotoimenpiteille ole.

38. syyskuuta 2019
Pentti Hilkuri
Kurinpitodelegaation puheenjohtaja"

No, jahka huomenna ollaan oikeasti viisaampia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös