Kyseenalaiset taklaukset Liigassa 2019–2020

  • 727 137
  • 4 986
Suosikkijoukkue
JYP, Suomen maajoukkueet
Jokisen taklaushan oli onneton tuhnu eikä todennäköisesti tuntunut juuri missään. Raskauttavinta tuossa on nimenomaan se, että JJ ryntäsi tarkoituksella kostamaan (vaikka olisi pitänyt kostaa itselleen oma huonoutensa). Kostoretket eivät kuulu jääkiekkoon, joten vähintään kolme peliä tullee kakkua. Tässä mitataan uskoakseni enemmän teon motivaatiota kuin lopputulosta.
Niin, onneton tuhnu? Kaksin käsin kun tullaan päätä kohti, niin saattaa kyllä sattua, Nättinen kertoi KSMLssä että korvaan osui, ja onneksi ei käynyt pahemmin. Ihmettelen muutaman Kärppäkannattajan kommentteja tästä taklauksesta, en ymmärrä miten se osoittaa"luonnetta" Jokiselta, tai jos on tarkoitettu raukkamaista ja edesvastuutonta luonnetta niin sitten kyllä.

On myös selvää että monet juniorit katsovat näitä pelejä, minkä viestin 900 NHL pelin Jokinen antaa junioreille tällä taklauksella?

Tästä idioottimaisuudesta ei voi Jokinen selvitä alle 8 pelin kakkua, muuten menee mielenkiinto koko lajiin.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Niin, onneton tuhnu? Kaksin käsin kun tullaan päätä kohti, niin saattaa kyllä sattua, Nättinen kertoi KSMLssä että korvaan osui, ja onneksi ei käynyt pahemmin. Ihmettelen muutaman Kärppäkannattajan kommentteja tästä taklauksesta, en ymmärrä miten se osoittaa"luonnetta" Jokiselta, tai jos on tarkoitettu raukkamaista ja edesvastuutonta luonnetta niin sitten kyllä.

On myös selvää että monet juniorit katsovat näitä pelejä, minkä viestin 900 NHL pelin Jokinen antaa junioreille tällä taklauksella?

Tästä idioottimaisuudesta ei voi Jokinen selvitä alle 8 pelin kakkua, muuten menee mielenkiinto koko lajiin.
Tarkoitukseni ei ollut vähätellä tekoa, vaan oikeastaan tuoda esiin sitä, että tässä raskauttavinta oli motivaatio. Välillä jysähtää kovaakin päähän puolivahingossa, ja silloin tekoa mitataan nimenomaan taklauksen törkeyden mukaan (ja Liigassa valitettavasti myös seurausten mukaan). Ei tuollainen etananvauhdilla tehty "pappamopolla moottoritielle" -taklaus nyt taklauksena mielestäni ollut pahimmasta päästä, mutta totta kai taustat huomioon ottaen pelikielto on paikallaan.
 

Tolppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, The Reds, Los Colchoneros, the C's
Erikoista että tuosta Laatikaisen päähänkohdistuneesta taklauksesta ei juurikaan puhuta vaikka veti suoraan vastapalloon kyynärpäällä päähän. Ai niin mutta se pelaa sympaattisessa ja pienessä HPKssa joka vain sattuu olemaan hallitseva suomen mestari. Mut hei, Laatikainen on pelannut myös Kärpissä niin eikö tuostakin voisi jauhaa vähän enemmän?

En kiistä teon tyhmyyttä ja hyväksyn sen rangaistuksen mitä kurinpidolta tulee. Oliko muuta?

Odotan 5-6 peliä historia huomioiden.
 

Spitfire

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, SJS
Omasta mielestä tässä punnitaan nyt aika rankasti liigan kurinpidon linja suhteessa, tarkoituksellisuus vs tuottamuksellisuus. Monesti liigassa päähän kohdistuvat taklaukset ovat enemmän tuottamuksellisia, eli pyrkimys on puhtaaseen ja kovaan taklaukseen, joka menee sitten ns. vituiksi ja päähän kolahtaa. Syyt ovat moninaisia, huonoa asentoa, liian kovaa vauhtia tilanteeseen nähden, horjahtamisia, äkkiliikkeitä jne. Nyt Jokisen tapauksessa voi aika selkeästi sanoa että kontakti päähän oli tarkoituksellinen (ei kädet noin ylhäällä "taklaamisessa" lopputulos voi olla oikeastaan muu). Eikä ollut nopea tilanne, horjumisia tai muutenkaan huonoja asentoja. Mielenkiintoista nähdä mikä on liigan linjaus, kun niitti ei ollut kovinkaan voimakas, mutta tekona erityisen moitittava?
 
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue
Alkuviikon Varakkaan taklaus alkaa olla jo muinaishistoriaa (ainakin Jatkoajan keskustelussa), mutta laitan vielä oman lusikkani soppaan.

Minun mielestäni Stråka tietää, että puolustava pelaaja on tulossa kohti. Perustelen tämän sillä, että en näe muuten mitään järkevää selitystä sille, miksi Stråka syöttää tuohon laitaan omalle pelaajalle. Varsinkin, kun tuo oma pelaaja on jo lähes puolustajassaan kiinni. Eli jos Stråka ei olisi tietoinen lähestyvästä vastustajasta, niin miksi antaa (paska) syöttö huonommassa asemassa olevalle omalle pelaajalle.

Varakkaalta ei tuossa tilanteessa voi enää vaatia vauhdin pysäyttämistä, koska sitä ei noissa nopeuksissa ja taklauspäätöksen jo tehtyä voi enää tehdä. Joka muuta väittää, ei ole jääkiekkoa varman koskaan pelannut, tai ei ainakaan taklannut. Tuollainen vastapalloon tai etuviistosta tuleva taklaus osuu lähes väkisinkin päähän, sille nyt ei mitään voi. Niin kauan kuin taklaukset sallitaan, niin näitä vaan sattuu.

Sen verran vielä yleisellä tasolla kommentoin näitä pääosumia. Tässä on mielestäni hieman ristiriitainen tilanne. Yhtäältä vastapalloon saa vielä taklata. Toisaalta noista usein myös jaetaan kovia rangaistuksia, varsinkin jos kohdepelaaja loukkaantuu. Pelaajat saattavat ruveta kentällä varomattomiksi, koska mielessä on ”ei ne taklaa, kun ne saa pelikieltoa, jos osuu pahasti”.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onko sulla kertaakaan käynyt mielessä, että liiga haluaisi ehkä suojella pelaajien terveyttä?

Tästä pitäisi käydä syvällistä keskustelua jossa pohdittaisiin mitä jääkiekko on ja mitä siihen kuuluu. Kontaktilaji on kyseessä, siitä kaikki ovat yhtä mieltä mutta kuinka raju ja vaarallinen? Jenkkifudis ja rugby nyt lienevät kiistatta kovempia ja vaarallisempia tälläkin hetkellä. Jääkiekossakin ongelma on kuitenkin syytä tiedostaa jotta riskit voidaan vähintäänkin tunnistaa ja tunnustaa.

Periaatteessa minusta on ok jos todetaan jääkiekon olevan vaarallinen laji ja Stråkan esittämän huolimattomuuden voivan johtaa myös päävammoihin, jolloin sitten jokainen voi arvioida suhtautumisensa ja pelaamisensa sen mukaan. Ammattilaisjääkiekkoilijat huipputasolla käärivät melkoiset rahat taskuunsa (urheilussa poikkeuksellisen hyvät) ja uskallan sanoa että iso osa tästä on nimenomaan "vaarallisen työn lisää", koska yleisö maksaa kovasta kontaktipelistä. Ei ole sattumaa ettei vaikkapa jääpallo ole lähimainkaan niin suosittua pitkistä perinteistä huolimatta. Joku miettii nyt jalkapalloa, mutta ei, jääkiekolla ei ole mitään edellytyksiä olla jalkapallon kaltaista shakkia/taidetta. Peli on liian nopeaa ja tilaa liian vähän. Lisäksi lajina jalkapallo on hyötynyt valtavasti imperialismista sen levittäjänä. Niin ikään jalkapalloa voi pelata esim. Etelä-Amerikan slummeissa siinä missä jääkiekkoa ei ikinä.

Niin kauan kun meillä on laillista kilpailla vapaaottelun ja nyrkkeilyn kaltaisissa lajeissa, ei pitäisi jääkiekon "väkivaltaisuudessakaan" olla periaatteellista ongelmaa, mikäli se katsotaan olennaisesti lajiin kuuluvaksi. Nyrkkeilykehään voi kuolla ja kuoleekin tasaisin väliajoin ottelijoita, mutta ei niistäkään tapauksista laiteta vastustajaa vankilaan, ellei takana olisi jotain poikkeuksellista sääntörikkomusta (akuankkamaisesti hanskaan piilotettu hevosenkenkä voisi tällainen syy olla). Ja ennen kuin tähän joku tarttuu "jääkiekko ei ole kamppailulaji/nyrkkeilyä!!!" -kommentein, kiinnittäköön huomiota siihen että pointti oli siinä ettei urheilijaa tule rangaista lajin vaarallisuudesta mikäli hän sääntöjen puitteissa aiheuttaa vamman vastustajalleen. Lisäksi "jääkiekkoilu ei ole kamppailulaji" -kommenttiin sanon että ei olekaan, se on kontaktilaji jossa on kamppailuaspekti.

No sitten päästään siihen, että voidaan olla eri mieltä pitääkö lajia muokata turvallisemmaksi. Jos todetaan että kyllä, voidaan alkaa purkaa mahdollisia suuntia tähän, samoin kuin niiden potentiaalisia seurauksia. Aiemmin jääkiekossa päävammoja on aiheuttanut todella sallivien sääntöjen lisäksi täydellinen piittaamattomuus vammojen jälkiseuraamuksista, jolloin vielä paranemisvaiheessa olevien vammojen uusiutumisesta on tullut tarpeettoman vakavia jälkiseuraamuksia. Tässä on menty valtavasti parempaan suuntaan. Toinen suuri aiheuttaja, josta kaiketi ollaan yksimielisiä, on vauhtien kasvaminen. Ei tarvitse olla fyysikko ymmärtääkseen että vauhdin kasvaessa törmäysenergiat kasvavat, vieläpä eksponentiaalisesti. Pitää ymmärtää myös että päävammat seuraavat yleensä pään piiskamaisesta kiertoliikkeestä jossa aivot pääsevät törmäämään. Tämähän ei vaadi taklaajalta kontaktia päähän. Näkisin että kolme potentiaalista kehityssuuntaa on vauhtien, kontaktien, tai molempien rajoittaminen. Kontaktien rajoittamisessa pidemmällä tähtäimellä realistinen suunta on avojäätaklausten kieltäminen.

Vauhtien rajoittaminen on hankala kysymys. Miten rajoittaa vauhtia? Ei pelaajia sentään harjoittelemasta hyvin voi kieltää, eikä tuntuisi järkevältä estää heitä menemästä niin kovaa kuin pääsevät. Olisiko tämä mahdollista varusteita tai kaukalon kokoa muuttamalla? Kenties, mutta melkoinen määrä suunnittelua ja toteutusta vaaditaan.

Vastauksia ei siis tästäkään viestistä juuri löydy. Mutta sen seikan haluan nostaa esille, että pelaajien turvallisuudesta keskustellessa pintaan nousee helposti tietty tekopyhyys. Ei ole sattumaa, että sellaiset lajit kuin amerikkalainen jalkapallo, jääkiekko, nyrkkeily ja vapaaottelu ovat suosittuja. Paini on varmasti fyysisiltä ominaisuuksilta yhtä vaativaa kuin nyrkkeily, ja keskimäärin painija päihittää nyrkkeilijän aseettomassa kamppailussa, mutta silti huippupainijat elävät kädestä suuhun ja huippunyrkkeilijät tienaavat miljoonia. Nyrkkeilystäkin voitaisiin tehdä paljon turvallisempi laji, mutta tämä tarkoittaisi dramaattista pudotusta tilipusseihin. Uskon saman olevan edessä myös jääkiekossa mikäli lajista tehdään väkisin "turvallista". Tämähän ei sinänsä ole argumentti vastaan, vaan ainoastaan asia joka tulisi huomioida. Nyt kun tuntuu että pelaajayhdistykset ym. keskustelijat kuvittelevat että voidaan saada kaikki: enemmän rahaa ja vähemmän riskiä.

PS. Yllä otin jo kantaa miksei jääkiekko ole jalkapalloa eikä tule olemaankaan. Joku nokkela varmaan keksii nostaa esille baseballin ja tenniksen. Nuo eivät ole ikinä olleetkaan kontaktilajeja eikä niiden yleisö ole valikoitunut sillä perusteella. Lisäksi perinteet ja kulttuuri vaikuttaa näissä aivan valtavasti. Jenkeissä pelataan baseballia, mutta eipä se paljon Euroopassa kiinnosta. Kriketti on suosittua brittiläisen imperiumin alueella muttei juuri muualla. Suomessakin pesäpallo on ansiomielessä melkoista harrastelua. Ts. jääkiekkoyleisö koostuu ihmisistä joihin vetoaa lajin piirteiden kirjo, johon yhtenä kuuluu myös tietty väkivaltaisuus. Jos lajia viedään kaukalopallomaisempaan suuntaan, voidaanko olettaa että jostain löytyy tarpeeksi "taitokiekon" arvostajia korvaamaan "kontaktilajimaisuutta" enemmän painottaneita faneja? Mielestäni ei. Nykyään lajien kirjo on valtava ja nämä taitolajien ystävät ovat luultavasti löytäneet jo omansa esim. jalkapallosta, tenniksestä, golfista, tms. Nuorison keskuudessa e-urheilu on jo ohittanut jääkiekon suosiossa kotimaassakin.
 

Hoitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Olen hieman yllättynyt, ettei kukaan ole vielä tuota Jokisen keissiä verrannut taannoiseen Ben-Amor vs. Peltonen-sekoiluun?
Ehkä jonkinlaista järkeä on sitten vielä näissä vaatimuksissakin rangaistuksen pituudelle...
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Jokiselta selvä kosto. Ei kuitenkaan mikään taponyritys. Vauhtia ei ole paljoa, kädet nousevat kuitenkin selvästi taklauksessa. Ilman käsien nostoa ketju olisi huomattavasti lyhyempi.

Oma tuomio:
  • Hidasvauhtinen taklaus, kädet nousevat selvästi pään alueelle: 2 peliä
  • Rangaistusta koventavana selvä kostomotiivi: 2 peliä
Yhteensä: 4 peliä
 

Synyster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Tässähän ei nyt näytä olevan ollenkaan merkittävää se, mitä Jokinen teki, vaan mitä Varakas tai ennen kaikkea kurinpitoryhmä teki.

IFK-fanit ei millään sulata Varakkaan täsmälleen oikeaa ja perusteltua pelikieltoa ja tämä pettymys pitää nyt purkaa tähän Jokisen taklaukseen.

Toisaalta, milloinkas IFK-fanit olisivat hyväksyneet mukisematta yhtään heidän leiriin annettua pelikieltoa? Olisiko peiliin katsomisen paikka?

Itse ainakin hyväksyn Viton pelikiellon. Se vaan on samalla sellainen juttu, että mielestäni siinä määritettiin linjaa tälle kaudelle noiden pääosumien osalta.
 

chubster

Jäsen
Tarkoitukseni ei ollut vähätellä tekoa, vaan oikeastaan tuoda esiin sitä, että tässä raskauttavinta oli motivaatio. Välillä jysähtää kovaakin päähän puolivahingossa, ja silloin tekoa mitataan nimenomaan taklauksen törkeyden mukaan (ja Liigassa valitettavasti myös seurausten mukaan). Ei tuollainen etananvauhdilla tehty "pappamopolla moottoritielle" -taklaus nyt taklauksena mielestäni ollut pahimmasta päästä, mutta totta kai taustat huomioon ottaen pelikielto on paikallaan.

Itse olen samaa mieltä. Rangaistus pitää tulla teosta ei seurauksesta. Nyt Nättinen ei onneksi loukkaantunut, mutta se ei poista Jokisen tekoa. Pahin mahdollinen tilannehan se on että rankkua annetaan kunnolla vasta sitten kun ja jos sattuu.

Ihan sama vaikka vauhti oli hidas ja kohde selvisi loukkaantumatta. Teko oli tuomittava ja törkeä ja siitä tulee saada sen mukainen rangaistus siitä huolimatta, että Nättinen on kunnossa.

Nyt punnitaan taas liigan kurinpidon uskottavuutta!
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Jokiselta selvä kosto. Ei kuitenkaan mikään taponyritys. Vauhtia ei ole paljoa, kädet nousevat kuitenkin selvästi taklauksessa. Ilman käsien nostoa ketju olisi huomattavasti lyhyempi.

Oma tuomio:
  • Hidasvauhtinen taklaus, kädet nousevat selvästi pään alueelle: 2 peliä
  • Rangaistusta koventavana selvä kostomotiivi: 2 peliä
Yhteensä: 4 peliä
Minusta tässä on kohtuu realistinen ja hyvin perusteltu tuomio Jokiselle, ja jos Jokisella olisi kuuluisaa Sampon historiaa niin silloin sama kuin Varakkaalle.
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
Näin hieman off-topicina pakko tähän väliin ilmaista, että kylläpä voikin olla ikävä näitä vääntöjä muiden joukkueiden fanien kanssa. Erityisesti oululaisten ja oululaisten tilkkutäkkivärilasien kanssa. Jos Mr.Kurri tätä luet, niin teepä miehen teko ja aloita neuvottelut Liigaan palaamisesta.

Aiheeseen liittyen, niin kuin joku tuolla muutama sivu taaksepäin hyvin jo sanoi; Liiga asetti itsensä aikamoisen paskamaiseen asemaan tuon Varakkaan pelikiellon myötä. Varakkaan taklaus oli näistä nyt tapahtuneista taklauksista huomattavasti puhtain, joten mikäli yksikään näistä muista pelaajista ei saa Varakkaan pelikieltoa vastaavaa kakkua, on uskottavuus Liigan kurinpitoon täysin mennyt. Nyt eletään mielenkiintoisia aikoja.
 

Old referee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, tuomarit
Itse olen samaa mieltä. Rangaistus pitää tulla teosta ei seurauksesta. Nyt Nättinen ei onneksi loukkaantunut, mutta se ei poista Jokisen tekoa. Pahin mahdollinen tilannehan se on että rankkua annetaan kunnolla vasta sitten kun ja jos sattuu.

Ihan sama vaikka vauhti oli hidas ja kohde selvisi loukkaantumatta. Teko oli tuomittava ja törkeä ja siitä tulee saada sen mukainen rangaistus siitä huolimatta, että Nättinen on kunnossa.

Nyt punnitaan taas liigan kurinpidon uskottavuutta!
Oletetaanpa, että Jokinen saa viiden pelin pelikiellon. Olisiko se sinusta riittävä, jos Nättinen olisi loukkaantunut, vaikkapa niin, että joutuu olemaan sivussa kuukauden verran?

Halusimmepa tai emme, kyllä se seurauskin aina näihin rangaistuksiin vaikuttaa.

Väitänkin, että jollei Stråka olisi loukkaantunut Varakkaan taklauksessa, Varakkaan pelikielto olisi uusijalisineen ollut 2 tai 3 peliä korkeintaan.

Oma mielipiteeni on, että 3-4 peliä kuuluu Jokiselle: 2 teosta ja 2 tyhmyydestä eli kostomotiivista. Silloinpas ollaankin jo samalla tasolla Varakkaan kanssa.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Jokiselta selvä kosto. Ei kuitenkaan mikään taponyritys. Vauhtia ei ole paljoa, kädet nousevat kuitenkin selvästi taklauksessa. Ilman käsien nostoa ketju olisi huomattavasti lyhyempi.

Oma tuomio:
  • Hidasvauhtinen taklaus, kädet nousevat selvästi pään alueelle: 2 peliä
  • Rangaistusta koventavana selvä kostomotiivi: 2 peliä
Yhteensä: 4 peliä

Tässä punnitaan nyt aika paljon Liigan kurinpitoa. Varakkaan taklauksessa ei mielestäni ollut tarkoituksellista vahingoittamista takana ja silti tuli 6 peliä. Jokisella on selvä kostomotivaatio tuossa tilanteessa, joten nyt nähdään onko seuraamus vai tarkoituksellisuus se kumpi painaa enemmän tuomioita jaettaessa.
 

444

Jäsen
Me voidaan ihan hyvin odottaa päätöstä tässä Jokisen asiassa ja jatkaa keskustelua sitten.
Olen hieman yllättynyt, ettei kukaan ole vielä tuota Jokisen keissiä verrannut taannoiseen Ben-Amor vs. Peltonen-sekoiluun?
Ehkä jonkinlaista järkeä on sitten vielä näissä vaatimuksissakin rangaistuksen pituudelle...
Lainattujen viestien välillä kului aikaa 1 h 37 min. Suunnilleen sama aika kuin Nättisen kiekosta luopumisen ja Änärin taklauksen välillä.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
@BigRedCat En lähtisi vetämään kaikkia mutkia suoriksi vertailemalla eri lajeja niiden väkivaltaisuuden tai kontaktien kautta. Isossa maailmassa lajit ovat suosituimmuusjärjestyksessä 1. Jenkkifutis 2. Baseball 3. Koripallo 4. Jääkiekko. Varsinaisia kontaktilajeja luonnollisesti kainalopallo ja jääkiekko. Se ei siis selitä kori- tai pesäpallon melko selvää suosioeroa jääkiekkoon verrattuna. Muuten en ole kovin innoissani vastakkainasettelusta niin, että vedetään painit ja nyrkkeilyt keskusteluun mukaan. Joukkuelajit ovat joukkuelajeja ja niissä on omat lainalaisuutensa. Lätkän erikoisuus tässä porukassa tulee vauhdeista ja kaukalosta. Ja sitten ehkä siitä, että se on ainoa laji noista, jossa tappelusta saa käytännössä vain tukkapöllyä.

Toki kainalopallossa tulee jatkuvasti yhteentörmäyksiä, mutta ne jätkät pelaavat 16 matsin runkosarjan ja parhaat jatkavat pleijareita paras yhdestä -systeemillä. Lätkää pelataan NHL:ssä 82 matsia runkosarjassa ja parhaat vetävät sen sata matsia kaudessa. Jos kainalopallossa olisi yhtä paljon matseja, sieltä loppuisi pelaajat aika äkkiä. Ihmisen kroppa ei vain kestä tuollaista rääkkiä. Olen jostain lukenutkin, että ne jääkaapin kokoiset jätkät pääsevät omin avuin sängystä jo torstaina, jos viikonloppuna on ollut peli. Mällinpurijat voivat sitten parhaimmillaan vetää kaksikin matsia samana päivänä, kun laji on käytännössä pelkkää seisoskelua ja syljeskelyä.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Suomen maajoukkueet
Muistanko oikein, vai oliko Jokisella viime kaudella jalkapyyhkäisy rangaistus? Ei sinällään tähän Nättisen taklaukseen liity, mutta kertoo jotain luonteesta pelaajana.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@BigRedCat En lähtisi vetämään kaikkia mutkia suoriksi vertailemalla eri lajeja niiden väkivaltaisuuden tai kontaktien kautta.

En minäkään, enkä näin tehnytkään. Jos luet viestini ihan ajatuksella kokonaisuudessaan, otin jo etukäteen kantaa tähän "mutta kun jalkapallo ja baseball eikä niissäkään ole väkivaltaa!". Tuo joukkueurheilun "omaperäisyys" on vain yksi aspekti. Joukkueurheilu kuuluu laajempaan urheilulajien perheeseen jossa se jakaa osan myös erinäisten yksilölajien piirteistä.

Nyrkkeilyn ja vapaaottelun suosio painilajeihin verrattuna on vain yksi osoitus "vaaran" vaikutuksesta lajien suosioon. Vapaaottelussakin säännöillä pyritään estämään matsien meneminen pelkäksi painiksi (esim. nostamalla ottelijat pystyyn) vaikka tämä ei mitenkään palvelisi ajatusta "oikean" tappelun simuloimisesta eikä myöskään ottelijoiden turvallisuudesta.

Tuo jenkkifutiksen pienemmän ottelumäärän maininta on sinänsä erinomainen nosto. CTE:hän ei aiheudu nykytietämyksen mukaan erityisesti vakavammista tälleistä (kuten Stråkan saama aivotärähdys) vaan toistuvista pienemmistä iskuista. Näin ollen ne puhtaatkin taklaukset ovat haitallisia ja yksi keskustelunaihe on voitaisiinko niiden kumuloitumista vähentää muuttamatta pelin luonnetta. Ihan validi ehdotus on ottelumäärän pienentäminen. Tämä tosin pienentäisi tulojakin.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Näin hieman off-topicina pakko tähän väliin ilmaista, että kylläpä voikin olla ikävä näitä vääntöjä muiden joukkueiden fanien kanssa. Erityisesti oululaisten ja oululaisten tilkkutäkkivärilasien kanssa. Jos Mr.Kurri tätä luet, niin teepä miehen teko ja aloita neuvottelut Liigaan palaamisesta.

Senkun osallistut keskusteluun :) Liigaa voi seurata kai ilman suosikkijoukkuettakin..
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Tässä punnitaan nyt aika paljon Liigan kurinpitoa. Varakkaan taklauksessa ei mielestäni ollut tarkoituksellista vahingoittamista takana ja silti tuli 6 peliä. Jokisella on selvä kostomotivaatio tuossa tilanteessa, joten nyt nähdään onko seuraamus vai tarkoituksellisuus se kumpi painaa enemmän tuomioita jaettaessa.
Varakkaalle tuli neljä peliä itse taklauksesta ja kaksi uusintalisänä. Jokinen sai tosiaan yhden ottelun pelikiellon viime keväänä jalkapyyhkäisystä, saa nähdä mikä vaikutus tuolla on. Periaatteessa esim. 4+2 voisi tulla tässäkin tapauksessa kyseeseen, en sitten tiedä miten paljon se uusijalisä tulee jos ei muuta kurinpitohistoriaa ole. Ehkä 4+1 voi olla myös.

Eiköhän tuo nähdä pian.
 

Numero66

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Kärpät
Onko sulla kertaakaan käynyt mielessä, että liiga haluaisi ehkä suojella pelaajien terveyttä?
On käynyt ja tiedostan kyllä sen. Jääkiekkoon vaan kuuluu mielestäni olennaisena osana taklaukset ja liiga on jo vuosia tehnyt toimenpiteitä, joilla on selkeästi pyritty minimoimaan kontaktien määrä. Itse kannatan jääkiekkoa, jossa fyysisyys on osa peliä ja siksi on hankala olla täysin samaa mieltä liigan kanssa. Kun ollaan ylisuojelevia, tulee väkisin se tilanne, että taklausten määrä vähenee, pelaajat oppivat liigassa siihen, että yhä vähemmän tarvitsee olla ns. hereillä, ja sitten kun taklataan pelaajat eivät välttämättä olekaan valmiina ja silloin sattuu "juhaa leukaan". Näillä säännöillä myös haitataan nuoria nhl:ään ja kansainvälisiin peleihin pyrkiviä pelaajia, koska heille ei kehity samanlaiset valmiudet kontaktipeliin kuin esim. pohjoisamerikkalaisilla nuorilla.

E: kansallinen muutettu kansainvälisiin
 
Viimeksi muokattu:

Aihio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Itse näkisin Juhani Tyrväisen kuuden ottelun pelikiellon referenssinä tälle Jussi Jokisen tapaukselle. Molemmissa tilanteissa selvä vahingoittamisyritys.

Oma veikkaus 5-6 peliä. Kosto jo itsesssään on muutaman pelin arvoinen. Taklaus päähän siitä muutama peli, ja historiasta se 1-2 peliä lisää.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Tässä punnitaan nyt aika paljon Liigan kurinpitoa. Varakkaan taklauksessa ei mielestäni ollut tarkoituksellista vahingoittamista takana ja silti tuli 6 peliä. Jokisella on selvä kostomotivaatio tuossa tilanteessa, joten nyt nähdään onko seuraamus vai tarkoituksellisuus se kumpi painaa enemmän tuomioita jaettaessa.

Jos Jokisen tilanteessa olisi tullut loukkaantuminen, niin varmaan tulisi vielä se 2 peliä lisää, eli johonkin 6 päädyttäisiin. Tämä taitaa olla nyt linja Liigassa, että rangaistuksia kovennetaan jos tulee loukkaantuminen.

En tiedä riittääkö tuo Jokisen viime kauden jalkapyyhkäisy koventamaan tätä tuomiota. No, kohtahan se nähdään mitä sieltä arvotaan.
 

AAPEEli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Näinhän se menee. Nyt taklaajana on menestyvän seuran monimiljonääri ja tahallinen vahingoittamisyritys on selviö. Sitä sitten joukolla kiimassa paheksumaan, onhan Jokinen häpäissyt itsensä lisäksi edustamansa seuran ja koko lajin. Hänelle vaaditaan mammuttimaista pelikieltoa ja häpeäpaalua, jotta juniorikiekkoilijat voivat katsoa, minkälainen pelaaja ei ainakaan kannata olla. Toki myös julkinen anteeksipyyntö on paikallaan, tottakai. Aikamoinen patoutumien purku on parhaillaan menossa. Innolla odotan, minkälainen koski syntyy kaatuneista vadeista, kunhan pelikiellon pituus aikanaan tulee julki.

Edit. Mukava huomata, että pari porilaista pystyy näkemään tämän hulluhurmoksen ohi.

Oli taklaaja sitten Jussi Jokinen tai Mikko Salmio tai ihan kuka vaan, niin ainut oikea tapa estää tuollaiset perseilyt olisi antaa se mammuttimainen penalti ja ulostulo mediassa. Nämä nimenomaan opettajat junioireille mitä tässä lajissa ei kuulu koskaan tehdä. On aivan naurettavaa vetää tästä jotain vitsiä patoutumien purusta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös